Mano krikšto sūnui 8-eri, manyčiau, kad jis turi bendravimo problemų. Jis neturi draugų, pats sako, kad su juo nedraugauja, nes gal jis mažas (jis nedidelio ūgio). Jis turi tokią savybę, kad viskas, ką jis turi yra neįdomu, negražu ir pan, o jau kas pas kitus, tai viskas labai įdomu, gražu ir jam būtent to reikia. Jis labai pavydus, jei kitas vaikas ką nors turi, jis apsimeta, kad jam tai neįdomu, ignoruoja tai. Vaikas auga be tėvų, jį auginam mes su vyru ir mano mama. Gal tai turi įtakos jo elgesiui. Norėtųsi jam kažkaip padėt, bet nežinau kaip. Gal yra kokių grupių vaikams, kur dalyvaujant psichologui, vaikai mokosi bendravimo, pvz žaidimų pagalba. Vaikas šiaip geras, tik labai nepasitiki savim. Norisi jam padėti
Žinai, labai daug panašių dalykų turi mano vaikas, nors auga su abiem tėvais ir dar turim jaunėlę sesę. Aš vaikščiojau su juo pas psichologę, man labai daug padėjo, daug naudingų patarimų davė, galit nueiti. Svarbu, kad jums patiems ta psichologe patiktų, priešingu atveju jos patarimai bus nieko verti.
Tai aš noriu nuvesti, tik nežinau kur. Ieškojau internete, bet kur radau labai brangu. O tu vilniuj vedei?
Žinau, kad brangu, bet aš buvau tokioj nevilty, kad man jau pinigai nerūpėjo. Aš vedžiau Vilniuj į Perso Primer pas Eriką, bet girdėjau, kas Vilniuj Šeškinės poliklinikoj labai geri psichologai dirba, gal galima net gauti siuntimą?
O kas tas Perso Primer? Aš žiūrėjau nepamenu pavadinimo, kažkur žvėryne yra tokios kaip grupės, kur po kelis vaikus, galvoju reiks pabandyt ten nuvest. Nors pirma reikia gal nuvest vieną pas psichologą. Nu kažką vistiek reiks žiūrėt, nes gaila vaiko
PERSON PREMIER, UAB
Tilto g. 10, LT-01101, VILNIUS (5) 2647388 Erika Beržinienė
Jeigu bendravimo problemu turi vaikas, tai jam gali pagelbeti bendravimo igudziu lavinimas vaiku grupeje.
Jeigu vaikas auga be tevu ir issiskyre su savo mama, kai buvo vyresnis negu mazdaug 6 men.- 1 metu amziaus, tai gali tureti itakos vaiko velesniems santykiams su zmonemis (nes sutrikdomi prieraisumo santykiai, kurie yra pagrindas velesniems vaiko santykiams). Jeigu nerasite vaiku grupes, gali padeti individualus psichologo darbas su vaiku- kad vaikas igytu daugiau pasitikejimo savimi. As nezinau, kas siuo metu veda vaiku grupes. "Paramos vaikams centre" (Latviu g. 19A) vyksta grupe, bet dabar jau nauju nariu nepriima. Jei suzinosiu, ka nors, parasysiu cia. Pati planuoju vesti vaiku grupe nuo rugsejo.
Labai ačiū, už atsakymą, būtų malonu,jei ką sužinojusi, pranšetumėte.
Vaikas gyvena su mumis nuo 1,5 metų su pertraukom, pastoviai gyvena kažkur apie 5 metus. Motina gyva, karts nuo karto pasirodo, bet labai geria. Vaiką traumuoja tuo, kad paskambina, sako kad nori susitikti, vaikas laukia, o ji užgeria. Vat ir šį savaitgalį turėjo susitikti,bet eilinį kartą užgėrė ir neatvažiavo. Vaikas labai tai išgyvena, man pačiai širdis plyšta. Kartais pagalvoju, kad geriau jau ji išvis niekada nebesirodytų. Ačiū, Muga, pabandysiu paskambinti į person premier.
Mano dukra turi bendravimo ir adaptacijos problemų (įtaria Aspergerio sindromą), tai mes lankėme privačią grupelę , kurioje ji mokėsi bendravimo įgūdžių, kartu su panašaus amžiaus vaikais. Mokėjome 25 Lt. už valandą. Tai grupelei vadovauja dvi psichologės, ji yra Vilniuje. Jei sudomino, galiu duoti koordinates.
Sveika, Paloma, žinoma sudomino. Laukiu koordinačių
Dar gali pabandyti kreiptis į Vaiko raidos centrą Žvėryne: ten yra grupės problemiškiems vaikams, galimos ir individualios konsultacijos, su siuntimu - nemokamai. Tel. 2731422
QUOTE(Paloma @ 2005 03 12, 15:40) Mano dukra turi bendravimo ir adaptacijos problemų (įtaria Aspergerio sindromą), tai mes lankėme privačią grupelę , kurioje ji mokėsi bendravimo įgūdžių, kartu su panašaus amžiaus vaikais. Mokėjome 25 Lt. už valandą. Tai grupelei vadovauja dvi psichologės, ji yra Vilniuje. Jei sudomino, galiu duoti koordinates. Paloma, mano vaikui taip pat itaria Aspergeri. Ar leidi savo dukra i darzheli? Mane taip pat domintu grupeles koordinates. |