Melitukas
2004 06 23, 02:28
Maniske lanko darzeli "Zibute" - cia skaitosi silpnaregiu, bet ji i normalia grupe vaiksto. Man patiko grupej ir lauke aplinka, aukletojos fainos. Nors tik pora savaiciu vaikstom. Tik maistas - bent jau dabar mazoka ivairoves, bet kiek ragavau skanus. Va rytoj i svente eisim Joniniu. Su patekimu, net nezinau, siaip ten sunkoka patekt, bent jau visi taip sake, balandzio pradzioj skambinau, sake, kad vietu nera, nuejau geguzes pabaigoj, vietu yra, vaiku sumazejo. Yra baseinas. Dienai kainuoja 4.27 + 0.50 ugdymui. Manau, kad mazoka, reikes eit sneket, kad pakeltu ir padarytu vaikams ir priespiecius. Musu grupes viena aukletoja labai gyre tevai kiti, kita jauna irgi dabar atejo. Mes pradejom lankyti 2 metu 5 men. Aukletoja uzsimine, kad jaunesniu nei 2 metai nelabai noriai priima. Dar nieko "Obelele" (is kalbu), bet viduj nebuvau. Man biski per toli. "Spygliukas" sssssssss - mano mergina po 5 min. namo pasiprase, ten aukletojos lauke skirtingu grupiu vaikus suveda i kruva, o pacios kalbasi. Aplinka grupej nekokia, primena tarybinius laikus, man minejo, kad lygtai maistas irgi nekoks. Apie kitus darzelius nezinau.
Karambola
2005 01 26, 15:48
Labai įdomu būtų išgirst dar ką nors apie "Žibutę", mes kraustomės į Lazdynus ir galvojam saviškę į lopšelį leist. Mūsų namas tiesiog prie "Žibutės" tvoros. Ar ten tikrai jaunesnių nei 2 metai nepriima? Gal galima su direktore susitart? Įdomu, kaip Melitukui sekasi?
Skambinau į "Žibutę", jo, priima tik nuo 2 metų, yra tik viena lopšelio grupė, vaikas turi mokėti pats valgyti ir daryti ant puodo.
Mes kazkada prie Zibutes gyvenom - kiek vaiksciodavom po darzeli, pro langus matydavau - grupes skurdokos - sienos baisios, zaislu mazai. O be to esu girdejusi is aukletojos, kuri ten dirba, kad maistas ten prastas.
Geriau siulyciau ne Zibute, o Obelele (prie pigiau Grybo) - ten dabar vedeja pasikeite ir permainos i teigiama puse.
Karambola
2005 06 17, 09:26
Na, mes ruošiamės į Žibutę eiti. Vakar buvome grupėje, labai patiko: grupė jaukiai sutvarkyta, daug žaislų.
Melitukas
2005 06 18, 12:23
QUOTE(Karambola @ 2005 06 17, 09:26) Na, mes ruošiamės į Žibutę eiti. Vakar buvome grupėje, labai patiko: grupė jaukiai sutvarkyta, daug žaislų. Vat ir man tuo patiko kai pirma kart nuejom ir kol kas nesigailiu.
Karambola
2005 08 12, 11:27
Na, štai mes jau keturios dienos kaip lankom "Žibutę". Kol kas nepaliekam pietų miego. Pagrindinė auklėtoja atostogauja iki rugsėjo. Pirmą dieną su šeimininkele sutarėm, kad po truputį pratinsim, palikinėsim neilgam. Bet jau antrą dieną ši pasiūlė palikt visai dienai, nes viskas kol kas (tfu tfu tfu) sekasi puikiai. Kitą savaitę pabandysim miegoti daržely.
Dėl maisto. Tikrai geresnis nei buvo "Spygliuke". Kiekvieną dieną vaikai gauna vaisių, kartais jogurto. Ko "Spygliuke" buvau akyse nemačiusi.
Gal galit pasakyt kur tas Spygliukas? Na tiksliau kokioj vietoj yra, gal prie stadijono?
Oi ne Spygliukas, o ,"Žibutė"
Karambola
2005 08 12, 14:27
"Žibutė" yra tarp Architektų 60A ir Architektų 64A, žodž, tarp naujų namų, prie greiktkelio, netoli pėsčiųjų tilto.
Sveikos, mamytės  Šis darželis, kaip matau iš aprašymo, specializuotas vaikams su regėjimo sutrikimais. O iš jūsų pasisakymų atrodo, kad jis yra integruotas su sveikais Jei kas lankote, atsiliepkit, papasakokit, kaip jums sekasi, kokie įspūdžiai
Karambola
2005 09 13, 13:19
Mes lankom šį darželį. Kol kas nusiskundimų neturim (tfu tfu tfu). Mūsiškė neturi regėjimo sutrikimų, lanko grupę, kurioj mažiukai sveikomis akytėmis. Bet viena mergytė yra silpnaregė. O ir silpnaregių grupėse yra sveikomis akytėmis vaikučių.
Zuza, žadat lankyt šį darželį?
QUOTE(Karambola @ 2005 09 13, 13:19) Zuza, žadat lankyt šį darželį? Dar nežinau, eisiu kitą savaitę į žvalgybą  Kalbėjausi su direktore telefonu, tai skyrė audienciją. Šiaip mums toloka nuo namų, bet mano vaikas turi judesio problemų (vaikšto su protezais), tai ieškome darželio, kud grupėje būtų nedaug vaikų. O mūsų rajone visi daržai perkimšti - po 25 vaikus grupėje
Karambola
2005 09 15, 15:27
Zuza, pranešk žvalgybos rezultatus, gerai?
QUOTE(Karambola @ 2005 09 15, 15:27) Zuza, pranešk žvalgybos rezultatus, gerai?  Buvau nuėjusi pas direktorę, aprodė darželį. Patiko baseinas, sporto salė, potenciali grupė irgi nieko sutvarkyta, plastikiniai langai sudėti, didelis kilimas, minkštas vaikiškas kampelis, žaislų sočiai ... Bet pataikyk man žmogau, kaip tik tą dieną visas darželis buvo išvažiavęs į LĖLĖS teatrą, tik lopšelinukai likę. Taigi nepamačiau nei grupės auklėtojos, nei spec. pedagogės, nei pačių vaikų... O mūsų atveju labai svarbu, kad auklėtoja būtų tinkama. Pati direktorė paliko gan šilto žmogaus įspūdį... Lauke tai sąlygos baisokos, ta prasme, kad nėr vaikams veiklos, viskas aplūžę sukiužę... Žodžiu, bandysim lankyti, bus daugiau įspūdžių... Tik va dabar apsirgom...
Maniske lanke si darzeli. Kelis metus jos aukletoja buvo Sofija, ja iki siol abidvi menam tik geru zodziu. Ji kas ryta pasitikdavo rubineje, pasakydavo kazka silto ir malonaus, o vakare papasakodavo apie praleista diena. Jutau, kad ji domisi vaikais, stengiasi ir sugeba pazinti kiekvieno unikalu pasauli. Veliau aukletojos keitesi, naujosiomis, deja, suzaveta nebuvau.
Raudonplaukė
2005 10 26, 11:25
Mano mažius irgi lanko šį darželį ("Žibutė" ). Labai patogu, nes yra prie pat namų, beveik kieme. Galiu pasakyti,kad taip jis yra silpnaregių bet ir yra grupių vaikams be sutrikimų.Mano vaikas lanko įprastą grupę.Grupės yra jaukios, sutvarkytos, daug žaislų, malonios auklėtojos.Yra galimybė lankyti baseiną, vyksta muzikos pamokos. Vaikus priima nežinau nuo kiek, bet mano Gvidukas pradėjo lankyti nuo 1,2 metų.Lankom jau antri metai. Jei gyvenate šalia tikrai rekomenduočiau.
Karambola
2005 10 26, 11:27
O kokią grupę Gvidukas lanko?
Karambola
2005 10 26, 11:28
Žiopla aš  Pažiūrėjau, yra gi metai nurodyti gimimo. Gal Boruželes?
Mamytės, ar šilta grupėse, nes aš kai buvau nuėjus, dar buvo neįjungtas šildymas, tai man baisiai šalta pasirodė  Ir baseine taip pat. O juk mažiai išlipę iš vandens, gali greit peršalt  Įdomu, kaip dabar, prasidėjus šildymo sezonui? Ir dar? Ar pradedant lankyt šį darželį būna kokios pradinės rinkliavos, kai pirmą kartą kalbėjau su vedėja, nieko neužsiminė?
Karambola
2005 10 26, 12:42
Na, šildymas įjungtas nuo praeito pirmadienio. Nors mūsų grupėj langai ne plastikiniai, bet nėra labai šalta. Baseinui mes dar per mažos  Instruktoriai mažesnių nei 2 metukai neima, todėl pasakyti negaliu nieko, kaip ten, šilta ar ne. Pradinių rinkliavų nėra. Rugsėjo mėnesį buvo tėvų susirinkimas (darželio ir paskui grupės), tai mes patys nusprendėm paaukoti darželiui po 100 lt. Įmokos koio nori dydžio. Reikia sumokėti iki vasaros. Bet tas "reikia" ne prievartinis. Jeigu kas negali tos sumos aukot... ką darysi... Susirinkimo metu direktorė sakė, kad tikisi nemažos sumos iš 1 proc. pajamų mokesčio. Dabar daugeliui darželiui tai tikrai išsigelbėjimas. O grupėj patys tėvai kartu su auklėtojomis sprendžia, kuo reikia padėti. Kiekvienas pagal galimybes. Ir norą, aišku.
na, mano mažoji dar pilvuke, bet jau domiuosi Žibutės darželiu, nes jis po mano langais  kol kas nuomonę iš jūsų pasakojimų susidariau gerą. tikėkimės po dviejų metų šio darželio dar nenugriaus ir dukrelė galės jį lankyti
Drugeliukas
2006 07 10, 20:05
Sveikos mamytes Na girdziu tik gerus atsiliepimus apie" Zibute" taciau nera taip viskas grazu kaip atrodo  nuvedziau savo mazyle i paciu maziausiuju grupe, berods viskas normaliai, pirma diena praleista sauniai, mazoji nenorejo net namo eiti  taciau musu antroji diena...geriau tokiu dienu daugiau nebutu....atejusi nusterau pamaciusi savo mazaja, veidukas apskretes kraujukais, "tiute' taip pat visa raudona.Klausiu as pas aukletoja kas nutiko, o ji man negali atsakyti kas nes tuo metu vaikas buvo vienas paliktas.... Faktas tas kad grize namo mes vaziavome siuti liezuvuka, kas ir kaip ten nutiko as nesugebu isivaizduoti.... Labai gaila, bet nusivyliau aukletojomis, bei ju darbu, juo labiau kiek zinau visi vaikai miegojo o maniske buvo nemigdoma (mano prasymu), nesuprantu kodel neimanoma priziureti vieno vaiko... Bijau dabar ten vesti...
Karambola
2006 07 12, 15:25
Drugeliukai, o į kokią grupę vedei savo mažąją?
Drugeliukas
2006 07 17, 10:23
Vedziau i paciu maziausiuju grupe, berods "Boruzeles"
evelinka
2006 07 18, 21:48
QUOTE(Drugeliukas @ 2006 07 10, 20:05) Sveikos mamytes Na girdziu tik gerus atsiliepimus apie" Zibute" taciau nera taip viskas grazu kaip atrodo  nuvedziau savo mazyle i paciu maziausiuju grupe, berods viskas normaliai, pirma diena praleista sauniai, mazoji nenorejo net namo eiti  taciau musu antroji diena...geriau tokiu dienu daugiau nebutu....atejusi nusterau pamaciusi savo mazaja, veidukas apskretes kraujukais, "tiute' taip pat visa raudona.Klausiu as pas aukletoja kas nutiko, o ji man negali atsakyti kas nes tuo metu vaikas buvo vienas paliktas.... Faktas tas kad grize namo mes vaziavome siuti liezuvuka, kas ir kaip ten nutiko as nesugebu isivaizduoti.... Labai gaila, bet nusivyliau aukletojomis, bei ju darbu, juo labiau kiek zinau visi vaikai miegojo o maniske buvo nemigdoma (mano prasymu), nesuprantu kodel neimanoma priziureti vieno vaiko... Bijau dabar ten vesti...  Noreciau pakomentuoti. Kaip tik ta diena mes pratinom savo mazyli prie darzelio ir mano vyras taip pat buvo toje grupej (nes tai buvo pirmoji sunaus diena lopselyje). Jis mate kaip mergaite griuvo ir isikando i liezuveli. Aukletoja tikrai iskart suregavo ir labai del to pergyveno. Tiesiog ta diena buvo tikrai daug vaiku ir jus praset nemigdyti savo mergaites, kol patys neateisit . Tuomet buvo guldomi i leveles migdymui kiti mazyliai, o jusiske lakste tarp loveliu ir paslydus nukrito tarp lovyciu. Man taip pat buvo skaudu kai vyras papasakojo si ivyki, bet jis iskart nuramino, kad tai tikrai gyvenimiska ir negali visuomet suziureti tokios kruvos vaikeliu, nors ir labai stengtumeis. Kiek zinau ir vienai auklei nutinka tokiu nelaimingu nutikimu priziurint viena zuiki, o cia ju buvo gal 15. Beje, tuomet sarasiniu buvo 17. Dar po poros savaiciu 2 vaikucius perkele i kita grupe, kad sumazinti kruvi. Beje, aukletoja pati man kita diena pasakojo si ivyki labai del to apgailestaudama. Jei butu jos kalte, tai tikrai tyletu ir niekam nepasakotu, ar ne  ? Taip kad siulau grizti  O musu maziuliai be gumbeliu juk nei vienas neuzaugs, nors aisku butu smagu
Kenguryte
2006 08 31, 10:59
Sveikos mamytes.Mes taip pat domimes darzeliais.Kazkas rase, kad i si darzeli priima tik nuo 2m.?Ar tikrai taip? Ar lopselinuku grupe tik viena ir ji visa laika perpildyta? Girdejau, kad sunkoka papulti i si darzeli?
Karambola
2006 08 31, 11:25
Kenguryte, siūlyčiau tau nueit ir pakalbėt su darželio direktore. Šią savaitę auklėtoja sakė, kad tikrai mažiukų grupės perpildytos, labai daug norinčių. Prieš metus mes patekom labai lengvai (mums pagal teritoriją priklauso). Lopšelinukų grupės, atrodo, dvi dabar jau. Bet rugsėjo mėnesį žadami kažkokie pertvarkymai.
Kenguryte
2006 08 31, 12:12
QUOTE(Karambola @ 2006 08 31, 12:25) Kenguryte, siūlyčiau tau nueit ir pakalbėt su darželio direktore. Šią savaitę auklėtoja sakė, kad tikrai mažiukų grupės perpildytos, labai daug norinčių. Prieš metus mes patekom labai lengvai (mums pagal teritoriją priklauso). Lopšelinukų grupės, atrodo, dvi dabar jau. Bet rugsėjo mėnesį žadami kažkokie pertvarkymai. Aciu aciu uz patarima Karambola  Butinai nueisime:) Kada ten maziai miega, kad mano kleckutia dudu nepaleistu ir neprikeltu visu Norisi, juk, viska apziureti:) O kaip ten su tuo "pagal teritorija", net idomu, o kokiam darzeliui mes pgl teritorija priklausytume, nes tiek "Zibute", tiek "Pakalnute", tiek "Spygliukas" visai netoli musu?
Karambola
2006 08 31, 12:26
Miega mažiukai nuo 12.00 iki 15.30 val., turbūt, bet realiai tai vėliau atsiguyla ir ankščiau atsikelia. Geriausia, manau, būtų nueiti po pusryčių kokią 10 val. O dėl teritorijos tikrai nieko negaliu pasakyt, nes nežinau, kaip suskirstyta. Mums tai po langais "Žibutė"....
Kenguryte
2006 09 01, 07:36
Aciu aciu Karambola Reiks kuria diena i zvalgyba eiti
Kenguryte
2006 10 03, 10:38
Darželio auklėtojos:ar dirba tik lietuvių auklėtojų kolektyvas ar yra ir susaičių lenkaičių, kalbančių lietuviškai su akcentu?
Karambola
2006 10 03, 10:49
Mūsų auklėtojos lietuvės, dėl kitų, nžn.
Melitukas
2006 10 05, 08:47
QUOTE(Kenguryte @ 2006 10 03, 10:38) Darželio auklėtojos:ar dirba tik lietuvių auklėtojų kolektyvas ar yra ir susaičių lenkaičių, kalbančių lietuviškai su akcentu? Nu nezinau, bent kiek as bendravau su aukletojom ivairiom, ar girdejau kalbantis jas, tai visos be akcento lietuviskai kalba.
o prieš kiek laiko reikėtų eiti tartis dėl priėmimo?
Kenguryte
2006 10 09, 17:07
QUOTE(vikta @ 2006 10 09, 12:28) o prieš kiek laiko reikėtų eiti tartis dėl priėmimo? Asmeniškai aš nesitariau, užėjau penktadienį pas direktorę su savo kleckute ir viskas. Papildyta:Ne taip supratau klausimą, bet anyway. Kuo anksčiau savąją pupą užrašysi, tuo darželio valdžia mažiau "laužysis" priimant vaiką i darželį
SIEMENS
2006 11 13, 20:13
o cia yra grupes tik lietuviu kalba?
Man reikia vesti savo berniuką į šį darželį, dėl per didelės toleregystės. O vietų nėra  Ar būtina sveikus vaikus leisti į specalizuotą darželį, kai paskui tiems kuriems jo reikia negali patekti.
Karambola
2006 11 17, 11:42
"Žibutė", beje, jau ne specialusis darželis, o tox pat kaip ir visi kiti. Jei šis darželis yra po mano buto langais, kodėl aš turėčiau vest vaiką į kitą? nelabai supratau...
QUOTE(Karambola @ 2006 11 17, 12:42) "Žibutė", beje, jau ne specialusis darželis, o tox pat kaip ir visi kiti. Jei šis darželis yra po mano buto langais, kodėl aš turėčiau vest vaiką į kitą? nelabai supratau... Aš šiandien skambinau ir man nesakė, kad šis darželis ne specalusis. O sakė, kad darželį lanko vaikai, kuriems jo ir nereikėtų. Mano abu berniukai užrašyti į šalia namų esantį darželį ir noriu leist į šį darželį todėl, kad būtinai reikia, o ten nėra vietų, todėl man ir pikta
Karambola
2006 11 18, 09:14
Buvo šis darželis specialus, bet ir tada tik kelios grupės buvo vaikučiams su akyčių problemomis, dabar, man rodos, irgi tokios grupės yra. Aš tixliai nžn, nes mes lankom paprastą grupę.
Melitukas
2006 12 06, 11:58
QUOTE(Vilmuxa @ 2006 11 17, 12:25) Aš šiandien skambinau ir man nesakė, kad šis darželis ne specalusis. O sakė, kad darželį lanko vaikai, kuriems jo ir nereikėtų. Mano abu berniukai užrašyti į šalia namų esantį darželį ir noriu leist į šį darželį todėl, kad būtinai reikia, o ten nėra vietų, todėl man ir pikta  Siam darzelyje yra ir paprastos grupes ir specialios, kurios dabar paliktos tik kelios. Maniske lanko paprasta grupe, tai nemanau, kad uzima kieno nors reikalinga vieta. Nors pati zinau tokiu, kurie susiorganizuoja pazyma ir leidzia i spec. Spec. grupese ir mokama daugiau, po 7 LT lygtai uz diena. Kai kurie lanko, kad jis savaitinis, bent jau pas mus grupej yra pora, kurie lieka nakvot.
O gal "materialinė parama" pagreitintų priėmimą į šį darželį
agniusha
2007 02 06, 00:12
Mums sis darzelis irgi kieme ir jau pora menesiu po truputeli pratinames. Ir pradejau pratinti maziu 1m ir 3 men. Nedaviau vedejai jokio kisio, atejau ir pasakiau, kad LABAI reikia gristi i darba, o pinigeliu auklei neturiu. Belieka dasrzelis, o kadangi jis mums kieme, nors vietu ir nera - mus prieme. Vedeja pasake: Per mazas jis dar, mes priimam nuo 1m 6 men, bet kadangi jus priklausote mums - negaliu nepaimti. O paskui po med komisijos paaiskejo, kad dar mano berniukas ir akyciu astigmatizma turi. Taigis kaip ir du zuikius uzmusem ir VISISKAI BE JOKIU KYSIU! Taigis jau nuo kitos savaites lankysim pastoviai. Kol kas as viskuo patenkinta - lankom zuikuciu grupe. Paskui ziuresma kas toliau QUOTE(Vilmuxa @ 2006 11 17, 11:34) Man reikia vesti savo berniuką į šį darželį, dėl per didelės toleregystės. O vietų nėra  Ar būtina sveikus vaikus leisti į specalizuotą darželį, kai paskui tiems kuriems jo reikia negali patekti. Ten jis niekad nebuvo 100 proc specializuotas.
Saulyčiukas
2007 03 13, 14:56
Užrašiau savo sūnų į darželį nuo rudens  Mes šiaip turim kojytės artritą, tai tikiuosi, kad ten vykstančios mankštelės, baseinas ir atidesnė priežiūra sveikatos prasme mums bus į naudą. Gal galite dabar lankančių vaikučių mamos papasakoti ką nors apie darželį, ugdymą, auklėtojas? Mes būsim Boružiukų arba Zuikių grupėje
mes irgi savo leliukus i zibute uzrasem berniuka nuo 3, o mergaite nuo 2.5. Siaip mum lazdynelis arciau bet ten ziauriai ilga eile, o as nenoriu taip ilgai namie sedet, tai kai ateis muu eile lazdynelin tada is zibutees iseisim, nors ka gali zinot, gal mum ten labai patiks ir nenoresim niekur is ten eit
esheryte
2008 01 14, 19:44
Mano sunui reiktu lankyti sita darzeli, nes yra problemu su akytemis. Gal kas papasakotu kaip ten tvarkosi specializuotos grupes?
QUOTE(esheryte @ 2008 01 14, 20:44) Mano sunui reiktu lankyti sita darzeli, nes yra problemu su akytemis. Gal kas papasakotu kaip ten tvarkosi specializuotos grupes? Mane irgi tai labai domina.
Žinau, kad yra dvi specializuotos grupes, o vaikui tikrai reali pagalba suteikiama  kiekviena diena atliekami akiu pratimeliai, dirba tiflopedagoge, pastoviai tikrina akytes akiu gydytoja  Žinau, kad Vilniuje tik du darželiai tokiems vaikuciams yra, kitas Antakalnyje
severina
2008 05 26, 23:29
Sveikos Žibučių mamos  ! Gal kuri vedat savo atžalą į spec. gupę (pavadinimo neprisimenu..), kurioje auklėtojomis dirba Jurgita ir Sofija? L. įdomu, kokia nuomonė apie auklėtojas, tvarką ir gyvenimą šioje grupėje. Ir darželyje apskritai...
|
|