Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tiramisu, tikras itališkas desertas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
rasike
QUOTE(amorosa @ 2010 07 18, 10:45)
Gal galetumet receptuka parasyti , labai jau apetitnai atrodo 4u.gif
*


cia kazkelintam puslapiuke buvo.... bet pakartosiu
Damu pirsteliai biskvitiniai, 250 gr. mascarpones, 2 kiausiniai, 3 saukstai cukraus pudros, kavos ir kakavos.
Atskirti baltymus nuo tryniu. Baltymus su 2 saukstais cukraus pudros issukti iki standumo, trynius isplakti su likusia pudra, paskui sudedu kambario temperaturos mascarpones suri ir viska gerai isplaku mikseriu. Paskui sudedu baltymus, atsargiai ismaisau viska. Biskvitinius sausainelius su teptuku aptepu is abieju pusiu kava ir sluoksniuoju. Virsu pabarsciau kakava.
simisimi84
QUOTE(varenė @ 2010 07 18, 09:40)
Sveikos, gal kuri netyčia turi tiramisu receptą iš laidos "Skonio reikalas"?
*



aš užsirašiau, nors niekad gyvenime nesu dariusi jokio tiramisu, vis rengiuosi smile.gif
400 gr mascarponės,
4 kiaušiniai,
cukraus keli šaukštai,
0,5 stiklinės kavos likerio.

atskirti baltymus nuo trynių. Į baltymus trup. druskytės ir kelis kupinus šaukštus cukraus, išplakti iki standžių putų. Trynius ir išplakti iki kremo tirštumo su keliais kupinais šaukštais cukraus. Trynius supilti ant baltymų. Tada dedam mascarpone, kavos likerį, viską išplakti. Ant lėkštės dėti kremo, tada apdėlioti sausainiukais tokiais (ale damų piršteliai), prieš tai juos trumpai pamirkius šaltoje stiprioje nesaldintoje kavoje. Vėl kremas, vėl piršteliai, vėl kremas. papuošti. Lyg ir viskas.

bandyk. Papasakok kaip sekėsi, gal ir aš susigundysiu smile.gif
georgiana
mergaites OSO ryt turiu tortadieni, mama nutrpirko mascarpones ir neuzziurejo, kad galioja iki liepos 2 d. kazi tiramisu galiu daryti g.gif
Ciuple
QUOTE(georgiana @ 2010 07 28, 21:29)
mergaites OSO ryt turiu tortadieni, mama nutrpirko mascarpones ir neuzziurejo, kad galioja iki liepos 2 d. kazi tiramisu galiu daryti g.gif
*


Jei nebijai rizikuoti... Čia kaip ir bet kuris kitas maisto produktas...

O aš valgiau Tiramisu pagal Beatos receptą. Niam niam niam
Papildyta:
QUOTE(rasike @ 2010 07 18, 11:18)
Biskvitinius sausainelius su teptuku aptepu is abieju pusiu kava.


Gera mintis dėl teptuko bigsmile.gif
knopke*
QUOTE(Ciuple @ 2010 08 03, 21:47)
Jei nebijai rizikuoti... Čia kaip ir bet kuris kitas maisto produktas...

O aš valgiau Tiramisu pagal Beatos receptą. Niam niam niam
Papildyta:
Gera mintis dėl teptuko bigsmile.gif
*


beatos ir as dariau, skanu, bet sekannty karta dariau be kiausiniu, o su grietinele ir marsalos vynu, super buvo, nes su zaliais kiausiniais man kazkaip netaip skanu, gal tik tode, kad zinau, jog jie zali biggrin.gif
Rose Prick
sveikos 4u.gif
šiandien labai užsinorėjau tiramisu wub.gif turiu ricottos sūrio, kažin su juo gautūsi bent panašiai kaip su mascarpone g.gif tingiu į parduotuvę lėkt rolleyes.gif
rasike
QUOTE(Rose Prick @ 2010 08 11, 16:27)
sveikos  4u.gif
šiandien labai užsinorėjau tiramisu  wub.gif  turiu ricottos sūrio, kažin su juo gautūsi bent panašiai kaip su mascarpone  g.gif  tingiu į parduotuvę lėkt  rolleyes.gif
*


Su riccotos suriu irgi iseina, tik liesesnis buna ax.gif
Rose Prick
QUOTE(rasike @ 2010 08 11, 15:50)
Su riccotos suriu irgi iseina, tik liesesnis buna ax.gif
*


o, tai dar geriau bigsmile.gif ačiū 4u.gif
jurga1985
as neseniai dariau pagal Beatos parasyta recepta, bet man nesigavo, tas maskarpones suris buvo neuzstinges, kaip grietinele atrode, tai ne kas gavosi, idomu ka ne taip padariau?
Indreaja
Nu jūs man pasakykit, kur gaunat tų lady fingersų? Maxima, iki, norfa, rimi, galų gale cento biggrin.gif -nėra. Iki sakė anksčiau turėjo, bet net sveriamų dabar nemačiau. Ar man taip nesiseka ar jie išimti iš tiekimo?
Laukinė-Vyšnia
Aš vakar Maximoj (Klaipėdoj) radau. Tokie nepigūs, bet laaabai skanūs, itališki ir parašyta, kad skirti tiramisu gamybai wub.gif
mam
QUOTE(Indreaja @ 2010 08 23, 10:06)
Nu jūs man pasakykit, kur gaunat tų lady fingersų? Maxima, iki, norfa, rimi, galų gale cento biggrin.gif -nėra. Iki sakė anksčiau turėjo, bet net sveriamų dabar nemačiau. Ar man taip nesiseka ar jie išimti iš tiekimo?
*




Vakar pirkau Maxima bazėje, Vilniuje. Didžiausias kalnas prikrautas buvo. Kaina - 5, 99 thumbup.gif Gal ir Kaune didžiose Maximose bus.
wicked
QUOTE(Indreaja @ 2010 08 23, 11:06)
Nu jūs man pasakykit, kur gaunat tų lady fingersų? Maxima, iki, norfa, rimi, galų gale cento biggrin.gif -nėra. Iki sakė anksčiau turėjo, bet net sveriamų dabar nemačiau. Ar man taip nesiseka ar jie išimti iš tiekimo?
*


kad neišimti iš prekybos, tai tikrai 4u.gif dar ne taip seniai mačiau ir Rimi, ir Iki, ir net Maxima parduotuvėse thumbup.gif tik tiek, kad čia Vilniuje ax.gif bet... vis paieškokit jūs jų, tikrai turėtų atsirasti, nes ir Vilniuje pastebėjau tokį dalyką, kad jei yra, tai yra visur, bet jei nėra, tai ieškok neieškojęs doh.gif (dėl ko aš, vos tik jų radus, užsiperku taip normaliai, ateičiai thumbup.gif vistiek gi negenda biggrin.gif )

jei jau tikrai nerandat būtent tų damų pirštelių, pažiūrėk IKI ir Cento parduotuvėse tokių Eco+ firmos apvalių sausainiukų, jie tokiam kaip ir šiek tiek rudam įpakavime būna, apvalūs 4u.gif forma gal ir ne tokia tinkama, kaip pirštelių, bet ir su jais įmanoma padaryti gerą Tiramisu, išbandyta mano pačios thumbup.gif o tų sausainukų tikrai dažniau būna 4u.gif
Indreaja
radaaau, akropolio maximoj, tik ne tuos, kurių čia foto buvo įdėta, o "vicenzi"
simisimi84
QUOTE(simisimi84 @ 2010 07 18, 12:57)
aš užsirašiau, nors niekad gyvenime nesu dariusi jokio tiramisu, vis rengiuosi smile.gif
400 gr mascarponės,
4 kiaušiniai,
cukraus keli šaukštai,
0,5 stiklinės kavos likerio.

atskirti baltymus nuo trynių. Į baltymus trup. druskytės ir kelis kupinus šaukštus cukraus, išplakti iki standžių putų. Trynius ir išplakti iki kremo tirštumo su keliais kupinais šaukštais cukraus. Trynius supilti ant baltymų. Tada dedam mascarpone, kavos likerį, viską išplakti. Ant lėkštės dėti kremo, tada apdėlioti sausainiukais tokiais (ale damų piršteliai), prieš tai juos trumpai pamirkius šaltoje stiprioje nesaldintoje kavoje. Vėl kremas, vėl piršteliai, vėl kremas. papuošti. Lyg ir viskas.

bandyk. Papasakok kaip sekėsi, gal ir aš susigundysiu smile.gif
*




pati pabandžiau tą tiramisu iš laidos. Labai labai skanus, bet ar panašus į tikrąjį lieka didžiulis klausimas, nes niekad jokio tiramisu nebuvau valgiusi...
user posted image


o kodėl tinka tik būtent damų piršteliai, kodėl kitokie netinka? ir kuo jie tokie ypatingi? man jų išskirtinumas pasirodė tik toks, jog tirpsta burnoje (kai būna sausi, dar ne pyrage)...
Ūla
Labai mėgstu šį desertą, bet nelabai man jis išeina - per minkštas, kažkoks košiškas gaunas. Sausainiukus tik įmerkiu į kavą ir iškart traukiu, gal užtenka apšlakstyt? Su skoniu tvarkoj viskas, bet tas minkštumas...
amorosa
QUOTE(Ūla @ 2010 09 09, 10:36)
Labai mėgstu šį desertą, bet nelabai man jis išeina - per minkštas, kažkoks košiškas gaunas. Sausainiukus tik įmerkiu į kavą ir iškart traukiu, gal užtenka apšlakstyt? Su skoniu tvarkoj viskas, bet tas minkštumas...
*




Daryk plonesni kremo sluoksni tarp sausainiu, as dedu kokius tris sluoksnius sausainiu, ir tarp ju nelabai storai tepu keremo. Viskas buna ciki, niekas nebega , nebet tavo pertepimo receptas koks ipatingas ,skystas. Tiesa sausainius dedu labai arti vienas kito , na taip kad gautusi kaip koks biskvito sluoksnis.
Ūla
Ačiū, Amorosa, už patarimus. Joo, kremo tai daauug pritepiau, maniau, skaniau bus biggrin.gif Mano klaida, kad proporcijų nesužiūrėjau, iš akies dariau kremo ir biskvito sluoksnių derinį. O receptas Beatos.
Jelenka1
Dar nepirkit lietuvisko maskarpones surio, irgi gaunasi skystai. As perku Galbani ir visada ciki gaunasi thumbup.gif
rugiagele26
Tiramisu (net nezinau, ar as cia is keliu viena padarius, ar radus kazkur recepta)

4 kiausiniai,
500 g mascarpones,
3 sausktai cukraus pudros,
amareto siek tiek,
kavos puodeli (stiprios),
"damu pirsteliu".

Kiausinius nuplaut gerai. As su soda dar pasveiciu.

Baltymus atskirt nuo tryniu. Baltymus su dviem saukstais cukraus pudros isplakt iki standziu standziu putu. Kitam inde isplakt trynius su likusiu saukstu pudros. Plakti kokias 5 minutes, kol jausis toks kremas, o ne skystalas. Dar kitam inde paplakti mascarpones suri. Sujungti mascarpones suri ir trynius, galiausiai imaisyti baltymus.

I kava ipilti amareto, ar kito gerimo. Ikist sausaini i kava, ir staigiai istraukt! Isdeliot norimoj formoj (siuo atveju tokia didesne pasirinkt , nes man su kaupu net gavosi ), det kremo, tada vel sausainiu pamirkytu kavoj, vel kremo, vel sausainiu, ir vel kremo, uzbarstyt kakava ir sokoladu tarkuotu

Na skonis man sio deserto kazkas nerealaus... ir pjovesi gerai. Matyt, kad nepatingejau gerai viska isplakt.

Gal gabalelis atrodo nekaip, bet skonis atperka viska...

user posted image
Indreaja
QUOTE(Springlet @ 2004 01 18, 15:58)
TRADICINIS TIRAMISU

(ruosti 30 min + 3 val saldytuve)

2 arbatiniai sauksteliai kakao,
4 kiausiniai (atskirti trynius nuo baltymu),
3 sauksteliai cukraus,
250g Maskarpone,
30 biskvitiniu sausainiu (lady fingers ar pan, gali buti gerai sugeriantis),
kavos ar sokoladinis likeris. Galima vietoj likerio naudoti klasikine kava.

1. Trynius gerai iki baltumo isplakti su cukrumi, tada po sauksteli sudeti Maskarpone ir sumaisyti su jau isplaktais baltymais.
2. Puse sausainiu sudrekinti likeriu ar kava ir padengti formos dugna.
3. Ant virsaus deti Maskarpones mase.
4. Pabarstyti kakava.
5. Pakartoti.
ant virsaus butinai kakava.
Atsaldyti smile.gif
*


na aš jau antrąkart darau pagal šį receptą ir nieko nebesuprantu...ta pagrindinė masė tai visai jogurto skystumo gaunasi ir galiausiai nors srėbk kaip sriubą tą tiramisu. Mąstau, kad gal baltymai ne itin gerai išsiplakė, bet na ir geriausiu atveju kažin ar pavyktų iki kremo tirštumo pagaminti..
karamele_21
prisiskaiciau cia visko apie tiramisu ir uzsimaniau ir as but pakileta, todel mano tiramisu jau saldytuve ir laukiu nesulaukiu rytojaus kada galesiu paragaut smile.gif
pradzioj ir man atrode kad skysta bet idejus baltymus gavosi kaip grietine o pastovejes saldytuve tai toks tvirtas atrodo nu paziuresiu kaip bus ryt kai ragausiu mirksiukas.gif g.gif essen.gif

P.S. dariau pagal si recepta http://www.manovirtuve.com/receptas/desertai/tiramisu.html
Redauta
Radau ir as geru aprasymu,dalinu ir jums; http://www.lrytas.lt/videonews/?id=12568943171255604287 wub.gif
lasiniukas
QUOTE(Indreaja @ 2010 10 08, 21:32)
na aš jau antrąkart darau pagal šį receptą ir nieko nebesuprantu...ta pagrindinė masė tai visai jogurto skystumo gaunasi ir galiausiai nors srėbk kaip sriubą tą tiramisu. Mąstau, kad gal baltymai ne itin gerai išsiplakė, bet na ir geriausiu atveju kažin ar pavyktų iki kremo tirštumo pagaminti..
*


man irgi visada išeidavo labai skysta masė, bet dabar ne įplaku sūrį o įmaišau, nes kuo daugiau plakdavau tuo skystesnė masė darydavosi;) gal ir jums padės šis patarimas g.gif
vikka
Mergaitės,o sausainį visą reikia įmerkti į kavą,ar tik pusę?Dariau,bet gavosi sausainiai neišmirkę(sausoki)...Suvalgė mano vyrukai,bet norėtųsi daug geresnio rezultato. smile.gif
Ciuple
QUOTE(vikka @ 2010 12 17, 11:53)
Mergaitės,o sausainį visą reikia įmerkti į kavą,ar tik pusę?Dariau,bet gavosi sausainiai neišmirkę(sausoki)...Suvalgė mano vyrukai,bet norėtųsi daug geresnio rezultato. smile.gif
*



Aš merkiu tik pusę (cukruotąją pusę smile.gif ) ir tik kelias sekundes. Kažkaip užtenka šlapumo...
vikka
QUOTE(Ciuple @ 2010 12 17, 13:19)
Aš merkiu tik pusę (cukruotąją pusę smile.gif ) ir tik kelias sekundes. Kažkaip užtenka šlapumo...
*




Na,ir aš taip dariau,bet nesuprantu,kodėl taip gavosi... g.gif
Push_Push
QUOTE(vikka @ 2010 12 17, 15:41)
Na,ir aš taip dariau,bet nesuprantu,kodėl taip gavosi... g.gif
*



gal mirkei šaltoje kavoje? wink.gif Aš tai tokioje neatvėsusioje darau, tai šlapiai gaunas wink.gif
Emoli
nu šūds nieko nesigaus doh.gif suvariau storą sluoksnį varškės unsure.gif o ryt vaiko gimtadienis verysad.gif
Emoli
perdariau su vyšnių įdaru ir įdėjau želatinos ale kaip skanu bigsmile.gif manau net skaniau už tikrą tiramisu blush2.gif
ryt įmesiu foto blush2.gif
Emoli
user posted image

user posted image
vikka
QUOTE(Push_Push @ 2010 12 17, 23:27)
gal mirkei šaltoje kavoje? wink.gif Aš tai tokioje neatvėsusioje darau, tai šlapiai gaunas wink.gif
*




Na,va-tikrai šaltoje,gal čia ir visa bėda.Ačiū labai,gal Kalėdom pavyks... rolleyes.gif
Push_Push
QUOTE(vikka @ 2010 12 19, 14:20)
Na,va-tikrai šaltoje,gal čia ir visa bėda.Ačiū labai,gal Kalėdom pavyks... rolleyes.gif
*



parašyk kaip gausis wink.gif Man tai dar nebuvo kad nesigautų. Aš tiesiog neturiu kantrybės palaukt kol kava atvės, iš anksto pamirštu jos pasigamint wink.gif
Niam, reikės ir man vėl jį pagamint wink.gif
vikka
QUOTE(Push_Push @ 2010 12 20, 09:45)
parašyk kaip gausis wink.gif Man tai dar nebuvo kad nesigautų. Aš tiesiog neturiu kantrybės palaukt kol kava atvės, iš anksto pamirštu jos pasigamint wink.gif
Niam, reikės ir man vėl jį pagamint wink.gif
*




Būtinai parašysiu. biggrin.gif
Ciuple
Aš visada darau pagal Beatos receptą. Visada labai skanu smile.gif Ir šiemet per Kalėdas tai buvo vienintelis pyragas, kurio neliko nė trupinėlio smile.gif

O pagal kokį receptą darote Tiramisu, kuris gaunasi kietas, jog galima gražiai iš formos išimti ir pjaustyti? "Beatiškasis" tai toks labiau šaukštais kabinams, nors skonis tai labai labai geras smile.gif
hazelnut
QUOTE(Ciuple @ 2010 12 27, 14:11)
Aš visada darau pagal Beatos receptą. Visada labai skanu smile.gif Ir šiemet per Kalėdas tai buvo vienintelis pyragas, kurio neliko nė trupinėlio smile.gif

O pagal kokį receptą darote Tiramisu, kuris gaunasi kietas, jog galima gražiai iš formos išimti ir pjaustyti? "Beatiškasis" tai toks labiau šaukštais kabinams, nors skonis tai labai labai geras smile.gif
*


Tiramisu ir turi būti šaukštais kabinamas, jei išimamas iš formos, tai jau ne tiramisu, o tik varaiacija ala tiramisu tema.
Galima tortus tiramisu skonio kepti, bet tai jau nėra tiramisu. Va pavyzdžiui tokį
vikka
QUOTE(Push_Push @ 2010 12 20, 09:45)
parašyk kaip gausis wink.gif Man tai dar nebuvo kad nesigautų. Aš tiesiog neturiu kantrybės palaukt kol kava atvės, iš anksto pamirštu jos pasigamint wink.gif
Niam, reikės ir man vėl jį pagamint wink.gif
*



Dar kartelį noriu jums padėkoti,nes gavosi labai skaniai,manau šalta kava ir buvo problema.Ačiū. rolleyes.gif
Push_Push
QUOTE(vikka @ 2011 01 02, 11:50)
Dar kartelį noriu jums padėkoti,nes gavosi labai skaniai,manau šalta kava ir buvo problema.Ačiū. rolleyes.gif
*


o,tai labai dziugu,kad si karta pavyko! wink.gif
kregzde
QUOTE(bea @ 2004 01 17, 23:33)
Pagal pageidavima, dedu Tiramisu receptus:

<!-- ALIGN begin --><div align="center">Tiramisu
10 porcijų

450 g mascarpone sūrio
75 g persijotos cukraus pudros
125 ml kavos likerio
90 g šokolado, sutarkuoti
450 ml plakamos grietinėlės
2 šaukšteliai kavos esencijos
18 biskvitinių sausainėlių (lady fingers)


1. Dideliame inde plakite mascarpone mikseriu su 60 g cukraus pudros., 3 šaukštais kavos likerio ir 2/3 tarkuoto šokolado (likusią dalį šokolado atidėkite papuošimui).
2. Kitame inde išplakite 300 ml plakamos grietinėlės. Sudėkite į sūrio mišinį ir išmaišykite.
3. Sumaišykite kavos esenciją, likusį kavos likerį ir 2 šaukštus vandens (1 šaukštas=15 ml).
4. Serviravimo dubenyje (čia toks gilus pusapvalis dubuo...), ant dugno dėkite 4 sausainėlius, juos palaistykite 2 šaukštais kavos esencijos mišinio. Sudėkite 1/3 sūrio masės. Vėl dėkite sausainius, patepkite ir vėl sūrio masę. Ir taip sudėliokite viską sluoksniais, kad ant viršaus būtų sausainiai, juos patepkite, barstykite šokoladu (išskyrus 1 šauštą)
5. Išplakite likusią grietinėlę (150 ml) su likusia cukraus pudra iki standumo. Papuoškite grietinėle deserto viršų naudodami konditerini švirkštą. Tada ant grietinėlės suberkite likusį šaukštą šokolado.
6. Šaldykite desertą min. 4 val.

Šaltinis: Mary Berry, Best Desserts
</div><!-- ALIGN end -->
*



Dariau pagal šį receptą, tik alkoholį pakeičiau stipria (dinamitine) kava. Labai skanu 4u.gif Nedarau su kiaušiniais, kažkaip bijau aš tokius valgyti bigsmile.gif
laurindre
As irgi tik sita visada darau. Tik dar maskarpone pakeiciu separuota varske Zemaitijos pieno 4u.gif Tada liesiau, nes man maskarpone per riebi doh.gif
sviecia_saule
Aš tai darau su žaliais kiaušiniais 4u.gif
Labai skanu...

Darau tiramisu vietoje torto per kokį gimtadienį ar šiaip proga smile.gif
Lachesė
sveikos 4u.gif pasidžiaugsiu savaitės žygdarbiu, jau įtariat, kad tai tiramisu smile.gif bet jis įpatingas tuo, jog mascarpone ir savoiardi yra mano pačios gamybos. O tiramisu kremui naudojau ekologiškus kiaušinius. Aukso vertės čia gavosi desertukas, bet daugelis, turbūt, sutiks, kad verta. Sunkoka buvo su damų piršteliais, nes neturiu konditerinio maišelio, bet čia toks menkniekis.
Redauta
Greit darysiu ta skanesta,pasirodysiu,niam niam wub.gif
IRIM
Siandiena gaminau tiramisu: reikia biskvitinių pirštelių, apie 100 ml stiprios kavos, 50 g sokoladinio damu likerio, apie 250g maskarponės, 5 kiaušinių, 100 g cukraus. kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų, juos išplakti. kavą sumaišyti su amaretu ar marsala. trynius ,sūrį,cukrų išsukti, pabaigoj atsargiai įmaišyti suplaktus baltymus. tada procesas toks: biskvitukus 3 s panardinti į kavą, išdėlioti sluoksniu ,tada ant jo sūrio masę, ant jos vėl biskvitukų. Taikom,kad surio sluoksnis būtų viršutinis (kitas variantas -dėti sausainiukus į taurę ir juos užpilti mase. o patį viršų apiberti kakava. palikti porai valandų šaldytuve.skanaus 4u.gif
Atrodo skaniai, tikiuosi ir bus skanu thumbup.gif
VANDA-panda
QUOTE(Lachesė @ 2011 01 24, 16:18)
sveikos  4u.gif  pasidžiaugsiu savaitės žygdarbiu, jau įtariat, kad tai tiramisu smile.gif bet jis įpatingas tuo, jog mascarpone ir savoiardi yra mano pačios gamybos. O tiramisu kremui naudojau ekologiškus kiaušinius. Aukso vertės čia gavosi desertukas, bet daugelis, turbūt, sutiks, kad verta. Sunkoka buvo su damų piršteliais, nes neturiu konditerinio maišelio, bet čia toks menkniekis.
*


niekada negavojau, kad galima ir namie pasidaryti mascarpone, artimiausiu metu butinai isbandysiu 4u.gif
Kaštanka
Tiramisu tortas su kavos likeriu, receptas be kiausiniu - is pirmo sios temos puslapio. biskvita kepiau
user posted image

Kaštanka
tikrai labai skanus! biskvitus sulaisciau praskiestu kavos likeriu Tia maria
Redauta
QUOTE(Kaštanka @ 2011 02 16, 23:44)
tikrai labai skanus! biskvitus sulaisciau praskiestu kavos likeriu Tia maria
*


Aciu uz nuoroda mirksiukas.gif
Reduke27
Sveikutes,

Pasidariau Tiramisu, taip jau gavosi, kad 2 dienas negalejau jo valgyti, nes blogavau, tad jau saldytuve stovi 3 dienas. Kaip manot, ar tinkamas dar naudojimui? Siaip labiau permirkes, bet jokio blogo skonio ar kvapo nejauciu schmoll.gif Kiek galima laikyti si deserta saldytuve?
laurindre
Jei su zaliais kiausiniais, tai tikrai ilgai nerekomenduociau. Jei recepte nera kiausiniu, tai tiek, kiek galioja pieno produktai 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.