"Saldūs majai" - saldumynai iš viso pasaulio.... Tik neskubėkit ten vesti savo vaikučių. Na, nebent norit juos ankstyvame amžiuje supažindinti su tuo, kas turėtų būti pardavinėjama specialiose parduotuvėse suaugusiems.
Nes tiesiai už kasos aparato, kiek žemiau nei suaugusiojo (reiškiasi, jūsų vaiko) akių lygyje lentynose išdėlioti: - penio formos šokoladai; - rausvos spalvos ledinukai "Dick on the stick"; - maišeliai spalvotų želatininių pimpaliukų; - valgomi papuošimai krūtims; - valgomi želatininiai žiedai peniui; - valgomi triusikėliai ir taip toliau, ir panašiai.
Pasiteiravus parduotuvės vadybininkų paaiškėja, kad nieko čia tokio - tai juk saldumynai, sudėlioti atskirose lentynose, o pardavėjos jų jokiu būdu neparduos jaunesniems nei 18 metų pirkėjams.
Vartotojų teisių apsaugos tarnyba po daugiau nei mėnesį trukusio tyrimo atsakė štai ką, cituoju: "Šiuo metu Lietuvos Respublikoje galiojantys teisės aktai nereglamentuoja erotinių prekių, jų pardavimo vietos ir specialiųjų reikalavimų prekybai tokiomis prekėmis. Dėl šio klausimo buvo konsultuotasi su Vilniaus miesto savivaldybės, ūkio ministerijos vidaus prekybos skyriumi bei Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos darbuotojais, šioms institucijoms Jūsų išdėstytoji problema yra žinoma, Vaiko teisių apsaugos konktrolieriaus įstaiga yra gavusi panašių nusiskundimų, tačiau uždrausti tokiomis prekėmis prekiauti teisės aktai neįgalina."
Va taip va, tėčiai ir mamos. Nėra "ant Lietuvos" jokio teisės akto, reglamentuojančio prekybą erotinėmis/erotinės paskirties prekėmis.
Kaip manot, ar tai normalu, kad mūsų atžalos nuo pat ankstyvos vaikystės net saldainių parduotuvėse pažindinasi su suaugusiųjų gyvenimu? Kas garantuos, kad tos pardavėjos neparduos šokoladinio "Dick on the Stick" kokiam penktokui, kad tas galėtų "paerzinti" klasės mergaites? Kaip paaiškinsit savo keturmečiui, kodėl nepirksit jam to didelio didelio ilgo šokolado su dviem rutuliukais iš šonų, ir kodėl jis tokios keistos formos?
O jeigu erotinėmis prekėmis galima prekiauti visur, nes niekas nedraudžia, tai gal ir žaislų parduotuvėse greitai atidarys specialias lentynas su vibratoriais, cypsinčiais peniais ir pūkuotais suvenyriniais antrankiais tėveliams ir mamytėms?
Pangasija
2007 11 06, 11:33
nemanau kad teisinga pulti butent konkrecia parduotuve. galima sarasa pratest... kiekvienam supermarkete prie kasos salia saldainiu bei kramtuskiu isdelioti prezervatyvai. ir buna tokiu kur ne iprastose dezutesi, bet tokie spalvingu zaisliuku formos. ir dar kioskeliuose, kur prekiaujama visokiom smulkmenom -- parduodami prie raktu pakabukai -- guminiai pimpaliukai ir putytes, kuriuos paspaudus netgi kazkas isbega. jau nekalbant apie spauda, kur vaikai gali rasti daugiau nei jiems deretu zinoti
amileta
2007 11 06, 11:56
QUOTE(Dios @ 2007 11 06, 12:33) nemanau kad teisinga pulti butent konkrecia parduotuve. galima sarasa pratest... kiekvienam supermarkete prie kasos salia saldainiu bei kramtuskiu isdelioti prezervatyvai. ir buna tokiu kur ne iprastose dezutesi, bet tokie spalvingu zaisliuku formos. ir dar kioskeliuose, kur prekiaujama visokiom smulkmenom -- parduodami prie raktu pakabukai -- guminiai pimpaliukai ir putytes, kuriuos paspaudus netgi kazkas isbega. jau nekalbant apie spauda, kur vaikai gali rasti daugiau nei jiems deretu zinoti
QUOTE(Dios @ 2007 11 06, 12:33) nemanau kad teisinga pulti butent konkrecia parduotuve. galima sarasa pratest... kiekvienam supermarkete prie kasos salia saldainiu bei kramtuskiu isdelioti prezervatyvai. ir buna tokiu kur ne iprastose dezutesi, bet tokie spalvingu zaisliuku formos. ir dar kioskeliuose, kur prekiaujama visokiom smulkmenom -- parduodami prie raktu pakabukai -- guminiai pimpaliukai ir putytes, kuriuos paspaudus netgi kazkas isbega. jau nekalbant apie spauda, kur vaikai gali rasti daugiau nei jiems deretu zinoti Ir jūs manot, kad tai normalu? Nekalbu apie prezervatyvus, nes prekybos centruose jie parduodami paprastose dezutese. Normalioj spaudoj, aciu dievui, retai pasitaiko lytiniu organu nuotraukos. Keista, kad LR istatymai negali apsaugoti musu vaiku nuo ikyriai brukamos bjaurasties jau ir saldainiu parduotuvese. As is tiesu laukiu, kada kokioj "Kotrynoj" isdelios naujausia vibratoriu kolekcija....
QUOTE(linuke @ 2007 11 06, 14:21) Ir jūs manot, kad tai normalu? Nekalbu apie prezervatyvus, nes prekybos centruose jie parduodami paprastose dezutese. Normalioj spaudoj, aciu dievui, retai pasitaiko lytiniu organu nuotraukos. Keista, kad LR istatymai negali apsaugoti musu vaiku nuo ikyriai brukamos bjaurasties jau ir saldainiu parduotuvese. As is tiesu laukiu, kada kokioj "Kotrynoj" isdelios naujausia vibratoriu kolekcija.... O jus paziurekit i teigiama sio reikelo puse, neveskit vaiku i tokias parduotuvias, tada jie neuzsimanys saldainiu ir jus pinigu sutaupysit ir vaiko dantys nenukentes  O jei rimtai seis laikais nuo tokiu dalyku vaikus apsaugoti labai sunku, net jei uzdraustu su erotika susijusias prekias pardavineti paruotuvese kur lankosi vaikai, jus nebusit tikri, kad jie apsaugoti nuo tu vaizdu ir seip kuo labiau vaikui kazka draudi ar slepi tuo labiau ji tai domina.
Pangasija
2007 11 06, 14:54
QUOTE(linuke @ 2007 11 06, 13:21) Ir jūs manot, kad tai normalu? gal ir nevisai normalu, bet tiesą sakant neįsivaizduoju ar gali būti kitaip.  ne vien Lietuvoj taip. Va atostogavau Ispanijoj, tai ten tokios suvenyrų parduotuvėlės turistams, maždaug įsivaizduojat -- tenais lytinius organus vaizduojančių suvenyrų yra pilna, šalia nekaltų niekučių, knygelių ir atvirukų turistams. Vokietijoj ir Italijoj irgi teko matyt panašių. galbūt tiesiog nereikia akcentuoti to kaip didelio nepadorumo ir kuo mažiau dėmesį į tai kreipt.
as irgi vakar atkreipiau demesi i tuos sexy dalykelius saldus majai parduotuvej, bet nemanau,kad tai kazkaip pakenktu vaiku psichikai..nereikia viso to taip sureiksminti,ir pateikti tai kaip didziausia geda nes kitaip isauginsim kompleksuotus vaikus ..
Bergamotė
2008 02 10, 20:21
Visgi padorumo ribos perzengiamos...
motiejuke
2008 02 10, 21:41
pati dirbau su saldainiais, visai netoptelejo mintis, kad vaikai irgi uzsuka saldainiu , nors vienas kainuoja pas mus 1.50 o salia falu formos saldainiai, krutine toks saldainis  itt
Bergamotė
2008 02 11, 00:08
Netgi pasakyciau, vulgaru
stipriai perdedate. nuo kada gi saldumynai - erotinės prekės? r dabar dėl poros 'susirūpinusių mamyčių' parduotuvei užsidaryt?
Bergamotė
2008 02 11, 21:03
Tai tikriausiai nematei, ka ten parduoda. Viskas naturalaus dydzio, tik sokoladiniai...
na ir? šokoladas gi skanu labai
ingakric
2008 02 12, 23:41
na as nenoreciau,kad mano mazyle nusipirkusi laizytu sokoladini fala,nors sokoladas ir skanu
Ramunita
2008 02 13, 12:54
QUOTE(ingakric @ 2008 02 12, 23:41) na as nenoreciau,kad mano mazyle nusipirkusi laizytu sokoladini fala,nors sokoladas ir skanu tavo dukrytė falo nenusipirks,nes šie saldumymai neparduodami jaunesniems nei 18 metų žmonėms o dėl pamatymo ir pan- man daug vulgariau ir šlykščiau,kad vaikai, jau mokantys kalbėti (pramingai) mato savo tėvus nuogus-vonioj ir pan. Va čia tai O dėl saldainių,tai... nu mažiukas nesupras,o vyrasni (darželinukai ir pan) apsižiūri vieni kitus pvz darželiuose
motiejuke
2008 02 17, 00:07
QUOTE(Ramunita @ 2008 02 13, 13:54) o vyrasni (darželinukai ir pan) apsižiūri vieni kitus pvz darželiuose  baisu
QUOTE(Ramunita @ 2008 02 13, 12:54) o dėl pamatymo ir pan- man daug vulgariau ir šlykščiau,kad vaikai, jau mokantys kalbėti (pramingai) mato savo tėvus nuogus-vonioj ir pan. Va čia tai O dėl saldainių,tai... nu mažiukas nesupras,o vyrasni (darželinukai ir pan) apsižiūri vieni kitus pvz darželiuose  o kaip dėl parašo kadą ruošiates užsiiminėti seksu? nematau nieko tokio jei vaikas pamatys nuogus mamą ar tėtį  o darželyje kiek pamenu ir mes vieni kitus apžiūrinėjom, o jokių erotinių prekių tada ne tai kad vaikams - suaugusiems nepardavinėjo
zvaigzdute23
2008 02 19, 12:34
Sokoladinis falas mane taip pat sokiravo ir net nenutuokiu nejaugi ji kas nors perka??? O tam kad uzsiimti seksu nebutina, kad vaikas matytu mama ar teti nuogus ar juolab pati akta. Dukryte kai buvo mazyte labai megdavo maudytis su teciu, tai tekdavo teciau maudytis su maudymo kelnemis.
o nesusirūpinot visokiais bybių piešiniais ant konteinerių, namų, tvorų ir tt?
zvaigzdute23
2008 02 19, 13:48
Bet tai nepreke vaiku skyriuje.
QUOTE(zvaigzdute23 @ 2008 02 19, 13:48) Bet tai nepreke vaiku skyriuje. saldainiai irgi ne tokia jau prekė vaikams  aš nematau tame jokios tragedijos, kad vaikas pamatys falo formos šokoladą, vaikai dar ne tokių dalykų prisižiūri
zvaigzdute23
2008 02 19, 22:01
O jei vaikas pareikalaus butent to saldainio, juk tai saldainis, beje pripiestu falu kol kas neteko man matyti tfu tfu tfu
QUOTE(zvaigzdute23 @ 2008 02 19, 22:01) O jei vaikas pareikalaus butent to saldainio, juk tai saldainis, beje pripiestu falu kol kas neteko man matyti tfu tfu tfu o jei vaikas pareikalaus pirkti visko ko užsimano? pirksit?
na tai neveskit vaikų prie tos lentynos. Juk nesudėti kartu su vaikiškai saldainiais. kiek mačiau - atskirai. O dvylikamečiai visus tuos reikalus išmano neblogiau už mus pačias. Gi jau pradinukam išdėstoma visa anatomija, dauginimasis ir pan. O pyplių neveskit prie tų lentynų. O kodėl turi šokoladinis falas šokiruoja? Čia dėl ko? Kas čia tokio? liuks dovanėlė, kai yra proga, puikus pokštas, mergvakario stalo papuošimas. Aš tai ne davatka
QUOTE(zvaigzdute23 @ 2008 02 19, 13:48) Bet tai nepreke vaiku skyriuje. šokoladinis falas - irgi ne prekė vaikų skyriuje
QUOTE(linuke @ 2007 11 06, 11:21) Ir jūs manot, kad tai normalu? Nekalbu apie prezervatyvus, nes prekybos centruose jie parduodami paprastose dezutese. Normalioj spaudoj, aciu dievui, retai pasitaiko lytiniu organu nuotraukos. Keista, kad LR istatymai negali apsaugoti musu vaiku nuo ikyriai brukamos bjaurasties jau ir saldainiu parduotuvese. As is tiesu laukiu, kada kokioj "Kotrynoj" isdelios naujausia vibratoriu kolekcija.... Na nezinau jei imti taip mastyt , tai reiktu uzdraust maitint viesumoje nes pamatys krutis , uztdraust pardavinet triusikus vien del to kad jie valgomi ? Ar uzzdraust sokolada vien del to kad jis falo formos ? Norint kad ketvirtokas neerzintu reikia jam paaiskint gilioj kudikysteje , kad tai nejuokinga ir nesistebet oi vaikeli neziurek ten kraniukas sokolado formos , tai naturaliai gimdo smalsuma . Na siaip ir ten pardavinejami paprastose dezutese ir ne tokioje viesoje vietoje , maciau as ju nezinau nei man, nei vaikui ,tai kazkokiu asocijaciju nesukele . Juk nudistus neudraudziame , apolona triusikais neaprengiame , ir venerai liemenuko neuzmauname . Nera nieko saldesnio uz uzdrausta vaisiu , mane labaiu domina kur mes nueisim siaip , netoli mums iki Berijos laiku Papildyta:QUOTE(zvaigzdute23 @ 2008 02 19, 20:01) O jei vaikas pareikalaus butent to saldainio, juk tai saldainis, beje pripiestu falu kol kas neteko man matyti tfu tfu tfu Na taip sunaiteli tu tfu tfu tfu turi kelnytese , ir situ tfu tfu tfu mes su teveliu tave padareme , ir tu toks is tfu tfu tfu gavaisi . Dar karta sakau svieskit vaikus gilioje jaunysteje , nereikes poto raudonuot kai falo paprasys , nes neprasys , elementaru . Juk kas neuzdrausta ir neidomu , galiausiai ir nejuokina . Praetais metais buvo gumini is kiosko atsinese klasiokai kur meti prie sienos prilimpa ir voliojasi , nese todel kad dalis mergaiciu cypciojancios begiojo , maniske su drauge atsimenu pajuokavo dar , savo nusirovei ir nereikalinga metai , zinokit sake susirinko ir daugiau nei vienas panasaus neatsinese . Juk ne tik nebeidomu , bet galiausiai ir susimastoma . O jei sakyt fui fui ,ir begt kuo toliau , tai tik dar didesni ydomuma sukels  Dar karteli pasakysiu man asmeniskai falas , nosis , koja , ranka , sirdis , gimda yra toks pats organas , vieni yra po drabuziais , kiti viesumoje , kiti viduje , bet nekuom nesiskiria . Juk pirktumem sokoladine ranka ir nepaglvotumet kad gal tai ranka uzmususi zmogu ? Viskas yra dalinai stereotipiska , ir kencia nuo musu stereotipu vaikai . Juk gamina pagrinde saldumynus suaugusiems , tai kad darykit isvadas tas kam nepatinka .
Kristtute
2008 02 20, 11:05
Rado mamos kuo stebėtis  Kuo daugiau jūs čia aikčiosit, tuo įdomiau bus jūsų vaikams visi šitie dalykai, o dar ir kompleksus įvarysit Kažko naujo nepasakysiu, Renax labai puikiai viską išdėstė. Mano dar keturių neturintis pilpys kuo puikiausiai žino, ką mergaitės turi ir ką berniukai turi, susipažino su viskuo darželyje. Bet viskas čia natūralu, nedarom mes tragedijos ir neišskiriam kažkaip tų kūno dalių... Maniškiui tai tas pats kaip ranka ar koja. Kai pats nesureikšmini tokių dalykų, tai ir vaikui jie visai neįdomūs
zvaigzdute23
2008 02 20, 12:11
Isvada vaikstom nuoga na velnia pinigus metyt, visi turim tokius pacius o ir vaikams tada nebus tabu  As nesu davatka, bet manau, kad mano penkiametiai tokie dalykai dar anksti, lai su lelem zaidzia, bet nesuka apie lytini gyvenima. Beje o mano matyti sokoladiniai falai butent buvo prie sokoladiniu.
QUOTE(zvaigzdute23 @ 2008 02 20, 12:11) Isvada vaikstom nuoga na velnia pinigus metyt, visi turim tokius pacius o ir vaikams tada nebus tabu  As nesu davatka, bet manau, kad mano penkiametiai tokie dalykai dar anksti, lai su lelem zaidzia, bet nesuka apie lytini gyvenima. Beje o mano matyti sokoladiniai falai butent buvo prie sokoladiniu. nu pala  jei vaikas viešai pamatys falo formos šokoladą, jis pradės galvoti apie lytinį gyvenimą? ar kartais tokie dalykai ne su branda ateina?
zvaigzdute23
2008 02 20, 13:39
Cia buvo atsakymas i mamos, kuri sake jog reikia pradeti sviesti siuo klausimu kuo anksciau. Papildyta:QUOTE(zvaigzdute23 @ 2008 02 20, 13:36) Cia buvo atsakymas i mamos, kuri sake jog reikia pradeti sviesti siuo klausimu kuo anksciau. Ir dar as juos maciau ne dezuteje o tiesiog maiselyje ir visur uzrista, ir kaip minejau stovejo jie prie kinder kiausiniu, bet tuo momentu vaiku su manimi nebuvo tai ir liko jie nemate.
Harienė
2008 02 20, 13:48
Jau prieš kelis metus vaikščiojo el.paštu vaizdelis, kuriame reikėjo kažką įžiūrėti. Tai va, vaikai įžiūrėdavo n delfinų, o suaugę - besimylinčią porelę. - Bent taip buvo parašyta. Asmeniškai manau, kad kiekvienas supranta pagal savo "sugedimo" laipsnį. Papildyta:Beje, berods, bičiulė Maxima prekiavo falo formos makaronais.. - Pati mačiau skaidrius pakelius, pilnus pimpaliukų..
QUOTE(zvaigzdute23 @ 2008 02 20, 10:11) Isvada vaikstom nuoga na velnia pinigus metyt, visi turim tokius pacius o ir vaikams tada nebus tabu  As nesu davatka, bet manau, kad mano penkiametiai tokie dalykai dar anksti, lai su lelem zaidzia, bet nesuka apie lytini gyvenima. Beje o mano matyti sokoladiniai falai butent buvo prie sokoladiniu. Hmmm Na siaip ka as zinau 5 metu vaikas visviena zino kaip atrodo mama , tete, juk 5 metu vaikas zino kaip atrodo suauges nuogas zmogus ir jo organu pavadinimus . Juk varpos vaizdas nebutinai turi sietis su seksu , man atrodo perejom i protinga lygmeny . Nejau pamatote varpa ir lipate ant jos ? Ar manote kad durnos visos likusios ? Ar jei zinos vaikas kad varpa tai varpa , jau ne leles o seksas bus galvoje , o kol varpa bus fui fui tai zais su lelem ? Va kazkur man prasilenke logika , man atrodo per daug suauge prisidare streotipu ir jais uzkrecia vaikus . Kartais morkos varpos formos neprimena ? Siukstu nerodyti vaikams nes dar dauginsis kaip triusiai
zvaigzdute23
2008 02 20, 16:53
Tarp mokslininku vyko diskusijos ar gali vaikas vienoj lovoj su tevais miegoti, prieita isvados, kad nera gerai, o cia kai kurie vaiksto nuogi namuose. Kai Ieva su Adomu atsikando obuolio jie prisidenge savo intymias vietas, o dabar regis vel bandoma prieiti jog tai nieko nepadoraus, tai kam taip arsiai visuomene kovojo, jog per televizija iki tam tikro laiko nebutu rodoma erotika, jei vaikai kasdien ja mato namuose, ir dar vienas pasiulymas gal tada sexshopo prekes perkeliam i maxima ir tada tikrai bus viskas po vienu stogu. Papildyta: Absurdas si diskusija kiekvienas aukleja vaikus pagal save
QUOTE(zvaigzdute23 @ 2008 02 20, 14:53) Tarp mokslininku vyko diskusijos ar gali vaikas vienoj lovoj su tevais miegoti, prieita isvados, kad nera gerai, o cia kai kurie vaiksto nuogi namuose. Kai Ieva su Adomu atsikando obuolio jie prisidenge savo intymias vietas, o dabar regis vel bandoma prieiti jog tai nieko nepadoraus, tai kam taip arsiai visuomene kovojo, jog per televizija iki tam tikro laiko nebutu rodoma erotika, jei vaikai kasdien ja mato namuose, ir dar vienas pasiulymas gal tada sexshopo prekes perkeliam i maxima ir tada tikrai bus viskas po vienu stogu. Papildyta:Absurdas si diskusija kiekvienas aukleja vaikus pagal save Man atrodo imate krastutinumus , vaikscioti nuogiems ir miegot toj pacioje lovoje tai nera juk tas pats kaip zinoti kuno daliu pavadinimus . O del jievos ir adomo , nezinau zvakes nelaikiau ka jie ten denge Vaikas nuo gimimo miegoti turi savo lovoje  Visuomene kovojo pries daug ka , kasne visada buvo teisinga  Prie ko cia erotika ir sokoladinis falas ? Tau ka jis erotiskas ? Man jis tiek pat erotiskas kiek morka lentynoje ar sirdele ant torto
jei jau prakalbom apie penkiamečius, kurie į tuos šokoladinius falus žiūri, tai pala pala.. Jis supras, kas tai yra tik tuo atveju, jeigu žinos, kas tai yra. A dabar jei nežino, o mama pasakys, kad čia keistos formos saldainis, bet skirtas ne vaikam, to turėtų pakakti. Jis susidomėjimą kels tik tiem vaikam, kurie apie tai viską žino.
zvaigzdute23
2008 02 20, 22:19
Cia kiekvieno isiauklejimo ir prioritetu reikalas, bet mano nuomone falas koks jis bebutu (guminis, sokoladinis ar dar kitoks) turetu buti jais prekiausama erotiniu prekiu parduotuveje.
QUOTE(zvaigzdute23 @ 2008 02 20, 20:19) Cia kiekvieno isiauklejimo ir prioritetu reikalas, bet mano nuomone falas koks jis bebutu (guminis, sokoladinis ar dar kitoks) turetu buti jais prekiausama erotiniu prekiu parduotuveje. O liubrikantai , vibruojantys ziedai , tampaksai , seimyniniai irgi su tokiais maziukais besisypsanciais kuriu yra maximoje , prezervatyvu pakeliai su besisypsanciu falu , liemenukai nes jei jie raudoni matyt nemaziau erotiski brestanciam berniukui , salia kinter sokoladuku maximoje , cia kaip ? As uz saika visur , bet gyvenam tokiame amziuje , kad vaikas turi zinot , tiek kad sugebetu atsirinkt ir kad smalsumas nevytu jo toliau . Patikekit sokoladiniu daikciuku domesis labiau tas kuris nezino kas tai , arba itaria tik kazkur mates , nes jam naturaliai smalsu . Su laiku tas supratimas ateis , nes jei jus ivardinsite 12 likiniam kad tai falas jis jau jums paaiskins ka su juo jis dare  Ir dazniausiai daro ne todel kad nori , o todel kad vejami minios jausmo ir smalsumo , juk uzdraustas vaisius saldziausias  Siaip issiauklejimas , yra nekreipt demesio i fala lentynoje net jei jis yra Cikatila buvo mokytojas ir issiauklejes  , nors matyt issiauklejes cia kiekvienas supranta skirtingai
deltadu
2011 01 13, 19:15
Aš niekur nė nemačiau tų šokoladinių falų..
|
|