LAnkiau Semetos kursus Vilniuj. Mes su vyru 100 prc patenkitni. Puikiai isdeste apie nestuma, vaikucio vystymasi pilvelyje, nesciosios mityba, bendravima su vaikiuku, labai gerai paruose gimdymui ir vaikucio prieziurai po gimdymo. Didziulis pliusas tai kad gali jiems skambint bet kuriuo paros metu del iskylusiu klausiu pries gimdyma ir po jo + dinamine anksta, pirmosios maudynes, tevu ir vaiku klubas, bei daug visokios info bei pagalbos. As tik uz kursus. O kai nezinau kaip vyksta uzsiemimai kituose kursuose, tai esu uz Smetos kursus. Teko girdet apie kursus musu moteru konsultacijoj, tai nepalyginsi. Vis del to kai moki uz paslauga ar prke gauni ja kokybiska. O kai nemoki... (pacios suprantat). Patarciau lankyt. ;D
Kiek zhinau, tai Shemeta propaguoja naturalu gimdyma ir t.t. Ar nezhiures ten i mane kaip i nenormalia, jei ruoshiuosi gimdyti su epiduriniu? Nebandys peraukleti? O gal tuomet neverta eiti ten, jei pozhiuriai nesutampa, nors shiaip labai norechiau daugiau informacijos apie neshtuma ir vaikuti  Ir ar nepervelu nuo 29 savaites?  Beje, paskaiteles dar vykasta gyd. A.Abraitienes ginekologijos klinikoje, ten i 3 dalis padalinta: neshtumas, gimdymas ir... Na, nepamenu kaip ten... Privalumas tas, kad medikai ten geri ir kad uzh ta pachia kaina (gaila, nepamenu kiek...) galima ir su grupe eiti ir dviese su vyru, jei taip labiau patinka. Deje, nebuvau dar ten. Daugiau ir negaliu pasakyti...
Taip, Semeta propoguoja gimdyma be nuskausminimo, ir per kursus yra destoma odel, ir kaip atsikratyt to skausmo baimes, bet perauklet? : nemanau. Nezinau, bet kai as ejau i kursus irgi bijojau gimdymo skausmu ir svarsciau nuskauminimo galimybe, bet po to kazkaip atkrito savaime tos mintys, ne todel kad Semeta atkalbinejo, o kazkaip dingo baime. MAnau pabandyti verta, juk jei nepatiks, tai gali neit kita diena, arba isejus i pietu pertrauka negryzt
Pas Semeta i kursus (apskritai i bet kokiu skursus) geriau eit, su mezesiu pilvu, ne tik del to kad sedet sunkoka, bet ir del to kad pasakojama apir nesciosios mytyba, bendravima su pilvuku, vaiko vystymasi nuo pirmu dienu. Be to Semetos kursus artejant gimdymui galima nemokamai pasikartot. Yra relaksacijos valandeles (nemokamos) labai malonios, ir kuo daugiau ju palankai, tuo geriau tau ir tavo leliui  . (vis del to turbut tau maloniau nei leliui :  , nors kita vertus, kai mamai gerai, tai ir leliui gerai)
Ir Šemetos kursai - pastarieji tiesą sakant man nepatiko, labiausiai dėl siaubingai prastos organizacijos, informacijos pateikimo būdų, dirba labai primityviai. Bet čia gal aš vertinu kaip ale parofesionalė, nes pačiai yra tekę netik daug kursų dalyvauti, bet ir pačiai vesti ne vienus kursus, tai kažkaip norisi modernumo, o čia kaip prieš 10 metų - turbūt kaip pradėjo dirbti, taip nieko ir nepakeitė... pvz.: Filmukai, kuriuos rodo visą dieną ir kur galybė bereikalingos informacijos yra gal iš 1985-1995 laikotarpio... žodžiu Vilniuje šie kursai trunka keturias dienas, t.y. du savaitgalius, tai kažkaip pradeda laiko gaila dartis. Smegenis kiek praplauna, ypač apie gimdymą. Negaliu sakyti, kad nieko nedavė, bet kaip minėjau labai erzino tas primityvumas - laminuotų lapų demonstravimas - tipo kažkas matosi, pagrindinė medžiaga - reikia susiorganizuoti kas galėtų atšviesti - kaip studijų laikais... galėtų būti jau keliais litais brangiau ir būtų paruoštos papkutės - o dabar kažkas apsiėmė atšviesti visiems, ačiū tam žmogui, bet kad pusės įskaityti negalima, nes blogai atšviesta...
Semetos kursų kaina bent jau Vilniuje ir iki naujų metų buvo 190lt. Išviso užsiėmimai trunka keturias dienas nuo 10 iki 17 su 1 val. pietų pertrauka. Tikrai sunkoka, bet nebūtina visko iš karto klausytis - gali jungtis prie kitos grupės, gali patikusių paskaitų, praktinių užsiėmimų pakartoti už tą pačią kainą. Jei prieš tai mažai žinojai, sužinosi, bet jei ir taip domėjaisi, tai kažko stebuklingo neišgirsi. Aš kaip valgiusi pedagoginės duonos išskirčiau tokius kriterijus ir juos įvertinčiau 10 skalėje:
Organizacija: 5 Paskaitų turinys:7 Praktiniai dalykai: 9 Medžiagos pateikimas:6 Bendra atmosfera:7
Kurapkiux
2005 01 24, 18:53
lankiau Semetos kursus - labai patiko, nors buvau nusiteikusi skeptiskai del visu pseudonaturalumu, bet isklausiusi net nustebau kaip jie nieko primygtinai nesiule, o ir tas naturalumas man labai priimtinas pasirode. Ypac sitie kursai gerai vyrams, nes juos ten nuo pirmos paskaitos aukleja  Nes nesupratingi jie daznai buna del informacijos ir auklejimo stokos Del kursu trukmes - 2 savaitgaliai, tai man tiko, nes atostogavau. Be to, ten yra ciuziniai, pledai - todel norintys gali guleti Gal dar nueisiu ir i kokius kitus, bet pirma suvirskinsiu gauta info, nes jos pateike labai daug. Zinoma, uz pinigus galetu buti geresne organizacija (na bent TV padorus butu), bet is esmes tai turiniui reiksmes neturi. Kai Semeta kursu pabaigoj paklause kas buvo ne taip, tai nesugebejau prisiminti (nors megstu kritikuoti)  Taigi manau, kad kursai geri. Po kursu mes svarstem kad gal geriau butu buve medziaga paskaityti - laiko butume sutaupe, bet nusprendem, kad "gyvai" geriau - ir info geriau isimeni, ir kvepavimo pratimus parepetuoji, ir vyrai praktiskai nuskausminimo pratimus pabande - pagal knygas to sunku ismokti. Beje, atsikraciau paniskos gimdymo baimes, kuri kankino kelias savaites. Kaip tokiai jautruolei - tai pasiekimas Na bet ka bepasirinktumete - linkiu, kad zinios palengvintu sita gyvenimo tarpsni
Man irgi Semetos kursai patiko, nors ir ilgai svarsciau, ar verta moket pinigus, kai yra nemokamu. Pati info, kuria ten gavau, nebuvo kokia nors supersuper, bet tai suzinojau tik veliau, kai pradejau nemazai skaityt. O tuo metu ismokau per trumpa laika tikrai daug - pakankamai, kad pagimdyciau l. sekmingai ir ramiai  (nors ir l.l. skausmingai). Beje, Kristina i namus kvietem tik 1 karta. Vyras nusprende, kad ner ko metyt pinigu, sveikas protas padiktuos daugybe puikiai vaika lavinanciu pratimu. Ir buvo teisus... Vaikas sugeba tikrai ne maziau, nei vaikuciai tu "pavyzdiniu" mamyciu, Semetos kvieciamu pasirodyti mums, nescioms  , per kursus.
katinai
2005 01 27, 15:44
Kursai Seimos medicinos centre (Vilnius, Pylimo g.): - Klausiau tik viena paskaita apie nestuma, bet to pakako, kad nebesilankyciau. Visu pirma, lektore velavo, po to nescias moteris nusivede i ta paskaitos kambari, kur buvo ka tik rukyta; buvo praverus langa, bet pas mane per nestuma paastrejo uosle, taip kad nieko nepaslepsi  Per ta paskaita nieko naujo neisgirdau, ka buvau skaiciusi internete, zurnaluose ar knygose plius visa informacija buvo pateikiama labai padrikai, be jokios sistemos. Semetos kursai: 1) manau, kad tiesiog yra elementari nepagarba nescioms moterims organizuoti kursus, kurie vyksta nuo 10:00 iki 17:00 sestadieni sekmadieni, tik su trumpa pietu pertrauka  Kristina matyt labiau moteris uzjaucia ir dazniau dare pertraukeles. Manau, kad jau per toki ilga "paskaitavimo" laika buvo galima ir patogesniu kedziu nupirkti, nes kokios ten yra, tai sioks toks pasityciojimas is nesciosios, turincios issedeti ir idemiai klausyti vos ne visa darbo diena trunkancia paskaita 2) nerekomenduoju jautriu nervu moterims  po paskaitos apie nesciosios mityba, grizusi verkiau puse vakaro, nes Semeta pasisake apie vitaminu naudojima mazdaug taip: "nu tai eksperimentuokit su savo vaikais, eksperimentuokit" plius sudare ispudi, kad vos ne visi ginekologai, akuseres ir pan. tik ir taikosi pakenkti ir negalima niekuo pasitiketi 3) naudingiausia buvo ta dalis, kur kalbama apie tai, kas darosi po gimdymo, apie vaiko prieziura. cia tikrai buvo naudinga. Kas del tu visu susenusiu filmuku apie maitinima, tai is ju praktines naudos jokios, apart to, kad ten visalaik buvo kalbama kaip puiku mamos pienas, ka mes ir taip visi puikiai zinom. O beziuredama filmuka zindyti neismoksi, reikia praktikos 4) kai ateini sumoketi uz kursus, mokant turi duoti tokia asmenine info kaip asmens kodas, darboviete, pareigos, adresas; mol reikia saskaita rasyti, sita informacija reikalinga musu klubui...niekas nepaklause, ar norim i ta kluba, bet jau info renka 5) visos tos kalbos apie naturalu gimdyma, maitinima; kaip negali taip buti, kad nebuna pieno, reikia tik daznai maitinti ir labai noreti... va prisiklausiau tokiu kalbu, ir kai nepaisant visu pastangu, paaiskejo, kad vis delto pieno truksta, man buvo didele trauma, skausmas, jauciausi visiska nevykele, kad negaliu maitinti. taigi jautriu nervu moterims nerekomenduoju. Bet nujauciu, kad Kristina ir Semeta per paskaitas suoks, kad visos is musu grupiu mamos sekmingai maitina. Kai as lankiau, pareiske, kad ne vienai mamai nebuvo mastito, kurios klause ju paskaitos; deja, deja, turiu faktu kad taip nera. o kai man buvo problemos su maitinimu, skambinau Kristinai, tai vietoj paguodos ir patarimo, buvau neakivaizdziai "akmenim apmetyta"  kad as nenoriu maitinti ir nepasitikiu savim ir t.t ir pan.
Katinai, labai sukritikavo Semetos kursus, o man asmeniskai labai patiko. Aisku jei eini i kursus 8-9 men tai sunkoka issedeti. As lankiau budama 5 nestumo menesi. Bent jau as tikrai gavau daug naudingos informacijos. Ir ne karta varciau uzrasus, tiek pries gimdyma, tiek po jo. Ir vyras buvo pasiruoses, zinojo kaip masazuoti. Aisku gal ir be kursu buciau taip lengvai pagimdziusi  . Bet man labai svarbus buvo nusiteikimas gimdyti be epiduro. Aisku jei skausmas butu nezmoniskas, turbut buciau prasiusi epiduro. Bet skausmas labai salyginis dalykas ir kiekvienas ji priima skirtingai. O su Kristina susiskambiname kiekviena menesi, ji atvaziuoja parodo, kaip mankstinti leliuka. Is pradziu galvojome, kad ir nardysime vonioje, ji viska parode. Bet kai reikejo patiems kiekviena vakara mazyli niurkdyti, kazkaip nekaip pasirode ir gal vaikas pajuto, kad mes nedrasiai jauciames, pradejo priesintis. Tai po kokiu 2 sav. nuotraukem nardynes. Man atrodo i viska reikia ziureti paprasciau, nestresuoti, tuomet ir nuotaika bus geresne ir pienuko leliukui uzteks.
Sveikos su pirmaja lankiau Semetos kursus. Gal ir "uzstrigo" kazkas is ju, bet man pasirode, kad tai labiau mados klyksmas (madinga pas Semeta lankyti kaip ir teveliams gimdyme dalyvauti). Kristina pompastiskai nurode pavardes Lietuvos estrados "zvaigzduciu", kurios ju kursus lanke ir kaip viskas koms kaip is pypkes einasi... Siaip nesuzavejo, gal su Semeta "biolaukai" nesutapo, ar poziuris i gyvenima  Vyrui taip pat ne koks ispudis. Sake, kad pasijuto nejaukiau, tarp teveliu, kurie labiau motereliu menesiniu ciklus (ne medikai) ismano nei pacios motereles, ar kudikiams skirta piena is krutines nutraukineja
Norėčiau pakliūti į šiuos kursus, tačiau nerandu info apie juos. Galbūt žinote, kada jie vyks artimiausiu metu? Kokia kaina? Kur jie vyksta? O jei buvote, tai kokia jūsųs nuomonė - ar verta eiti į juos? http://seima.ot.lt/nsm.php
Ausyte1
2005 03 09, 10:00
As buvau, lankiau - man buvo naudinga. Be abejo, kad reikia atsirinkti sau tinkama informacija, neklausyti visko labai aklai. Bet siaip - po siu kursu buna labai gerai pasiruoses vyras, o mamyte zino ko tiketis per gimdyma. Vilniuje vyksta savaitgaliais, Pasilaiciuose. Kaina apie 200 Lt. Pageidautina, kad ateitumet kartu su vyru. Jei reikia, galiu atsiusti Kristinos, kuri registruoja kursu lankytojus, telefona.
Lankiau siuos kursus. Jie buvo labai naudingi! Jauciausi labai gerai pasiruosusi tiek gimdymui, tiek paskui vaikucio pradinei prieziurai. Praverte labai daug praktisku patarimu, kuriu net knygose neradau. Manau, kad butent siu kursu deka gimdymas buvo gana lengvas. Sekmes sulaukiant savo vaikelio!
Ausyte1
2005 03 15, 17:41
Kadangi jos telefonas skelbiamas ju mokykleles ineto puslapyje, tai jis tikrai nera paslaptis: +37068956446 Skambinkite
o gal kas is lankiusiu jau tuos kursus pasidalintu info. ar tikrai verti tie kursai 190 litu?.. na ar tikrai geriau eiti i juos, nei i pvz gimdyklose, kad ir mazylyje organizuojamus kursus, kur kainos kelis kartus mazesnes?.. kazkaip ir taip daug islaidu nusimato, tai vis svarstau, verta eiti pas semeta ar ne..
QUOTE(vilkeS @ 2005 03 23, 09:28) o gal kas is lankiusiu jau tuos kursus pasidalintu info. ar tikrai verti tie kursai 190 litu?.. na ar tikrai geriau eiti i juos, nei i pvz gimdyklose, kad ir mazylyje organizuojamus kursus, kur kainos kelis kartus mazesnes?.. kazkaip ir taip daug islaidu nusimato, tai vis svarstau, verta eiti pas semeta ar ne..  As asmeniskai tikrai rekomenduociau. Viena, jie atsako uz ta visa savo teikiama info. Jei tau dabar aisku, o gimus vaikui - nebeaisku - skambink, klausk bet kada, atsakys. O poliklinikoj ka? O realiai klausimu buna n... Antra, labai issamiai isdesto nuo dvasiniu aspektu iki ka valgyt ir kaip vaikuti priziuret. Trecia, i kortele iklijuoja lipduka, kad lanke Semeta, o to lipduko kazkodel dauguma med.personalo bijo ir i gimdyve su lipduku ziuri pagarbiau  Ketvirta, jei paskui noresi vaika mankstint, tai jie eina tik pas lankiusias... Penkta, rekomenduoja, pas kokius gydytojus gimdyt, as asmeniskai tai nezinojau. Sesta, idealiai paruosia moraliskai, kas man buvo labai svarbu. Et, buciau as ju nelankius, tai nzn - nei maitint nebutu iseje, nei pagimdyt taip graziai, vnz. man labai patiko. Ejau su abiem vaikais, tai antram kartui gavau 50 proc. nuolaida  As zmogus skeptiskas, sutinku, kad idealaus nieko ner, bet vis tiek rekomenduoju
ballando
2005 04 15, 13:08
As irgi esu tuos kursus praejusi. Tikrai rekomenduoju. Man bent sustiprino pasitikejima savimi. Buvau nusiteikusi gimdyti tik Cezario pjuvio pagalba, o pagimdziau pati ir be nuskausminamuju. Vyrams ( bent jau anksciau ) reikejo dalyvauti gal 1ar 2-juose uzsiemimuose, kuomet buvo mokoma, kaip masazuoti saremiu metu ir kai buvo rodomi sporto pratimai su tevu atsinestu lialiumi ir rodomi filmai apie gimdyma. Dar kaip pliusa ivardinciau tai, kad po gimdymo galima skambinti Kristinai arba Semetai ir konsultuotis. Man asmeniskai to reikejo. Ir dar aisku, faina, kad jie atvyke i namus pamoko lialiu maudyti, parodo sporto pratimeliu. Jei atvirai, tai ne visus tempimo ir vartymo pratimus su savo vaiku isdarinedavom. Ne todel, kad bijojom ar kad seneliams baisiai atrode "kankinamas" vaikas, bet kadangi turime kelis medikus - artimus giminaicius, kuriu nuomone del tempimo pratimu nebuvo teigiama. As manau, kad bet kokia informacija yra vertinga, bet nebutina visko 100 proc. reikia laikytis ir prisitaikyti sau.
organzza
2005 04 17, 11:35
Lankiau pries 8 metus,bet kaip suprantu ten nelabai kas ir galejo pasikeisti.Man patiko.Buvau labai jauna,18 metu,  daugelio dalyku nezinojau.Po tu kursu jauciausi psichologiskai stipresne,pasiruosusi gimdyti.O mano vyrui ispudi padare  kudikis,kuri ten varte,mete kaip gumine lele
Sveikos, as dabar dar tik 16 sav. kaip nėščia, kaip manot, tos, kurios lankėt, ar jau galima būtų užsirašyt į tuos kursus ar dar vertėtų palaukti, kol daugiau savaitėlių sukaupsim? Ir dar - kaip dažnai ten galima užsirašyti - ar kursai vyksta kartą į mėnesį ar didelės eilės?
QUOTE(varla @ 2005 04 17, 18:18) Sveikos, as dabar dar tik 16 sav. kaip nėščia, kaip manot, tos, kurios lankėt, ar jau galima būtų užsirašyt į tuos kursus ar dar vertėtų palaukti, kol daugiau savaitėlių sukaupsim? Ir dar - kaip dažnai ten galima užsirašyti - ar kursai vyksta kartą į mėnesį ar didelės eilės? skambtelk jiems 868956446 ir ten tau viską labai gražiai papasakos ir patars
Upsiukas
2005 04 18, 11:50
QUOTE(Noa @ 2005 03 24, 23:52) Ketvirta, jei paskui noresi vaika mankstint, tai jie eina tik pas lankiusias... Ateina ir pas nelankiusias
Spurga01
2005 04 23, 14:20
Na as lankiau Semetos kursus jau isejus i dekretines. Tai viena tikrai gero jis padare - gerai nuteike gimdymui, pagimdziau 4.2 kg vaika be nuskausminamuju ir be dideliu moraliniu kanciu. O pries tai tikrai bijojau gimdymo skausmo ir ko gero buciau rinkusis nuskausminima, ko tikrai is tikruju nereikia. Be to, geriau susipazysti su paciu gimdymu ir pan, tai irgi geriau po to jautiesi. Del maisto ir prieziuros nestumo metu - tai jau nera prasmes tuos kursus lankyti isejus i dekretines  O dirbanciai moteriai nestumo pradzioje praktiskai neimanoma, nes jie trunka pora savaiciu po kelias valandas dienos metu. Geriau jau kokia knyga paskaityti ar internete info pasiieskoti nestumo pradzioje. Kas del ponios Kristinos - mano nuomone geriau jau Semeta ja pakeistu. Na man jos suteikta info dazniausiai pasirode gan beverte ir netgi keistoka. Pvz, pradejo pamenu pasakoti kad negalima nutraukti zindymo ... kai isskrenda pauksciai rudeni ir pan. Nu sako, liaudies ismintis  O kai paklausiau kodel, tai ji pradejo pasakoti apie savo pazystamus, sunu ir kaciu klubo vadovus, kad atseit jie zino daug ka apie kates ko mes nezinom ir pan, tai va ir zindymo klausimu liaudis kazka gal pastebejo. Nu nezinau, man tokia info kursuose kaip priziureti vaika tai keistai atrode. Ir daugiau pavyzdziu - pvz, pradejo pasakoti kad vos ne keliu sav. kudikius pradeti atpratinti nuo sauskelniu, nes po to buna per velai ir pan. (turejo pavyzdi apie vaika kuris ar tai 4 metu dar dare i sauskelnes) O visur raso kad nuo 1.5 metu pusle pakankamai subresta (as asmeniskai vaika ismokiau tustintis ant puodo apie antrus metus vos per kelias savaites). Arba del ciulptuko - sako kad nenaudokite, bet kiek pamenu nepapasakojo aiskiai kodel - kad naudojant ciulptuka kudikiai prasciau zinda kruti ir taip blogiau stimuliuojama pieno gamyba. Nu cia keletas pavyzdziu - jau pries beveik 3 metus lankiau tuos kursus, nelabai daug galiu surasyti. Viena ka gero is jos gavau - tai sarasa "liaudisku" receptu jei butu problemu su krutimis. Daugiau tai nieko. Siaip aisku ji geranoriska moteriske - galima jai skambinti su klausimais po gimdymo ir pan, bet kaip sakau kudikio prieziuros kursus tai galetu vesti labiau profesionalus asmuo. Kas del mankstu - tai man tie sukimai nebuvo priimtini, kaip beje ir maudynes po saltu vandeniu. Cia kiekvieno pasirinkimas. As pamankstindavau savo vaiki labiau tradiciskais budais, grudinau per daug siltai neprirengdama ir pan. Rezultatai - pradejo vaikscioti niekur nesiremdamas 10 menesiu, beveik neserga - kokiu antibiotiku dar gyvenime jam neprireike (dabar jam 2.5 metu). Na, tai viso to pasekoje as visviena nesigailiu lankiusi tuos kursus uztai, kad tikrai labai gerai nuteike paciam gimdymui, be to visai smagu pasedeti su "kolegem" dekreto metu, kai jau nebedirbi ir nelabai turi ka daug veikti.
as dabar lankau tuos kursus ir man tai labai patinka  pakolkas tai tik shemeta viska pasakoja, kristina dar nieko nedeste, tai nieko ir negaliu pasakyt apie jos pateikiama info man pvz ir paskaita apie mityba labai patiko. na tai kas, kad dauguma info zinoma, bet kas is tu ziniu, kai ju nepritaikai sau. o kai tau dar karta ikala i galva argumentuotai, tai kazkaip ir susiimi. tikrai pradejau ziureti savo mityba, kad ivairesne butu ir panasiai. efektas buvo kas del ejimo anksti i tuos kursus, tai man rodos, kad gali drasiai zygiuoti ir 16 savaiciu - tikrai daug naudingos info, kuri pravercia nestumo pradzioje. o kai paaugsit, tai galesit pvz tas paskaiteles, kur jau mokys kvepuot per gimdyma ir apmokins vyrus, kaip padet saremiu metu, pakartot - atsisviezins atmintis. zodziu as tikrai nesigailiu, kad nuejau i tuos kursus ir sumokejau piniga.  ir beje, teisingas poziuris - kas jum tiks is info, ta pasiimsit, kas netiks - pamirsit  ir pats semeta vis pabrezia - darysit, kaip noresit, jis tik info suteikia
tiesa, apie kristinos paskaiteles dar. na mum ji labai konkreciai viska isdeste, be jokiu lialia. kazkaip tikrai racionaliai, argumentuotai ir konkreciai. zodziu neteko nusivilt dabar va atsimenu savo dvejones, kai galvojau, ar eit apskritai i kursus. galvojau ka cia, as ir taip daug zinau, kiek internete prisiskaicius.. bet tik praejus kursus supratau, kad daugelio praktiniu dalyku, ypac liecianciu pati gimdyma, siaip internete ir nebuciau isisavinus.. kazkaip atrode, ai, viskas paprasta - bet tai nebuciau zinojus, nei kaip kada kvepuot, nei kaip kada reaguoti pagal pojucius, kaklelio atsidaryma ir t.t.  zodziu tikrai nesigailiu ir dabar jau suprantu, kodel gydytojai snekedavo, kad is semetos mokykleles gimdyves labiau paisruosusios gimdymui atvaziuoja ir lengviau pagimdo
gintale
2005 05 09, 17:24
Sveikos  , as labai noreciau lankyti tuos kursus, bet sakykit, kaip jus susitvarkote su darbu?  juk paskaiteles tai dienos metu  nejaugi teks laukti kol i dekretines iseisiu? pasufleruokit man
o kuriam tu mieste? jei vilniuj, tai ten tik savaitgaliais buna. o kaune tai normaliai, darbo dienom. ir siaip kazko visom rytinis laikas tiko. kazkaip pas mus visos jau nedirbancios buvo.. jei pas tave toks darbas, kad gali kai kuriom savaites dienom atsiprasyt, tai gali rasytis i kursus - kazkurias dienas lankysi kursus, kitas dirbsi, o paskui neisklausytas paskaitas su kita grupe kitom dienom po poros savaiciu perklausysi. irgi variantas. na o jei ne, tai tek dekreto laukti.. niu nebent dar tau iseitu atostogas dviem savaitem pasiimti
Sveika, Siracusa. Na, atrodo, mes jau renkame grupelę. Mėginsiu aš darbe derintis, kad išleistų. Lolija, mano sese, kitos lankiusios merginos, o ir pati Kristina (Šemetos mokyklos darbuotoja ar partnerė) ragino eiti anksčiau, nes išėjus į dekretą belieka vos 2 mėn. iki gimdymo ir mamytė jau nesuspėja panaudoti daugelio patarimų. Kiek suprantu, pvz. Kėgelio pratimai daug efektyvesni darant juos 6 mėn. nei 2 mėn. Taip pat ir mitybos patarimai. Aišku, mes ir pačios daug ką žinom, skaitom knygas, straipsnius Internete, bet susistemintos žinios visada geriau. Be to, Kristina minėjo, kad lankiusioms kursus galima ateiti į pasirinktas paskaitas ir vėliau. Tai gal tas, kur aiškina, kaip elgtis paties gimdymo metu, mokina kvėpuoti, galima bus pakartoti. Tiesiog tokia mano nuomonė. Sėkmės visoms ir iki pasimatymo!
trenere
2005 07 13, 15:45
Kėgelio pratimus reikėtų daryti nuolatos - tiek nėštumo metu, tiek pagimdžius, tiek ir vėlesniame laikotarpyje. Jie stiprina tarpvietės raumenis, gerina kraujotaką mažajame dubvenyje, ko pasekoje lengviau išvengti gimdos nusmukimo, šlapimo nelaikymo, kitų sutrikimų  . Taigi jei jau apie juos žinote, tai pradėkite daryti net nelaukdamos kursų. O į kursus, žinoma nueiti kuo anksčiau bus geriau - daugiau žinių galėsite pritaikyti besiruošdamos gimdymui.
as mamyte
2005 10 05, 12:52
O mes jau buvome susiruose i siuos kursus ir uzsirase, bet nenuejome  , nes kaip supratau - jie trunka visa diena, du savaitgalius, o laiko taip nera, nezinau, ka ir daryti, vyras sako - laiko svaistymas, nors i gimdyma eiti lyg ir pasiruoses...  o Semeta rase kazkur, kad jei vyras nejes i jokius kursus, tai geriau ir i gimdyma jo nesivesti..  Gal galit patikslinti, kiek laiko trunka paskaitos? Ar tikrai visa diena? Keturias dienas? Kodel jos taip istemptos?
Tai kaip tik neištemptos, o labai suspaustos. Kaune kiek žinau jie darbo dienos po kelias valandas daro, bet ir daugiau dienų. Kai aš buvau prieš trys metus jo kursuose tai: pirma diena-pastojimas, nesčiosios mytyba, antra diena-vaisiaus vystymasis, bendravimas su pilvuku ir t.t. antras savaitgalis visas skirtas gimdymui, skausmo malšinimui, kūdikio priežiūrai pirmą mėnesį ir vėliau. Žodžiu info tikrai daug, tad ir laiko jai gauti ir įsisavinti reikia. Be to juk ateina kiekvieną dieną vaikučiai tas mankštas rodo, prieš paskaitą galima buvo užsirašyti į relaksacijos valandėles ir pan. (dabar turbūt kažkas pasikeitė, nežinau gal kažko dar prisidėjo). 4 dienos nėra taip jau ilgai.
QUOTE(as mamyte @ 2005 10 05, 13:52) O mes jau buvome susiruose i siuos kursus ir uzsirase, bet nenuejome  , nes kaip supratau - jie trunka visa diena, du savaitgalius, o laiko taip nera, nezinau, ka ir daryti, vyras sako - laiko svaistymas, nors i gimdyma eiti lyg ir pasiruoses...  o Semeta rase kazkur, kad jei vyras nejes i jokius kursus, tai geriau ir i gimdyma jo nesivesti..  Gal galit patikslinti, kiek laiko trunka paskaitos? Ar tikrai visa diena? Keturias dienas? Kodel jos taip istemptos? Taip Šemeta yra prieš nepasiruošusių vyrų dalyvavimą gimdyme  Argumentų daug  Kursų nauda didelė, tiek pačiai būsimai mamai, tiek būsimam tėčiui  O dar jei vyras nori dalyvauti gimdyme, tai tikrai reikia jį paruošti, nes vyras gimdymo metu turi daug kuo padėti ir žinoti, kaip tas daroma, o ne viena ateiti ir stebėti iš šono  Ir kursai tikrai neištempti, nes informacijos, kurią turi gauti būsimieji tėvai, yra labai daug  Tie du savaitgaliai pralekia nepastebimai. Žodžiu, reikia nueiti, kad suprastum tų kursų reikalingumą ir didelę naudą
kregzde
2005 11 02, 19:17
QUOTE(as mamyte @ 2005 10 05, 12:52) O mes jau buvome susiruose i siuos kursus ir uzsirase, bet nenuejome  , nes kaip supratau - jie trunka visa diena, du savaitgalius, o laiko taip nera, nezinau, ka ir daryti, vyras sako - laiko svaistymas, nors i gimdyma eiti lyg ir pasiruoses...  o Semeta rase kazkur, kad jei vyras nejes i jokius kursus, tai geriau ir i gimdyma jo nesivesti..  Gal galit patikslinti, kiek laiko trunka paskaitos? Ar tikrai visa diena? Keturias dienas? Kodel jos taip istemptos? Vyras gali ne visas dienas eiti, tarkim tik tas dienas, kai pasakoja apie gimdymą, rodo filmus, moko kvėpuot, stūmti, daryti masažus, suma sumarum gautųsi kokios dvi dienos jam ir keturios tau (tu jam papasakotum). Dar galima tarkim porą dienų nueiti, o kitas dvi dienas eiti su kita grupe. Jie ten labai patogiai sudaro įvairias galimybes. Pasidomėk, man jie buvo verti lankymo
Siracusa
2005 11 09, 22:23
begalo dziaugiuosi, kad lankem tuos kursus  gimdymas praejo labai lengvai vien del psichologinio nusiteikimo. Ir siaip daug ramesne ir uztikrintesne jauciausi. o ir dabar auginant vaikeli pravercia visa info, gauta ten. daznai atsiverciu konspektus, gerai, kad rasiausi viska
Bretane
2006 01 04, 14:33
QUOTE(Siracusa @ 2005 11 09, 22:23) begalo dziaugiuosi, kad lankem tuos kursus  gimdymas praejo labai lengvai vien del psichologinio nusiteikimo. Ir siaip daug ramesne ir uztikrintesne jauciausi. o ir dabar auginant vaikeli pravercia visa info, gauta ten. daznai atsiverciu konspektus, gerai, kad rasiausi viska  Ir man tie kursai labai padėjo, nes l.bijojau gimdymo, o po tų kursų jokios baimės nebeliko ir šiaip daug naudingos info gavom. O Vilniuj jie trunka du savaitgalius nuo 10 iki 17val. su vienos val. pertrauka.Bet pakent4t tas valandas tikrai verta
as mamyte
2006 01 07, 23:22
Na stai ir mes jau turime savo angeleli, visgi susiruoseme i kursus ir tikrai likau patenkinta ir gimdymas aisku visai kitoks buvo, garantuoju, kad siu kursu deka. Toliau sekmingai bendrausime su Kristina mankstos ir kt klausimais. Labai dziaugiuos, kad yra dar aiskinanciu naturalumo svarba
kamilyte
2006 01 12, 14:56
Mes irgi ėjome, netgi 2 kartus - prieš pat gimdymą kartojome masažus (kartą sumokėjus, galima eiti kartoti kiek nori, vaikščioti į relaksacijos seansus). Labai patiko gautos žinios, viską konspektavome, kovojome (ji su viskuo sutiko) dėl visų natūralumų su savo gydytoja BET... Yra toks bet, dėl kurio truputį gailiuosi. Tuose kursuose labai kategoriškai nustato, tuo metu atrodo viskas įtikinama ir tinkama. Bet man teko daryti cezarį ir jaučiu, kad vien dėl tų kursų įtakos ilgai jaučiausi žiauriai nepilnavertė. Juk "pagimdo visos". O man net pabandyt neleido, blogi tyrimai buvo ir teko šiek tiek paskubinti gimimą. Apie tai kursuose nekalbėjo. juk visos pagimdo.. Ir dar iš mano praktikos - ten griežtai neleidžia vaikam duoti soskytės. Ir mes su vyru aršiai visiem aiškinom, kad dingtų su savo siūlymais "užkišti" vaiką, nesąmonė, jai nereikia to šlykštaus daikto. Ir klaikiai bijojau, kad pieno dėl jos nesumažėtų. Bet po poros mėnesių vis dėl to davėm ir pamatėm, kad vaikas taip daug ramiau užmiega, neklykia tiek daug. (beje, pienuko nesumažėjo  ) Tai vat vėl gi - labai reikia žiūrėt ir įsiklausyt širdutės, o ne vien teorijos. Atsiprašau, kad išsiliejau. Bet šiaip kursai buvo laaabai naudingi - konspektus vartėm ir vartėm, vos kokių klausimų kildavo. Ten beveik visas situacijas aptaria. Ypač gerai, kad ir vyras "pasikaustęs" buvo. Juk nepriversi vyro skaityti tiek knygų ir žurnalų kiek jų perskaitome mes.
as mamyte
2006 01 13, 17:23
Sutinku su kamilyte, reikia butinai ziureti pagal save, mes irgi soskyte duodam, bet vaikas matyt jaucia, kad nenoriai mes ja duodam, tai pati nenoriai ima, bet kartais tai -pagalba superine tos soskes  Tikrai, visko ka aiskina kursuose nepritaikysi, ir gimdykloje buvo daug "nusizengimu" ekologiniam gimdymui, taciau viskas baigesi gerai ir tuo metu maziausiai rupejo su gydytojais kovot, kovojom tik del vieno - kad manes nekirptu, tai issikovojom  , nors is anksto nieko nenumatysi, gydytoja sake - o gal ta tarpviete labai maisys ir vaikelis negales uzgimt per ilgai, tai ka daryt tada? tai ir butu kirpe matyt... aciu Dievui neprireike
agurčikas
2006 01 13, 18:09
QUOTE(as mamyte @ 2005 10 05, 12:52) O mes jau buvome susiruose i siuos kursus ir uzsirase, bet nenuejome  , nes kaip supratau - jie trunka visa diena, du savaitgalius, o laiko taip nera, nezinau, ka ir daryti, vyras sako - laiko svaistymas, nors i gimdyma eiti lyg ir pasiruoses...  o Semeta rase kazkur, kad jei vyras nejes i jokius kursus, tai geriau ir i gimdyma jo nesivesti..  Gal galit patikslinti, kiek laiko trunka paskaitos? Ar tikrai visa diena? Keturias dienas? Kodel jos taip istemptos? Na nežinau, mes tų kursų nelankėme, nors ilgai galvojome. Ir nieko. Vyras labai puikiai ir be jų apsiėjo. Ir viskas buvo labai šaunu, gimdėm nemokėdami kvėpuoti, bet viską darėm, kad būtų lengviau. Ir tas kvėpavimas, kurį man patarė daryti seselė, nieko nepdaėjo, tik juokingai jaučiausi. Aišku, naudos tikrai iš kursų yra, bet per daug irgi, manau, neverta įsijausti. kiekvienam savas atvejis, kiekvienam situacija skirtinga. Sėkmės visoms mūsimoms ir esamoms mamytėms.
Man tas pasakymas, kad maždaug nelankė kursų, tai jau ir nesivesk kartu gimdyt tai nu.. kvepia savireklama  Juk vyras į gimdyklą eina ne tik padėt gyvenimo partnerei, pirmiausia jis eina pasižiūrėt savo kūdikio atėjimo į šį Pasaulį, o teisę į tai turi kiekvienas tėvas  Nei aš, nei maniškis, nelankėm jokių kursų, ir pasakysiu, labai džiaugiuos, nes tiek gimdyti, tiek gyventi reikia su savo protu. Beje, gimdymas buvo nuostabus. Kvėpuot nemokėjau, bet net jei ir būčiau, nebūčiau galėjus, nes dusau iš troškulio, tačiau vyras padėjo vien savo buvimu. Žinojau, kad jis šalia, ir nereikėjo daugiau nieko..
ballando
2006 01 17, 16:56
As irgi lankiau siuos kursus. Naudos tikrai dave nemazai. Taciau kai kurie kategoriskumai man nelabai patiko. Tiesiog, atsirinkom su vyru tai, kas musu nuomone buvo mums ir musu vaikui priimtina. Pvz. mielai nardem vonioje, darem manksteles, bet nevartaliojom savo vaiko, nes turejom ir kitu mediku issakyta nuomone apie galimas pasekmes. Taigi, is esmes visoms pirma syki gimdancioms tikrai rekomenduociau dalyvauti, bet nebutinai 100 proc. laikytis visko, kas destoma.
Mazius_
2006 02 11, 10:48
turiu net 3 drauges,kurios lankė šiuos kursus, atsiliepimų visokių girdėjau, vienom patiko labai, kitom - buvo ko pasimokyt, o dar kitom - visai nusivylė. mano ginekologė sakė, kad pakankamai savotiški tie kursai, bet tikrai tikiu, kad jei yra galimybė ir noras - ką nors sužinosit naujo, galų gale pabūsit tarp  bendraminčiu o aš  nusprendžiau neiti
QUOTE(Mazius_ @ 2006 02 11, 11:48) o aš  nusprendžiau neiti  nu ir kuo tu motyvuoji ta savo apsisprendima?ar labai daug prisiskaicius, ar drauges viska papasakojo, gal pries pati Semeta esi nusistaciusi, o gal manai, kad kaip visos vaikucius isnesioja ir pasigimdo, tai ir tu ne kitokia?na zinoma, tau jau nebedaug liko to laukimo ir kursai jau nedaug naudos beduos, bet pvz man tai kursai daugiausiai naudos dave gimdymo metu.
Mazius_
2006 02 15, 17:56
QUOTE(Lolija @ 2006 02 14, 02:04) nu ir kuo tu motyvuoji ta savo apsisprendima?ar labai daug prisiskaicius, ar drauges viska papasakojo, gal pries pati Semeta esi nusistaciusi, o gal manai, kad kaip visos vaikucius isnesioja ir pasigimdo, tai ir tu ne kitokia?na zinoma, tau jau nebedaug liko to laukimo ir kursai jau nedaug naudos beduos, bet pvz man tai kursai daugiausiai naudos dave gimdymo metu.  tiesiog nenusistačius, bet nusprendžiau lankytis kitur, kažkaip nenoriu persiplėšti ir visur bėgioti. manau, kad išgyvensiu ir su vienokiais kursais
Nežinau, neštukės, nes dar pati nesu nėščia, bet mano draugė lankė šiuos kursus ir labai labai liko patenkinta. Kursuose mokoma ne tik fizinių dalykų (kvėpavimo, masažų ir pan.), bet ir parengiama psichologiškai, mokoma atsipalaiduoti. Taip man pasakojo draugė. Gal dėl to kai kurie gydytojai nusiteikę prieš? Na, čia jau kiekvieno nuomonė. Bet ką man pasakojo mano gera bičiulė - man labai patiko. Psichologinis pasiruošimas labai svarbus dalykas, ypač kovojant su baime, nerimu ir panika gimdymo metu. Draugė pagimdė lengvai, ištvermingai ir sakė, kad kursuose išmokti dalykai be galo padėjo.
Nuo kada rekomenduotumete pradeti eiti i kursus? Jei juos Vilniuje per du savaitgalius isklausysim, tai iki gimdymo spesim pamirsti... Ir atvirksciai, jei pasakoja apie nestuma, tai praleisti nesinori... Ka patartumete?
Aš patarčiau eiti kaip galima anksčiau. Ten pasakoja ir apie nesčiosios myutybą, ir apie vaikelio vystymąsi, ir gimdymą.... (na bent jau taip buvo prieš trys metus  , ir tada galima buvo prieš gimdymą dar pakartot nemokamai paskaitėles, be to buvo relaksacijos valandėlės kiekvieną savaitgalį ir pan, nežinau kokia situacija dabar)
Pakeliautoja
2006 06 13, 15:36
Man buvo labai naudinga, mano vyrui dar labaiu patiko nei man, info tikrai nemazai, visom patarciau nepatingeti ir atlankyti tuos kursus, bet kaip jau ir anksciau minejo nereikia aklai viskuo vadovautis, as ne viska taikau sau, as vistik manau gimdysiu su epidura o semeta uz naturalu gimdyma
Dziurgita
2006 06 13, 16:01
Na kas ruosiasi lankyti siuos kursus, tai linkiu kantrybes  Ypac kaunieciams, nes bent jau mum su vyru tai jie labai prailgo. Is tiesu ten labai daug info ir tikrai labai naudinga. Zinoma siuose kursuose, kas liecia gimdyma, tai akcentuojamas naturalumas. Svarbu atsirinkti kas tinka Jums
Vavidvake
2006 06 18, 23:11
QUOTE(dautan @ 2006 06 17, 20:04) Noreciau paklausti, kur galima rasti informacijos apie siuos kursus? Arba kaip Tau pasiseke apie juos suzinoti? Aciu  Kristinos, Semetos padejejos, telefonas 868956446, butent ji i kursus tuos uzraso. Kaip tik siandien buvau paskutinej paskaitoj. Sutinku, kad kiekvienas atsirenka sau priimtina informacija. Man asmeniskai labai nepatiko Kristinos nusistatymas, daryk taip, kaip mes sakom, atvirksciai bus labai blogai. Kazkaip nepagrista ir visai neargumentuota. Jei nori skelbtis, kad propaguoji tai, kas geriausia, turi dar geriau zinoti, ka daro kiti. Taip pat nepatiko baisiakiskos-bobuciu-ant-suoliuko lygio istorijos, kaip viena mama grudino spenelius vos ne su svitriniu popieriumi ir pan. Manksteles ir nardymas - labai noreciau tureti jegu ir laiko uzsiimti su savo vaikeliu. Padare ispudi, bandysiu. Taip pat manau, jie labai gerai paruosia psichologiskai, bent jau man dingo visos baimes, nors pati dar nesu tikra, ar noreciau gimdyti be nuskausminimo. Idomu koks procentas isklausiusiu ju kursa mamyciu gimdo naturaliai ir taip pat graziai, kaip buvo siandien parodyta filmukuose. Taip pat labai rekomenduociau busimoms mamytems nusivesti ten savo vyrus, zinokit, sie kursai is tikruju yra skirti VYRAMS ateiti su jumis Pats Semeta, visai nieko vyrukas ir oratorius neblogas, paklausyti visai buvo idomu.
|
|