Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dietiškas ir ne, naudingas ir nenaudingas maistas
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Sportas ir dietos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Aušrinė
QUOTE (jenna @ 2004 07 26, 20:31)
nes ne produktu deriniai apkrauna organizma, o jo perteklius.

Labai patiko šita tamstos mintis smile.gif
SuperMama
QUOTE (Aušrinė @ 2004 07 26, 15:58)
Įdomu, Supermama, o tamstos vyrelis? Irgi sveikai maitinasi? Maniškis labai pareiškė norą būt sveikuolis, tik įdomu ar susižavės jis tokiais patiekalais...

Nelabai jam iseina sveikai maitintis wink.gif.
jis pietauja darbe - net nezinau ka ten valgo rolleyes.gif : sriuba, kepsni koki..
Pusryciai pas mus daznai skirtingi buna - as kose arba miusli, jis sumustinius su rukyta zuvimi arba kumpiu, suriu.
Vakariene panasi, jei kokie virtinukai ar varske arba skirtinga, jei jis sau kepa farsa su makaronais.
Savaitagaliais daznai valgome ne namie, taigi kavineje kiekvienas pasirinka skirtingus patiekalus. As sveikus ir kas tinka vaikui - jis skanius arba irgi kas tinka vaikui.
Tiesa padare man nuolaida, nebeprka saldumynu, nes zino, kad as silpnavale, nesugebesiu atsispirti rolleyes.gif ir nenusiraminsiu kol viso pakelio nesuvalgysiu.
xxxsaulyte
Sveikos forumietės thumbup.gif ,

Kažką anksčiau girdėjau, kad valgyti lastelieną yra sveika, kad gerina virškinimą. Bandžiau ir internete ieškoti info - bet kažkaip ...... g.gif

Gal Jus žinote ką nors, prašau informacijos !!! wink.gif
Ačiū .
xxxsaulyte
P.S. O zinote kodel klausiu - antra savaite megaujuosiu lietuviskais kvieciu trapuciais. Ten yra jei gerai pamenu net 66% lastelienos. Pastebejau, kad per diena labai daznai begioju i .........., o anksciau beveik visada problemu turedavau su viduriais. Tai va, gal cia ta lasteliena??? g.gif
uups
QUOTE (xxxsaulyte @ 2004 09 22, 13:41)
P.S. O zinote kodel klausiu - antra savaite megaujuosiu lietuviskais kvieciu trapuciais. Ten yra jei gerai pamenu net 66% lastelienos. Pastebejau, kad per diena labai daznai begioju i .........., o anksciau beveik visada problemu turedavau su viduriais. Tai va, gal cia ta lasteliena??? g.gif

Nu tai aisku, kad del lastelienos. Bet labai nepersistenk su tais trapuciais, dar dehidratuosies taip daznai belakstydama wink.gif laugh.gif
Lasteliena,siaip jau, yra, viskas (beveik) kas valgoma ir ko musu organizmai nepajegia suvirskint. Tai yra celiulioze, hemiceliulioze, pektinai, polisacharidai, ligninai, gumos ir kt slamstas, kuris dazniausiai prarijamas darzoviu, vaisiu, seklu ir grudu pavidalu.
Lasteliena pagerina zarnu peristaltika, todel viskas greiciau slenka zarnynu,o be to ji sugeria daugiau vandens, todel daugiau jo pashalinama is organizmo su ishmatom.
Dar tikima, kad kuo greiciau maistas juda virskinamuoju traktu, tuo greiciau pashalinamos ivairios nuodingos medziagos, ty, jos tiesiog nespeja rezorbuotis i organizma.
Nu va, kaip viska graziai paaiskinau smartass.gif
xxxsaulyte
Na aciu sirdingas uz nuoseklu paaiskinima uups !!! clap.gif

Ne, taip labai labai nebegioju, bet jauciu kad ir svoris krinta. Aisku as sportuoju, bet lasteliena man tinka ir patinka, jokiu putimu viduriu, lengvumas pilve, super biggrin.gif !!!
Noa
QUOTE (uups @ 2004 09 23, 00:03)

Nu va, kaip viska graziai paaiskinau smartass.gif

Labai graziai smile.gif

O selenos tai lasteliena ar ne lasteliena? Nes i jas tik pasiziuri, ir jau liuosuoja, tai muset lasteliena rolleyes.gif
sunnyday
As ir girdejau, kad lasteliena labai geras "daiktas" ir man su virskinimo problemomis butu labai naudingas tik vat nezinau, kokie produktai turi daug tos lastelienos. Gal kuri zinot?
xxxsaulyte
QUOTE (xxxsaulyte @ 2004 09 22, 15:41)
lietuviskais kvieciu trapuciais. Ten yra jei gerai pamenu net 66% lastelienos.

Atsiprasau, truputi suklydau - lastelienos ten 4.4 g. Ne ten paziurejau!!! ohmy.gif

Kaja
Latelienos yra maiste, kuriame yra daug angliavandenių.
Ląstelienos ir balastinių medžiagų gausiai turi : kopūstai, sėlenos, salotos, svogūnai, morkos...
Čia va dar ištrauka iš protingos knygos smartass.gif : (jei laikysime, kad ląsteliena yra tas pats kas skaidulinės ir balastinės medžiagos)
Mažai skaidulinių ir balastinių medžiagų turintis maistas skatina antsvorį. Kuo daugiau maiste balastinių mežiagų, tuo greičiau jis juda virškinimo traktu. Todėl norinčių mesti svorį maiste turi būti daug daržovių ir salotų.Balastinių medžiagų trūkumas skatina vidurių užkietėjimo sukeliamas ligas, daugėja žarnyno vėžio, hemorojaus atvejų, priaugama svorio.Daugiau balastinių medžiagų turintis maistas labiaus spaudžia žarnas, skatina žarnų judėjimą ir mažina maisto medžiagų suvartojimą.
Shiduh
kadangi daug knygų perskaičiau apie dietas (aisku man tai nepadėjo), tai darau išvada, kad ląsteliena, tai vaisiai, daržovės ir grūdai.
Shiduh
tai vat aš pvz.: esu toks žmogus, kuris nesugeba laikytis dietų, bet dabar apsisprendžiau, kad būtinai reikia sveikai pradėt maitintis ir kad svorį numest ir kad oda atgautų sveiką spindesį, akys ir plaukai blizgesį ir t.t. nes dabar atrodau kaip nušiūrus pelė, o norėčiau vasarą pasitikt liekna, švytinčia oda ir t.t.

pagalvojau, kad kiekviena, kuri laikėsi dietos žino keletą maistinių gudrybių. mane labiausiai domina tokie produktai, kurie ne tik lašiakų nepriaugina, bet ir tebūnie kaloringesni, bet labai naudingi bendram grožiui. help merginos, gal gali pasidalint savo stebuklingais patiekalais ir atradimais maisto parduotuvėsę. prašyčiau konkrečių patarimų, nes aš maitinuosi labai betkaip, o norėč šitą reikalą sutvarkyt. pvz.: toks ir toks patiekalas, gaminu taip ir taip, kad būtų skaniau darau tą ir tą. arba perku tokį ir tokį jogurtą, nes manau, kad būtent šis geresnis ir naudingesnis todėl ir todėl. arba valgau tą ir tą nuolatos, todėl mano nagai niekada nelūžinėja. vat norėč tokių patarimų ir baisiai būč dėkinga, jei parašytumėt ir kuo daugiau.
Skruzdeliukas
Valgau liesa Rokiskio jogurta "Valgyk lengvai", nes ten nera ne gramelio riebalu, taip pat liesa varske "Mu" del tos pacios priezasties, beje, tai labai geras baltymingas produktas. Jei valgau ryzius, renkuosi laukinius arba naturalius, vietoj plikytu. Zuvi kepu be riebalu orkaiteje, idejus i spec. kepimo maisa (yra bet kuriame supermarkete). I salotas, vietoj grietines pilu spec. padaza, skirta salotoms. Vakarais nevalgau kietai virto kiausinio (tik skysta), nes apsunkina organizma. Na, beabejo, dar yra daug dalyku, padedanciu sveikiau gyventi tongue.gif
Motina
1. į pusrytinį Miuslį pridedu 2 šaukštus sėlenų - dingo visos bėdos dėl vidurių užkietėjimo ir pūtimo.
2. natūralios granatų sultys schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif nu labai man jos neskanios, bet atskiedžiu perpus su vandeniu ir dar šaukštelį cukraus įsidedu blush2.gif - sako, kad jose geležies daug, na nežinau, bet man jų pagėrus šiaip "daugiau sveikatos" atsiranda.
3. šaldytos daržovės - prie mėsos patiekalų vietoj bulvių ar ryžių - ir skanu ir sveika, ir kalorijų mažai smile.gif
4. laaabai sveika keptą maistą pakeist virtu ar ruoštu garuose - man dingsta spuogai nuo veido. Pastebėjau, kad ypač odai kenkia baruose patiekiami kepsniai, fri bulvytės ir kt kepiniai - čia tikriausiai dėl prasto aliejaus sad.gif
5. jokių gazuotų gėrimų (tame tarpe ir alkoholinių - geriau jau vynelis ar degtinytė ) - nuo jų progresuoja celiulitas. Nors g.gif čia jau daugiau mano tikėjimas - pamatau burbuliukus ir iš karto celiulitas vaidenasi biggrin.gif
Night
1. Viskas kuo liesiau. Na pirkdama pvz varske issirenku liesiausia ir pan.
2. Kuo maziau keptu dalyku, na o jei kepu mesa tai be aliejaus, ipilu truputuka vandens jei jauciu kad limpa.
3. Nevalgau mesos su bulvem! Tik su darzovem. Bulves galima atskirai irgi su darzovem. Vyras prie mesos sau atskirai bulviu issikepa smile.gif.
4. Kad nagai butu grazus - plaudama indus ar skalbdama (jei rankomis) uzsimauk gumines pirstines.
5. Kad plaukai blizgetu, neskilinetu ir tt naudoju avon aliejuka galiukam. Man labai patinka smile.gif.
6. Nuo spuogu man labai padejo toks avon tepaliukas nakciai. Jei kam bus idomu - galesiu patikslinti pavadinima.
Kolkas tiek.
Motina
Pasikartosiu, kažkurioj kitoj temoj jau rašiau - vakarienę arba pusryčius (arba ir tą ir tą tongue.gif ) keisti smileysex.gif . Figūra lieknėja, oda gražėja, nuotaika gerėja thumbup.gif
Svarbu tik tinkamai saugotis, nes kitaip blink.gif ojojoi kaip sustorėsit doh.gif biggrin.gif 4u.gif
pokemonas
QUOTE(hobo @ 2005 03 07, 14:02)
tai vat aš pvz.: esu toks žmogus, kuris nesugeba laikytis dietų, bet dabar apsisprendžiau, kad būtinai reikia sveikai pradėt maitintis ir kad svorį numest ir kad oda atgautų sveiką spindesį, akys ir plaukai blizgesį ir t.t. nes dabar atrodau kaip nušiūrus pelė, o norėčiau vasarą pasitikt liekna, švytinčia oda ir t.t.

pagalvojau, kad kiekviena, kuri laikėsi dietos žino keletą maistinių gudrybių. mane labiausiai domina tokie produktai, kurie ne tik lašiakų nepriaugina, bet ir tebūnie kaloringesni, bet labai naudingi bendram grožiui. help merginos, gal gali pasidalint savo stebuklingais patiekalais ir atradimais maisto parduotuvėsę. prašyčiau konkrečių patarimų, nes aš maitinuosi labai betkaip, o norėč šitą reikalą sutvarkyt. pvz.: toks ir toks patiekalas, gaminu taip ir taip, kad būtų skaniau darau tą ir tą. arba perku tokį ir tokį jogurtą, nes manau, kad būtent šis geresnis ir naudingesnis todėl ir todėl. arba valgau tą ir tą nuolatos, todėl mano nagai niekada nelūžinėja. vat norėč tokių patarimų ir baisiai būč dėkinga, jei parašytumėt ir kuo daugiau.
*

Nagam, ragam, plaukam ir odai labai tinka lašiša arba lašišinis upėtakis. Mano viena porcija - pusė parduotuvėje atpjauto kepsnio, labiausiai mėgstu žuvytę iki 3 kg - ne tokia riebi. Tai va, iš vakaro pamarinuoju, o ant ryt dedu į puodelį, įpylu 1 cm vandens ir paverdu kokias 10 minučių. Su salotikėm - perfect.
Burbulytis
Negalima uzsigerineti pavalgius bent valanda (ir valgymo metu), nes vyksta puvimas ir storejama, gerti reikia pries valgi. Rytais - silto vandens stiklinaite - pagerina virskinima ir saugo skrandi.
As siaip tai stengiuosi valgyt sveika, sviezia, vitamininga maista, visada bandau derinti maista, jokiu budu nevalgau bulviu, ryziu su mesa, zuvim, pomidorais. Koses verdu tik ant vandens ir jokiu budu ne su pienu. Duona valgau viena, sumustiniu ne. Vaisiu nederetu valgyt po maisto, nes ivyksta fermentacija, ir viskas nueina i lasinius. Siaip viska valgau su darzovem, daugiausia viska atskirai, tarp valgymu turi buti 3 val tarpai, o ne tai, kad bulves, o po 15 min mesyte. Saldumynus - pries maista pusvalandi, o ne po, kaip deserta, nes angliavandeniai greiciau isisavinami, ir tik ne ant tuscio skrandzio. Man tai su dietom sunku, ipratau taip kaip dabar, ir svoris neauga, ir nekrenta. Jei reiktu numesti ir noreciau, sumazinciau apsukas, kurios siaip jau nemazos blush2.gif
Man labai skanu duoniukai, jie sveika ir man tai duona pakeicia laisvai.
Selenos labai gerai, valo zarnyna:)
RAIMPAL
Sveikutės 4u.gif Neseniai nusipirkau daigintų kviečių, norėčiau sužinoti kaip juos reikia auginti, kokio dydžio stiebelius jau reikia vartoti g.gif ar vien tik sultis galima spausti,o gal dar korių receptukų žinot g.gif Ir aplamai kuo jie naudingi?
Smurka
Kviečių želmenų dieta
Anna Wigmore pirmoji panaudojo žmogaus virškinamajam traktui ir kitoms ligoms gydyti kviečių želmenų sultis. Dabar ji turi pasekėjų ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje. Pasak šios teorijos atstovų, reikia maitintis „gyvu maistu“, t.y., neapdorotu – nevirtu, nekeptu. Maistą verdant, karštis sunaikina jo gyvybinę galią, o ląsteliena žūva, netekusi deguonies ir saulės energijos. Negyvas maistas palieka ant žarnyno sienelių daug šlako, kuris sukelia įvairias žarnyno ligas. Taigi šios teorijos atstovai pataria atsisakyti šviežios duonos, kepinių ir blynų, o maitintis gyvais grūdais. Vienos dienos daiginti kviečiai vartojami maistui, o iš didesnių želmenų spaudžiamos sultys. Eksperimentuoti pačiam su kviečių želmenimis nepatartina, nes peraugę želmenys nuodingi. Tiesa, daigintų kviečių jau galima nusipirkti ir kai kuriose maisto parduotuvėse.

Kviečių želmenų sultys. Jos suteikia energijos, šalina iš organizmo toksinus, stiprina imuninę sistemą. Sultimis galima valyti odą, ją minkštinti, ji gydo saulės nudegintą odą. Daiginti geriausia žieminius kviečius. Juos praplauti ir 12 valandų pamirkyti plačiame stiklainyje pridengus. Tada nupilti vandenį ir palikti dar 12 valandų, kad grūdai sudygtų. Pasiruošti lovelių, ant dugno paberti žemių (2 cm sluoksnį), kad daigai galėtų įsišaknyti. Išbrinkusius ir sudygusius kviečius paberti ant žemes ir lovelius pridengti polietileno plėvele, kol kviečiai išleis šaknis. Po 3 parų plėvelę galima nuimti. Želmenis nuolat drėkinti, jie nemėgsta tiesioginių saulės spindulių. Per 10-14 dienų jie sužaliuos. Pjauti aštriu peiliu arba kirpti žirklėmis arčiau šaknų. Paskui sumalti mėsmale ar sulčiaspaude. Iš 100 gr kviečių želmenų galima išspausti 60-70 gr sulčiu. Rekmenduojama paros dozė- 30-40 gr. Ką tik išspaustos sultys vertingos tik apie 1 valandą.

Apie daigintus kviečius galima pasiskaityt ir šiose nuorodose:

http://www.supermama.lt/content/view/157/
http://www.patiekalai.lt/comments.php?id=2052_0_1_0_C20
Gregorij L.
as valgau pacius daigintus grudus, i jogurta, misraine ir pan. man patinka
RAIMPAL
O kiek turi būti centimetrų kviečiai, kad būtų juos jau galima pjauti ir malti mėsmale g.gif
Gregorij L.
QUOTE(RAIMPAL @ 2005 03 31, 19:58)
O kiek turi būti centimetrų kviečiai, kad būtų juos jau galima pjauti ir malti mėsmale g.gif
*

ilgi.per telika tik maciau, duociau koki 10-15 cm g.gif
RAIMPAL
QUOTE(babarskas @ 2005 03 31, 22:52)
ilgi.per telika tik maciau, duociau koki 10-15 cm g.gif
*

Oi doh.gif O aš užauginau juos apie 2cm ir nupjoviau, bandžiau spaust sultis, Š*** gavosi doh.gif
lepune
gerai parasei hobo.. taip ir yra, esmė ta, kad ir vitaminų daug, ir ilgai slenka ir šluoja mūsų žarnyną, taip pat duoda ilgą sotumą. Visai tas pats, kas siūloma tabletėmis uz nemažus pinigus.. tipo- nuo jų liesėsime..
manu
del to sotumo g.gif nuo vaisiu ir darzoviu dar labiau valgyti norisi, grudai kaloringi, tai nuo ju sotus jautiesi tongue.gif
RAAM
Reikia spaust iš tokių kurie yra ne aukščiau kaip sprindžio dydžio.
Miaška
Kažkada, kai labai striuka su finansais buvo, gamindavau daigintų grūdų kotletukus. Recepto neprisimenu, bet jis buvo užrašytas ant pokelio. Man patiko, buvo skanu. O grūdus reikėdavo naudoti vos sudygusius, sudygdavo per naktį šiltai drėgnai palaikyti.
Jūržolė
Man atrodo, kad parduotuvėje pirkti daiginti kviečiai skirti valgymui, ne auginumui. O valgyti galima su jogurtu, su medumi. Skanu, tačiau nežinau ar tinka liekninantis, nes pvz. man skaniausia su "Smilgos" jogurtu, o jo riebumas 3.5 proc...
RAIMPAL
o jie kaloringi g.gif
Jūržolė
grūdai, manyčiau nekoloringi, tik koloringi mano pasirinkti priedai prie jų tongue.gif
Florexile
Kad nagai butu sveiki ir grazus, reikia valgyti zele, man taip manikiurininke sake mirksiukas.gif
*Violeta*
Aš galvoju, kad būtų gerai save pripratint ryte atsikelus valgyt avižinius dribsnius smile.gif Ir sveika ir skanu, ir mergaitei tiktų mirksiukas.gif
Dar žinau kad sveika valgyt greifurtus - lieknina.Ananasas - skatina medziagų apykaitą. Ir neseniai skaičiau, kad beržų sula lieknina, geriant ją ryte ant tuščio skrandžio smile.gif Vištienos krūtinėlė paruošta su citrinos sultim irgi thumbup.gif
*Saulyte
QUOTE(baltanosis @ 2005 04 12, 08:33)
Kad nagai butu sveiki ir grazus, reikia valgyti zele, man taip manikiurininke sake  mirksiukas.gif
*

g.gif niu pirmą kartą girdžiu, kad valgant želė nagai bus sveiki ir gražūs.... Žinau, kad želatina yra gaminama iš gyvulių kaulų masės, na bet tai kiek tada reik tos želė suvalgyt.......... g.gif , manau nugrybavo ta manikiūrininkė į pievas......nes pagrindas nagams yra kalcis ir jo trūkumas organizme iš kart matosi pagal mūsų nagus. Taigi kur randamas kalcis ???? ----- Nemažai kalcio yra sūriuose, rupaus malimo ruginiuose miltuose, kiek mažiau - kiaušinio trynyje, kopūstuose, petražolėse, brokoliuose, šviežiose daržovių ir vaisių sultyse, įvairiose kruopose, migdoluose, mėsoje. Daug kalcio yra ryklio kremzlėje - pateikiama kapsulių pavidalu.
Kalcio pasisavinimą gerina vitaminas D, kiti mineralai, magnis ir fosforas.
*Violeta*
Ištiesų valgant kuo daugiau želatinos, drebučių - stiprėja nagai smartass.gif 4u.gif mirksiukas.gif
Skruzdeliukas
Skaičiau, kad želė yra gerai, bet vartoti vistiek reikia saikingai, nes kūno linijos apvalėja ne tik vartojant riebalus, bet ir angliavandenius, kuriu apstu želė.
Jei norisi kažko saldaus, galima suvalgyti prinokusį bananą, kuris yra sotus, suteikia energijos, bet turi ne tiek daug kalorijų - apie 120.
Dietologai pataria tarp pietų ir vakarienės užvalgyti liesos varškės su vaisiais, su pasukomis ar jogurtu sumaišytų avižinių dribsnių.
Geriausia priemonė vilko apetitui slopinti yra reguliari mityba, ir būtina pakankamai vartoti skysčių.
Kad išsaugotų lieknas kūno linijas, kai kas griebaisi gudrybės - prieš pietus suvalgyti pusę greipfruto, kurio sudėtyje esantys fermentai maistą turi padaryti mažiau pavojingą.
Užsimanius kažko saldaus, galima pabandyti "apgauti savo pilvą" medumi pagardintomis razinomis, kurios dedamos ant salierų stiebų. Razinos nuslopina saldumynų alkį, o skrandį užpildo nekaloringi salierai.
Moteris
Pagalvokim:
vištiena kepta orkaitėje folijoje.
šaldytos daržovės
salotos su alyvuogių aliejumi ir citrina
saldumynai - javainių batonėliai. Juose yra skaidulų, kurios daro kažkokius tai gerus darbus mūsų organizmui thumbup.gif
dažovių sriuba - vanduo, šaldytos daržovės, sultinio kubelis.
Duona su sėlenimis (dietologė sakė, jog labai sveika. Neužfiksavau, kam wink.gif
Majonezas tik liesas (pvz. kiaušinį valgau su agurku, ir mažučiu kiekiu majonezo. Nes baisiai mėgstu wink.gif
Nieko kepto, jokių tarkių, jokių padažų iš grietinės ar greitinėlės.

Dar. Pamėgau aštrius prieskonius. Tiesiog aštraus maisto susivalgo daug mažiau wink.gif

Jei dar atsiminsiu - parašysiu smile.gif

Brazile
Pusrycius butinai valgyti ir siaip dazniau siltu maistu maitintis. Tinkamai paruosta kose yra super dalykas. Labiausiai tinka aviziniu dribsniu, na cia jau veidui, plaukams super, verdu be pieno, verdant idedu aviziniu selenu dali. Poto specialiai paruostas sezamo seklas, galima vietoj aviziniu selenu deti kvietiniu. Vietoj sezamo paivairinimui dedu maltu linu seklu. Tokia kose valgau su naturaliom saldytom vasaros uogom su cukrum arba yra parduotuvej toks dalykelis trintos spanguoles su cukrumi, tai labai geras dalykas ir jokiu konservantu, sudetyje tik pektinas. Na tokie pusryciai tai grozio ir energijos uztaisas tongue.gif tongue.gif
Siaip nemegstu visokiu ten miusliu ar kornfleiksu ir t.t. Man geriau kosytes (be aviziniu dar gali buti grikiu, soru ir t.t.)
Del visu pieno produktu laikausi visiskai priesingos nuomones nei dauguma moteru - niekada nesirenku tu vadinamu nulinio ar ypac mazo riebumo jogurtu, grietiniu, pienu, varskiu. Mano nuomone visiskas brudas, man geriau riebesni ar vidutinio riebumo, arciau gamtos, kur maziau konservantu ir cukru. Taciau aisku reikia konkreciai kiekviena ziureti.
Yra dar grozio misiniu taip vadinamu, kuriuos reikia koki menesi pavartoti organzmo stiprinimui: ieina dziovinti vaisiai, graikiniai riesutai, medus, citrusiniai, sumalta viskas ir po sauksteli. Labai geras dalykas.
Butinai reikia naudoti sociuosius riebalus, jei nori, kad nagai stiprus butu, plaukai zvilgetu. Alyvu aliejus, gera zuvis, kaip minejo lasisa, is mesos kalakutiena - niam niam. Prieskoniu yra begales skaniausiu, kas ypac paskanina patiekalus, o groziui irgi super!(dziovintos petrazoles susmulkintos, bazilikai, kalendra ir t.t.)
Is saldumynu - tik grynas juodas sokoladas, labai gerai, jei aisku kiekiai nedideli.
jadzka
smile.gif
1. Saldumynai pakeisti į riešutus ir javinukus;
2. Saldūs ir riebūs desertai į Vaisinius ledus arba jogurtą
3. jokių kotletukų, šonkauliukų ir pan. (vietoj to - virta jautiena su krienais, folijoje kepta vištiena, troškinata kalakutiena su moktytėm;
4. Praktiškai nebevalgau makaronų ir batono. Vietoj to - laukiniai ryžiai; rugelio duona ir pan.
5. ryte: Stiklinė vos šilto vandens su citrinos sultim, arba stiklinė greiprutų sulčių (šviežių) perpus skiestų su šiltu vandenuku (ne karštu)
6. Saldumynų bado metu - šaukštelis medaus:)
7. Grietinėlė kavai pakeista sojos pienu arba sojos pieno milteliais.
8. Į pusryčių košytes įmaišau sėlėnėlių.
9. Atradau Nordic Grikių dribsnius, kaip puikų greitą maistą - užplikau verdančiu vandeniu ir už 5 min galima valgyt. Pusryčiams ir greita ir patogu:)
10. Nuolat namie turiu negazuoto mineralinio vandems.
11. Kaip šaltą gerimą geriu arbatą su ledu (pasidarau daugiau skanios arbatos: vaisinės, raudonos, žalios ir pan. įmetu citrinuos riekelę ir ladukų) Puikiai atstoja coca colą, saldžias sultis ar pan. Dar kartais į žalią arbatą įmetu ledukų ir šiek tiek mėtų sirupo. Tik arbata turi būti ne stipri, kitaip nebus skanu. Labai gerai vasarą laikyti indą su tokiu gėrimu.
12. Alchoholio praktiškai negeriu, o jei geriu tai nedaug vyno, campari su apelsinų sultim arba gyvo (ne gazuoto) alaus.
13. Dienos metu nemažai arbatos. Praktiškai nuolat gurkšnoju. Tik be cukraus.
14. Kartais leidžiu sau mažas nuodėmėles :gėda2:
upelis
As kai labai labai panoriu kazko saldaus, piktnaudziuaju blush2.gif miusliniai batoneliais su jogurtiniu glaistu. Ar tai labai kenkia figurai ( t.y. gelbsti lasinukams)?
*Violeta*
nemanau, kaip tik sveika mirksiukas.gif aišku, su saiku, ko aš ir neturiu sad.gif
Florexile
Del visu pieno produktu laikausi visiskai priesingos nuomones nei dauguma moteru - niekada nesirenku tu vadinamu nulinio ar ypac mazo riebumo jogurtu, grietiniu, pienu, varskiu. Mano nuomone visiskas brudas, man geriau riebesni ar vidutinio riebumo, arciau gamtos, kur maziau konservantu ir cukru. Taciau aisku reikia konkreciai kiekviena ziureti.

Pilnai su tavimi sutinku thumbup.gif
Nes pvz tuose "be riebalų" jogurtuose ir kt pieno produktuose, tai tiek visokio šlamšto dar pridėta, kad jis įgautų gerą skonį, kad žmonės jį pirktų ir valgytų ir džiaugtųsi kad valgo be riebalų ir taip skaniai. O tas visas šlamštas tai veikia ir mūsų kepenis ir inkstus ir odą. doh.gif
Taigi daug mažiau pakenksime sveikatai, jei rinksimės normalius produktus, o ne sumažinto riebalų kiekio. Juk kaip gyvas pavyzdys gali būti amerikiečiai, kurie viską tiik perka ir valgo ant ko užrašyta "fat free", jų parduotuvėse kitokio maisto sunkiai rasi. Ir kokios išvados? smartass.gif Nevalgykime riebalų ir būkime storos kaip amerikietės thumbup.gif
Moteris
viena mano pažįstama į darbą pradėjo neštis po keleta morkų smile.gif Kai norisi ką nors kramtyti - jas ir kramto smile.gif
jadzka
QUOTE(Moteris @ 2005 04 29, 12:26)
viena mano pažįstama į darbą pradėjo neštis po keleta morkų smile.gif Kai norisi ką nors kramtyti - jas ir kramto smile.gif
*

Va šitoj vietoj pasiilgstu Amerikos....
Ten parduotuvėse būdavo tokios mažojo pirštumo dydžio morkytės plautos ir fasuotos (jas reikdavo per pora dienų suvartot. O skanumas, o saldumas jų.... Taij vasarą sėdėdama ten ir kramsnodama jas vietoj saldainių ir numečiau 5 kg smile.gif
Būtų tokių Lietuvoj...
Ech...
Bohema
QUOTE(jadzka @ 2005 04 29, 12:25)
Va šitoj vietoj pasiilgstu Amerikos....
Ten parduotuvėse būdavo tokios mažojo pirštumo dydžio morkytės plautos ir fasuotos (jas reikdavo per pora dienų suvartot. O skanumas, o saldumas jų.... Taij vasarą sėdėdama ten ir kramsnodama jas vietoj saldainių ir numečiau 5 kg smile.gif
Būtų tokių Lietuvoj...
Ech...
*

taigi tuos atsiras šviežių. galėsim sau graužti blush2.gif
COSMO
Rasmos noreciau paklausti, as gyvenu USA ir cia ant produktu parduotuvese raso SODIUM kiek procentais, neisivaizduoju kas tai yra, ar tai koncervantai ar panasiai, nes paie koncervantus cia visaisi neraso, kaip tai daroma lietuvoje su E, zinau tik tiek, kad kuo maziau SODIUM, tuo geresnis produktas skaitomas. Sodium issivercia kaip natris, gal tai druska??
jadzka
QUOTE(Bohema @ 2005 04 29, 21:51)
taigi tuos atsiras šviežių. galėsim sau graužti  blush2.gif
*

Aga smile.gif ir salotos normalios ir ridisiukai ir morkytės ir brokoliai, braškės nam niam smile.gif smile.gif smile.gif jau laukiu laukiu vasaros, tada be papildomų pastangų svoris krenta...

Brazke
To COSMO: Man irgi buvo užkliuvęs tas sodium ant amerikoniškų pakuočių - tai išsiaiškinau, kad sodium="druskos, esančios produkte", atseit, apart tos druskos, kurią užsiberi savo malonumui wink.gif . Čia rasi gana detalų terminų išaiškinimą ir (labiau į puslapio apačią) reikšmių atmintinę - http://www.openseason.com/annex/library/ci...sodium.txt.html ; šičia ta pačia proga "food labels" terminų (įvairių) reikšmės - http://www.med.umich.edu/1libr/aha/aha_nutrlabe_crs.htm ; o čia patarimai, kaip atsisakius druskos išsaugoti skonį (neskaičiau, nes neaktualu mirksiukas.gif) - http://www.meniett.com/stripcontent.php?pa...salt_story.html .
COSMO
QUOTE(Brazke @ 2005 05 02, 02:50)
To COSMO: Man irgi buvo užkliuvęs tas sodium ant amerikoniškų pakuočių - tai išsiaiškinau, kad sodium="druskos, esančios produkte", atseit, apart tos druskos, kurią užsiberi savo malonumui wink.gif . Čia rasi gana detalų terminų išaiškinimą ir (labiau į puslapio apačią) reikšmių atmintinę - http://www.openseason.com/annex/library/ci...sodium.txt.html ; šičia ta pačia proga "food labels" terminų (įvairių) reikšmės - http://www.med.umich.edu/1libr/aha/aha_nutrlabe_crs.htm ; o čia patarimai, kaip atsisakius druskos išsaugoti skonį (neskaičiau, nes neaktualu  mirksiukas.gif) - http://www.meniett.com/stripcontent.php?pa...salt_story.html .
*

dekui labai, butinai pasiskaitysiu koki bruda valgau:)
Motina
Mane tai diorgina, kai kas nors pradeda labai tuos savo "sveikus valgius" demonstruoti schmoll.gif Kalbuos čia su viena tokia priedrauge (ne draugė, pažįstama tik tongue.gif ), tai ji man porina :"jau mes tai labai maistą žiūrim, vaikui į košę sviesto nededam, o ir aliejaus tik kartais." Na, na sakau, tai kas gi tame svieste blogo? "Tu ką, nežinai, ten gi cholesterolio daug" Na, na, sakau, tai ką gi blogo tas cholesterolis daro? "Taigi KRAUJAGYSLES UŽKEMŠA" - žiūri į mane pakraupusiom akim blink.gif
Na ką gali su žmogum kalbėt, jei jis nesiorientuoja kuo vaikų mityba nuo suaugusiųjų skiriasi, koks svarbus ir reikalingas cholesterolis yra augančiam ir bręstančiam organizmui... o dar svieste esantys vitaminai...

Nereikia perlenkt lazdos. Sveika mityba - tai nuosaikumas, įvairumas, reguliarumas, grūdinių kultūrų pagrindas dienos racione ir t.t. (10 punktų, berods 4u.gif )
Dar svarbu pačio maisto kokybė - gyvulinių riebalų , baltymų kiekis, ląsteliena ir kt. Visokie priedai (E ir kt) - aišku jie yra leisti naudoti ir teoriškai nekenkia sveikatai, bet vistiek, kuo mažiau tuo geriau tongue.gif
Gamybos technologijos kurių metu sumažėja produkto maistinė vertė...
O kur dar mitybos ypatumai įvairiais amžiaus periodais (vaikystė, brendimas, nėštumas, žindymas...)

Vat, kas tikrai nesveika, ir visos tą žinom: limonadai, čupačupsai, čipsai, greitas maistas schmoll.gif
Ai, užteks, įsijaučiau jau blush2.gif biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.