Ei, Kaišiadorių mamos, į kurį darželį vedate savo vaikučius?
As tikriausiai i Ziezmariu "Varpeli" vesiu, jau uzsirasem i eile, ten maziau vaiku grupese, labiau gales paziureti
O prieš kiek laiko reikia užsirašyti į eilę? "Varpelyje" po kiek vaikų grupėse?
Jau antrus metus manoji lanko "Spindulį". Priekaištų niekam neturiu, mergina į darželį eina su dideliu noru, myli auklėtojas ir auklytę.
Į eilę atsistojom kai buvo 1 mėn. Direktorė užregistravo ir pasakė, kad esam 26 vietoje Užsirašyt reikia kuo anksčiau ir būtinai pasidomėkite kelinti esate eilėje
Gal kas vedat savo mažylius i darželį lopšelį Žvaigždutė į mažylių grupę?laukiu atsiliepimų kaip jūsų vaikams ten sekas?
QUOTE(JURRGA @ 2007 11 29, 16:43) Gal kas vedat savo mažylius i darželį lopšelį Žvaigždutė į mažylių grupę?laukiu atsiliepimų kaip jūsų vaikams ten sekas? Žinok nesvarbu kada užrašysi, bet ar pateksi tai klausimas Kol buvo sena vedėja tai viskas buvo suprantama ir aiškui- užrašei, pasakė kada ir atvedi, bet kai atėjo nauja jauna vedėja tai ir prasidėjo bardakas QUOTE(Kokere @ 2008 01 10, 09:53) Žinok nesvarbu kada užrašysi, bet ar pateksi tai klausimas Kol buvo sena vedėja tai viskas buvo suprantama ir aiškui- užrašei, pasakė kada ir atvedi, bet kai atėjo nauja jauna vedėja tai ir prasidėjo bardakas Jei eileje buvo antra tai butinai turejo priimti, net kitokiu sneku neturi buti, nebent jus laiku neatejote i grupe, ar pazymos is gyd neatnesete
Sveikos.As dukra vedziau daug metu i zvaigzdute.Uzrasiau ir mazyli,na pries pusmeti koki.Taip pat uzrasytas ir i Rugeli.Gal kuremia vietu nebus
sveikos
17
Ar grupėse renka pinigus popieriui, indų plovikliams, pieštukams ir pan., ar reikia visas priemones ir reikmenis sunešti, ar viską duoda?
'Spinduly" kadangi eina į valgyklą tai jokių ploviklių nereikia. Popierių, servetėles neša tėvai. O dėl pinigų rinkimų, tai čia tėvai nusprendžia. Pas mus grupėj nėra jokio fondo.
ieva, keista, kad lopšelyje 17 vaiku, maximumas lopšelio grupėje yra 15. o dėl ligų: tai ne darželis kaltas, o patys tėvai, kurie veda į darželį sergančius vaikus, nuo kurių užsikrečia kiti. šitas klausimas yra neišsprendžiamas. Vienam sloga yra ne liga, kitam ta pati sloga išsivysto į ausų uždegimą, kosulį. Nors kita vertus dėl slogos biuletenio nieks neduos, o padėti vaiko nėra kur, taip ir gaunasi užburtas ratas
Mes vos tik gime Mazius iskart uzrasem i "spinduli", tai 2009 m. jau buvo viena grupe sudaryta, o ir kita jau beveik pilna
Tai papuolem i grupe eiti nuo 2009 m, kai maziukui bus beveik 2 metukai, niu tikekimes niekas nepasikeis.. Papildyta: T.y. nuo 2009 m. rugsejo jau keliaus i darza O gali buti, kad uzsiraseme i eile, o kai ateis laikas, tos eiles nebebus?
Pagaliau ir mes jau užsirašėme į Spindulį
O gal kas turit kokios informacijos apie Rumšiškių darželį?
justukas jau metai kai lanko Rugeli darzelis,na is ligu taip pat sunkiai issikapstom,aukletojos tai malonios
sveikutes, turie sioki toki patyrima su tais darzeliai
QUOTE(Grike @ 2008 03 07, 14:32) būtent taip dažniausiai ir būna mes irgi užzirašę i žvaigždutę vos tik gimus mažiukei, turėjo gegužės mėnesį pradėti eiti, bet vietų jau senai neberasta, tai liepe ateiti rugsėjį, bet čia ne tik man, bet ir visoms mano pažystamoms liepia ateiti rugsėjį, tai jaučiu rugsėjį, sakys ateikit po velykų QUOTE(Laimoniukas @ 2008 04 08, 17:45) justukas jau metai kai lanko Rugeli darzelis,na is ligu taip pat sunkiai issikapstom,aukletojos tai malonios mes irgi norėjom šitą daržiuką lankyti, savaitę vedžiojau pratinti savo mažiukę ten, tai atsiliepimai tik labai
Labukas, vaikštom į Spindulį, ir kol kas einam su didžiausiu noru
neturiu prie ko prisikabinti, gal kad auklėtojos labai fainos... O užsirašėm dar kai buvau 7 mėnesį nėščia Dėl Žvaigždutės bus proga išbandyti rugpjūtį, nes mūsiškį uždaro virtuvės remontui... QUOTE(Erina @ 2007 11 18, 16:55) Iš kart pasakiau, kad esam 26 vietoje, tad į antrąją lopšelinę grupę tikrai patenkam šaunuolė - reikia baigti su tais visais kyšininkiavimais, geriau už teisybę nors biški pakovoti ir nebijoti QUOTE(Erina @ 2008 02 07, 20:13) 1. 'Spinduly" kadangi eina į valgyklą tai jokių ploviklių nereikia. Popierių, servetėles neša tėvai. O dėl pinigų rinkimų, tai čia tėvai nusprendžia. Pas mus grupėj nėra jokio fondo. 2. ieva, keista, kad lopšelyje 17 vaiku, maximumas lopšelio grupėje yra 15. 3. o dėl ligų: tai ne darželis kaltas, o patys tėvai, kurie veda į darželį sergančius vaikus, nuo kurių užsikrečia kiti. šitas klausimas yra neišsprendžiamas. Vienam sloga yra ne liga, kitam ta pati sloga išsivysto į ausų uždegimą, kosulį. Nors kita vertus dėl slogos biuletenio nieks neduos, o padėti vaiko nėra kur, taip ir gaunasi užburtas ratas 1. Pas mus irgi nėra, buvom sutarę pirkti žaislų, tai rinkom vienkartinį mokestį po 20 lt... servetėles ir tuoletinį patys nešam (tik pastebėjau, kad labai mažai kas neša...), o šiaip per Kalėdas kai renkam pinigus vaikų dovanėlėms tai ir auklėtojoms su auklyte po 50 Lt atseikėjam, nes labai jau jas mylim 2. pas mus oficialiai grupėje 20 vaikų prirašyta, bet lanko maksimum 15-17 3. aš pritariu ir labai pikta dėl to QUOTE(neriuxxx @ 2008 05 20, 08:44) sveikutes, turie sioki toki patyrima su tais darzeliai siaubas, kas čia per bardakas QUOTE(Kokere @ 2008 05 23, 09:55) REKLAMA P.S.: kaip tik trečiadienį organizuojamas meetas Toskanoje nuo 17:30 val., kam patogiau su vaikais ar be jų...
Sveikos,kal žinot kiek reik laukti eilėje,kol patektumėm į Žvaigždutę? Pusbrolio vaikui spalį bus 2 metai,tai žmona jau norėtų eiti į darbą.Jie užsirašę į Spindulį,bet sakė,kad eilėj lygtais 35.Oir šiaip Spindulys arčiau namų.Kažkuri mamytė rašė,kad galima patekt nunešus dovanėlę vedėjai.Gal žinot kiek dabar neša,kad nebūtų per mažai?
Arba kas nors gal žinot kokią laisvą auklę,būtumėm labai dėkingi,jei parašytumėt į až.Ačiū QUOTE(emma @ 2008 06 03, 09:13) Sveikos,kal žinot kiek reik laukti eilėje,kol patektumėm į Žvaigždutę? Pusbrolio vaikui spalį bus 2 metai,tai žmona jau norėtų eiti į darbą.Jie užsirašę į Spindulį,bet sakė,kad eilėj lygtais 35.Oir šiaip Spindulys arčiau namų.Kažkuri mamytė rašė,kad galima patekt nunešus dovanėlę vedėjai.Gal žinot kiek dabar neša,kad nebūtų per mažai? Arba kas nors gal žinot kokią laisvą auklę,būtumėm labai dėkingi,jei parašytumėt į až.Ačiū labas, su auklėm pas mus didelis deficitas - vasaros laikotarpiu dar galima moksleivę samdytis, bet ne visi pasitiki... į Spindulį mes užsirašėm kai dar buvau 8-tame mėnesyje (o stavkė sakė apie 200 lt dabar eina); dėl Žvaigždutės vienų nepriėmė tol, kol nepasiskambino į Švietimą pasiskųsti, tada ir vietų kažkaip per stebūklą atsirado
Pusbroliui kažkas sakė .kad reik 400 .
Ačiū
tikrai taip
O kas buvot busimų darželinukų tėvų susirinkime Spindulyje? Mūsų kažkaip nepakvietė...
QUOTE(Grike @ 2008 03 07, 15:32) O gali buti, kad uzsiraseme i eile, o kai ateis laikas, tos eiles nebebus? Tai tu kitais metais gegužes mėnesį nueik pas direktorę ir pasiteirauk. Sakyk kad šiems metams užsirašę ir kad ji sakė, kad jums yra vieta. QUOTE(neriuxxx @ 2008 05 20, 08:44) patyriau viena, jog i spinduly be kysio nelabai pateksi Kiek girdžiu, tai Spindulio direktorė labai pripratinta prie vokelių, nors mes papuolėm be "dovanėlių" QUOTE(siaubute @ 2008 06 17, 11:13) O kas buvot busimų darželinukų tėvų susirinkime Spindulyje? Mūsų kažkaip nepakvietė... niekas jūsų ir nepakvies, reikia nueiti gegužės - birželio mėn, nes tada formuojamos naujos grupės, ir būtumėt paviesti į susirinkimą. QUOTE(Erina @ 2008 07 20, 21:16) niekas jūsų ir nepakvies, reikia nueiti gegužės - birželio mėn, nes tada formuojamos naujos grupės, ir būtumėt paviesti į susirinkimą. Tai tame ir reikalas, kad aš balandžio, gegužės mėn- pas vedėją vaikščiojau dažnai. Ir po susirinkimo nuėjau, tai ji atseit pamiršusi. Mažiukę į lopšelį priėmė, bet va dėl trečio aš ten takus minu Klausimas: Kokia dabar tvarka "Spindulyje". Vaikas suserga nuneši pažyma - nemoki. Tėveliams pamaininis darbas ar atostogos, darbovietės pažyma- nemoki. Na, bet tarkim noriu vesti į darželį iki pietų kelias dienas, o kelias dienas išvis nevesti. Bet mokėti už tas dienas sutinku. Ar taip galima ar pradeda kabinėtis, kad nelankai darželio be priežasties?
Kažkada buvo toks nutarimas, kad jei vaikas nelanko darželio 3 ir daugiau dienų, tai reikėdavo pristatyti pateisinamą priežastį, dabar tai nereikalauja. man pačiai būna atvejų, kai mano tėtis turi kelias išeigines, po to man laisva, tai nevedu į darželį kokią savaitę ir jokių pažymų nepristatinėju. Tai auklėtoja gale mėnesio primena, kad man už tas dienas reiks mokėti, nes nėra pateisinamos priežasties. Nu ir susimoku, tai ką dabar padarysi. Kartais kai žiemą puse grupės kosina ir sloguoja, pati ieškau kur kelias dienas palikti savo dar sveiką vaiką, kad nesusirgtų, o pateisinamos priežasties neturiu. Aišku jei kokį mėnesį nelankysi be priežasties, tai gal ir kabinėsis, nors labai abejoju, jiems gi svarbu, kad susimoki.
O jeigu iki pietų lankai, tai vaikas pažymėtas ir niekas nisigilina kiek jis ten buvo visą dieną ar kelias valandas. Mano draugė 2 paskutinius metus iš vis tik iki pietų dukrą laikė darželyje, o po pietų pasiimdavo jos mama, nes mergaitė nenorėjo miegoti pietų miego. Niekas tikrai nesikabinėjo. Dar yra toksai nutarimas, kad parašius prašymą gali nelankyti darželio ir už jį mokėti nereiks (pvz, kai vaikas savaitei išvežamas pas močiutę, arba tiesiog dėl šeimyninių aplinkybių) Nu parašai, kad prašau leisti mano vaikui..... rugsėjo 9-18 dienomis nelankyti darželio, nes vaikas atostogaus pas močiutę ar dėl kitų šeimyninių aplinkybių. Tik nežinau kodėl šitas punktas nutylimas, pati netyčia jį atknisau.
Siaubas, kai prisiskaičiau aš čia, tai jau praradau viltį dėl daržo
Mylimuke, tai kad biški vėluojat... Kai užrašinėjote į darželį turėjo direktorė pasakyti kad priimamų vaikučių grupės formuojamos gegužės mėnesį.
Aš tai kiekvieną gegužę pas ją ir eidavau... Nors iš kitos pusės juk užsirašė telkefonus tėvelių sakė kad skambins ir pasiteiraus dėl planų į darželį, bet namanau, kad kažkam skambino- ir taip ateinančių užtenka pilnoms grupėms suformuoti ir nebūtinai pagal sąrašą. Mes į lopšiuką 12 sąraše buvom, o sūnus į darželį 8. tai kaip ir abu turėtų pakliūti.. Dar girdėjau tokią naujieną: Švietimo skyrius siūlys savivaldybei priimti sprendimą, kad į darželius būtų priiminėjama centralizuotai,o ne asmeniškai pas kievieną vedėją- tada nebūtų vietų kyšiams, ir visi papultų pagal užsirašytą eilę. Dar žada kurti naujų grupių miesto darželiuose. Tai reikia laukti ar savivaldybės nariai patvirns.
Ką, pavėlavom?
QUOTE(siaubute @ 2008 07 28, 21:18) Dar žada kurti naujų grupių miesto darželiuose. Tai reikia laukti ar savivaldybės nariai patvirns. O kur tas naujas grupes kurs jei nėra patalpų? Žvaigždutėj dar yra viltis, kai darbo birža išsikraustys, bet gi patalpos nelabai pritaikytos grupėms, nes sienos pragriautos, o Spinduly turbūt tik rūsys laisvas, visos erdvės užimtos. Girdėjau kažkokias nesamones apie Saulutės darželio atgaivinimą, bet šis pletkas man išvis neįtikėtinas
Buvom Rugely šiandien. Tikriausiai priims, dar pasiskambinsim prieš rugsėjį
Girdėjau, kad darbo biržos patalpų darželis negaus Kas lankot Rugelį, kokie atsiliepimai? QUOTE(Erina @ 2008 08 06, 23:54) O kur tas naujas grupes kurs jei nėra patalpų? Žvaigždutėj dar yra viltis, kai darbo birža išsikraustys, bet gi patalpos nelabai pritaikytos grupėms, nes sienos pragriautos, o Spinduly turbūt tik rūsys laisvas, visos erdvės užimtos. Girdėjau kažkokias nesamones apie Saulutės darželio atgaivinimą, bet šis pletkas man išvis neįtikėtinas darbo birzos patalpos priklauso ne darzeliui QUOTE(mylimuke @ 2008 08 07, 15:23) Buvom Rugely šiandien. Tikriausiai priims, dar pasiskambinsim prieš rugsėjį Girdėjau, kad darbo biržos patalpų darželis negaus Kas lankot Rugelį, kokie atsiliepimai? mes savaitele ejom ten pratintis, tai pirmas ispudis tikrai neblogas
Mums tai nežinau, kaip pratintis, nes gyvenam Kaišiadoryse, teisių neturiu, vyras dirba
QUOTE(mylimuke @ 2008 08 11, 13:12) Mums tai nežinau, kaip pratintis, nes gyvenam Kaišiadoryse, teisių neturiu, vyras dirba pirma karta nuvedziau kai tik metukai buvo sueje, viska mums aprode, mazoji nubego zaisti is karto, as paplepejau su aukletoja, ji pamaciusi, kad mergina uziimanti ir bendraujanti liepe man palikti tel Nr. ir ramiai ciuzinti pailseti kur i miesta, sutarem, kad nerikdys ir jei kas negerai is karto skambins, tai taip ir palikau, kol po 1,5h negavau skambucio, kad labai pradejo verkti, tai pakniupstom nulekiau, pamate mane ir toliau zaidzia, bet nuo to karto man jau nebeleido isieti, zaizdavo ti budavo tik tol, kol as budavau, jei tik pamatydavo, kad manes nera budavo isterijos ir spiegimai iki kratymosi Dabar rugsejo 1d. keliausim i Zvaigzdute, tai kai jau su patirtim esu, tai ir bijau labai, kad vel tas pats nebutu
O aš galvojau, kad nuvesiu ir su ja pabūsiu, bet kaip matau, geriau būtų to nedaryt
QUOTE(mylimuke @ 2008 08 11, 14:36) cia gal ne visiems tokia taktika gali pasiteisinti, bet as kai pamaciau ir geriau pazinau savo vaika, tai tikrai daugiau nesedesiu net dabar jei palieku, kad ir zinomoj aplinkoj pvz. pas savo mama ir islekiu uzsimirsus neatsisveikinus, tai ji tada iesko manes, trinasi apie duris, bando verklsenti, o jei atsisveikinam, pasakau, kad mamyte tuoj grys, tu biskuti cia pabuk, viskas oki doki, pati ate mamy sako ir vos ne per duris stumia, kad vaziuok greiciau QUOTE(TeQuiLa @ 2008 08 11, 15:45) cia gal ne visiems tokia taktika gali pasiteisinti, bet as kai pamaciau ir geriau pazinau savo vaika, tai tikrai daugiau nesedesiu net dabar jei palieku, kad ir zinomoj aplinkoj pvz. pas savo mama ir islekiu uzsimirsus neatsisveikinus, tai ji tada iesko manes, trinasi apie duris, bando verklsenti, o jei atsisveikinam, pasakau, kad mamyte tuoj grys, tu biskuti cia pabuk, viskas oki doki, pati ate mamy sako ir vos ne per duris stumia, kad vaziuok greiciau Kas atsisveikinti reikia, o ne pabėgti, tai faktas
Oi nenoriu prisimint pačios pradžios
Kiekvieno vaiko adaptacinis periodas individualus, vienam užtenkia kelių dienų, kitam reikia kelių mėnesiu. neišsigaskit kad jis verkia, tai natūralu. Lengvos ir greitos adaptacijos
Aš irgi esu tą pastebėjus, kad kuo ilgesnis atsisveikinimas, tuo graudžiau būna. Tai stengiuosi greitai ir neskausmingai.
O pati save atsimenu daržely, kad irgi sau kuo ramiausiai žaisdavau, net nenorėdavau eiti namo vakare |