Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Buteliukas, čiulptukas ir žindymas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
myliu
Tiesiog visi gasdina, kad po buteliuko nebeims kruties g.gif Tai ir vargstam su puoduku, kai reikia arbatyte sugirdyt doh.gif
cudo
QUOTE(myliu @ 2005 12 10, 17:46)
Tiesiog visi gasdina, kad po buteliuko nebeims kruties g.gif Tai ir vargstam su puoduku, kai reikia arbatyte sugirdyt doh.gif
*

As domaitinu karta arba 2 per diena is buteliku,tik reike kad skelute butu maza.
Siracusa
Mes ipratinom, nes pirsta pastoviai i burnyte kisdavo doh.gif Na pagalvojau, kad lengviau bus atpratint nuo soskes nei nuo pirsto doh.gif Bet kol soske paeme, siaubekai, gal 4 priestai isbandem - ir tos suplotos, ir trumpesnes ir ilgesnes, kol galiausiai nupirkom elementariausia uz 1 Lt ir tiko yahoo.gif
Siracusa
As irgi bijojau, kad neims, bet yra l geras AVENT Nr1 buteliukas, su labai maza skylute, tai is jo sunku leliukui traukt, tad neatpranta nuo kruties biggrin.gif
Vyneta
Savaite gydziausi zaizdele ant kruties, tai maitinau nutrauktu pienu. Vis tik padaviau kruti-chiupo taip kad ohoho. Dabar maitinu kartais ish buteliuko, kartais ish kruties. Viska valgo puikiai.
Naudojau Avent buteliuka, kuris kartu su pientraukiu parduodamas, ten viena maza skylute, tikrai sunkiai bega.
Isila
mes irgi primaitinam savo kleckiuką. Pirmiausia davėm iš Avent buteliuko. Dabar duodam iš NUK, jis mūsų mažiui labiau patinka. Tačiau neturiu jokios problemos - krūtį ima godžiai ir noriai.
Erika_v
manau kad tikrai galima, priklauso nuo vaikucio. Buna vienaip , buna kitaip,. manau svarbiausia mamytes norai ir ramybe jos ir vaikucio naudai.
myliu
Bandem siandien gert is buteliuko doh.gif doh.gif doh.gif Nepavyksta maziui... Kramto jis ta soske, viskas lauk bega ir tik pyktis ima doh.gif doh.gif doh.gif Bandysim mokytis ax.gif
Dyna
QUOTE(myliu @ 2005 12 10, 16:31)
Ar tikrai negalima duoti gerti is buteliuko maitinant krutimi? Pasidalinkit patirtimi mirksiukas.gif
*

Galima, bet jei nori ilgai maitinti krūtimi, geriau neduoti buteliukų ir čiulptukų. ax.gif Dar svarbus kūdikėlio amžius - kuo mažesnis tuo greičiau pripranta prie buteliuko ir atsisako žysti krūtį. Savo vyresniajam (nuo 1 mėn) daviau iš buteliuko arbatėlę gerti (čia rekomendavo tada gydytoja dėl pilvuko pūtimo doh.gif ), labai greitai jau ir savo pienuką turėjau iš buteliuko duoti, dar po kelių savaičių sumažėjo MP, ir mišinuko prireikė. Taip pienelis mažėjo ir mažėjo - už 2mėn ir visai pasibaigė. verysad.gif Kai gimė dukra, net žinduko neaviau. Va jau 8,5 mėn bet dar vis sėkmingai žindau. Aišku, bandžiau ją nuo 6 mėn pratinti prie buteliukų, bet kad nė pro kur neįsiūlysi. Turiu sukaupusi gražią įvairių firmų buteliukų ir žindukų kolekciją. biggrin.gif
Supermergaitė
Kai maitini krutimi iki kokiu 6men. MP patenkina visus poreikius,tiek troskuli, tiek alki. As tai neduodu jokiu arbatyciu schmoll.gif, savo maziukei 4 men. O is buteliuko geria nutraukta MP, kai reikia kur islekti ax.gif , aisku tai buna labai retai blush2.gif
viltuke
As manau, kad cia labai individualu. Yra leliuku, kurie prie buteliuko greit pripranta ir kruties nebeikisi, o kitiems tas pats... Va, mano sesute susidure su kt. problema. Pirmom dienom po gimdymo sutrukinejo speneliai, tai pradejo maitinti su antspeniais. Speneliai sugijo, o lelius kruties be antspenio nebeima tongue.gif Man irgi teko isbandyti savo laiku antspenius, bet maniskis prie ju nepriprato ir iki siol valgo is kruties smile.gif
somebody else
QUOTE(myliu @ 2005 12 10, 16:46)
*

o kam reikia tos arbatytės? juk mamos pienuko ir pavalgo, ir atsigeria. mes bandėm duot žinduką, bet nei jo, nei buteliuko nei į burną neima....taip, kad vėliau bandysim iš kart iš puoduko tikriausiai. o šiaip kiek girdėjau, kad kai kurie mažiukai pabandę buteliukę, nebeima papulio, nu bet čia individualiai smile.gif
*MiAu*
mano mažiukė sėkmingai valgo tiek iš krūties, tiek iš buteliuko. svarbiausia, kad skylutė būtų kuo mažesnė, nes jei per didelė pyksta smile.gif labiausiai avento tinka. teko ir su antspeniais kurį laiką maitint, tai truputį sunkiau buvo, nelabai norėjo imt
ladybird20
kai gydziausi nukramtytus spenelius traukdsavau ir duodavau is avent buteliuko(apie savaite), po to vel daviau is kruties, trauke taip pat kaip ir pradzioj.ir dabar kartais duoda mano pienuko nutraukus, kai man reik kur nors iseit:)
Cinderella
Mes nuo 1 men pradejom gerti arbatite is avento ir neatsisakem papo,jau 7 men greit bus! thumbup.gif
Siaip noreciau pasakyti kad visiems leliukams ateina toks momentas kai jie pradeda zirzti,atsisako kruties ir atrodo,kad arba jiems pienuko neuztenka arba jo jau nebera,tai vat butent to momentu reikia daug kantribes ir nepasiduoti,kist papa jei reikia net kas 30 min(cia aisku jei nori maitinti!),Tai nepriklauso ar duodi ciulptuka ar gert is buteluko,vis tiek ateina toks momentas! blink.gif
Maja Di
QUOTE(myliu @ 2005 12 11, 00:51)
Bandem siandien gert is buteliuko doh.gif  doh.gif  doh.gif Nepavyksta maziui... Kramto jis ta soske, viskas lauk bega ir tik pyktis ima doh.gif  doh.gif  doh.gif Bandysim mokytis ax.gif
*

Mano irgi tas pats, nesupranta buteliuko soskės, o jau beveik 6,5 mėn, sultis geriam su šaukšteliu.
Lali
Ale gerai tavo sesutei, kad anspeniai padejo...
Man vistiek be proto skaudejo, net kai su anspeniais buvau,... maitinau su nutrauktu pienu is buteliuko. Tiesa, soskes as taip labai nesureiksmiau... buvo labai maziuke, gere is Avent 1 nr. paaugo Nr. 2, paskui ir kitokiu (nefirminu) duodavau. Kai krutis sugijo daviau. Vaikas ciupo kruti, kad net grazu buvo ziureti... Dabar vat nebeima jokio buteliuko.... doh.gif
Maxima
Maziems vaikuciams(naujagimiams), kurie dar gerai neismoke valgyti is kruties, buteliuko ir ciulptuko duoti nereiketu,kad nesusidarytu netaisyklingi ciulpimo igudziai. Veliau gal jau ne taip pavojinga, bet duodant papildomus skyscius krutimi maitinamiems vaikams iki puses metu, pieno sumazes.
Isila
QUOTE(Dyna @ 2005 12 11, 00:14)
Galima, bet jei nori ilgai maitinti krūtimi, geriau neduoti buteliukų ir čiulptukų.  ax.gif Dar svarbus kūdikėlio amžius - kuo mažesnis tuo greičiau pripranta prie buteliuko ir atsisako žysti krūtį. Savo vyresniajam (nuo 1 mėn) daviau iš buteliuko arbatėlę gerti (čia rekomendavo tada gydytoja dėl pilvuko pūtimo  doh.gif ), labai greitai jau ir savo pienuką turėjau iš buteliuko duoti, dar po kelių savaičių sumažėjo MP, ir mišinuko prireikė. Taip pienelis mažėjo ir mažėjo - už 2mėn ir visai pasibaigė.  verysad.gif Kai gimė dukra, net žinduko neaviau. Va jau 8,5 mėn bet dar vis sėkmingai žindau. Aišku, bandžiau ją nuo 6 mėn pratinti prie buteliukų, bet kad nė pro kur neįsiūlysi. Turiu sukaupusi gražią įvairių firmų buteliukų ir žindukų kolekciją. biggrin.gif
*

o mes duodam iš buteliuko, bet mažius sėkmingai žindžia ir toliau. Kiek turėjau pienuko, tiek ir turiu. Tik pas mane jo per mažai, tai tenka primaitinti.
myliu
QUOTE(Maxima @ 2005 12 11, 16:44)
Maziems vaikuciams(naujagimiams), kurie dar gerai neismoke valgyti is kruties, buteliuko ir ciulptuko duoti nereiketu,kad nesusidarytu netaisyklingi ciulpimo igudziai. Veliau gal jau ne taip pavojinga, bet duodant papildomus skyscius krutimi maitinamiems vaikams iki puses metu, pieno sumazes.
*

Pieno pas mane tai doh.gif "visos upes teka" doh.gif
Origami
O maniskes uzaugo BE.
rutulyte
O musu dukryte soske pradejo imti nuo menesiuko ir dabar dar ciulpia. blush2.gif Nemanau,kad labai jau blogai jos schmoll.gif Iki metuku daznai turedavo burnoj,o dabar kuo toliau tuo pati maziau pati nori mirksiukas.gif Kai eina miegot,ar kai labai irzli.Ir jai nusiraminimas,ir mums mirksiukas.gif 4u.gif
Klim
O kaip jums toks vaizdelis? cgcdtšc,fv , Mažis čiulpia soskę, paskui pameta, mamytė pakelia, aplaižo ir vėl jam į burną kyšt... g.gif
Mano abu čulptuko atsisakė. Tiesą sakant, aš ir nesistengiau įsiūlyti. Duktė pirmus du mėnesius nuolat buvo prie manęs prisisiurbusi, kai tik nemiegojo, ir aš jaučiausi kaip gyvas čiulptukas. Sūnus tik porą dienų buvo toks alkanas, pasui valgė labai dažnai, bet ne nuolat, o maždaug nuo 2 mėn. pradėjo valgyti rečiau. Rankas į burnytę kiša, bet juk vaikas taip tyrinėja pasaulį. Mokės tvirčiau laikyti žaisliukus, tai ir juos nuolat laižys. O kai burna užkimšta čiulptuku, tai ir tyrinėti nėra kuo.
Dyna
QUOTE(Isila @ 2005 12 11, 15:51)
o mes duodam iš buteliuko, bet mažius sėkmingai žindžia ir toliau. Kiek turėjau pienuko, tiek ir turiu. Tik pas mane jo per mažai, tai tenka primaitinti.
*

Nenoriu pasirodyti visažinė blush2.gif , bet jeigu kūdikėliui neduotum papildomai mišinuko iš buteliukio, o dažniau krūtį pasiūlytum, tai ir pienelio daugiau pradėtų gamintis. ax.gif Juk vienas iš laktaciją skatinačių faktorių ir yra dažnas kūdikio dėjimas prie krūties. mirksiukas.gif
Emperatriz
Mes jau 3 mėnesius gyvenam be soskės 4u.gif Iki šiol neragavo tokio skanumyno tongue.gif
ArTutė
Pirma vaikuti auginau su zinduku. Bet aisku ne nuolat, duodavau pries miegiuka (greiciau uzmigdavo, o po to pati isspjaudavo), bunant lauka (kad nekvepuotu pro burnyte) ir kai budavo labai irzli ir niekaip niedavo nuraminti. Mazdaug nuo 7men nebeduodavau pries miegiuka, o nuo 8men visiskai nebeeme thumbup.gif
Asmeniskai as neturiu nieko pries zindukus. Bet nekaip atrodo 2 metu vaikutis ir su zinduku schmoll.gif
rubineli
O cia matau amzina tema! 4u.gif Kai pirma karta daviau zinduka saviskei, jauciausi tarsi darydama nusikaltima, bet dabar kai jai jau 1 metai ir 2 men. visai nesigailiu. Tikrai pienelio nesumazejo, maitinau iki 10 menesiu, o galejau ir dar ilgiau, tik del susiklosciusiu aplinkybiu teko nutraukt. Prie zinduko ir dabar ji nera smarkiai prisirisusi, tiesiog kartais ir mums ir jai patogu, kai norisi greiciau nuramint staiga uzsigavusia ar supykusia. Taip pat nakciai dar reikia, bet jau pradedu mastyt, kad reikia atpratint. Be to, zindukas siek tiek ramina, kai dygsta dantukai. Zodziu, as uz zinduka, jei tai netampa pernelyg daznu iprociu. rolleyes.gif
Alexarina
Porą kart teko palikti mamai dukrytę, nutraukdavau pienuką. Ir jau po kelių kartų mažylė nebenorėjo imti mano krutinės schmoll.gif Dar bandžiau naktį duoti, bet ji pabusdavo ir verkdavo cry.gif cry.gif cry.gif Nuo to laiko pradėjau maitinti iš buteliuko unsure.gif
Erika_v
Drauge va turi maziuli 3 savaiciu tai jau duoda misinuka. sakiau jai kad buna jog pienas gali netryksti fontanais, bet ji sako kad jai net lasas tik lasa vos ir jau duoda is buteliuko primaitinima.Vaikutis ramesnis, aisku, ilgiau miega, didesni maitinimu tarpai bet va jau siandien nebedave visai savo pienuko. Jai atrodo kad neuztenka vaikui ir fsio. gaila.
Maxima
Pritariu Dynai, gryna teisybe.
myliu
Daug pas mane to pieno. Tikrai sociai. Bet arbatyte nuo pilvuko labai padeda. Geria jau 3d ir is buteliuko, ir kruti puikiausiai zindzia. Manau, kad maziuliukui negalima duot buteliuko, o jau ismokusiam zist ikruti "vyresneniam" nebesumaisys "kortu".
Maxima
Pripratinam patys prie zinduko, o paskui visiems stresas, kai reikia atpratinti - ir tevams, ir vaikui. Man tai bjauru, kai kokiu triju metu vaikai su zindukais vaiksto. Dar ir sukandima pablogina, ir nosiarykles anatomija, todel paskui dazniau otitais serga. As pries zindukus.
Mili
turiu tokia problemėlę - mano mažylei skaniausias tik pienas. Kietą maistą valgo labai išrankiai - tik iš rankų, nes labai nemėgsta šaukštuko. Niekaip neįsiūlau nieko, kas yra košės konsistencijos.Valgo tik ,,galkutes", bulves, morkas, kartais porą šaukštelių jogurto ar varškytės. Ir visiškai negeria jokių kitų skysčių išskyrus mano pieną, nes tik pamačius buteliuką - schmoll.gif - užrakina lūpytes ir viskas. gal pasidalintumėte patirtimi, jei kas susidūrėte su tokiomis bėdomis verysad.gif
ragnez
ash irgi savishkiams tokio amzhiaus nelabai isiulydavau kitu skyschiu.

gal jai nepatinka chiulptuko gumos kvapas? gal bandyti priesh duodama uzhalishinti kelis lashus savo pieno ar to gerimo, kuri siulai.

nors apskritai sakychiau, kad jei ji nenori - tai ir nepratink. paskui nereiks atpratint thumbup.gif pasiulyk gerti ish paprasto puodelio (be snapelio) arba ish buteliuko be chiulptuko smile.gif
Daiv@
Aš tai savo vyresnėlio taip ir nesugebėjau priprapinti gerti iš buteliuko. Maitinau pati iki 1,3 m. Tai beveik iki to laiko buvo sotus tik mano pienu, nes kt. maisto galima sakyti ir nevalgė. schmoll.gif
O ką galėčiau patarti, tai retinti maitinimą krūtimi, pvz. duoti pienelio ryte ir vakare, dar naktį jei prašosi. O kt, kartus nemaitinti. Jei nenori buteliuko gal pasiūlyti puodelį su snapeliu ar be jo. ax.gif
O jri neišeis, tai manau jokia bėda, kai nustosi maitinti savo pieneliu, tai viskas ir atsistos į savo vėžias. smile.gif
Sėkmės bandant ir kantrybės bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Citrinukė
Musu pupyyte nedraugauja su zinduku schmoll.gif Pirma menesi nedaviau, nes nenorejau, kad atsisakytu kruties. O po to ji niekaip. Kazkoks svetimkunis. Net juokemes, kad ji naturaliste. Ir gerti is buteliuko neismoko. Nesupranta, kad reikia traukti, todel palikti mazyles iki puses metuku negalejau niekaip. Dabar jau valgo kosytes, tai thumbup.gif Kazkada bandziau pasiulyti, kai jai labai nieztejo dantukai. Tai ji pakramte, tada issitrauke ir, apkramciusi visas plastmases, numete, kaip eilini kramtuka.
Kartais tikrai sunku budavo nuraminti svetimoje aplinkoje, nes ji noredavo papuko. Bet dabar dziaugiuosi, kad neturesim kitos problemos - kaip atpratinti.
persikas
blink.gif o aš ir nežinojau kad žindukas kažkuom su pieneliu susijęs. Tai gerai kad ir nežinojau, nes turbūt ir būtų sumažėję jei būčiau žinojus...
Manau svarbiausia neperlenkt lazdos. Aš saviškei tik prieš miegelį duodu, jei į lauką einam, visai neiimam. Ir pazyst gauna, ir pasišneka, o kai žinduką pamato, tai žino kad miegot laikas bigsmile.gif
REGIGINUKAS
TIKRAI SMAGU KAI PASIDALINOT SAVA PATIRTIM, KIEKVIENAS VAIKAS KITOKS IR KITAIP REIKIA ELGTIS, JEI MANIŠKIUI PADIDĖJĘS POREIKIS ŽĮSTI, AŠ NEUŽGNIAUŠIU JO, PARAMINA KAI PILVUKĄ PUČIA IR KAI EINAM Į LAUKĄ, AŠ MANAU KAD KAI DAUGIAU BENDRAUSIM, IR ŽINDUKO GAL TAIP DAUG NEREIKS rolleyes.gif
Mili
na ačiū, paguodėt kad ne man vienai taip, tik va retinti maitinimus krūtimi, nelabai galiu - pati sprogstu, iš puoduko bandžiau girdyti, bet taip pat nieko neišėjo. ką gi bandysiu toliau. Blogiausia tai, kad jau 9 mėn kaip pririšta esu...

Mili
aišku, kiekvienas vaikutis individualus ir nežinau kas būtų buve su pirmagimiu be soskės, labai jau neramus buvo, bet kai iki 8 mėn 4 kartus per naktį tekdavo atsibusti vien tik dėl to, kad tą gumą paduoti, ir neduok die kur nors nuvažiuoti be jos ir t.t. doh.gif be to PSO (Pasaulinė Sveikatos Organizacija) yra atlikus šimtus tyrimu šiuo klausimu ir atradus tik dauk soskės minusų, kad aš tikrai nepatariu mamytėms jos grūsti kūdikiui per prievarta. Mano mažylė irgi 7 mėn. užmigdavo tik su mano papu ir migdydavosi po porą valandu ir t.t. bet dabar jau viskas normalu - nuo papo atpranta natūraliai, ne taip kaip nuo tos gumos.
Hmmm...
Mano vaikas žinduko neima, nors kartais taip norėtųsi įsiūlyti blush2.gif
Auga kuo puikiausiai, nu pirmą mėnesį tai aš žinduko funkciją atlikdavau, o dabar rankas valgo, bet man tai kažkaip viskas tvarkoj atrodo, ir visai nesunku kol kas be soskės auginti tongue.gif Gal dėl to, kad nežinau kaip būtų, jei būtų... smile.gif
LARISA 74
QUOTE(Ievius @ 2005 12 18, 18:57)
Mano vaikas žinduko neima, nors kartais taip norėtųsi įsiūlyti blush2.gif
Auga kuo puikiausiai, nu pirmą mėnesį tai aš žinduko funkciją atlikdavau, o dabar rankas valgo, bet man tai kažkaip viskas tvarkoj atrodo, ir visai nesunku kol kas be soskės auginti tongue.gif Gal dėl to, kad nežinau kaip būtų, jei būtų... smile.gif
*

LABAS,MANOMAŽILĘ NEGALI UŽMIGTI BE SOSKES g.gif TAI REIŠKIA JOG DRAUGAS 2.gif ,MUS PRIPRATINO DAR LIGONINĖJĘ AKUŠĖRĖS NES PAS MAŽILĘ BUVO LABAI PADIDINTAS ČULPIMO REFLEKSAS,KOL NETURĖJOMĖ TAI BUVO NET NUGRAUŽUS MAN SPENELIUS,TAI GYD.LĖPĖ NEKANKINTIS IR DUOT ŽINDUKĄ,BET BUVO NUMĖRIS KOL PARINKOM KURIS TIKS,JAU DABAR NEPRISIMĖNU KIĖK FIRMŲ PAKEITĖM BET ATITIKO TIK PUSSIKET FIRMOS FRANCUZIŠKAS,TAI IR IKI ŠIOL TIK TOKĮ NAUDUOJAME doctor.gif soske.gif
Žiedė
mano situacija tokia pat, as negaliu vaiko pripratinti prie buteliuko. o pas mane mazai pieno, tai dvi naktis tuscias krutis vaikas ciulpe, ir dabar dar ciulpia, nazinau ka bedaryti doh.gif doh.gif
Mamsius
QUOTE(jurgutiene @ 2005 12 27, 15:56)
mano situacija tokia pat, as negaliu vaiko pripratinti prie buteliuko. o pas mane mazai pieno, tai dvi naktis tuscias krutis vaikas ciulpe, ir dabar dar ciulpia, nazinau ka bedaryti doh.gif  doh.gif
*

o pagal ka sprendi kad mazai pieno??? g.gif
aushrikita
Kiekvienas mažylis pats nusprendžia, kada jam papildomai valgyti. Manasis tik 9-ių mėnesių sulaukęs pradėjo daugiau niamniuoti, iki tol tik po kelis šaukštelius pavykdavo įsiūlyti.

Dėl puodelio. Mums pavyko su Avent Magic puodeliu, tik nuėmus tą guminį skridinuką [jis apsaugo nuo išsilaistymo, kai vaikas pats imasi iniciatyvos gerti]. Davėm jam skiestų obuolių sulčių - sudomino naujas skonis, ir po truputį įprato prie puodelio. Aišku, pradžioje nežinodavo, ką su juo daryti - tik kramtydavo snapelį.
aushrikita
Apie žindukus kalbėjausi su savo stomatologu. Jis išsakė šiuos kontrargumentus:
- infekcijų šaltinis;
- kenkia sąkandžiui;
- kenkia dantukams - nuolat išsiskiria seilės, gaminasi skrandžio rūgštys;
- ramina tik pirmą mėnesį, paskui tampa tik blogu įpročiu (plg. su rūkymu);
- papildomas klapatas sterilizuojant;
- 1-ą žindymo mėnesį turi įtakos nepakankamai pieno gamybai;
- sunku atpratinti; pvz., virš metų vaikas gali nemiegoti be žinduko.

Sėkmės mamytėms neįpratinti kūdikėlių prie žinduko 4u.gif
Nordex
QUOTE(aushrikita @ 2006 01 27, 00:22)
Apie žindukus kalbėjausi su savo stomatologu. Jis išsakė šiuos kontrargumentus:
- infekcijų šaltinis;
- kenkia sąkandžiui;
- kenkia dantukams - nuolat išsiskiria seilės, gaminasi skrandžio rūgštys;
- ramina tik pirmą mėnesį, paskui tampa tik blogu įpročiu (plg. su rūkymu);
- papildomas klapatas sterilizuojant;
- 1-ą žindymo mėnesį turi įtakos nepakankamai pieno gamybai;
- sunku atpratinti; pvz., virš metų vaikas gali nemiegoti be žinduko.

Sėkmės mamytėms neįpratinti kūdikėlių prie žinduko  4u.gif
*

Sveikos!
Mano mazoji naudojasi ciulptuku ir as del to jauciu sioki toki sazines priekaista unsure.gif Bet ji nuo gimimo tokia nerami - ciulpimo refleksas padidejes, o ji dar vargsale nuolat su Freiko pagalvele, kuri tikrai nedaro jos ramesnes - nuolat pravirksta kai ja risu verysad.gif
Noretusi man tos gumos neduoti, bet .. tada reiketu nuolat ja laikyti su papuku dantyse. O taip ir buvo pirmasaias dvi savaites, bet as taip pavargau, kad bijojau dings pienas nuo nuovargio ir nervu.. Tai teko pirkti ciulptuka blink.gif
Kai rami, nieko neskauda, tai tu jo neigrusi, bet kai ka skauda ar tiesiog nori zisti - duodu...
Bet dabar atrado kumstuka, tai ciulptuko vis maziau reikia, o ir aplink pradeda dometis.. Manau, kad imsimes tuoj ja atpratinti is vis nuo ciulptuko blush2.gif
gebene
Žindukui - TAIP thumbup.gif Manoji neėmė žinduko, bet pripratinau. Dabar ir naktį ramiau miega ir pirštuko burnoj nėra. Iš dviejų blogybių, žindukas ar pirštukas, tai geriau rinktis žinduką. Daug mamų kankinasi, kai leliukas naktį keliasi nepavalgyti, o pažįsti ir taip n kartų, o čia žinduką įkišai ir ramu biggrin.gif
Elzyte
QUOTE(gebene @ 2006 01 29, 21:15)
Žindukui - TAIP thumbup.gif  Manoji neėmė žinduko, bet pripratinau. Dabar ir naktį ramiau miega ir pirštuko burnoj nėra. Iš dviejų blogybių, žindukas ar pirštukas, tai geriau rinktis žinduką. Daug mamų kankinasi, kai leliukas naktį keliasi nepavalgyti, o pažįsti ir taip n kartų, o čia žinduką įkišai ir ramu biggrin.gif
*

Sutinku thumbup.gif
v*i*j*a
QUOTE(dianadov @ 2005 12 11, 16:49)
Mano irgi tas pats, nesupranta buteliuko soskės, o jau beveik 6,5 mėn, sultis geriam su šaukšteliu.
*

Mes irgi tokio amžiaus vargom su šaukšteliu,bet po truputį pratinau prie buteliuko,tai dabar,jau geriam ir iš buteliuko. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.