QUOTE(@st@ @ 2007 05 17, 12:50) Tai, kad priešmokyklinukai nelabai kuo ir skiriasi nuo kitų darželinukų, gal kiek daugiau užduotėlių daro, bet šiaip jų nei skaityti, nei rašyti nemoko - jie tik "žaidžia" su raidėm. Dar daro užduotis iš užduočių knygelių, kurios skirtos priešmokyklinukams. Esmė, kaip suprantu, mokytis sutelkti dėmesį, nebijoti klausti auklėtojos, jei kas neaišku. Dar priešmokyklinukai, jei yra reikalas, lankosi pas logopedę kas savaitę. Maniškis nemokėjo "r" raidės - pavaikščiojęs pas logopedę išmoko Lankom "Šaltinėlio" grupę, tai vaikas šiais metais "kaifuoja" kaip niekad (prieš tai 2 grupėse buvo) - ir vaikai draugiškai sugyvena (na, aišku, visko pasitaiko - kartais pasipyksta, bet greit pasimiršta) ir auklėtojos Jurga ir Dalia - puikios - jokių priekaištų neturiu  ir mano vyresnioji mergina nuo rudens eis pas jurga i paruosiama grupe
QUOTE(@st@ @ 2007 05 17, 12:50) Tai, kad priešmokyklinukai nelabai kuo ir skiriasi nuo kitų darželinukų, gal kiek daugiau užduotėlių daro.... Mane labiau domina auklėtojos, jų bendravimas su vaikais (beje paskutiniu metu domina ir jų amžius, pagyvenusiomis visai nebepasitikiu  ), ir šiaip papasakokit apie išleistuves, labai įdomu, ką ruošia, nes juodai nusivyliau savo dukros priešmokykline grupe, auklėtoja ir kt (čia ne Giraitėj). Vis svarstau ar nereiktų mažąją dukrą vesti į kitą darželį...
QUOTE(vija @ 2007 05 23, 14:07) Mane labiau domina auklėtojos, jų bendravimas su vaikais (beje paskutiniu metu domina ir jų amžius, pagyvenusiomis visai nebepasitikiu  ), ir šiaip papasakokit apie išleistuves, labai įdomu, ką ruošia, nes juodai nusivyliau savo dukros priešmokykline grupe, auklėtoja ir kt (čia ne Giraitėj). Vis svarstau ar nereiktų mažąją dukrą vesti į kitą darželį... Na, mūsų grupėje viena auklėtoja jauna, kita pagyvenusi, bet kartoju, kad nei vienai, nei kitai jokių priekaištų neturiu - vaikas per šiuos metus nei karto nė trupučio nesiskundė dėl jų. Aš ir nekamantinėju apie bendravimą su auklėtojom, o pats dažnaiusiai pasakoja apie draugus Išleistuvėm vaikai su auklėtojom ruošia koncertą, o "poišleistuvinės" pramogos jau, sakyčiau, yra tik tėvelių rūpestis. Mes po koncerto tą pačią dieną darželio kieme kepsim dešreles ir žaisim žaidimus
QUOTE(@st@ @ 2007 05 23, 14:35) Aš ir nekamantinėju apie bendravimą su auklėtojom, o pats dažnaiusiai pasakoja apie draugus Išleistuvėm vaikai su auklėtojom ruošia koncertą, o "poišleistuvinės" pramogos jau, sakyčiau, yra tik tėvelių rūpestis. Mes po koncerto tą pačią dieną darželio kieme kepsim dešreles ir žaisim žaidimus  Aš irgi vaiko nekamantinėju, bet susitinku su auklėtoja beveik kasdien ir matau, kas per žmogus. Dukra irgi niekad nesiskundė. Nu žodžiu čia, aišku, plonybės...
QUOTE(vija @ 2007 05 23, 15:47) Aš irgi vaiko nekamantinėju, bet susitinku su auklėtoja beveik kasdien ir matau, kas per žmogus. Dukra irgi niekad nesiskundė. Nu žodžiu čia, aišku, plonybės... Tai ir aš ryte, vakare matau auklėtojas - jokio nepasitikėjimo nekyla, esu labai rami palikdama jų priežiūrai  Juk ir su kitais tėveliais pasikalbi - irgi nei vieno skundo negirdėjau
Mergaitės mielos  papasakokit apie mažiukus grupes (kur vaikučiai 1-2m), kaip sekasi, kaip auklėtojos, pas ką rekomenduotumėt, ką privalu mokėti mažiui, kad jam ten lengviau gyventųsi, ar didelės grupės, kokie minusai ir išvis, ką reiktų mums žinoti prieš pradedant lankyti. Nes jaučiu, kad teks mažąją (dabar jai 1,5m) netrukus vesti į daržą, nors planavom tik nuo rudens. Bėda oi bėda su tom auklėm... Vyresnioji pradėjo lankyti nuo 2 m (ne Giraitę), tai dabartinėm akim žiūrint tokia didelė buvo tada. O dabar va į mažę žiūriu, dieve kokia žiopliukė...
JulieTa
2007 06 02, 09:59
vija, o jus esat eilej uzsirase? siaip maziuku grupes lopsiuku tai gandriukai ir boruziukai. abieju grupiu aukletojas visai mielos ir fainos. kaip ir visi zmones - turi ir pliusu ir minusu. siaip mano dukra lanko gandriukus kol kas, tai turi jie ten maziuku, ir vis renkasi dabar o truputi. siaip vaikuciu nera daug grupej, del to jos gali visus suziuret. o kas del vaikucio sugebejimu, tai viska jos ismokina, ir i puoda daryt, ir patiem valgyt. viskas su laiku manau... nera ko bijot, nueikit apsiziuret, pasnekekit su vedeja ir tada matysi situacija...
Mes padavę pareiškimą atrodo gruodį, rašėm, kad pradėsim lankyti nuo rugsėjo. Tada sakė, kad daug pareiškimų, gal net formuos trečią grupę. Tai aišku dar gali mūsų nieks ir nepriimti Šiaip kažkada buvom nuėję ten su vyresniąja dukra prieš 5m, kai rinkom jai darželį. Viskas buvo gerai, bet finale vistik pasirinkom arčiau namų esantį. Reiks kitą savaitę nueiti pasikalbėti su vedėja.
Ar yra čia mamų, kurių mažiai pradės nuo rugsėjo lankyti 3 mažiukų grupę?
Jau visą savaitę lankom KIŠKELIUS. Jei atsiras 'kolegų', atsiliepkit.
Labas , mamytes planuoju savo suneli vest i si darzeli , nes jis arciausiai namu . Idomu kaip ten su vietom , pries kiek laiko reikia uzsirasyt i eile ?
QUOTE(pluke1 @ 2007 10 03, 11:15) Labas , mamytes planuoju savo suneli vest i si darzeli , nes jis arciausiai namu . Idomu kaip ten su vietom , pries kiek laiko reikia uzsirasyt i eile ? Kuo anksčiau užsirašysi, tuo geriau.
QUOTE(vija @ 2007 10 03, 12:42) Kuo anksčiau užsirašysi, tuo geriau. Ar tokios didelės eilės ? Aš planuoju mažių pradėt leist nuo 3 metų ....
QUOTE(pluke1 @ 2007 10 09, 19:09) Ar tokios didelės eilės ? Aš planuoju mažių pradėt leist nuo 3 metų .... Taigi pareiškimo padavimas nieko nekainuoja  Nenorėsi - nevesi. Mes užsirašėm prieš nepilnus metus, priėmė be problemų, bet niekad nežinai, kokia situacija susiklostys kitais metais - grupės gi ne guminės. Beje norėjom vasarą pradėti lankyti anksčiau laiko - nepriėmė.
jurgalu
2007 10 17, 14:47
taip taip, mes į giraitę irgi užsirašėm gal prieš metus. Ir ką - iš pradžių kai norėjom pradėti lankyti, vietos neatsirado - mat buvo dar iš anksčiau užsirašiusių. Bet vėliau vieta atsirado. Ir nesigailiu. Man patinka šis darželis. Svarbiausia, kad ir dukrai, rodos, gerai
Ačiū , mamukai , už patarimus . Vyras grįžta gruodžio mėnesį reiks nusiūst žvalgybon . Man būtų labai patogu į šį darželį vest , nes mūsų namas prie pat darželio ... O pas kokias auklėtojas vedat savo atžalėles ? Gal galima rinktis ? Ar tiesiog kokia išpuola pas tokią ir vedi?
Sveikos mamos, mes irgi nusprendem lankyt Giraite, nes daug gero apie si darzeli girdejom. norejau paklaust, pas kokia aukletoja geriau uzsirasyt?
QUOTE(Irute @ 2007 11 22, 21:54) Sveikos mamos, mes irgi nusprendem lankyt Giraite, nes daug gero apie si darzeli girdejom. norejau paklaust, pas kokia aukletoja geriau uzsirasyt? Skirtingos auklėtojos dirba su skirtingo amžiaus vaikų grupėm.
O jeigu mes eisim rugpjucio menesi (kai mums bus beveik 3 metai) kokios aukletojos dirbs su tokio amziaus vaikais?
QUOTE(Irute @ 2007 11 23, 22:02) O jeigu mes eisim rugpjucio menesi (kai mums bus beveik 3 metai) kokios aukletojos dirbs su tokio amziaus vaikais? Čia reiktų konkrečiai klausti darželyje. Beje, rugpjūtis, sakyčiau, pats netinkamiausias laikas pradėti lankyti darželį, nes tada atostogauja daugiausia aukletojų, grupės jungiamos, vaikų daug, auklėtojos gali keistis kas savaitę. Žodžiu mažas bardakėlis, o vaikui didelis stresas.
o koks pats tinkamiausias laikas pradeti lankyti darzeli?o jei mes pradesim lankyti, o po to kuti laika nelankysim (trumpai), reikes uz darzeli moketi?
QUOTE(Irute @ 2007 11 25, 19:20) o koks pats tinkamiausias laikas pradeti lankyti darzeli?o jei mes pradesim lankyti, o po to kuti laika nelankysim (trumpai), reikes uz darzeli moketi? Kad nėra kažkokio ypatingo skirtumo, tik geriausia ne vasarą. Šiaip mano galva geriausia nuo rugsėjo, kai suformuojamos naujos grupės, arba pavasarį, kad dar liktų laiko vaikui adaptuotis iki vasaros atostogų. Darželį pradėjus lankyti už jį mokėti nereikia tik pateikus pateisinamą priežastį, t.y. ligos atveju atnešus gydytojo pažymą, jei tėvai dirba pamaininį darbą arba tėvų atostogų metu (irgi pateikus patvirtinantį dokumentą). Be pateisinamos priežasties nelankant mokėti nereikia tik vasarą. Jei jūsų atvejis nepapuola į išvardytus, paprasčiausiai sustarkit su savo gydytoja ir parašys jums pažymą, kad sirgot. Arba atneškit iš darbo pažymą neva atostogavo vienas uš tėvų.
Aciu Jums labai uz tokia issamia informacija!
aš pati ir mano sesuo augome šiame darželyje. Planuoju ir savo mažuliuką ten vest, bet tik po metų. užrašiau kai vaikui buvo vos trys mėn. Kai užėjau pas direktorę paklaust kada rašyti pareiškimą, ji paklausė- ar vaikas gimęs? Sakau - taip. Tada sako- tada jau galit rašyti... Mano bendradarbė veda savo dvi mergaites į šį darželį ir dar negirdėjau kad skųstųsi...
Mes jau pradejom lankyti, nors ir planavome veliau:) as labai patenkinta! dukryte pasilieka ten, siandien net pirma diena pietus pavalge. aukletojos ir aukletojos padejeja super! musu grupe Kiskeliu, gal kas lanko? as vaiku tevu dar nepazistu.
QUOTE(Irute @ 2007 12 14, 22:02) Mes jau pradejom lankyti, nors ir planavome veliau:) as labai patenkinta! dukryte pasilieka ten, siandien net pirma diena pietus pavalge. aukletojos ir aukletojos padejeja super! musu grupe Kiskeliu, gal kas lanko? as vaiku tevu dar nepazistu. Susipažinsim ketvirtadienį
Tai Jus Vija irgi savo vaika i Kiskelius vedat? o kas tai? Musu dukryte Vesta:) tik nezinau ar ateisim ketvirtadieni, nes Vestute suslogavo, tai kol nepasveiksim, neisim.
nuo keliu metu priimama i si darzeli?
QUOTE(dabej @ 2008 01 08, 14:11) nuo keliu metu priimama i si darzeli? Nuo 1m atrodo
man atrodo i visus darzelius priimama nuo 1 metu.
QUOTE(Irute @ 2008 01 13, 18:38) man atrodo i visus darzelius priimama nuo 1 metu. ne ne i visus, tik i tuos kurie turi lopselinuku grupes... ir dar norejau paklausti... idomu ar priimtu i si darzeli, jei negyvenu lazdynuose, bet mano tevai ten gyvena...
aisku, kad priimtu, svarbiausia, kad laisvu vietu butu. rasykit prasyma ir busit priimti!
QUOTE(dabej @ 2008 01 14, 21:17) ir dar norejau paklausti... idomu ar priimtu i si darzeli, jei negyvenu lazdynuose, bet mano tevai ten gyvena...  Pritariu, kad pirmiausia reik parašyti prašymą...  Nes kai mes rašėm jį, Tautvydui tebuvo 3 mėn. Direktorė paklausė ar vaikas jau gimęs. Kai pasakiau kad taip, liepė rašyti pareiškimą, nes norinčių labai daug. Planuoju savo Tutį pradėt vest nuo rugsėjo, tai direktorė liepė pasirodyti vasarą ir pasakyti kad tikrai lankysime. Nes, jei nepasirodysime- mūsų vietą atiduos kitam vaikui
taip taip, su vietom dabar sunku. labai daug norinciu, o vietu ne tiek ir daug yra.
Jei cia yra teveliu, kuriu vaikai lanko Kiskeliu grupe, prasau, atsiliepkit.
Superinis darželis  Lankėm ir Boružėles, lankom dabar Geniukus
cini-mini
2008 02 13, 15:10
QUOTE(Irute @ 2007 11 23, 22:02) O jeigu mes eisim rugpjucio menesi (kai mums bus beveik 3 metai) kokios aukletojos dirbs su tokio amziaus vaikais? Aviliuku grupes aukletoja Zita-pati nuostabiausia. Mano dukra lanke pas ja nuo 4 metuku, o ir mazaja jau uzrasiau i si darzeli, nors gyvename ne Lazdynuose, bet tikiuosi, kad papulsim. Pradeti lankyti geriausia rugsejo pradzioje, kai grupes suformuotos, nes mes norejom pradeti lankyti rugpjuti, bet tada aukletojos dar keiciasi, nes kai kurios atostogauja, o vaikui nelabai gerai
QUOTE(cini-mini @ 2008 02 13, 15:10) Aviliuku grupes aukletoja Zita-pati nuostabiausia Tiurbūt vienintelė grupė, kurios vaikus su Zita beveik visada sutinku vakarais lauke
cini-mini
2008 02 13, 16:07
QUOTE(vija @ 2008 02 13, 15:15) Tiurbūt vienintelė grupė, kurios vaikus su Zita beveik visada sutinku vakarais lauke  Ji ne tik vakare, bet ir ryte veda, o kai silta, tai jie laaaaabai daug lauke buna. Super AUKLETOJA, tik patekti pas ja labai sunku Visada norejau tokios auletojos savo vaikui, bet tikrai nemaniau, kad tokia rasiu. Buvau net apie privatu darzeli pradejusi galvoti, bet kai papuolem pas sia aukletoja,tai tokios mintys dingo Dar faina i Lazdynelio grupes aukletoja Rita
JulieTa
2008 02 13, 16:12
Lazdynelio grupes aukletoja Rita - nuostabus zmogus. gaila, bet man teka retai susitikti su ja, taciau tik pacios geriausios nuomones esu  labai dziaugiuosi, kad pas ja pakliuvom. nes palyginus su lopseline grupe, tai kosmaras prisiminus
QUOTE(cini-mini @ 2008 02 13, 16:07) Ji ne tik vakare, bet ir ryte veda, o kai silta, tai jie laaaaabai daug lauke buna. Super AUKLETOJA, tik patekti pas ja labai sunku Visada norejau tokios auletojos savo vaikui, bet tikrai nemaniau, kad tokia rasiu. Buvau net apie privatu darzeli pradejusi galvoti, bet kai papuolem pas sia aukletoja,tai tokios mintys dingo Mano giminaitė, kuri pas Zitą lankė darželį prieš 30m, taip ją tada buvo įsimylėjus, kad pati pasirinko panašią profesiją Papildyta:QUOTE(JulieTa @ 2008 02 13, 16:12) nes palyginus su lopseline grupe, tai kosmaras prisiminus  O pas ką lankėt lopšelį? Aš maniau, kad čia auklėtojos nesikeičia vaikams iki priešmokyklinės...
Mano vaikui labai patiko šitame darželyje. Niekada niekuo nesiskusdavo, isskyrus aukletoja Margarita - sake, baisi reksne...
QUOTE(@st@ @ 2008 02 13, 16:28) Mano vaikui labai patiko šitame darželyje. Niekada niekuo nesiskusdavo, isskyrus aukletoja Margarita - sake, baisi reksne... O kita auklėtoja gal Aušra buvo?
QUOTE(vija @ 2008 02 13, 17:35) O kita auklėtoja gal Aušra buvo? taip - su Aušra ir šeimininke Birute kaip ir viskas tvarkoj buvo. Toj grupėj tik metus prabuvo. Papildyta:Dvejus metus lankė pas Ramunę ir Ritą - labai patiko, o jau priešmokyklinėj pas Dalią ir Jurgą tiesiog "baldzielino"
QUOTE(@st@ @ 2008 02 13, 16:43) taip - su Aušra ir šeimininke Birute kaip ir viskas tvarkoj buvo. Toj grupėj tik metus prabuvo. Papildyta:Dvejus metus lankė pas Ramunę ir Ritą - labai patiko, o jau priešmokyklinėj pas Dalią ir Jurgą tiesiog "baldzielino"  O kodėl keitėt grupę, jei ne paslaptis?
JulieTa
2008 02 13, 18:27
vija, nu lopselis tai nuo 1m iki - 3m, tada i darzeline grupe. ir ten visai kitaip  ejom pas aldona ir meile, nors tada tikrai beveik jokiu pretenziju nebuvo
QUOTE(vija @ 2008 02 13, 18:15) O kodėl keitėt grupę, jei ne paslaptis? Lopšelio nelankėm, o ir lankyt pradėjom rudens pabaigoj - priėmė į grupę, kur didžioji dauguma vaikų buvo metais vyresni. Taigi, kai beveik visa grupė tapo priešmokyklinukais, kelis jaunesnius vaikus (ir maniškį) metams "prijungė" prie kitos grupės. O tada jau po metų perėjo į priešmokyklinę grupę. Nieko specialiai nekeitėm.
Bet yra auklėtoja Rita ir Geniukų grupėje Kažin kiek darželyje tų Ritų
QUOTE(@st@ @ 2008 02 13, 17:43) taip - su Aušra ir šeimininke Birute kaip ir viskas tvarkoj buvo. Toj grupėj tik metus prabuvo. Papildyta:Dvejus metus lankė pas Ramunę ir Ritą - labai patiko, o jau priešmokyklinėj pas Dalią ir Jurgą tiesiog "baldzielino"  Mano sūnus lankė grupę pas Margaritą, Aušrą ir Birutę. Sakyčiau nuostabesnių auklėtojų nebuvau sutikusi. O pas Margaritą grupėj buvo nuo pat lopšelio. Niekada nesiskundė ir kai paklausdavau niekada jokio blogo žodžio nesakė. jei klausdavau, ar gera Margarita, sakydavo, kad gera ir kad myli... Manau, tai gana rimtas įvertinimas. Aušra švelni ir jautri, Birutė labai linksma ir energinga. Žodžiu, buvau labai patenkinta ir jei antras sūnelis galėtų lankyti grupę pas šian auklėtojas, tikrai būčiau patenkinta.
visiskai sutinku!mes lankom pas Ausra, Edita ir Birute. nuostabesniu zmoniu nesu maciusi. visos 3 be galo myli vaikus, ir nori tik kad geriau jiems butu. labai patenkinta esu ir dazreliu ir aukletojomis ir auklyte.
|
|