Gal kas turi patirties sioje situacijoje? Netiketai suradau aukle, kuri gyvena musu name. Is vienos puses, atrodytu labai patogu. Bet
Ziurint kokia ta kaimyne
Sekmes
aš tai kaiminkos neimčiau, nors kai pačiai reikėjo auklės tai buvau susitarus su viena labai gera moteriške, bet paskui pasvarsčiau ir persigalvojau, nes maža kas, o kaimynai lieka kaimynais, tam yra ir + ir -, bet man geriau ne kaiminka, sekmės apsisprendžiant
Man kartais kaimyne padeda priziureti vaikus, ish pradziu buvau patenkinta, o dabar jau ikyrejo. Shiaip labai ikyri moterishke, turi daug laisvo laiko, tuo labiau kad musu durys visai shalia, tai reikia nereikia,vis uzeina. Zinoma, ir jos dukra ateina, ir ji priziurint mano vaikus ir savo visus reikalus susitvarko ir dar verkshlena kad jai sunku. Zinoma, priklauso nuo zmogaus. Konfliktuoti nesinori, ir kai kas nors nepatinka nelabai ir gali pasakyti. Tai vienintele paguoda, zinau, kad ilgai chia negyvensiu, tai save ir raminu. Tai kad mano patarimas butu, geriau neprasideti.
Man buvo gerai, kai kaimynė iš gretimos laiptinės buvo auklė. Tos močiutės nereikėjo maitinti, nes po vaikštynių lauke užeidavo namo ir pavalgydavo. Kai pradėjau dirbti, o mažė netikėtai sukarščiuodavo arba kai po ligos dar norėdavau palaikyti savaitę namuose, kaimynė močiutė visada buvo pasiekiama. Ir dabar maniškė taip susidraugavusi su ta šeima, kad savaitgaliais visada juos aplanko.
Noriu pasidalinti ir as savo patirtim .Viena vaikuti ziurejo kaimyne , bet neilgai, nes as nuo jos pavargau.Ji ateidavo pas mane , kai jai paciai jos namuose anksta pasidarydavo. Pati ji moteriske budavo ir darbsti , ir gera, ir pareiginga, zodziu sutarem.JOs vyrai (sunus ir vyras ) ja vis musdavo. Kadangi esu didziai gailestinga, kai pamaciau pora kartu laiptineje salancia, o dar melynes ispudingos-pasikvieciau pas save.Po kiek laiko ziuriu, kad as jau retai viena su savo seima pabunu, vis ji pas mane.Kai siulem kreiptis ipolicija del tu jos diedu irgi nieko nedaro,, cia mano kryzelis ir as ji nesiu". Galvoju , tavo kryzelis, o ne mano-pasakiau , kad noriu pabuti viena namie .Is sesiolikto karto suprato.Paskui dar ir butav pardavem , zodziu atsikratem.
KAi antrajam ieskojom aukles, tai kaimyniu is tolo bijojau.Bet taip latsitiko , kad ir vel teko kaimynes prasyti, nes gyvenam uzmiesty ir is miesto toli ir nepatogu buvo vazinet.Tai sita kaimyne ziurejo sunu trejus metus iki darzelio.Ir vaikas myli ir lik siol i svecius verziasi, ir jokio lipimo ant galvos nebuvo, jokiu pykciu , jokiu pletku
Manau, kad auklės "kokybę" apsprendžia ne tai, kad ji kaimynė ar ne kaimynė, o kitos, kur kas svarbesnės jos savybės. Gali ją vežtis nors iš už jūrų marių, bet ji sėkmingai gali sėdėti lauke ant suoliuko ir malti su bobelėmis liežuviu, kol vaikas rausis smėlio dėžėje kartu su kitais mažiais.
dėl kaimynės yra ir pliusų ir minusų, minusas tas, kad didelė tikimybė, kad apkalbinės, pliusas, kad labai arti gyvena, būna ekstra atvejų, kai reikia jos žūt būt.
Parasiau jums, o vakare viskas savaime issisprende
Mes taip pat turėjome auklę kaimynę. Kadangi moteriškė buvo labai inteligentiška, neužsiiminėdavo "pletkais", neįkyrėdavo dažnu lankymusi tai jokių minusų gyvenimas čia pat neturėjo. O pliusų tai tikrai buvo.Jau vien tai, kad staigiai prisireikus kur nors išlėkti, visada galėjom mažių palikti..oi kai gerai buvo
Mano auklė taip pat kaimynė. Juk svarbiausia, kas ji per žmogus.Esu labai patenkinta, jai nėra vargo ateiti pas mus, ir mes galim bet kada ją pasikviesti pagalbai.
QUOTE(Buziaka @ 2005 03 09, 19:26) Gal kas turi patirties sioje situacijoje? Netiketai suradau aukle, kuri gyvena musu name. Is vienos puses, atrodytu labai patogu. Bet jokiu budu ne kaimyne. nes ji zmogus ir kaip didzioji dauguma geriausiai jauciasi namie. teigi negali buti tikra kad ji tavo atzaleles netampysis pas save, tam kad namucius sutvarkytu ar pietukus pagaminti.... na nebent sutartumem kad ji savo namuose priziures vaikuti. o jei bijai jaunos auklytes manau visai be reikalo
mūsų auklė- geros tėvų kaimynės artima giminaitė. labai blogai. nesusitvarkau aš su ja, jei būtų "žmogus iš gatvės", kažkaip griežčiau galima būtų elgtis. o dabar ji turbūt galvoja, kad mums paslaugą daro, nors mokame normalų atlyginimą. pastoviai daro savo ir dar mano mamai mane 'apskundinėja", kad neteisingai vaiką auklėju, kad per daug lauke būti priverčiu, "noriu vaikui plaučių uždegimą įvaryt", nes prie +21 megztinio liepiu nerengti ir basomis palakstyt leidžiu, ir kad leidžiu elgtis taip, kaip vaikas nori.. bet neturim dabar iš ko rinktis, o ir į darželio greitai keliuas.
tai va, ką norėjau pasakyti, nemanau, kad gerai, jei auklė kažkokia a la pažįstama ar kaimynė- anksčiau ar vėliau gali konfliktai išlįsti, o paskui objektyviai sunkiai sprendimą surasi...
Aisku, svarbiausia, koks zmogus tas kaimyne. Bet, man atrodo, kad paciai auklei yra labai patogu, kad jai netoli "darbas", o mums jau nera didelio skirtumo, ar pareigingas zmogus ateina i namus laiku, kai jam iki darbo 2min. kelio ar visa valanda.
as galvoju, kad cia yra neabejotinai labai dideliu + ir labai dideliu -. Pvz.: +: jei reiks staiga islekt kur nors, ji cia pat, ryte ji nepaveluos ateiti del kokio pagedusio mikriuko, ar nespejusi ant autobuso...., dar tai vis del to siokia tokia garantija, kad labai kazko nepadarys tavo vaikui, juk cia pat gyvena ir kiti kaimynai mato, kaip su tavo vaiku kieme elgiasi... Na o -: gali tausketi kitiems kaimynams bele ka apie tavo namus, gali buti ikyri ir ateiti i tavo namus reikia, ar nereikia... Na daug kas gali buti, bet turbut cia labai individualus reikalas....
Turėjom sūnui kaimynę auklę, uošvių pažystamą. Sūnus lankė darželį, o kai susirgdavo kviesdavausi ją, kad neimt biuletenio. Man tai buvo labai patogu. Ryte atsikelia su tempa, aš jai paskambivu ir ateina iki kol man reikia išeit į darbą. moteriškei tada buvo 70 metų, ji kartu su juo ant kilimo susiraičiusi mašinėlėm žaisdavo, knygas skaitydavo, valgyt paduodavo. Dabar gyvenam kitur ir vėl reikia tokio varianto dukrai, nes nuo rugsėjo eina į lopšį. Nieko čia nepažystu, nežinau kaip surast
Visa laika galvojau,kad aukle salia -yra pats geriausis variantas.Nepasakyciau
turejom mes aukle,kur salia gyvena-is pradziu buvo viskas gerai,bet paskui pradejo dazniau vestis pas save(pati turi 2 vaikus,gal demesio maziau buvo svetimam namie
Na, manomergytės auklė irgi beveik kaimynė. Gyvena nuo mūsų per kelis namus. Susiradome ją kabindami skelbimus savo rajone. Atsirado net kelios.Taigi, išsirinkome vieną. Ir visai gera moteriškė, sutariame su ja puikiai, Simonai ji irgi patinka. Viskas priklauso, koks yra žmogus, o ne kur gyvena.
Manau kad labai daug pliusu, visad salia, didele dalis kaimynu ja pazysta, gali daug apie ja zinoti, lengva susisiekti... ir is tiesu zmones mato kaip ji su vaiku elgiasi.. nu as noreciau aukles kaimynes.
Manau gerai tokia kaimyne tureti.Kai man reikedavo i miesta islekti ,po parduotuves prasieit ,tai nubegi pas kaimyne ir jokiu problemu
Negerai, kai auklė - kaimynė. Tai tas pats kaip su draugais piniginius reikalus tvarkyt... Vienas nesusipratimas nubrauks visus pliusus, ir gerą kaimynystę. Man taip atrodo
As manau kad tik pliusai. Turim Aukle is priesais esancio namo.
1. Paskambinus gali ateiti per 5 minutes. + ekstra atvejai 2. Nereikia pergyventi del velesniu grizimu (kiti turi vezti ar pirkti bilietus) ar ankstyvu isejimu QUOTE(astaxa @ 2006 09 18, 15:06) Manau kad labai daug pliusu, visad salia, didele dalis kaimynu ja pazysta, gali daug apie ja zinoti, lengva susisiekti... ir is tiesu zmones mato kaip ji su vaiku elgiasi.. nu as noreciau aukles kaimynes. tikrai daug pliusu -mes turime aukle kaimyne plius mociutes drauge QUOTE(HULDRA @ 2006 03 10, 14:12) Mano auklė taip pat kaimynė. Juk svarbiausia, kas ji per žmogus.Esu labai patenkinta, jai nėra vargo ateiti pas mus, ir mes galim bet kada ją pasikviesti pagalbai. Sutinku. Savo rajone penktoj seimoj dirbu. Nebunu visai kaimyne Mamytei nakti su antru saremiai, palta ant peciu ir atlekiau. QUOTE(danguole.m @ 2012 01 19, 21:13) Sutinku. Savo rajone penktoj seimoj dirbu. Nebunu visai kaimyne Mamytei nakti su antru saremiai, palta ant peciu ir atlekiau. pats pirmas darbas buvo pries 9 metus,tada man 13 buvo,vakarais reikejo pabuti su mergytem 4 ir 5 metuku,pazaisti,valgyt padaryti ir i lova suguldyti,nes tevai megdavo islekti "tusintis" iki kokiu 3 ryto...tai visiems buvo patogu,nes as gyvenau pirmoj laiptinej,o jie penktoj QUOTE(salunja @ 2012 01 19, 22:22) pats pirmas darbas buvo pries 9 metus,tada man 13 buvo,vakarais reikejo pabuti su mergytem 4 ir 5 metuku,pazaisti,valgyt padaryti ir i lova suguldyti,nes tevai megdavo islekti "tusintis" iki kokiu 3 ryto...tai visiems buvo patogu,nes as gyvenau pirmoj laiptinej,o jie penktoj As skaitau tik privilegija.Irgi paleidziu vakarais "palakstyt", ir grizt namo be problemu.Ilgesni laika likom , tai ir pas mane, ir pas mazyle nakvojom. Dabar tevelius paleisim i kalnus savaitei. Musu seimoj jinai kaip namie. Nesupratau, apie kokius cia pletkus kalbam, pykcius.... Na nebukim "tikri lietuviai", matyt visur tik blogaja puse, "kaip man gerai, kai tau blogai". Gal bukim geresni....
Pritariu nuomonei, kad auklė-kaimynė yra pats geriausias variantas. Svarbiausia, kad ji sutinka ja pabūti. Prieš 13 metų aš turėjau auklę, kuri gyveno vienu aukštu žemiau. Tai fantastiška...
Kai vyras išeidavo į darbą, o man reikėdavo kur išpulti, tai mergyčka viena nepasilikdavo nei minutę. Ji nulėkdavo pas auklę arba auklė ateidavo pas mus, o aš tuo metu atlikdavau tai ką reikėdavo.
Kaimynė- tai ne auklė, o kaimynė, kuri jums padeda auginti vaiką ar vaikus. Ir nors jai mokate už tai, ji vistiek jaučiasi daranti jums paslaugą
P.S. Kaimynė iki dabar "didvyrė" ir primena kad "aš tavo vaikus auginau", nors reikalų turėjom tik porą mėnesių QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 01 24, 10:40) Kaimynė- tai ne auklė, o kaimynė, kuri jums padeda auginti vaiką ar vaikus. Ir nors jai mokate už tai, ji vistiek jaučiasi daranti jums paslaugą P.S. Kaimynė iki dabar "didvyrė" ir primena kad "aš tavo vaikus auginau", nors reikalų turėjom tik porą mėnesių Bet juk ne visos tokios Gal ir geriau nors per kelia O mes su maze ateinam pas mus, jai patinka, ir mums leidzia QUOTE(danguole.m @ 2012 01 24, 21:12) Bet juk ne visos tokios Gal ir geriau nors per kelia O mes su maze ateinam pas mus, jai patinka, ir mums leidzia Ką darysi, tada džiaugiausi kad sutiko, nes labai reikėjo, bet kadangi visi kaimynai mus pačius toje gatvėje "augino", tai ir elgėsi su manim pačia kaip su vaiku QUOTE(JM @ 2012 01 25, 01:17) Su suniuku pazaidzia (rusu zaisliukas). Tai mano susitarimas su tevais. As ziuriu ir pas save, ir pas juos. Liksim savaitei, manau per du namus gyvensim. Neprivalau pries jus teisintis. Ne visos tokios piktos mamos kap cia paskaiciau. QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 01 25, 01:24) Ką darysi, tada džiaugiausi kad sutiko, nes labai reikėjo, bet kadangi visi kaimynai mus pačius toje gatvėje "augino", tai ir elgėsi su manim pačia kaip su vaiku Cia tai bent! Koks jos su..... reikalas!! Tos bobulkos! Aplamai, pastebejau jei kazka nuosirdziai parasai, tai butinai pasieps kas..... Manot Lietuvoj geru zmoniu neliko.....Toks nepasitikejimas. Visos vagilkos, alkoholikes, cerberiai. QUOTE(danguole.m @ 2012 01 29, 15:08) Su suniuku pazaidzia (rusu zaisliukas). Tai mano susitarimas su tevais. As ziuriu ir pas save, ir pas juos. Liksim savaitei, manau per du namus gyvensim. Neprivalau pries jus teisintis. Ne visos tokios piktos mamos kap cia paskaiciau. O kodel is karto matote piktumus?Kuria prasme jis pasireiskia..is paprasto naturalaus klausymo Niekas cia nei pyksta,nei praso aiskintis/teisintis...tema yra,parasete tai naturaliai ir klausymas kilo. Papildyta: QUOTE(danguole.m @ 2012 01 29, 15:37) Cia tai bent! Koks jos su..... reikalas!! Tos bobulkos! Aplamai, pastebejau jei kazka nuosirdziai parasai, tai butinai pasieps kas..... Manot Lietuvoj geru zmoniu neliko.....Toks nepasitikejimas. Visos vagilkos, alkoholikes, cerberiai. O del nepasitikejimo..naturalu,kad visos mamos,kurios auklems palieka savo brangiausia turta VAIKA,isileidzia i savo namus tai is pradziu manau dauguma ir tikrina ir baiminasi...juk jus manau savo vaiku irgi nepaliktumete bet kam,kaip ir pradzioje butu ir baimes ir nerimo ir tikrinimo. QUOTE(JM @ 2012 01 29, 20:42) O kodel is karto matote piktumus?Kuria prasme jis pasireiskia..is paprasto naturalaus klausymo Niekas cia nei pyksta,nei praso aiskintis/teisintis...tema yra,parasete tai naturaliai ir klausymas kilo. Papildyta: O del nepasitikejimo..naturalu,kad visos mamos,kurios auklems palieka savo brangiausia turta VAIKA,isileidzia i savo namus tai is pradziu manau dauguma ir tikrina ir baiminasi...juk jus manau savo vaiku irgi nepaliktumete bet kam,kaip ir pradzioje butu ir baimes ir nerimo ir tikrinimo. Del pykciu - jusu avatara tokia. Jau as tai patikrinciau! Manau, matosi pagal zmogu. QUOTE(danguole.m @ 2012 01 29, 19:57) Del pykciu - jusu avatara tokia. Jau as tai patikrinciau! Manau, matosi pagal zmogu. na pagal avatara tai nereiktu spresti apie zmogaus emocijas ar apie posto intonacija...nes jus tada save pateikiate,kaip angela o ne zmogu QUOTE(danguole.m @ 2012 01 29, 17:37) Cia tai bent! Koks jos su..... reikalas!! Tos bobulkos! Tai vat kad O dėl vaiko vedimosi į namus, tai jei taip sutarta su tėvais- nieko bloga tame nematau
Mūsų dukrytę dabar prižiūri kaimynė-auklytė
QUOTE(JM @ 2012 01 29, 23:29) na pagal avatara tai nereiktu spresti apie zmogaus emocijas ar apie posto intonacija...nes jus tada save pateikiate,kaip angela o ne zmogu Oi, tikrai, reikia pakeisti! Papildyta: QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 01 29, 23:51) Tai vat kad O dėl vaiko vedimosi į namus, tai jei taip sutarta su tėvais- nieko bloga tame nematau Cia tai bent, virsune. Taip, teveliai buve pas mus. Daznai is manes ir pasiima.
Musų vaiką prižiūrėjo kaimybė pensininkė. Ji visada laisva, gyveno dviem aukštais žemiau. tai labai patogu buvo. Gali greitai išsikviesti jei skubu. Be to žmogus žinomas. Ją visa laiptinė gerai pažinojo.
|