Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Buteliukas, čiulptukas ir žindymas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Ksesanko
QUOTE(Naomyte @ 2010 09 02, 12:44)
Mano situacija tokia pati...  thumbup.gif  As tik nakti dar maitinu is buteliuko  4u.gif
*

Nakti kaip tik jokiu budu negalima duoti is buteliuko. Vaikelis nakti turi kruti ciulpti, nes prolaktinas (hormonas paleidziantis pieno gamyba) issiskiria tik nakti ( nuo 3 iki 8) kai sudirginamas spienelis. Tikrai didele klaida. Pieno po truputi sumazes.

As pirmas dvi savaites irgi maitinau is buteliuko, nes dukrelei buvo sunku piena traukti (buvo mazyte ir silpnute), teko su pientraukiu kankintis. Nakti visada duodavau kruti ir po to dar is buteliuko primaitindavau. po to kazkaip pienas pradejo fontanais teketi ir dukrele paaugo ir po truputi buteliuko atsikrateme. Nematau prasmes nutraukineti pieno papildomai. Nes kiek nutraukinesi, tiek ir gaminsis (klaida manyti, kad pieno daug, tiesiog nusitraukinedami skatiname didesne pieno gamyba:) As nusitraukineju tik tada, kai reikia dukrele palikti keliom valandom. Bet dabar ji jau sunkiai ima buteliuka. Per kancias vyras ar mama ikisa smile.gif O ciulptuka kiek bandziau duoti... Toks vaizdas kad jai s...duodu smile.gif Tokia pasislykstejimo israiska, kad juokas ima. Tai ir nepratinu. kam vaika kankinti smile.gif Paskui man juokingai atrodo metuku vaikas su ciulptuku.
Nikolia
Na norint maitinti ne is buteliuko, kad neiprastu..tam siulo naudoti - dideli svirksta be adatos:) , maza taurele ar shauksteli...
Ir tokiu budu vaikas neismusamas is veziu..zindymas nenukenchia..ir tetis ar bet kuris kitas taip gali drasiai maitinti..
Man pasiteisino visi sie dalykai...
kaip ir ciulptuko nenaudojimas..buvo laikas kai uzmigdavo zisdamas, o veliau ismoko uzmigti ir paguldytas..Nematau butinybes vaika mokyti to, muo ko veliau reikes sugebeti atpratinti..
Be to gaila butu, jei del ciulptuko butu netaisyklingas sakandis..juolab tikrai negrazu matyti vaikstanti jau didesni vaika su abejinga israiska veide ir ciulptuku dantyse..
atrodytu, kad jis vis dar uzstriges kudikysteje...

gieka
O aš noriu šiek tiek reabilituoti čiulptuką. Nes dėl tų vyraujančių šnekų, koks tai blogis, kai pradėjau duoti čiulptuką, jaučiausi kaip nusikaltimą daranti. Tik iš karto pasakysiu, kad dukrytei beveik 10 mėn. ir MP - pagrindinis maistas. Mes čiulptuką jai davėm kai buvo 1,5 mėn. - ją kamavo diegliukai, o kai nusiraminimui duodavau krūtį, tai jai būdavo dar blogiau - po pusvalanduko prasidėdavo dar didesni riksmai. Kadangi pirmą mėnesį labai neblogai priaugo svorio, gydytoja patarė duoti čiulptuką. Ir ką - kai ji per kelias dienas prie jo priprato, aš pagaliau naktį išsimiegojau, nes nebereikėjo nešioti thumbup.gif Tik pažindydavau, o jei negalėdavo užmigti, duodavau čiulptuką. Nei pieno kiekiui, nei žindymui jokios įtakos neturėjo. Ir tokias istorijas girdėjau ne iš vienos draugės. Manau, kad yra keli svarbūs dalykai: 1. duoti čiulptuką tik tuomet, kai gerai moka žįsti 2. jei mažoka pieno, dažniau duoti krūtį (netgi vietoj čiulptuko) 3. duoti čiulptuką kuo rečiau ir kuo trumpiau, tik kai tikrai reikia nusiraminti. Na, atpratinimas bus jau kita istorija... Vieni lengvai atpranta, kiti sunkiai. Tik nereikia aiškinti, kad jei neturi čiulptuko, tai ir atpratinimo problemos nėra. Kiti pirštus prieš miegą čiulpia ir nuo to atpratinti daug sunkiau.
O dėl buteliuko - irgi nemanau, kad toks baisus blogis. Tik reikia sekti, kokią įtaką daro žindymui ir laiku sustoti. Nes mes buteliuko nepripažįstam ir buvo baisi problema, kai sirgo tridiene ir reikėjo skysčių įsiūlyti.
looovely
gal kuri patarsit ka mano situacijoj reiketu daryti 4u.gif turiu 2 men mergyte,atrodo pradejo trukti pienuko,bet jo dar kazkiek yra.problema ta,kad reikia damaitint misinuku,tik as niekaip neisivaizduoju koki kieki to misinuko duot.is buteliuko negeria,o sauksteliu kaip ir per daug as jai galiu isiulyt.tai kaip man db zinot,kiek ji suvalgo mano pienuko ir kiek dar misinuko duot g.gif
Nikolia
Loooveli, nezaisk su chiulptuku, dar syki isiskaityk i Koses-Maloses patarimus, nes ji Tau ten labai tiksliai ir aiskiai susake kas ir kaip..

Siaip kaip ten begintu ta chiulptuka, bet NET KLINIKOSE PRIMIGTINAI SIULO JI NENAUDOTI, BENT PIRMUS TRIS MENESIUS, kol nesusitvarko zindymas..

ir tiesiog shauniausia, jei isivaizduoji, kad neegzistuoja jokie chiulptukai ir buteliukai su misinukais..visai gaunasi isgyventi ..ir viskas ne taip blogai, kaip nekatros cia isivaizduoja:)

QUOTE(looovely @ 2010 09 08, 17:13)
gal kuri patarsit ka mano situacijoj reiketu daryti 4u.gif turiu 2 men mergyte,atrodo pradejo trukti pienuko,bet jo dar kazkiek yra.problema ta,kad reikia damaitint misinuku,tik as niekaip neisivaizduoju koki kieki to misinuko duot.is buteliuko negeria,o sauksteliu kaip ir per daug as jai galiu isiulyt.tai kaip man db zinot,kiek ji suvalgo mano pienuko ir kiek dar misinuko duot g.gif
*

Papildyta:
Sorry gieka,

Diegliukams nuraminti arba siek tiek palengvinti yra kruva ivairiu variantu..ir be ciulptuko..vien zindant MP , kai pasigilini, jei zinai smulkmenas - tai diegliai praeina gerokai lengviau...

Net jei gerai priaugo svorio..tai tokia gydytoja, kuri siulo chiulptuka, totalus briedas - keischiau i kita...

panashu, kad ji Jums ir del tridienes pasiule kuo daugiau skyschiu...Mes taip pat ja sirgom kokiu 11 men..nereikia jokiu papildomu skysciu, daugiau MP ir gaus kiek reikia skysciu..

o miegoti intensyviai zindant butu gerar ne tik nakti, bet ir diena ypac pirmais menesiais, kai tik pasitaiko proga prigulti...o toks zindymo tempas ir be ciulptuko palaipsniui susitvarkys...

Man ramiau kai mes kartu su vyru uzsiiminejam vaiko nuraminimu..nuo pat mazens..kazkaip ji geriau ir pazisti ir surandi budus, kaip tai padaryti geriau..

ciulpti pirshta nera jokia blogybe..ne syki nebuvo nuchiulpes iki jokiu zaizdu, o ir su laiku praejo...kai kas sako geriau kai pirshtas ar kumshtis po ranka, nei kazkoks silikono gabalas..

quote=gieka,2010 09 08, 10:35]
O aš noriu šiek tiek reabilituoti čiulptuką. Nes dėl tų vyraujančių šnekų, koks tai blogis, kai pradėjau duoti čiulptuką, jaučiausi kaip nusikaltimą daranti. Tik iš karto pasakysiu, kad dukrytei beveik 10 mėn. ir MP - pagrindinis maistas. Mes čiulptuką jai davėm kai buvo 1,5 mėn. - ją kamavo diegliukai, o kai nusiraminimui duodavau krūtį, tai jai būdavo dar blogiau - po pusvalanduko prasidėdavo dar didesni riksmai. Kadangi pirmą mėnesį labai neblogai priaugo svorio, gydytoja patarė duoti čiulptuką. Ir ką - kai ji per kelias dienas prie jo priprato, aš pagaliau naktį išsimiegojau, nes nebereikėjo nešioti thumbup.gif Tik pažindydavau, o jei negalėdavo užmigti, duodavau čiulptuką. Nei pieno kiekiui, nei žindymui jokios įtakos neturėjo. Ir tokias istorijas girdėjau ne iš vienos draugės. Manau, kad yra keli svarbūs dalykai: 1. duoti čiulptuką tik tuomet, kai gerai moka žįsti 2. jei mažoka pieno, dažniau duoti krūtį (netgi vietoj čiulptuko) 3. duoti čiulptuką kuo rečiau ir kuo trumpiau, tik kai tikrai reikia nusiraminti. Na, atpratinimas bus jau kita istorija... Vieni lengvai atpranta, kiti sunkiai. Tik nereikia aiškinti, kad jei neturi čiulptuko, tai ir atpratinimo problemos nėra. Kiti pirštus prieš miegą čiulpia ir nuo to atpratinti daug sunkiau.
O dėl buteliuko - irgi nemanau, kad toks baisus blogis. Tik reikia sekti, kokią įtaką daro žindymui ir laiku sustoti. Nes mes buteliuko nepripažįstam ir buvo baisi problema, kai sirgo tridiene ir reikėjo skysčių įsiūlyti.
*

[/quote]
gieka
QUOTE(Nikolia @ 2010 09 09, 23:36)

Diegliukams nuraminti arba siek tiek palengvinti yra kruva ivairiu variantu..ir be ciulptuko..vien zindant MP , kai pasigilini, jei zinai smulkmenas - tai diegliai praeina gerokai lengviau...

Net jei gerai priaugo svorio..tai tokia gydytoja, kuri siulo chiulptuka, totalus briedas - keischiau i kita...

panashu, kad ji Jums ir del tridienes pasiule kuo daugiau skyschiu...Mes taip pat ja sirgom kokiu 11 men..nereikia jokiu papildomu skysciu, daugiau MP ir gaus kiek reikia skysciu..

Man ramiau kai mes kartu su vyru uzsiiminejam vaiko nuraminimu..nuo pat mazens..kazkaip ji geriau ir pazisti ir surandi budus, kaip tai padaryti geriau..

vai vai, kokie mes teisūs ir teisingi. Ir viską geriau žinom už visus gydytojus. Ir netgi stebuklingų būdų, kaip palengvinti dieglius! blink.gif Gaila, kad tuo metu Jūsų nebuvo šalia...
Nesivelsiu į tuščius ginčus, tik pasakysiu iš savo (ir kelių ilgai savo vaikučius žindžiusių draugių) patirties, jog saikingas čiulptuko davimas neturi neigiamos įtakos žindymo trukmei ir kokybei.
Sveikinu tas, kurių vaikai ramūs, nedirglūs ar flegmos ar jūs turit kantrybės juos dažnai rėkdyti ir apsieinate be čiulptuko, bet jei jūsiškis ne toks, nekalkit savęs prie kryžiaus (tą padarys kitos teisuolės).
Ksesanko
QUOTE(looovely @ 2010 09 08, 18:13)
*

Didziausias patarimas: duoti dazniaui krutine, o ne misinuku primaitinti smile.gif pradesite primaitineti, nuo to pieno napadauges. Mano dukryte ugtelejusi pradejo daugiau nakti krutine ciulpti ir pieno po keliu dienu padaugejo. O mama su anyta jau irgi sake, kad tau tikraisiai pieno truksta smile.gif PIENO NEGALI TRUKTI!!!!!!! TRUKSTA ZINIU IR NORO smile.gif zymiai lengviau misinuka pasigaminti smile.gif

ciulptukas tiktrai nuramina vaika. Gal ir noreciau, kad dukryte ji pamegtu, bet kol kas visi bandymai nesekmingi sad.gif turime 10 skirtingu ciulptuku, kuriuos bandziau isiulyti, bet neima jinai ir viskas sad.gif taciau jo mums reikia retais atviejai, nes dukryte ir taip rami. vakare ja kuo puikiausia krutines ciulpimas nuramina. tik masinoje mums sunkiau. kartais reiketu nuraminti ir tada pasigailiu, kad neima ciulptuko sad.gif
Gabanne
QUOTE(looovely @ 2010 09 08, 18:13)
*

mano nuomone jei truktu pieno vaikas klyktu ir tikrai gertu is buteliuko wink.gif
vadinasi jam uztenka , kad negeria wink.gif
Nikolia
Gieka..kazkodel manau, kad cia NEPASISAKYS TOS, KURIOS IR SAIKINGAI NAUDODAMOS CHIULPTUKA, turejo su zindymu bedu..nes jos priezaschiu ieskos kituose dalykuose..

...nezinau, kas salia Jusu buna ...bet, kad sugebejom isgyventi be ciulptuko, ne mano vienos nuopelnas ..as ne viena rupinuosi vaiku nuo gimimo, salia yra vyras, kuris pagal savo galimybes padeda, lygiai taip pat pasiaukojamai, nors dar turi pareigas ir darbe..ir kantrybes, ir stiprybes, ir tikejimo tuo, kad elgiuosi teisingai as gaunu is vyro, zindziusiu draugiu, kurios taip pat nenaudojo chiulptuko, pediatres, kuri turi savo 4 vaikus ir zinde visus ir taip pat be ciulptuku..anytos, kuri ir tarybiniais laikais zinde 8 menesius abu vaikus...ir zinoma, kodel gi nepasidomejus is knygu ir internete - kas tai per procesas, tas vaiko auginimas...KA ISMOKSI ANT PECHIU NENESHIOSI...

O jums siulau..yra tokia vokiechiu pediatru knyga lietuviu kalba "Padekime augti'' - kodel gi nepaskaichius minchiu, kiek kitokiu, nei mes iprate gauti is savo aplinkos..

o del ciulptuko neigiamu padariniu...nesinori man ateityje svarstyti..ar del ciulptuko..bedos su burnos sakandziu, buteliuko eduonimi, virsvorio problemomis ar atvirkschiai nevalgumu..ir dar kruva tokiu dalyku, kaip pvz.. VIRTIMU FLEGMA..
musu gyvenime kiekviena smulkmena, kartais gali buti esmine..kam rizikuoti..

QUOTE(gieka @ 2010 09 10, 17:11)
vai vai, kokie mes teisūs ir teisingi. Ir viską geriau žinom už visus gydytojus. Ir netgi stebuklingų būdų, kaip palengvinti dieglius!  blink.gif  Gaila, kad tuo metu Jūsų nebuvo šalia...
Nesivelsiu į tuščius ginčus, tik pasakysiu iš savo (ir kelių ilgai savo vaikučius žindžiusių draugių) patirties, jog saikingas čiulptuko davimas neturi neigiamos įtakos žindymo trukmei ir kokybei.
Sveikinu tas, kurių vaikai ramūs, nedirglūs ar flegmos ar jūs turit kantrybės juos dažnai rėkdyti ir apsieinate be čiulptuko, bet jei jūsiškis ne toks, nekalkit savęs prie kryžiaus (tą padarys kitos teisuolės).
*

Ingusia31
Tos kurios agituoja pries ciulptuka pasakykite ar turite asmenines patirteis apie jo zala? Kaip jus galite cia taip putotis, kai net neturite jokiu sava patirtimi pagrystu irodymu? Abu savo vaikus su ciulptuku supazindinau jau pirmaja ju gyvenimo diena, jokie kliniku patarinetojai (beje as irgi ten gimdziau ir reakcijas i ciulptuka girdejau, bet graziai pasiulydavau tuom nesirupinti) man buvo nemotais, nes ne jiems reiks naktimis ikisus papa miegoti salia vaiko ir t.t.

Abi dukras maitinau MP- pirmaja iki 6 menesiu, nes toks buvo mano noras ir planas, o kita dukryte maitinu iki dabar ir kartu su ciulptuku draugaujam nuo pirmos dienos!!!. AS IS SAVO ASMENISKOS PATIRTIES SAKAU, KAD JOKIO RYSIO TARP MP IR CIULPTUKO AS NEMATAU, jie abu atlieka skirtingas funkcijas, vaikas puikiai atsirenka kada ko jam reik (maisto ar pazysti tik kazka), todel mano mielosios brangiosios ponios, neturedamos asmeniskos patirties apie ZALA, nerasykite cia isvedziojimu siaip is oro 4u.gif .Del to kad galima vaika isauginti be ciulptuko manau tuom niekas ne neabejoja, galima ir be sauskelniu, ir be MP, ir be motinos, ir.... dar daug kaip galima isauginti ta vaika ir cia joks ne stebuklas, bet viskokie teiginiai IS PAMASTYMU lygmenio, kas butu jeigu butu... arba kazkas kazkur parase koki straipsneli ar knygute...

Cia prasom dalintis savo patirtimi, o ne pasakoti kiek kas knygu kokiu perskaite, nes apie knygas yra kitos temos mirksiukas.gif
Nikolia
Ingusia sorry, bet Jusu pasisakymai dvelkia tiesiog nesidomejimu..ir abejingumu..Jus cia pati gerai issireishkete ''JUMS NEMOTAIS''..tad ko Jus cia teisinates ir bandot apsiginti..Jei Jus taip pasirinkot..
o jusu gyvenimiska patirtis, nepykit, bet man nepriimtina..demagogijom as cia neketinu uzsiimineti, kas is tikro rimtai ir atsakingai ziuri i vaiko auginima, isivaizduoja seima, sukurta viena karta ir visam gyvenimui.., manau ras teisinga sprendima ir supras, kas svarbiau, ar tiesiog ramiai zindyti ir sugebeti ''PAPA LAIKU ISTRAUKTI IS BURNOS'', nes ten ji laikyti, sorry, niekas pastoviai nesiulo...
ar elgsis taip, kaip jus PAGAL SAVO PLANA..

o jei norit realiai pamatyti kokia ciulptuko zala, apsilankykite kudykiu namuose..ten
del ju niekas tokiu alternatyvu net nesvarsto..nes nera jokiu galimybiu elgtis kitaip...

o jus viso labo turit tik du vaikus...o jums, jau tai vos ne pasaulio pabaiga...
Kam jums bandyti kitaip, jei jus nesat tam pati pasiruoshusi..

su pagarba..Nik

P.S be to Ingusia man tai, jau praeitas etapas..tai imanoma, ir pasiekiama, apseiti be ciultuko..

QUOTE(Ingusia31 @ 2010 09 12, 09:33)
Tos kurios agituoja pries ciulptuka pasakykite ar turite asmenines patirteis apie jo zala? Kaip jus galite cia taip putotis, kai net neturite jokiu sava patirtimi pagrystu irodymu? Abu savo vaikus su ciulptuku supazindinau jau pirmaja ju gyvenimo diena, jokie kliniku patarinetojai (beje as irgi ten gimdziau ir reakcijas i ciulptuka girdejau, bet graziai pasiulydavau tuom nesirupinti) man buvo nemotais, nes ne jiems reiks naktimis ikisus papa miegoti salia vaiko ir t.t.

Abi dukras maitinau MP- pirmaja iki 6 menesiu, nes toks buvo mano noras ir planas, o kita dukryte maitinu iki dabar ir kartu su ciulptuku draugaujam nuo pirmos dienos!!!. AS IS SAVO ASMENISKOS PATIRTIES SAKAU, KAD JOKIO RYSIO TARP MP IR CIULPTUKO AS NEMATAU, jie abu atlieka skirtingas funkcijas, vaikas puikiai atsirenka kada ko jam reik (maisto ar pazysti tik kazka), todel mano mielosios brangiosios ponios, neturedamos asmeniskos patirties apie ZALA, nerasykite cia isvedziojimu siaip is oro  4u.gif .Del to kad galima vaika isauginti be ciulptuko manau tuom niekas ne neabejoja, galima ir be sauskelniu, ir be MP, ir be motinos, ir.... dar daug kaip galima isauginti ta vaika ir cia joks ne stebuklas, bet viskokie teiginiai IS PAMASTYMU lygmenio, kas butu jeigu butu... arba kazkas kazkur parase koki straipsneli ar knygute...

Cia prasom dalintis savo patirtimi, o ne pasakoti kiek kas knygu kokiu perskaite, nes apie knygas yra kitos temos  mirksiukas.gif
*

Ingusia31
QUOTE(Nikolia @ 2010 09 12, 14:21)
Ingusia sorry, bet Jusu pasisakymai dvelkia tiesiog nesidomejimu..ir abejingumu..Jus cia pati gerai issireishkete ''JUMS NEMOTAIS''..tad ko Jus cia teisinates ir bandot apsiginti..Jei Jus taip pasirinkot..
o jusu gyvenimiska patirtis, nepykit, bet man nepriimtina..demagogijom as cia neketinu uzsiimineti, kas is tikro rimtai ir atsakingai ziuri i vaiko auginima, isivaizduoja seima, sukurta viena karta ir visam gyvenimui.., manau ras teisinga sprendima ir supras, kas svarbiau, ar tiesiog ramiai zindyti ir sugebeti ''PAPA LAIKU ISTRAUKTI IS BURNOS'', nes ten ji laikyti, sorry, niekas pastoviai nesiulo...
ar elgsis taip, kaip jus PAGAL SAVO PLANA..

o jei norit realiai pamatyti kokia ciulptuko zala, apsilankykite kudykiu namuose..ten
del ju niekas tokiu alternatyvu net nesvarsto..nes nera jokiu galimybiu elgtis kitaip...

o jus viso labo turit tik du vaikus...o jums,  jau tai vos ne pasaulio pabaiga...
Kam jums bandyti kitaip, jei jus nesat tam pati pasiruoshusi..

su pagarba..Nik

P.S be to Ingusia man tai, jau praeitas etapas..tai imanoma, ir pasiekiama, apseiti be ciultuko..
*

Nu prajuokinot lotuliukas.gif beje as jums nesiulau savopatirti paversti jusiske, as tik sakau KALBETI APIE ZALA GALI TIK TIE KURIE TA ZALA PATYRE, o pastalai kaip zindukas itakoja seimos modeli lotuliukas.gif (cituoju"isivaizduoja seima, sukurta viena karta ir visam gyvenimui..") jau isvis juokingai skamba lotuliukas.gif
Kazi kaip tas zindukas itakoja musu su vyru santykius g.gif , reiks pas ji paklausti ar seimos zindukas nesugriaus lotuliukas.gif , gal tikrai tada iskart zinduka atimciau unsure.gif

O kas jums sake mielasirdingoji kad mes naudodami ciulptuka "neramiai zindom"? Is kur pas jus tokios zinios?

O tai kudikiu namuose ciulptukas tiek zalos pridares kad net baisu doh.gif , nu taip...

Kas cia per paistalai kad mano "viso labo" du vaikai "jau pasaulio pabaiga" blink.gif Cia jus kaip tuos faktus patikrinot? Gal vel kur radote knyguteje parasyta, kad va tokia ponia turi du vaikus ir jai gresia pasaulio pabaiga? lotuliukas.gif

Vienas ciulptukas ir man praeitas etapas beje ir tik tegul visi vaikai buna tokie protingi, komunikabilus ir zingeidus kaip manoji isauginta su ciulptuku, kuri snekejo jau metuku laiko, dvieju metu pazino raides, triju skaiciavo iki desimteis sudeties ir atimties veiksmus, o ketveriu galejo zurnalus skaityti thumbup.gif . Va kokia zala padare mums ciulptukelis lotuliukas.gif

Imanoma apseiti be daugelio dalyku as tuom net neabejoju thumbup.gif , todel nieko cia nenustebinot beje mirksiukas.gif ir jokio zygdarbio nenudirbote rolleyes.gif
nep
As stengiuosi duoti ji tada, kai pati negaliu prieiti, tarkim tualete ar vonioje ar vaziuojant troleibusu as negaliu zindyti. Arba kai matau, kad pucia pilva, kaip sakiau dviem mano berniukam tai buvo problema. Arba nakti tikrai nesu pasiruosusi zindyti kas valanda. Juolab, kad matau, jog zindymas nepasiteisina, del pilvo putimo. Del tokio kasvalandinio zindymo nakti kai daugiau kaip metai, vaikas didelis ir daugiau supranta tikrai veliau sunku atpratinti. O zindyti esu pasiruosusi ilgai, nes man taip patogiau. Nuo pirmos d. kaip Ingusia soskes nedaviau, su antru palikinet emiau nuo 3 men, o kaip priemone skausmui malsinti nuo 2 sav. Nera jis taip negerai, kaip naudoji su protu is suvoki fiziologija. Tai puikus daiktas demesiui nukreipti, kai nori nosi isvalyti ar pan. Ar kai matai, kad tuoj prabus, rikteli, nes pilva skauda, ikisi soske, nukreipi dem, tada miega toliau. Ir dar, kai pazindai, bandai padeti i lova, kruti istraukti, o jis vis pabunda ir pabunda. Tikrai nenoriu nakti nesioti ilgai po buta, nes mano issimiegojimas ir nuotaika lemia ir vaiku gera savijauta.
shokoladas123
QUOTE(Ingusia31 @ 2010 09 12, 10:33)

Abi dukras maitinau MP- pirmaja iki 6 menesiu, nes toks buvo mano noras ir planas, o kita dukryte maitinu iki dabar ir kartu su ciulptuku draugaujam nuo pirmos dienos!!!. AS IS SAVO ASMENISKOS PATIRTIES SAKAU, KAD JOKIO RYSIO TARP MP IR CIULPTUKO AS NEMATAU, jie abu atlieka skirtingas funkcijas, vaikas puikiai atsirenka kada ko jam reik (maisto ar pazysti tik kazka), todel mano mielosios brangiosios ponios, neturedamos asmeniskos patirties apie ZALA, nerasykite cia isvedziojimu siaip is oro  4u.gif .Del to kad galima vaika isauginti be ciulptuko manau tuom niekas ne neabejoja, galima ir be sauskelniu, ir be MP, ir be motinos, ir.... dar daug kaip galima isauginti ta vaika ir cia joks ne stebuklas, bet viskokie teiginiai IS PAMASTYMU lygmenio, kas butu jeigu butu... arba kazkas kazkur parase koki straipsneli ar knygute...

Cia prasom dalintis savo patirtimi, o ne pasakoti kiek kas knygu kokiu perskaite, nes apie knygas yra kitos temos  mirksiukas.gif
*

Labai teisingi zodziai.
Kazkaip sioje temoje kaip ir tose, kur kalbama apie naturalu gimdyma truksta tolerancijos toms kurios daro kazka kitaip nei vadinamos "saunuoles is didziosios raides" Kurios ir gimdo tik naturaliai ir paskui netingi visoms akis draskyti, kad tik tai vaikai gimsta naturaliai ir ciulptuko neduoda ir uz tai nori buti garbinamos, ale to nesulake bando visuom kuom tik gali irodineti savo teisas, tik ar tikra tai vienintele TIESA? 4u.gif

As asmeniskai irgi pabandziau neduoti zinduko, ir ka, po dvieju savaiciu nusipirkom ir jokios cia tragedijos nematau 4u.gif
S.w.a.t

wink.gif tiek daug kompeksu ir savigrauzos...nusiraminkit...

as gimdziau nenaturaliai su komplikacijomis, baigesi Cezariu..bet matyt, kaip kompensacija tos netekties..zindziau beveik kaip is vadovelio..ir as tikrai jauciuosi gerai, kad mano vaikas neeme ciulptuko, o as jo neprievartavau...
tiesiog as ziuriu i ateiti...mano tevai..to padaryti negalejo....jie net nezinojo...apie bloga sakandi...kamuojanchias virsvorio problemas, nesugebejima jausti saika valgant...intelekto ugdyma..charakterio formavima..ir tevu tolerancija ir pagarba auganchiam salia ju mazam zmogui...
Visa tai ugdo...ir tas ciulptukas ..mazytis tevu testas..rodantis ju gebejima truputi nusileisti iki vaiko...labiau ji girdeti...ir apseiti savo jegomis ji pradedant auginti..
nes mazos pastangos, gimdo ir didesnius gebejimus lavina pachius tevus, leidzia jiems patiems siek tiek patobuleti...

na tau ir kitoms i tai nusispjauti...tiek to...vis vien jau yra nemazai tokiu, kuriems nenusispjaut...

o kas iesko..asmenines patirties apie ciulptuko zala pasisakymu...blogai skaitot..kad nerandat...forume Nuo 0 iki 1 metu yra tokiu patirciu...blogas vaiko priglaudimas pachioj zindymo pradzioje..nes ciulptukas yra geris...nugriauzti speneliai netgi po triju zindymo menesiu...nes vaikas toks nesugebantis negriauzti ir geras draugas ciulptukas...nieko nepadarysi..nuo negalvojimo, neieskojimo - vaistu nera..yra tik gyvenimo pamokos...

QUOTE(shokoladas123 @ 2010 10 28, 19:55)
Labai teisingi zodziai.
Kazkaip sioje temoje kaip ir tose, kur kalbama apie naturalu gimdyma truksta tolerancijos toms kurios daro kazka kitaip nei vadinamos "saunuoles is didziosios raides" Kurios ir gimdo tik naturaliai ir paskui netingi visoms akis draskyti, kad tik tai vaikai gimsta naturaliai ir ciulptuko neduoda ir uz tai nori buti garbinamos, ale to nesulake bando visuom kuom tik gali irodineti savo teisas, tik ar tikra tai vienintele TIESA?  4u.gif

As asmeniskai irgi pabandziau neduoti zinduko, ir ka, po dvieju savaiciu nusipirkom ir jokios cia tragedijos nematau  4u.gif
*

oracle
Sveikos mamytes,
mano dukryte atsisako imti buteliuka(nutrauktas pienukas), kuri jai bande pasiulyti tetis, kai as buvau keliom valandom isejusi. Pazystamos mamos sako, kad labai blogai, o kaip gi veliau, kai arbatytes reikes ar sulciu vaikui ir pan? ar galite man pasakyti kaip buvo jusu atveju? Dabar as zindau kudiki ir nematau dideles problemos, bet idomu kas bus kai vaikas nores gerti kazko kito? ar galima bus apsiriboti gertuve?
S.w.a.t
kodel gi ne ..laisvai..

na kazkur 8-9, kai pradejom ragauti mesa, ismokem naudotis uzdaru puodeliu su snapeliu..po to kelionems isigijom neissiliejanchia gertuve..
na savo atveju is vis pasielgiau kiek drasiai..speju jusu mamos- drauges is vis pasibaisetu..mano vaikas jau sulaukes dvieju..labiausiai uz viska megsta gerti paprasta vandeni...ir arbateliu ir sulchiu papraso itin retai...nebent is kompanijos..ar smalsumo..ir tai sultis tik savo spaudimo...arbatas labai silpnas..ir tik zalia arba juoda, ne vaikiskas..
o vanduo..jo visada visur yra..ir galima nusipirkti geresnes kokybes..ne problema prisipildyti gertuve..ne problema isigyti neissiliejanti puoduka..ir troskuti tai patenkina geriausiai..ir manychiau sveikiausia..

QUOTE(oracle @ 2011 01 24, 15:46)
Sveikos mamytes,
mano dukryte atsisako imti buteliuka(nutrauktas pienukas), kuri jai bande pasiulyti tetis, kai as buvau keliom valandom isejusi. Pazystamos mamos sako, kad labai blogai, o kaip gi veliau, kai arbatytes reikes ar sulciu vaikui ir pan? ar galite man pasakyti kaip buvo jusu atveju? Dabar as zindau kudiki ir nematau dideles problemos, bet idomu kas bus kai vaikas nores gerti kazko kito? ar galima bus apsiriboti gertuve?
*

belekur
QUOTE(oracle @ 2011 01 24, 15:46)
Sveikos mamytes,
*

Žinoma, kad galėsi apsiriboti gertuve, ar net paprastu puodeliu ( dar geriau, mažiau mikrobų, juk gertuvėse su snapeliais kaupiasi nešvarumai, kuriuos sunku išvalyti).
Pati pirmą vaiką maitinau iki metų ir trijų mėnesių, antrą iki pusantrų metų. Mano patirtis tokia, kad kol žindžiau, jiems kito gėrimo ir nereikėjo ( neteko ilgam ir vaiko kam palikti, bet kartais, kai tekdavo, jei vaikas norėdavo, vyras sugirdydavo šiaip ne taip nutrauktą pieną). Pasiūlius vandens, nenorėdavo, daugiau nieko ir nekišdavau, nes mamos pieno jiems pilnai užtenka. O iš kart pradėjau mokinti iš puodelio, kaip ir mes geriame, turėjau neišsiliejantį buteliuką su snapeliu tik kelionėse, namie visada iš puodelio, kuo anksčiau mokini, tuo greičiau išmoksta. Metų būdamas įgudo gerti ir iš mineralinio buteliuko ( nusukus dangtelį ). Nutraukus žindymą, jokių mišinukų pirmas nenorėjo, o antram ir nesiūliau, vandenį paįvairinau arbatom, sultim, kefyru, jogurtu ( tiesa, pieno produktų gėrimus jau ragaudavo nesulaukę metų).
Beje abu vaikus auginau su čiulptukais, nes man lengviau taip būdavo ( esu savanaudė). Ir abejus kartus čiulptuko atsisakėm sulaukus pusantrų, nes odontologė pabrėždavo, kad formuojasi prastas sąkandis, tai buvo man stimulas, o tas sąkandis ar dėl to, ar dėl adenoidų man ne tiek svarbu. Manau, kad čiulptukai yra labiau pripratimas, žiūrėk, paverkė kelias dienas be jo ir pamiršo, bet kas liečia naujagimius, kūdikius ( gerbiu natūralistus labai ) , man tai buvo per sunku.
oracle
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 01 24, 18:15)
kodel gi ne ..laisvai..

na kazkur 8-9, kai pradejom ragauti mesa, ismokem naudotis uzdaru puodeliu su snapeliu..po to kelionems isigijom neissiliejanchia gertuve..
na savo atveju is vis pasielgiau kiek drasiai..speju jusu mamos- drauges is vis pasibaisetu..mano vaikas jau sulaukes dvieju..labiausiai uz viska megsta gerti paprasta vandeni...ir arbateliu ir sulchiu papraso itin retai...nebent is kompanijos..ar smalsumo..ir tai sultis tik savo spaudimo...arbatas labai silpnas..ir tik zalia arba juoda, ne vaikiskas..
o vanduo..jo visada visur yra..ir galima nusipirkti geresnes kokybes..ne problema prisipildyti gertuve..ne problema isigyti neissiliejanti puoduka..ir troskuti tai patenkina geriausiai..ir manychiau sveikiausia..
*

ir as bandysiu pasekti panasiu pavyzdziu i jusu smile.gif

QUOTE(belekur @ 2011 01 26, 15:51)
Žinoma, kad galėsi apsiriboti gertuve, ar net paprastu puodeliu ( dar geriau, mažiau mikrobų, juk gertuvėse su snapeliais kaupiasi nešvarumai, kuriuos sunku išvalyti).

*

Po jusu atsakymu tikrai nebandysiu tycia pratinti prie buteliuko smile.gif

Beje man mamos nuolatos kartodavo, kad turiu pratinti as savo maze prie ciulptuko, tai as jai ji ir kisdavau nuolatos, bet vistiek nepriprato, tai ir nenaudojam mes jo praktiskai doh.gif biggrin.gif
-Neužmirštuolė-
QUOTE(belekur @ 2011 01 26, 14:51)
, man tai buvo per sunku.
*

Pritariu, kad sunku. Na gal dar nuo kūdikio priklauso, bet man buvo tikrai sunku. Tik skirtumas tas, kad mano mažutė čiulptuko neėmė, siūliau vienokį, kitokį, bet nereikėjo jai jokio. Ir su buteliuku tas pats. Žodžiu, dukrytei nereikia nieko, tik krūties. Tai atstoju aš jai viską.
belekur
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2011 01 31, 13:41)
Pritariu, kad sunku. Na gal dar nuo kūdikio priklauso, bet man buvo tikrai sunku. Tik skirtumas tas, kad mano mažutė čiulptuko neėmė, siūliau vienokį, kitokį, bet nereikėjo jai jokio. Ir su buteliuku tas pats. Žodžiu, dukrytei nereikia nieko, tik krūties. Tai atstoju aš jai viską.
*

Iš tikrųjų, manau, kad ir nuo kūdikio priklauso ( kad ir nuo tėvų, tai faktas, nes jie sprendžia duoti čiulptuką ar ne), nes kodėl vieniems ir labai norint neįkiši, o kiti ima kaip mokėdami nuo gimimo blink.gif ? Taip nutiko mūsų antrajam sūnui, kai pravirko po pirmų maudynių, tai neištvėrėm ir įkišom ir ką - čiulpė, kaip didelis biggrin.gif , su pirmu buvo kitaip, kankinausi, kol išmoko - dvi savaites - pats net su rankyte spaudė, nes kitaip krisdavo lauk.
Nesakau, kad čiulptukas gerai, bet man tai buvo lengviausias būdas nuraminti verkiantį kūdikį ( kaip ir sakiau - esu savanaudė ir taip galėjau daugiau darbų nuveikti, kai tuo tarpu draugė ramindavo tik ant rankų ( ji, kad ir norėjo pripratint savąją, mažoji neėmė).
Yra tekę girdėti, kad mamos, nusprendusios auginti be čiulptuko, pasikankina kokius tris mėnesius ( na, kol mažiukai dar vis prie krūties ir prie krūties), o tada jau poreikio tam čiulptukui ir nebelieka ).
-Neužmirštuolė-
QUOTE(belekur @ 2011 02 01, 14:55)
Yra tekę girdėti, kad mamos, nusprendusios auginti be čiulptuko, pasikankina kokius tris mėnesius ( na, kol mažiukai dar vis prie krūties ir prie krūties), o tada jau poreikio tam čiulptukui ir nebelieka ).
*

Na čia vėl gi labai individualu. Per tuos tris gyvenimo mėnesius vieni vaikučiai susiranda ir čiulpia pirštuką ir taip nusiramina, kiti pasitenkina čiulpdami krūtį, treti išmoksta čiulpti savo lūpytę. Kiekvienas vaikutis - atskira istoria smile.gif
Mano vyresnėlis gyveno su čiulptuku. Jis ką tik gimęs pateko į reanimaciją, o ten sesučių pirma užduotis buvo nupirkti čiulptuką.
belekur
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2011 02 02, 10:10)
Na čia vėl gi labai individualu. Per tuos tris gyvenimo mėnesius vieni vaikučiai susiranda ir čiulpia pirštuką ir taip nusiramina, kiti pasitenkina čiulpdami krūtį, treti išmoksta čiulpti savo lūpytę. Kiekvienas vaikutis - atskira istoria  smile.gif
Mano vyresnėlis gyveno su čiulptuku. Jis ką tik gimęs pateko į reanimaciją, o ten sesučių pirma užduotis buvo nupirkti čiulptuką.
*

Tai vat, jei jau čiulpia pirštą ir tai patampa įpročiu nusiraminimui, tai manau, dar blogiau, nei čiulptukas ( tas įprotis kartais nesibaigia ir sulaukus penkerių metų, žinau tokių atvejų, tada jau ir tėvai vargsta, pas psichologus eina, o vaikas sako, mama, kad tu žinotum, kaip man šito reikia...), nes pirštas vos ne iki kraujo būna nučiulptas.
degto molio plyta
padekit,kudikiui 7 men, visada valge is buteliuko pienuka,taip pat ir is kruties.dabar pradejo kaltis dantys,ir pradejo buteliuko visai neimt, o is kruties dar valgo. ar buvo kam taip ? ar buteliuko atsisako del dantu ? unsure.gif
belekur
QUOTE(degto molio plyta @ 2011 02 03, 18:09)
padekit,kudikiui 7 men, visada valge is buteliuko pienuka,taip pat ir is kruties.dabar pradejo kaltis dantys,ir pradejo buteliuko visai neimt, o is kruties dar valgo. ar buvo kam taip ? ar buteliuko atsisako del dantu ? unsure.gif
*

O kame problema, negerai, kad is kruties? blink.gif
degto molio plyta
QUOTE(belekur @ 2011 02 11, 19:30)
O kame problema, negerai, kad is kruties?  blink.gif
*

gerai ksd geria is kruties. ir is buteliuko gerdawo nebuwo problemu , o dabar kazkas susisuko ir negeria stumia,pyksta . o reik palikt pieno kad pamaitintu mellow.gif
Sigita30
Abudu savo vaikus auginu su čiulptuku, nes kol buvo naujagimiai abudu norėdavo žįsti praktiškai nuolat, o pieno tikrai netrūko - abudu per pirmuosius 3 mėnesius priaugdavo po 1-1,5 kg ir tai naudojant čiulptuką. Kai gimė mažylis pirmąsias porą dienų, kai tik atsirado pienas, nenorėjo paleisti krūties, o nuo nuolatinio žindimo tik persivalgydavo, tada gausiai atpildavo, po to įsiverkdavo ir ... tekdavo vėl duoti krūtį, po ko jis vėl atlpildavo, jam vėl skaudėdavo pilvelį ir skrandžio rūgšties išdegintą ryklę. Taigi, jeigu vaikiukai tokie žindukliai, manau nėra kitos išeities, kaip tik įvesti čiulptuką.
Dabar, kai dygsta dantukai, čiulptukas mažąjį nuramina tiek dieną, tiek naktį, kai jis prabudinėja kone kas 1-1,5 val., o valgyti jam tikrai ne laikas.
belekur
QUOTE(degto molio plyta @ 2011 02 11, 20:43)
gerai ksd geria is kruties. ir is buteliuko gerdawo nebuwo problemu , o dabar kazkas susisuko ir negeria stumia,pyksta . o reik palikt pieno kad pamaitintu  mellow.gif
*

Jei tenka palikti vaiką, o motinos pieno negeria kitaip, kaip iš krūties, teks, ko gero tuo tarpu duoti kai ką kitą nei MP. Juk tokio amžiaus vaikas pradeda normaliai valgyti ir mėsą ir daržoves ir kruopas, jei gert norės, tai ir iš puoduko pradės mokintis.
-Neužmirštuolė-
Mano dukrytė negeria iš buteliuko, bet girdant šaukštuku, taurele, šiek tiek geria.
Degto molio plyta, gal tuo tarpu, kai reikia palikt vaikiuką, galima būtų jį pamaitinti šaukštuku ar iš taurelės?
markezas
Sveikos, mažyliui beveik du mėnesiai. Maitinu MP, kartasi iš buteliuko pagal poreikį. Buteliuką ima, bet čiulptuko ne. Bėda tame, itariu kad nebegali dieną miegot be krūties, nervuojasi blaškosi.Mūsų miegas diena virsta košmaru. Naktį miegam kartu, miega ramiai. Dieną nėra galimybių ištisai su juo gulėt kai maitinu ir kai ne. Siulau čiulptuką niekaip prie jo nepriprantam, žinau kad blogai, bet viosą parą dirbti soske irgi neišeitis. Gal kas suidūrėt su tokia problema?Gal turit patarimų?
ingulka35
visda MP turejau pakankamai,tik,kad netapciau ciulptuku ir mygduku,daviau ciulptuka nuo pat gymimo,aisku pradzioje kudikeliui buvo sudetingiau paimti kruti,nes ciulpimo technika skiriasi. bet su laiku ismoko. kai buvo 2 men ,kategoriskai atsisake kruties schmoll.gif schmoll.gif ,teko nusitraukineti ir duoti is buteliuko,pasikankinus su nusitraukinejimais gerus 2.5 men stebulingai vel sugryzom prie kruties. ir buteliukai vel nukeliavo i lentyna smile.gif kai buvo 6 men. viena diena ciulptukuui pasake schmoll.gif schmoll.gif . ir iki siol jo nepripazysta(dabar dukrai 21 menuoo) aisku ir nakti ir vakare ir per pietu miegeli ir plamai kai nerami buna nusiraminimui vietoje ciulptuko pasitarnauja papulis doh.gif ,kartais taip norisi,kad imtu "tiuti",bet neisiulysi. arbateles geria ir is puoduko ir is buteliuko. taigi BUTELIUKAS ,CIULPTUKAS IR NATURALUS MAITINIMAS TIKRAI SUDERINAMI DALYKAI thumbup.gif . anksciau ar veliau kudikelis pats pasirinks ,kas jam tuo metu reikalingiausia wub.gif TIK turbut cia labai individualus dalykas,ir kas tinka ir suderinama mano vaikui,kitam gal buti labai prasta mintis...
Papildyta:
QUOTE(markezas @ 2011 03 03, 22:09)
Sveikos, mažyliui beveik du mėnesiai. Maitinu MP, kartasi iš buteliuko pagal poreikį. Buteliuką ima, bet čiulptuko ne. Bėda tame, itariu kad nebegali dieną miegot be krūties, nervuojasi blaškosi.Mūsų miegas diena virsta košmaru. Naktį miegam kartu, miega ramiai. Dieną nėra galimybių ištisai su juo gulėt kai maitinu ir kai ne. Siulau čiulptuką niekaip prie jo nepriprantam, žinau kad blogai, bet viosą parą dirbti soske irgi neišeitis. Gal kas suidūrėt su tokia problema?Gal turit patarimų?
*

puikiai jus suprantu smile.gif juk mamyte irgi turi tureti laiko sau. nors gal tie 2-3 menesiai ir yra sunkiausi. veliau i kudikelio gyvenima atkeliauja spalvos ir vis daugiau veiklos. as daviau "tiuti" ir del to niekda nesigalejau. net neabejoju ,kad bus kitokiu nuomoniu. mano drauges berniukas neeme tiutes,tai taip ir neisiule biggrin.gif . o mes irgi be papulio niekaip ir niekur doh.gif
gal pabndykit pakeisti kelias ciulptuku rusis. gal jam nepatinka silikonine ,o patiks gumine, "avento" apvali, o "nuko " nuozulniu krasteliu. nepatinka vienokia nupirkite kitokia,tik ziurekite ciulptuku numerius..
sekmes ir kantrybes mirksiukas.gif mirksiukas.gif 4u.gif 4u.gif
S.w.a.t
Markezai, maziui viso labo tik 2 menesiai, jis neturi dar tokiu baisiu keslu, kad imti ir paversti Jus soske visa para..gaila, kad Jus nesiryztat apseiti ir be buteliuko..ir pameginti duoti jam zisti tiek, kiek jis nori..kol pats paleis...
Kodel negaletu buti tokia versija, kad mazius nervuojasi del to, kad jumis nepasitiki..nes gauna Mp ne tada, kai jam to reikia, o tada - kai to norite Jus..
Greichiausiai Jus tas nenuramins..bet kad ir kiek zinde mano vaikas, ir kaip daznai mes kelemes visa para..bet budavo nemazai periodu, kai buvo ir ilgesni tarpai ir galimybe daugiau pailseti..zinoma, ne per pirmus tris menesius, kiek veliau..bet niekada nebuvo minchiu, kad esu migdukas ar ciulptukas..tiesiog ziurejau i tai, kaip i kito zmogaus poreikiu patenkinima..ir viskas savaime susitvarke..netgi..sekmingai gavosi dar bezindant ismokyti vaika uzmigti be Mp ir naktimis, ir pietu miego..o po to ir savarankiskai..

QUOTE(markezas @ 2011 03 03, 21:09)
*

laukianti29
SWAT, viskas nuostabu ir puiku, turint TIK VIENĄ VAIKĄ. Tada gali gulėt valandų valandas kartu, maitint kiek ir kada nori, stebėt ramiai besimerkiančias sotaus vaikiuko akeles ir kita romantika. Bet ne visada tam yra galimybių gyvenime, pažiūrėkite truputį plačiau 4u.gif
ragnez
QUOTE(laukianti29 @ 2011 03 04, 14:11)
SWAT, viskas nuostabu ir puiku, turint TIK VIENĄ VAIKĄ. Tada gali gulėt valandų valandas kartu, maitint kiek ir kada nori, stebėt ramiai besimerkiančias sotaus vaikiuko akeles ir kita romantika. Bet ne visada tam yra galimybių gyvenime, pažiūrėkite truputį plačiau  4u.gif
*

turiu tris vaikus, kai gime treciasis, vyriausias buvo 5 m., antrasis - 3 m. zindziau pagal poreiki iki pusantru metu, ciulptuku ir buteliuku neturejau. cia apie placias paziuras smile.gif
markezas
Ačiū už išsakytas mintis, bandysim augt ir mokytis smile.gif Mažylis turi ir pasaitėlį, galvoju gal mums sunkiau čiulpti. Suprantu, kad mažylį reikia maitinti MP kada nori ir keik nori. Bet mūsų problema dienos miegas, kai pavalgęs jis vis tiek nori papulio ir nevalgo o tik žaidžia. Jei užsnūdęs prabunda papulio neranda, vėl ašaros. Turėčiau ne tik maitinti, bet ir visą laiką su juo miegot. Suprantu ,kad reikia mamos, bet nemanau kad visą laiką laikyti papulį burnoje geras sprendimas.
mijune
QUOTE(laukianti29 @ 2011 03 04, 16:11)
SWAT, viskas nuostabu ir puiku, turint TIK VIENĄ VAIKĄ. Tada gali gulėt valandų valandas kartu, maitint kiek ir kada nori, stebėt ramiai besimerkiančias sotaus vaikiuko akeles ir kita romantika. Bet ne visada tam yra galimybių gyvenime, pažiūrėkite truputį plačiau  4u.gif
*

drinks_cheers.gif Mano situacija tokia, kad 2 men dukrai irgi kruties reikia ir valgymui, ir miegui. O kadangi jautriai miega, nuo garsu prabunda, tai tenka dirbti soske. doh.gif Bet kai yra dar vaikas kuris reikalauja rupescio ir demesio, tai vargina. Bandau pratinti prie ciulptuko, bet nesiseka, nemoka ciulpti, pradeda pykti, o rikdyti nesinori. Is buteliuko taip pat nemoka gerti. Kadangi rezimo neturime, daznai valgome, net nezinau kaip i kirpykla istrukti reiks. doh.gif Ir ka daryt?
S.w.a.t
Markezai, gal sita info uzves ant kelio:
Liežuvis yra raumeninis organas, kurio paviršius apgaubtas gleivine. Apačioje iš gleivinės susidaro pasaitėlis (frenulum linguae), rišantis liežuvį prie burnos dugno. Normaliai liežuvio pasaitėlis prasideda maždaug ties liežuvio viduriu ir yra pakankamai ilgas bei elastingas, kad leistų liežuviui ne tik laisvai judėti visoje burnos ertmėje, bet ir jo galeliui išlįsti gerokai į priekį už dantenų, o žindymo metu pasiekti po krūties areole esančius pieno ančius. Žindymo metu LIEŽUVIS YRA PAGRINDINIS DARBININKAS:
http://www.zindyk.lt/?p=321
Nedažnai, tačiau pasitaiko, jog pasaitėlis būna prikabintas per daug arti liežuvio galo, yra labai trumpas arba storas ir nepaslankus. Tai laiko liežuvį pritrauktą prie burnos dugno, kūdikis nepasiekia liežuvio galu pieno ančių ir jam nepavyksta efektyviai žįsti. Kadangi liežuvis nepriglunda prie krūties, pienas gali varvėti pro kūdikio burnos kraštą jam žindant. Krūtis dažnai išsprūsta kūdikiui iš burnos, gali būti girdimas čiulpimui būdingas čepsėjimas. Na, o čiulpimas, kaip jau žinome, yra dažniausia spenelių pakenkimo priežastis. Motinos skundžiasi spenelio skausmais ir atsiradusiais spenelio įskilimais. Tai yra pasekmės kūdikio nesugebėjimo pakišti liežuvį po motinos speneliu žindant. Labai ilgai (iki valandos ar daugiau) užsitęsęs žindymas irgi gali būti dėl neefektyvaus čiulpimo, kuris dėl nepakankamo pieno liaukų drenažo taip pat gali sąlygoti pieno sąstovį, krūtų tinimą, mastitą, o kūdikis gali kentėti dėl neprivalgymo. Apie tas visas KRŪTŲ BĖDAS ŽINDYMO METU detaliai suršiau knygoje „Nepakeičiamas kaip motinos meilė“:
http://www.zindyk.lt/?page_id=34
Jeigu kūdikiui sunku žįsti, o priežastis yra trumpas liežuvio pasaitėlis, pamėginkite padėti jam paimti į burnytę daugiau krūties. Daugeliu atveju to užtenka. Tačiau, jei pasaitėlis yra labai trumpas ir problemų nemažėja, reikia konsultuotis su gydytoju dėl chirurginio pasaitėlio įpjovimo ir liežuvio išlaisvinamo. Tai yra nesudėtinga chirurginė procedūra, paprastai nesukelianti kūdikiui skausmo ir kraujavimo, arba jis būna nežymus. Kūdikis po to gali žįsti iš karto.
QUOTE(markezas @ 2011 03 05, 12:13)
Ačiū už išsakytas mintis, bandysim augt ir mokytis  smile.gif Mažylis turi ir pasaitėlį, galvoju gal mums sunkiau čiulpti. Suprantu, kad mažylį reikia maitinti MP kada nori ir keik nori. Bet mūsų problema dienos miegas, kai pavalgęs jis vis tiek nori papulio ir nevalgo o tik žaidžia. Jei užsnūdęs prabunda papulio neranda, vėl ašaros. Turėčiau ne tik maitinti, bet ir visą laiką su juo miegot. Suprantu ,kad reikia mamos, bet nemanau kad visą laiką laikyti papulį burnoje geras sprendimas.
*

werty13
Na mes vokiskas naudojame.
laukianti29
QUOTE(ragnez @ 2011 03 04, 16:34)
turiu tris vaikus, kai gime treciasis, vyriausias buvo 5 m., antrasis - 3 m. zindziau pagal poreiki iki pusantru metu, ciulptuku ir buteliuku neturejau. cia apie placias paziuras smile.gif
*

jūs ne apie plačias pažiūras., jūs apie savo patirtį tik. O tų patirčių būna visokių,kaip ir vaikų. 4u.gif
S.w.a.t
Laukianti29, panasu, kad Jums, net jau turint trechia vaikuti, zindymas pagal poreiki, maziuko pirmu menesiu ''kabejimas", ciulptuko nedavimas (tikesit, ar ne..bet tai gali itakoti ir kiek ilgai bus traumuoti jusu speneliai..), vis dar kaip "netiketas atradimas''..
Ir manychiau Ragnez patirtis leidzia viltis, kad turint ir daugiau vaiku, o ne viena ar du:) ltikrai imanoma paziureti i tai "plachiau", pasisemti "kitokios" patirties ir patiketi, kad vaikai pradzioje savo pirmu menesiu, ne skirtingi, o su tuo pachiu vienu poreikiu- isgyventi:)
Man labai patiko Košės-Malošės mintis, is temos 'Ilgo ir sekmingo zindymo paslaptys" , manychiau tai gali ikvepti...
[quote=Košė-Malošė,2011 03 09, 23:42]
Viskam savas laikas. Suprantu, kad norisi nuveikti daugiau, o vaikutis "pririša"
Bet tokių "kabojimų" pliusas- užtikrinta stimuliacija pienuko gamybos.
Gal yra, kas iš namiškių arbatos ar sumuštinį gali atnešt į lovą- taip ir tave palepintų mirksiukas.gif dar patogumas mamai- vaikjuostė, slingas ar mei-taj- įsidedi vaikutį (apsiprast ir įprast ir jam ir tau reikės, bet įdirbis duoda puikių rezultatų)- ir pamaitinti, ir judėti gali, ir vaikutis prie mamos.
Nėštumo metu kartu buvot NUOLAT, dabar jam tavęs lygiai taip pat riekia- NUOLAT.
Laikas atstumą didins, bet pamažu. Žiūrint iš laiko perspektyvos- niekada nebūsit tokie artimi ir reikalingi vienas kitam. Įžvelk dabartinėj situacijoj kuo daugiau pozityvių dalykų.
Dar bus šuoliukų ~6sav, ir ~2mėn. pabaigoje.
Kiekvienas- individualybė, su kiekvienu mėnesiu valgymai pamažu trumpės mirksiukas.gif Greit vaikai auga wub.gif
Kantrybės 4u.gif

[quote=laukianti29,2011 03 09, 19:01]
jūs ne apie plačias pažiūras., jūs apie savo patirtį tik. O tų patirčių būna visokių,kaip ir vaikų. 4u.gif
*

[/quote]
laukianti29
o jūs taip ir nesupratot, apie ką aš. Mano visi vaikai labai skirtingi nuo pirmų dienų - būdravimo, valgymo, miegojimo, verkimo prasme. Kaip teisingai košė-malošė ir rašo - kiekvienas yra individualybė. tad kas tinka vienam, nebūtinai tiks kitam - čia tiktų kad ir pavyzdys apie čiulptuką.
Ir prašau nedaryti apie mane kažkokių plačių išvadų iš dviejų komentarų SM biggrin.gif savo vidurinėlį būtent taip ir auginau (indymas pagal poreiki, maziuko pirmu menesiu ''kabejimas", ciulptuko nedavimas), tad ne jums spręsti, kokie yra mano atradimai. Žodžiu, pasimokykit tolerancijos, ir kaip dainavo Depeche Mode - if you try walking in my shoes... nes gyvenimas (čia gal jums bus atradimas, nežinau) yra sudėtingas reikalas, būna, kad vyras lekia į darbą arba prižiūri kitus vaikus, būna kad vyro ar mamos nėra, visko būna... 4u.gif
Eureka
O man atrodo, kad čia daug kas priklauso nuo vaiko. Ir, be abejo, jei dažnai duodamas čiulptukas, buteliukas, tai ko gero vaikas žįs blogiau ar visai nenorės, ypač, jei jis turi silpną žindymo refleksą.
laukianti29
Galbūt... g.gif nes maniškiai abu puikiai valgo MP, ir naudoju čiulptuką, ir kartais duodam MP ar arbatėlės iš buteliuko - kai manęs nėra šalia.
Grazinatorius
Sveikos,

mano atsakymas neskirtas niekam, tiesiog gal atsiras mamos kurios paskaičiusios nusiramins, kad yra ir blogesnių mamų nei jos apie save galvoja smile.gif. Jau augindama pirma vaiką nusprendžiau, kad svarbiausia vis dėl to yra laiminga mama ir laiminga šeima, tada ir vaikai bus patenkinti ir laimingi. Tai maždaug nuo 3 mėn. sunkiai sunkiai persiorientavau nuo visiško susikoncentravimo į vaiką, o susirūpinau savimi ir vyrų. Savo pirmai panelei nedaviau čiulptuko, iki 3,5 men. ji klyke beveik nuolat ir dėl diegliukų ir dėl drakoniukiško charakterio smile.gif, bet už tai nuo nuolatinio nešiojimo ir laikymo prie savęs po truputį įprato būti su savimi, dabar ji yra šauni savarankiška panelė, ir dabar kai turiu antra 1 savaitės panelytę, man atrodo kad iš tiesų yra labai svarbu skirti prasmingą dėmesį abiem panelėm, ir apie nuolatinį antrosios kabėjimą ant papo negali būti nė kalbos, žinoma bus dienų kai to neišvengsi dėl augimo šuolių, bet ne dėl papo naudojimo vietoj soskės. Man labai pasiteisino požiūris, kad vaikas prisitaiko prie tokių sąlygų kokias mes jam sukuriame, dėl to reikia mokyti vaiką nuo pirmų dienų būti šeimos nariu, o ne dievukų apie kurį sukasi visas pasaulis. Ir jeigu kam nors atrodo kad aš savo vaikus virkdžiau ir kankinau, tikrai ne, viskas yra derybų objektas: kartais papas, kartais soskė, kartais užtenka galvytę paglostyti.
Antroji panele kai jai pilvuko nesopa, ramiausiai miega savo lovytėje. Antrajai duodu čiulptuką, nors moksliniai tyrimai ir skelbia, kad jeigu vaikui duodi čiulptuką pirmaisiais mėnesiais, tikimybė kad nustosi žindyti iki 6 mėn. gerokai padidėja. Bet mano panelė gimė sveika ir drūtą, jai užtenka jėgu ir čiulptuką čiulpti ir krūtį. Jeigu būtų silpnesnė ir pastebėčiau kad jai priktrūsta jėgų žįsti krūti, tai čiulptuko neduočiau, o šiuo atveju ypač pirmą savaitę man čiulptukas labai padėjo pasaugoti sopančias krūtis ir nejaučiu kaltės kad duodu vaikui čiulptuką. Bet už tai ir krūtis pailsi, ir antrai panelei yra laiko, ir sau ir vyrui laiko lieka.
Aš manau kad prieraišios tėvystės principai tikria padeda silpnesniems naujagimiams, juos visą laika laikant prie kūno ir svoris geriau auga, ir jie geriau stiprėja. Bet stipriais lialiukais, kurie tiesiog akyse auga ir toliau stiprėja reikia tik džiaugtis, ir kiek įmanoma anksčiau pratinti kuo anksčiau prie rutinos, kuri yra priimtina kiekvienai šeimai.
Tiek mano filosofinių pamastymų smile.gifsėkmės
Orma
QUOTE(laukianti29 @ 2011 03 09, 19:01)
*

Mums dar visai nedaug laiko smile.gif pienuko turim i valias, kai mama salia gauna pagal poreiki papuli, kai ner - pagal porieiki buteliu su mp, per pirma menesi priaugom 1900 g, ciulptuka naudojam raminimuisi ir migdymuisi ax.gif del to (.)(.) nesupyko smile.gif po maitinimo dar galiu pritraukti apie 80 ml is vienos kruties smile.gif
manau cia nuo vaikucio ir mamos priklauso, jei kabojimas trukdo gyventi (juk gyvenimas tai nesibaige, yra kitu vaiku, vyru, darbu ar mokslu), tai tada reikia kazka daryti kitaip be zalos maziaus sveikatai smile.gif
Voxi
QUOTE(mijune @ 2011 03 06, 12:12)
drinks_cheers.gif Mano situacija tokia, kad 2 men dukrai irgi kruties reikia ir valgymui, ir miegui. O kadangi jautriai miega, nuo garsu prabunda, tai tenka dirbti soske. doh.gif Bet kai yra dar vaikas kuris reikalauja rupescio ir demesio, tai vargina. Bandau pratinti prie ciulptuko, bet nesiseka, nemoka ciulpti, pradeda pykti, o rikdyti nesinori. Is buteliuko taip pat nemoka gerti. Kadangi rezimo neturime, daznai valgome, net nezinau kaip i kirpykla istrukti reiks.  doh.gif Ir ka daryt?
*

As issprendziau sia problema taip - susitariau su kirpeja ir paemiau vaika su savimi. Aisku, geriausia tartis ten, kur dirba tik pora zmoniu ir netvyro chemijos debesiai. Mociute taip pat labai gerai gali padeti, atejus kartu i kirpykla smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.