Jo, įdomus daikčiukas
mes vadinam soskiukas,tutiukas,tuckiukas
Tiūte.
mes tai ji vadiname duda
dazniausiai sakau popas
MB sako papukas, as vadinu suskiu
mes tai vadinam poshke
Mano dukra savo čiulptuką Niamu vadino
QUOTE(Putlutė @ 2007 12 21, 15:53) Mes irgi vadiname tūtuku. Mano močiutė iš Žemaitijos visada tūte vadindavo, tai man ir liko toks širdžiai mielas ir gražiai skambantis pavadinimas. O jeigu reikia oficialiau, tai čiulptuku ir vadinam...
Mes vadinam papsium arba papsiuku
mes vadiname soske vyras daznai sako popka betman tai ngraziai skamba rusiskai o tiute irgi nlb grazei,idomu kaip mazyle vadinsta daigta
jau nepamenu kurios drauges butent vaikis vadino dziunndziu ir manai istrigo galvoj, tad taip ir vadinam
Aš tai vadinu soske, o mažylė- ziūzia
Zemaitijoj budami vadinam tuciu,o kai vaziuojam pas senelius i Aukstaitija sakom soske,nes tutis jiems neiprasta
mes vadinam "DUDA"
Tiūtė...
Popkė arba popkiukas
papkiukas arba tutiukas
Sesers mergyte vadina Puka Puka. Kai uzsimanydavo - tai sukaliodavo: puka puka... puka puka....
Beje, jo prireike tik tuomet, kaip apie metukus pradejo kaltis dantukai. Iki tol neeme. Asisveikinti su juo irgi buvo sunku - nei pelytes, nei kiti juokeliai tiesiog nepadejo. Kai buvo siek tiek daugiau nei 2 metukai - puka puka netycia ikrito i ... puoduka su sysiuku.... taip ir atsisveikino. Teko ismesti. Vaikiukas jau samoningai ivertino ir suprato, kad naudoti tokio puko jau negalima. Maniskei mergaitei 4.5 men - dar niekaip neima... Dabar ima zaisti kaip eilini zaisliuka.
Dūda, dūdukas.
Draugės vaikai vadino papu
mes vadiname poku,taip vyresnelis pramine,tai dabar tinka ir mazyliui
na mano mazylis dar jo niekaip nevadina, bet va as tai ciulptuku, labai paprastai
Dukrytė vadina niam - niam , o aš tai vadinu tūtukas .
daugiausia Soske..
Mes paprastai - tūtuku vadiname
mūsų mažiukė dar tik išmoko įsikišt soskių, tai dar niekaip nevadina, aš vadinu soskiuku, tevelis tiūtia, draugė ateina sako "dūnia", močiutė sako "papapcius"
mes vadinam DUDKA
tik man negrazu kai vadina PAPAS
mes vadiname tiuteliu
TUTULIS, TUK TUKAS
sesers 2 metukų dukrytė pati susigalvojo "tiutė" ir mes taip vadinam....o turi 5 "tiūtes" ir su visom miega, pasidėjus po pagalve
Na kolkas musu maziukas nepasako dar nieko ant savo soskes,tai mes su vyru vadiname soske arba tiutis
Na, as tai vadinu papkiu, bet mano mazoji jo neima
Pas mus tiutė arba tutė
o mes vadinam pupuliuku
Mes vadinam tiute
Pas mus tai "papsiukas"
Pirma mazyle - anuke seimoje (kalbu ir apie sesers, seima, tevus) vadino ''puka puka'' tai ir visiems prilipo.
Mano dičkis vadindavo "tiūtiukas", dabar, kai mažoji čiulpia sako "tuškis", bet pats mačiau dar paragavo, pabandė koks skonis, nors jau 11 metų
Mes nors nekalbam, bet pavadinome tutyte...
Pas mus tai ciulpinas
sesuo kažkaip įsigudrino soskę vadinti "drauge", o mazgė neištardama sakydavo "diaudė"
po to karto man patiko šiam daikčiukui suteikti kažkokį smagų pavadinimą, ir galvojau, kaip čia tą čiulptuką pavadinti, bet nereikėjo nė galvoti, nes natūraliai soskė, atsiradus jos poreikiui, įgavo pavadinimą - "RAMYBĖ"
Mes visa laika vadinom TIUTE arba TUTE , kai ateina uosviai vadina papu , man tai klaikiai skamba
Dar kartais sakydavom DRAUGE musu.
Nors maniskis tasisako tokio dalykelio, bet vadinam ji sioske arba tiute
Mano dukryte,kai buvo mazyte vadino soske tiutia ,bet veliau pradejo tarti soske
|