Ar iš tiesų žindymo trukmę sutrumpinti gali vadinamosios soskės davimas? Sūneliui 3 mėn., maitinu pati ir čiulptuką išbandžiau tik šiandien. Jis mums reikalingas tik einant į lauką - kad verkdamas neprisikvepuotų šalto oro. Anksčiau lauke tik miegodavo, o dabar kartais atsibunda ir verkia. Girdėjau, kad tai įtakoja mamos pieno kiekį, jei dažnai gauna čiulptuka. O jei tik 1-2 kartus per dieną?
Mano Tituzas ciulptuka pradejo normaliai zisti nuo 1 men ir jokios itakos pieno kiekiui bei to, kad noretu maziau kruties nepastebejau. Dabar soske duodu beveik visada kai migdau, bet matau, kad papas jam vis tiek  dalykas. Zinau tik, kad kartais zindukas padeda uzmigti vaikui, jei jis iprates migdytis prie kruties.
Vat ir man sitas klausimas labai aktualus! Vakar mazylis visa vakara taip verke ir vis norejo mama valgyti (be pertraukos po mazdaug visos valandos zindymo), kad nebeturejau kitos iseities, kaip duoti soske  . Bet paskui jauciausi labai bloga mama, kad ibrukau vaikui ta silikono gabala i burna... Tiesa, vaikutis is karto nurimo, ir atrode labai maloniai sau ta soske ciulpe. Mamytes pasidalinkit patirtimi, ar tikrai tos soskes labai vaikui zalinga? Sako, kad paskui nebemoka teisingai zisti ar kad neskiria soskes nuo kruties?
smulkute
2005 03 07, 20:02
QUOTE(Tida @ 2005 03 07, 21:00) Sako, kad paskui nebemoka teisingai zisti ar kad neskiria soskes nuo kruties? Puikiai skiria. Maniske, kai pasiguldau salia, kad sveicia ciulptuka i sali, duok jai krutuka  .
egliuke
2005 03 08, 14:15
QUOTE(Tida @ 2005 03 07, 20:00) Vat ir man sitas klausimas labai aktualus! Vakar mazylis visa vakara taip verke ir vis norejo mama valgyti (be pertraukos po mazdaug visos valandos zindymo), kad nebeturejau kitos iseities, kaip duoti soske  . Bet paskui jauciausi labai bloga mama, kad ibrukau vaikui ta silikono gabala i burna... Tiesa, vaikutis is karto nurimo, ir atrode labai maloniai sau ta soske ciulpe. Mamytes pasidalinkit patirtimi, ar tikrai tos soskes labai vaikui zalinga? Sako, kad paskui nebemoka teisingai zisti ar kad neskiria soskes nuo kruties? Pirmą mėnesį čiulptuko nereikėtų duoti, ypač jei dar nėra gerai susireguliavęs pieno kiekis, nes kūdikis turi didesnį poreikį čiulpti nei pasisotinti, tai reikalinga, kad gamintųsi pieno tiek, kiek kūdikiui reikia. Jei jis patenkins savo čiulpimo poreikį su čiulptuku, pieno sumažės. O vėliau, kai pieno gamyba susireguliuoja, čiulptukas jau nepakenks, bet jis didina riziką susirgti pienlige, suviduriuoti ir susiformuoti netaisyklingai burnos ertmei (dar priklauso nuo čiulptuko).
Giliuke
2005 03 11, 00:12
QUOTE(smulkute @ 2005 03 07, 20:03) Puikiai skiria. Maniske, kai pasiguldau salia, kad sveicia ciulptuka i sali, duok jai krutuka  . Taigi, kai jau nori mamos pupuliuko, tai jokie ciulptukai nepades O pirmaji menesi tai pas mane buvo tiek pieno, kad vaikas jo jau nebenorejo jo gerti, o ciulpti tai norisi  Na pienliges, viduriavimo nebuvo (tfu tfu tfu) - svariai reikia ciulptuka laikyti - jei nukrenta perpilti verdanciu vandeniu.
Pirma menesi ir man kabejo ''kabikas'' ant papo..  ..Budavo, ateina sveciai pasveikinti maziaus, as pasirodau, pasisveikinu ir dingstu i kita kambari pasikabinus pupsika  . Kabo valanda, dvi....Sveciai pakyla namo eiti, ateinam, atsisveikiam ir vel kabom  . O nakti imesdavu papa, ir luzdavau...  ..Pabundu, maikute pakelta, papai nuogi, brr saltoka..  Jauciu, kad kyla temperatura...ir vel laktostaze, tfu  kaip nesiseka...Tai toks gyvenimelis buvo pirma menesi, kol igriso iki gyvo kaulo..Nutariau, kad uzteks mane kankinti ir nupirkau ciulptuka  . Na ka, is pradziu nepatiko manoji dovanele, spjaudem toooli toooli  . Pratinau po valgio pries miega ilgokai- ismeta, idedu, ismeta, idedu...bet ka, viena diena pavyko..  . Baigesi mano vargai- pagrauzia papuka, soskyte i burnyte, mano ranka i jo rankyte, uzsiklojam kaldryte ir liuliuka  . Ir miegelis greiciau ateina, ir mamyte pilna jegu  . Vat taip mums buvo  .
kazkaip netycia sita tema pamaciau nezinau blogai ar gerai ciulptukas, gali tik papasakoti apie savo patirti. o buvo taip, as neduodavau jokiu ciulptuku kol nelikau dukros mociutei pasaugoti, tai buvo pirmas kartas ir dukrai tada buvo apie 2 su biski menesio. Jai silikonas patiko, nes ir siaip megeja ant papo buvo pakabot, ir veliau pradejo reikalaut to ciulptuko. na mano sirdis irgi ne medine davau zinoma, kaip pasielgciau dabar tiesa pasakius nezinau, bet tada atrode kas cia bloga, na nusiramins ir viskas. Problemos prasidejo po keleta dienu, mano lelia pradejo atsisakineti kruties, blogiau zisti ir t.t. rezultatas - per antra menesi priaugo nepilnus 200g, pienas man beveik baigesi, patekom i infekcine ( na cia as supanikavau, nes kraujo biski kakuciose pasimate, bet pasirode nieko tokio). Laimei ten infekcinei sutikau labai gera gydytoja, kuri man smegenis praplove del viso sito reikalo su zindymu, ir sake arba pienas arba ciulptukas mano atveju. Taigi atsisakem ciulptuko ir misinuku (nes kaip minejau pieno praktiskai nebebuvo jau  ). Pienas atsistate siaip ne taip ir viskas toliau klojosi neblogai. Problemos atsirado veliau, kadangi ciulptuko nebebuvo prasidejo pisto ciulpimas. O sita bjaurybe nieks neveike, veliau dar parasidejo tampymai pas psichologus ir t.t., na zodziu ilgai pasakot, bet problema issisprende, tik dabar, tiksliau pries puse metu, panai tada buvo 7 metai, taigi vat tokia istorija. As nezinau kaip as pasielgciau panasioje situacijoje jeigu ji pasikartotu su antra dukra, iki siol nesuradau atsakyma i klausima kas geriau vis del to buvo atstatineti piena ir veliau kankintis su pirsto ciulpimu arba duoti ciulptuka ir naudoti misinukus nuo 2.5 men.
aciu uz atsakymus Vis tik isbandziau visa savaite einant i lauka jam iduoti ciulptuka. Tai pirma diena paeme ir uzmigo, kitas 6 dienas visada ispjaudavo, pries tai pazaides, ir toliau sau rekdavo kol rengdavau, o kartais ir lauke  O vakar vel paeme ir uzmigo su ciulptuku. Bijojau, kad nepriprastu per daug, o dabar negaliu pripratint nusiraminti su juo
*geltona
2005 03 14, 10:32
aš irgi pradėjau į poklikliniką einant ir lauke duot, kad šalto oro neprisirytų, dab jau ir namie prašo  o aš taip nenoriu duot
Rii, o kaip tu zinai, kad praso ciulptuko, o ne kruties?
*geltona
2005 03 14, 18:42
jau reikia prieš miegą, krūtį spjauna, nebečiulpia, kaip seniau, ir rėkia. viską išbandžius padaviau soskę - apsiramino.
Mano mazei 2 savaites, bet praktiskai nuo pirmu dienu kiekviena vakara pucia pilvuka  . Ko tik neisbandziau: Espumisano lasus, Gefilus gerasias bakterijas (cia gydytojas israse), pilvuko sildyma ir masaza, negeriau pieno ir nevalgiau pieno produktu bei visu kitu, pilvuko dieglius galinciu sukelti produktu - viskas veltui  . Maziule pavalgo ir pradeda raitytis, verkti, o tuo paciu kisa rankytes i burna ir ciulpia. Jei duodu kruti, irgi ciulpia, bet kadangi bega pienas - pyksta. Siandien vakare neislaikiau ir ikisau zinduka  , nors buvau sau pazadejus, kad zinduko neduosiu (bent jau labai stengsiuosi neduot). Atrodo, kad jai patiko... energingai paciulpe, nurimo ir uzmigo... miega iki siol... su zinduku... O mamka sedi ir grauzia save  . Bijau, kad neatsirastu problemu su zindymu (neistrauks pilnai kruties, sumazes pieno ir t.t. ir pan.). Kita vertus nuo vieno karto gal nepripras  . Bet jei rytoj scenarijus kartosis, ka daryt??? Ar dave kuri nors mamyte tokiam mazam vaikiukui pirmomis jo gyvenimo savaitemis zinduka? Ar nebuvo del to problemu su zindymu?
juratka
2005 03 17, 09:34
Sveikos, Mano kūdikiui beveik 3 sav. ir aš jau duodu čiulptuką, bet retai, nelabai jam patinka, bet kartais nusiraminimui gerai  Šiaip kol kas dėl pieno kiekio nieko nepastebėjau, nes kai valgyti nori - joks čiulptukas nepadeda
Tikrai nemanau, kad ciulptukas turetu itakos pieno kiekiui. Mano pirmagime stai ciulptuko jokio nepripazino - ir pieno buvo kiek reikejo, o mazius ciulptuka vertino, su pienu - lygiai tas pats
Aš daviau čiulptuką nuo pat pirmų dienų, tik kaip tik lauke neduodavau, nes girdėjau, kad kaip tik blogiau, bet dabar jau duodu. Jokios įtakos pieno kiekiui ar žindymui tikrai nepastebėjau  Valgom  Gal ir blogai, bet be čiulptuko mūsų gyvenimo nebeįsivaizduoju, kadangi neįpratinau prie papo migdytis, tai čiulptukas mūsų išsigelbėjimas
QUOTE(egliuke @ 2005 03 08, 14:16) Pirmą mėnesį čiulptuko nereikėtų duoti, ypač jei dar nėra gerai susireguliavęs pieno kiekis, nes kūdikis turi didesnį poreikį čiulpti nei pasisotinti, tai reikalinga, kad gamintųsi pieno tiek, kiek kūdikiui reikia. Jei jis patenkins savo čiulpimo poreikį su čiulptuku, pieno sumažės. O vėliau, kai pieno gamyba susireguliuoja, čiulptukas jau nepakenks, bet jis didina riziką susirgti pienlige, suviduriuoti ir susiformuoti netaisyklingai burnos ertmei (dar priklauso nuo čiulptuko). davem chiulptuka 2 gimimo diena ir iki shiol sekmingai maitinu MP, iki 6 men. maitinau pilnai be jokio papildomo maisto, taip kad mano pieno gamybai jis jokios zalos nepadare. Tiesa, chiulptuko dazniausiai prireikdavo ir dabar prireikia uzhmigimui, shiaip jis visa diena voliojasi niekam nereikalingas.
Sveikos mamos.
Visu pirma parasysiu kad esu uz maitinima krutimi, bet jau savaite kai labai sumazejo pieno . Vaikas neramus valgyt praso ir kas pusvalandi. Isbandziau viska kad paskatint pieno gamyba. Neima buteliuko.pasidalinkit patirtim kaip ismoket gert is buteliuko.
aciu
Rucelie
2005 04 06, 15:26
pabandyk buteliuka nupirkt kuo panasesni i naturalu valgyma, gal avento? maniskis tai iskart paeme avento buteliuka, gal todel kad alkanas buvo, antra kart siulyt nereikejo
Vildinga
2005 04 06, 15:31
Sveikute, o ar tavo maziukas ima ciulptuka? Nes lengviau duoti buteliuka tam, kuris ciulpia "soskyte". Mano maziukas, beje lygiai menesiu vyresnis, geria tik is NUK firmos ciulptuku. Tad bandyk ir pavyks, juk negali mazius but nevalges.
Na, mes tai tokiu problemu neturejome  Bet, patarciau pirkti buteliuka su kuo minkstesniu ciulptuku (gal geriau gumini negu silikonini). Nezinau, ar kiek padejau
Oi..., ir as kiek vargau, maniske i cilptuka ne nepaziuredavo, duodi, tai net ziaukcioja, bet neima, ciulptuku visa kolekcija turejau ir nepadejo. Tai su sauksteliu girdziau, o paskui is puodelio su skilutem pradejo gert. Tiesa, as pati maitinau iki 1.5metu, bet kai jai sukako metai, turejau gryzt i darba, tai pati maitindavau tik naktimis ir vakarais. Ji pas man "Super" vaikas, iki dvieju metu keldavosi valgyt naktimis kaip laikrodis, lygiai kas valanda
manishkei jau 3.5 metu, bet pamenu irgi turejau problemu su maitinimu kuri laika. Tai taip ir neishmokiau gerti ish buteliuko. Nu ne ir viskas. Paskui susitvarke pieno kiekis ir jos apetitas. Taip vaika ir uzauginau be buteliuko . Ir be chiulptuko. Kai jau reikejo pradeti duoti papildomu skyschiu gerem ish buteliuko su snapeliu.
Gal tiesiog apsisarvuok kantrybe ir, kai jis jau isalks, pabandyk vis jam pasiulyti buteliuka. Jis reks, skusis, o tu ramiai siulyk savo, isspausk siek tiek pieno ar misinuko, kad pajaustu, kas ten yra. Kitas patarimas butu, neduok vien tik misinuko is buteliuko pradziai, duok savo piena is buteliuko. Kai jau gers tavo piena, maisyk ji su misinuku ir vis didesniais kiekiais, kol liks tik misinukas.
As turejau siek tiek panasia beda - jis iprato valgyti mums gulint. Kadangi ruosiuosi didelei kelionei, nutariau pradeti maitinti sedomis. Tai tik bandau duoti kruti sedint, tas klykia nesavu balsu visas net issiriesdamas ir nevalgo. Atsigulam, tada sau ramiai valgo. Nu, galvoju, man sakes, lektuve juk nebus kur atsigulus jo pamaitinti. Tai nusprendziau, nepasiduoti. Klykia nevalgo, as ji raminu, bandau isiulyti, jis toliau klykia, kol galu gale alkis nugali ir jis pradeda valgyti pora valandu veliau. Taciau pavalgo truputi ir sustoja, vel niurzga klykia. Ir taip visa diena prasikankinau. Kita diena tesiau "kara", bet jis jau nebesipriesino taip, o trecia jokiu problemu - kaip duodu, taip ir valgo. Gal mano situacija ir kitokia, bet esme ta pati - nevalgymas kitokiu nei iprasta budu.
QUOTE(mazis @ 2005 04 05, 20:35) Sveikos mamos. Visu pirma parasysiu kad esu uz maitinima krutimi, bet jau savaite kai labai sumazejo pieno . Vaikas neramus valgyt praso ir kas pusvalandi. Isbandziau viska kad paskatint pieno gamyba. Neima buteliuko.pasidalinkit patirtim kaip ismoket gert is buteliuko. aciu Pirmiausia butina kantrybe. Ta pati problema buvo ir su maniske. Nieko nepripazino, tik mano papuka. Ir maistas, ir nusiraminimas as jai buvau. Tapau dvikojis vaikstantis papkis. Ir taip kankinausi iki metu. Net kieto maisto i burna neikisdavau. Budavo idedu sauksteli koses, o ji laiko burnoj,o poto isspjauna. Ji juokiasi, o as verkiu, nes niekur is namu nei kojos be jos negaliu iskelti. Budavo, kad ir man atrodydavo, kad dingo pienas, traukdavo pykdama papuka, net skaudeti man pradedavo, o misinuko neimdavo nei pro kur. Bet tas pienas vel atsirasdavo po geros savaite ir lyg viskas atsistodavo i savo vezias.
Mes irgi 2 savaičiu, bet čiulptuką turim nusipirkę. Tik kad dukra jo nemėgsta, o kai įsiverkia, tai klykia kaip patrakus, joks ciulptukas neišgelbės. Tik krūtis gali padėti. Aš dėl to čiulptuko dar baiminuosi ir todėl, kad kol kas nesu įsitikinusi, ar pakanka pieno, nes mergaitė tikrai ne ramuolė, miegalė. Bet gal toks jos būdas? Brolis irgi buvo ne miegalius.
Aš savo mažajam čiulptuko nedaviau iki 2 mėnesių, iki tol jei tik subliauna, duodu krūtį, nors verkdavo jis ne tik iš alkio, bet ir dėl pilvuko. Dar ir bijojau per anksti čiulptuką įduoti, kad pieno nesumažėtų, bet pediatrė sykį pasakė: "Jei du mėnesius išmaitinsi, paskui pieno liaukos prasitampys, ir nebus jokių problemų su pienu". Kažkaip taip ir išėjo. Kai jam buvo du mėnesiai, pastebėjau, kad pamiegojęs trumpai pabunda, bet ne iš alkio, ir nusibodo man prie jo bėgioti ir kas 15 minučių krūtį kaišioti, tai pabandžiau duoti čiulptuką, pirmą dieną išspjovė, o kitą dieną paėmė ir nebenubusdavo taip dažnai. Ir pieno dėl to nebesumažėjo.
Sveikos , dziugu, kad maitinate ir tas procesa darosi populiarus, turiu tris vaikucius ir visus maitinau ligi metuku su truputuku Budavo visko, ypac su pirmu, kai truko patirties, bet visi trys kategoriskai atsisake ciulptuku ir su jai tik pazaisdavo kai buvo viresni laikydami uz silikono mankstindavo dantenas i plastmase, žodžiu antreip Nebuvo beproto prilipe prie krūties tiesiog pasimaitindavo ir žiopsodavo isižioje, net ir piršto neiprato čiulpti Kai pamatydavau vaikus su čiulptuku, galvodavau, kas su tais vaikais ne taip  , paskui  daeidavo, kad ju burnytes ciulptukas užstoja, nes tai buvau prie saviskiu pripratusi su tuščiom burnom,...Nekiškit čiulptukų perjėgą- nepripras ir atpratinti nereikės Kiekvieno poreikiai kitokie ir taisyklių visiems nėra Girdėjau tokią mintį, kad jei tėvai nerūko, tai vaikai mažiau čiulpia čiulptukus, nežinau ar tiesa, bet ir nerukančiu draugų šeimoje ir maniškėje vaikai čiulpalų atsisakė
erikele
2005 04 25, 08:02
Mūsiškė irgi iš tų vaikų tarpo, kur nei soskės, nei buteliuko neima. Pirkom ir brangiausius ir Avento buteliukus ir soskes, ir Nuko nečiulpia ir viskas, pakramto soskės galiuką, pasikąso dantenas ir viskas. Niekam palikt negaliu ir išeit galiu valandai maksimum. Mano svajonė į kirpyklą nueit, bet negaliu, nes pieno fabrikėlis pas mane. Kantrybės jau nebeturiu bandymams.
Estrella...
2005 04 26, 08:15
Man buvo panašiai.Atrodė,kad pradėjo gamintis mažiau pieno  ,bet pasirodė,kad vaiko padidėjo apetitas ir jis daugiau nori.Po savaitės viskas susitvarkė.Pienuko vėl gaminasi.Kuo daugiau duosi traukti,tuo daugiau tau jo ir bus(taip yra man). Buteliuko maniškis irgi neima,bet aš visai nepergyvenu.Duodu jam gerti iš puodelio.Jam labai patinka gerti iš paprasto puodelio O tu,nepegyvenk,kaip gerai išalks,ims ir buteliuką.
Cikolita
2005 04 29, 20:38
as du menesiu maitinau is buteliuko,nes neime papuko.po to pradejo imti papuka,nebeima buteliuko.kai reik kur iseiti tai bandom maitinti taip kaip ji valgo is papuko, gulincia.padeda tik kai buna isties alkana, nes kai nori tik nusiraminti, tai gromoliuoja po burna ir kramto. manau reiktu prigulti salia kad jaustu siluma ir maitinti gulincia ant soniuko. sekmes
jurate19
2005 05 09, 21:55
QUOTE(mazis @ 2005 04 05, 19:35) Sveikos mamos. Visu pirma parasysiu kad esu uz maitinima krutimi, bet jau savaite kai labai sumazejo pieno . Vaikas neramus valgyt praso ir kas pusvalandi. Isbandziau viska kad paskatint pieno gamyba. Neima buteliuko.pasidalinkit patirtim kaip ismoket gert is buteliuko. aciu pati prisikankinau su visokiais buteliukais,nors isalkes budavo,bet negerdavo ir viskas  ,bet atradome chicco firmos psichologini buteliuka,labai panasi soske i motinos speneli,minsta ir pats buteliukas su atsukamu dugnu kuriame yra kaip ir vostuvas kuris neleidzia susidaryti vakumui,pats buteliukas lenktas,na ir ka jus manote is pirmo karto padejo  ,geria sau ramiai, jokiu kaprisu ir sauksmu
REGIGINUKAS
2005 12 06, 16:44
sveiki. turiu problemėlę ir prašau patarimo kitų mamyčių. pati auginu antrą vaikelį, kuriam po trijų parų mėnuo, maitinu pati, pirmą maitinau iki metų ir klausimų dėl žinduko nekylo nes ji jo neėmė.Dabar neapsisprendžiu ar duoti ar ne, o esmė tokia, valgo jis dažnai, išlaukiu kol jis pats paleidžia krūtį, bet tik pakėlus atsirūgt, jis vėl pradeda ieškot krūties, kartais duodu kartais ne, nes persivalgęs pradeda atpylinėti, ir matosi kad jam noirisi tik žįsti.Ir kaip beužsiimtum su juo ar nešiotum ar kalbėtum jis vis ieško krūties.Bijau, kad pradėjus duoti žinduką nepradėtų mažėt pienuko, patarkit ką daryt.
lilijal
2005 12 06, 17:03
Žinduką savo vaikui daviau tik grįžus iš ligoninės, nes jis norėjo tik žįsti, žįsti ir daugiau nieko, pieno dėl to tikrai nesumažėjo, nes tik prieš mėnesį nustojau maitinti, o vyrukas augo, kaip ant mėlių (kas mėnesį po kilogramą  ), o žinduko taip ir neima net dabar. Jį jam duodavau po maitinimo, paguldžius miegoti, pažįsdavo apie 5-10 minučių ir mesdavo lauk.  Kai pamačiau, kad žinduko jam nereikia, daugiau jo nedaviau.
matuko mamyte
2005 12 06, 17:09
na mes augam be zinduko! tiesiog pats vaikas neime! tai negaliu pasakyti jis draugas ar priesas. tai priklauso nuo kiekvieno vaikucio manau
Bijočiau duoti žinduką.Bet va kaip lilijal pienuko nesumažėjo.Čia kaip kiekvienai moteriai skirtingai gali paveikti. jeigu yra laiko pakankamai pabūti su vaikiuku,tai geriau ir žindyt.Pirmais mėnesiais su savo kūdikiu išgulėdavau ir po porą valandų-niekaip negalėjo nuo krūties atsitraukti.
REGIGINUKAS
2005 12 06, 21:30
Aš irgi už tai, kad kuo mažiau duoti žinduką, nes su pirma irgi išgulėdavom po porą valandų žindydamos,bet baugu darosi kai po to pradeda vaikas atpylinėti ir žagsėti, o be to jau dabar ne visada turiu tam laiko, nes turiu pakankamai laiko ir vyresnėlei skirti, ten kitos problemos, už tai ir nepasirenku, kaip elgtis.Į sūnelį kartais kai pasižiuri, tai jam tik žįsti tik ir norisi
ladybird20
2005 12 06, 23:48
mums irgi ta pati problema, duodu papuka, valgo tiek kad net pradeda atpilinet, gali nors ir 10kart atsirugt, kartais net nespeju pakelt, jau jis atpila. poto visa rankute kiek gali susigruda i burna(net ziaukcioja),o zinduka paima ir iskart ispjauna, palaikau truputi, tai net su liezuviuku stume. nepririsi rankyciu, kad nedetu i burna.
mergyte :)
2005 12 07, 00:07
Kad nuo žinduko pienuko sumažės čia tai jau nesąmonė  .Tos mamytės kurios kankinasi "maitindamos" po valanda susigadins tik spenelius,atsiras žaizdelių  Juk vaikelis pasisotina per 10-15 min., o jei čiulpimo refleksas labai didelis galima duoti čiulptuką, arba mažylis susigrūs pirštuką, ar kumštį.Tik va, kas yra didesnė blogybė čiulptukas ar pirštukas
viltuke
2005 12 07, 10:57
As uz ciulptukus. Ypac jei kudikis turi padidejusi ciulpimo refleksa. Na pripras jis prie ciulptuko, bet patenkins savo nora ciulpti. O paaugus lengviau vaika atpratinti nuo ciulptuko negu nuo pirsto. Aisku, cia kiekvienos mamytes asmeninis reikalas, duot ar neduot
Maniske pirma karta paime ciulptuka kai suejo menuo. Paskui kuri laika nadojom, kai i lauka vezdavau, kad lengviau uzmigdyt budavo, bet po kurio laiko ir vel atsisake. Galiausiai uzmigdavo tik prie papo arba retkarciais su buteliuku. Bet pirsciuku niekad neciulpdavo... As tai esu uz ciulptuka, bet deja nuo musu nepriklauso, nes jeigu bus kaip mano maziuke, tai taip ir nepanaudosi
jkrista
2005 12 07, 14:36
aš už čiulptuką, tik va, mano mažoji nė iš tolo į jį nežiūri  galiu tik pavydėti mamoms, kurioms kyla toks klausimas: duoti čiulptuką ar ne? dukrytė be jokių svarstymų, nuo pirmųjų dienų nusprendė, kad čiulptukas jai ne draugas, tai tekdavo po 2 ar 3 valandas šalia pragulėti (yra buvę ir 4 val.  ), kol mergelė atsižįsdavo ir teikdavosi užmigti. nuo čiulptuko naudojimo pieno neturėtų sumažėti - juk ir toliau maitinsi, tik tiek, kad pats procesas truks trumpiau.
Supermergaitė
2005 12 07, 15:14
o tai ka daro vaikučiai jei atimi papą, negi rėkia, nors yra sotūs  Negi negalima kuo kitu sudominti
REGIGINUKAS
2005 12 07, 17:11
TAI VA BŪTENT, KAD VĖL IEŠKO PAPO, JEI GAUNA, TAI VALIO, BET PO TO IR ATPYLA, BANDAU IR NEŠIOT, IR KALBINT, NELABAI DAR KUO SUDOMINSI, DAR TIK 4 SAV, O JEI GAUNA ŽINDUKĄ, TAI NELABAI PATS IŠSPJAUNA, PO GEROS VALANDOS TENKA PAČIAI KONFISKUOTI, LAIMEI JEI NESUPYKSTA IR NEPABUNDA
Supermergaitė
2005 12 07, 18:58
QUOTE(REGIGINUKAS @ 2005 12 07, 17:11) TAI VA BŪTENT, KAD VĖL IEŠKO PAPO, JEI GAUNA, TAI VALIO, BET PO TO IR ATPYLA, BANDAU IR NEŠIOT, IR KALBINT, NELABAI DAR KUO SUDOMINSI, DAR TIK 4 SAV, O JEI GAUNA ŽINDUKĄ, TAI NELABAI PATS IŠSPJAUNA, PO GEROS VALANDOS TENKA PAČIAI KONFISKUOTI, LAIMEI JEI NESUPYKSTA IR NEPABUNDA  Bet jeigu vaikucio poreikis ciulpti yra didesnis, nei noras pasisotinti, tai kodel nori ta ciulptuka konfiskuoti
REGIGINUKAS
2005 12 07, 21:35
tai vat ir galvoju, kad teks duoti, iš visų blogybių, galvoju, kad nuo žinduko lengviau atpratinsiu, nei nuo piršto, bet kai ištysai vaikas vaikšto su žinduku burnoj ir vaizdelis ne koks
Supermergaitė
2005 12 07, 22:48
Tai as nekalbu apie vyresnius mazylius, kurie jau domisi zaisliukais, aplinka. Cia tai jau nuo mamyciu priklauso, jei vaikuciais neuzsiima tai ir duoda ciulptuka, kad nezirstu  Man tai irgi  kai vaikiukas sau ramiausiai zaidzia ir su soske burnytej.
Ar tikrai negalima duoti gerti is buteliuko maitinant krutimi? Pasidalinkit patirtimi
Daivukas_25
2005 12 10, 16:34
nu pavyzdziui as maitinu krutimi bet duodu per pietus is buteliuko sulciu arba arbateles ir manau kad nieko cia blogo
|
|