sveikutes,norejau paklaust mamu,kuriu vaikai nesioja akinukus,kaip pirma diena jautesi vaikas mokykloj su akinukais?mes vaikui nupirkom akinukus,labai laimungas,nes gerai mato,bet daejes iki mokyklos jos nusieme,nes bijo klasioku pajuokos,nieks klasej nenesioja akiniu,nezinau kaip jam paaiskint kad kitu nuomone nera svarbi,svarbu kad jam gerai su akinukais
mano pipiras pirmokas ir deja, ir mums tenka nešioti akinukus. Rugsėjo mėnesį jis ėjo į mokyklą dar be jų, o spalį, kai juos jau turėjo, teko dėtis. Tai pirmą dieną grįžęs iš mokyklos vaikas skundėsi, kad iš jo šaipėsi klasiokai, kad jis senas diedas su akiniais ir pan.
Na šiaip maniškis nepėsčias, atsikerta, bet vistiek... Jis vienintelis klasėj su akinukais, daugiau vaikučių jų nenešioja. Tuomet aš jam paaiškinau, kad jie taip kalba iš pavydo, kad jiems tokių akinukų niekas nenuperka, kad jis su jais atrodo milijonus kartų gražiau ir protingiau už juos, todėl vaikai jam taip ir sako. Maniškiui tai suveikė Galvojau, ar skambinti mokytojai, ar ne ir nusprendžiau paskambinti, tai po pokalbio su ja nusiraminau visiškai. Šauni ta mūsų mokytoja Ir tą rytą, kai jis atėjo į mokyklą su akinukais, mokytoja prie visų klasiokų garsiai pagyrė jį, kaip jis gražiai atrodo, kaip jam tinka akinukai Bet paskui po kelių pamokų įvyko konfliktas tarp klasės lyderių, kurių tarpe yra maniškis, ir iš ten išplaukė tas prasivardžiavimas. Tai va, pasikalbėjom su mokytoja, išsiaiškinau, kaip ten viskas buvo ir nuo to karto nėra nei vieno nusiskundimo, vaikas mielai dedasi akinukus, jokių problemų neturim Gal ir jums vertėtų pasikalbėti su mokytoja, na kad ji kažkaip padėtų vaikui jaustis klasėj jaukiai ir su akinukais
maniškis nuo 1 metukų nešioja akinius. taigi, praktiškai visą savo gyvenimą. pasitaiko kad konflikto metu kas nors pasišaipo, bet retai, gal kad visi jį pažįsta tik su akiniais.
šiaip vertėtų pasišnekėt su mokytoja apie pagalbą vaikui. tikrai, jei pagirtų keletą kartų prie visų, pats vaikas tvirčiau jaustųsi. nors šiaip man kažkaip neįtikėtinai skamba, kad visoj klasėj vienintelis su akinukais. nes dabar daugelio vaikų akys prastos, o ir akinukus išrašo net esant nedideliems defektams (ne taip kaip seniau). nenustebčiau, kad ir daugiau kas klasėj turėtų juos nešiot, tiesiog tėvai nepasirūpina akių patikrint. mano sūnaus klasėj 3 vaikai su akiniais. bet kažkada per atvirą pamoką stebėjau ir mačiau dar bent 3, kurie tikrai gerai nemato. QUOTE(ingalp @ 2007 11 06, 17:44) na mano pipiro klasėj, tai jis irgi vienintelis su akinukais QUOTE(-agne @ 2007 11 06, 19:41) Reikėtų atsargiai su viešais pagyrimais, o tai paskui prie "seno diedo" prisidės dar ir "mokytojos numylėtinis". Bet.. kita vertus, kažkokio alternatyvaus sprendimo būdo pasiūlyt negaliu. nemanau, kad pirmokai suvokia mokytojos numylėtinis ir pan. Pirmokėliams dažniausiai mokytoja yra kaip autoritetas ir jiems tikrai svarbus jos žodis. na bet žinoma, daug priklauso ir kokia ta mokytoja
mano visi trys vaikai nešioja akinius.
iš mažosios niekas nesijuokia, jai akinukai labai tinka, ir ji juos mielai nešioja. dvyniai nešioja akinius mokykloje, ne nuolat, bet tik per pamokas užsideda. pasakojo, kad tik pirmąją dieną pasijuokė visi, nes buvo netikėta jiem, kad dvyniai akiniuoti, ir dar vienodais rėmeliais kaip aš supratau, esmė buvo tame, kad tie akiniuoti vaikai klasėje, kurie jau atėjo į mokyklą su akiniais, yra populiarūs tarp draugų, ir dėl to naujų "akiniukų" niekas nepašiepia, nes tai priimama kaip norma. beto šiais Hario Poterio laikais, akiniai vos ne prestižo reikalas
jau nebezinau ka daryt,siandien vaikas net i mokykla bijojop mautis akinius eidamas per kiema,o atejes iki mokykos vel juos nusiemenezinau kas jam yra nes siandien net verke,vakar klausiau ka vaikai sake del akiniu,sako nieko sake juokingai atrodu,klausiau ar saipos sake ne,bet ryte vel tas pats,pasnekejau su mokytoja tai ji ant jo tik uzsisauke,ka tu cia nusisneki ,is taves vaikai nesijuokia,tas varkt pradejo,as nebezinau ka sakyt,jis man viena diena sako tu mokytojai nieko nesakyk,nes kai tu iseini ji ant manes saukia,o ta mokytoja tokia maloni.kaip as jai pasakyt turiu kad jus nesaukit ant jo,gal ji net nesaukia,po to is vis nebesnekek su manim ar su vaiku
čia jau vaiko nusistatymas.
reikia, kad jis pats pasakytų draugam, kad akiniai jam dėl matymo reikalingi, ir kad jis geriau ir greičiau už juos išmoks, nes geriau matys. o mokytoja jei nenori vaikui padėti tai ir nepadės. šiaip galėtų per kokią pasaulio pažinimo pamoką papasakoti, kad būna ir su negalia žmonių, ir su akiniais, ir kitokių nei mes visi. tada kitas požiūris gal atsirastų čia dabar apie kitką papasakosiu.mano dvyniai turi džemperius su užrašu "Toledo" (senoji Ispanijos sostinė, močiutė jiem parvežė), tai yra tokių "protingų", kurie skaito "toleto" ir tyčiojasi, kad WC.tai vaikai pasakė, kad negerai perskaitė, ir apsigynė, kad neišmano apie pasaulį, tai apsiramino.žiūrėsim kas čia bus toliau. QUOTE(pandutė @ 2007 11 07, 08:21) jau nebezinau ka daryt,siandien vaikas net i mokykla bijojop mautis akinius eidamas per kiema,o atejes iki mokykos vel juos nusiemenezinau kas jam yra nes siandien net verke,vakar klausiau ka vaikai sake del akiniu,sako nieko sake juokingai atrodu,klausiau ar saipos sake ne,bet ryte vel tas pats,pasnekejau su mokytoja tai ji ant jo tik uzsisauke,ka tu cia nusisneki ,is taves vaikai nesijuokia,tas varkt pradejo,as nebezinau ka sakyt,jis man viena diena sako tu mokytojai nieko nesakyk,nes kai tu iseini ji ant manes saukia,o ta mokytoja tokia maloni.kaip as jai pasakyt turiu kad jus nesaukit ant jo,gal ji net nesaukia,po to is vis nebesnekek su manim ar su vaiku nu bet ir mokytoja
na, mes mokykloje tai pasišaipydavome iš akinukų
Šiandien turėjau progą pereit mokykloj per kelias klases pirmokų, tisa gimnazistų, tai klasėj po 3-5 akiniuočius tikrai buvo, o dar kiek linzes nešioja.
Aišku, kad mokytoja elgėsi negražiai, bet ir pačiam vaikiui tie akinukai kažko neįtinka. QUOTE(pliukšt @ 2007 11 07, 21:40) Šiandien turėjau progą pereit mokykloj per kelias klases pirmokų, tisa gimnazistų, tai klasėj po 3-5 akiniuočius tikrai buvo, o dar kiek linzes nešioja. Aišku, kad mokytoja elgėsi negražiai, bet ir pačiam vaikiui tie akinukai kažko neįtinka. deja ,jam labai patiko akinukai kai rinkom ir kai parsinesem,net lauke kada gales uzsimaut,nes gerai matys,ir ejo su akiniais i mokykla pirma diena laimingas,bet kai gryzo is mokyklos ir kita diena jau nebenorejo detis,aisku kad kaskas nutiko mokykloj QUOTE(pandutė @ 2007 11 07, 20:49) deja ,jam labai patiko akinukai kai rinkom ir kai parsinesem,net lauke kada gales uzsimaut,nes gerai matys,ir ejo su akiniais i mokykla pirma diena laimingas,bet kai gryzo is mokyklos ir kita diena jau nebenorejo detis,aisku kad kaskas nutiko mokykloj o jis neturi kokio mėgiamo herojaus?kad ir to pačio Poterio, tegu ginasi juo, kad va ,matote ,net tokie akinius nešioja. reikia tau pačiai pakalbėti su vaiku, būtent kokiom aplinkybėm, kas ką pasakė, ar padarė, tada lengviau situaciją kontroliuoti. nes būna tokių "durnelių" klasėje, kuriem viskas kliūna, kas kitaip nei pas jį. tokį vieną pastačius į vietą, kiti jau nebesityčioja. mano dvynių klasėje yra 4 akiniukai čia kita tema apie tyčiojimąsi: aš va savo dvyniam atspausdinau nuotrauką Toledo miesto, kad nusineštų į mokyklą ir visiem parodytų kokio gražaus miesto pavadinimas parašytas ant džemperių. apskritai primokinau apsiginti, kad "neturi tokio ir nepavydėk".
Ne vienas mano klasiokas(ė) nešioja akinius. Tikrai nieks nesityčioja, nes dabar kompiuterių ir televizoriaus pagalba, pusė vaikų juos nešioja. Tad beveik visiems tai atrodo natūralus ir savaime suprantamas dalykas
as bandziau sneket su savo vaiku,kas nutiko klasej kad bijo vaiksciot su akiniais,sako nieko,nieks nesisaipe,tai ko jis tada gedinas?nieko nesako,o kai jam uzdraude ziuret televizoriu gydytoja,tai jis ir nezino jokiu poteriu ar kitu,,,na gal persilaus
Maniškė neseniai pradėjo vaikščioti su akinukais
Leidau pačiai rinktis akinių rėmelius, kad stilingai atrodytu ir tuomet noriai akinukus nešiotų Ji jau buvo iš anksto apsiskelbusi mokykloje, kad turės akinius, tai visi vos ne laukė, kada ji su jais pasirodys Aišku buvo pirmomis dienomis šiokių tokių replikų, bet ne iš klasiokų, o prailgintos grupės vaikų Na pas mus matyt mažiau problemų todėl, kad klasėje 2 vaikai pastoviai su akinukais būna, o kokie 5-6 retkarčiais korekcinius nešioja Papildyta: QUOTE(pandutė @ 2007 11 08, 07:59) as bandziau sneket su savo vaiku,kas nutiko klasej kad bijo vaiksciot su akiniais,sako nieko,nieks nesisaipe,tai ko jis tada gedinas?nieko nesako,o kai jam uzdraude ziuret televizoriu gydytoja,tai jis ir nezino jokiu poteriu ar kitu,,,na gal persilaus Pandute, mūsų pažintis su Hariu Poteriu prasidėjo, dar kai nebuvo nei filmo, nei dukra pati skaityti mokėjo - aš jai prieš miegą skaitydavau Pabandyk ir tu
Mes ir nešiojame akinukus, bet didelių bėdų nėra, nes klasėje ji tokia ne viena tai ir tų patyčių nėra.Tik ji labai nusiiminėja per pertraukas, kadangi bijo kad kas užkliudęs nenumestų, nes taip jau yra buvę ne vieną kartą teko remontuoti, o akinukus pirkom nepigius, kad ir dukra jaustųsi su jais patogiai ir gerai, bet kaip žinia mokykloje nesi apsaugotas ir atsitinka įvairių bėdų, o kaltų tai jau nesurasi tai ir taisom ir nešiojam ir nenešiojam visko būna
Mano dukrytės klasėje tikrai nieks nesišaipo iš vaikų su akinukais, o jų yra tikrai ne vienas ir ne du, gal net kokie 5-6. Dar darželyje buvo grupėje keletas vaikučių, kurie nešiojo akinukus, tai ir manoji oi kaip norėjo irgi turėti akinius, ir beje dabar dar vis labai nori
QUOTE(pandutė @ 2007 11 08, 06:59) as bandziau sneket su savo vaiku,kas nutiko klasej kad bijo vaiksciot su akiniais,sako nieko,nieks nesisaipe,tai ko jis tada gedinas?nieko nesako,o kai jam uzdraude ziuret televizoriu gydytoja,tai jis ir nezino jokiu poteriu ar kitu,,,na gal persilaus O jūs jį supažindinkit su ta knyga. Apie harį Poterį žino viso pasaulio vaikai. Pasiūlykit nupirkti dar vienus akinius - lygiai tokius pat kaip mažojo burtiniko (apvalius)
na gal reiks knyga nupirkt apie hari poteri ar filma parsiust
kazkaip dabar nera is ko saipytis,nes tuos akinius daug kas nesioja (deje)
manau perkant reikia pirkti tokius,kurie vaikui patiku,jam tiktu. o dar jeigu graziu spalvu,tai isvis smagu jiems. QUOTE(Freedom @ 2007 11 10, 00:41) kazkaip dabar nera is ko saipytis,nes tuos akinius daug kas nesioja (deje) manau perkant reikia pirkti tokius,kurie vaikui patiku,jam tiktu. o dar jeigu graziu spalvu,tai isvis smagu jiems. Maniske vyresnele irgi akinuota, bet is jos niekas nesisaipo , o kaip tik dar ir komplimentu pasako
na pirmoje klaseje is manes irgi saipydavosi kad nesioju akinius kad esu moksliuke ir lialialia bet kazkaip ismokau i tokias kalbas nekreipt demesio
vis tikejausi, kad dukrai nereiks akinuku, bet jau nuo 1 metuku okuliste buvo perspejusi, kad kazkada vis tiek teks nosyte "balnoti" akinukais, si rudeni tas momentas atejo..
Labai nelaukiu tos dienos, kai jau ateis laikas ir sunui akinius rinkti
Kaip del mokykloje saipymosi tai as manau cia jau nuo vaiko priklauso. Mūsų klasėje buvo berniukas su akinukais tai niekam jis neužkliuvo man pačiai net labai gražu
Žinot mamytės ir aš noriu papasakoti apie akinukus. Mano vyresnioji per vasarą tiek skaitė knygų, jog rudenį patikrino regėjimą ir pasakė, jog reikia akinukų, bet tik mokykloje-žiūrėti į lentą. Nuvažiavome pirkti, leidau pačiai išsirinkti rėmelius, o ji jau buvo nusižiūrėjusi, tokius pat, kaip 15 mečio pusbrolio. Su baime laukiau, kaip pirmą dieną grįš iš mokyklos, nes prisiminiau, kaip mūsų laikais būdavo........
O ji grįžo labai laiminga. Visiems labai patiko jos naujas stilius Žodžiu viskas
Mano vyresnioji nešioja akinukus nuo 2 metų.
Specializuotame darželyje su ja problemų nebuvo - tiesiog visi aplinkui nešiojo akinukus. Problemų buvo su jaunesniąja: ji labai norėjo akinukų. Kai pradėjom eiti į kiemą (apie 5 metus) - vaikai kartais užgauliodavo. Būdavo -pareina ir ašaroja. Bet jaunesniąją užgauliodavo kitaip, tai parodydavau ir palygindavau: visus užgaulioja. Taip kad ne akinukai kalti. O dabar mokykloje visaip būna: jei susipyksta, tada ir užkabina, jei draugauja - viskas gerai. Kartais vyresnių klasių moksleiviai ateina į "mažiukų aukštą" tai visaip būna. Kai paskutinį kartą rinkom akinius leidom išsirinkti kokie buvo pačiai prie širdies; juk tada smagiau nešioti. Išsirinko tokius madingus: lenktus, prigludusius, tokius - kad vos centrai įtilpo į lęšius (taisyklė tokia: nuo akies centro iki lęšio apačios turi būti ne mažiau nei 2,5 cm). Kaip supratau, su akinukais nesiskirsim dar ilgai - viena akis yra silpnesnė. Todėl kai žiūri be akinukų ta akis "nebedirba" ir "išsijungia". Bet su gydytoju kalbėjome, kad po kelių metų bus galima nešioti kontaktinius lęšius, todėl labai nesijaudinu. MANO DUKRA NUO NULINES KLASES NESIOJA AKINUKUS, DAR NE VIENO KARTO NIEKS DEL TO NEPASISAIPE, NEIZEIDE. MANAU KAD ATEJO LAIKAS KAD VIS DAUGIAU VAIKU NESIOJA AKINUKUS. LIUDNA
Sūnus nuo 3 metukų nešioja akinukus. Jokių problemų nebuvo, darželyje visi tai priima normaliai, niekad negirdėjau, kad kas nors jį kaip nors pravardžiuotų, nors grupėje daugiau niekas akinukų nenešioja, jis vienintelis. Rėmelius renkame gražesnius, įtikinam ir jį kokie tai gražūs rėmeliai. Dar pasitaiko, kad kas nors pagiria kaip gražiai akinukai jam tinka, tai vaikas netgi didžiuojasi koks jis "krūtas"
Pradžioj tik su dukra nedidelė problemėlė buvo. Kai sužinojo, kad broliui teks akinius nešioti, iš karto į ašaras... Kaipgi jos brolis akiniuotas bus, visi juoksis...
Akinius nešioju nuo ketvirtos-penktos klasės. Dabar esu dvyliktokė. Klasėje nė karto nebuvau užgauliojama, nors tikrai mano akiniai nebuvo kažkuo labai gražūs ir ypatingi - paprasti metaliniai rėmukai. Tik sykį esu išgirdus "akiniuota beždžionė" iš mergaitės kieme, kuri manęs nemėgo. Tačiau tąkart tik nusijuokiau, kad ji taip neoriginaliai tyčiojasi.
Tarp mano draugių ir draugų yra labai daug tokių, kurių matymas ne idealus, tačiau nešioti akinių viešumoje jie nesirįžta. Tai man skamba labai neigiamai, nes neprimatydamas žmogus jaučia nuolatinį diskomfortą. Nepatogu kaskart klausti, koks gi ten užrašas, koks troleibusas ir t.t. O dėl akinių valymo. Pats vaikutis pajaus, kad išsivalius akinius matoma daug kartų ryškiau ir geriau. Tuomet pats ir išsivalys. Jokie kiti auklėjimai nepadės.
Aš turiu akinukus, bet jų nenešioju nors reikia. Tiesiog man nepatinka kai klasės bernai šaiposi, prasivardžiuoja, atiminėja ir mėto į šiukšliadėžes. Nepatinka kai jie aprasoja. Nenoriu jų nešioti. Kartais mamos priversta užsidedu, bet būnu nelaiminga.
as pati nuo pirmos klases nesiojau akinius,mano tevai abu tumparegiai,bet mano akys super silpnos turejau 20m -10stiklus pasidariau akiu operaciujas 2bet kas is to vistiek akys nemato gerai yra -1 aisku geriau nei buvo bet kai tau gydytojas pasako kad matysi super ir vistiek nieko nematai kazkaip liudna,tai va mano vaikas irgi paveldejo trumparegyste jau dabar -2 kas bus toliau bijau net pagalvot
Kai buvau 5 klasej bernai pravardziavo ackarike net tevas sake kad tokia tj as ju taip ir nesidejau. siemet isbandziau kontaktinius lesius - neprilipo, pernelyg silpnos akys. dabar vel mastau apie naujus akinius nes anie jau per silpni
Na aš pati nešioju akinukus labai seniai
QUOTE(Rustė @ 2007 11 06, 23:25) mano visi trys vaikai nešioja akinius. iš mažosios niekas nesijuokia, jai akinukai labai tinka, ir ji juos mielai nešioja. dvyniai nešioja akinius mokykloje, ne nuolat, bet tik per pamokas užsideda. pasakojo, kad tik pirmąją dieną pasijuokė visi, nes buvo netikėta jiem, kad dvyniai akiniuoti, ir dar vienodais rėmeliais kaip aš supratau, esmė buvo tame, kad tie akiniuoti vaikai klasėje, kurie jau atėjo į mokyklą su akiniais, yra populiarūs tarp draugų, ir dėl to naujų "akiniukų" niekas nepašiepia, nes tai priimama kaip norma. beto šiais Hario Poterio laikais, akiniai vos ne prestižo reikalas Va, butent Maniskiui prirase akinius paskutiniais metais darzelyje, tai labai jaudinosi pirma diena Tai nuo tos dienos be akiniu neina Buvo kino teatre net konkursa panasumo i Poteri laimejes Tai visai ji itikino, kad akiniai neblogas reikalas, juolab kad Poteri dievina Dar buvo problemele, kai mokytoja neleido sportuoti su akiniais Vaikutis atsipalaidavo ir mielai gyvenam su akiniais
Nu kazkaip nesitiki ,kad vakai gali saipytis,juk dabar vos ne kas penktas su akinukais,musu laikais tai nei akiniu graziu nebuvo,ir is kokiu penkiu klasiu tik vienas su akiniais,tai uztai ir uzkliudavo
Niekas tikrai nesišaipo iš vaikų su akiniais. Tuo labiau, kad šiuo metu juos nešioja kas trečias - penktas nuolat. Gali šaipytis, tačiau dar didesnė dali nešioja akinius trumpu momentu. Galima šaipytis, tačiau kaip sakoma lazda turi du galus. Kažkada gali apsisukti. Aš asmeniškai akinius nešioju nuo 1,5metų. Ir niekas niekada nėra pasakęs nieko apie tai, kad aš nešioju akinius. Tai tapo tarsi mano vizitinė kortelė. Šiuo metu akiniai - tai lyg nauja mada. Tuo labiau, kad akinukus galima išsirinkti labai gražius.
Musu septynmetis jaunuolis taip pat akinuotas
Pati dirbau optikoj ir daug kartu maciau kaip mamoms sirdele skauda
Mano dukružė taip pat nešioja akinukus - jau nuo darželio. Nei darželyje, nei mokykloje niekada niekas nesišaipė. Išrinkome tikrai gražius, elegantiškus, labai tinkančius prie veiduko.. Darželyje auklėtoja buvo su akinukais, mokykloje - mokytoja
na vaikas mano jau irgi drasiai nesioja akinius,nes beju nieko nebemato,bet i mokykla vistiek eina beakiniu.tik klasej sedi su jais
O maniškė taip priprato prie akinių, kad be akinių nenori žmonėms pasirodyti
QUOTE(mamutas @ 2008 04 07, 18:39) O maniškė taip priprato prie akinių, kad be akinių nenori žmonėms pasirodyti cia geras regejimas,beveik vienetas.vat mano 7m o jau -2.0 cia retas trumparegyste tokiu metu vaikui QUOTE(pandutė @ 2008 04 07, 21:59) cia geras regejimas,beveik vienetas.vat mano 7m o jau -2.0 cia retas trumparegyste tokiu metu vaikui Čia jūs apie dioptrijas? Man kažkaip atrodo, kad pandutė kalba apie dioptrijas, o mamutas apie... nežinau kaip pasakyt, na aš vieną eilutę toj lentoj matau, tai mano 0,1 jei neklystu. Vat koks ten tas matavimo vienetas tai nežinau *Elia*, iš tikrųjų taisyklėse (mokyklos, ar kokios nors ŠMM) yra pasakyta, kad vaikai per kūno kultūros pamokas su akiniais sportuoti negali. Kaip ir apsikarstę grandin(ėl)ėm ir pan., nes gali netyčia kitą šalia sportuojantį sužeisti. Arba tėvai turi parašyti prašymą ar tai sutikimą kažkokį, kad leidžia vaikui sportuot su akinukais ir neturės jokių pretenzijų. Mums visąlaik mokslo metų pradžioj šitą tiradą pakartodavo, nes tokie reikalavimai. Tik tie biurokratai turbūt nelabai supranta, kad aš be akinių akla kaip kurmis ir matau tik siluetus, todėl be akinių kokio nors nelaimingo atsitikimo rizika triskart didesnė QUOTE(pandutė @ 2008 04 07, 21:59) cia geras regejimas,beveik vienetas.vat mano 7m o jau -2.0 cia retas trumparegyste tokiu metu vaikui Čia labai prastas regėjimas, beveik vienetas būtų 0,9 ir akinių niekas neskirtų. O pas mus 0,09 (nematom nei vienos eilutės, sesutė rodo pirštus, juos dar matom Būsim likimo sesės QUOTE(mamutas @ 2008 04 08, 18:49) Čia labai prastas regėjimas, beveik vienetas būtų 0,9 ir akinių niekas neskirtų. O pas mus 0,09 (nematom nei vienos eilutės, sesutė rodo pirštus, juos dar matom Būsim likimo sesės ai tai as tu 009 nelabai suprantu,o jei -3 tai jo jau daug,na as tai bijau kad mano vaikui nebutu kaip man ,kai prognuozuojama aklyste,ir kad nesilpnetu jam tos akis kaip man,pas mane operacjos dvi ir vistiek zliba
akys geros ....iki tol kol ilgas sedejimas prie kompo savo nepadare....dabar nesioja akinukus jau -2.5 ir kuo toliau tuo blogiau
pradziai net labai norejo akinuku....o dabar vis uztinku besidominti apie akiu operacija
maniskis akinukus pradejo nesiot nuo gruodzio men.Mokosi pirmoj klasej.Cia as labiau bijojau,kad izeidines,nes klaseje jis vienintelis su akinukais.Bet kadangi jis nepescias,tai problemu neatsirado.Jei vaikai kabinejasi(pradeda kepsiotis),tai jis moka labai graziai nusiimti akinukus ir apsiginti.
Mano dukra jau antrus metus nešioja akinukus, nes viena akytė linkusi tingėti. Problemų kažkaip neturime ir neturėjome. Labai išsamiai šia problemą jai paaiškino gydytoja, po to daug kalbėjomės namuose. Ir kartu priėjome išvados, kad akytei reikia padėti, kad vėliau akinukų visai nebereikėtų. Po to, labai ilgai rinkom rėmelius, apvažiavom pusę miesto, kol radom "tuos" geriausius
Dabar kartais pakalba, kad galbūt greitai jai akinių nebereikės, bet kol reikia, tol reikia. Manau, ji gerai su jais jaučiasi, nes pati išsirinko.
Laba diena, tikrino vaiko akytes ir nustatė kad toliaregystė. dar spec.korekcijos nereikia. Bet dabar nežinau ką daryti,kaip tas akytes prižiūrėti. Kurioje vietoje geriau sėdėti klasėje? dabar pasodino į priešpaskutinį suolą ir šone? Gal negerai?
|