As darau pagal vokiska recepta: 3kiausiniu trynius isplaku su 100gr cukraus.Imaisau indeli mascarpone ir indeli philadelfijos surio.Isplaku baltymus ir atsargiai viska sumaisau.Po to sluoksniuoju.Tiekiama gausiai apibarscius kavos milteliais sumaisytais su cukrum. O su tais sausainiais-pirsteliais reik atsargiai,jie labai greit panardinami i atsalusia kava ir istraukiami.Tiesiog sekundes reikalas.
oziaragis
2005 09 09, 20:11
 Reikes isbandyti ir naujus receptus,nors mano TIRAMISU visiems labai patinka(kai turesiu laiko galesiu ir as jums parasyti),bet man patinka naujienos
filifjonka
2005 09 10, 09:53
aš dariau pagal pirmą bea receptą. man per riebu jei daryčiau dar tai keisčiau giretinėlę liesu jogurtu matyt
oziaragis
2005 09 12, 12:02
[quote=bea,2004 01 18, 00:09] <!-- ALIGN begin --><div align="center">[color=purple] Tiramisu 12 porciju Gaminimas 45 minutes 6 kiaushiniai 450 g mascarpone surio 36 sausainiukai (lady fingers) 2-1/2 puodelio stiprios kavos 13 shaukshtu cukraus 3 saukstai kakavos 1. Mikseriu ishsukite trynius su cukrumi. 2. Idekite mascarpone suri ir ishmaishykite. 3. Ishplakite baltymus iki standziu putu ir imaishykite i mascarpone mishini. 4. I 1/3 mascarpone misinio idekite kakava ir gerai ishmaishykitel. 5. Puse mascarpone mishinio be kakavos supilkite i serviravimo inda. 6. Greit pamirkykite sausainius i kava ir dekite ant to mishinio. 7. Ant sausainiu dekite ascarpone mishini su kakava. 8. Vel dekite sausainiukus pamirkytus kavoje ir ant ju sudekite likusi mascarpone mishini. 9. Pabarstykite virshu kakavos milteliais 10. Shaldykite 24 val. As labai panasiai darau savo tiramisu skanumyna kaip ir parasyta sitam recepte,bet sausainius pamirkau i Kapucino kava,nes nemegstu stiprios kavos skonio saldumynuose(nors kava labai megstu) ir dar i krema pritarkuoju citrinos zievele ir idedu 2 pakelius vanilinio cukraus,o kakavos tai nededu.Kad geriau sustingtu i maskarpones mase ipilu truputi zelatinos.Man sitas receptas labai patinka(ir visiem ,ka vaisinau)  Kita karta kai gaminsiu Tiramisu ,pabandysiu ir as paskaninti maskarpone misini kakavos milteliais,bus dvieju spalvu
oziaragis
2005 09 12, 12:14
QUOTE(Azali @ 2005 09 06, 00:31) Ar teisingai supratau , kad šį desertą reikia ir valgyti iš to dubens ,kuriame jis sušaldomas ? Taip ,teisingai supratai  todel as isigijau grazu stiklini inda specialiai siam desertui.Geriau ,kad butu staciom sienelem.Kadangi as dedu truputi zelatinos,tai man dabar nereikia saukstu kabinti,nes jis geriau sustingsta,o skonis nepasikeicia.Dabar galiu graziai atpjauti ir su lopetele tortui graziai isimti is to indo.Kartais padarau i atskirus mazycius grazius indelius deserui ,kiekvienam sveciu individualiai,bet tada reikia atsargiai,kad nebutu per didele porcija
Ka gi, ir as pabandziau namie pasigaminti Tiramisu klasikini varianta-berods,pagal Springlet, recepta. Lyg ir viskas sauniai gavosi, bet...na, kad labai labai jau butu  , tai nepasakyciau Klausimelis: kiek slapi tie lady fingers turi buti? Labai jau greitai kose is ju gaunasi  Beje mirkinau kavoje viena sluoksni, o kita norejau kavos likeryje, bet kad ten jokio efekto tiem sausainiam-ir liko kieti.
na suplanavau daryti tiramisu...bet niekaip nerandu tu lady fingers... na bet IKI pamaciau biskvitiniu pirsteliu... ju ten gal 60 ipakavime ir apie 5lt kainuoja.... o jie tiktu??? gal tas pats tik pavadinimas kitas? ir dar klausimeli turiu... pirmaji sausainiu sluoksni mirkyti, o antra deti visiskai sausus???? ir mirkyti tai reiskia greit ikisti - istraukti, ar ikisti-palaukti- istraukti ?
filifjonka
2005 09 28, 11:45
visus sausainėlius reikia mirkyti. tai manau, kad šnekam apie tuos pačius. IKI jų tikrai būna
QUOTE(Beviltiska @ 2005 09 28, 12:40) na suplanavau daryti tiramisu...bet niekaip nerandu tu lady fingers... na bet IKI pamaciau biskvitiniu pirsteliu... ju ten gal 60 ipakavime ir apie 5lt kainuoja.... o jie tiktu??? gal tas pats tik pavadinimas kitas? ir dar klausimeli turiu... pirmaji sausainiu sluoksni mirkyti, o antra deti visiskai sausus???? ir mirkyti tai reiskia greit ikisti - istraukti, ar ikisti-palaukti- istraukti ?  reikia greit įkišt ir iškart ištraukt, jie kaip kempinė, labai greit prisigeria, tad jei perdaug, gali ištižti.
Zemugne
2006 04 19, 15:21
Pavaišino mane Italijoje Tiramisu. Dabar noriu pasigaminti, bet iškilo tokia problema: gal kas žinot, kur Lietuvoje gauti saldžios natūralios kakavos (nesaldintos)? Pasirodo, kai kurios rūšys užaugina saldžias pupeles, kurios net be cukraus atrodo kaip pasaldintos
tyritityri
2006 05 03, 19:00
sveikos moterys auksarankes zodziu savo draugo mamai mamos dienos proga noriu pagamaint skanu pyraga ar torciuka su mascarpones suriu, bet kai bandziau daryt su tais sausainiais tai man istizo ir issileido viskas  tai dabar klausimas, gal imanoma kaip nors pasigamint koki tiramisu, bet kad butu standus toks, ir kad butu galima naudojant ta sonu uzdaroma forma apvalia, krastus po to nuimt ir liktu toks kaip pyragas? na nzn ar supratot, nzn ar tai tiramisu, bet jei kazka pan galit pasiulyt tai siulykit ir kuo greiciau!
Sonatina
2006 05 04, 09:30
Kažkada internete radau tokį receptą: Tiramisu su braškėmis Biskvitinis pagrindas4 kiaušiniai 150 ml cukraus 50 ml bulvių krakmolo 1 a. š. kepimo miltelių 100 ml miltų Sirupas50 ml apelsinų sulčių 50 ml konjako 50 ml kavos Sūrio masė2 kiaušiniai 200 ml cukraus 200 ml riebios grietinėlės 200 g sūrio (mascarpone) 2 a. š. tarkuotos apelsino žievelės PapuošimasKakavos milteliai 500 -600 g šviežių braškių 1. Išplakti kiaušinius su cukrumi. Persijoti į tešlą krakmolą, miltus ir kepimo miltelius. Iškloti torto formą kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 8 min. iki 225C įkaitintoje orkaitėje. Išimti biskvitą, padėti ant cukrumi pabarstyto popieriaus ir pridengti. 2. Paruošti sūrio masę: išplakti sūrį su kiaušiniais ir cukrumi, dėti apelsino žievelę. Išplakti grietinėlę ir įmaišyti į sūrio masę. 3. Biskvitą perpjauti pusiau ir sulaistyti puse sirupo. Dėti pusę sūrio masės, uždengti antru biskvito sluoksniu, sulaistyti likusius sirupu ir sudėti likusią sūrio masę.  4. Padėti Tiramisu kelioms valandoms į šaldytuvą. Pabarstyti kakava ir papuošti braškėmis.
tyritityri
2006 05 04, 09:52
super! sita ir pameginsiu pagaminti
Sonatina
2006 05 04, 10:06
Parašyk, kaip gavosi, nes ir aš žadu už kelių savaičių daryti
As dariau tiramizu savaitgali su sausainiukais,dabar galvoju,kad tuo kremu but visai skanu ir torto biskvitus pertepti,vietoj paprastai naudojamos grietineles
tyritityri
2006 05 05, 12:05
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 04, 12:06) Parašyk, kaip gavosi, nes ir aš žadu už kelių savaičių daryti  nu nzn as kepiau ta biskvita 18min ir dar mazai  naudoju apvalia sonu atsidarancia skarda ~23 cm skersmens, tai vuduryj apie 10cm skersmesn bynas neiskepes. dar kepu. bet jauciu kad is sito nelebai kas gausis. per nauja kept ta pagrinda o su kremu tai viskas ok. skanus jau dabar bet laukiu kol tas biskvitas iskeps
tyritityri
2006 05 05, 13:14
na tai stai as kepiau ~38min: 18 min 225C orkaitej ir 20 min 200C sutepiau ir idejau i saldytuva rytoj skanausim
Sonatina
2006 05 05, 13:48
Na, labai įdomu... Parašyk, kas gavosi  O tas biskvitas nesigavo kietas?
tyritityri
2006 05 10, 14:29
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 05, 15:48) Na, labai įdomu... Parašyk, kas gavosi  O tas biskvitas nesigavo kietas? nu viskas kaip ir gerai. biskvitas tikrai nebuvo kietas, tik vietom man kazkaip sodos skonis jautesi, sakau gal as kepimo miltelius kazkaip blogai imaisiau del to sirupo, tai zinokit, konjako mano nuomone nereikia, geriau tiktu koks likeris, nes toks karstelejimas vos vos juntamas (niekas kitas nepastebejo, bet mano liezuvis viska jaucia  ). ir as dar pagalvojau, kad reiketu zelatinos i krema imaisyt, kad dar kiek stangresnis butu bet tai jau gausis nelabai tiramisu ir maziau cukraus, nes laaaabai jau saldus gavosi  man vieno mazutelaicio gabalelio buvo per akis. nu anyway, sakiau kita karta pirksiu biskvita ir krema su zelatina maisysiu bet siaip liuksusovas
Sonatina
2006 05 10, 14:41
Supratau  Bandysiu ir aš daryti ir dėsiu mažiau cukraus  Šiaip dedant kepimo miltelius, o ne sodą, sodos skonis išvis neturi jaustis
tyritityri
2006 05 10, 21:20
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 10, 16:41) Supratau  Bandysiu ir aš daryti ir dėsiu mažiau cukraus  Šiaip dedant kepimo miltelius, o ne sodą, sodos skonis išvis neturi jaustis  nu zinok, bet skonis buvo kaip sodos  as ir nustebau nes dejau tik kepimo miltelius bet ten vietom toks tarsi kartumas buvo tai gal del to konjako  nu nzn, sakiau kita kart jo nedesiu ir paziuresiu kas gausis
O gal tada geriau paprasta biskvita iskepti arba krakmolo nedeti,gal del to jautesi kepimo milteliu skonis
Sonatina
2006 05 22, 12:22
Na va, ir aš išbandžiau Tiramisu su braškėmis  Labai skanus tortas! Biskvitas gavosi labai purus ir tikrai nesijautė soda. Jį sulaisčiau tik apelsinų sultimis, šiek tiek atskiestomis vandeniu. O kremas tai išvis pasakiškas  Tik pasinaudojau tyritityri patarimu ir į kremą dėjau trečdaliu mažiau cukraus.
Matilda1
2006 06 28, 22:12
Šiandien ir aš pasigaminau Tiramisu. Gavosi skanu, be to greitai pagaminama.Receptą ėmiau iš žurnalo "Burda"
200 g. biskvitinų sausainių pirštelių/ 1 puodelis stiprios kavos 2 stikliukai (apie 100 ml) amareto 200 g. grietinėlės, 1 pok grietinėlės standiklio 250 g. mascarponės sūrio (recepte rašo, kad galima imti ir kokį kitą panašų sūrį) 60 g. cukraus pudros cinamono, vienos vanilės lazdelės šerdis(negavau)
Sausainius sudėti į blėką ir apšlakstyti kava ir amaretu. Šiek tiek paplakti grietinėlę, tada suberti standiklį, cukrų ir cinamoną. Pabaigti plakti iki standumo. Išplakti sūri ir atsargiai sumaišyti su grietinėle. Tada į torto formą sluoksins sausainių, sluoksnis kremo, sluoksnis sausainių ant viršaus kremo. Padėti šaltai, prieš pateikimą pabarstyti kakava.
Matilda1
2006 06 28, 22:32
Dar tiesa dėl įdomumo suskaičiavau savikainą. Viską pirkau Iki parduotuvėj. Sausainiai (pirkau dvigubą poką 400 g, tai 5,49/2) 2,72 Grietinėlė 2,39 Grietinėlės standiklis 0,39 Mascarpone 7,99 Amareto (700 ml 13,99/7) 1,99 Viso suapvalinus 16 Lt (gavosi 8 normalios porcijos, bet torčiukas toks nestoras) Skanu, bet nepigu
Jooo  . Nepigus malonumas  . Bet vertas  .
Na,bet juk ne kasdiena taip lepinames,tai manau galima karts nuo karto ir brangiaupasilepinti
Nutariau sūnaus gimtadieniui pagaminti Tiramisų tortuką... Bet niekur nerandu pas mus biskvitinių sausainiukų "Lady Fingers"  Įtariu, teks daryti biskvitinį pagrindą  O taip norėjosi kuo tikroviškesnį pagamint
Kristikas
2006 08 26, 19:41
Paskaiciau jusu receptelius ir nutariau prideti dar viena  Kadangi gyvenam Italijoje, vietine fauna mane ismokino kaip greitai ir gerai pasidaryti Tiramisu: 4 Kiasiniai 3 saukstai cukraus 500 gr. Mascarpone (Viena mano drauge Lietuvoke dare Tiramisu pagal sita recepta su sviezia separuota grietine - labai skaniai gavosi ir daug pigiau  ) Amaretto (pagal skoni, bet nereikia persistengti  ) Puodelis kavos (kuo stipresne, tuo geresne) Lady fingher sausainiu - priklauso nuo skonio, as dedu kuo maziau, nes man taip skaniau. Truputelis kakavos, uzbarsyti ant virsaus. Atskirti kiausiniu baltymus nuo tryniu. I trynius ibert 1,5 sauksto cukraus ir gerai isplakti. I baltymus suberti likusius 1,5 sauksto cukraus ir isplakti iki standziu putu. Isplaktus trynius sumaisyti su 500gr. Mascarpone ir gauta masia atsargiai sumaisyti su baltymais. Isvirta kava sumaisyti su Amaretto. I dubenio dugna ipilti kelis saukstus gautos Mascarpone mases, tada vilgyti sausainius kavoje (reikia suvilginti mazai, kad kava visikai nepersisunktu per sausaini!!!) ir delioti., sluoksnis sausainiu, sluoksnis mascarpone mases ir t.t. Ant virsaus uzberti kakavo ir ideti i saldytuva bent 4-6 valandom. Skanaus
miskouoga
2006 10 19, 21:10
QUOTE(Letta @ 2006 07 02, 14:58) Nutariau sūnaus gimtadieniui pagaminti Tiramisų tortuką... Bet niekur nerandu pas mus biskvitinių sausainiukų "Lady Fingers"  Įtariu, teks daryti biskvitinį pagrindą  O taip norėjosi kuo tikroviškesnį pagamint  Visada yra Iki tinklo parduotuvese.
koyoties
2006 10 27, 14:14
QUOTE(Kristikas @ 2006 08 26, 20:41) Paskaiciau jusu receptelius ir nutariau prideti dar viena  Kadangi gyvenam Italijoje, vietine fauna mane ismokino kaip greitai ir gerai pasidaryti Tiramisu: 4 Kiasiniai 3 saukstai cukraus 500 gr. Mascarpone (Viena mano drauge Lietuvoke dare Tiramisu pagal sita recepta su sviezia separuota grietine - labai skaniai gavosi ir daug pigiau  ) Amaretto (pagal skoni, bet nereikia persistengti  ) Puodelis kavos (kuo stipresne, tuo geresne) Lady fingher sausainiu - priklauso nuo skonio, as dedu kuo maziau, nes man taip skaniau. Truputelis kakavos, uzbarsyti ant virsaus. Atskirti kiausiniu baltymus nuo tryniu. I trynius ibert 1,5 sauksto cukraus ir gerai isplakti. I baltymus suberti likusius 1,5 sauksto cukraus ir isplakti iki standziu putu. Isplaktus trynius sumaisyti su 500gr. Mascarpone ir gauta masia atsargiai sumaisyti su baltymais. Isvirta kava sumaisyti su Amaretto. I dubenio dugna ipilti kelis saukstus gautos Mascarpone mases, tada vilgyti sausainius kavoje (reikia suvilginti mazai, kad kava visikai nepersisunktu per sausaini!!!) ir delioti., sluoksnis sausainiu, sluoksnis mascarpone mases ir t.t. Ant virsaus uzberti kakavo ir ideti i saldytuva bent 4-6 valandom. Skanaus  o mazdaug kiek porciju gaunasi is sito kiekio produktu
sveikos kaip tik savo gimtadieniui sugalvojau padaryti si torciuka ir gera ideja perskaiciau, kad reikia ideti trupuciuka zelatinos kiek jos deti i anuksciau pateikta recepta dekoju
2 vaikų mamulė
2006 11 27, 20:50
Kas norėtų paragauti Itališko Tiramisu mačiau yra pirkti IKI parduotuvėje Šiauliuose bent,tai manau ir kituose miestuose turėtų būti.Desertiniuose indeliuose prie jogurtų.Tai galima paragauti na o jeigu patiks tai ir didesnį pasigaminti.
QUOTE(2 vaikų mamulė @ 2006 11 27, 20:50) Kas norėtų paragauti Itališko Tiramisu mačiau yra pirkti IKI parduotuvėje Šiauliuose bent,tai manau ir kituose miestuose turėtų būti.Desertiniuose indeliuose prie jogurtų.Tai galima paragauti na o jeigu patiks tai ir didesnį pasigaminti.  Mačiau ir Maximoje užšaldytų. Bet savas gerai pagamintas vis vien skanesnis.
2 vaikų mamulė
2006 11 29, 23:58
QUOTE(Aurute @ 2006 11 28, 08:24) Mačiau ir Maximoje užšaldytų. Bet savas gerai pagamintas vis vien skanesnis. Tikiu kad skanesnis.Nors žiūrint kaip kam ,aš ne kokia kulinarė.Kartais neverta rizikuoti.
QUOTE(2 vaikų mamulė @ 2006 11 29, 23:58) Tikiu kad skanesnis.Nors žiūrint kaip kam ,aš ne kokia kulinarė.Kartais neverta rizikuoti.  Paraugk ir patiks  .
2 vaikų mamulė
2006 11 30, 11:45
QUOTE(Aurute @ 2006 11 30, 07:02) Paraugk ir patiks  . Taip aišku Aurutė prie bajerio.
QUOTE(Springlet @ 2004 01 18, 14:58) TRADICINIS TIRAMISU(ruosti 30 min + 3 val saldytuve) 2 arbatiniai sauksteliai kakao, 4 kiausiniai (atskirti trynius nuo baltymu), 3 sauksteliai cukraus, 250g Maskarpone, 30 biskvitiniu sausainiu (lady fingers ar pan, gali buti gerai sugeriantis), kavos ar sokoladinis likeris. Galima vietoj likerio naudoti klasikine kava. 1. Trynius gerai iki baltumo isplakti su cukrumi, tada po sauksteli sudeti Maskarpone ir sumaisyti su jau isplaktais baltymais. 2. Puse sausainiu sudrekinti likeriu ar kava ir padengti formos dugna. 3. Ant virsaus deti Maskarpones mase. 4. Pabarstyti kakava. 5. Pakartoti. ant virsaus butinai kakava. Atsaldyti  vakar dariau tiramisu pagal ista receptuka, nesitikejau, kad bus taip skanu  sausainiukus mirkiau kavoje, o dejau 3 kiausinius, bet manau ir 2pakake butu, nes man kazkaip tas baltymu skonis prasimusa(nors niekas kitas jo nejaucia-gal cia todel, kad as isvis kiausiniu nemegstu)..paragavau krema, tai galvojau, kadn ieko neiseis, bet galutinis produktas maloniai nustebino
Liuks receptukas, liuks patiekaliukas, skonis nerealus
Polijana
2007 01 01, 17:32
saunus receptai,turesiu dar vienu gardesiu savo receptu knygoje daugiau Papildyta:QUOTE(Polijana @ 2007 01 01, 18:30) saunus receptai,turesiu dar vienu gardesiu savo receptu knygoje daugiau  ir zinoma paskanausim
Valgiau Italijoje tiramisu viename viešbutyje, jau galvojau, kad burnoj tirps ir bus beprotiškai skanu  Kai pradėjau valgyti net juokas paėmė  Vos sudrėkinti sausainiai piršteliai (pas mus vad. Ledy Fingers) ir plakta grietinėlė, ant viršaus pabarstyta kavos . Na žodžiu grįžau į Lietuvą ir nusprendžiau pasidaryti tiramisų savaip 400g sausainių pirštelių 500g Marskaponės sūrio 700g giretinėlės ( 35 proc.) cukraus pagal skonį kavos su nuosėdom gerą šaukštą tirpios kavos ir cukraus apibarstymui Kavą užplikiau verdančiu vandeniu kokiu 0,5l ir palikau pravėsti, prieš naudojimą nukošiau . Grietinėlę išplakiau su cukrumi iki standumo , sudėjau marskaponę ir išmaišiau gerai (masė turi gautis ne per saldi). Į lėkštę dėjau sausainius, ant kiekvieno sausainio užpyliau po šaukštą kavos ir dėjau dalį sūrio ir grietinėlės masės, taip gavosi 4 aukštai, paskutis sluoksnis sūrio masės, ant jos užbarsčiau sumaltos tirpios kavos su sumaltu cukrumi. Gavosi labai skanus, nepermirkęs, bet ir ne sausas tortukas. Išėjo 12 didelių gabalų, vienam žmogui kaip desreto tai net per daug tokio gabalo  Pinigine išraiška gavosi apie 18 litų daugiau nei 2kg. Vakare įkelsiu nuotraukėlę
Vienam rusikam forume radau toky paprasta buitiny receptuka su nuotraukytem ir paaiskinimais http://kulinaria.nnm.ru/tiramisu  gal kam tiks
Daivulyte
2007 06 16, 19:14
reiks isbandyti jusu receptukus,greit dukters gimtadienis
Sveikos. Ir as savo receptuka parasysiu. Man tiramisu labai skanu, bet maskarpones suris - per riebu. Tai radau as viena recepta italiskuose receptu puslapiuose, isbandziau ir labai skanus gavosi. 4 bananai, 200 g. sausainuku, 300 gr. varskes (geriau varskes kremo) 1 stikline pieno arba bananu sulciu, Saukstas medaus, Kakavos, Cukraus arba kitokiu saldikliu Isplakti su miksteriu 2 bananus ir puse stiklines pieno (arba bananu sulciu). Isplakti atskirai varske su puse stiklines pieno, medumi ir cukrum (ar saldikliais). As dedu daugiau medaus ir be cukraus. Sumaisyti isplakta varskes mase su bananu mase. Sausainukus apvolioti piene arba bananu sultyse ir deti pirma eile. Po to uzpilti kremu ir deti antra eile. Uzpilti likusiu kremu, ant virsaus sudelioti likusiais 2 bananais, supjaustytais riekutemis bei uzbarstyti per sieteli persijota kakava. Labai gaivus ir gali valgyti kiek telpa
QUOTE(Neeri @ 2007 02 07, 15:19) 400g sausainių pirštelių 500g Marskaponės sūrio 700g giretinėlės ( 35 proc.) cukraus pagal skonį kavos su nuosėdom gerą šaukštą tirpios kavos ir cukraus apibarstymui Kavą užplikiau verdančiu vandeniu kokiu 0,5l ir palikau pravėsti, prieš naudojimą nukošiau . Grietinėlę išplakiau su cukrumi iki standumo , sudėjau marskaponę ir išmaišiau gerai (masė turi gautis ne per saldi). Į lėkštę dėjau sausainius, ant kiekvieno sausainio užpyliau po šaukštą kavos ir dėjau dalį sūrio ir grietinėlės masės, taip gavosi 4 aukštai, paskutis sluoksnis sūrio masės, ant jos užbarsčiau sumaltos tirpios kavos su sumaltu cukrumi. Gavosi labai skanus, nepermirkęs, bet ir ne sausas tortukas. Išėjo 12 didelių gabalų, vienam žmogui kaip desreto tai net per daug tokio gabalo Pinigine išraiška gavosi apie 18 litų daugiau nei 2kg. Vakare įkelsiu nuotraukėlę 
Nesupratau  kainos. Pas mus IKI parduotuvėj Maskarponės 250g kainuoja 8lt, tai vien jau tik sūris 16lt, o kur dar grietinėlės 700g gaunasi apie 7lt vidutiniškai, sausainiai... Tai gal tada kažkur papigiai galima gaut Maskarponės, tik nežinau kur  Gal kas žino tą gerą vietelę?
raimonda23
2007 06 26, 15:33
cia taip skanu reiks ismeginti
taip netiketai sugalvojau vietoj eilinio pyrago padaryti Tiramisu viena maza proga. nusipirkau visko, ir daugiau susimasciau kad gali neiseiti, nes cia kur gyvenu neturiu mikserio... ar su tuo kiausiniu plakikliu rankiniu isplaksiu tiek, kad butu gerai?
QUOTE(Čika @ 2007 06 25, 23:03) [/b] Nesupratau  kainos. Pas mus IKI parduotuvėj Maskarponės 250g kainuoja 8lt, tai vien jau tik sūris 16lt, o kur dar grietinėlės 700g gaunasi apie 7lt vidutiniškai, sausainiai... Tai gal tada kažkur papigiai galima gaut Maskarponės, tik nežinau kur  Gal kas žino tą gerą vietelę?  maximoj tai 500g apie 10lt kainuoja o 250g apie 7lt, sausainiukai apie 3-4lt, ir grietinele jei 0.5l tai 4lt koki, stai tau ir 18lt Papildyta:QUOTE(Neeri @ 2007 02 07, 14:19) Valgiau Italijoje tiramisu viename viešbutyje, jau galvojau, kad burnoj tirps ir bus beprotiškai skanu  Kai pradėjau valgyti net juokas paėmė  Vos sudrėkinti sausainiai piršteliai (pas mus vad. Ledy Fingers) ir plakta grietinėlė, ant viršaus pabarstyta kavos . Na žodžiu grįžau į Lietuvą ir nusprendžiau pasidaryti tiramisų savaip 400g sausainių pirštelių 500g Marskaponės sūrio 700g giretinėlės ( 35 proc.) cukraus pagal skonį kavos su nuosėdom gerą šaukštą tirpios kavos ir cukraus apibarstymui Kavą užplikiau verdančiu vandeniu kokiu 0,5l ir palikau pravėsti, prieš naudojimą nukošiau . Grietinėlę išplakiau su cukrumi iki standumo , sudėjau marskaponę ir išmaišiau gerai (masė turi gautis ne per saldi). Į lėkštę dėjau sausainius, ant kiekvieno sausainio užpyliau po šaukštą kavos ir dėjau dalį sūrio ir grietinėlės masės, taip gavosi 4 aukštai, paskutis sluoksnis sūrio masės, ant jos užbarsčiau sumaltos tirpios kavos su sumaltu cukrumi. Gavosi labai skanus, nepermirkęs, bet ir ne sausas tortukas. Išėjo 12 didelių gabalų, vienam žmogui kaip desreto tai net per daug tokio gabalo  Pinigine išraiška gavosi apie 18 litų daugiau nei 2kg. Vakare įkelsiu nuotraukėlę  nu jau tavo vakaras bais ilgai tesesi.......
QUOTE(kedute @ 2007 08 31, 14:28)  matyt suvalgė ir nebeliko  mano šiaip torto savikaina buvo 5,80 už marscaponę ir sausainius. na dar 3 kiaušiniai + cukrus+kava mirkymui+pora šaukštų kakavos tai dar galima priodėt kiek čia, kokį 1,50 lt. tai iš vis 7,30. na sakykim 8 lt. o gavos dyydelis indas, valgem 3 dienas po didžiausius gabalus iš 400 g sausainių, ir 200 g sūrio. bet kadangi viską pirtkau ne lt gavos daug pigiau
Merginos reikia jusu pagalbos, kiek jau kartu dariau tiramisu( kad nesumelavus kokius turbut jau 6)  , (darau pagal tradicini recepta) vis gaunas labai jau minstas , istizes toks paszkutini kart net zelatinos idejau ir visteik ........ Papildyta:QUOTE(grange @ 2007 08 03, 15:52) taip netiketai sugalvojau vietoj eilinio pyrago padaryti Tiramisu viena maza proga. nusipirkau visko, ir daugiau susimasciau kad gali neiseiti, nes cia kur gyvenu neturiu mikserio... ar su tuo kiausiniu plakikliu rankiniu isplaksiu tiek, kad butu gerai?  cia aisku jau paveluotai bet jauciu su rankiniu taip nepaplaksi, nors galima bandyt, anksciau kai tik pradejom su vyru gyvent mikserio neturejau o visokius pyragus dariau su rankiniu suplakdavau ir liuks budavo
|
|