Man prie širdies Vydūno
O, mamytės, rinkdamos vaikui mokyklą ar vertinate jos patrauklumą susisiekimo prasme???
Man prie širdies Vydūno QUOTE(Ciuple @ 2010 01 05, 21:44) O, mamytės, rinkdamos vaikui mokyklą ar vertinate jos patrauklumą susisiekimo prasme??? Man prie širdies Vydūno Manau, kad tai tikrai svrabus kriterijus. Net ir mažesnius ne visada yra galimybė pasiimti, todėl reikia gerai apmąstyti, kaip vaikas pats turės nusigauti iki mokyklos ar grįžti iš jos. QUOTE(Ciuple @ 2010 01 05, 21:44) bet kai pagalvoju, kaip ūgtelėjusi duktė turės tamsiais rudens/žiemos vakarais nueiti iki autobuso Tamsūs vakarai ir savam kieme tamsūs Maniškiai lanko Vydūną ir aš juos kol kas vežioju. Tiek į mokyklą, tiek į būrelius. Aišku, yra tam galimybės. Jei nebūtų, galbūt spręsčiau kitaip, galbūt ir tos mokyklos nebūčiau rinkusis...
O kaip Verdenės mokykla? Gal teko kažką girdėti?
Papildyta: P.S. nu bet būrelių ne kiekvienam kieme rasi, vistiek reiktų vežiot, ar ne [/quote] Tiesa, tačiau, sutikite, yra skirtumas ar gatvėmis, kuriose vyksta judėjimas, vaikščioti ar nykiais senamiesčio labirintais Maniškė dabar trečiokė ir kuo puikiausiai savarankiškai nuvažiuoja miesto autobusu iki dailės studijos bei taip pat grįžta namo (rytais nuvežame į mokyklą automobiliu). Visur vežioti vaiką iki 12 klasės automobiliu, manau, nėra teisinga perspektyva tiek vaiko, tiek mamos atžvilgiu... QUOTE(Ciuple @ 2010 01 06, 10:20) Tiesa, tačiau, sutikite, yra skirtumas ar gatvėmis, kuriose vyksta judėjimas, vaikščioti ar nykiais senamiesčio labirintais Maniškė dabar trečiokė ir kuo puikiausiai savarankiškai nuvažiuoja miesto autobusu iki dailės studijos bei taip pat grįžta namo (rytais nuvežame į mokyklą automobiliu). Visur vežioti vaiką iki 12 klasės automobiliu, manau, nėra teisinga perspektyva tiek vaiko, tiek mamos atžvilgiu... Sis klausimas man tapo aktualus, kai sunus istojo i muzikos mokykla ir atejo gruodis - tamsus tamsus... Jis pescias pareidavo per parkus apie 17.30 val. ...... Gruodzio men vaziuodavau pasiimti. QUOTE(Ciuple @ 2010 01 06, 10:20) Nė 12 klasės nereikės, kai jūsų vaikas važinės tamsiais vakarais (čia nerpamirškim, kad žiemą temsta anksti Man atrodo kad kai kuriuos dalykus pačios mamos kartais per daug sureikšmina
sakykit..mamos....ar pirmokė pati gali pereiti per gatvę einant į mokyklą, iš mokyklos.....
QUOTE(Ramunėlė* @ 2010 01 06, 20:27) sakykit..mamos....ar pirmokė pati gali pereiti per gatvę einant į mokyklą, iš mokyklos..... Ramunėle, gatvė gatvei nelygu... Jei mano trečiokui reikėtų Taikos prospektą pereidinėt, tai kasdien tryzliočiau, nesvarbu, kad šviesoforas yra...
Ar kas nors ką nors gali pasakyti apie Verdenės mokyklą?
Negi nieko negirdėjote... Aš Klaipėdoje dar naujokė, tad nelabai teko girdėti... (Dieve, kaip norėčiau gyventi ir vaikus į mokyklą leisti "savo" mieste AČIŪ QUOTE(Ramunėlė* @ 2010 01 06, 20:27) sakykit..mamos....ar pirmokė pati gali pereiti per gatvę einant į mokyklą, iš mokyklos..... Na, aš būdama pirmokė pati pereidavau per 2 gatves. Viena - šviesoforo reguliuojama, kita - ne. Bėdų jokių niekada nebuvo. QUOTE(Dilma @ 2010 01 06, 21:24) Ramunėle, gatvė gatvei nelygu... Jei mano trečiokui reikėtų Taikos prospektą pereidinėt, tai kasdien tryzliočiau, nesvarbu, kad šviesoforas yra... Kiekvieną dieną pereidavau Taikos prospektą, nieko ten baisaus. net minčių nekildavo, kad gali būt baisu. ir nieko sudėtingo. QUOTE(ezra @ 2010 01 06, 22:22) Na, aš būdama pirmokė pati pereidavau per 2 gatves. Viena - šviesoforo reguliuojama, kita - ne. Bėdų jokių niekada nebuvo. Kiekvieną dieną pereidavau Taikos prospektą, nieko ten baisaus. net minčių nekildavo, kad gali būt baisu. ir nieko sudėtingo. Ezra, tais laikais, kai mes eidavom į mokyklą, Palangoj net šviesoforų nebuvo. Ir nieko baisaus tikrai nenutikdavo. O dabar kai ne kartą einant per žalią koks lopas pralekia vos ne per kojas, baisu ir pačiai eit, ką jau apie vaikus kalbėt QUOTE(Dilma @ 2010 01 06, 22:29) Ezra, tais laikais, kai mes eidavom į mokyklą, Palangoj net šviesoforų nebuvo. Ir nieko baisaus tikrai nenutikdavo. O dabar kai ne kartą einant per žalią koks lopas pralekia vos ne per kojas, baisu ir pačiai eit, ką jau apie vaikus kalbėt Na, ir tais laikais ne kartą mačiau, kaip einantys degant žaliam šviesoforo signalui būdavo pavėžinami ant kapoto. Ir autobusuose su iškrypėliais teko susidurti, nes po poros metų į mokyklą tekdavo ne tik per gatvę eiti, bet ir autobusu važinėti. Ir pinigus atiminėdavo. Taip kad anie laikai man nelabai skiriasi nuo dabartinių. Tik mamos visada labai jaudinasi dėl vaikų, nes jie mums visada bus "dar maži"
Bet, sutik, mašinų tokios kiekio nebuvo. Ir tiek dažnai ant kapoto nevėžino... Ir tiek girtų už vairo nesėdėjo, nes tiek mašinų nebuvo
QUOTE(Dilma @ 2010 01 06, 22:42) Bet, sutik, mašinų tokios kiekio nebuvo. Ir tiek dažnai ant kapoto nevėžino... Ir tiek girtų už vairo nesėdėjo, nes tiek mašinų nebuvo Tavo tiesa, bet dabar ir vaikai šūstresni. QUOTE(Ciuple @ 2010 01 06, 22:16) Ar kas nors ką nors gali pasakyti apie Verdenės mokyklą? Negi nieko negirdėjote... Aš Klaipėdoje dar naujokė, tad nelabai teko girdėti... (Dieve, kaip norėčiau gyventi ir vaikus į mokyklą leisti "savo" mieste AČIŪ Perskaitykit sita tema nuo pradziu iki galo, atsakyma tikrai rasite. Kiek as skaiciau, niekas geru zodziu jai neskyre - prastas mikroklimatas, atmosfera, prastas paruosimas. Mums si mokykla labai tiktu pagal vieta, bet tikriausiai net nebandysim...Gal Vite jau geriau QUOTE(Ametistė @ 2010 01 07, 10:02) Perskaitykit sita tema nuo pradziu iki galo, atsakyma tikrai rasite. Kiek as skaiciau, niekas geru zodziu jai neskyre - prastas mikroklimatas, atmosfera, prastas paruosimas. Mums si mokykla labai tiktu pagal vieta, bet tikriausiai net nebandysim...Gal Vite jau geriau O "Vitė" čia ta kur netoli Sportininkų gatvės (5-ta berods buvusi)? Tada jau geriau gal rinkčiausi "Verdenę", nes apie "Vitę" girdėjau tik dar blogesnius atsiliepimus Mano mažoji jau irgi eis į pirmą klasę QUOTE(mutti @ 2010 01 07, 10:51) O "Vitė" čia ta kur netoli Sportininkų gatvės (5-ta berods buvusi)? Tada jau geriau gal rinkčiausi "Verdenę", nes apie "Vitę" girdėjau tik dar blogesnius atsiliepimus Mano mažoji jau irgi eis į pirmą klasę Mano drauges abu vaikai eina i Vite, nes ji jiems prie pat namo - tame paciame kieme. Na, ir nieko, negirdejau jokiu atsiliepimu blogu, bet mergaitei gera mokytoja teko. O del berniuko nezinau, reikia drauges klausti dar. Tai mes pirmiausiai ir galvojam apie Dacha ir Vyduna...Vite, Verdene jau atsarginiai variantai....
As rinkausi mokykla, kad nereiketu per kelia eiti
QUOTE(ČIČI @ 2010 01 07, 11:28) Mano koleges anukui reikia nueiti mokykla ir pareiti ta pacia kelio puse, bet jis jau pirmoj klasej isigudrino dvi stoteles parvaziuoti - o tai reiskia, kad turi du kartus pereiti Smilteles g. QUOTE(Ametistė @ 2010 01 07, 12:06) Mano drauges abu vaikai eina i Vite, nes ji jiems prie pat namo - tame paciame kieme. Na, ir nieko, negirdejau jokiu atsiliepimu blogu, bet mergaitei gera mokytoja teko. O del berniuko nezinau, reikia drauges klausti dar. Tai mes pirmiausiai ir galvojam apie Dacha ir Vyduna...Vite, Verdene jau atsarginiai variantai.... Dachas nemaloniai nuteikia dėl savo gigantiškumo, dėl Vydūno savo nuomonę jau rašiau (būtų tobula, jei ne jo vieta)... Bet, atrodo, teks iš jų dviejų galiausiai rinktis... O Paryžiaus Komunos gatvėje prie Ąžuolyno gimnazijos lyg irgi yra kažkokia mokykla? Ten mums visai patogu būtų su 14 autobusu važiuoti... QUOTE(Ciuple @ 2010 01 05, 22:44) O, mamytės, rinkdamos vaikui mokyklą ar vertinate jos patrauklumą susisiekimo prasme??? mes irgi svarstome šitą klausimą dėl susiekimo... mums pagal rajoną verdenės mokykla, bet širdis linksta link Vydūno mokyklos, bet vežiojimas vaiko tikrai nepatogus gaunasi , juolab gyvenam prie mano darbovietės, tad reikėtų nuvežus į mokyklą gryžti atgalios...
Maniskis eina i Dacho tai esu labai patenkinta, klases yra su dailes, muzikos, geros pradzios ir teatro pakraipomis. maniskis eina i muzikos, labai gera aukletoja
Labai noreciau savo vaikeli vesti i Vyduno pradine mokykla, bet ten vyksta atrankos... Gal kas nors gali duoti patarimu,kaip joms pasiruost Labai aaaaaaaaaaaaciu!!!!!
QUOTE(kajuka @ 2010 01 09, 17:34) Maniskis eina i Dacho tai esu labai patenkinta, klases yra su dailes, muzikos, geros pradzios ir teatro pakraipomis. maniskis eina i muzikos, labai gera aukletoja O jis pradinukas? QUOTE(Linaldina @ 2010 01 09, 18:23) Labai noreciau savo vaikeli vesti i Vyduno pradine mokykla, bet ten vyksta atrankos... Gal kas nors gali duoti patarimu,kaip joms pasiruost Labai aaaaaaaaaaaaciu!!!!! Vyksta mokami užsiėmimai, kurių metu ir ruošiami vaikai, bet tai vis tiek negarantuoja, kad bus priimtas, bet daugiau šansų. QUOTE(ezra @ 2010 01 09, 18:34) O jis pradinukas? Taip jis sesiametis pirmokas lenkiantis gerokai visus septynmecius. QUOTE(kajuka @ 2010 01 10, 02:18) Na, kadangi pradinukas, todėl viskas ir puiku. Ir šiaip mūsų visų vaikai patys pačiausi. QUOTE(Linaldina @ 2010 01 10, 14:08) Nežinojau, nes man tai neaktualu, bent jau kol kas.
Sveikos sios temos dalyves. Perskaiciau visa foruma apie Klaipedos mokyklas. Noreciau isgirsti nuomone apie Sauletekio mokykla. Kiek anksciau teko girdeti, kad ji nekokia , bet kai pasikeite tenai direktore, situacija lyg ir pagerejo. Mes lankem Saltinelio pradine, siemet teks eiti i 5 klase. Pagal gyvenama vieta butu patogu. Gal yra "forumieciu" kuriu vaikai lanko Sauletekio mokykla ar siaip esate girdeje pagristu nuomoniu.
Ir dar domintu Versmes mokykla, ar ten yra sansu patekti ne pagal rajona? ir Kokie atsiliepimai apie sia mokykla.
sveikos
QUOTE(Mirtishe74 @ 2007 12 14, 13:02) Sveikos, Gal kuri ką žinot apie Stulpino mokyklą? Sako baisi... Mums ji pagal gyvenamą vietą priklauso. QUOTE(eris @ 2008 01 09, 10:43) Na jei bus gera pradiniu klasiu mokytoja tai leisti galima o i 5 klase tai reikia ieskoti kita mokykla va keletas citatų, negi situacija nei trupučio nepagerėjo per du metus , nu pasakykit,kad pagerėjo šiuo metu lankom paruošiamąją Balsio mokyklėlę, bet dėl tam tikrų sveikatos sutrikimų toliau jos lankyti versti vaiko negaliu, nors šiuo metu jis ją lanko labai noriai QUOTE(flintas @ 2009 04 02, 16:25) Mano dukra lanko Stulpinino m-lą, baiginėja 4 klasę, norime keisti mokyklą, nes trūksta mokytojų, ne kokie atsiliepimai apie pačią mokyklą, jeigu jau dabar reikia samdyti repetitorius, kas bus toliau? Tai norėčiau paklasti gal galite pasidalinti savo ptirtimi, patarti, nes nežinome į kokia m-lą kelti? Esu girdėjusi kad "Versmės" m-la turi gerą vardą? Dėkoju QUOTE(ezra @ 2009 06 17, 12:27) Mokyklose nebūna paruošiamųjų pamokėlių, nes vaikas mokosi daržely - parengiamojoje klasėje. Tiesa, yra viena mokykla su menine pakraipa - Vydūno. Tai ten pamokėlės būna nuo sausio mėn. Lyg ir kartą per savaitę. Mokamos pamokėlės. Po to, birželio mėnesį būna atranka (papuola tikrai ne visi, lankę pamokėles). o tai vydūno labai gera QUOTE(Slapux @ 2010 01 11, 09:16) Tik reikia turėt omeny, kad vaikams nuo antros kl pamokos baigiasi 16 val - čia jei kokius būrelius lanko Iš šito sakinio supratau, kad jei papildomus užsiėmimus mokykloj lankai, tai pamokos baigsis 16 val. Reik rašyti aiškiau Apie Stulpiną nieko gero nesu girdėjus Versmė skaitoma viena iš geresnių. Patenka į ją vaikai iš viso miesto, ypač, jei pradinių klasių pavaduotojai mokėsit įsiteikti Dėl užsirašymo laiko, tai ką aš žinau... galit skambintis jau dabar ir klaust, gada bus galima užsirašyt. Kiekvienoj mokykloj skirtinga politika
[quote=jėga,2010 01 11, 10:40]
Iš šito sakinio supratau, kad jei papildomus užsiėmimus mokykloj lankai, tai pamokos baigsis 16 val. Reik rašyti aiškiau Iš kur tiek pykčio visuose komentaruose Dalinamės nuomonėmis apie mokyklas ir džiaugiamės visomis aprašytomis patirtimis. Nusiraminkite, viskas bus gerai
o vydūne jau vyksta tie priešmokykliniai kursai ar kaip čia pavadinti, ar dar ne
Papildyta: QUOTE(Slapux @ 2010 01 11, 09:16) Tikrai labai gera nu ,kad tokią valandą baigiasi beveik gerai QUOTE(Naktibalda @ 2010 01 11, 11:42) nu ,kad tokią valandą baigiasi beveik gerai Užsirašykit į kelias mokyklas iš karto. Niekas nedraudžia. Vydūno, Versmės, Stulpino... Vyturio dar nebloga tam gale. O toliau - laimės dalykas Papildyta: Vydūne šiemet neberenkamos paruošiamukų grupės. Bus tik gegužės pradžioj (turbūt) 3 dienų atranka. Pasiskambinkit į mokyklą, pasakys konkrečiau QUOTE(jėga @ 2010 01 11, 11:47) Užsirašykit į kelias mokyklas iš karto. Niekas nedraudžia. Vydūno, Versmės, Stulpino... Vyturio dar nebloga tam gale. O toliau - laimės dalykas Papildyta: Vydūne šiemet neberenkamos paruošiamukų grupės. Bus tik gegužės pradžioj (turbūt) 3 dienų atranka. Pasiskambinkit į mokyklą, pasakys konkrečiau dar geriau, vydūno mokykla taigi priėmimas, gal dar kam aktualu bus pasukau QUOTE(Naktibalda @ 2010 01 11, 01:57) Aš taip nesakiau savo poste, tik rašiau, kad ji su menine pakraipa. Aš savo vaiko ten neleisiu. pasirinkau kitą mokyklą ir nemanau, kad prastą. QUOTE(Ciuple @ 2010 01 11, 11:15) [Iš kur tiek pykčio visuose komentaruose Dalinamės nuomonėmis apie mokyklas ir džiaugiamės visomis aprašytomis patirtimis. Nusiraminkite, viskas bus gerai Tai kad čia pykčio tikrai nerasta. QUOTE(ezra @ 2010 01 11, 13:11) Aš taip nesakiau savo poste, tik rašiau, kad ji su menine pakraipa. Aš savo vaiko ten neleisiu. pasirinkau kitą mokyklą ir nemanau, kad prastą. Tai kad čia pykčio tikrai nerasta. aš ten taip sumečiau postus ir pasimečiau, pati atvirai pasakius, kaip kieme mokykla tai iš vis sunku suvokti dėl mokyklos pasirinkimų, o dabar man įdomu pasidarė nu aš čia daug kvailų klausimų uždavinėju , bet....., pagal kokius kriterijus renkatės ar tik iš rekomendacijų ar žinot kas kaip kur vyksta , va šiandien dar sužinojau nežinau tik ar tai tiesa, pvz stulpino mokyklos mokiniams pirmenybė patekti į varpo gimnaziją, vėlgi aš nežinau ar tai gera ta gimnazija, bet dabar man sumaištis, pasimečiau ir nebežinau ko noriu, va kame šaknys QUOTE(Naktibalda @ 2010 01 11, 13:18) aš ten taip sumečiau postus ir pasimečiau, pati atvirai pasakius, kaip kieme mokykla tai iš vis sunku suvokti dėl mokyklos pasirinkimų, o dabar man įdomu pasidarė nu aš čia daug kvailų klausimų uždavinėju , bet....., pagal kokius kriterijus renkatės ar tik iš rekomendacijų ar žinot kas kaip kur vyksta , va šiandien dar sužinojau nežinau tik ar tai tiesa, pvz stulpino mokyklos mokiniams pirmenybė patekti į varpo gimnaziją, vėlgi aš nežinau ar tai gera ta gimnazija, bet dabar man sumaištis, pasimečiau ir nebežinau ko noriu, va kame šaknys Pradinukui aš rinkčiausi ne mokyklą, o mokytoją. O tam turėtum pasidomėti, kokios mokytojos Stulpine rinks 1 klases ir apsiklausinėti, gal kas žino, pas kurią geriau (šiap, paklauskit, pas kurią eilė jau renkasi, ta ir bus geroji Na, su pirmenybėm į gimanzijas nežinau, bet jei pagal rajoną priklauso, tai ko gero turėtų būt pirmenybė. O Varpo gimnazija gera. QUOTE(ezra @ 2010 01 11, 13:31) Pradinukui aš rinkčiausi ne mokyklą, o mokytoją. O tam turėtum pasidomėti, kokios mokytojos Stulpine rinks 1 klases ir apsiklausinėti, gal kas žino, pas kurią geriau (šiap, paklauskit, pas kurią eilė jau renkasi, ta ir bus geroji Na, su pirmenybėm į gimanzijas nežinau, bet jei pagal rajoną priklauso, tai ko gero turėtų būt pirmenybė. O Varpo gimnazija gera. atsakymas mane tenkina netgi labai QUOTE(Naktibalda @ 2010 01 11, 12:57) priims 2*24 vaikus , atranka 3 dienos po 2 val. balandžio mėn susipažinimui, ir paskui priėmimas, pamokėlių nebėra kaip ir sakėt įdomu pagal kokius kriterijus atrinks vaikučius Vyduno mokykloje ? gal kas žinote Verdenėje kuri ta pati pačiausia mokytoja , kuri šiemet rinks pirmokus nuo rugsėjo? blyn balamūtijuos ir aš dėl savo būsimos pirmokės QUOTE(dreksis @ 2010 01 11, 13:57) įdomu pagal kokius kriterijus atrinks vaikučius Vyduno mokykloje ? gal kas žinote Verdenėje kuri ta pati pačiausia mokytoja , kuri šiemet rinks pirmokus nuo rugsėjo? blyn balamūtijuos ir aš dėl savo būsimos pirmokės čia daugiau yra tokių kadangi man aktualu dabar tai sukurpiau naują temutę va čia
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|