Priėjo laiptų eilė
Pasidalinkit patirtimi....kokie laiptai pas jus...kur gaminotės/gaminsitės, ką darytumėt kitaip ir t.t.
Labux
Priėjo laiptų eilė Pasidalinkit patirtimi....kokie laiptai pas jus...kur gaminotės/gaminsitės, ką darytumėt kitaip ir t.t.
sveikos, o kada reikia pradet dometis laiptais? pas mus dar tik plika dezute su juodgrindem
QUOTE(giedre.v @ 2008 01 11, 11:49) sveikos, o kada reikia pradet dometis laiptais? pas mus dar tik plika dezute su juodgrindem taip, butinai reikia jums jau pradeti derinti laiptu projekta, nes kaip dazniausia dabar daro laiptus su metaliniu karkasu (ar dviem) tokius ,tai tas metalinis karkasas tvirtinasi ant juodgrindziu. tai jei betonuosit svarias grindis ir nebus laiptu - turesit palikti tokia 1 kvadratinio metro duobe tam tikroj vietoj kur laiptai stoves... o kur dar tai kad uzsisakius is karto laiptu negausiot o lauksit koki menesi kita QUOTE(Aivariene @ 2008 01 11, 13:55) ,tai tas metalinis karkasas tvirtinasi ant juodgrindziu. ar būtinai???
aha, ir man iskilo toks klausimas, buvau tikra kad nebutinai
Tikrai nebutinai. Mums pastate metalini karkasa, kai jau parketas isklotas buvo, ir viskas OK.
O isgirtieji simos.d laiptai labai jau siaipsau dizaino poziuriu.... QUOTE(giedre.v @ 2008 01 11, 12:49) sveikos, o kada reikia pradet dometis laiptais? pas mus dar tik plika dezute su juodgrindem mes viska nufotografavome, kur kokie laidai, siluminis sildymas(pridejus metra). o siaip laiptus uzsisakem tokioje busenoje, kaip esi tu dabar. net vidus dar nebuvo tinkuotas.jie ten pakopas skaiciavosi, kazka matavo, o dabar kai jau grindys yra , tai atvaziavo dar karta ir naujai viska issimatavo.
gal kam idomu kaip islieja betoninius, man pries pat naujuosius isliejo
o gal kas nors galetu pasidalint info, kiek kainuoja vien laiptu projektas, be gamybos?
Sau as betoniniu tikrai nesilieciau ir kitam nepatarciau. Tikrai nesuprantu, koks tikslas lieti is betono, paskui uz ju apdaila moket tiek pat, kiek uz medinius? Ypac, jei paskui pakopos daromos medines... Bet jau toks, matyt musu, lietuviu, budas, statyt taip, kad atomini kara atlaikytu... Taciau kiek zmoniu - tiek nuomoniu, kiek meistru - tiek to paties darbo padarymo budu, reikia tik issirinkti priimtiniausia. Tai tik mano subjektyvi ir nebutinai teisinga nuomone (mano megiamas posakis
Cia betoniniai laiptai su medinem pakopom. Lygiai tas pats iseitu darant vien medine konstrukcija. Nesakau, kad betoniniai blogiau, ne... Bet brangiau ir ilgiau uztrunka viskas. Dar jei apdailininkai atgrubnagiai, tai ties laiptais taip "islygina" sienas, kad kai reikia pakopas montuot, uz galvos stveriesi, sienos kreivos, sleivos, "konusines"... Ir tie visi sienu nelygumai be galo gerai isryskeja, kai akis mato cia pat kitas linijas. Cia visur medines konstrukcijos. Ar labai skiriasi? Betoniniu laiptu privalumas, kad statybu metu turite laiptus. O mediniai statomi tikpadarius apdaila, iki tol laipiojate kopeciom ar stelazais. Tik planuoti laiptus reikia pradeti jau darant namo projekta. Geriausia papildomai pasitarti su laiptininkais, nes architektai tokio grybo kartais pripjauna, kad uz galvos stveriesi ir nezinai kaip zmogui padet ir ka patart - sienos jau pastatytos...
man betoniniai labai grazu jei jie neuzdaroj laiptinej,didelej ardvej ir matosi
ta grazi "garmoske" QUOTE(vobla @ 2008 01 12, 21:24) man įdomu kiek tai kainavo ir kiek tai truko ar galima šiuo metu lieti, ar neperšalta betonui stingt būtų su visu projektuku, su medziagom, dirbo 2dienas kainavo 4300(bet cia paskaiciuoja nuo dydzio ju) lieti gali jei tik mato kad bus pliusas nors 3 dienas ir visiskai nesutinku kad ju apdaila kainuos tiekpat kiek seip mediniai visi laiptai. mediniu laiptu pakopa kainuoja nuo 500 iki 800lt , man tereikes uzsisakit tik pacios pakopu stalvirsius kuriu kaina pasiule nuo 150 iki 250 (ziurint kuki medi) o tureklu kaltiniu is juodo metalo prie mediniu isvis neprikibdysi QUOTE(palang-mamyte @ 2008 01 13, 16:57) su visu projektuku, su medziagom, dirbo 2dienas kainavo 4300(bet cia paskaiciuoja nuo dydzio ju) lieti gali jei tik mato kad bus pliusas nors 3 dienas ačiū už info, nes darys man giminaitis, tai noriu bent apytikriai žinot apie kokias sumas kalba gali eiti... -------- apie kitokius laiptus net nemasčiau nuo pat projektavimo pradžios...laiptai bus pačiam namo centre ir ten po jais bus šilumos paskirstymo mazgas... dar norėjom ir židinio uodegą po laiptais pakišti, o tai gaisrininkai būt parašo nedėję... man betoniniai arčiau širdies...medinius daryčiausi tik rastiniame namuky... Pakopas pirksim gatavas ir susimontuosim patys... man labai gražu, kai medis tik ant pačios pakopos, o pakopos priekis balto tinko va fantastiški laiptai: http://www.laiptucentras.lt/foto/betono_konstrukcija1.jpg QUOTE(vobla @ 2008 01 13, 19:31) ačiū už info, nes darys man giminaitis, tai noriu bent apytikriai žinot apie kokias sumas kalba gali eiti... -------- apie kitokius laiptus net nemasčiau nuo pat projektavimo pradžios...laiptai bus pačiam namo centre ir ten po jais bus šilumos paskirstymo mazgas... dar norėjom ir židinio uodegą po laiptais pakišti, o tai gaisrininkai būt parašo nedėję... man betoniniai arčiau širdies...medinius daryčiausi tik rastiniame namuky... Pakopas pirksim gatavas ir susimontuosim patys... man labai gražu, kai medis tik ant pačios pakopos, o pakopos priekis balto tinko va fantastiški laiptai: http://www.laiptucentras.lt/foto/betono_konstrukcija1.jpg va ir as 100% sutinku su tavin Bandysime daryti pigesnius laiptukus, tai suvirinti sijas, ant tų sijų tvirtinti pakopas, greičiausiai betonuosime, nes mergaitė bijo aukščio ir kiauri laiptai tai nelabai....tai ir nežinau į kokius pinigėlius sutilpsime.
Mergaitės, kurios Kaune ar aplink, užsisakinėjot atskirai metalinį karkasą - ar "suvirintojams" pateikinėjot projektuką, ar jie patys skaičiavosi? Ir kaip su metalu - ar atskirai pirkot, ar darbas ir medžiagos "iš vienų rankų"?
Ir dar - būčiau labai dėkinga už patikimų tokio karkaso gamintojų koordinates. Mėginsim ir mes kažką konstruoti. QUOTE(palang-mamyte @ 2008 01 12, 19:09) Nu kokia tu saunuole, kad dar ir pafotkini O kaip jus manote, kaip atrodytu betoniniai laptai, bet ne su medinem pakopom, o apklijuoti plytelem Papildyta: O siaip, tai vat koks grozis betoniniu laiptu
[quote=tikurila,2008 01 24, 19:10]
Nu kokia tu saunuole, kad dar ir pafotkini ne daugiau foto neturiu, reikia nufotkint kai nulupo visus apkalimus seip betoniniai tuom ir gerai kad gali su jeis daryt ka nori QUOTE(palang-mamyte @ 2008 01 24, 19:01) ne daugiau foto neturiu, reikia nufotkint kai nulupo visus apkalimus seip betoniniai tuom ir gerai kad gali su jeis daryt ka nori Tai reiskia ne taip durnai as cia ir sumasciau su tom plytelem O siaip tai pafotkink, pafotkink kaip pas tave gavosi QUOTE(palang-mamyte @ 2008 01 24, 19:01) ne daugiau foto neturiu, reikia nufotkint kai nulupo visus apkalimus seip betoniniai tuom ir gerai kad gali su jeis daryt ka nori Tik vienas skirtumas
Nu va as jau galvojau,kad dabar tokiu jau nieks nedaro
na statybinikų savųjų klausinėjau tai sakė, kad labai kaina neisikiria mediniai ir betonuoti. Tai ko gero bandysiu lenkti link betonuotų. aišku, kad būtų geriausia betoniniai su medinėmis pakopomis..bet kai pas draugus nuvažiavusi pamačiau, tai net silpna pasdarė...vos priees pusę metų susidėjo, o dvi pakopos pertrūkę...visiškai. Žiauru na tipo mediena nebuvo pilnai išdžiuvusi....nors mediena tai pačių meistrų buvo. Tai aš gal plyteles dėsiu.....aišku ne taip gražu bet praktiškumas ko gero nugalės ( na ir pinigiukai dar).
QUOTE(AMELY @ 2008 01 30, 21:37) na statybinikų savųjų klausinėjau tai sakė, kad labai kaina neisikiria mediniai ir betonuoti. Tai ko gero bandysiu lenkti link betonuotų. aišku, kad būtų geriausia betoniniai su medinėmis pakopomis..bet kai pas draugus nuvažiavusi pamačiau, tai net silpna pasdarė...vos priees pusę metų susidėjo, o dvi pakopos pertrūkę...visiškai. Žiauru na tipo mediena nebuvo pilnai išdžiuvusi....nors mediena tai pačių meistrų buvo. Tai aš gal plyteles dėsiu.....aišku ne taip gražu bet praktiškumas ko gero nugalės ( na ir pinigiukai dar). Oi, o as kai banau isivaizduoti, tai man ner graziau
gal galite patarti kaip pasidaryti kokius vartelius tokiems laiptams.. nieko nesugalvojam...
QUOTE(sima.d @ 2008 01 16, 02:02) Kai klausiau laiptu projektas, jei rimtas , tai kainuoja apie 250lt su visais ismatavimais ir 3d vaizdu. QUOTE(Nemeja @ 2008 01 18, 15:36) mane irgi domina šitie dalykai sima.d, kur klausėt dėl projekto?
planuojam daryt metalini karkasa ir medines pakokas.. plausimukas.. kiek turi islyst pakopana u=eit viena ankt kitos.. nzn kaip paaiskint... as uzleidziu 5cm.. paemiau ta skaiciuka is lempos.. ale kazi kaip realiai darosi
QUOTE(akvilyte @ 2008 02 19, 12:56) planuojam daryt metalini karkasa ir medines pakokas.. plausimukas.. kiek turi islyst pakopana u=eit viena ankt kitos.. nzn kaip paaiskint... as uzleidziu 5cm.. paemiau ta skaiciuka is lempos.. ale kazi kaip realiai darosi Trys centimetrai dazniausiai uzleidziama, daugiau daroma jei labai status laiptai gaunasi del vietos stokos
merginos o as gal pasigirsiu bet tuo paciu ir meistrus pareklamuosiu....Mums laiptus dare menininkai, viska dare is savo medziagu, laiptai azuoliniai su kalvio darbo metalinem konstrukcijom, uz viska sumokejom 10 000 lt. bet tai buvo pries nepilnus metus, dabar viskas stipriai pabrange. Bet meistrai faini, ideju pilni, negeriantys, nedarantys tokiu paciu darbu, nes neidomu antra syki ta pati daryti. Turiu ir foto bet nemoku ikelti, gal kuriai i el. nusiusciau kad i foruma idetu
QUOTE(giletaite @ 2008 02 20, 22:49) merginos o as gal pasigirsiu bet tuo paciu ir meistrus pareklamuosiu....Mums laiptus dare menininkai, viska dare is savo medziagu, laiptai azuoliniai su kalvio darbo metalinem konstrukcijom, uz viska sumokejom 10 000 lt. bet tai buvo pries nepilnus metus, dabar viskas stipriai pabrange. Bet meistrai faini, ideju pilni, negeriantys, nedarantys tokiu paciu darbu, nes neidomu antra syki ta pati daryti. Turiu ir foto bet nemoku ikelti, gal kuriai i el. nusiusciau kad i foruma idetu O kuriam mieste Tavo meistrai? Kaip tik dabar ieškom "laiptininkų" Kaune.
Gal kuri tiksliai žinot, kur gauti medinių turėklų bei porankių tvirtinimo detalių?
sveikos, gal kas galite mane paprotinti
Sveiki visi
http://www.ve.lt/?rub=1130516352&data=...p;id=1200081177 Betonavima tai susirast lengva, bet va is kur gaut gera kalvi, kad padarytu toki grozi?? Gal kas nors ka nors zinot
ziuriu, nieks nedarot kilimines dangos ant laiptu, idomu, kodel? Juk tai labai patogu- tylu, o svarbiausia- saugu, tiek mediniai, tiek plyteliu laiptai juk slidus!!
Negi nieks tokiu neturit? QUOTE(voveriena @ 2008 08 25, 18:57) ziuriu, nieks nedarot kilimines dangos ant laiptu, idomu, kodel? Juk tai labai patogu- tylu, o svarbiausia- saugu, tiek mediniai, tiek plyteliu laiptai juk slidus!! Negi nieks tokiu neturit? Kilimines dangos ant laiptu nededam, nes namuose jos niekur nebus, del patogumo ir saugumo sutinku, bet siuo atveju nugali grozis. QUOTE(Smaragdas @ 2008 07 29, 18:26) Sveiki visi http://www.ve.lt/?rub=1130516352&data=...p;id=1200081177 Betonavima tai susirast lengva, bet va is kur gaut gera kalvi, kad padarytu toki grozi?? Gal kas nors ka nors zinot Labai grazus tureklai, jeigu ka rasi mestelk cia, man irgi aktualu. Laiptus jau turiu, tureklu dar nea QUOTE(voveriena @ 2008 08 25, 16:57) ziuriu, nieks nedarot kilimines dangos ant laiptu, idomu, kodel? Juk tai labai patogu- tylu, o svarbiausia- saugu, tiek mediniai, tiek plyteliu laiptai juk slidus!! Negi nieks tokiu neturit? Man negrazu, gadina visa vaizda. Bent pas save tikrai nedeciau ir nedesiu, nes mano laiptai namo viduryje, atviroje erdveje, todel kilimas visishkai nelimpa. Gal kitimes grazu, man nea. QUOTE(gyde @ 2008 08 25, 17:57) Kilimines dangos ant laiptu nededam, nes namuose jos niekur nebus, del patogumo ir saugumo sutinku, bet siuo atveju nugali grozis.
Kokius grazius laiptus uzmaciau
QUOTE(tikurila @ 2008 09 04, 11:55) Man nepatinka kiauri laiptai, bet sitie grazus, labai
Man ir nelabai kiauri patinka, tokie nesaugus atrodo, lyg ore kabantis
Laba, reikia laiptu meisto kaune
QUOTE(sagnesa @ 2008 09 08, 09:49) mums dare ne kaunieciai bet is taurages, labai kokybiskai ir fainiai padare, ir pigiau nei kaune. jei noresi telefono- rasyk i az , paklauiu vyro. Beje, meistari dirba ir kaune, beveik visi objektai ju cia
O aš pasigirsiu, kokius laiptus mums Triuksmas sukūrė...
Vaizdas prieš: ![]() Vaizdas po: ![]() Laiptų nemažai, gaunasi 3 dideli maršai ir 1 mažesnis. Patiko tai, kaip išsprendė klausimą dėl ranktūrių - pakopa šiek tiek išsikišusi, todėl ranktūriai neužima papildomos vietos (kurios ir taip ne per daugiausiai...). Na ir visus mano norus išpildė - kad jokių bereikalingų išraitymų, lakoniškai ir gražiai. Labai mieli, jaukūs ir tikri naminiai laiptai.
Megaites, o kaip Jums dare sitokius betoninius laiptus? MB pats uzsimane tokius pasidaryti
QUOTE(Iriska @ 2008 09 09, 13:05) Sveika, labai grazus, tvarkingi laiptai. Turiu klausima, o kodel nusprendet pilnai uzdengti betona,o ne palikti to balto tarpo? Gal yra kazhkoiu niuansu ar paprasciausiai grazu-negrazu? Nes dar nezinom kaip mums daryti. Vienas dalykas gražu-negražu mums taip gražiau. Antras - neapsispardys per laiką ir valant nesiterlios. Uždari laiptai man gražiausi. O funkcionalumas, patogumas eina prieš visus priekyje - jei nepatogu, nors ir kaip gražu, niekada taip nedarysiu arba pergalvosiu kažką geriau. Dar vienas aspektas - betonas nebuvo labai kokybiškai išlietas, tad nebūtų padėję nei glaistymai, todėl viskas taip ir susidėjo. QUOTE(tikurila @ 2008 09 09, 13:11) Megaites, o kaip Jums dare sitokius betoninius laiptus? MB pats uzsimane tokius pasidaryti Mums darė statybinė firma, kuri ir statė. |