Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tiramisu, tikras itališkas desertas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Sola
As darau pagal vokiska recepta:
3kiausiniu trynius isplaku su 100gr cukraus.Imaisau indeli mascarpone ir indeli philadelfijos surio.Isplaku baltymus ir atsargiai viska sumaisau.Po to sluoksniuoju.Tiekiama gausiai apibarscius kavos milteliais sumaisytais su cukrum.
O su tais sausainiais-pirsteliais reik atsargiai,jie labai greit panardinami i atsalusia kava ir istraukiami.Tiesiog sekundes reikalas.
oziaragis
thumbup.gif Reikes isbandyti ir naujus receptus,nors mano TIRAMISU visiems labai patinka(kai turesiu laiko galesiu ir as jums parasyti),bet man patinka naujienos thumbup.gif
filifjonka
aš dariau pagal pirmą bea receptą.
man per riebu g.gif
jei daryčiau dar tai keisčiau giretinėlę liesu jogurtu matyt g.gif
oziaragis
[quote=bea,2004 01 18, 00:09]
<!-- ALIGN begin --><div align="center">[color=purple]Tiramisu

12 porciju
Gaminimas 45 minutes

6 kiaushiniai
450 g mascarpone surio
36 sausainiukai (lady fingers)
2-1/2 puodelio stiprios kavos
13 shaukshtu cukraus
3 saukstai kakavos
1. Mikseriu ishsukite trynius su cukrumi.
2. Idekite mascarpone suri ir ishmaishykite.
3. Ishplakite baltymus iki standziu putu ir imaishykite i mascarpone mishini.
4. I 1/3 mascarpone misinio idekite kakava ir gerai ishmaishykitel.
5. Puse mascarpone mishinio be kakavos supilkite i serviravimo inda.
6. Greit pamirkykite sausainius i kava ir dekite ant to mishinio.
7. Ant sausainiu dekite ascarpone mishini su kakava.
8. Vel dekite sausainiukus pamirkytus kavoje ir ant ju sudekite likusi mascarpone mishini.
9. Pabarstykite virshu kakavos milteliais
10. Shaldykite 24 val.

As labai panasiai darau savo tiramisu skanumyna kaip ir parasyta sitam recepte,bet sausainius pamirkau i Kapucino kava,nes nemegstu stiprios kavos skonio saldumynuose(nors kava labai megstu) ir dar i krema pritarkuoju citrinos zievele ir idedu 2 pakelius vanilinio cukraus,o kakavos tai nededu.Kad geriau sustingtu i maskarpones mase ipilu truputi zelatinos.Man sitas receptas labai patinka(ir visiem ,ka vaisinau) thumbup.gif Kita karta kai gaminsiu Tiramisu ,pabandysiu ir as paskaninti maskarpone misini kakavos milteliais,bus dvieju spalvu thumbup.gif
oziaragis
QUOTE(Azali @ 2005 09 06, 00:31)
Ar teisingai supratau , kad šį desertą reikia ir valgyti iš to dubens ,kuriame jis sušaldomas ?
*

Taip ,teisingai supratai biggrin.gif todel as isigijau grazu stiklini inda specialiai siam desertui.Geriau ,kad butu staciom sienelem.Kadangi as dedu truputi zelatinos,tai man dabar nereikia saukstu kabinti,nes jis geriau sustingsta,o skonis nepasikeicia.Dabar galiu graziai atpjauti ir su lopetele tortui graziai isimti is to indo.Kartais padarau i atskirus mazycius grazius indelius deserui ,kiekvienam sveciu individualiai,bet tada reikia atsargiai,kad nebutu per didele porcija biggrin.gif
snoopy
Ka gi, ir as pabandziau namie pasigaminti Tiramisu klasikini varianta-berods,pagal Springlet, recepta. Lyg ir viskas sauniai gavosi, bet...na, kad labai labai jau butu thumbup.gif , tai nepasakyciau schmoll.gif
Klausimelis: kiek slapi tie lady fingers turi buti? Labai jau greitai kose is ju gaunasi g.gif Beje mirkinau kavoje viena sluoksni, o kita norejau kavos likeryje, bet kad ten jokio efekto tiem sausainiam-ir liko kieti.
Google
na suplanavau daryti tiramisu...bet niekaip nerandu tu lady fingers... sad.gif
na bet IKI pamaciau biskvitiniu pirsteliu... ju ten gal 60 ipakavime ir apie 5lt kainuoja.... o jie tiktu??? gal tas pats tik pavadinimas kitas?

ir dar klausimeli turiu...
pirmaji sausainiu sluoksni mirkyti, o antra deti visiskai sausus???? ir mirkyti tai reiskia greit ikisti - istraukti, ar ikisti-palaukti- istraukti ? ax.gif ax.gif ax.gif
filifjonka
visus sausainėlius reikia mirkyti.
tai manau, kad šnekam apie tuos pačius. IKI jų tikrai būna mirksiukas.gif
bea
QUOTE(Beviltiska @ 2005 09 28, 12:40)
na suplanavau daryti tiramisu...bet niekaip nerandu tu lady fingers...  sad.gif
na bet IKI pamaciau biskvitiniu pirsteliu... ju ten gal 60 ipakavime ir apie 5lt kainuoja.... o jie tiktu??? gal tas pats tik pavadinimas kitas?

ir dar klausimeli turiu...
pirmaji sausainiu sluoksni mirkyti, o antra deti visiskai sausus???? ir mirkyti tai reiskia greit ikisti - istraukti, ar ikisti-palaukti- istraukti ?  ax.gif  ax.gif  ax.gif
*

reikia greit įkišt ir iškart ištraukt, jie kaip kempinė, labai greit prisigeria, tad jei perdaug, gali ištižti.
Zemugne
Pavaišino mane Italijoje Tiramisu. Dabar noriu pasigaminti, bet iškilo tokia problema: gal kas žinot, kur Lietuvoje gauti saldžios natūralios kakavos (nesaldintos)? Pasirodo, kai kurios rūšys užaugina saldžias pupeles, kurios net be cukraus atrodo kaip pasaldintos g.gif
tyritityri
sveikos moterys auksarankes 4u.gif

zodziu savo draugo mamai mamos dienos proga noriu pagamaint skanu pyraga ar torciuka su mascarpones suriu, bet kai bandziau daryt su tais sausainiais tai man istizo ir issileido viskas verysad.gif

tai dabar klausimas, gal imanoma kaip nors pasigamint koki tiramisu, bet kad butu standus toks, ir kad butu galima naudojant ta sonu uzdaroma forma apvalia, krastus po to nuimt ir liktu toks kaip pyragas?

na nzn ar supratot, nzn ar tai tiramisu, bet jei kazka pan galit pasiulyt tai siulykit ir kuo greiciau! drinks_cheers.gif
Sonatina
Kažkada internete radau tokį receptą:

user posted image

Tiramisu su braškėmis

Biskvitinis pagrindas
4 kiaušiniai
150 ml cukraus
50 ml bulvių krakmolo
1 a. š. kepimo miltelių
100 ml miltų

Sirupas
50 ml apelsinų sulčių
50 ml konjako
50 ml kavos

Sūrio masė
2 kiaušiniai
200 ml cukraus
200 ml riebios grietinėlės
200 g sūrio (mascarpone)
2 a. š. tarkuotos apelsino žievelės

Papuošimas
Kakavos milteliai
500 -600 g šviežių braškių

1. Išplakti kiaušinius su cukrumi. Persijoti į tešlą krakmolą, miltus ir kepimo miltelius.
Iškloti torto formą kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 8 min. iki 225C įkaitintoje orkaitėje.
Išimti biskvitą, padėti ant cukrumi pabarstyto popieriaus ir pridengti.

user posted image

2. Paruošti sūrio masę: išplakti sūrį su kiaušiniais ir cukrumi, dėti apelsino žievelę. Išplakti grietinėlę ir įmaišyti į sūrio masę.

user posted image

3. Biskvitą perpjauti pusiau ir sulaistyti puse sirupo. Dėti pusę sūrio masės, uždengti antru biskvito sluoksniu, sulaistyti likusius sirupu ir sudėti likusią sūrio masę.

user posted image

4. Padėti Tiramisu kelioms valandoms į šaldytuvą.

Pabarstyti kakava ir papuošti braškėmis.

user posted image
tyritityri

super! sita ir pameginsiu pagaminti thumbup.gif drinks_cheers.gif
Sonatina
Parašyk, kaip gavosi, nes ir aš žadu už kelių savaičių daryti smile.gif
Sola
As dariau tiramizu savaitgali su sausainiukais,dabar galvoju,kad tuo kremu but visai skanu ir torto biskvitus pertepti,vietoj paprastai naudojamos grietineles
tyritityri
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 04, 12:06)
Parašyk, kaip gavosi, nes ir aš žadu už kelių savaičių daryti smile.gif
*

nu nzn as kepiau ta biskvita 18min ir dar mazai blink.gif naudoju apvalia sonu atsidarancia skarda ~23 cm skersmens, tai vuduryj apie 10cm skersmesn bynas neiskepes. dar kepu. bet jauciu kad is sito nelebai kas gausis. per nauja kept ta pagrinda g.gif
o su kremu tai viskas ok. skanus jau dabar thumbup.gif
bet laukiu kol tas biskvitas iskeps blink.gif g.gif
tyritityri
na tai stai as kepiau ~38min: 18 min 225C orkaitej ir 20 min 200C
sutepiau ir idejau i saldytuva smile.gif
rytoj skanausim ax.gif
Sonatina
Na, labai įdomu... Parašyk, kas gavosi g.gif O tas biskvitas nesigavo kietas?
tyritityri
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 05, 15:48)
Na, labai įdomu... Parašyk, kas gavosi g.gif O tas biskvitas nesigavo kietas?
*

nu viskas kaip ir gerai. biskvitas tikrai nebuvo kietas, tik vietom man kazkaip sodos skonis jautesi, sakau gal as kepimo miltelius kazkaip blogai imaisiau blush2.gif

del to sirupo, tai zinokit, konjako mano nuomone nereikia, geriau tiktu koks likeris, nes toks karstelejimas vos vos juntamas (niekas kitas nepastebejo, bet mano liezuvis viska jaucia mirksiukas.gif ). ir as dar pagalvojau, kad reiketu zelatinos i krema imaisyt, kad dar kiek stangresnis butu bet tai jau gausis nelabai tiramisu ax.gif

ir maziau cukraus, nes laaaabai jau saldus gavosi doh.gif man vieno mazutelaicio gabalelio buvo per akis.

nu anyway, sakiau kita karta pirksiu biskvita ir krema su zelatina maisysiu 4u.gif
bet siaip liuksusovas thumbup.gif drinks_cheers.gif
Sonatina
Supratau smile.gif Bandysiu ir aš daryti ir dėsiu mažiau cukraus 4u.gif Šiaip dedant kepimo miltelius, o ne sodą, sodos skonis išvis neturi jaustis g.gif
tyritityri
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 10, 16:41)
Supratau smile.gif  Bandysiu ir aš daryti ir dėsiu mažiau cukraus 4u.gif  Šiaip dedant kepimo miltelius, o ne sodą, sodos skonis išvis neturi jaustis g.gif
*

nu zinok, bet skonis buvo kaip sodos g.gif as ir nustebau nes dejau tik kepimo miltelius ax.gif
bet ten vietom toks tarsi kartumas buvo tai gal del to konjako unsure.gif nu nzn, sakiau kita kart jo nedesiu ir paziuresiu kas gausis mirksiukas.gif
Sola
O gal tada geriau paprasta biskvita iskepti arba krakmolo nedeti,gal del to jautesi kepimo milteliu skonis
Sonatina
Na va, ir aš išbandžiau Tiramisu su braškėmis smile.gif Labai skanus tortas!
Biskvitas gavosi labai purus ir tikrai nesijautė soda. Jį sulaisčiau tik apelsinų sultimis, šiek tiek atskiestomis vandeniu.
O kremas tai išvis pasakiškas rolleyes.gif Tik pasinaudojau tyritityri patarimu ir į kremą dėjau trečdaliu mažiau cukraus.

user posted image
Matilda1
Šiandien ir aš pasigaminau Tiramisu. Gavosi skanu, be to greitai pagaminama.Receptą ėmiau iš žurnalo "Burda"

200 g. biskvitinų sausainių pirštelių/
1 puodelis stiprios kavos
2 stikliukai (apie 100 ml) amareto
200 g. grietinėlės,
1 pok grietinėlės standiklio
250 g. mascarponės sūrio (recepte rašo, kad galima imti ir kokį kitą panašų sūrį)
60 g. cukraus pudros
cinamono,
vienos vanilės lazdelės šerdis(negavau)

Sausainius sudėti į blėką ir apšlakstyti kava ir amaretu.
Šiek tiek paplakti grietinėlę, tada suberti standiklį, cukrų ir cinamoną. Pabaigti plakti iki standumo.
Išplakti sūri ir atsargiai sumaišyti su grietinėle.
Tada į torto formą sluoksins sausainių, sluoksnis kremo, sluoksnis sausainių ant viršaus kremo. Padėti šaltai, prieš pateikimą pabarstyti kakava.

Matilda1
Dar tiesa dėl įdomumo suskaičiavau savikainą. ax.gif
Viską pirkau Iki parduotuvėj.

Sausainiai (pirkau dvigubą poką 400 g, tai 5,49/2) 2,72
Grietinėlė 2,39
Grietinėlės standiklis 0,39
Mascarpone 7,99
Amareto (700 ml 13,99/7) 1,99

Viso suapvalinus 16 Lt (gavosi 8 normalios porcijos, bet torčiukas toks nestoras)

Skanu, bet nepigu doh.gif
Aurute
Jooo ax.gif . Nepigus malonumas 4u.gif . Bet vertas thumbup.gif .
Sola
Na,bet juk ne kasdiena taip lepinames,tai manau galima karts nuo karto ir brangiaupasilepinti ax.gif
Letta
Nutariau sūnaus gimtadieniui pagaminti Tiramisų tortuką... Bet niekur nerandu pas mus biskvitinių sausainiukų "Lady Fingers" cry.gif Įtariu, teks daryti biskvitinį pagrindą verysad.gif O taip norėjosi kuo tikroviškesnį pagamint unsure.gif
Kristikas
Paskaiciau jusu receptelius ir nutariau prideti dar viena smile.gif Kadangi gyvenam Italijoje, vietine fauna mane ismokino kaip greitai ir gerai pasidaryti Tiramisu:
4 Kiasiniai
3 saukstai cukraus
500 gr. Mascarpone (Viena mano drauge Lietuvoke dare Tiramisu pagal sita recepta su sviezia separuota grietine - labai skaniai gavosi ir daug pigiau ax.gif )
Amaretto (pagal skoni, bet nereikia persistengti smile.gif )
Puodelis kavos (kuo stipresne, tuo geresne)
Lady fingher sausainiu - priklauso nuo skonio, as dedu kuo maziau, nes man taip skaniau.
Truputelis kakavos, uzbarsyti ant virsaus.
Atskirti kiausiniu baltymus nuo tryniu. I trynius ibert 1,5 sauksto cukraus ir gerai isplakti. I baltymus suberti likusius 1,5 sauksto cukraus ir isplakti iki standziu putu. Isplaktus trynius sumaisyti su 500gr. Mascarpone ir gauta masia atsargiai sumaisyti su baltymais.
Isvirta kava sumaisyti su Amaretto.
I dubenio dugna ipilti kelis saukstus gautos Mascarpone mases, tada vilgyti sausainius kavoje (reikia suvilginti mazai, kad kava visikai nepersisunktu per sausaini!!!) ir delioti., sluoksnis sausainiu, sluoksnis mascarpone mases ir t.t.
Ant virsaus uzberti kakavo ir ideti i saldytuva bent 4-6 valandom.
Skanaus 4u.gif
miskouoga
QUOTE(Letta @ 2006 07 02, 14:58)
Nutariau sūnaus gimtadieniui pagaminti Tiramisų tortuką... Bet niekur nerandu pas mus biskvitinių sausainiukų "Lady Fingers" cry.gif Įtariu, teks daryti biskvitinį pagrindą verysad.gif O taip norėjosi kuo tikroviškesnį pagamint unsure.gif
*

Visada yra Iki tinklo parduotuvese.
koyoties
QUOTE(Kristikas @ 2006 08 26, 20:41)
Paskaiciau jusu receptelius ir nutariau prideti dar viena  smile.gif Kadangi gyvenam Italijoje, vietine fauna mane ismokino kaip greitai ir gerai pasidaryti Tiramisu:
4 Kiasiniai
3 saukstai cukraus
500 gr. Mascarpone (Viena mano drauge Lietuvoke dare Tiramisu pagal sita recepta su sviezia separuota grietine - labai skaniai gavosi ir daug pigiau ax.gif )
Amaretto (pagal skoni, bet nereikia persistengti smile.gif )
Puodelis kavos (kuo stipresne, tuo geresne)
Lady fingher sausainiu - priklauso nuo skonio, as dedu kuo maziau, nes man taip skaniau.
Truputelis kakavos, uzbarsyti ant virsaus.
Atskirti kiausiniu baltymus nuo tryniu. I trynius ibert 1,5 sauksto cukraus ir gerai isplakti. I baltymus suberti likusius 1,5 sauksto cukraus ir  isplakti iki standziu putu. Isplaktus trynius sumaisyti su 500gr. Mascarpone ir gauta masia atsargiai sumaisyti su baltymais.
Isvirta kava sumaisyti su Amaretto.
I dubenio dugna ipilti kelis saukstus gautos Mascarpone mases, tada vilgyti sausainius kavoje (reikia suvilginti mazai, kad kava visikai nepersisunktu per sausaini!!!) ir delioti., sluoksnis sausainiu, sluoksnis mascarpone mases ir t.t.
Ant virsaus uzberti kakavo ir ideti i saldytuva bent 4-6 valandom.
Skanaus 4u.gif
*

o mazdaug kiek porciju gaunasi is sito kiekio produktu g.gif
Gegas
sveikos 4u.gif
kaip tik savo gimtadieniui sugalvojau padaryti si torciuka thumbup.gif
ir gera ideja perskaiciau, kad reikia ideti trupuciuka zelatinos
kiek jos deti i anuksciau pateikta recepta g.gif
dekoju mirksiukas.gif
2 vaikų mamulė
Kas norėtų paragauti Itališko Tiramisu mačiau yra pirkti IKI parduotuvėje Šiauliuose bent,tai manau ir kituose miestuose turėtų būti.Desertiniuose indeliuose prie jogurtų.Tai galima paragauti na o jeigu patiks tai ir didesnį pasigaminti. essen.gif
Aurute
QUOTE(2 vaikų mamulė @ 2006 11 27, 20:50)
Kas norėtų paragauti Itališko Tiramisu mačiau yra pirkti IKI parduotuvėje Šiauliuose bent,tai manau ir kituose miestuose turėtų būti.Desertiniuose indeliuose prie jogurtų.Tai galima paragauti na o jeigu patiks tai ir didesnį pasigaminti. essen.gif
*

Mačiau ir Maximoje užšaldytų. Bet savas gerai pagamintas vis vien skanesnis.
2 vaikų mamulė
QUOTE(Aurute @ 2006 11 28, 08:24)
Mačiau ir Maximoje užšaldytų. Bet savas gerai pagamintas vis vien skanesnis.
*

Tikiu kad skanesnis.Nors žiūrint kaip kam ,aš ne kokia kulinarė.Kartais neverta rizikuoti. blush2.gif
Aurute
QUOTE(2 vaikų mamulė @ 2006 11 29, 23:58)
Tikiu kad skanesnis.Nors žiūrint kaip kam ,aš ne kokia kulinarė.Kartais neverta rizikuoti. blush2.gif
*

Paraugk ir patiks 4u.gif .
2 vaikų mamulė
QUOTE(Aurute @ 2006 11 30, 07:02)
Paraugk ir patiks  4u.gif .
*

Taip aišku Aurutė prie bajerio. blink.gif biggrin.gif
seima
QUOTE(Springlet @ 2004 01 18, 14:58)
TRADICINIS TIRAMISU

(ruosti 30 min + 3 val saldytuve)

2 arbatiniai sauksteliai kakao,
4 kiausiniai (atskirti trynius nuo baltymu),
3 sauksteliai cukraus,
250g Maskarpone,
30 biskvitiniu sausainiu (lady fingers ar pan, gali buti gerai sugeriantis),
kavos ar sokoladinis likeris. Galima vietoj likerio naudoti klasikine kava.

1. Trynius gerai iki baltumo isplakti su cukrumi, tada po sauksteli sudeti Maskarpone ir sumaisyti su jau isplaktais baltymais.
2. Puse sausainiu sudrekinti likeriu ar kava ir padengti formos dugna.
3. Ant virsaus deti Maskarpones mase.
4. Pabarstyti kakava.
5. Pakartoti.
ant virsaus butinai kakava.
Atsaldyti smile.gif
*

vakar dariau tiramisu pagal ista receptuka, nesitikejau, kad bus taip skanu thumbup.gif sausainiukus mirkiau kavoje, o dejau 3 kiausinius, bet manau ir 2pakake butu, nes man kazkaip tas baltymu skonis prasimusa(nors niekas kitas jo nejaucia-gal cia todel, kad as isvis kiausiniu nemegstu)..paragavau krema, tai galvojau, kadn ieko neiseis, bet galutinis produktas maloniai nustebino wink.gif
mozazi
Liuks receptukas, liuks patiekaliukas, skonis nerealus 4u.gif
Polijana
saunus receptai,turesiu dar vienu gardesiu savo receptu knygoje daugiau essen.gif good.gif
Papildyta:
QUOTE(Polijana @ 2007 01 01, 18:30)
saunus receptai,turesiu dar vienu gardesiu savo receptu knygoje daugiau  essen.gif  good.gif
*

ir zinoma paskanausim thumbup.gif
Neeri
Valgiau Italijoje tiramisu viename viešbutyje, jau galvojau, kad burnoj tirps ir bus beprotiškai skanu doh.gif Kai pradėjau valgyti net juokas paėmė lotuliukas.gif Vos sudrėkinti sausainiai piršteliai (pas mus vad. Ledy Fingers) ir plakta grietinėlė, ant viršaus pabarstyta kavos . Na žodžiu grįžau į Lietuvą ir nusprendžiau pasidaryti tiramisų savaip biggrin.gif

400g sausainių pirštelių
500g Marskaponės sūrio
700g giretinėlės ( 35 proc.)
cukraus pagal skonį
kavos su nuosėdom gerą šaukštą
tirpios kavos ir cukraus apibarstymui

Kavą užplikiau verdančiu vandeniu kokiu 0,5l ir palikau pravėsti, prieš naudojimą nukošiau . Grietinėlę išplakiau su cukrumi iki standumo , sudėjau marskaponę ir išmaišiau gerai (masė turi gautis ne per saldi). Į lėkštę dėjau sausainius, ant kiekvieno sausainio užpyliau po šaukštą kavos ir dėjau dalį sūrio ir grietinėlės masės, taip gavosi 4 aukštai, paskutis sluoksnis sūrio masės, ant jos užbarsčiau sumaltos tirpios kavos su sumaltu cukrumi.
Gavosi labai skanus, nepermirkęs, bet ir ne sausas tortukas. Išėjo 12 didelių gabalų, vienam žmogui kaip desreto tai net per daug tokio gabalo tongue.gif Pinigine išraiška gavosi apie 18 litų daugiau nei 2kg.
Vakare įkelsiu nuotraukėlę ax.gif
zuikad
Vienam rusikam forume radau toky paprasta buitiny receptuka su nuotraukytem ir paaiskinimais http://kulinaria.nnm.ru/tiramisu 4u.gif gal kam tiks
Daivulyte
reiks isbandyti jusu receptukus,greit dukters gimtadienis thumbup.gif
tytuka
Sveikos.
Ir as savo receptuka parasysiu. Man tiramisu labai skanu, bet maskarpones suris - per riebu. Tai radau as viena recepta italiskuose receptu puslapiuose, isbandziau ir labai skanus gavosi.
4 bananai,
200 g. sausainuku,
300 gr. varskes (geriau varskes kremo)
1 stikline pieno arba bananu sulciu,
Saukstas medaus,
Kakavos,
Cukraus arba kitokiu saldikliu

Isplakti su miksteriu 2 bananus ir puse stiklines pieno (arba bananu sulciu). Isplakti atskirai varske su puse stiklines pieno, medumi ir cukrum (ar saldikliais). As dedu daugiau medaus ir be cukraus. Sumaisyti isplakta varskes mase su bananu mase.
Sausainukus apvolioti piene arba bananu sultyse ir deti pirma eile. Po to uzpilti kremu ir deti antra eile. Uzpilti likusiu kremu, ant virsaus sudelioti likusiais 2 bananais, supjaustytais riekutemis bei uzbarstyti per sieteli persijota kakava. Labai gaivus ir gali valgyti kiek telpa smile.gif
Čika
QUOTE(Neeri @ 2007 02 07, 15:19)
400g sausainių pirštelių
500g Marskaponės sūrio
cukraus pagal skonį

Kavą užplikiau verdančiu vandeniu kokiu 0,5l ir palikau pravėsti, prieš naudojimą nukošiau . Grietinėlę išplakiau su cukrumi iki standumo , sudėjau marskaponę ir išmaišiau gerai (masė turi gautis ne per saldi). Į lėkštę dėjau sausainius, ant kiekvieno sausainio užpyliau po šaukštą  kavos ir dėjau dalį sūrio ir grietinėlės masės, taip gavosi 4 aukštai, paskutis sluoksnis sūrio masės, ant jos užbarsčiau sumaltos tirpios kavos su sumaltu cukrumi.
Gavosi labai skanus, nepermirkęs, bet ir ne sausas tortukas. Išėjo 12 didelių gabalų, vienam žmogui kaip desreto tai net per daug tokio gabalo  tongue.gif Pinigine išraiška gavosi apie 18 litų daugiau nei 2kg.
Vakare įkelsiu nuotraukėlę  ax.gif
*

Nesupratau blink.gif kainos. Pas mus IKI parduotuvėj Maskarponės 250g kainuoja 8lt, tai vien jau tik sūris 16lt, o kur dar grietinėlės 700g gaunasi apie 7lt vidutiniškai, sausainiai... Tai gal tada kažkur papigiai galima gaut Maskarponės, tik nežinau kur mirksiukas.gif Gal kas žino tą gerą vietelę? blush2.gif
raimonda23
cia taip skanu reiks ismeginti smile.gif
grange
taip netiketai sugalvojau vietoj eilinio pyrago padaryti Tiramisu viena maza proga. nusipirkau visko, ir daugiau susimasciau kad gali neiseiti, nes cia kur gyvenu neturiu mikserio... ar su tuo kiausiniu plakikliu rankiniu isplaksiu tiek, kad butu gerai? verysad.gif g.gif
kedute
QUOTE(Čika @ 2007 06 25, 23:03)
[/b]

Nesupratau  blink.gif  kainos. Pas mus IKI parduotuvėj Maskarponės 250g kainuoja 8lt, tai vien jau tik sūris 16lt, o kur dar grietinėlės 700g gaunasi apie 7lt vidutiniškai, sausainiai... Tai gal tada kažkur papigiai galima gaut Maskarponės, tik nežinau kur  mirksiukas.gif  Gal kas žino tą gerą vietelę?  blush2.gif
*

maximoj tai 500g apie 10lt kainuoja o 250g apie 7lt, sausainiukai apie 3-4lt, ir grietinele jei 0.5l tai 4lt koki, stai tau ir 18lt
Papildyta:
QUOTE(Neeri @ 2007 02 07, 14:19)
Valgiau Italijoje tiramisu viename viešbutyje, jau galvojau, kad burnoj tirps ir bus beprotiškai skanu  doh.gif Kai pradėjau valgyti net juokas paėmė  lotuliukas.gif Vos sudrėkinti sausainiai piršteliai (pas mus vad. Ledy Fingers) ir plakta grietinėlė, ant viršaus pabarstyta kavos . Na žodžiu grįžau į Lietuvą ir nusprendžiau pasidaryti tiramisų savaip  biggrin.gif

400g sausainių pirštelių
500g Marskaponės sūrio
cukraus pagal skonį

Kavą užplikiau verdančiu vandeniu kokiu 0,5l ir palikau pravėsti, prieš naudojimą nukošiau . Grietinėlę išplakiau su cukrumi iki standumo , sudėjau marskaponę ir išmaišiau gerai (masė turi gautis ne per saldi). Į lėkštę dėjau sausainius, ant kiekvieno sausainio užpyliau po šaukštą  kavos ir dėjau dalį sūrio ir grietinėlės masės, taip gavosi 4 aukštai, paskutis sluoksnis sūrio masės, ant jos užbarsčiau sumaltos tirpios kavos su sumaltu cukrumi.
Gavosi labai skanus, nepermirkęs, bet ir ne sausas tortukas. Išėjo 12 didelių gabalų, vienam žmogui kaip desreto tai net per daug tokio gabalo  tongue.gif Pinigine išraiška gavosi apie 18 litų daugiau nei 2kg.
Vakare įkelsiu nuotraukėlę  ax.gif
*

nu jau tavo vakaras bais ilgai tesesi....... hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif
grange
QUOTE(kedute @ 2007 08 31, 14:28)
nu jau tavo vakaras bais ilgai tesesi....... hihihi.gif  hihihi.gif  hihihi.gif  hihihi.gif

lotuliukas.gif matyt suvalgė ir nebeliko laugh.gif

mano šiaip torto savikaina buvo 5,80 už marscaponę ir sausainius. na dar 3 kiaušiniai + cukrus+kava mirkymui+pora šaukštų kakavos tai dar galima priodėt kiek čia, kokį 1,50 lt. tai iš vis 7,30. na sakykim 8 lt. o gavos dyydelis indas, valgem 3 dienas po didžiausius gabalus iš 400 g sausainių, ir 200 g sūrio.
bet kadangi viską pirtkau ne lt gavos daug pigiau rolleyes.gif
kedute
Merginos reikia jusu pagalbos, kiek jau kartu dariau tiramisu( kad nesumelavus kokius turbut jau 6) verysad.gif , (darau pagal tradicini recepta) vis gaunas labai jau minstas , istizes toks paszkutini kart net zelatinos idejau ir visteik ........ verysad.gif verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(grange @ 2007 08 03, 15:52)
taip netiketai sugalvojau vietoj eilinio pyrago padaryti Tiramisu viena maza proga. nusipirkau visko, ir daugiau susimasciau kad gali neiseiti, nes cia kur gyvenu neturiu mikserio... ar su tuo kiausiniu plakikliu rankiniu isplaksiu tiek, kad butu gerai?  verysad.gif  g.gif
*

cia aisku jau paveluotai bet jauciu su rankiniu taip nepaplaksi, nors galima bandyt, anksciau kai tik pradejom su vyru gyvent mikserio neturejau o visokius pyragus dariau su rankiniu suplakdavau ir liuks budavo thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.