QUOTE(Vendetta @ 2009 11 19, 12:07) tai čia apie daugumą mokyklų taip galima pasakyti. Tiesiog aš po biški pradedu domėtis mokyklomis , nes gana greitai reiks didijį leisti į pirmą klasę, o po to ir mažąją. Norisi abu į tą pačią mokyklą. Mums pagal gyvenamąją vietą "Verdenė" arčiausiai. O 'Vitė", "Dachas" "Vydūnas" jau toliau. Ir dirbu aš centre, tai norėtųsi į tą pusę kažkur. Apie Vitę ir Dachą esu daug ką girdėjusi ( kai dar pati mokytoja dirbau, ir kol kas mano nuomonės apie šias mokyklas niekas nepakeitė), todėl saviškių ten nenoriu leisti, Vydūnas su menine pakraipa, kas mano vaikams visai neaktualu. Tai va ir pasimečiau. Nesinori paskutiiai minutei tokius reikalus palikti. Ezra, o jūs kokioj mokykloj dirbate? (jei ne paslaptis)  Tai, ką girdėjote apie Vitę, panašiai ir Verdenėje. Šiuo metu nedirbu, esu užtarnautose atostogose.
QUOTE(ČIČI @ 2009 11 19, 11:39) Mano kolege Tau labai labai papriestarautu A ko ji man turėtų prieštaraut? Aš juk niekur neminėjau apie mokymosi lygį vyresnėse klasėse  Kalbėjau apie mokyklos atmosferą, tarpusavio santykius, tik tiek. Na, o jei apie tavo kolegės nuomonę, tai aš su ja sutinku, nors ne visiškai. Nesąmonė, kad paruošimo lygis - 0, kad žemesnis, nei kai kuriose mokyklose, o ypač gimnazijose - taip, bet ne nulinis. Kita vertus, kiek vaikų iš visų mieste besimokančių, pajėgūs lankyti gimnaziją? Ne už pinigus, tėvų pakištukus, ale va taip va, tiesiog labai gabūs mokslams? A..? Mano supratimu, geriau lai vaikas mokosi tokiam Vydūne ir pan., 8-tukams, nei stiprioj mokykloj 4-ui... Bo nusodint, užguit vaiką labai greit galima. Kur kas sunkiau sudominti jį bent kažkuo, ypač vyresnėse klasėse. Ale vėlgi, čia kalbu apie vidutiniokus ir silpniau besimokančius. Jei matyčiau, kad vaikas tikrai gabus ir gali daugiau, nei jam yra duodama, drąsiai pervesčiau į stipresnę mokyklą, gimnaziją
Vendetta
2009 11 19, 12:35
QUOTE(ezra @ 2009 11 19, 12:19) Tai, ką girdėjote apie Vitę, panašiai ir Verdenėje. Nu visai pasimečiau... tai visos gerosios mokyklos pietiniame rajone?
QUOTE(jėga @ 2009 11 19, 12:26) A ko ji man turėtų prieštaraut? Aš juk niekur neminėjau apie mokymosi lygį vyresnėse klasėse  Kalbėjau apie mokyklos atmosferą, tarpusavio santykius, tik tiek. Na, o jei apie tavo kolegės nuomonę, tai aš su ja sutinku, nors ne visiškai. Nesąmonė, kad paruošimo lygis - 0, kad žemesnis, nei kai kuriose mokyklose, o ypač gimnazijose - taip, bet ne nulinis. Kita vertus, kiek vaikų iš visų mieste besimokančių, pajėgūs lankyti gimnaziją? Ne už pinigus, tėvų pakištukus, ale va taip va, tiesiog labai gabūs mokslams? A..? Mano supratimu, geriau lai vaikas mokosi tokiam Vydūne ir pan., 8-tukams, nei stiprioj mokykloj 4-ui... Bo nusodint, užguit vaiką labai greit galima. Kur kas sunkiau sudominti jį bent kažkuo, ypač vyresnėse klasėse. Ale vėlgi, čia kalbu apie vidutiniokus ir silpniau besimokančius. Jei matyčiau, kad vaikas tikrai gabus ir gali daugiau, nei jam yra duodama, drąsiai pervesčiau į stipresnę mokyklą, gimnaziją  Kad ne 0, tai sutinku ir as  cia tik jos zodziai  bet, kad gimnazijose daug kas mokosi uz pinigus  nedrisciau nei priestarauti, nei teigti, nes tikrai nesu girdejusi apie pakistukus  O be to, "gera mokykla" man asocijuojasi ne tik su gera atmosfera, bet ir su geru paruosimu
QUOTE(ČIČI @ 2009 11 19, 12:59) O be to, "gera mokykla" man asocijuojasi ne tik su gera atmosfera, bet ir su geru paruosimu  Tokių paprasčiausiai nėra, kaip ir gerų darželių
QUOTE(jėga @ 2009 11 19, 13:04) Tokių paprasčiausiai nėra, kaip ir gerų darželių   man Musu mokykla ir Musu darzelis - patys geriausi
Klaipėdiete
2009 11 19, 13:54
Aš pasimečiau dabar irgi.  O jei vaikas pradinėse gerai mokosi, neaišku kaip mokysis išėjas į 5-tą klasę į visai kitą mokyklą. Galvojau apie Vidūną vaiką leisti, bet jei tikrai paskui bus sunku gimnazijoj? O ką Jūs galvojate, ar Vidūno ar Dacho mokykla (nepardinė)?
QUOTE(Klaipėdiete @ 2009 11 19, 13:54) Aš pasimečiau dabar irgi.  O jei vaikas pradinėse gerai mokosi, neaišku kaip mokysis išėjas į 5-tą klasę į visai kitą mokyklą. Žiūrint kokio lygio mokykloje jis baigė tas pradines klases. Juk jei mokykla priskiriama prie prastesnių, žemesnio lygio, tai išėjęs į stiprią tas gerai mokosi, gali pasirodyt tik mokosi šiaip sau  Reikia neatmesti dar ir tokio dalyko, kad vaikui perėjus į 5 klasę, kad ir toje pačioje mokykloje, kurioje baigė pradinę, pažymiai kiek suprastėja, bo daug kas keičiasi.  Lyginant Vydūno ir S.Dacho mokyklas parengimo atžvilgiu, man regis jos stovi panašioj vietoj
QUOTE(Klaipėdiete @ 2009 11 19, 13:54) Aš pasimečiau dabar irgi.  O jei vaikas pradinėse gerai mokosi, neaišku kaip mokysis išėjas į 5-tą klasę į visai kitą mokyklą. Galvojau apie Vidūną vaiką leisti, bet jei tikrai paskui bus sunku gimnazijoj? O ką Jūs galvojate, ar Vidūno ar Dacho mokykla (nepardinė)? Į penktą klasę patekt bus sunku tiek toj, tiek toj mokykloj... Dachas tai išvis ne pagal rajoną nesiteikia priimt
QUOTE(jėga @ 2009 11 19, 12:26) Kita vertus, kiek vaikų iš visų mieste besimokančių, pajėgūs lankyti gimnaziją? Ne už pinigus, tėvų pakištukus, ale va taip va, tiesiog labai gabūs mokslams? A..?
Tikrai daugiau nei tu galvoji. beje, gimnazijoje nebūtna mokytis vien 9-10. O už pinigus įstojusių tikrai apmažėjo, nes nebėra stojamųjų į gimnazijas, stojama pagal pažymius (nebent vėl kas nors keitėsi per pastaruosius metus). Bet vėl bet... Vat ateina iš vienos mokyklos su 8, o iš kitos su 7. Ir tas su 8 smunka iki 4-5, o 7 ir lieka 7. Kuris vaikas patirs traumą? Aš manau, kad jei jau vaikas su menine pakraipa, tai geriau tegu ir baigią tokią mokyklą, kur pradėjo, kad patys tėvai nesimėtytų. QUOTE(Vendetta @ 2009 11 19, 12:35) Nu visai pasimečiau... tai visos gerosios mokyklos pietiniame rajone?  Nežinau, čia paskaičius man susidaro įspūdis, kad tik vienintelė Vydūno yra gera. Kaip ir sakaiu, viena laimė, kad man nereikia galvoti ir dvejoti, kur leisti vaiką, kai reikės. QUOTE(Klaipėdiete @ 2009 11 19, 13:54) Aš pasimečiau dabar irgi.  O jei vaikas pradinėse gerai mokosi, neaišku kaip mokysis išėjas į 5-tą klasę į visai kitą mokyklą. Galvojau apie Vidūną vaiką leisti, bet jei tikrai paskui bus sunku gimnazijoj? O ką Jūs galvojate, ar Vidūno ar Dacho mokykla (nepardinė)? Vydūnas 12-metė, kam po 8 eit į gimnaziją?
QUOTE(ezra @ 2009 11 19, 14:09) Tikrai daugiau nei tu galvoji. Iš kur žinai, kiek aš galvoju?  Maniškiai du yr bebaiginėjantys vidurinę. Iš kiekvieno klasės į gimnaziją išėjo vos po kelis, vienos rankos pirštų užtektų. Nereik nei galvot...  Pagaliau paskaičiuokim, kiek Klaipėdoje yra gimnazijinių klasių ir kiek bendrojo lavinimo. Bus viskas aišku
QUOTE(jėga @ 2009 11 19, 14:25) Iš kur žinai, kiek aš galvoju?  Maniškiai du yr bebaiginėjantys vidurinę. Iš kiekvieno klasės į gimnaziją išėjo vos po kelis, vienos rankos pirštų užtektų. Nereik nei galvot...  Pagal tavo sakinio konstrukciją, manau, kad mažai. Šiaip, ne visi stiprūs iš vidurinių išeina į gimnazijas.
Vendetta
2009 11 19, 14:33
QUOTE(ezra @ 2009 11 19, 14:09) Nežinau, čia paskaičius man susidaro įspūdis, kad tik vienintelė Vydūno yra gera. Sutinku.
Klaipėdiete
2009 11 19, 14:34
Aš labai už Vidūną už meninę pakraipą, bet jei vaikas nieko nesies gyvenime su menu, ką tada daryti?  O tikslieji, ar užsienio kalbos bus paruošimas lygu 5?
QUOTE(jėga @ 2009 11 19, 14:25) Iš kur žinai, kiek aš galvoju?  Maniškiai du yr bebaiginėjantys vidurinę. Iš kiekvieno klasės į gimnaziją išėjo vos po kelis, vienos rankos pirštų užtektų. Nereik nei galvot...  Pagaliau paskaičiuokim, kiek Klaipėdoje yra gimnazijinių klasių ir kiek bendrojo lavinimo. Bus viskas aišku  kai maniskiam reikes eiti i 11 kl, nebebus viduriniu (bent jau pagal dabartini plana). Na, VDG yra 11 klases iki f raides klasiu  zinoma cia jie ne 11-tokai Dachas ne pagal rajona irgi priima (kartais)
QUOTE(ČIČI @ 2009 11 19, 14:44) kai maniskiam reikes eiti i 11 kl, nebebus viduriniu (bent jau pagal dabartini plana).
Specializuotos liks.
Faktas, kad yra gerų mokyklų ir neblogų, ir šiaip sau... Bet kiekvienas ieškom geriausio, ane  Ir tą geriausia kiekvienas suprantam savaip, kiekvienas taikom prie savo ir savo vaiko poreikių. Tai, kad šitoj temoj apie Vydūną dažnai kalbama kaip apie geriausią, verčia susimąstyt. O mąstyt vėlgi, kaip kam išeina...
QUOTE(jėga @ 2009 11 19, 14:45) Faktas, kad yra gerų mokyklų ir neblogų, ir šiaip sau... Bet kiekvienas ieškom geriausio, ane  Ir tą geriausia kiekvienas suprantam savaip, kiekvienas taikom prie savo ir savo vaiko poreikių. Tai, kad šitoj temoj apie Vydūną dažnai kalbama kaip apie geriausią, verčia susimąstyt. O mąstyt vėlgi, kaip kam išeina...  Gal cia susirinko daugiausiai mamyciu leidzianciu i buten ta mokykla
QUOTE(ČIČI @ 2009 11 19, 14:50) Gal cia susirinko daugiausiai mamyciu leidzianciu i buten ta mokykla  Būtent. Kitos paskaito, irgi susigundo ir leidžia ten. Tai ir gaunasi uždaras ratas. galėtų ir kitos mamos parašyt apie kitas savo vaikų mokyklas.
QUOTE(ČIČI @ 2009 11 19, 14:50) Gal cia susirinko daugiausiai mamyciu leidzianciu i buten ta mokykla  Pvz?
QUOTE(jėga @ 2009 11 19, 14:55) Pvz?  nereikia cia ir pvz.
Man dabar iškilo klausimas, ar balsiniams ir vydūniečiams (čia dėl tik todėl, kad su menine pakraipa ir didesniu užimtumu) lieka laiko kitiems būreliams (ne mokykloje)? Ar tiesiog poreikia nebelieka? Na, mergaitės, tai juk ten šokius nori lankyti, berniukai sportą.
Klaipėdiete
2009 11 19, 15:26
QUOTE(ezra @ 2009 11 19, 16:08) Man dabar iškilo klausimas, ar balsiniams ir vydūniečiams (čia dėl tik todėl, kad su menine pakraipa ir didesniu užimtumu) lieka laiko kitiems būreliams (ne mokykloje)? Ar tiesiog poreikia nebelieka? Na, mergaitės, tai juk ten šokius nori lankyti, berniukai sportą.  Tikrai įdomu? Geras klausimas. Mano dukra lanko šokius, jei reikėtu nutraukti, būtų labai liūdna  Atsakymas į šį klausimą, gal padės apsispręsti kokią mokyklą rinktis
QUOTE(ezra @ 2009 11 19, 15:08) Man dabar iškilo klausimas, ar balsiniams ir vydūniečiams (čia dėl tik todėl, kad su menine pakraipa ir didesniu užimtumu) lieka laiko kitiems būreliams (ne mokykloje)? Ar tiesiog poreikia nebelieka? Na, mergaitės, tai juk ten šokius nori lankyti, berniukai sportą.  Taip, lieka  lanko ir šokius, ir sportus ir kitokius būrelius  bet yra tokių vaikų, kurie papildomai nieko nelanko, bet mažai tokių... Pvz. maniškė 1 ir 2 klasėje papildomai lankė šokius ir dailę, o šiemet už mokyklos ribų lanko baseiną (savaitgaliais)
Klaipėdiete
2009 11 19, 15:58
QUOTE(mutti @ 2009 11 19, 16:52) Taip, lieka  lanko ir šokius, ir sportus ir kitokius būrelius  bet yra tokių vaikų, kurie papildomai nieko nelanko, bet mažai tokių... Pvz. maniškė 1 ir 2 klasėje papildomai lankė šokius ir dailę, o šiemet už mokyklos ribų lanko baseiną (savaitgaliais)  Mutti, o tavo dukra turbūt dabar 3-čioke? Kokią meninę pakraipą ji pasirinko? Dainavimą ar dailę?
QUOTE(Klaipėdiete @ 2009 11 19, 15:58) Mutti, o tavo dukra turbūt dabar 3-čioke? Kokią meninę pakraipą ji pasirinko? Dainavimą ar dailę? Taip, trečiokė. Ji muzikuoja(groja pianinu) kol kas, bet 5 klasėje planuojam pereiti į dailės pakraipą , jei nepasikeis norai
QUOTE(mutti @ 2009 11 19, 15:52) Taip, lieka  lanko ir šokius, ir sportus ir kitokius būrelius  bet yra tokių vaikų, kurie papildomai nieko nelanko, bet mažai tokių... Pvz. maniškė 1 ir 2 klasėje papildomai lankė šokius ir dailę, o šiemet už mokyklos ribų lanko baseiną (savaitgaliais)  tokiu visose mokyklose yra
QUOTE(ezra @ 2009 11 19, 15:08) Man dabar iškilo klausimas, ar balsiniams ir vydūniečiams (čia dėl tik todėl, kad su menine pakraipa ir didesniu užimtumu) lieka laiko kitiems būreliams (ne mokykloje)? Ar tiesiog poreikia nebelieka? Maniškis trečius metus lanko muzikos mokyklą papildomai. Pernai abu baseiną dar lankė. Norėčiau (ir jie nori) į futbolą užrašyt. Neprisiruošiu paskambint
Na, kaip matau, pradinukai sėkmingai lanko ir kitus užsiėmimus. Įdomu, kaip vyresniokams sekasi?
QUOTE(ezra @ 2009 11 19, 23:29) Na, kaip matau, pradinukai sėkmingai lanko ir kitus užsiėmimus. Įdomu, kaip vyresniokams sekasi? dazniausiai vyresni patys nieko nebenori
QUOTE(ČIČI @ 2009 11 19, 16:39) tokiu visose mokyklose yra  taip QUOTE(ČIČI @ 2009 11 20, 08:48) dazniausiai vyresni patys nieko nebenori Pritariu  Labai džiaugiuosi, kad maniškės bent dabar labai daug kuom domisi. Tikiuosi taip bus ir ateity
QUOTE(mutti @ 2009 11 20, 09:57) taip Pritariu  Labai džiaugiuosi, kad maniškės bent dabar labai daug kuom domisi. Tikiuosi taip bus ir ateity  Mutti, jūs į balsinę einat  ?
QUOTE(Dilma @ 2009 11 20, 10:03) Mutti, jūs į balsinę einat  ? tep
QUOTE(mutti @ 2009 11 20, 11:30) tep  O mažoji? Jau pirmokė, ar dar tik ruošiasi? Irgi balsinėj?
QUOTE(ČIČI @ 2009 11 20, 08:48) dazniausiai vyresni patys nieko nebenori Daug kas nuo vaiko priklauso. jei tarnada au tinkančią nišą, dar ir kaip nori. Tik ar laiko užtenka? Gal tas nenoras kartais siejasi su laiko stoka?
QUOTE(Dilma @ 2009 11 20, 12:57) O mažoji? Jau pirmokė, ar dar tik ruošiasi? Irgi balsinėj? Sekančiais metais eis į pirmą klasę, į Balsio gimnaziją taip pat
QUOTE(mutti @ 2009 11 20, 14:15) Sekančiais metais eis į pirmą klasę, į Balsio gimnaziją taip pat  Į SM klasę?
QUOTE(ezra @ 2009 11 20, 14:01) Daug kas nuo vaiko priklauso. jei tarnada au tinkančią nišą, dar ir kaip nori. Tik ar laiko užtenka? Gal tas nenoras kartais siejasi su laiko stoka?  kuri prie kompo praleidzia  kalbu apie konkretu vaika
QUOTE(mutti @ 2009 11 20, 14:15) Sekančiais metais eis į pirmą klasę, į Balsio gimnaziją taip pat  O dabar pas kurią mokytoją einat? Mes tai pas Zitą  . Nuo 17 val Papildyta:QUOTE(jėga @ 2009 11 20, 14:19) Į SM klasę?  O ką? Mokytoja SM vaikai SM
QUOTE(jėga @ 2009 11 20, 14:19) Į SM klasę?  Kaip suprasti? Šiaip dar nesidomėjau kokios bus pirmokų mokytojos kitais metais. Pasiklausinėsiu ir nuspręsim. QUOTE(Dilma @ 2009 11 20, 15:34) O dabar pas kurią mokytoją einat? Mes tai pas Zitą  . Nuo 17 val  Pas Raselę mes
QUOTE(mutti @ 2009 11 20, 15:45) Šiaip dar nesidomėjau kokios bus pirmokų mokytojos kitais metais. Pasiklausinėsiu ir nuspręsim. Būtų labai įdomu atsiliepimus išgirst Dilma, cic...
QUOTE(ezra @ 2009 11 19, 16:08) Man dabar iškilo klausimas, ar balsiniams ir vydūniečiams (čia dėl tik todėl, kad su menine pakraipa ir didesniu užimtumu) lieka laiko kitiems būreliams (ne mokykloje)? Ar tiesiog poreikia nebelieka? Na, mergaitės, tai juk ten šokius nori lankyti, berniukai sportą.  Mano džidžioji mokosi Vydūne , muzikos klasėje, groja fleita, o po pamokų dar ir į šokius į Jaunimo centrą  kol kas spėjam abi - aš vežioti, o ji ruošti ir dalyvauti  o šian mokyklon buvo atėję Karina Krysko ir Saulius Skambinas, renka savo sportinių šokių grupes tai dabar nori ir ten spėti  bet greičiausiai aš nebespėsiu
QUOTE(Gėlėta @ 2009 11 20, 16:10) Mano džidžioji mokosi Vydūne , muzikos klasėje, groja fleita, o po pamokų dar ir į šokius į Jaunimo centrą  kol kas spėjam abi - aš vežioti, o ji ruošti ir dalyvauti  o šian mokyklon buvo atėję Karina Krysko ir Saulius Skambinas, renka savo sportinių šokių grupes tai dabar nori ir ten spėti  bet greičiausiai aš nebespėsiu  O kelintokė ji? O tai Krysko su Skambinu jau Klaipėdoje?
Jo jo, maniškiams abiems irgi tų šokių prisireikė
QUOTE(jėga @ 2009 11 20, 17:04) Būtų labai įdomu atsiliepimus išgirst Dilma, cic...   Žinau ir aš ir norėjau tos mokytojos labai, bet va mano mergina griežtai atsisakė lankyt muzikos pamokėles  Matyt ne jai muzika ką darysi keliausim į Mažvydą
QUOTE(G-M @ 2009 11 20, 20:28) bet va mano mergina griežtai atsisakė lankyt muzikos pamokėles Kažkas nepatiko, ar tiesiog atsibodo?
QUOTE(G-M @ 2009 11 20, 20:28)  Žinau ir aš ir norėjau tos mokytojos labai, bet va mano mergina griežtai atsisakė lankyt muzikos pamokėles  Matyt ne jai muzika ką darysi keliausim į Mažvydą  Nu ko tu taip iš karto... Ji dabar atsisakė... O bandyt stot vis tiek galit Jėga,
QUOTE(jėga @ 2009 11 20, 21:38) Kažkas nepatiko, ar tiesiog atsibodo?  Nea neatsibodo tiesiog nepatiko ir žinau kas kaip  verst per prievartą nenoriu
QUOTE(G-M @ 2009 11 20, 20:49) Nea neatsibodo tiesiog nepatiko ir žinau kas kaip  verst per prievartą nenoriu  Nu nu? Mes irgi ten ėjom. Lygiai vieną dieną. Maniškiui mokytoja (mokyklėlės) pikta pasirodė ir pasakė jis: neisiu...  Taip mes nuėjom į Vydūną... Nu bet jum gal kita priežastis
QUOTE(jėga @ 2009 11 20, 22:05) Nu nu? Mes irgi ten ėjom. Lygiai vieną dieną. Maniškiui mokytoja (mokyklėlės) pikta pasirodė ir pasakė jis: neisiu...  Taip mes nuėjom į Vydūną... Nu bet jum gal kita priežastis  Priežastis panaši  ir dar kai kas. Na mes lygiai mėnesį ėjom
|
|