Super-Tetis
2004 01 17, 17:14
va ka tik parsiradom is kiemo visi snieguoti ir beveik shlapi - pastatem kruva besmegeniu:)  liuks oras... bet kol parejom, nusirengem, sedom valgyti ir netycia per langa pamaciau, kad musu besmegenius jau paaugliai atakuoja ir taikosi nugriauti  , nors jie beveik po langais vaikai susinervino, ta teko teciui atidaryti langa ir tiems gruovejams padaryti tokia pamokele, pries tai pasiruoshus atitinkamai - ei, ko griaunat besmegenius? pirma patys pastatykit ka nors - eeeee....mmmmmmmmmmmmm... eeeeeee... (kazkokie neissamus atsakymai) - greit pastatot, kaip buvo, o cia jums dovanu (garsas pacioje - bum  ) ... teko pasinaudoti senu studentishku metodu... i celofano maisheli vandens ir is virsaus zemyn:) ... kazkieno vaikai (tikiuosi, kad ne jusu) namo pareis itartinai slapi, bet manau, kad jie to nusipelne saviskiams esu grieztai pasakes, nes neturetu kvailos mados griauti viska, kas po kojom pasitaiko... bet kartais nesuveikia
lygiai toks pat klausimas iskilo ir man. mes taip pat siandien pastatem 2 metru seni  , prisizaidem fantastiskai. dar priemem viena berniuka kuris kieme vienas zaide. ir nuotraukyciu daug prisidarem... atrodo ir jam buvo smagu. bet vos mes su vyru sugrizom i namus, ziuriu tas pats berniukas, jau isidirbineja ne tik is besmegenio, bet ir mano Luka skriaudzia! niekaip nesuprantu, kaip galima taip greitai "atsukti nugara" ? galima tik nuspeti kiek laiko stoves musu beshmegenis...
milabra
2004 01 17, 18:38
Kadangi taip daro tik berniukai, tai tu Super-Tėti ir atsakyk pats, prisiminęs ankstesnius laikus
As apklausiau savo vyrus, kodel berniukai griauna senius besmegenius. Abu vienbalsiai pareiske to niekada nedare, nedarantys ir uz debilus neatsakanys
| QUOTE (Super-Tetis @ 2004 01 17, 15:14) | ... teko pasinaudoti senu studentishku metodu... |
jurgita_b
2005 03 12, 23:53
Mano dukrytei 1.9 m, mielai stato besmegeniu, bet dar mieliau juos griauna
Mes seni besmegeni buvom pastate savo kieme ir tai sugebejo ji nugriauti. Matyt kaskas serga tokia liga, jog pamates besmegeni reikia ji nugriauti ir jokia tvora jo nesustabdys.
Alambra
2005 03 13, 17:00
Nors tema matau jau sena, bet tik dabar perskaičiau ir pakraupau. Sniegas yra visų, kas ką nori tas tą su juo ir daro. Jei pastatėt besmegenį tai ir žinokit, kad tai laikina. Džiaukitės juo vietoje, nusifotkinkit atminimui ar ką, o ne norėkit dar grįžę pro langą matyti, nebent jis būtų jūsų nusoavam kieme... Vieni vagia, kiti mušasi, kiti laido vandenį žiemos metu ant vaikų pro langą maišuose - kuo jie skiriasi? Jei visi daro žalą, kėsinasi į kitus asmenis. O kad kažkoks paauglys išlies energiją ir sugriaus kažkokį laikiną sniego senį viešam kieme - nieko čia baisaus.
Pangasija
2005 03 13, 17:29
QUOTE(Alambra @ 2005 03 13, 17:01) O kad kažkoks paauglys išlies energiją ir sugriaus kažkokį laikiną sniego senį viešam kieme - nieko čia baisaus. pirma besmegeni sugriaus -- nieko tokio paskui likusia energija islies dauzydamas langus -- gal irgi nieko tokio. pvz. laiptinej -- stiklai gi "visu" -- kada nors gal ir taip isbyres
Nesuprantu dėl ko pakraupo Alambra. Negi dėl to, kad tėvai piktinasi jog dičkiai neturi kur išliet energijos ir griauna mažylių džiaugsmui pastatytų besmegenių? Įdomus požiūris. Aš savo vaiką auklėju taip jei nori griaut pasistatyk ir griauk, o jei dar negana tai ir vėl statyk. Ir taip toliau. Oi kiek kartų maniškis buvo nusivylęs kai dičkiai sugriaudavo jo besmegenį, Tikrai būtų mano valia tai pastatytų tokie man 5 besmegenius, vat ir išlietų tą su kaupu susikaupusią energiją.
Erszebeth
2005 03 13, 20:49
QUOTE(Alambra @ 2005 03 13, 17:01) Nors tema matau jau sena, bet tik dabar perskaičiau ir pakraupau. Sniegas yra visų, kas ką nori tas tą su juo ir daro. Jei pastatėt besmegenį tai ir žinokit, kad tai laikina. Džiaukitės juo vietoje, nusifotkinkit atminimui ar ką, o ne norėkit dar grįžę pro langą matyti, nebent jis būtų jūsų nusoavam kieme... Vieni vagia, kiti mušasi, kiti laido vandenį žiemos metu ant vaikų pro langą maišuose - kuo jie skiriasi? Jei visi daro žalą, kėsinasi į kitus asmenis. O kad kažkoks paauglys išlies energiją ir sugriaus kažkokį laikiną sniego senį viešam kieme - nieko čia baisaus. Ou jee. Keistas kolektyvinės nuosavybės supratimas. Jau nuo Loko laikų aišku, kad įdėtas darbas suteikia tau nuosavybės teisę į tą objektą. Numestas medžio gabalas niekieno, bet iš jo išdrožtas drožinys jau tavo, tu gali jį parduoti, dovanoti ar elgtis kaip tinkamas - niekas kitas neturi į jį didesnių teisių už tave. Tokiu pagrindu ir "niekieno" žemės buvo apgyvendinamos, tokiu pagrindu ir dabar nuomininkai, padarę "šikarną" remontą, gali įgyti teisių į tavo butą. Taip kad besmegenis yra ne "visų", o to, kuris statė. Tai jau nebe sniegas, medžiaga, o artefaktas. Net jeigu "savininko" šalia nėra, turėtų būti aišku, kad negalima gadinti to, kas ne tavo. Neišmanau, kaip paguosti vaiką, kai mato, kaip jo statinį buku snukeliu griauna kitas leliukas. Pikta, gaila, bet į subinę įkrėst ar rėkauti pro langą lyg ir perdėta reakcija
Mes šitą problemą taip išsprendėm: jeigu išeina labai gražų besmegenį pastatyti, mes ji fotografuojam. Paskui - tegu griauna, kas netingi, jų valia.
Coca - cola
2005 03 13, 22:57
manau tie kurie grauna sniego senius, senatveje metosi maiseliais su vandeniu
Alambra
2005 03 14, 09:43
QUOTE(Dios @ 2005 03 13, 17:30) pirma besmegeni sugriaus -- nieko tokio paskui likusia energija islies dauzydamas langus -- gal irgi nieko tokio. pvz. laiptinej -- stiklai gi "visu" -- kada nors gal ir taip isbyres  Tai kad stiklai ne visų, o laiptinės gyventojų kolektyvo. O sniegas visų. Kaip ir vėjas. Kaip ir saulė. O be to toks laikinas. Tai jeigu už valandos bus atlydys, tai jau nesupyksit kai besmegenis istirps, o jei už valandos paauglys sugriaus - jau bėda Nemalonu, kai sugriauna tavo ką tik pastatytą - bet tokia realybė ir nereikia būti naiviems ir vaikus to mokyti, o pasidžiaugt savo seniu vietoj ir pamiršt. Taip, gal pradėkim laidyt maišus ir į savininkus šunų, kurie dergia ne tik ant mūsų pastatytų besmegenių, bet ir ant kiekvieno kampo, ant musu pasodintu gelyciu, smelio deziu ir t.t.
Rigedora
2005 03 14, 10:23
alambra, stebini savo požiūriu...  tikriausiai tavo vaikų ir yra pats mėgstamiausias užsiėmimas griauti kitų rankom padarytus darbus.... Tikriausiai esi iš tų, kur tik TAVO prasideda namų slenksčiu, o laiptinė visų-galima šiukšlinti, sniego besmegeniai visų-galima griauti, o kad mažas vaikas sėdi ant lango ir verkia tuo metu-dzin. ne visi dar dėkui dievui, tokie pochuistai auga. gal tuomet ir medelius ant kiemo niokioti galima-jie juk gamta-visų, kam čia saugoti?  vat per tokius žmones ir gyvenam amžinam šiukšlyne... o ant tų šunų dergiančių-irgi mielai paleisčiau tų pačių šunų šš... maišelį ant galvos, tik kad tiek toli nenumesiu
Alambra
2005 03 14, 12:57
QUOTE(Rigedora @ 2005 03 14, 10:24) alambra, stebini savo požiūriu...  tikriausiai tavo vaikų ir yra pats mėgstamiausias užsiėmimas griauti kitų rankom padarytus darbus.... Tikriausiai esi iš tų, kur tik TAVO prasideda namų slenksčiu, o laiptinė visų-galima šiukšlinti, sniego besmegeniai visų-galima griauti, o kad mažas vaikas sėdi ant lango ir verkia tuo metu-dzin. ne visi dar dėkui dievui, tokie pochuistai auga. gal tuomet ir medelius ant kiemo niokioti galima-jie juk gamta-visų, kam čia saugoti?  vat per tokius žmones ir gyvenam amžinam šiukšlyne... o ant tų šunų dergiančių-irgi mielai paleisčiau tų pačių šunų šš... maišelį ant galvos, tik kad tiek toli nenumesiu  Siūlau nedaryti skubotų išvadų apie tą, ko nepažįsti. Aiškieregė esi ar ką? Mes ir patys statom besmegenius, o griauti dar nelabai turim jėgų ir noro. Pastatom, pasidžiaugiam, nusifotkinam jei norim. Ir einam namo. Kartais juos nugriauna didesni, o kartais jie ilgiau pastovi. Nedarau iš to tragedijos. Aš gi nesakau, kad tai yra teigiamas dalykas. Tiesiog taip būna ir nieko čia greitai nepakeisi. Mane kur kas labiau papiktino besimėtantys vandens maišeliais žiemą ant vaikų tėčiai O kai kas kažkaip neskiria gamtos reikšinių nuo nuosavybės - laiptinės, kuri yra plaunama, remontuojama visų gyventojų sąskaita, keimo su augalėliais, kuriuos sodina ir prižiūri patys gyventojai. O kad mažas vaikas sėdi ant lango ir verkia dėl sugriauto sniego senio, tai jau mamytės klaida. Tai reikėjo tvorą apsitverti ar ką aplink tą senį.  Nu juokinga  pasaulis pilnas neteisybės pradedant nugriautais sniego seniais ir baigiant cunamiais, ir kuo anksčiau tą vaikas sužinos, tuo lengviau jam gyvensis aš manau
Na čia jau gaunasi piktoka diskusija. Visų žmonių požiūriai skirtingi. Aišku norėtųsi kad mes savo vaikuose ugdytume tik gėrį, galima pradėti ir nuo paprasčiausio senio besmegenio, jei kažkas jį pastatė, tai tegul tas kažkas juo ir džiaugiasi, kam jį griauti. o, kad dviejų trijų metų vaikas sužinos, kad yra neteisybė, ir jam nuo to tik geriau bus labai abejoju. Tai negi rodykime muštynes, žudynes -jam tai į naudą? Pati žinau netikęs palyginimas. Juk reikia saugoti ne vien materialius dalykus (kaip čia kalbama apie laiptines ir t.t.) O sniego senis ne gamtos reiškinys - tai tam tikras kūrinys, o kitų kūrybą, darbą reikėtų gerbti.
Pangasija
2005 03 14, 20:08
nesakau, kad jei vaikas sugriauna kazkieno pastatyta besmegeni, yra baisi tragedija. Bet ar uzuot su sypsena veide ziurejus kaip atzala "lieja energija", nereiktetu pasistengti ugdyti siokia tokia vaiko pagarba aplinkai?? O tai griaus ziema besmegenius, vasara lauzys medzius, tryps geles... paskiau prades dauzyt langus. Juk tereikia tik pradeti. Juk zmogaus kulturingumas formuojamas nuo smulkmenu. O tai paskui mokytojai stebisi, kodel mokykloje vaikai sugruda tualetini popieriu i klozetus, isspardo duris ir t.t. Gal vaikas, griaudamas kazkieno pastatyta besmegeni, der nesuvokia... bet tai jau yra nepagarba kazkieno kito darbui ir aplinkai.
Rigedora
2005 03 15, 10:58
alambra, kad vaikas verkia-tai ne mamytės klaida, o galbūt kaip tik jautraus žmogučio išauginimas.  jei jis jautrus besmegeniui-tai manau, kad išaugs jautrus ir žmogui. O kad pasaulis yra žiaurus-nebūtina to diegti vaikui nuo pirmos dienos-ateis laikas ir pats pajus. Ir ar nemanai, kad diegdama, kad pasaulis žiaurus ir nieko čia nepakeisi-tu skatini ir savo vaiką tokiu būti? juk kaip šauksi-taip atsilieps. Edvina, DIOS Beje, aš ne aiškiaregė, tik tavo postas daug pasako.  O kadangi aš nesu jauna naivi mamytė-tai ir susidarau vaizdą.  būtų malonu, jei jis būtų klaidingas  Tačiau visgi lieku prie nuomonės, kad gali griauti tik tai, ką pats padarei. Ir nereikia čia jokių tvorų ar nuosavų kiemų-tiesiog pagarbos kitam. O tai įdiegia tėveliai.
Alambra
2005 03 15, 14:37
QUOTE(Rigedora @ 2005 03 15, 10:59) Tačiau visgi lieku prie nuomonės, kad gali griauti tik tai, ką pats padarei. Ir nereikia čia jokių tvorų ar nuosavų kiemų-tiesiog pagarbos kitam. O tai įdiegia tėveliai.  Nu tai ir aš esu tos pačios nuomonės, tik sakau, kad jeigu vis tik taip kažkas nedaro, tai nėra pretekstas mesti ant jo maiša su vandeniu, "siekant įdiegti pagarbą kitam", ir ne pasaulio pabaiga, o kasdienybė, kuri tokia buvo ir bus, net va knygutę tokią iš savo vaikystės turiu tokią vokišką, kur piktas vaikas sugriovė vaikų statytą besmegenį, ir paskuj pasirodė, kad jis tiesiog buvo vienišas ir kai vaikai pakvietė jį žaisti kartu - jie kartu nulipdė dar daugiau sniego senių. Vnz. reiškinys senas.
Rigedora
2005 03 16, 11:32
pagaliau priėjom bendros išvados.  o dėl tų maišelių-galima vertinti įvairiai, kaip iš kurios pusės pažiūrėsi, tačiau kartais maža šoko dozė padaro didesnį poveikį, negu keli metai tėvų pastangų. tačiau, tai jau plonybių reikalas. Aš taip nesugalvočiau pasielgti, tu -ne, o vat kitas gali ir dar bjauresnių paauklėjimo būdų surasti...
SuperMama
2005 03 16, 12:42
QUOTE o vat kitas gali ir dar bjauresnių paauklėjimo būdų surasti.. Pvz. kokia plyta ar pripildytą smėliu dėžutė nuo konservų. Turėjau ir aš vaikystėje tokių atvejų... Einu sau iš mokyklos pro vieną namą, o prieš mano nosį kaip tik pusė plytos gabalo praskrenda. Einu kitą kartą ir jau pro kitą namą - konservų dežutė. Trečias kartas nemeluoja - gavau maišeliu su vandeniu - per batą. Batas plyšo, matyt iš kokio 7 aukšto buvo mestas. Esu laimės kūdikis, matyt. Gerai, kad ne ant galvos man tos 3 dovanelės nukrito. Nebūtų dabar šito forumo. O tie "vaikučiai" matyt irgi pradėjo nuo sniego senių...
Kutuliukas
2005 03 17, 21:02
Kaaas apipyle mano vaika?  Jis tik chirurgu ruosias but - tai ir tyyyrineja kas kaip ir kur O rimtai nera cia ko jaudintis - paauglyste - nu nepatinka jei "ju" kieme kas vaikiska. O jei dar koks draugelis kokia replika uzmes. Na mes senius besmegenius ir besmegene pele statem kaime, taip kad viska atlaike. O cia ziema pries naujus koridoriu papuosem karpytom snaigem - kaip ir tikejausi neliko greit, nors mergiotem ir patiko. O stai pries valentindieni ta pati koridoriu papuosem karpytom sirdelem ir pauksteliais. Ir ka manot?  Nenuplese ne vienos - nes cia aktualiau, nes nebe vaikiska... Po kurio laiko sirdeles nuplese greta gyvenanti mociute  Paukstelius paliko
maniskis griauna  jam idomu, grazu, nauja. jis pazista pasauli
You.rate
2010 01 21, 20:15
Labai įdomi, tema. Gaila, kad kurį laiką buvo primiršta:) Dange, Jusų "senių griovėjui" berods du metai? Manau, pats laikas griauti. Ne iš pykčio, bet kad pamatyti kaip senis griūva:) Kal jam bus šeši, tada jisai statys, o dvimetinukai griaus Mielai pati nulipdyčiau besmegenį ir leisčiau poros metų pypliui jį sugriauti
QUOTE(You.rate @ 2010 01 21, 22:15) Labai įdomi, tema. Gaila, kad kurį laiką buvo primiršta:) Dange, Jusų "senių griovėjui" berods du metai? Manau, pats laikas griauti. Ne iš pykčio, bet kad pamatyti kaip senis griūva:) Kal jam bus šeši, tada jisai statys, o dvimetinukai griaus Mielai pati nulipdyčiau besmegenį ir leisčiau poros metų pypliui jį sugriauti   pusantru dar nera. atranda griovimo dziaugsmus  viskam savas laikas... aisku, kai griauna dideli is pykcio, tai teveliams reiktu susimastyt, bet maziukai tegriauna
Renata_O
2010 01 25, 22:19
Na manyčiau ši problema ne tik su seniais egzistuoja - miške su musmirėmis taip pat galioja. Atrodo gražūs grybai, mišką puošia, bet nepraeina vaikėzai (atsiprašau tų, kurie taip nedaro) nenuspirdami..
VeroniQ
2010 03 17, 11:01
Griauti yra smagu! ir spardyt. pabandykit papludimy pvz smeliu bokstus padaryt ir paspardyt. visai nieko jausmas
|
|