Sveikos,
Kiek pasikalbu su draugėmis visos jautė sąrėmių skausmą pilve, o aš - nugaros apačioje, ties juosmeniu. Ir skaudėjo klaikiai, atrodė, kad per pusę pjauna. Ar kam yra taip buvę? Per mėnesines visada skaudėdavo pilvą...
Sveikos,
Kiek pasikalbu su draugėmis visos jautė sąrėmių skausmą pilve, o aš - nugaros apačioje, ties juosmeniu. Ir skaudėjo klaikiai, atrodė, kad per pusę pjauna. Ar kam yra taip buvę? Per mėnesines visada skaudėdavo pilvą...
Man gydytoja sake, kad kai pajusiu skausma pilve, tada jau gimdysiu. Matyt, taip ir nepagimdziau
Abu kartus jutau pilvo apačioje.
Paruošiamuosius sąrėmius jaučiau strėnuose,o per gimdyma skaudėjo pilvo apačią.
Aš jaučiau grynai nugaroj. Kažkokia milžiniška banga nueidavo per kojas link nugaros ir surakindavo.
o man skaudedavo ir pilve ir nugaroj
O man skaudejo tik nugara.. ten, kur skauda kai radikulitas buna. Na panasu jei lauztuva ismeigtum i stubura ir bandytum praplesti.. Geras jausmas - tik ant pirstu galiuku galejau stovet saremio metu
Ir tik stovet QUOTE(kice @ 2007 11 08, 14:24) O man skaudejo tik nugara.. ten, kur skauda kai radikulitas buna. Na panasu jei lauztuva ismeigtum i stubura ir bandytum praplesti.. Geras jausmas - tik ant pirstu galiuku galejau stovet saremio metu Ir tik stovet siaubas, na ir man panašiai
o as tai nepamenu kur man skaudejo
Per abu gimdymus pirmuosius sąrėmius jaučiau nugaros apačioje, o kei prasidėjo gimdymas, pilvo apačią labai skaudėjo, nugaros jau nebejaučiau, ar ji skauda, ar ne
Nu gėda, bet neprisimenu kur skaudėjo
nu ir dvi valandzikes stipresnius skausmelius bet irgi pilvo apacioi kaip per menesines
pilve labai skaudėjo, nugarą ir šiaip skaudėjo nuo didelios svorio
Pradžioj skaudėjo pilvo apačią, vėliau persimetė į nugara...
Klaikiai skaudėjo nugarą. Atrodė, kad kaulus kas plečia...
Man skaudejo pilva
Nu kiek prisimenu tai irgi nugaroje... vis saukiau vyrui kad nugara trintu kuo stipriau... padedavo tada
Siaubingai skaudejo nugara... Vaiksciojau, gulejau, bet mazai kas padejo
Man irgi žiauriai skaudėjo nugarą
QUOTE(Sofocka @ 2007 11 20, 10:06) Siaubingai skaudejo nugara... Vaiksciojau, gulejau, bet mazai kas padejo Man labiausiai tai skaudėjo... kojas... taip, šlaunis QUOTE(Oceane @ 2007 11 06, 21:32) Sveikos, Kiek pasikalbu su draugėmis visos jautė sąrėmių skausmą pilve, o aš - nugaros apačioje, ties juosmeniu. Ir skaudėjo klaikiai, atrodė, kad per pusę pjauna. Ar kam yra taip buvę? Per mėnesines visada skaudėdavo pilvą... na as saremius jauciau nugaros apacioje.vyras gavo ne masazuoti nugara,bet net trankyti,kad jausciau ka nors
Aš jaučiau nugaros apačioj,tad vyras visus savo kumčius pratrynė,man bemasažuodamas nugarą.
jauciau ir nugaroj, ir pilve, atrode, kad ,,sukabina" kartu nugara ir pilvo apacia
Saremius jauciau pilvo apacioj, bet beveik visa gimdymo laikotaropi skaudejo nugara- juosmeni- tai ziaurus skausmas buvo- geriau net neprisiminti..Man kazka akusere aiskino kad tai priklauso nuo leliuko pozicijos, ir aisku kiek jam vietos ten yra- kuo labiau spaudzia dubens nervus tuo labiau nugara skauda.
Man susitraukdavo gimda skausmingai, o tada skausmas į nugarą plisdavo. Žiauriai skaudėjo. Vyras masažavo, tai dar 2 sav po gimdymo ant nugaros šašai buvo, bet ačiū jam, nes mažiau skaudėdavo kai trindavo
As gimdziau su skatinamaisiais, pirmieji saremiukai buvo juntami nugaroj, ten vis stiprejo ir stiprejo. Vyro masazai labai padejo. Kai prasidejo daug didesni skausmai, skaudejo jau ir pilva.
nugaroje , labai "lauze" nugaros apacia
O man kažkaip keistai: nuo pilvo apačios į kojas(tiksliau į kirkšnis ir šlaunis)
Man prasidėdavo skausmas nugaroj ( jos apačioj ) ir pereidavo į pilvo apačią. Gimdžiauir aš su skaitinamaisiais, tai kol nedideli sąrėmiai buvo, tas skausmas buvo pakeliamas, o paskui......
nugara tai beprotiskai skaudejo ir per saremius ir tarp saremiu
Man saremiu galima sakyti kad nebuvo, tai yra as ju beveik nejutau, o kai gimdziau tai skaudejo pilvo apacia.
Skaudejo nugaros apacioje ir tik gulint, kai stovejau, tai ir tokio stipraus skausmo nejauciau.
Sąrėmių skausmas buvo pilvinis, labiau apie bambą. Kadangi sunkiai statėsi vaikučio galvytę, tai skatinančiųjų dozė (kad greičiau atsivertų gimd.kaklelis) buvo leidžiama per laš.infuziją dozatoriumi kelias paskutines valandas. Žinoma, po to jau skausmas labiau į pilvo apačią pereinantis.
Nežinau nuo ko skausmo lokalizacija priklauso. Nes mano sesė gimdė du kartus ir pirmą kartą jai sąrėmiai buvo, laužiantys nugarą, antrą gimdymą-pilvo (gimdos)srity.
Per pirmuosius sarėmius skaudėjo ir nugarą ir pilvą, tada, galvojau, kad galėtų skaudėt tik nugarą - kažkaip patogiau patrint galima, bet kai pradėjo tik nugarą skaudėt tai buvo o jo joi
Man tai skausmas buvo kaip per mėnesines. Maudė nugarą, bet iškęsti galima,nes nuskausminamųjų neprireikė
man per saremius nugaros apacia skaudejo
Kai prasidėjo sąrėmiai- skaudėjo tiktai pilvą, vėliau skausmą labiau jutau nugaros apačioje. Vyro prašiau, kad masažuotų ir kuo stipriau. Truputį padėdavo
Skaudėjo pilvą, nors buvau prisiskaičiusi kad ir nugarą gali skaudėt,kažkodėl to irtikėjausi, jau ir vyrą buvau apmokiusi kaip nugarą reikės masažuot, ir jis kiekvieno sąrėmio metu buvo pasiruošęs pradėt nugaros masažus, bet neprireikė
As tik jutau pilvo skausmus, o po epidiuro vistiek jutau pilvo skausmus, jau ne tokius stiprius, o nugaroj- jokiu skausmu
Mano abu gimdymai, kaip ir skausmai buvo visiškai skirtingi. Su pirmuoju vaikeliu- labai skatino, tai atrodė, kad pilvo apačia pliš. Gal nuo dirbtinos veiklos suaktyvinimo. Antrąjį gimdžiau pati, bet nugarą skaudėjo nerealiai... Ir dabar jaučiu tą skausmą. Po gimdymo štai jau 10 metų vis paskauda, vis maudžia ir uždegimai kartojasi. Net nežinau...
Man buvo juosiantis skausmas ir pilvo apacioje ir nugaroje. "Finale" ziauriai plese nugara, sedmenis, vyro prasiau, kad masazuotu sedmenis su krumpliais, kuo stipriau, is visu jegu
Paruošiamuosius sąrėmius jutau nugaros apačioje,o jau dažnus sąrėmius jutau pilvo apačioje
Pilvo apačioj.
apatinę nugaros dalį, o pabaigoj taip, kad ir vyro masažai jau nervino
QUOTE(Smiltė_viltė @ 2007 12 07, 17:13) Mano abu gimdymai, kaip ir skausmai buvo visiškai skirtingi. Su pirmuoju vaikeliu- labai skatino, tai atrodė, kad pilvo apačia pliš. Gal nuo dirbtinos veiklos suaktyvinimo. Man taip pat ziauriai pilvo apacia skaudejo.... dabar kai pagalvoji, gal rimtai cia del to, kad skatino
O as tai vos nenumiriau nuo nugaros skausmo
Man atrodo, kad visur skaudėjo
Man iš pradžių pilvą paskui nugarą o galų gale viską
jei atvirai, tai as jau nebepamenu kurioj vietoj jauciau tuos saremius, tik zinau, kad labaiiii skaudejo
|