daugiau info apie toliaregystę
http://www.sveikas.lt/ligos_placiau2.asp?I...d2=&linkID=
o šiaip profilaktikai galima būtų valgyt mėlynes, ar vitaminus su jomis.
daugiau info apie toliaregystę
http://www.sveikas.lt/ligos_placiau2.asp?I...d2=&linkID= o šiaip profilaktikai galima būtų valgyt mėlynes, ar vitaminus su jomis.
Ačiū, aš jau perskaičiau krūvą straipsnių internete.Radau tokį:http://www.lass.lt/kultura/lasuc/straip/p-rega.htm
Ten rašoma kad į pirmus suolus, bet tai negi ir trumparegiui ir toliaregiui vienodai reikia sėstis į pirmus suolus? Kas žinote, parašykite, prašau,eičiau prašyti kad perkeltų į priekį.Gaila jei susigadintų akis ir akinukus paskirtų
logiskai mastant,trumparegiams reikia buti kuo arciau objekto,kad nereiktu markstytis,o toleriagiai atvirksciai-mato gerai kai oblektas yra nutoles per tam tikra atstuma.
vadinasi priespaskutinis suolas bus pats tas.
Visi vaikai gimsta toleriagiai. Iki 10 metų toliaregystė silpnėja ir regėjimas tampa normalus. Tą jums turėjo pasakyti oftalmologas.
Siūlau pradėti lankytis pas kitą gydytoją. Papildyta: QUOTE(buda @ 2008 09 16, 14:16) ...o toleriagiai atvirksciai-mato gerai kai oblektas yra nutoles per tam tikra atstuma. vadinasi priespaskutinis suolas bus pats tas. Pagalvokite - kaip tokiu atveju jam rašyti?
[quote=Medinis,2008 09 16, 12:14]
Visi vaikai gimsta toleriagiai. Iki 10 metų toliaregystė silpnėja ir regėjimas tampa normalus. Tą jums turėjo pasakyti oftalmologas. Siūlau pradėti lankytis pas kitą gydytoją. Papildyta: Aišku nepaskė, bet kaip suprantu priešpaskutinis suolas jam regėjimo nepablogins?
Prieš paskutinis suolas gal ir nieko, pradinukų klasės dažnai mažos būna, tai ten tų suolų nelabai daug. Tik gal vietą šone reiktų į vidurinę eilę iškeisti
QUOTE(ajd @ 2008 09 17, 08:14) Klasės tai nelabai mažos -23 vaikai,suolų 24 vaikams. Tai matomai reikės pas gydytoją nueiti paklausti. Man atrodo kad tu labai panikuoji Taigi jau uz uz poros men mums 9 metai, o akytes vis dar tame paciame lygyje..... na ziuresime, vaikstome kasmet, gal susitvarkys
23 vaikai tai mažai, juk ne 30 ir pradinukų kabinetuose nėr demonstracinio stalo, kuris paprastai būna fizikos, chemijos kabinetuose, dar kai sugalvoja tarpus tarp suolų padaryt, kad nenusirašinėtų niekas, tai tada išvis vos ne kitam kabinete atsiduri gale sėdėdamas
Hm, turbūt labai padaugėjo laikysenos sutrikimų, nes mane tai dėl akių į vidurį sodino (toliaregystė + astigmatizmas), dar ir pernai auklėtoja su klasioku juokavo, kad jam vidurinėj eilėj pirmam suole sėdėt reik. Juk jei jau žmogus blogai mato, tai šone sėdėdamas ir žvairu patapt gali QUOTE(F=ma @ 2008 09 17, 18:58) 23 vaikai tai mažai, juk ne 30 ir pradinukų kabinetuose nėr demonstracinio stalo, kuris paprastai būna fizikos, chemijos kabinetuose, dar kai sugalvoja tarpus tarp suolų padaryt, kad nenusirašinėtų niekas, tai tada išvis vos ne kitam kabinete atsiduri gale sėdėdamas Hm, turbūt labai padaugėjo laikysenos sutrikimų, nes mane tai dėl akių į vidurį sodino (toliaregystė + astigmatizmas), dar ir pernai auklėtoja su klasioku juokavo, kad jam vidurinėj eilėj pirmam suole sėdėt reik. Juk jei jau žmogus blogai mato, tai šone sėdėdamas ir žvairu patapt gali neteko sutikti nei vieno patapusio zvairu nuo sedejimo krastineje eileje
Mano dukrai 8 metai, israse akinukus, siandiena kaip tik issirinkome.Jai paciai labai patiko,bet ji bijo kaip klaseje reaguos vaikai.Yra 2 mergaites su akinukais,viena ramesne, tai ja kartais pavadina achkarike, kita sustra tai niekas kaip ir nesikabineja.Bet prie ju jau iprate visi, nes nesioja nuo pirmos klases, o maniske naujai ateis.Pasakiau , kad gales eiti i mokykla nuo pirmadienio, nes tures iprasti vaikscioti namie, kad moketu elgtis , nesudauzytu, o per ta laika gales i klase nuejusi ipratinti visus prie minties kad bus su akiniais, sakau pasigirk kad labai grazius akinukus nusipirkai,mergaitems gi tai limpa.Ziuresime kaip cia bus pirmadieni.
Aš irgi nešioju akinukus (esu vaikas. ) Ir ką?
Mano vaikais taip pat nešioja akinukus.
Jis juos nesioja nuo trijų metukų... Tad irgi buvo kalusimas, kaip čia bus darželyje, ar nesišaipys vaikai. (jis tuomet lankė darželį) Bet kažkaip pasitaikė kaip tik Kalėdos, o Kalėdų Senelis su akiniais atėjo. Tai bubo argumentas mum, kad jis išskirtinis, tik is vienas turi akinukus, o kiti vaikai neturi.. Be to bandžiau jį nuteikti taip, kad jei vaikai šaiposi tai iš pavydo. Tad problemų kaip ir nebuvo... Vieną kartą yra buvę, jau antrokas berods buvo. Atėjo namo ir sako man verkdamas, kodėl aš toks nelaimingas gimiau, kad akinius turiu nešiot. Tada aš jaum paaiškinau kada yra nelaimė, kai be kojų, be rankų gimsta, ir pan. Tai sakau aš jam nevaryk Dievo medin... Tai tuo ir baigėsi, gal kas pasakė ką.. O dabar jis jau penktokas, jau klasiokės rūpi ir akiniai tam visai netrukdo, iš vis pasidarė tokio charakterio, kad jam visiškai nesvarbu, kas ką sako ar šaiposi, ar ne. Jis turi stiprų savo požiūrį ir tiek. Tad svarbiausia vaiko požiūris į tuos akinius, kaip jis jausis su jais. Nes jei jausis gerai, tai jokios pašaipos nerūpės, o jei jausis blogai, tai bet koks žvilgsnis atrodys kaip pašiepiantis , bet koks klasiokų šnabždėjimasis atrodys apie jį... QUOTE(agnlav @ 2008 10 03, 22:39) Mano vaikais taip pat nešioja akinukus. Jis juos nesioja nuo trijų metukų... Tad irgi buvo kalusimas, kaip čia bus darželyje, ar nesišaipys vaikai. (jis tuomet lankė darželį) Bet kažkaip pasitaikė kaip tik Kalėdos, o Kalėdų Senelis su akiniais atėjo. Tai bubo argumentas mum, kad jis išskirtinis, tik is vienas turi akinukus, o kiti vaikai neturi.. Be to bandžiau jį nuteikti taip, kad jei vaikai šaiposi tai iš pavydo. Tad problemų kaip ir nebuvo... Vieną kartą yra buvę, jau antrokas berods buvo. Atėjo namo ir sako man verkdamas, kodėl aš toks nelaimingas gimiau, kad akinius turiu nešiot. Tada aš jaum paaiškinau kada yra nelaimė, kai be kojų, be rankų gimsta, ir pan. Tai sakau aš jam nevaryk Dievo medin... Tai tuo ir baigėsi, gal kas pasakė ką.. O dabar jis jau penktokas, jau klasiokės rūpi ir akiniai tam visai netrukdo, iš vis pasidarė tokio charakterio, kad jam visiškai nesvarbu, kas ką sako ar šaiposi, ar ne. Jis turi stiprų savo požiūrį ir tiek. Tad svarbiausia vaiko požiūris į tuos akinius, kaip jis jausis su jais. Nes jei jausis gerai, tai jokios pašaipos nerūpės, o jei jausis blogai, tai bet koks žvilgsnis atrodys kaip pašiepiantis , bet koks klasiokų šnabždėjimasis atrodys apie jį... Šaunuolis berniukas, kad nekreipia dėmesio! QUOTE(belisima @ 2008 10 01, 19:44) Mano dukrai 8 metai, israse akinukus, siandiena kaip tik issirinkome.Jai paciai labai patiko,bet ji bijo kaip klaseje reaguos vaikai. Pas mus net tokiu minciu net nebuvo, kaip kiti reagos. Maniske trecioke, akinius israse tik siemet. Pati rinko remeli, dekla akinukams, ir pati sau laaaabai grazi su akiniais. Ir mokytojai pagyre, ir klasiokai. QUOTE(belisima @ 2008 10 01, 20:44) Mano dukrai 8 metai, israse akinukus, siandiena kaip tik issirinkome.Jai paciai labai patiko,bet ji bijo kaip klaseje reaguos vaikai.Yra 2 mergaites su akinukais,viena ramesne, tai ja kartais pavadina achkarike, kita sustra tai niekas kaip ir nesikabineja.Bet prie ju jau iprate visi, nes nesioja nuo pirmos klases, o maniske naujai ateis.Pasakiau , kad gales eiti i mokykla nuo pirmadienio, nes tures iprasti vaikscioti namie, kad moketu elgtis , nesudauzytu, o per ta laika gales i klase nuejusi ipratinti visus prie minties kad bus su akiniais, sakau pasigirk kad labai grazius akinukus nusipirkai,mergaitems gi tai limpa.Ziuresime kaip cia bus pirmadieni. Mes nešiojam akinukus nuo darželio laikų ,dabar mes jau antroje klasėje.Bet jokių minčių apie pasityčiojimą ,kad mergaitė su akinukais net nebuvo.Buvo visko vienus pirmoje klasėje kažkur pametė,ar kas pavogė net nežinau,tai dabar kai būna kūno kultūros pamoka tą dieną akinukus palieka namie.
Norėjau pasiklausti. Mano sūnelis trečiokas. Vakar išrašė akinukus. Gal galit patarti, kur Vilniuje gražesnius akinukus vaikui užsakyti galime ?
QUOTE(Vidulė @ 2008 10 30, 11:38) Norėjau pasiklausti. Mano sūnelis trečiokas. Vakar išrašė akinukus. Gal galit patarti, kur Vilniuje gražesnius akinukus vaikui užsakyti galime ? Mes dabar pirkom "Mados Optika", VCUP, II a.-patiko tai, kad laaabai sauni pardaveja Beje, maniske trecioke, todel ir akinuku jau tokiu visai vaikisku nenorejo. O del pasityciojimo-tai maniske akinukus su pertraukom nesioja nuo 3 m. ir siais metais jau reikejo juos uzsideti, todel, kai nuejo i klase su akinukais, vienas bernkiukas sake, kad be akiniu geriau atrodai, tai maniske atkirto, kad jai taip grazu, o jis gali ir neziureti, jei nepatinka, maza beda del to.
Aš pati anksčiau nešiojau akinius (dabar linzes), nuo 3 klasės. Pirmą dieną, kai atėjau visi šiek tiek pasijuokė, pasakė, kad keistai, bet gražiai atrodau ir tuom viskas baigėsi. Tikrai nieks nesišaipė
QUOTE(agnlav @ 2008 10 03, 21:39) Mano vaikais taip pat nešioja akinukus. Jis juos nesioja nuo trijų metukų... Tad irgi buvo kalusimas, kaip čia bus darželyje, ar nesišaipys vaikai. (jis tuomet lankė darželį) Tikrai nemanau, kad darželinukai galėtų šaipytis iš vaiko su akiniais Maniškio grupėje yra berniukas su akiniais. Visiems tai - norma. Abejoju, ar jie ir vyresni būdami, mokykloje, sutikę kitą akiniuotą vaiką sugalvotų iš jo pasišaipyti. Aš pati akiniais nosį pasibalnojau būdama 10 ar 11 metų. O tais gūdžiais laikais nebuvo gražių rėmelių, tik tie plastmasiniai, kur per pusę veido Tiesa, kažkokie pora metų jaunesni vieną sykį "keturake" pavadino, bet, kadangi jie buvo jaunesni, tai įspūdžio man nepadarė ir manęs neįžeidė
Mano sūnus penktokas ir šiemet vasarą pradėjom akinukus nešioti. Bet nė karto neišgirdo net pastabų dėl akinių nešiojimo. Jis net nesuprantu ko iš jo noriu, kai klausiu ar nieks nesityčioja. "O kodėl turėtų? - klausia nustebęs."
Man jis irgi labai gražiai atrodo su akinukais, nes jie labai jam tinka.
Maniskiui irgi tinka akiniukai, bet jis pats ju nelabai megsta, o ir akytes labai silpnos...Tai jis laukia pilnametystes, kol gales koreguoti lazeriu...
na mano vaikai irgi turi akynukus
mano dukryte pradejo nesioti akinius nuo 7 metu
o taip pas mus seimoi ji vienintele nesioja akinius
O turetu jausti gedos jausma? Nemanau
Juk akinukai parenkami kad vaikas gerai ir graziai jaustusi Mano sunus nesioja jau nuo 3 klases ir negirdejau nei vienos zodzio ar patycios
Mano mažė sesė nuo pirmos klasės nešioja akinukus (antrokė),sakė iš pradžių buvo ,kad akiniuote pavadino, kad mergaitės sakė, jog be akinių gražiau atrodo.Bet ji pas mus protinga, dar mes paaiškinam, kad kvailiukai tie vaikai, jei žmogui reik akinių tai ir nešioja.
Mano vyrutis akinukus pradejo nesiot dar darzely, galvojau bus bedos, nes jam reikia nesiot istisai... mazajam buvo paaiskinta, kodel jam reikia akinuku ir pats issirinko remelius
Na, o mes tikimes, kad sia vasara jau nebereikes nesiot akinuku
mano mergaitei šiais metais prireikė akinukų,bet tik skaitymui ir rašymui... Leidau pačiai išsirinkti rėmelius - žodžiu kad patiktų, dėkliuką, servėtėlę... Viską pačiai... Tai ki labai geria su jais jaučiasi,nes ir klasėje daug tokių vaikučių atsirado ir nieks nesityčioja... Ir net norėtų visad nešioti... tai pas mane tokia problema,kad turiu aiškinti kad geriau būti sveikam be akinukų...
Nemanau kad vaikai turėtų tyčiotis, gi dabar tokių gražių rėmelių yra...
O vat aš akinius nešioju nuo 3 metų.Dabar man 12 ir aš juos iki 15-16 turėsiu nešiot.
Gerai,kad tuo metu pradinėse turėjau gerą mokytoją,visada užgindavo tai ir apstojo tyčiotis,tik kartais toks mano klasėje būdavo (ir yra) klasiokas,tai iš manęs pasityčiodavo.Bet jau vieną kartą kai mane pavadino akiniuote beždžione,tai jau taip supykau ir pasakiau : -Dėja,netokia kaip tu,kažkoks kapliadantis,asile. O pasakiau tai prieš visą klasę tai ir atkibo , o jei ką pasakys tai žino kas jam prieš visą klasę bus..
mano vyras ir vyresni nesioja akinius.Matyt paveldejimas.vaikas neioja nuo 1 klases...jeigu reikia tai reikia,gydytojai pataria nesioti.
mano dukra tik seis metais pradejo nesioti akinukus,jai 10m ir niekas nesitycioja,nes klaseje visa eile su akinukais,ir dabar akinukai madingi ir grazus,net pati uzsideciau
Dukra nesioja akinius jau 4 metai,bet neteko girdeti kad kas šaipytusi,be to klasėje daug vaikų su akinukais.
na pas mane klasei daugoka nesioja akinius. as pradejau nesiot pernai spali kazkur,tiksliai nepamenu.tai kai pirmasyk atejau su akiniais tai sako:
-Iewa su akiniais??? tai va tik tiek ir buvo...
Mano vyresnioji dukra akinukus nesioja nuo 2 metuku, juos reikia nesioti pastoviaiir kiek gydytoja yra sakiusi, kad reiks dar ilgai nesioti, kaipo linziu detis negales
Iš patirties galiu pasakyt, kad mokykloj niekas iš manęs nesityčiojo dėl to, kad nešioju akinius. Buvau tokia ne vienintelė, o kai kurie net pagirdavo, kad gražiai atrodau. Dabar pradėjau nešioti kontaktinius lęšius, tačiau draugės sako, kad su akiniais gražiau atrodau.
mano vyresnele irgi nesioja akinukus ties darzelyje niekas nieko nesityciojio nes ten visi budavo su akinukais pradejus lankyti pirma klase vienas berniukas mokykloje bande tyciotis per pamoka.....kiek zinau mokytoja ji apramino truputi...ir viskas tuo pasibaige tai buvo vienintelis kartas....o del nedraugavimo kad tas turi itakos del tyciojimosi tai gal ir taip nes maniske su juo anksciau nesutartadavo labai o kai draugais tapo viskas pasibaige
Sveikos,
nesuprantu, kaip vaikams šauna į galvą juoktis iš vaikų kurie su akiniais? Na aišku,6-9 metų nepaaiškinsi, bet vis tiek. Man akinukai labai patinka, mama tokius vienus skaitymui turi, tai man jie labai patinka. Akinukus mielai nešiočiau. Juk tai jūsų sveikata, ir nereikia gėdytis.
labos,
mano dukra nesioja akinius nuo 5metu.darzelyje aukletojos pastebejo kad labai pasilenkus buna.rudeni eis i pirmaklase tai nezinau kaip klaseje reaguos vaikai.
Siais laikais mokyklose tikrai daug vaiku su akinukais, todel ir tyciojimosi problema ne tokia skaudi. Aisku, akinukai turi buti grazus ir stilingi, o ne kokie plastmasiniai pabaisos ant nosies. Maniskis vaiksto su akinukais, vienos akies stikliukas labai storas, todel akys atrodo nevienodo dydzio, bet vaikai tikrai nesitycioja, nes klasej tokie vaikai net 4. Tik va pries kelias dienas sunus tiesiog pamete akinius
Na aš akinius isigyjau 3 atrodo klasėj. Bet man ne visam nešiot o tik į lentą žiūrėt. Kažkaip pradinėse klasėse nieks nesišaipė. 5-6 klasėj bijojau juos užsidėt.
as vaikysteje labai norejau akinuku. buvo net uzejusi durna mintis akis gadintis
Mano dukrai taip pat reikia akinuku skaitant ir rasant. Nupirkau grazius akinukus, kurie labai tinka, taciau taip mokykloje ju per visus metus ir neuzsidejo. Tiesa buvo kelis kartus uzsidejusi, taciau kazkoks berniukas pasisaipe, ir daugiau nebesidejo
Mano dukra nešioja akinukus nuo 4 metų, bet nei darželyje, nei mokykloje (dabar ji pirmokė) niekas nesišaipo. Gal todėl, kad klasėje ji ne viena su akinukais.
Musu klaseje, kur sunus vaiksto, dar ne karto negirdejau, kad kiti vaikai tycitus is akiniuociu, gal labai tolerantiski
Akiniai QUOTE(Logrima @ 2010 02 28, 11:29) Musu klaseje, kur sunus vaiksto, dar ne karto negirdejau, kad kiti vaikai tycitus is akiniuociu, gal labai tolerantiski Akiniai Nesuprantu, koks bukas turi būti vaikas, kad tyčiotųsi iš kitų, kurie nešioja akinius?
Sveikos,
nebezinau kaip priversti 10 mete nesioti akinius, per metus jau gal 6 akinius perku.Is namu iseina su akiniais, bet mokykloje jai geda pries kitus vaikus ir nusiima, isideda tai i kisene, tai dar kur ir vis pameta.paskutinius 2 akinius pirko is savo pinigu, bet nepadeda.Aiskinu kad po poros metu savo draugu nematys , tuo metu susirupina ir vel po savaites tas pats. Patarkit , gal kas turejo panasia problema QUOTE(belisima @ 2010 10 15, 09:53) Sveikos, nebezinau kaip priversti 10 mete nesioti akinius, per metus jau gal 6 akinius perku.Is namu iseina su akiniais, bet mokykloje jai geda pries kitus vaikus ir nusiima, isideda tai i kisene, tai dar kur ir vis pameta.paskutinius 2 akinius pirko is savo pinigu, bet nepadeda.Aiskinu kad po poros metu savo draugu nematys , tuo metu susirupina ir vel po savaites tas pats. Patarkit , gal kas turejo panasia problema Kas renka akinuku modeli? QUOTE(grazina37 @ 2010 10 20, 16:13) as tai eiciau i mokykla ir su mokytoja pakalbeciau siuo klausimu,juk jiems mokytoja autoritetas buna ,na per pertrauka prie tu vaiku kurie saiposi ji imtu ir pagirtu ja ,kad labai puikiai atrodo ir kaip grazu kad tokius grazius akinukus pirko:mirksiukas: Koks puikus komentaras
O ji aiškina kad jai gėda? Gal yra gilesnės priežastys? Juk dabar su akinukais išties labai daug vaikų yra. O labai nemato? Aš atsimenu mokykloje kai mokiausi norėdavau kitų rėmelių tai pati specialiai esu ant jų užlipus kad mama kitus nupirktų
|