Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: "Namų darželis" Jaruzalėje (privatus).Pievų g.4
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
aurazija
Sveikos mamytės,

gal kas lankote šį darželį, įdomu būtų pasidalinti informacija ir pašnekėti, nes mano dvi dukrytės lanko jį.
jievaras
QUOTE(aurazija @ 2007 11 07, 16:53)
Sveikos mamytės,

gal kas lankote šį darželį, įdomu būtų pasidalinti informacija ir pašnekėti, nes mano dvi dukrytės lanko jį.
*

Labas Aurazija 4u.gif

Gal tu galėtum pasidalinti savo patirtimi apie šį darželį ax.gif
aurazija
Kažkada buvau atidarius temą apie šį darželį, bet ji buvo ištrinta, nes pasirodė moderatoriams kad tai buvo panašu į reklamą. Bet jei viskas patinka, tai kaip tada rašyti. Mano dvi dukrytės pametinukės, vienai 3 su puse, kitai du 2 su puse.Pradėjom lankyt darželį rugsėjo spalio mėnesį. Mūsų grupėje 15 vaikų. Bet dažnai visi neateina, tad buna apie 10. Auklėtojos dvi, labai mielos.Maistas tris kartus per dieną, skanus, ekologiškas. Viskas naturalu, žaislai taip pat.Vaikams patinka. Kiemas gal možokas, bet vaikai eina į miškelį šalia esantį. Net nežinau. kas tave JIEVARE domina?
Klausk jei turiu kokių konkrečių klausimų.
eglosas
o koks siuo metu ten mokestis?
aurazija
kaina vienam vaikui vienam mėnesiui 790 litų, o jei vaikutis i darželi neateina,
tai tada minus septyni litai nuo vienos dienos.Tai va.
didia
O nuo kokio amziaus vaikiukus ten priima?
eglosas
siaip kaina tai nera labai didele. turint galvoje, kad mazuju grupeje siuo metu tik 4 vaikuciai ir aukletojos dvi. mes turbut nuo sausio menesio pradesim lankyti thumbup.gif .
Papildyta:
del amziaus, tai kiek sake dabar nuo 2 priima. veliau gal ir mazesnius priims smile.gif
aurazija

Mūsų darželyje tai nuo dviejų metų priima, bet fabijoniškių 30, ten irgi yra namų darželis, tai ten formuoja nuo lapkričio vidurio lopšelio grupę, tai yra nuo metukų iki dviejų, tu daugiau info pažiurėk www.namudarzelis.lt
Milde
mes irgi lankom si darzeli , patinka smile.gif tiesa dabar visa savaite sirgom ir turim gydytojo pazyma, ar negrazina tokiu atveju uz praleistas dienas?
*(: LiGiTa :)*
Sveikutes 4u.gif mus ir labai sudomino tas darzelis ir kaina palyginus normali,o ten su vaikuciais uzsiima,juos moko ko nors?Ir jei vaikutis neateina,tai gal nuo sumos atskaiciuoja uz ta diena?
aurazija
Su tuo mokymu tai yra taip:Kiekviena ryta buna kaskokia pamokele:
akvareles liejimas arba lipdymas is vasko, obuoliu pjaustymas ir pyrago kepimas, na kaskas panasaus i tai.Vaiku pamokomis tikrai neapkrauna ir uzsienio kalbu nemokina. Dabar va bus si penktadieni zibintu svente...
O del mokescio esu jau rasiusi uz neateita diena grazina 7 litus...
eglosas
As labai nerimauju, ar nores mano ponicka ten pasilikti g.gif . Kaip jums sekes priprasti?
auksule
Sveikos mamytės, noriu paklausti jūsų nuomonės...Ar jūs norėtumėte, kad namų darželyje popietėmis ateitų logopedas ir jei yra kalbos problemų užsiimtų su jūsų vaikučiais privačiai?
Zaliaake
Sveikos,

Mano sunus irgi lanko si darzeli ir mums labai ten patinka. Ir vaikas adaptavosi labai greitai sakyciau. Siaip ir auklytes labai mielos, ir rupestingos. Ir kaina sakyciau ganetinai nedidele.
Del logopedo, net nezinau, maniskis kol kas nekalba labai daug, bet as nezinau ar tokio amziaus vaikui jau reikia logopedo pagalbos g.gif Vat jei vaikui virs 4 metu ir jis mazai ir sunkiai kalba, tada taip, bet jeigu vaikui net nera 3 metu g.gif Nes kiek zinau bent jau musu grupeje daugiausia 2-3 m. vaikuciai.
aurazija
Na man irgi atrodo kad logopedas jau turetu ziureti didesnius vaikelius, kurie gerai kalba, mano viena dukryte kalba, tai sakyciau visai neblogai, tik gal r nesako, jei 3.10 metai, o kitai 2.7 tai ji mazai dar kaskaip kalba, tai bedu jokiu dar nematom:)
MOONSHINE
Man tai labai juokinga, kai mamos atiduoda vaikus prieziurai i tokias istaigas, kurios net NETURI LEIDIMO savo veikla vykdyti kaip darzeliai!!! Ar bent viena pasidomejo, ar jie turi leidima? Taip, turi leidima teatro ir muzikos pamokelems, bet ne ikimokykliniam ugdymui. Tokios istaigos turetu atitikti visa eile reikalavimu, kuriu nei pievu gatves, nei fabijoniskiu g esantis darzelis neatitinka. Todel labai idomu, kokia atsakomybe jie nesa uz jiems palikta vaika?

Kitas labai idomus faktas, kad kai domejausi ju veikla vasaros pabaigoje, jie grieztai atsisake priimti vaikus kelioms valandoms ar pusei dienos, nes tai, anot pacios Audrones, neatitinka ju ugdymo filosofijos. Na, o siandien randu namu darzelio tinklapyje, kad prasom, vualia- jei norite- palikite kad ir kelioms valandoms! Tai kur tos ju vertybes, filosofijos ir kiti graziai piesiami dalykai?

Zodziu, mano ideja posto ta, kad pasidomekite pries leisdamos vaikus i nevalstybinius darzelius, ar jie atitinka tokioms istaigoms keliamus reikalavimus. Na, o jei ten Jums tinka ir patinka, tai saunu smile.gif Tik as po apsilankymo pas juos, nusprendziau, kad savo atzala leisiu i valstybini smile.gif net ne del piniginio klausimo, tiesiog labai nepatiko ju parodytas poziuris i mazuosius lankytojus.
Mama Reda
Sveika Marinda, ar negeriau tau butų paskaityti pasakas vaikams vietoj to, kad cia rasyneji nesamones. Idomu ka pakeistu tie leidimai? Ar esmė tie leidimai? Aplinka nuostabi, vaistas super, akletojos liuks. Ko dar truksta? O del poziurio i vaika tai leisk garsiai nusijuokti. Turbut nebuvai valstybiniame darzelyje nei karto. Nematei kaip vaikai rudenį eina be šalikų į lauką, nekalbu apie maistą ir visokias nerealias papildomas išlaidas net WC popieriui, kilimams ir žaislams. Ten net sausainius prie arbatos liepia tevam atnesti, nes tik arbatai uztenka. Manau, kad pati irgi noretum savo vaikui visko tik geriausio. Leisk tau priminti, kad ne darzelis yra pagrindinė mokykla o namai. Pati turi rupintis vaiko issilavinimu o nenumesti visko darzelui. Abejoju, kad vaikai pabaige valstybini darželį jau taip viską moka, kad gali eiti į trečią klasę, skaito laikračius ir domisi politika. Tarp kitko filosofija manau turejo omenyje valdorfo grupei. Kitos grupesi i kurias siulo eiti po puse dienos yra paprastos. Ziurek, kad palankiu valst.darzeli nereiketu grizti pas mus. Kadangi zinai darzelio naujienas vadinasi truputeli idomu kaip mums ten sauniai ir nerealiai sekasi visiems. Aciu uz demesi.
vestule
As savo dukryte Liepa vedu i "Namu darzeli" ir labai dziaugiuosi, kad cia
yra sukurta tikra ir jauki namu atmosfera. Dar labai vertinu cia dirbanciu
zmoniu nuosirduma, atsidavima ir tikruma. Koks skirtumas, kokia eile
reikalavimu turi atitikti valstybinis darzelis? (ir apskritai, is kur Jus
zinote, kas koki leidima turi?)? Ir nuo kada valstybiniu darzeliu isorine
aplinka ir salygos yra tai, i ka reikia lygiuotis?
O cia, atvirksciai, sukurta jauki ir silta namu erdve, grupes nedideles,
erdvios, svaru, silta, vaikai priziureti, maistas skanus. Zmones nuostabus.
Ko dar reikia?
O kad priima pusei dienos, tai tu ateinanciu vaikuciu yra vienetai, masiskai
ju nepriima - vos viena kita. Plius jie yra yra priskiriami kazkuriai
grupei, todel turi savo pastovia vieta, aukletoja, zaidimu draugus. Jei jau
tevai turi tokia situacija, tai reikia sioje blogybeje padeti tevams spresti
ja, o ne kritikuoti. Bent jau toks sprendimas yra pats saugiausias vaikui,
labiausiai ji tausojantis, ypac lyginant su tevu alternatyva vesti vaika i
"olia lia - opa opa" salis, zaidimu kambarius ar pan.
Ir apskritai - kam idomu, kaip cia yra is tiesu, tas tegu pats apsilanko
"Namu darzelyje" ir savo akimis viska ivertina:).
O mano Liepai cia yra tikrai gera, kas ir yra svarbiausia:)
MOONSHINE
Pasakas reikia sekti, o ne skaityti tongue.gif

O kalbant apie nuostabuma, tai pati ten buvau ir maciau - taip, viskas labai sviezia ir jauku, bet laiptai yra super nesaugus, nes labai siauros pakopos. Kitas dalykas- vaikai iki 3 metu pagal normas negali buti antro auksto grupese. Kiemo norma pagal kvadratura yra per maza- isivaizduokite keturias pilnas grupes po 20 vaiku (kaip planuojama) ir visi vienu metu lauke! Ten jie paprasciausiai netilptu!

Pati esu dirbusi vaiku darzelyje ir renkant dabar darzelius ne viena aplankiau. Noriu priminti, kad Vilniaus mieste uz darzeli mokama max 130 Lt, na, o namu darzelio mokestis gerokai didesnis, todel manau ir reikalavimus turi atitikti atitinkamai.
Na, o kitas aspektas- kuri is jusu gali buti tikra, kad vaikas buvo ne specialiai susargdintas? - juk kaip patogu- vaikas i darzeli neina, o tu moki pinigus (minus juokingi 7 lt uz maista/dienai).

O prisiminus maitinimo klausima- neisivaizduoju, kaip galima ismaitinti vaika uz 7 Lt dienai? ir dar ekologiskais produktais!!!!

Del silumos - WC patalpose buvo tikrai nesilta.

Na ir dar vienas 'smegenu pudrinimas' - kai domejausi as ir kai domisi dabar drauges, tai visoms buvo sakoma, kad oj, vietu jau beveik nera, grupes jau uzpildytos, na dar likusi viena ar dvi vietos kur tevai nepasirase sutarties, bet sita situacija tesiasi jau nuo rugpjucio menesio, o realiai ranksluosciu WC suskaiciavau tikrai ne 20 ir net ne 10...

Ir kai ejo kalba apie 2 metu vaiku priemima, tai man buvo irodinejama, kad jie nepriims tokiu vaiku, na, o dabar kalbos pasikeite, nes matyt nesurenka pilnu savo grupiu.

Zodziu, faina kad kazkas kazka aplamai daro rysium su darzelais, be tik daugiau skaidrumo tame daryme buti.
Mama Reda
QUOTE(Marinda @ 2007 12 12, 13:17)
Pasakas reikia sekti, o ne skaityti  tongue.gif

O kalbant apie nuostabuma, tai pati ten buvau ir maciau - taip, viskas labai sviezia ir jauku, bet laiptai yra super nesaugus, nes labai siauros pakopos. Kitas dalykas- vaikai iki 3 metu pagal normas negali buti antro auksto grupese. Kiemo norma pagal kvadratura yra per maza- isivaizduokite keturias pilnas grupes po  20 vaiku (kaip planuojama) ir visi vienu metu lauke! Ten jie paprasciausiai netilptu!

O vaikai iki 3 metu man atrodo tikrai ne antrame aukste. Per 4 men dar nei vienas nenukrito. Ir laiptai baisus tik teveliams o ne vaikams. Del lauko tai jie pasiskirste man atrodo savaites dienoms kada kuri gr eina i zygi. Ir is vis tame nematau problemos. Ne maratonus begioti jie iseina. Smelio deziu bent keturios jei gerai atsimenu.

Pati esu dirbusi vaiku darzelyje ir renkant dabar darzelius ne viena aplankiau. Noriu priminti, kad Vilniaus mieste uz darzeli mokama max 130 Lt,  na, o namu darzelio mokestis gerokai didesnis, todel manau ir reikalavimus turi atitikti atitinkamai.
Na, o kitas aspektas- kuri is jusu gali buti tikra, kad vaikas buvo ne specialiai susargdintas? - juk kaip patogu- vaikas i darzeli neina, o tu moki pinigus (minus juokingi 7 lt uz maista/dienai).

Nu jau valstybiniame tai tikrai tokios minties net nera smile.gif Dar juokingiau skamba.
O prisiminus maitinimo klausima- neisivaizduoju, kaip galima ismaitinti vaika uz 7 Lt dienai? ir dar ekologiskais produktais!!!!
O priminus, kad valstybiniame darz, turbut kokie 2,5 lt ? + popierius, rasymo priemones, islaidos pakeisti langus, remontai, kilimai ir t.t. mano drauge valst.darzelyje papildomai viena men isleido tik 500m lituku.
Del silumos - WC patalpose buvo tikrai nesilta.

šilta nerealiai, o pagal higiena gal ir nelabai reiketu, kad silta butu. Beje sildyti pradeda cia visu menesiu anksciau uz valstyb. darzeli.

Na ir dar vienas 'smegenu pudrinimas' - kai domejausi as ir kai domisi dabar drauges, tai visoms buvo sakoma, kad oj, vietu jau beveik nera, grupes jau uzpildytos, na dar likusi viena ar dvi vietos kur tevai nepasirase sutarties, bet sita situacija tesiasi jau nuo rugpjucio menesio, o realiai ranksluosciu WC suskaiciavau tikrai ne 20 ir net ne 10...

Gal darauges nesuprato, kad apie valdorfo gr kalbejo. O kam 20 ranksluosiu jeigu grupeje 6 vaikai? Ir be to i ranksluosti reikia valytis svarias rankas. Tai nieko ir nebus.

Ir kai ejo kalba apie 2 metu vaiku priemima, tai man buvo irodinejama, kad jie nepriims tokiu vaiku, na, o dabar kalbos pasikeite, nes matyt nesurenka pilnu savo grupiu.
2 metuku vaikai eina i atskira grupe o ne lipdomi prie sesiameciu.
Zodziu, faina kad kazkas kazka aplamai daro rysium su darzelais, be tik daugiau skaidrumo tame daryme buti.
*

O kame skaidrumas valsstyb darzelyje. Ai turbut skaidrumas prasideda kaip ateini uzsirasyti ir sako: deja vietu nera, nu bet gal atsirastu...
drakosa
QUOTE(Marinda @ 2007 12 11, 15:54)
Man tai labai juokinga, kai mamos atiduoda vaikus prieziurai i tokias istaigas, kurios net NETURI LEIDIMO savo veikla vykdyti kaip darzeliai!!! Ar bent viena pasidomejo, ar jie turi leidima? Taip, turi leidima teatro ir muzikos pamokelems, bet ne ikimokykliniam ugdymui. Tokios istaigos turetu atitikti visa eile reikalavimu, kuriu nei pievu gatves, nei fabijoniskiu g esantis darzelis neatitinka. Todel labai idomu, kokia atsakomybe jie nesa uz jiems palikta vaika?

Kitas labai idomus faktas, kad kai domejausi ju veikla vasaros pabaigoje, jie grieztai atsisake priimti vaikus kelioms valandoms ar pusei dienos, nes tai, anot pacios Audrones, neatitinka ju ugdymo filosofijos. Na, o siandien randu namu darzelio tinklapyje, kad prasom, vualia- jei norite- palikite kad ir kelioms valandoms! Tai kur tos ju vertybes, filosofijos ir kiti graziai piesiami dalykai?

Zodziu, mano ideja posto ta, kad pasidomekite pries leisdamos vaikus i nevalstybinius darzelius, ar jie atitinka tokioms istaigoms keliamus reikalavimus. Na, o jei ten Jums tinka ir patinka, tai saunu smile.gif Tik as po apsilankymo pas juos, nusprendziau, kad savo atzala leisiu i valstybini smile.gif net ne del piniginio klausimo, tiesiog labai nepatiko ju parodytas poziuris i mazuosius lankytojus.
*

šita mama tikriausiai nematė kitų "privačių" darželių.
esu praėjus kryžiaus kelius tiek valstybiniuose, tiek namudiniuose, tiek privačiai pas mamas - ir mačiau patikėkit nemažai, bet tokios aplinkos nemačiau niekur ir tokio šilto požiūrio. Dar nelankom darželio, bet jau tuoj melstis pradėsiu, kad tik priimtų lotuliukas.gif .
Visur kur bebūčiau ėjus, o ypač privačiuose daržuose (nesvarbu turi jie leidimą ar ne), kalba gražiai, bet šitam darželyje kalba realiai gražiai, o ne uždeda rožinius akinius ir prie vaiko nelenda..uciuciu, ot kaip nemėgstu aš tų priverstinių šypsenų.... doh.gif
Milde
QUOTE(Mama Reda @ 2007 12 12, 13:24)
O kame skaidrumas valsstyb darzelyje. Ai turbut skaidrumas prasideda kaip ateini uzsirasyti ir sako: deja vietu nera, nu bet gal atsirastu...
*

O ja... apie sauguma irgi pakalbet butu galima....maciau as "saugiu" valstybiniu darzeliu...jau vien paziurejus kas per vaikuciai ten eina, tai jau baisu vest savo vaika...tad sekmes , Marinda, ieskant gero darzelio uz 130 litu:)

As pradzioj labai abejojau del kainos, leidziant vaika i si darzeli, o dabar tikrai negeila, nes vaikas tikrai yra priziurimas.Musiskiui ten labai patinka, jis ten ir zaidzia ir kuria ir yra mokomas:) Ne anglu kalbos, keip dabar mada vaiku darzeliuose, o mokomas gyventi: pavalgius pasakyti aciu, paguosti kai kam blogai, sudeti daiktelius i vieta, po valgio nusiplauti rankytes smile.gif Manau kad to ir reikia musu pypliams>Kai prades lankyti mokykla, gales ismokti ir anglu kalbos, reikia leisti vaikams pasidziaugti vaikyste, nes priesaky jiems kruvos mokslu..
Mama Reda
Manau, kad nereikia vargti ir lyginti privaciu ir valstybiniu darzeliu. Skiriasi jie ir tiek...
aurazija
Ir as daug domejausi tais darzeliais, galvojau, ir abejojau ir galva sukiojau,bet tai kad mano dvi dukrytes lanko si darzeli, tai yra didele laime visai musu seimai.
Kai vaikus parveza vyras is darzelio, jose matau tokia palaima, ir kai vaikai suseda prie stalo, ir pasako aciu dieve tau uz vaises, ir uz duona ir uz piena:)....buna miela ir gera....Jos savaime pradejo giesmeles giedot, su pirsteliais zaisti, deklamuojant eilerastukusir daineles..
Siaip visus metus pati auginau savo mergaites, todel atiduot i darzeli nebuvo taip paprasta, bet kai radau namu darzeli, kazkaip savaime pasidare saugu, miela, jauku. Kai ryte jas atvezu ir palieku, visiskai esu tikra kad joms ten gera..O tai ir yra svarbiausia. Keista kad kazkam dar net nepradejus lankyti darzelio labiau rupi popierizmai,leidimai, aukstas kur ju vaikas bus, juk jusu vaikui tai tikrai nesvarbu, svarbu su kuo jis bus.O zmones cia dirbantys yra tiesiog ZMONES is didziosios raides.Ir ne tik aukletojos, virejos taip pat...
Aciu zmonems dirbantiems ten...ir trecia dukryte ten leisiu, ir kitus vaikus jei dar turesim..
Nesikabinekit prie tu popierizmu, leidimu, tiesiog dziaukites kad zmones sugeba sukurti nuostabia aplinka maziesiems augti.
MOONSHINE
Na, cia yra forumas, ir kiekviena turi teise isdestyti savo nuomone ir argumentus, todel jei Jums ten gerai ir patinka- valio. Nesuprantu, ko cia reikia sokti akis draskyti? Negi tokios mamos, nesugeba konstuktyviai dalyvauti pokalbyje? Jei man kazkur yra gerai ir patinka, as neirodineju, kad ten yra labai faina ir as esu protingaiusia, kad ten vedu savo vaika, o jus visi durneliai, nes nevedat ir kaip jus galit kitaip galvoti, juk ten jega. Deja, mano nuomone kitokia, todel ir issakiau ja, Jus issakete savo- bet nereikia kabinetis.

Atsiprasau, o kokios cia dar giesmes ir maldeles? Tai ten dar ir davatku darzelis?
Verdene
Sveika, Marinda,
tu visai teisi - kiekvienas turi savo nuomone ir laisve ja dalintis smile.gif Aisku, Tavo pasisakymuose jauciamas subjektyvumas ir emocija - tas labiausiai mamoms ir uzkliuvo. Kad kazkaip nepelnytai uzsiluolei;-). O kad skirtingi dalykai zmonems patinka tai labai gerai - antraip vaiksciotume visi vienodai apsirenge, vienodom sukuosenom ir veidais biggrin.gif .
O del "maldeliu" tai cia joks ne religinis "marazmas". Tiesiog grazus eiliuoti posmeliai pries valgi, po valgio. Skaiciuotes pries einant plautis rankeliu, pasakeles kvietimas, atsisveikinimas (pvz., viena atsimenu: "viso gero pasakele, aplankyk rytoj mus velei") ir pan. Net tvarkytis vaikuciai eina ne raginami, o isgirde aukletojos dainele "kiekvienas daiktas turi savo vieta". Man asmeniskai tas yra labai grazu, pozityvu ir labai gera pedagogine ideja kaip pereiti is vienos veiklos i kita.
Mama Reda
Sveikos mamytes. Su kokia nuotaiko siandien vaikuciai ejo i darzeli. Mano tai vis atsigula rubineje ant zemes ir tikrina ar nera Ziviles batu. Siandien buvo tokia jauna aukletoja tai buvo nekas.
Verdene
QUOTE(Mama Reda @ 2007 12 13, 10:29)
Sveikos mamytes. Su kokia nuotaiko siandien vaikuciai ejo i darzeli. Mano tai vis atsigula rubineje ant zemes ir tikrina ar nera Ziviles batu. Siandien buvo tokia jauna aukletoja tai buvo nekas.
*

Tai Jus siandien turbut i budincia grupe atejot? 4u.gif
Mama Reda
QUOTE(Verdene @ 2007 12 13, 13:38)
Tai Jus siandien turbut i budincia grupe atejot? 4u.gif
*

Mes kiekviena ryta i rytine grupe ateinam. Ir taip i darba veluoju.
Heida
Na ateinu ir aš su savo trigrašiu ax.gif nelankom mes šio darželio, tik matom jį puikiai per langą biggrin.gif Nieko bloga nenoriu ir neturiu apie jį pasakyti, jeigu tektų rinktis tarp aukles ir šio darželio, tikrai laimėtų darželis thumbup.gif ,tik pasidarė pikta kai taip negražiai atsiliepiama apie valstybinius darželius verysad.gif nevisi jie vienodi, todel etiketes lipdyti negalima. Vyresnioji lanko nuo lopšelio valstybinį daržą ir labai patenkinti visi thumbup.gif Mokam apie 100 lt, ir 15 lt per men. kasdienem išlaidom, pieštukam, popieriui, vaikučių šventem ir tt. Niekada nieks nepraše pinigų už langus, tvoras, kilimus ar dar ką nors, auklėtojos nuostabios, direktore šiltas ir malonus žmogus. Minusas vienas, tenka tolokai vežti, iki Rinktines gatves.
JM
QUOTE(Marinda @ 2007 12 13, 07:29)
Na, cia yra forumas, ir kiekviena turi teise isdestyti savo nuomone ir argumentus, todel jei Jums ten gerai ir patinka- valio. Nesuprantu, ko cia reikia sokti akis draskyti? Negi tokios mamos, nesugeba konstuktyviai dalyvauti pokalbyje? Jei man kazkur yra gerai ir patinka, as neirodineju, kad ten yra labai faina ir as esu protingaiusia, kad ten vedu savo vaika, o jus visi durneliai, nes nevedat ir kaip jus galit kitaip galvoti, juk ten jega. Deja, mano nuomone kitokia, todel ir issakiau ja, Jus issakete savo- bet nereikia kabinetis.

Atsiprasau, o kokios cia dar giesmes ir maldeles? Tai ten dar ir davatku darzelis?
*

Lyg ir esam kataliku salis....tad keista,kad tikintys zmones ar sukalbeje maldele pries valgi ...vadinami........davatkomis.Tai tik parodo jusu poziuri i aplinkinius,tai,kad jus negerbiate nei kitu pasirinkimo nei kitu nuomones.
Mama Reda
Tai jau geriau sitam darzeli maldeles mokina, nei su zaisliniais sautuvais i langus ir i zmones saudo. O valstyb. darzeli tos kiniskos plastmases kiek tik nori.
norako
QUOTE(Mama Reda @ 2007 12 12, 16:28)
Manau, kad nereikia vargti ir lyginti privaciu ir valstybiniu darzeliu. Skiriasi jie ir tiek...
*

Taip, yra kai kurių skirtumų, bet svarbiausia yra aklėtoja, mums labai pasisekė valstybinam daržely.

O va šitas 'Milde' sakinys tai visai schmoll.gif , jei lyginat darželius, tai ir lyginkit, bet vaikų lygint tiesiog..na tiesiog nederėtų... Kokie vaikučiai ten eina? Ten eina du mano sūnūs - labai geri berniukai! Kaip spėju ir jūsų vaikas ... g.gif

Papildyta:
QUOTE(Milde @ 2007 12 12, 16:22)
maciau as "saugiu" valstybiniu darzeliu...jau vien paziurejus kas per vaikuciai ten eina, tai jau baisu vest savo vaika...
*

Papildyta:
QUOTE(Mama Reda @ 2007 12 13, 15:22)
Tai jau geriau sitam darzeli maldeles mokina, nei su zaisliniais sautuvais i langus ir i zmones saudo.  O valstyb. darzeli tos kiniskos plastmases kiek tik nori.
*

Pala, stop, nuleidžiam gazą, kiek jūsų vaikų lanko valstybinį darželį? g.gif
Aš esu patyrus, dukra lankė valdorfo darželį, kai spėju, daugelis iš čia diskutuojančių dar nežinojo nė tokio pavadinimo ir...žemai lenkiu galvą prieš juos, auklėtojas, filosofiją, viską, esu jiems be galo, be proto dėkinga, už vaiko vedimą, už mano ten rastas žinias. AČIŪ.
Šiuo metu neturiu galimybės vesti vaikų į valdorfo darželį, tad nuvedžiau į valstybinį, prieš porą metų netiko mums...mažas mano vaikis buvo, nerado savęs, užsisklendė, bandėm dar kartą šiemet, ir PUIKU bigsmile.gif , vaikas patenkintas, o man širdis net sąla iš džiaugsmo. Tad pasakysiu jums iš patirties, jokių plastmasinių šautuvų ten NĖRA ! ir nustokit gi vieną kartą kalbėti to, ko nežinot ir dar taip kategoriškai. Ir dar žinot, ką pasakysiu, pasaksyiu, kad ieškodama darželio aplankiau ne vieną alia "valdorfinę" grupę, nu pilna medinių žaislų ir ...medinių auklėtojų, jums vis dar atrodo, kad esmė mediniusoe žaisluose? (ne, kaip, beje, ir legalumą įrodančiuose popieriuose...) Linkiu surasti daug gražių dalykų gyvenime ir neatsiriboti nuostatom...tai rėmai.
Beje dėl maldelių...taip, yra puikių dainuojamųjų formų keičiant veiklą ir pan. bet yra ir maldelių, ir žibintų šventė turi prasmę, jei kas vis tik domisi, verta pasidomėti daugiau.....
aurazija
Mielos Mamos,

rimtai baikit pyktis, juk atidariau sia tema, kad tiesiog pasidziaugti siuo darzeliu ir pasidalinti ispudziais mamu, kuriu vaikai lanko si darzeli.
Ir nelyginkit tu darzeliu, kas kur nori tas ten veda savo vaikucius.Koks skirtumas valstybinis, ar privatus ar namudinis ar dar koksai tai.Juk pagrindinis tikslas tai visu tevu vienas: kad vaikai uzaugtu gerais zmonemis, del to ir renkames taip atsargiai ta istaiga, kuriai atiduosim sava mazius, o dar atsargiau zmones, kuriems paliksim juos.
Tai ir yra svarbiausia, o zmoniu geru yra visur, ir musu darzelyje, ir bet kuriame valstybiniame ar dar kitokiame.
norako
QUOTE(aurazija @ 2007 12 13, 16:47)
Mielos Mamos,

rimtai baikit pyktis, juk atidariau sia tema, kad tiesiog pasidziaugti siuo darzeliu ir pasidalinti  ispudziais mamu, kuriu vaikai lanko si darzeli.
*

Tiesiog pastebėjimas iš šalies biggrin.gif , tai, kad laikas nustoti pyktis (nors tarkim mane įžeidžiančių replikų aš išgirdau iš šio darželio vaikų mamų) tikra tiesa biggrin.gif , bet...jei norit kalbėti tik teigiamai, verta potemėj parašyti, kad tik geri atsiliepimai mirksiukas.gif , nes kiek skaitinėjau šioje temoje esančius darželių aptarimus, visur yra išsakomos įvairios nuomonės bigsmile.gif (to vienas privalumas yra - tema kontraversiška visada pritraukai dėmesį, yra populiari, tokiu būdu gal dar daugiau žmonių sužinos apie šį darželį (tikiu, tikrai gerą 4u.gif ), taip kad viskas tik į gerą biggrin.gif )
Verdene
Sveikos, mielos mamytes;-), tikrai, jau laikas uzkasti karo kirvi:). Zinau, kad visos savo vaikams siekiame kuo geriausio, del ju padarytume viska smile.gif
Ir aciu Dievui, kad yra tokiu puikiu zmoniu, besirenkanciu aukletojos profesija. Ir ju tikrai yra tiek privaciuose, tiek valstybiniuose darzeliuose. Aisku, gal valstybiniuose tie sviesus zmones labiau uzspausti, gal neturi tokios laisves, spaudzia sistema ir vedeju klanas bigsmile.gif Bet jei zmogus dirba darba is pasaukimo, jis uzaugins zmogu ir nesvarbu su kokia materialine baze ir plastmasiniais ar mediniais zaislais. Man "Namu darzelyje" labiausiai ir patinka tai, kad cia daug tokiu sviesuliu vienoje vietoje ir jie turi daug daugiau galimybiu skleistis.
O geru ir teisingu zmoniu tikrai yra visur.
Tik valstybiniuose darzuose juos gal sunkiau atrasti biggrin.gif
Milde
QUOTE(norako @ 2007 12 13, 15:31)
Taip, yra kai kurių skirtumų, bet svarbiausia yra aklėtoja, mums labai pasisekė valstybinam daržely.

O va šitas 'Milde' sakinys tai visai  schmoll.gif , jei lyginat darželius, tai ir lyginkit, bet vaikų lygint tiesiog..na tiesiog nederėtų... Kokie vaikučiai ten eina? Ten eina du mano sūnūs - labai geri berniukai! Kaip spėju ir jūsų vaikas ...  g.gif

Papildyta:

Papildyta:

Pala, stop, nuleidžiam gazą, kiek jūsų vaikų lanko valstybinį darželįg.gif
Aš esu patyrus, dukra lankė valdorfo darželį, kai spėju, daugelis iš čia diskutuojančių dar nežinojo nė tokio pavadinimo ir...žemai lenkiu galvą prieš juos, auklėtojas, filosofiją, viską, esu jiems be galo, be proto dėkinga, už vaiko vedimą, už mano ten rastas žinias. AČIŪ.
Šiuo metu neturiu galimybės vesti vaikų į valdorfo darželį, tad nuvedžiau į valstybinį, prieš porą metų netiko mums...mažas mano vaikis buvo, nerado savęs, užsisklendė, bandėm dar kartą šiemet, ir PUIKU  bigsmile.gif  , vaikas patenkintas, o man širdis net sąla iš džiaugsmo. Tad pasakysiu jums iš patirties, jokių plastmasinių šautuvų ten NĖRA ! ir nustokit gi vieną kartą kalbėti to, ko nežinot ir dar taip kategoriškai. Ir dar žinot, ką pasakysiu, pasaksyiu, kad ieškodama darželio aplankiau ne vieną alia "valdorfinę" grupę, nu pilna medinių žaislų ir ...medinių auklėtojų, jums vis dar atrodo, kad esmė mediniusoe žaisluose? (ne, kaip, beje, ir legalumą įrodančiuose popieriuose...) Linkiu surasti daug gražių dalykų gyvenime ir neatsiriboti nuostatom...tai rėmai.
Beje dėl maldelių...taip, yra puikių dainuojamųjų formų keičiant veiklą ir pan. bet yra ir maldelių, ir žibintų šventė turi prasmę, jei kas vis tik domisi, verta pasidomėti daugiau.....
*

nekalbu as apie tavo vaikus konkreciai...ka patyreme valstybiniame darzelyje pries einant i si, tai niekam nelinkeciau...
norako
QUOTE(Milde @ 2007 12 14, 07:06)
nekalbu as apie tavo vaikus konkreciai...ka patyreme valstybiniame darzelyje pries einant i si, tai niekam nelinkeciau...
*

Aš tiesiog jus pacitavau, ir jūs rašėt bendrai apie einančius į valstybinį darželį vaikus, tad tik norėjau pastebėti, kad nederėtų daryti apibendrinimų ir globalių išvadų, ir atsakingai kalbėti 4u.gif
Dėl jus ištikusių bėdų užjaučiu unsure.gif , pati esu daug kur gyvenime mačius ir juodo ir balto, bet vis tiek esu prieš apibendrinimus schmoll.gif
Beje, pabandykit dabar jau po visko pažvelgti į tai pozityviai, juk per tai radot šį - jums taip patinkantį darželį bigsmile.gif ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Verdene @ 2007 12 14, 00:00)
O geru ir teisingu zmoniu tikrai yra visur.
Tik valstybiniuose darzuose juos gal sunkiau atrasti biggrin.gif
*

Yra visur. biggrin.gif
O rasti valstybiniuose gal sunkiau, nes tųjų valstybinių yra šitą kart daugiau ax.gif
Mama Reda
Sveikos, pameciau minti apie ka mes cia diskutuojame. Matau, kad apie pievas, bet ne apie pievu g. darzeli.
norako
QUOTE(Mama Reda @ 2007 12 14, 11:52)
Sveikos, pameciau minti apie ka mes cia diskutuojame. Matau, kad apie pievas, bet ne apie pievu g. darzeli.
*

Aš vis įsikišu, bet...diskutuoti galima, jei nuomonės yra įvairios, jei jos sutampa, galima pasidalinti, kaip viskas gerai biggrin.gif , bet diskusijos nelabai ir bus. Tad jei yra pievų, tai visad erdvė pamąstymams, o po jų gali sekti išvada, kuri tik dar tvirčiau sutvirtins nuomonę, nuostatą, tarkim, kad jūsų pasirinktas darželis tikria puikus, tad jei kas prieštarauja, ar abejoja šio darželio gerumu, jums suteikia progą tik dar kartą įsitikinti, įvertinti jį ,aip gerą, sau gi ieškoti atsakymų į klausimus, kurių gal dar ir nekėlėt. Tarkim dėl religijos vietos daržely ar pan. 4u.gif
Viga
QUOTE(Milde @ 2007 12 12, 16:22)
O ja... apie sauguma irgi pakalbet butu galima....maciau as "saugiu" valstybiniu darzeliu...jau vien paziurejus kas per vaikuciai ten eina, tai jau baisu vest savo vaika...tad sekmes , Marinda, ieskant gero darzelio uz 130 litu:)

As pradzioj labai abejojau del kainos, leidziant vaika i si darzeli, o dabar tikrai negeila, nes vaikas tikrai yra priziurimas.Musiskiui ten labai patinka, jis ten ir zaidzia ir kuria ir yra mokomas:) Ne anglu kalbos, keip dabar mada vaiku darzeliuose, o mokomas gyventi: pavalgius pasakyti aciu, paguosti kai kam blogai, sudeti daiktelius i vieta, po valgio nusiplauti rankytes smile.gif Manau kad to ir reikia musu pypliams>Kai prades lankyti mokykla, gales ismokti ir anglu kalbos, reikia leisti vaikams pasidziaugti vaikyste, nes priesaky jiems kruvos mokslu..
*

Nu atsiprasau blink.gif Galima paklaust, kuo Jusu vaikas ipatingas, geresnis uz mano sunu, einanti i valstybini darzeli? g.gif
Mama Reda
QUOTE(Viga @ 2007 12 14, 12:45)
Nu atsiprasau blink.gif  Galima paklaust, kuo Jusu vaikas ipatingas, geresnis uz mano sunu, einanti i valstybini darzeli? g.gif
*

O kas cia ka lygina. Ir is vis ne i tema tas palyginimas. Gal reiketu susitikti? Pamatuoti ugi svori smile.gif Prie ko cia geresnis, ypatingesnis. Ar tik darzelis viso sito moko. O tevu auklejimas, tradicijos, mokymai ci jau nebeturi reiksmes. Pikta, kad rasau bele kad rasyt. Atsimink, kad tavo vaikas toks unikalus, kaip ir visi kiti.
MOONSHINE
Chebryte, gal baigiam ziasti kas ka pasake? Kaip vaiku darzelyje g.gif Gal suvaikejom? rolleyes.gif Zodziu is savo pastabu apie si foruma turiu va viena pacia baisiausia- kad kai ieskai informacijos apie kazka, tai is 40 psl. jos randi gal tik dvejuose, o visa kita, tai kodel tu taip pasakei, o tu man taip parasei... As issakiau savo argumentus, zinias apie situacija ir savo nuomone. Galbut ne visoms mamoms yra iki lemputes ar visi popieriai yra tvarkoj ir pan. Todel manau si tema ir buvo uzvesta, kad nesikabinetume prie nuomoniu ir zodziu, o issakytume savo argumentus APIE DARZELI, o ne kitu vaikus ar juos pacius. Tad man daug idomiau butu suzinoti, kaip jus, kurie lankote darzeli darote su pusryciais, kaip vaikai atsikelia ryte - ar sunku ar ne. Kaip miega vaikai pietu meigo? Jei vaikas nemiega, ar ji per prievarta guldo gulet ar palieka zaisti? Ar uztenka 3 maitinimu?
Ar daznai vaikai serga? KOkio amziaus vaikai eina i grupes? Kodel apie tokius paprastus, bet kiekvienam svarbius dienos klausimus yra nekalbama, o tiesiog numetamos frazes- faina, nuostabu ir pan.? Tad labai lauksiu Jusu issamiu atsakymu smile.gif ir gero ir jaukaus savaitgalio mirksiukas.gif
aurazija
butu suzinoti, kaip jus, kurie lankote darzeli darote su pusryciais, kaip vaikai atsikelia ryte - ar sunku ar ne. Kaip miega vaikai pietu meigo? Jei vaikas nemiega, ar ji per prievarta guldo gulet ar palieka zaisti? Ar uztenka 3 maitinimu?
Ar daznai vaikai serga?

Mano vaikai keliasi namie 8 valanda, tada visas tris nuprausiu, aprengiu, na dickes pacios bando rengtis, tai i darzeli nuvezu apie 9, 9.30. Pusryteliai buna 10 valanda.
Su miegojimo pas mus taip: pas Emile visada "ateina miegelis",pas Benita kartais ateina, o kartais ir ne, jei neateina miegelis, tai ateina "pailsejimas".
Triju maitinimu uztenka, del maitinimo konsultavosi darzelis su zymia dietologe Edita Gaveliene.O vat su sirgimais, tai mano dar nei karto nesirgo...O siaip grupeje tai visko buna, kaip ir visur...
O kaip pas jus Marinda?
Mama Reda
O mums tai truputeli prasciau. Keltis reikia 6.30, o isvaziuojam 7 val. Kadangi is antakalnio per jeruzale reikia i darba patekti seimyniskiu g. tai ir taip veluoju pastoviai. Dabar taip priprato anksti keltis, kad savaitgali 7 val jau buna "labas rytas". Pusryciu namuose tai nespejam pavalgyti, o manau kad ir nenoretu, nu kartais kad kelias nepraigtu banana suvalgo masinoje. O su maistu tai nezinau kai ten su trim kartais, jeigu po darzelio sugeba suvalgyti 4 kotletus tai manau kad kartais truksta.
Aigner
QUOTE(Mama Reda @ 2007 12 14, 16:06)
O mums tai truputeli prasciau. Keltis reikia 6.30, o isvaziuojam 7 val. Kadangi is antakalnio per jeruzale reikia i darba patekti seimyniskiu g. tai ir taip veluoju pastoviai. Dabar taip priprato anksti keltis, kad savaitgali 7 val jau buna "labas rytas". Pusryciu namuose tai nespejam pavalgyti, o manau kad ir nenoretu, nu kartais kad kelias nepraigtu banana suvalgo masinoje. O su maistu tai nezinau kai ten su trim kartais, jeigu po darzelio sugeba suvalgyti 4 kotletus tai manau kad kartais truksta.
*

mirksiukas.gif labutis! Pavydziu tavo zuikucio apetitu thumbup.gif Bet ,kad toks mazas suvalgo tiek kotletu g.gif ,na nebent jie pirsto didumo. schmoll.gif
Mama Reda
apetitu nesiskundzia niekada. Jau sakiau ims darzelyje didesni mokesti, nes vis nori pakartoti.
Verdene
QUOTE(Marinda @ 2007 12 14, 16:13)
Chebryte, gal baigiam ziasti kas ka pasake? Kaip vaiku darzelyje  g.gif  Gal suvaikejom?  rolleyes.gif Zodziu is savo pastabu apie si foruma turiu va viena pacia baisiausia- kad kai ieskai informacijos apie kazka, tai is 40 psl. jos randi gal tik dvejuose, o visa kita, tai kodel tu taip pasakei, o tu man taip parasei... As issakiau savo argumentus, zinias apie situacija ir savo nuomone. Galbut ne visoms mamoms yra iki lemputes ar visi popieriai yra tvarkoj ir pan. Todel manau si tema ir buvo uzvesta, kad nesikabinetume prie nuomoniu ir zodziu, o issakytume savo argumentus APIE DARZELI, o ne kitu vaikus ar juos pacius. Tad man daug idomiau butu suzinoti, kaip jus, kurie lankote darzeli darote su pusryciais, kaip vaikai atsikelia ryte - ar sunku ar ne. Kaip miega vaikai pietu meigo? Jei vaikas nemiega, ar ji per prievarta guldo gulet ar palieka zaisti? Ar uztenka 3 maitinimu?
Ar daznai vaikai serga? KOkio amziaus vaikai eina i grupes? Kodel apie tokius paprastus, bet kiekvienam svarbius dienos klausimus yra nekalbama, o tiesiog numetamos frazes- faina, nuostabu ir pan.? Tad labai  lauksiu Jusu issamiu atsakymu  smile.gif ir gero ir jaukaus savaitgalio  mirksiukas.gif
*

Verdene
QUOTE(Marinda @ 2007 12 14, 16:13)
Chebryte, gal baigiam ziasti kas ka pasake? Kaip vaiku darzelyje  g.gif  Gal suvaikejom?  rolleyes.gif Zodziu is savo pastabu apie si foruma turiu va viena pacia baisiausia- kad kai ieskai informacijos apie kazka, tai is 40 psl. jos randi gal tik dvejuose, o visa kita, tai kodel tu taip pasakei, o tu man taip parasei... As issakiau savo argumentus, zinias apie situacija ir savo nuomone. Galbut ne visoms mamoms yra iki lemputes ar visi popieriai yra tvarkoj ir pan. Todel manau si tema ir buvo uzvesta, kad nesikabinetume prie nuomoniu ir zodziu, o issakytume savo argumentus APIE DARZELI, o ne kitu vaikus ar juos pacius. Tad man daug idomiau butu suzinoti, kaip jus, kurie lankote darzeli darote su pusryciais, kaip vaikai atsikelia ryte - ar sunku ar ne. Kaip miega vaikai pietu meigo? Jei vaikas nemiega, ar ji per prievarta guldo gulet ar palieka zaisti? Ar uztenka 3 maitinimu?
Ar daznai vaikai serga? KOkio amziaus vaikai eina i grupes? Kodel apie tokius paprastus, bet kiekvienam svarbius dienos klausimus yra nekalbama, o tiesiog numetamos frazes- faina, nuostabu ir pan.? Tad labai  lauksiu Jusu issamiu atsakymu  smile.gif ir gero ir jaukaus savaitgalio  mirksiukas.gif
*

Verdene
QUOTE(Verdene @ 2007 12 18, 10:03)

*

Sveika, Marinda, vaikui valgyti kas 4 valandas yra normalu ir uztenka. O keltis ryte yra ziauru. Net tik vaikams, labiausiai - suaugusiems;-). As vat pati nebezinau, kokius "fintus" sau susigalvoti. Nepadeda nei zadintuvas, nei sunys, nei vaikas ant galvos:). Ar vaikas valgo namie pusrycius, ar ne, pastebejau, kad labiausiai priklauso nuo teveliu. Jei jie is ryto pries darba pusryciauja, tuomet ir vaikas valgo pusrycius. Tie, kurie nepusryciauja - nevalgo ir ju vaikas;-). Man asmeniskai pusryciai yra sventas reikalas pries iseinant i darba, tai pas mus viskas paprasta, tik keltis reikia anksciau schmoll.gif
Paprastai "Namud arzelyje" pusryciaujama po 9, iki 9:30, bet dabar pries Kaledu svente visi vaikai renkasi i salyte ruostis sventei, zaisti sventinius zaidimus, repetuoti spektakliuka. Tai pastebejau, kad siek tiek pasivelina pusryciai iki 10. Bet jei namie vaikas uzkanda, tai nieko tokio. Pries zibintu svente, kai vyko ruosimasis irgi taip buvo. Nezinau kaip kitoms mamoms, man tai toks ritmas labai tinka. Kas nespeja pavalgyti namuose, tiems gal kyla klausimu.
Del pietu miegojimo taisykle paprasta - per prievarta niekas juk neuzmigs, bet paguleti ir pailseti reikia. Galima, kiek zinau, tuomet zaisti pirstuku zaidimus, nestis zaisla i lovele, svarbiausia, kad butu netrukdomas kitu vaiku miegas. O uzmigti paprastai padeda bendras ritualas (bent jau kiek man pasakojo aukletojos - turetu buti nuostabu;-): pries miegeli sekama pasaka, po to vaikuciams i delniukus ilasinama po laseli levandu aliejus, jie svelniai pamasazuojami, vaikai apklostomi, o visa tai vyksta niuniuojant lopsine...
Grupes yra misraus amziaus. Vaikai nuo 2,5 iki 6 metu, kiekvienoje grupeje po maza grupyte is kiekvieno amziaus vaiku. Bet kazkaip didziukai bendrauja ir su maziukais, jais rupinasi, globoja. Tokia gaunasi didele seima;-). O serga vaikai kaip ir visur. Pradzioje, kai tik pradejo lankyti - daugiau, dabar, kai virusais jau apsikeite - maziau. Kazkur skaiciau, kad iki mokyklos vaikui formuojasi imunitetas, tai per metus sirgti 5-6 kartus yra normalu. Tai vos nepaspringau perskaiciusi ta fraze. Labai tikiuosi, kad mes busime isimtis biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.