Po kokio mėnesio nusimato pobūvis pirtelėje, o aš dar maitinu. Ar galiu kaitintis pirtyje? Jei taip - kiek laiko?
Mano lialiui tik 2 mėn. Aš jau vaikštau į sporto klubą, o po treniruotės į pirtį. Maitinu , bet nieko blogo neatsitiko, tik labiau reikia pasisaugoti, kad neperšaltum. Jei truputį teka iš krutinės pienukas ,rankšluioščiu truputi stipriau užsivinioju, bet man praktiškai pienas labai mažai teka.
Tiesa, užmiršau parašyti, kad į baseiną tai tikrai nepatartina. Skaičiau tai literatūroj... Ir jeigu nepratusi prie pirties, tai ilgai nebūti, gerai sušilti. Matai, aš tai įpratus, seniai vaikštau į pirtį, ir nėštumo metu vaikščiojau, tai man nieko. Vienu žodžiu man atrodo, kad jei viskas saiku turi būti viskas gerai...
Galite eiti į pirtį.Kiek būti,spręskite pagal savo savijautą.Ir,kaip teisingai paminėjo viena iš mamyčių,neperšalkite.
Tarp mamyciu pasigirsta kalbu, kad sportuojant sumazeja pienas ir gali nutrukti kudikio maitinimas. Ar tai tiesa?
Kada galima pradeti sportuoti po Cezario operacijos?
As į sportus grįžau po 1,5 mėn. po gimdymo. Labai intensyviai nesportavau, bet dar po treniruotės užsukdavau į pirtį. Nepasakyčiau, kad nuo to pienas sumažėjo. Po to gerdavau skysčių. O po cezario net nežinau kada galima pradėt sportuot
o galima as cia atsakysiu
sportuoti galima, kartais, jeigu mama nera treniruota, daugiau ir intensyviau pasportavus del pieno rugsties raumenyse susidarymo ir ju tolimesnio patekimo i piena, jis gali buti truputi rugstesnis. Sportas pieno kiekiui itakos neturi, bet zinoma reikia gerti pakankamai skysciu. sportuoti po cezario pjuvio, jeigu nera komplikaciju, galima kai tik uzsitraukia siule, bet pirmus puse metu reiketu nepersistengti su preso pratimais. Kiekvienu atskiru atveju geriau butu pasitarti su treneriu ir bet kokiu atveju pasakyti treneriui jeigu po cezario arba siaip kas nors su sveikata.
Sveiki,
Norejau paklausti, kaip patikimai apsisaugoti nuo nėštumo po gimdymo kai maitinu leliuka? Mano gydytoja sake, kad galiu dabar nesisaugoti jokiomis priemonemis, nes kol leliuka maitinu diena ne reciau kas 5 val, o nakti ne reciau kas 6 val tai pastoto negalima. Ar tai teisa? Prasau atsakykite. Dekui uz atsakyma. Kontracepcija užtikrinama,jei žindoma reguliariai tiek dieną,tiek naktį.T.y.kas 3-4val.Ypač jei kūdikis papildomai nemaitinamas mišinėliais.Tokiu atveju papildomų apsisaugojimo priemonių nereikia tris mėnesius po gimdymo.Vėliau gali vykti atsitiktinės ovuliacijos,todėl nesisaugant,galimas pastojimas. Maitinančioms kontracepcija:spiralė,tabletės su progesteronu,kontraceptinės žvakutės,prezervatyvai.
Vaiką maitinau iki 6 mėnesių, po to pienas atrodo jau po kokio mėn. buvo visai pasibaigęs, jau daugiau nebesigamino. Bet po kažkiek laiko pastebėjau, kad pas mane dar vis yra pieno, jau praėjo metai ir mėnuo, kai aš nemaitinu, bet pieno vis dar yra, paspaudus spėnelį iš pradžių išbėga galtonas, o su antru paspaudimu jau ir baltas pienas. Manau, kad tai nenormalu. Kartais pradeda tempti krūtis, toks jausmas kaip po gimdymo. Ar čia normalu kai taip būna? Jei nenormalu tai pas kokius gydytojus kreiptis?
Dėkoju už atsakymą Jūs teisi-taip nebeturi būti.Patarčiau pasidaryti prolaktino tyrimą ir ,turint atsakymą,kreiptis pas ginekologą ar endokrinologą.Jums reikia vartoti vaistus,slopinančius hormono prolaktino gamybą.
Sveiki perskaiciau jusu atsakyma temoje apie nedingstanti pienuka Mergaite maitinau iki 6men dabar jai tuoj 10 men tai nemaitinu 4 men bet kai paspaudziu spieneli isbega baltai gelsvas skystis aisku manau jo nera daug kartais krutine patempia jei uzsidedu ankstesni liemenuka buna l nemalonus jausmas krutine mazesne nei nestumo ar maitinimo metu taciau vis tik nesioju liemenukus kuriuos nesiojau po gimdymo t.y 2 dydziais didesni ar ir man reiktu pasidaryti prolaktino tyr kur ji ir kas doro pas koki gyd kreiptis del sio tyrimo jei jis butu man reikalingas ir kada turetu dingi pienukas nutraukus maitinima o gal reikia versti krutine?Aciu uz atsakymus
Jei normaliai sergate mėnesinėm,kol kas prolaktino galit netirti.Bet jei ir po gero pusmečio būtų išskyrų iš krūtų,vertėtų.Daroma visose privačiose laboratorijose.Pvz.:Medicinos stebuklas Sėlių g.,Laboratorija Trakų 8,Geromeda Naugarduko g.
Aš sergu mastopatija ir gydytoja patarė gimdyt,kad ji išnyktų.Ar čia yra teisybė?Aš žinau kelias moteris ,jos sakė,kad turi kelis vaikus ir serga mastopatija.Ir ar galima visiškai nuo jos pagyti?Nes aš jau sergu 4 metai.Ir dar vienas klausimas .Mano Rh-,vaiko irgi,o vyro Rh+.Kai pagimdžiau man neleido globulino,nors ampulę turėjau.Ar antram vaikučiui nekiltų to rezus konflikto?Kaip suprantu per pirmą nėštumą antikūnių nebuvo.Ačiū.
Nuo mastopatijos nepasveiksite. Sekančio nėštumo metu Jums seks Rh antikūnus kraujyje.Jų nesant,28 savaičių nėštume bus atlikta imunoprofilaktika.Nors teoriškai,jei nėštumų daugiau netirėjote,antikūnai susidaryti neturėtų.
Noreciau paklausti ar reikia vartoti kokius vaistus pieno nutraukimui ar jis savaime baigsis.Maitinau iki 1metu,dabar jo bega labai mazai tai noriu visiskai nutraukti,nes maze visai i mano kruti net paziureti nenori ir nutrakta negeria.truputi dar krutine paskausts.Dekui.
Sveiki,
Galima bandyti nutraukti laktaciją , nevartojant vaistų.Tuomet reikėtų suveržti krūtinę, nemaitinti, jokiu būdu nenutraukinėti pieno, riboti išgeriamo skysčio kiekį (iki 1 litro per dieną). Per savaitę pienas turėtų baigtis. Jei tai nepadėtų, prie visų šių priemonių reikės naudoti ir medikamentus, kurie parduodami tik pagal receptą. Juos išrašys ginekologas arba šeimos gydytojas. Pagarbiai, Gyd. ginekologė R.Žiobakienė
Laba diena, jau mėnuo ir savaitė kaip nebemaitinu durtytės, pastarąsias tris dienas pasirodo rusvos spalvos išskyros( o buvo ir kraujingos tik labai nedaug). Pieno krūtyse lašiukas dar yra. Įdomu, kodėl nesusergu normaliai (nes po pirmos mergytės susirgau be jokių tepliojimų lygiai po mėnesio kai nustojau maitinti, tiesa, kiek pamenu, pieno tada jau visai nebebuvo krūtyse).
Ar dar palaukti, ar čia kažkokio negerumo pradžia??
Manau, kad dar galite šiek tiek palaukti.Jei mėnesinės nesusireguliuos dar 2-3 mėn. reikėtų kreiptis į gydytoją.
Labas vakaras. Norejau paklausti, ka daryti su krutine, kai baigi maitinti. Jau antra para neduodu vaikui papuko, pienuka po truputi nutraukineju kai skaudet pradeda.
Nezinau ar reikia, gal taip niekada jis nedings. Gal galite patarti.
Jei pienuko daug,geriausia būtų laktacija slopinantys vaistai.Jei pastebite,kad pienelio mažėja,vaistų galite ir negerti,tačiau pieno nenutraukinėkite-taip vėl stimuliuojama jo gamyba.
visai neseniai pastebejau ant savo speneliu geltonus taskelius, kurie atrodo lyg karputes ar kas, rodos, kad nesveiki speneliai - suskirde nezymiai, nes jie juk turetu buti raudoni, be jokiu priemaisu... nzn, kazkaip siek tiek baisoka, kas cia galetu buti ? aciu uz atsakyma
Nemačius,sunku pasakyti,kas tai galėtų būti.Gal deginotės nuogomis krūtomis,ar šiaip buvo kokių nors nepalankių faktorių.Nemanau,kad vera labai nerimauti.Tiesiog stenkitės spenelius pasaugoti,patepkite švelniu,neutraliu kremu.
Gimdžiau prieš 2 mėn. Maždaug prieš 1mėn. pastebėjau, kad viena krūtis pastebimai didesnė už kitą. Ir iš jos žįsti kūdikis dabar jau atsisako (jau senokai primaitinu mišinėliais, nes, deja, nepavyko padidinti pieno, kad užtektų kūdikiui)Skausmo krūty nėra, guziukų neapčiuopiu. Taigi, kol dar yra pienuko, duodu bent tą krūtį, kurią kūdikis ima, o iš antrosios tik truputį pienuko nutraukiu. Ar turėčiau susirūpinti dėl tos krūties? Taip pat domina ir estetinė pusė. Ar po žindymo krūtų dydžio skirtumas liks toks pat pastebimas. Būsiu dėkinga už atsakymą.
Elgiatės teisingai.Manau kad baigus žindymą krūtys turėtų suvienodėti.
Nustojau maitinti savo vaikelį. Per kiek laiko turėtų nustoti gamintis krūtyse pienas, jei medikamentų šiam tikslui nenaudoju. Ačiū už atsakymą.
Priklauso nuo to, kiek laiko maitinote kūdikį, kaip dažnai duodavote krūtį.Jei kūdikį atjunkėte natūraliai, palaipsniui mažindama maitinimų kiekį, pienukas dar gali gamintis 3-4 paras.
Laba diena,
Planuojame kudikeli, su vyru abu vegetarai. Noreciau is anksto suzinoti, koks turetu buti racionas besilaukiant, maitinant. Ar reikia atlikti papildomus tyrimus iki pastojant; vartoti vitaminus, papildus. Profilaktiskai laikas nuo laiko geriu dvivalente gelezi (taip patare terapeute) idant neuzpultu mazakraujyste. Nesinori pakenkti busimam Dekoju.
Subalansuotas visavertis augalinis maistas gali pilnai patenkinti visus nėščios moters poreikius.Geležies preparatus reikia gerti jei ištiesų yra mažakraujystė,o ne profilaktiškai.Todėl siūlyčiau Jums atlikti kraujo tyrimą.
Jums, kaip ir visoms, planuojančioms pastoti, rekomenduojama prieš du mėnesius pradėti geri folio rūgšties tabletes.
Sveiki,
Mano sūneliui 3 savaitės. Maitinu pati. Pienelio lyg ir sočiai užtenka. Tik va viena bėda, prasidėjusi prieš 3-4 dienas. Vėlai vakare pradėjo kresti šaltis, lovoje net dantimis kalenau, taip ir užmigau nesušilusi kojų, po poros valandu pabudau visa suprakaitavusi. Įtariu, kad buvo temp., tik nesikėliau pasimatuot kiek. Tą vakarą krūtinės buvo apykietės, mažiukas nespėjo išvalgyt tiek kiek prisigamino, jaučiau nesitiprų skausmą iš pažasties pusės. Kitą dieną pamažinau skysčių, krūtys suminkštėjo, tačiau pajutau kitą dalyką - kai būna susikaupia pienukas ir ima pats tekėti, suima toks spaudimas tarsi su replėm - net skaudu. nesuprantu, ar cia koks uždegimas ar kas. Paprastai, krūtys neskaudžios, tik va kai tas pienukas nori pats bėgti, tuo metu. Dabar kietumų nebūna, tik va kartais tas skausmas... Gal galit patarti ką tokiu atveju daryt?? Iš ankssto dėkinga
Ne,tai ne uždegimas.Tiesiog skausmingai susitraukia latakėlių raumenukai, išstumdami pienelį.Ir nelabai čia ką padarysi.Ilgainiui,kai susireguliuos maitinimų dažnis, pieno gamyba, šie skausmai aprims.
Laba diena.
Kairiosios krūties spenelis "sulindes" i vidu. Na jis "sulenda" tik kai susitraukia. Klausimas gal kvailas, juokingas, bet taip yra jau senokai, taigi pradejau nerimauti. Kruti jau apziurejau jokiu guziuku nera, isskyru taip pat. Jos neskauda, tik kartais joje toks labai keistas pojutis buna, na lyg kas kutentu ar pan. is vidaus. Bet jis nemalonus. Aciu uz atsakyma.
Tokia spenelio forma dažniausiai būna įgimta, ir nieko čia nepakeisi.Jei nerandate jokių kitų pakitimų, nesijaudinkite.
Laba diena,
Noreciau Jusu pasiteirauti del skausmo krutyje ir minkstu guzeliu, kuriuos uzciuopiau. Savo kudiki maitinau visus metus, beveik reguliariai nuo 5 iki 10 kartu per para. Aisku, vaikui paaugus ir pradejus primaitinti, maitinimu skaicius truputeli suretejo. Gale metu maitinau tik ryte ir vakare, veliau perejau tik prie vakarinio ir naktinio maitinimo. Isejau i darba ir maitinima nutraukiau... Nemaitinu jau kokias dvi savaites. Menesines dar neatsinaujino. Labai prasau Jusu patarimo. Ar man butina skubiai kreiptis i gydytoja? Ar tai yra naturalus procesas, pvz. guzeliai ir skausmas atsirado del to, jog dar yra pieno likuciu (tam tikra pieno staze) ir jis dar nesirezorbavo... Aciu uz atsakyma.
Iš tiesų viskas gali būti taip, kaip Jūs rašote.Jei nekarščiuojate, situacija neblogėja, galite laukti apie porą savaičių.
Sveiki,
Mano ciklas 26d.Apie 11 c.d (maždaug prieš ovuliaciją)mano krūtinė labai padidėja,pasunkėja ir skauda palietus(vakarais visada labiau nei ryte) ir taip tęsiasi iki pat mėnesinių.Prasidėjus mmm,praeina,tačiau kito mėn.11d.vėl tas pats. Ir taip jau keturis mėnesius iš eilės.Kas kart galvoju,kad pastojau,bet deja Ačių.
Šie krūtų pokyčiai susiję su hormoniniais svyravimais organizme.Toliau gerkite gydytojos paskirtus vaistus -2 mėn. tai laibai trumpas laikotarpis, kad jaustumėte aiškų pagerėjimą.
Gerb. gydytoja,
nezinau ar Jusu reiketu teirautis siuo klausimu, bet gal padesite man... Nesenai baigiau maitinti leliuka. Maitinau 11 menesiu ir siaip galiu pasakyti, kad valgiau gana nemazai, taciau svoris NEAUGO. Jau beveik menesis, kaip absoliuciai nemaitinu vaiko ir beveik lygiai tiek pat kaip pradejo augti svoris. Tiesiog atrodo kad net nuo vandens ar "is oro". Jau sumazinau ir valgio normas iki dvieju l. mazu porciju per diena, o pilvas nei kiek nemazeja, kas man tikrai nebudinga, nes visuomet buvau liekna, netgi nescia buvau priaugus l. mazai svorio. Jau uzsidejo 5 kg ir siaip nematau pabaigos... PAgalvojau, kad tai galetu buti surista su hormonais, del kuriu gal but suletejo medziagu apykaita. KA patartumete, gal kokiu hormoniniu tableciu pavartoti? Ir ar taip buna? O gal tai laikina? PAdektie nustoti pustis aciu uz atsakyma
Pieno gamybai sunaudojama nemažai maisto medžiagų, o ir energijos šiam procesui reikia daug.Nutraukus maitinimą,maisto medžiagų pareikalavimas staiga ryškiai sumažėja, organizmas nesugeba taip greit persitvarkyti, todėl tokie svorio kitimai ir gali būti.Toliau reguliuokite mitybą, ir būtų labai gerai, jei rastumėte laiko pasportuoti.
Laba diena
Mano kūdikiui bus 2 mėn ,maitinu pati, kol kas mmm neprasidėjo.Šią savaitę įvyko taip,kad mylintis plyšo gumytė.Ar yra didelė tikimybė,kad pastojau? Ačiū už atsakymą. QUOTE(gazele @ 2005 09 03, 10:34) Laba diena Mano kūdikiui bus 2 mėn ,maitinu pati, kol kas mmm neprasidėjo.Šią savaitę įvyko taip,kad mylintis plyšo gumytė.Ar yra didelė tikimybė,kad pastojau? Ačiū už atsakymą.
Tikimybė pastoti labai maža.
Po gimdymo jau praejo 3m.bet vis dar krutineje yra pieno,ar tai normalu?Mano ginekologe sako kad jo gali buti ir iki 6m.po gimdymo.Vaikuti maitinau 3men.Aciu uz atsakyma!
Taip, į pieną panašių išskyrų dargali būti.
Norejau paklausti
Nustojus maitinti, po kiek laiko, paspaudus is kruties, neturetujau begti pienas? As baigiau maitinti pries 4 men.,taciaujis vis dar bega. Aciu
Geriausiai krūtų nespaudinėti. Kartais ir po 2-3 metų krūtyse būna į pieną panašių išskyrų.
Sveiki, po gimdymo duktė atsisakė žysti krūtį, todėl 3,5 mėn. pieną nusitraukinįjau ir maitinau iš buteliuko. Nustojus maitinti, pastebėjau,kad vienos krūties spenelis visada būna "įtrauktas", kartais lyg jaučiu kutenimą krūtyje (nežinau, gal tai tik įsitikinimas). Artai gali būti rimta problema? Kur reikėtų kreiptis?
Reikėtų pasirodyti gydytojui mamologui.
po dvynukiu gimimo praejo jau 8 savaites , o man pasirode kraujukas(negausiai, lyg tepliotu, bet ne rudos o raudonos spalvos)as maitinu krutimi vaikelius.ar tai normalu?
Norėčiau paklausti, mano dukrytei yra metukai ir 10 mėnesių ir jau norėčiau baigti maitinti, o pieno dar yra, jei ilgesnį laiką nepamaitinu tai labai daug tada jo būna. Gal jūs galite patarti kokių vaistų parduodamų be recepto, kad pienuko jau visai neliktų.
Būsiu dėkinga už atsakymą. |