mergytia
2009 07 24, 17:11
QUOTE(Lamia @ 2009 07 05, 16:57) pastebejau tema nusivare i dietas, o ne sveika mityba pati dabar labai susirupinau mityba, nes pradeda rysketi problemos su sveikata... Kaip visada gi susirupinam kai jau reikia beveik gydytis Ir kilo vienas klausimas: ka galite rekomenduoti vakarais (prie filmu  ) pakramsnoti? Nes draugas visada salia kapoja kokius sumustinukus su rukytu kumpiu, cipsiukus, ledus, sudytas moliugu seklas.... Kancia man Susigalvojau morkytes, vynuoges... ka dar? Primenu - cia ne del dietu, o sveikos mitybos Siemkos, ir riešutukai (tik jų ne per daugiausia nes jie kaloringi ir kai kurie riebalų turi daug pvz: migdolai, užtenka 10 per diena suvalgyt)  va straipsniukas: Iš visų sėklų labiausiai mėgstamos saulėgrąžų ir moliūgų sėklos. Kadangi stipriai kepinamos šios sėklos praranda savo naudingąsias savybes, tai rekomenduojama jas tik padžiovinti ir atsargiai pakaitinti. H.Šeltonas ir kiti dietologai natūropatai saulėgrąžų sėklas laiko visaverčiu baltyminiu maistu ir pataria jas valgyti vakarais. Panašiai galima apibūdinti riešutus.Maitinantis vien vegetarišku maistu, būtina valgyti kuo daugiau riešutų. Tačiau vienu metu organizmas gali pasisavinti ne daugiau negu 100 g šio produkto. Būtent tiek visaverčių baltymų per parą reikia žmogaus organizmui. Riešutų maistinę vertę sąlygoja teisingas juose esančių baltymų ir riebalų santykis; riešutų baltymuose yra daug nepakeičiamųjų aminorūgščių ir organizmui labai svarbaus lizino. Riešutus, kaip baltyminį maistą, galima derinti tik su nekrakmolingomis daržovėmis, citrinomis, o kaip riebalų šaltinį galima derinti ne tik su krakmolingomis daržovėmis, bet ir pačiais krakmolais. Rekomenduojama vakarais suvalgyti maždaug po 5-6 graikinius riešutus su žalumynais. Būtina juos gerai sukramtyti, arba prieš valgant kruopščiai sutrinti ir pamirkyti vandenyje, kad organizmui būtų lengviau pasisavinti. Riešutuose yra 5 kartus daugiau maistingųjų medžiagų negu kiaušiniuose, o baltymų daugiau negu mėsoje, bet jų virškinimui prireikia gerokai mažiau skrandžio sekreto. 400 g išlukštentų graikinių riešutų savo maistine verte prilygsta 1600 g pačios geriausios jautienos; 80 g - maždaug 1/2 l pieno. Graikiniai riešutai. Nors ir labai vertinami lazdynų, kedrų ir migdolų riešutai, vis dėlto graikiniai riešutai juos pranoksta. Nustatyta, kad jie pagerina virškinimą, sustiprina smegenis, širdį, kepenis, o vartojami su razinomis ir figomis, sustiprina pojūčius. Graikiniai riešutai labai naudingi pagyvenusiems žmonėms. Tačiau negalima riešutais piktnaudžiauti. Jų pavalgius, būtina išskalauti burną. Suvalgius supelijusių arba sugedusių riešutų, galima apsinuodyti. Graikinių riešutų baltymai prilygsta mėsos ir pieno baltymams, bet juose nėra jokių kenksmingų medžiagų. Štai kodėl jie laikomi nepakeičiamu vegetarų maistu. Bet negalima pamiršti taisyklės: kuo daugiau riešutų ir saulėgrąžų, tuo mažiau augalinio aliejaus. Mat riešutuose yra daug riebalų. Arachisai. Šie riešutai sunoksta žemėje, todėl kartais vadinami žemės riešutais. Dietologai mano, kad arachisų apskritai negalima valgyti, kiti nerekomenduoja valgyti tik perkepintų. JAV dietologai teigia, kad nekokybiškuose žemės riešutuose susidaro labai stiprus kancerogenas aflatoksinas: tokiais riešutais minta Afrikos varguomenė, ir veikiausiai todėl čia labai paplitęs kepenų vėžys, kuriuo Europos ir JAV gyventojai serga gana retai.
Victorious
2009 10 30, 18:28
Traukiu įdomią temą į paviršių
ritule.rita
2010 01 12, 17:24
as kai pradedu galvot ka valgau ir kiek, tai man gaunasi atvirkstinis variantas. atsiranda edimo priepoliai. rodos jau soti gal ir nieko nesinori valgyt, bet vis tiek ieskai dar ka nors uzkasti. siaip manau ir prie tu paciu e reik pratintis, nes nuo ju niekur siais laikais nebepabegsi ir svarbiausia aktyviai gyventi. o tas galvojimas ka valgai ir kiek, tik nervu gadinimas. svarbiausia gerai jaustis.
mergytia
2010 02 02, 22:26
QUOTE(ritule.rita @ 2010 01 12, 17:24) as kai pradedu galvot ka valgau ir kiek, tai man gaunasi atvirkstinis variantas. atsiranda edimo priepoliai. rodos jau soti gal ir nieko nesinori valgyt, bet vis tiek ieskai dar ka nors uzkasti. siaip manau ir prie tu paciu e reik pratintis, nes nuo ju niekur siais laikais nebepabegsi ir svarbiausia aktyviai gyventi. o tas galvojimas ka valgai ir kiek, tik nervu gadinimas. svarbiausia gerai jaustis. o tu neatsisakyk tu produktu kuriu nori, tik pati zinok sau kad jei noresi labai labai gali suvalgyti, taciau nedaug, ir pamtysi, kai saves neriboji mintyse ir realiai lengviau pasidaro. Pvz as: visada rankinuke nesiuojuosi sokolada, ir ne maziuka o visa plyta, nes zinau kiekviena diena, kad galiu uzsimanyti ir nusipirkti ir suvalgyti, bet kai zinau kad turiu rankinuke ir bet kada galiu suvalgyti, pagalvoju kaip jausiuos paskui ir nevalgau  o jeigu pirkciau tada tikrai suvalgyciau (jau taip dvi plytas ismeciau, nesuvalgiau - pasibaige galiojimas)
Tepaluota
2010 07 12, 21:53
Norinčioms sulieknėti kasdien ryte 1/2 val. prieš pusryčius "ant tuščio skrandžio" ir vakare prieš miegą reikia išgerti tokios arbatos: a.š. medaus užpilti 250ml. vandens, pavirinto su žiupsneliu cinamono. Reguliariai vartojant tokią arbatą krenta net didžiausių storulių svoris  , nes toks mišinys neleidžia kūne kauptis riebalams. Be abejo, medus turi būti natūralus.
labai gerą temutę radau aš tai jau nuo ankstyvos paauglystės sveikai stengiaus gyvent  niekada nemėgdavau per daug mėsos, tai ir dabar labai retai ją valgau,kiaulienos nevalgau jau kokius trečius metus, riebiai niekada nemėgau.. tik be saldumynų gyventi negaliu,tiksliau be šokolado  bet stengiuos rečiau valgyt  ir dabar po 18 h stengiuos nebevalgyt, truputį noriu svorio numest visada stengiuos rinktis sveikesnį maistą, nes po jo iš karto geresnė savijauta, nei po kokio riebaus kepsnio, kai jauties apsunkus
PanDa :)
2011 03 28, 18:04
Sveikos, merginos, moterys ir visi kiti  Jau senai skaitinėdavau šiuos forumus bet pagaliau užsiregistravau  Ir įdomiausia šiuo metu tema- ši  Sveikai maitinuosi visai nesenai, dar tik apie mėnuo(o man tai-daug), bet tai man žiaaauriai patinka  ėmiau štai tokią taktiką- visada sočiai ir protingai valgyti  susirinkau daug žinių ir pagal save susiderinau sau racioną O darau štai taip: ryte, iki 12val valgau vien tik vaisius, kokius noriu ir kiek tik noriu. tačiau jų negalima maišyti, pvz bananas-obuolys apelsinas, jei noriu juos valgyti, po kiekvieno vaisiaus darau bent pusvalandžio pertrauką. 12val- košė. super- suvalgau nors ir pusę puodo, bet verdu be druskos ar cukraus, nebent su džiovintais vaisiais, pasigardinu medumi, arba verdu su liesu pienu. Kai pripratau tai net negaliu atsivalgyt  laaaabai skanu  po košės jau kaip minimum 3 valandas nieko nevalgau, nes ji virškinama ilgiau. negalima maišyti įvairių maisto produktų, nes apkraunamas skrandis. 15val. valgau salotas su žuvimi arba liesa virta mėsa. va pvz. šiandien- smulkiai supjaustytas kopūstas, paprika, patarkuota morkytė ir gabaliukas smulkiai supjaustytos virtos vištienos krūtinėlės, lašelis ALYVUOGIŲ aliejaus ir obuolių acto- viską sumaišai ir praryji liežuvį. Na, po mėsos turi praeiti 3-4val, nes ji virškinama maždaug tiek. Taigi, vakarienei valgau baltymingą maistą. Jei dieną valgiau sunkesnį maistą, tai renkuosi pasukas, liesą kefyrą, natūralų jogurtą (ne daugiau 6g angliavandenių!!!), o jei lengvesnį- liesą varškę su džiovintais vaisiais arba omletą su daržovėmis.. Visiškai atsisakiau bulvių, miltinių produktų, batono, valgau tik juodą šokoladą, o riešutais nepiktnaudžiauju. Prie alkoholio jokių užkandžių(!!). Cukrų pakeičiau medumi, o prieskonius natūraliais žalumynais.. Valgau sočiai ir daug, o šeštadienį galima valgyti viską kiek tik nori ir ko tik nori, nes sekamadienį pasidariau vien tik vaisių ir daržovių dieną- viskas išsivalo  Ir tai labai reikalinga, lengviau ilgai nepaslyst, o po kiek laiko net nesinori žiūrėt į visokias picas ar dar kokį š... Jaučiuosi super lengva ir super gerai!  visoms patarčiau
 +2011 03 28, 19:04--> QUOTE(PanDa  @ 2011 03 28, 19:04) Sveikos, merginos, moterys ir visi kiti  Jau senai skaitinėdavau šiuos forumus bet pagaliau užsiregistravau  Ir įdomiausia šiuo metu tema- ši  Sveikai maitinuosi visai nesenai, dar tik apie mėnuo(o man tai-daug), bet tai man žiaaauriai patinka  ėmiau štai tokią taktiką- visada sočiai ir protingai valgyti  susirinkau daug žinių ir pagal save susiderinau sau racioną O darau štai taip: ryte, iki 12val valgau vien tik vaisius, kokius noriu ir kiek tik noriu. tačiau jų negalima maišyti, pvz bananas-obuolys apelsinas, jei noriu juos valgyti, po kiekvieno vaisiaus darau bent pusvalandžio pertrauką. 12val- košė. super- suvalgau nors ir pusę puodo, bet verdu be druskos ar cukraus, nebent su džiovintais vaisiais, pasigardinu medumi, arba verdu su liesu pienu. Kai pripratau tai net negaliu atsivalgyt  laaaabai skanu  po košės jau kaip minimum 3 valandas nieko nevalgau, nes ji virškinama ilgiau. negalima maišyti įvairių maisto produktų, nes apkraunamas skrandis. 15val. valgau salotas su žuvimi arba liesa virta mėsa. va pvz. šiandien- smulkiai supjaustytas kopūstas, paprika, patarkuota morkytė ir gabaliukas smulkiai supjaustytos virtos vištienos krūtinėlės, lašelis ALYVUOGIŲ aliejaus ir obuolių acto- viską sumaišai ir praryji liežuvį. Na, po mėsos turi praeiti 3-4val, nes ji virškinama maždaug tiek. Taigi, vakarienei valgau baltymingą maistą. Jei dieną valgiau sunkesnį maistą, tai renkuosi pasukas, liesą kefyrą, natūralų jogurtą (ne daugiau 6g angliavandenių!!!), o jei lengvesnį- liesą varškę su džiovintais vaisiais arba omletą su daržovėmis.. Visiškai atsisakiau bulvių, miltinių produktų, batono, valgau tik juodą šokoladą, o riešutais nepiktnaudžiauju. Prie alkoholio jokių užkandžių(!!). Cukrų pakeičiau medumi, o prieskonius natūraliais žalumynais.. Valgau sočiai ir daug, o šeštadienį galima valgyti viską kiek tik nori ir ko tik nori, nes sekamadienį pasidariau vien tik vaisių ir daržovių dieną- viskas išsivalo  Ir tai labai reikalinga, lengviau ilgai nepaslyst, o po kiek laiko net nesinori žiūrėt į visokias picas ar dar kokį š... Jaučiuosi super lengva ir super gerai!  visoms patarčiau  Šaunumėlis Asmeniškai aš negalėčiau atsisakyti bulvių Iš kur rinkotės informaciją? Gal turite kokią knygą vertą dėmesio? O gal atradote internete naudingų ir protingų patarimų sveikai mitybai?
bulviu ir nereikia atsisakyt, tiesiog jas reik valgyt su darzovemis (virtom, keptom, troskintom, svieziom), taip pat be riebalu (pvz kaip kiti megsta orkaitej kept su kokia sonine ar sviestu. Darant bulviu kose, piena pakeist sultiniu. Ir viskas, valgykit bulves. Ir aisku jau net nekalbu kad negalima su baltymais ju maisyt Papildyta:o internetas pilnutelis ivairiu straipsniu ir derinimo lenteliu
 +2011 03 28, 19:04--> QUOTE(PanDa  @ 2011 03 28, 19:04) Sveikai maitinuosi visai nesenai, dar tik apie mėnuo(o man tai-daug), bet tai man žiaaauriai patinka  ėmiau štai tokią taktiką- visada sočiai ir protingai valgyti Sveika, Panda. O kaip svoris reaguoja į tokią sveiką ir sočią mitybą?
QUOTE(R&R @ 2011 04 26, 20:52) bulviu ir nereikia atsisakyt, tiesiog jas reik valgyt su darzovemis (virtom, keptom, troskintom, svieziom), taip pat be riebalu (pvz kaip kiti megsta orkaitej kept su kokia sonine ar sviestu. Darant bulviu kose, piena pakeist sultiniu. Ir viskas, valgykit bulves. Ir aisku jau net nekalbu kad negalima su baltymais ju maisyt Papildyta:o internetas pilnutelis ivairiu straipsniu ir derinimo lenteliu Riebiai nemėgstu, negaminu ir kitiems nesiūlau Bet į bulvių košę pilu tik pieną  O jei pilti sojų pieną Man dar daug mokytis, bet po mažą žingsnelį vis į priekį.
irmulia
2011 04 27, 08:45
QUOTE(Yasmin @ 2011 04 26, 15:06) Šaunumėlis Asmeniškai aš negalėčiau atsisakyti bulvių atsisakiau tų bulvių ir visai netraukia  na jei jau jas valgyti, tai tada geriau vienas arba su šviežiomis daržovėmis - taip jos bus legviau suvirškinamos  na ir jei kepti, tai tada sausai be jokių riebalų ( pvz. orkaitėje su odele ) , nes jei su riebalais - tai gerokai apsunkina viršinimą  o visus cepelinus ir kugelius, vėdarus ir pan.- geriau visai pamiršti  nieko ten gero Papildyta: +2011 03 28, 18:04--> QUOTE(PanDa  @ 2011 03 28, 18:04) Sveikai maitinuosi visai nesenai, dar tik apie mėnuo(o man tai-daug), bet tai man žiaaauriai patinka ėmiau štai tokią taktiką- visada sočiai ir protingai valgyti  susirinkau daug žinių ir pagal save susiderinau sau racioną O darau štai taip: ryte, iki 12val valgau vien tik vaisius, kokius noriu ir kiek tik noriu. tačiau jų negalima maišyti, pvz bananas-obuolys apelsinas, jei noriu juos valgyti, po kiekvieno vaisiaus darau bent pusvalandžio pertrauką. puiku  +2011 03 28, 18:04--> QUOTE(PanDa  @ 2011 03 28, 18:04) 12val- košė. super- suvalgau nors ir pusę puodo, bet verdu be druskos ar cukraus, nebent su džiovintais vaisiais, pasigardinu medumi, arba verdu su liesu pienu. Kai pripratau tai net negaliu atsivalgyt laaaabai skanu  po košės jau kaip minimum 3 valandas nieko nevalgau, nes ji virškinama ilgiau. negalima maišyti įvairių maisto produktų, nes apkraunamas skrandis. o čia klaidelė- košių virti su pienu nelabai sveika  jei jau verdi košes, tai geriau tik vandenyje ir jokio pieno  todėl ir virškina taip ilgai kai su pienu verdi  +2011 03 28, 18:04--> QUOTE(PanDa  @ 2011 03 28, 18:04) 15val. valgau salotas su žuvimi arba liesa virta mėsa. va pvz. šiandien- smulkiai supjaustytas kopūstas, paprika, patarkuota morkytė ir gabaliukas smulkiai supjaustytos virtos vištienos krūtinėlės, lašelis ALYVUOGIŲ aliejaus ir obuolių acto- viską sumaišai ir praryji liežuvį.
ruošiant salotas su mėsa, vertėtų visai atsisakyti visų acto padažų, citrinos sulčių ir pan. tai sukelia rūgimą  +2011 03 28, 18:04--> QUOTE(PanDa  @ 2011 03 28, 18:04) Na, po mėsos turi praeiti 3-4val, nes ji virškinama maždaug tiek. Taigi, vakarienei valgau baltymingą maistą. Jei dieną valgiau sunkesnį maistą, tai renkuosi pasukas, liesą kefyrą, natūralų jogurtą (ne daugiau 6g angliavandenių!!!), o jei lengvesnį- liesą varškę su džiovintais vaisiais arba omletą su daržovėmis.. Visiškai atsisakiau bulvių, miltinių produktų, batono, valgau tik juodą šokoladą, o riešutais nepiktnaudžiauju. Prie alkoholio jokių užkandžių(!!). Cukrų pakeičiau medumi, o prieskonius natūraliais žalumynais.. Valgau sočiai ir daug, o šeštadienį galima valgyti viską kiek tik nori ir ko tik nori, nes sekamadienį pasidariau vien tik vaisių ir daržovių dieną- viskas išsivalo  Ir tai labai reikalinga, lengviau ilgai nepaslyst, o po kiek laiko net nesinori žiūrėt į visokias picas ar dar kokį š... Jaučiuosi super lengva ir super gerai! visoms patarčiau  na persivalgyti kad ir sveiko suderinto maisto - yra visiškai nerekomenduotina, todėl kad ir koks jis sveikas būtų didelis jo kiekis nebus taip puikiai suvirškintas kaip sakingas  todėl ir valgyti reikia tik tiek, kad pasisotinti, o ne pertempti skrandžio jau geriau po mažiau ir tada nereikės kiekvieną mielą sekmadienį daryti iškrovos- kam kankinti savo organizmą, jei galima gražiai maitintis visą laiką - ir savijauta puiki ir svoris krenta ( jei yra kam krist) arba išlaikomas
brashke77
2011 04 27, 08:48
Irmulia, aisku, tobulumui ribu nera, bet tiek valios ir ryzto parodyti kaip PanDa- tai jau didelis laimejimas pries save... Jos klaideles tokios menkos, palyginus su kitu, iprastai ,kasdieniskai besimaitinanciu Taip, maisto derinimas, galvojimas pries valgant, daro stebuklus... Bet tos sventes, vasara, kepsniai- veda is kelio kaip turi but
irmulia
2011 04 28, 08:59
kas be ko, labai šaunu taip valingai susiėmus o dėl visų švenčių tai kiek pagadina reikalą, bet juk drąsiai kitą dieną galima grįžti prie sveikos mitybos
Na, merginos, gal aš ir per daug priekabi, bet man neatrodo, kad Pandos mityba ideali. Man labiausiai gal užkliuvo, kad šeštadieniais "galima valgyt visko, ko tik noriu ir kiek tik noriu", o tada - iškrova sekmadienį. Sorry, bet čia ne sveikos mitybos principai..
Nima***
2011 04 28, 21:01
QUOTE(Cuba @ 2011 04 28, 10:51) Na, merginos, gal aš ir per daug priekabi, bet man neatrodo, kad Pandos mityba ideali. Man labiausiai gal užkliuvo, kad šeštadieniais "galima valgyt visko, ko tik noriu ir kiek tik noriu", o tada - iškrova sekmadienį. Sorry, bet čia ne sveikos mitybos principai.. Jei sugebi be tokių "valgymo dienų" atsilaikyti, tai super, bet man dažniausiai būna taip, kad kai pradedu valgyt ką nors itin skanaus, tai sustoju tik, kai vyras pasako STOP  todėl tokie Pandos valgiadieniai man atrodo labai priimtini, turint omenyje, kad visą likusią savaitę labai prisižiūri, ką dedi į burną  Manau, kad reikės ir man pabandyti vieną dieną per savaitę atsivalgyti, o kitas stengtis savo pilvuko +/- neapkrauti
Visai netiketai atradau sia temute... ir pandos pasisakymus...Patikekit mergaites tikrai sis metodas labai geras.. Esu pati isbandzius . Ryte iki 12val vaisiai , pietums zuvis su salotomis..vakare baltyminis produktas . tik apie ta sestadienini apsivalgyma tai negirdejau  . Per 6 savaites numeciau 8 kg. Tik paskui kazkaip uzmeciau sia mityba, bet vaisius pusryciams valgau iki siol, ir jau pamirsau kas yra viduriu uzkietejimas,labai gera savijauta, energijos daugiau ,neissiputes pilvas. ... Cia juk Seltono mitybos principas . cia yra temute tokia ir joje daug puikios informacijos http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=713508
|
|