Jau greitai ir manasis atskubes i si pasauli, ir, kol esu jauna bei kupina jegu
Mielos mamytes,
Jau greitai ir manasis atskubes i si pasauli, ir, kol esu jauna bei kupina jegu
Mano anyta buvo pasisovusi mano dukra augint be pampersu(ta prasme, kad bent jau kai pas ja buna). Atseit, ji pati dvynius uzaugino vystikluose, tai cia turetu but "zuikio dainos". Po keliu tokiu meginimu apsiprato su mintim, kad pampersai kaip ten bebutu vistik patogiau. O ir del sveikatos - biski mist, ir keisk vystiklus, nes slapia. O maziukai gi sisioja nuolat. Nepakeisi - prades raust odele. Taip kad bent jau man tai geriau su pampersais. As uz juos
Aisku, aciu tau, mamyte.
As pati suneli pirmus 3 men auginau tik su sauskelnem. Paskui kasdien po kelias val budavo su palutem. Kad galetu pakvepuoti uzpakaliukas
O nuo 6.5 men, kai pradejom sedet, visa diena isbudavom su palutem. Daznai sodinddavau, todel i palutes retai ir padarydavo. O nuo 1 m ir 7 men palutes dedu net ir naktim. Nes jau kuris laikas pastebiu, kad naktim nebedaro. Reik tik iskart atsibudusi pasodint ant puoduko
nu o tu dabar isivaizduok. Guli maziukas inkubatoriuje, siltai ant kaliuko padetas ir kas nzn kiek vis sisioja - tai kiek tu kailiuku reiketu tureti.
Vasara dar dar, gal sutikciau su vystyklais terliotis - bet ziema, ar rudeni, o ypac pries pat sildymo sezona pradzia, tai jau ne - nesu as tokia sadiste. Kambary temperatura 14-15 laipsniu, o as vaika kas pusvalandi isrenginesiu.
Sveikos mamytės!!! Rašo naujokė, kuri dar nelabai moka naudotis šiuo psl., (internetą turiu tik savaitę), bet jei būčiau žinojus apie tai anksčiau, ko gero ir anksčiau internetą įsivedę būtume. Bet vat apie pamperius tai žinau nemažai. Mano abu berniokai augo su pamperiais, ir laiks nuo laiko oro voniomis.
Kam gi vargti su palutėmis, jei yra toks puikus palengvinimas - sauskelnės. Tik va rūšį tai jau teks pasirinkt tokią kuri patiks ir tiks. (brangiausi nebūtinai geriausi) (beje su palutėmis bandžiau žaist ir aš, tik va fantazija greit atšoka, nes daugiau nieko ir neveiki tik rengi rengi leliuką, o jam tai nevisada patinka.. Bet mes jau dideli, žinome puoduką, ir yra kur kas paprasčiau. Oi mamulės iki. Sėkmingų jums atradimų ir išbandymų.
Aciu jums dar karta. Kadangi musu lialiukas
Zinok, kad tik gime leliukai labai daug miega, o miegodami sisioja. Tai gal kai bus kiek didelesnis
As sunu uzauginau vien su palutem. Aciu, nebereikia. Niekas manes dabar neprivers su jom terliotis.
bet cia tik mano nuomone. jei kitos turit laiko ir noro - prasom.
as manau, kad nevark, jeigu nebus problemu su oda. is pradziu as irgi taip maniau- na,kas gi cia tokio- pasisiojo ,isskalbiau.O jeigu pakakojo? As tik uz laiku keiciamas sauskelnes Viena mano pazistama kol vaikas nepakakoja tol ,sauskelniu nenukabina.Tai tas ir vaiksto kaip bezdzione su nukarusiu uzpakaliu :blink:Jau nekalbu apie sutima, tai tada geriau gal palutes be to skalbti ne tik palutes reikes, bet ir sliauztus, savo drabuzius...numaizios ciuzinius, pagalves... as turiu ir paluciu, paskui jas pamatuosiu ir parasysiu, jeigu dar noresi O ta vyro vystykliuka laikyk kaip relikvija...
Kaip keista skaityti - kad yra dar abejojanciu del sauskelniu naudojimo patogumo ir naudingumo!!!!! Nejaugi mes gyvenam akmens amziui ?????? Kokios dar palutes!!!!! Geriau pasinaudokim tuo, ka sukure zmonijos tobulejimas!!!! Tad as TIK UZ SAUSKELNES!!!!!
Na pirmais menesiais tai nelabai bus jegu plauti, nes paciai reikes atsigauti po gimdymo, tai gal geriau sauskelnes panaudok, o po to jau galima jei taip nori. pas mus pvz namie +20C pastoviai, tai as gera pusdieni leliuka laikau su siausitinuku, bet atsegtu, kad galetu laisvai sisioti. Pasisiuvau dideli pervystymo ciuzinuka, patiesiu palu ir paguldau maze. Jai ir oro vonias ji gauna ir ji laisvai gali judeti (kas jau labai patinka) ir sisioja ten.
Pirmu menesiu nelabai isivaizduoju be pampersu. Maniske kakodavo ne maziau 10 kartu, o siusiodavo dar dazniau (kazkur skaiciau, kad naujagimis per para gali pasiusioti 24 kartus). Keleta kartu bandziau zaisti su drobinem palom. Tai per valanda pakeisdvau dazniausiai 3 kartus. O tokie leliukai dar daug miega, tai isivaizduok koks tai trukdymas. Ir dar pirmais menesiais daznai pilveli pucia, vaikuciai buna neramus. Atsimenu su vargu nuramini, uzmigdai, pati susiruosi pasnaust po bemieges nakties, o cia bac ir prisidirbo. Ir vel visas ritualas per naujo. Kai nemiegos, pasisildysi kambari (pirma men iki 21 C, veliau iki 18-19 C) ir leisi kazkiek psimakaluot.
O pasisiutos palutes man praverte. Naudodavau po galvyte vietoj pagalves (kelis kart sulenkta). Atpila pakeiciu kita. Is vonios i kambari parsinesdavau irgi isukta palutej. Pasisiuvau 1mx1m. Pradzioj buvo geros, po to per mazos. Nes kai nesdavau is pasildytos vonios pro vesu koridoriu i pasildyta kambari, pala uzdengdavau ir galvyte, tai kojos islysdavo
Koks dar gali buti klausimas? Siais laikais? Odai geriau vystyklai-slapias skuduras geriau uz sugeriancia medziaga? Visas pasaulis naudoja tuos pampersus jau gerus 30 metu jei neklysstu ir niekam net nekyla mintis apie tai diskutuoti.
Mes tai nuo pat gimimo naudojom sauskelnes, o kai truputi paaugo retkarciais namuose naudojom tokius vienkartinius vystyklus.As juos pirkau grigiskese - ten ju parduotuveje. Kai dukryte nemiegodavo, as ta vystykliuka patiesdavau ir ji nuogute galejo pabuti. Po to , kai jau budavo slapias, tai pakeisdavau kitu. Nuo devyniu menesiu pradejau sodinti ant puoduko, o nuo 1,7 metu mums nei sauskelniu nebereikejo. Tai tiek. As tai patarciau, patarimus cia visu perskaityti, o sprendima priimti toki, koks tau atrodys priimtiniausias
Dekui uz nuomones, visos jos tikrai pravers, manau, kad manasis
pirmus menesius neverta deti paluciu tikrai tikrai(pati bandziau delioti tai gavsi kad visa diena namais zaisciau nurengk aprengk 10 kart)
ale tureti palutes verta.. buna kad iki maudyniu liko valanda, o pampersa gaila deti .. tada dedi palute, susitaupo
net neisivaizduoju kaip be pampersu galima butu gyvent!!! naudojant palutes reikia pasisvest save vien vaiko auginimui, nes isivaizduoju kiek laiko uzima, kiek jegu atima skalbimas. visai nenoreciau vaiksciot nuskalbtom rankom
mano vaiko odele gana jautri, bet nieko blogo nuo pampersu nebuna.daznai keiciu, nebuna issutimu ar alergijos. mama kai papasakoja kaip mane augindama vargo, tai tik dziaugiuosi, kad man taip nereikia vargti o kaip su vystyklais nestis vaika i miesta, parduotuves, etc.
Jau rašiau apie pamperius kitur, bet...
Bandžiau ir aš auginti be pampersų. Paleisdavau sūnų lakstyti pliku užpakaliuku, turėjau specialias kelnytes, į kurias dedasi vystyklas. Tada tikrai neušlampa nei baldai, nei mamos rūbai O prik...palučių neplaudavau - išmesdavau...Kadangi nenaudojau jų ištisai, nuostolis nebuvo labai didelis Tačiau dabar gailiuosi, kad nutraukiau šią praktiką ir grįžau prie išgirtųjų sauskelnių. Sūnui metukai ir beveik 3 mėnesiai , o puodukas stovi kaip sotvėjęs kampe...Tik dabar, prieš padarydamas balutę (ir dabar leidžiu šiek tiek pabūti be pamperso), pradėjo sakyti "ssss". Džiaugiuosi, kad bent jau suvokia, kas vyksta... Kitas dalykas - vaiko savijauta. Pabandykite pačios kiauras dienas, du metus iš eilės pabūti su sauskelnėm...
Na, va,Astyte, ismatavau as tas palutes. Dydis 30x45. Vienos pasiutos is minkstos plonos medvilnes ,kitos is flanelines.
tos medvilnines man atrodo 4 sluoksniu, o per viduri daugiau. Bet jos naujagimiui netinka, mano manymu, bet uztat idealios tam pereinamam laikotarpiui kai atsikratoma sauskelniu. Tos palos yra fabrikines, ne mano siutos. Minusas tame, ka kai vaikas jau vaiksto, o vaiksto jis daug, tai ji kraiposi tame klyniuke, kelnes smunka.... sauskelnes , tai patogiai uzsisega. As jas visokiems patiesimams daugiausiai naudodavau. kaip sakiau as balsuoju uz sauskelnes.
tarp musu mergaiciu- man ju uosviene pritempe. kazkada dirbo kudikyne.Po to, kai kudikiu namuose irgi perejo ant sauskelniu, tai tas palutes nurase i skudurus. Tarp kitko siuta Prancuzijoje! Pacioms pasisiut nera ka. Ta palute sulenkiama 2 kart, gaunasi nemazai sluoksniu. Tai- ne trikampe palute. Dar maciau pirkti toki iklota, dedama i palutes.Calpon firmos, atrodo.Pardaveju reikia pasiklausinet kam jie naudojami. O siam vaikui oro vonioms esu nusipirkusi vienkartiniu paklodziu- labai man patinka
Palutes galima det i specialias kelnytes, jos neperslampa, kai vaikutis padaro. O ir nesikraipo palute tada, nesmunka zemyn. Buna pirkt vaistinese, vaiku prekese. As tai Eurovaistinej apziurinejau
As saviske auginau su sauskelnem. Kai suejo metai, bandziau leist lakstyt tik su kelnytem. Bet ji ilgiau nei pusvalandzio sausa neisbudavo, taigi paskaiciuokim- kol kelnes pakeiti, apiprausi vaika, praeina 10-15 min., tada 15 min. jis pabuna sausas ir vel "avarija", vel prausk, renk... Tai cia jau lakstantis vaikas, kuris po savim sededamas jau nedaro... O kudikis tai ant lovos, tai ant ranku, ant keliu- vien patalyne reiks keist kasdien po kelis kartus, o kur dar drabuzeliai, ar jusu paciu rubai... Ne, as sunkiai isivaizduoju, kaip reiketu tada "suktis". Vis delto sauskelnes- puikus dalykas, bent jau pirmais metais
As tai savo sunui
Nesakau, kad neleidziu pabut ir su vystyklu, kad odele geriau pakvepuotu Is tikruju galima padekoti zmogui, sukurusiam sauskelnes
Oi, kai tik buvom parsiveze savo princese is ligonines. Nutariau pabandyti, vystyklus naudot.Bet nieko, gero is to neisejo,tik vargas didelis del skalbimo dasidetu.Tai nuo to laiko pampersus nesiojam. O mums geriausi, tai "LIBERO", o pro kitus maziuke, pro sona pravaro.
As tai irgi uz sauskelnes, dabar pareini namo - svaraus vaiko kvapas, o ne, atsiprasau, pamerktu skalbiniu. As isivaizduoju, kad tas nuolatinis skalbimas, tai taip pat brangiai kainuoja, kiek milteliu, kiek vandens, kiek elektros. O jei rankomis reiketu, tai
as ir uz sauskelnes
Pirmaisiais menesiais tai is viso kosmaras jei reiketu plauti palas, mamai ir taip reikai pailseti, o cia dar prish... skuduru kalnai... O dabar jau pradejome prie puodo pratinti po truputi, tai diena po namus begioja su palom, o i lauka ir svecius su sauskelnem. Kad brangiau plauti tai tikrai ne. Na mes skaiciavome vienas plovimas iki 40cnt, o tai mazadaug 2-4 pamperiai. Visa beda ta kad kai padaro tai viskas kiaurai per rubus O kad sauskelnes musu issigelbejimas ir didele paspirtis tai tikrai
buvau medicinos mokykloje ismokyta,kad nieko geriau uz palutes nera...laukdama pirmagimes prisiruosiau palu ivairiausiu,buvau pasiryzus tik taip auginti...visas mano entuziazmas dingo po poros dienu,nes juk kai sisioja,tai viskas kiaurai eina,o dar kakodavo po 5 kartus i diena.
dabar tik uz sauskelnes
Tik uz sauskelnes!!!!!
Ajetau kai pagalvoju jei dabar reiktu vystyklus naudot, o sauskelniu nebutu...Nugi sakes... Visom 4 uz sauskelnes... Juk vietoj to kad skalbti, galima pabendrauti su vaiku. Pasidziaugti jo sypsena, juoku, kalba...o skalbdama to nepamatys ir dar priedo nusikalsi...ir nebebus noro su vaiku but...galvoje tik miegas bus... Ir nebus laiko i foruma uzsukt.... Taip kad.............
Taigi, pas mus irgi yra tokia tarnyba. Mes netgi masteme, kad reiketu juos "samdyti". Ale viena mano drauge is Lietuvos priverte susimastyti pasakiusi, kad visos tos palos - gal keliu ar keliolikos tukstanciu vaiku - paskui plaunamos toj pacioj vietoj
Vat as irgi jau is anksto mastau, kas geriau. Kazkaip skalbimas negasdina, nes ne rankom gi skalbiama siais laikais. Be to su vyru gi galim pasidalinti pareigom: mama maitina, o tetis vystyklais rupinasi.
Pradzioj as buvau tik uz sauskelnes, bet kai paskaiciau ivairiu straipsniu apie jas, kiek daug zalos aplinkai ir kad vaikui tai nera visiskai saugu, tai dabar vel nebezinau.
Turejau su saviskiu ginca, ka naudosim savo vakui. Jis buvo tik uz skalbiamus vystykliukus, o as tik uz sauskelnes. Tai zmogus, nenoredams nescios per daug erzinti, patare po interneta panarsyti ir surinkti visa informacija, teigiamas ir neigiamas puses, apie abieju tipu sauskelnes, t.y. vienkartines ir skalbiamas. As galvojau: na palauk, atvarysiu as tau kokia simta straipsniu apie skalbiamu paluciu zala vaiko uzpakaliui ir tada paziuresim, kas teisus. Nu nepavyko man tiek straipsniu isknisti, nes visur maciau akivaizdzia skalbiamu sauskelniu persvara.
O siaip, kai praktikoj isbandysiu, tada ir parasysiu, kas mano nuomone.
Sveikutes
Tai as ba jauciu pasirodysiu senamade starinsku laiku. As uz pampersus, te didelis patogumas mamai, bet STOP.. Manu jei galima be ju te nieko geriau nera taip pat As va viena berniuka uzauginau ir iki 1.5 metuku ji auginau pakaitomis pampersai palutes:)) Va vasara sededavom sode ar kaime ten visai ner skalbenkes, bet na buvau as prisiruosus merlyciu ir turiu apsciai drabuzeliu ir ka vasara silta jis nuolat nuogas, oas ka paskalauji ir ant saulutes ir vejuko tas palutes nera kas geriau. Visai jiokiu tepaliuku nereikejo ir nesutom...Pampersai buvo parama tik nakti ir kelionem, bei visokiem nenumatytiem atvejam..bet mano draugiu tarpe jis anksciausiai ant puodo atsisedo, tas tiesa Na nezinau manau viskas su saiku ir protingai reikalinga ir gerai..aisku ir svarbu kad mama nepervargtu O dabar va jau antajam berniukui 5 dienutes ir mes diena butinai sutepam keliata merliuku, mum patinka vartyti nuoga uzpakaliuka:)) te mano patirtis ir nuomone As nesakau kad pampersai blogai, valio te labai saunus zmonijos isradimas, be kaip ir daugelis dalyku reikalauja proto ir .....
jei palutes butu vienkartines
gal as ir senamadiska,bet nenaudoju pampersu.aisku,vystyklus reikia skalbti,bet skalbia masina,reikejo lyginti,tai ir lyginom.bet paskaiciavus visas islaidas,nusprendem,kad taip bus naudingiau.kadangi gyvenam pas vyro motina,moketi reikejo tik uz sildyma ziema,o uz visa kita-ne.tai del to ir nemaunam vaikui pampersu.ir dziaugiuosi del to,nes nera jokiu klubu isnirimu ir pan.
As savo maziu auginu su sauskelnem , bet pirma vaika uzsiauginau su vystyklais . Ir kazkaip nepamenu , kad butu buves didelis vargas del ju nesiojimo. Ir i lauka eidavom ir namie ropojom ir rubu daug neturejom , tais laikais viskas arba "po blatu" budavo arba uz talonus , bet va skalbimas purto iki siol , nes skalbem rankom , o siais laikais manau visi kas turi vaika turi ir skalbimo masina . Be to vystyklai turi dideli pliusa , su jais mamos nori greiciau baigti si "reikala" ir neaptingsta padirbet su vaiku ir pripratint ji viska daryt i puoduka . Be to su vystyklais lengviau kontroliuot visa pratinimo procesa. Tai jau patikrinta
Sudejus visus vystyklu ir sauskelniu + ir - manau ,kad viska reikia daryt proto ribose nepult i krastutinumus , kad tik sauskelnes ar tik vystyklai . Vasara ant nosies , bus lengva isbandyt ir kitus budus . Pabandykit ir tada spreskit kas geriau . Ne visada tas vilkas toks baisus kaip apie ji sneka.
Kadangi musu su Perliuku vaikai vienodi, tai ir as visiskai pritariu jos nuomonei. Tik pridesiu, kad tada skalbimas ir pigiau kainavo, kadangi dujos buvo be skaitliuko, as vystyklu daug netrindavau, uzdedavau puoda ant ugnies (pries tai itrynusi ukisko muilo) pavirindavau ir likdavo tik isskalauti muila, vanduo irgi buvo be skaitliuku. Ir jokio siusiuko kvapo pas mane nebuvo ir vystyklai pas mane buvo balti. Dar ir dabar turiu kruvas merliuku is tu laiku (issilaike kuo puikiausiai) ir dabar savo mazajam vakarais idedu (pastebejau, kad vakare labai mazai sisioja,gaila mesti apysausi vienkartini lauk, o be to ir rubus vakare pervelki). Taip, kad prie visokiu salygu galima prisitaikyti. Arteja vasara, gal dazniau teks merliukus naudoti.
O čia dar klausimas kyla ,ką naudoti? Skirčiau Nobelio premiją tiems ,kas išrado vienkartines sauskelnes.
Nėra tas skalbimas toks jau vargas. Mano mažoji gime 2002 pavasarį, o ta vasara buvo be galo karšta, Tai ji nuo gegužės iki rugpjūčio pragulėjo ištisas dienas kieme lovytėje, tiesiog nuoga ant vystyklų. Ryte pripildavau vonelę vandens, kai vystyklus apsisioja, naują po užpakaliu, o apsisiotus praskalauju ir ant virvės. Kol sekantį apsisiodavo, tai tie ant virvės ir išdžiūdavo. O jei kokį apkakodavo, tai ištrinu muilu ir į skalbyklės baką. Vakare išskalbdavau, o ryte jau sausi ant virvės būdavo.
Beto, kai pratini prie puodelio irgi būna kad po 6 poras kelnių per dieną prisisioja. Na ir kas, visos į skalbyklę, o vakare išskalbi, jei oras prastas perleidi per džiovyklą, ir vėl ryte gali pradėti iš naujo. Turink skalbyklę ir džiovyklą, vystyklų ir rūbeliu skalbimas yra menkniekis. Beto, šis darbas yra labai pagal jėgas ir tėveliui
Aš neįsivaizduoju, kaip be sauskelnių. Kam tas vargas su vystyklais? Taigi peršlampa ne tik vystyklai, bet ir rūbai. Su sauskelnėm reikia mažiau rūbų, paklotų į lovelę ar vežimėlį. Taip pat nėra malonu būti apdirbtai benešiojant.
Dabar pamperiai net kakutį sugeria. Jau aš geriau biskį brangiau sumokėsiu, negu vargsiu su palom.
Nesigincysiu - sauskelnes labai labai patogu. Suterse vaikas - ir i siuksline.
Nors mes tai naudojam ir palutes, ir sauskelnes. Ir beje, visai nesuslampam rubu, nes yra spec.kelnytes - frotines, su gumelemis, ir tarp medziagu isiuta plevele - visa tai saugo nuo nelaimingu atsitikimu Visai mazam kudikeliui tai ir as naudociau tik sauskelnes, nes jau varo jie be skaiciaus (bent jau maniskis toks buvo). Kur ten ir spetum viska plauti. Bet jau didesniam vaikui, kuri jau reiketu pradeti pratinti prie puodo, tai palutes pats tas
1. Sauskelnės gerai, kai vaikutis mažas ( daug sisioja).
2. Vystyklai gerai, kai vaikutis didesnis ( užpakaliukui sveikiau, į puodelį greičiau pripranta atlikti visus reikalus, taupo šeimos biudžetą). QUOTE(citybird @ 2006 05 29, 22:00) 1. Sauskelnės gerai, kai vaikutis mažas ( daug sisioja). 2. Vystyklai gerai, kai vaikutis didesnis ( užpakaliukui sveikiau, į puodelį greičiau pripranta atlikti visus reikalus, taupo šeimos biudžetą). tik dar pridėčiau, kad sauskelnės yra gerai už namų sienų
pampersai - super.Ačiū,
O mes jau pora mėnesiukų su vystyklais augam
Žinoma, kol vaikas visai mažas, sisioja labai dažnai ir su vystyklais būtų tik žaidimas - "aprenk, nurenk", bet auginant didesnį vaikutį - tai ir puikus taupymo būdas(būtent mums), ir sveikata vaikui(būtent berniukui) bei jokios žalos gamtai. Taip, kad aš už sauskelnių bei vystyklų derinimą QUOTE(saulelytė @ 2006 06 01, 16:21) aš irgi už derinimą kol mažas lialiukas, tai kadangi sisioja kas 10min, tai sauskelnes- 100proc tikras išsigelbėjimas mamai. aš kažkur nuo 4 men pradejau nešt ji virš bliūdo pasisiot, kitos mamos būna numyžina virš vonios ar tualeto, vaikai turi puikų refleksa, kai ju nugarytę priglaudi sau prie pilvo, o kojites sulenki statmenai ir palaikai virš objekto i kuri kaki ar sisi taikai, vaikas padaro. Tai buna kad vos kelias kelnytes per diena padaro, na bet čia reik žaistis. dabar maniškiui 9 mėn tai vakarais daro sysiu kas 1-1,5 val, tai jau jauti kada nešt virš bliuduko. dėl taupymo tai jei nesižaidi, tai dar brangiau gaunasi, nes vandens nemažai skalbianke sunaudoja, o skalbt tada reik kas dien, jei ne vasaros metas. šiaip tai man bais patinka sauskelnės, atradimas tikrai superinis, bet tik kad tai labai gerai mamai, o va idomu būtų kūdykių paklaust kaip jiems
Manau pamperiai yra jega! Ypac kokie jie dabar jau yra patobulinti - plonuciai, lengvuciai
teko girdet, kad tie pampersai nera jau taip gerai, ypac berniukams, kenkia potencijai
straipsnis apie sauskelnes, vystyklus ir pan. su daug nuorodų
http://ekoblogas.wordpress.com/2007/07/08/...ogija/#comments
manau kad sveikiau palutes
Geriau palutes - bet ilgesniai kelionei tiktų ir sauskelnes
|