Pavasarį planuojam pradėti lankyti darželį. Patogiausia butu vesti į darželį Viltene, esantį Gerosios Vilties g. Gal kas vedate ten ir galite parašyti apie aukletojas ir atmosfera ten. Kai buvau, tai vedėja labai gyrė savo darželį ir auklėtojas, bet būtų keista, kad negirtų. Norėčiau atsiliepimų iš mamyčių
Mes taippat buvom nusprendę lankyti šį darželį, bet mūsų gydytoja ir sesutė atkalbėjo, motyvuodamos , kad jame l. serga vaikai
O vedėja, tai pasirodė labai jau arogantiška. Bet čia tik mano pastebėjimas. QUOTE(Leida @ 2005 03 09, 19:40) Mes taippat buvom nusprendę lankyti šį darželį, bet mūsų gydytoja ir sesutė atkalbėjo, motyvuodamos , kad jame l. serga vaikai O vedėja, tai pasirodė labai jau arogantiška. Bet čia tik mano pastebėjimas. O kokį einate, gal kur netoliese? Kažkaip nesinorėtų, kad vaikas labai sirgtų QUOTE(abu @ 2005 03 09, 20:09) Dabar einam į ''Aušrelę''. Šis darželis taippat yra G.Vilties g-vėj. Man jis pasirodė tvarkingesnis už ''Viltenę''. Bet aišku, svarbiausia, dirbantys žmonės, o kadangi, dar tik pradėjom lankyti, tai sunku ką nors pasakyti. Kaimynės dukra lankė, tai nesiskundė.
Labai ačiū už informacija. Tikriausiai reiks ir mums pasieškoti kito darželio:(
Nes jokių kitų atsiliepimų kol kas nėra. Tikriausiai nelabai kas į jį veda vaikus.
O kur šitas drželis konkrečiau randasi?
Šitas darželis ko gero skurdžiausiai atrodo iš visų šiame rajone, o jei dar vaikai serga
QUOTE(Leida @ 2005 03 09, 19:39) Mes taippat buvom nusprendę lankyti šį darželį, bet mūsų gydytoja ir sesutė atkalbėjo, motyvuodamos , kad jame l. serga vaikai O vedėja, tai pasirodė labai jau arogantiška. Bet čia tik mano pastebėjimas. Jūsų vaikučio gydytojos pavardė ne Ž. raide prasideda jei ne paslaptis? reiks man su savo vaiko gydytoja pakalbėt, ji tikrai turėtų žinot ar labai daug ligoniukų iš šio darželio
buvo mano mama į Viltenę nuėjus žodžiu pasitiko dvi stambios moteriškės, nužvelgė ją nuo galvos iki kojų
Man dabar 25-eri, o vaikystėje lankiau šį darželį
1. Vedėja pikta. Mano mama neseniai priminė, kad gražiausios lėlės pas ją kabinete sustatytos dėl grožio 2. Auklėtojos piktos. Manoji Rasa buvo senmergė, tai vaikų visai nesuprasdavo 3. Rėkdavo ant vaikų, gyvatėm ir pan. vadindavo... 4. Vienintelis geras dalykas iš to daržo - super skanus maistas buvo Neseniai buvau sutikusi savo auklėtoją, kuri jau turi didelę dukrą ir kai prisistačiau jai, tik persimainė ir pradėjo dejuoti, kaip gailisi, kokia griežta buvusi ir t.t. Žodžiu, labai viskas priklauso nuo auklėtojos
na man irgi 25-eri
dabar man bėda ta, kad aš tebegyvenu tam pačiam "narkomanų rajone" o apie Viltenę neseniai girdėjau ir geresnę nuomonę: viena auklė gerokai pagyvenusi ten veda du vaikučius, sakė ji pati ten dirbusi, o tų vaikučių mama atseit yra labai reikli darželiui tačiau Viltene yra labai patenkinta, sakė visur švaru tvaringa, kieme gražu daug gėlių.. bet mane tai asmeniškai gąsdina tas daželis, pati girdėjau, kaip ant mažulių auklėtoja: "baigsit rėkt pyp"
Kas buvo pries 20 metu (na kai dar Osvile lanke darzeli), tai to tikrai jau nebera siais laikais. Nei as to darzelio macius, nei girdejus, bet dirbu sioje sistemoje ir tikrai galiu patikinti, kad tokiu dalyku, kaip aprase Osvile (savo prisiminimus) nebuna.
O del "narkomanu rajono" dar dar drisciau pasigincyti.
Patarčiau mamytei, kad lėliuką vestų į "Aušrelę". Šauni darželio direktorė. Rinkliavos kaipo tokios nėra, savo noru dedam 5 Lt kas mėnesį ir perka vaikams ką reikia. Šiemet nei kokių ūkinių nešti reikėjo, nieko. Minimalios išlaidos. Vaikų priežiūra (augdami perėjom 3 grupes) tikrai šauni. Užsiėmimai, įvairūs būreliai (mokami irgi), atvažiuojantys spektaliukai, važiavimas į teatrus. Informacija, kur panaudojo tėvelių paskirtus 2 proc. pajamų mokesčių. Mums tikrai patinka.
Kituose darželiuose yra privalomos pinigų sumos (200 lt rugsėjo mėn), krūva daiktų pripirkti ir pan. Ne visuose, bet žinau tokį Naujamiestyje, lanko draugės mažius. QUOTE(Rucikas @ 2005 10 13, 10:55) Patarčiau mamytei, kad lėliuką vestų į "Aušrelę". Kituose darželiuose yra privalomos pinigų sumos (200 lt rugsėjo mėn), krūva daiktų pripirkti ir pan. Ne visuose, bet žinau tokį Naujamiestyje, lanko draugės mažius. kas belieka, jaučiu "aušrelėn" ir varysim pavasarį išduok paslaptį, čia kur taip naujamiesty?
Muitinės g.
tai kad berods Gerosios vilties...
"Aušrelė' tai Gerosios Vilties, bet ten niekas jokių pinigų ir kyšių neprašo, o manęs klausė kur prašo.
Aš ir atsakiau:))) Ten kur prašo.
As vedžiau savo mažių i šį darželį ir galiu pasakyti gryna tiesa visa tai ka mamytės apie jį šneka. Savaitę eidavo į daržėlį dvi savaites sirgdavo. Ir taip tesėsi tol kol nepradėjau vesti i Aušrelę. Viskas susitvarke. ir auklėtojos ten kožkokios keistos ir nemalonios.
Mes irgi einam į Viltenę. Mano mažius net savaitės negali ten ištverti nesusirgęs. Žiemą, po plaučių uždegimo, tris mėnesius nėjo į darželį, o buvo su kaimyne, tai nei karto nesirgo. O dabar tik savaitę pabuvo darželyje ir vėl serga. Na nžn kaip ten vaikučius prižiūri, kad jie šitaip serga
hm, o mes uzraseme savo maziu i si darzeli...
Labai nustebau kad apie si darzeli tokie atsiliepimai
Galiu tik pagirti ,kad darzelis saunus,labai geros ,rupestingos aukletojos, puiki naujoji direktore,labai graziai sutvarkyta aplinka. Ir padekoti ,kad mums cia buvo taip gera.
Sveikutės mamytės
paskaičiau ir pašiurpau, kad apie Viltenę taip rašo mamos Mano panelytė jau trečius metus lanko ir atsidžiaugti tuo darželiu negaliu gal kuklus, prastas interjeras, bet labai švaru, jauku ir šilta o direktorė gal ir griežta, bet man patinka. matau kaip tvarko, prižiūri nuo pat ryto apeina visus užkampius. Jokių rinklevų neprašė ir kyšių neėmė. neprašo nieko ir dabar. patys kiek galim tiek paremiam, tiesa daugiau mažosios grupę, bet vis šis tas auklėtojos. pradėjom lopšelį pas auklėtoją Nijolę dabar lankom "drugelių" grupę. Auklėtoja Janytė - fantastiška galėčiau čia prirašyti "n+k" gražių postų apie šią auklėtoją. tokia dėmesinga ir rūpestinga. pakankamai griežta, bet miela, atsidavęs savo darbui žmogutis. Ir labai teisinga pažįstu ugdymo vadovę - tai labai šauni o būrelių, o būrelių. lankom visus ir labai džiaugiamės Dėl ligų. vaikai serga visur. Maniškė nėra iš tų pastovių ligoniukų, todėl ir čia negaliu pasakyti blogo žodžio, kad mano vaiko neprižiūri sąžiningai parašiau ką galvoju apie darželį "VILTENĖ", o jums spręsti svarbiausia, kad maniškė jau sekmadienį nerimsta ir nori ten grįžti, o nulėkusi užšoka visom keturiom ant auklėtojos
Laba diena,mamytes! Pasakykit prasau,kaip sitas darzelis.Nes noriu pakeist darzeli i geresni. Ar yra rusu grupe? Kaip aukletojos (rusu grupeje), koks rezimas, kiek vaiku,ar eina vaikai i lauka (rudeni/ziema)? Mums 2 su puse metuku.
Dekoju is anksto! QUOTE(Jolė @ 2007 11 16, 14:59) Sveikutės mamytės paskaičiau ir pašiurpau, kad apie Viltenę taip rašo mamos Mano panelytė jau trečius metus lanko ir atsidžiaugti tuo darželiu negaliu gal kuklus, prastas interjeras, bet labai švaru, jauku ir šilta o direktorė gal ir griežta, bet man patinka. matau kaip tvarko, prižiūri nuo pat ryto apeina visus užkampius. Jokių rinklevų neprašė ir kyšių neėmė. neprašo nieko ir dabar. patys kiek galim tiek paremiam, tiesa daugiau mažosios grupę, bet vis šis tas auklėtojos. pradėjom lopšelį pas auklėtoją Nijolę dabar lankom "drugelių" grupę. Auklėtoja Janytė - fantastiška galėčiau čia prirašyti "n+k" gražių postų apie šią auklėtoją. tokia dėmesinga ir rūpestinga. pakankamai griežta, bet miela, atsidavęs savo darbui žmogutis. Ir labai teisinga pažįstu ugdymo vadovę - tai labai šauni o būrelių, o būrelių. lankom visus ir labai džiaugiamės Dėl ligų. vaikai serga visur. Maniškė nėra iš tų pastovių ligoniukų, todėl ir čia negaliu pasakyti blogo žodžio, kad mano vaiko neprižiūri sąžiningai parašiau ką galvoju apie darželį "VILTENĖ", o jums spręsti svarbiausia, kad maniškė jau sekmadienį nerimsta ir nori ten grįžti, o nulėkusi užšoka visom keturiom ant auklėtojos kaip gerai, kad atsirado mamu, kurios papasakojo, kad sis darzelis nera jau toks blogas, nes pradejau nerimauti ar vest i si ar ieskotis kito? QUOTE(Olgalt @ 2007 11 24, 04:08) Laba diena,mamytes! Pasakykit prasau,kaip sitas darzelis.Nes noriu pakeist darzeli i geresni. Ar yra rusu grupe? Kaip aukletojos (rusu grupeje), koks rezimas, kiek vaiku,ar eina vaikai i lauka (rudeni/ziema)? Mums 2 su puse metuku. Dekoju is anksto! ir man idomu butu suzinoti
kiek as zinau darzelis geras
Aukletojos puikios:) maitinima sesele dietologe derina O serga kitose darzeliose net daugiau .. O vedeja yra is tiesu nuostabi moteris kuri poselyje darzeli..... As savo suneli vesiu tik i si darzeli... nors jis ir tolokai nuo namu. Bet viskas ko geriausio norisi vaikui dot:) QUOTE(ulada @ 2008 02 20, 23:07) kiek as zinau darzelis geras Aukletojos puikios:) maitinima sesele dietologe derina O serga kitose darzeliose net daugiau .. O vedeja yra is tiesu nuostabi moteris kuri poselyje darzeli..... As savo suneli vesiu tik i si darzeli... nors jis ir tolokai nuo namu. Bet viskas ko geriausio norisi vaikui dot:) Linkiu sėkmės Kažkaip mamyčių atsiliepimų mažai, ar ne?
na nežinau... klausykit o kaip ten reikalai su grupėmis vaikučių gimusių 2006? mat mano draugė pateko į bėdą- jai atsakė jau 4 darželiuose (mat reikia pankyti nuo dabar) o štai šiame ko tai tempia gumą... tai sako vietų yra, bet ateikite po 2 savaičių, vėliau... ateikite po savaitės, o kai ateina vedėjos nerasta
Mano mergaite eina i si darzeli. Ir jokiu problemu gaunant nebuvo, nors nepriklausom nei pagal gyvenama vieta, visai is kito miesto galo vezu. Bet kalbant su vedeja, tai klause kodel pasirinkom butent si darzeli. As buvau susisiekus su Svietimo skyrium ir tai buvo vienintelis pasiulytas kaip laisvu vietu turintis darzelis. Tikrai mano mergaite labai noriai eina, aukletojos geros.
Maniske kaip tik eina i 2006 gimusiuju grupele, tai galiu pasakyti, kad beliko 8 vaikuciai, vienas labai gaila isejo pas angeliukus (vilkikas 2008 02 26 partrenke mazuciuka). Uzuojauta teveliams. QUOTE(Klepesova @ 2008 02 27, 22:16) pikta pasidarė... O ji vargšė eina ir eina... Kituose bent paprastai atsakė- nėra vietų ir taškas. O čia siuntinėja ją vargšiukę. kažkaip sunku patikėti. gal yra priežastis kokia, kad konkrečiai neatsako. o gal draugė kažką ne taip suprato?... QUOTE(Natti @ 2008 02 28, 10:34) Maniske kaip tik eina i 2006 gimusiuju grupele, tai galiu pasakyti, kad beliko 8 vaikuciai, vienas labai gaila isejo pas angeliukus (vilkikas 2008 02 26 partrenke mazuciuka). Uzuojauta teveliams. Vejei
Siandien pirma karta buvau nuvedusi savo maziu
QUOTE(Siboney @ 2008 03 12, 14:57) Siandien pirma karta buvau nuvedusi savo maziu nu pirmas kartukas sėkmės
O mums nepasiseke, kai lankeme si darzeli sunus labai sirgo, o kai perejome i darzeli "Ausrele" vaikas atsigavo, ir sirgo tik 2 kartus per metus. Na negaliu tiksliai pasakyti, gal todel nebesirgo, kad jau buvo vyresnis, bet kadangi ir kitos mamytes turejo panasiu problemu, tai gal kaltas ir darzelis. esu girdejusi, kad kai kuriuose darzeliuose grupes laikas nuo laiko kvarcuoja, kad isnaikintu visokius virusus, gal siame darzelyje to nedaro, nes vis kosedavo ir kosedavo. Ir nustatydavo mums mikoplazmos bakterija, plauciu chlamidija, kurias isnaikinti padedavo tik antibijotikais.
Siaip aplinka sutvarkyta ir aukletoja buvo visai miela.
Sveikos,
Turiu bėda ir aš nepriima niekur mūsų
Neseniai savo suneli uzrasiau i Viltene tai jau eisim rugsejo menesi...
O usrasiau i ji nes pazystami lb gyre si darzeli, ir pati kai buvau nuejusi tikrai isitikinai kad alinka tvarkinga, darbuotuojai malonus, ir vaikiuka atrode linksmi
Sveikos,
na va ir aš susitariau susitikt su darželio direktore trečiadienį
as dar praeitais metais uzrasiau savaja i si darzeli. girdejau ne viena gera atsiliepima. vedeja pasirode labai maloni, o aplinka labai graziai sutvarkyta ir daug geriau atrodo nei salia esancio darzelio. planavau vesti nuo 2-ju metuku, bet pradesim rugseji ir paskambinus, paklausius ar galim ateiti anksciau, tai iskart pasake, kad be problemu
Kažkaip tarybiniais laikais man šis darželis kvepia. Aplinka lauke gal ir geriau už šalia esančio atrodo, bet viduje nėra ką lyginti. Siūlau labiau pasigilinti į personalą ir vidaus aplinką - girdėjau labai nekokių atsiliepimų.... sory, jei nuvyliau
Mes shiandien aplankem Viltene ir Vikpede. Labiau linkstu i Viltenes puse, kazkaip man kad su senovinias baldais bet jaukesnis pasirode. Direktore grieztoko veido, bet ji ir neturi buti man drauge-mama, machiau ir piktesniu vedeju
Tad jei po savaites patvirtins kad patenkam tai bus valio
mums tai gavosi nesusipratimas, jau buvau susitarus eit i darba, bet pasirodo mus pamirso irasyti i sarasus, nor patys skambino, kad nuo rugsejo laukia mus
[sveikos maytes...ir mes ruosiames jungtis prie sio darzeliuko nuo rugsejo...buvome pas vedeja mazdaug liepos men., tai prieme prasyma , ir pasake kad paskambinti rugsejo pradzioj, tada sako bus tikrai aisku, ar atsiras vieta, nes atseit, pagal sarasus vaikiuku pilnai yra, nebent koks vienas kitas issibrauks, neatvyks ir t,t, ir pan...bet paklausus ar yra sansu, tai dar paziurejio i sarasus ir pasake : na, manau kad yra, bet bus tikslaiu rugsejo men..........gal pinigeliu norejo...
QUOTE(pavasaris6 @ 2009 07 23, 20:07) Kažkaip tarybiniais laikais man šis darželis kvepia. Aplinka lauke gal ir geriau už šalia esančio atrodo, bet viduje nėra ką lyginti. Siūlau labiau pasigilinti į personalą ir vidaus aplinką - girdėjau labai nekokių atsiliepimų.... sory, jei nuvyliau Atradau si darzeli ir galiu drasiai teigti, taip jis kuklus, bet personalas superinis! O aukletoja Janina tai is viso superine.Ir aukletoja Daiva taip pat... Jeigu priims, tai galima ir i kuklu darzelio vidu nekreipti demesio, vien del aukletojos verta cia vaika palikti. Zinau pavyzdziu, kur darzeliai privatus, o aukletojos visiskai niekamk tike..
Oi cia tiek baisiu dalyku prisiskaiciau kad net pikta pasidare.
QUOTE(Leida @ 2005 03 09, 20:39) Mes taippat buvom nusprendę lankyti šį darželį, bet mūsų gydytoja ir sesutė atkalbėjo, motyvuodamos , kad jame l. serga vaikai . Kaip gydytoja išsireiškė,matyt, prasta priežiūra. Mus atkalbėjo-pradėjom lankyti kitą .Nors, turbūt, vaikai visuose darželiuose serga, mažiau ar daugiau... O vedėja, tai pasirodė labai jau arogantiška. Bet čia tik mano pastebėjimas. 1.Vaikai serga visur,nepriklausomai nuo darzelio net namie. 1.1 Stresas kad tevu nera ir nenamai 1.2 Daug kitu vaiku su savo bakterijom 1.3 Vaikai turi prasirgt viskuo,paskui maziau serga ir lengviau prisitaiko. 2.Del vedejos labai papriestarausiu:ziauriai fainas ir darzeliui atsidaves zmogus.Pati turi neigalia mergaite. QUOTE(raami @ 2005 03 09, 21:08) Sirgs visur,niekur nuo to nedingsit. QUOTE(Naujoke25 @ 2005 07 12, 15:26) buvo mano mama į Viltenę nuėjus žodžiu pasitiko dvi stambios moteriškės, nužvelgė ją nuo galvos iki kojų viena nelabai maloni, kita malonesnė, tikriausiai vedėja nzn tai sakė dabar nėra vietų, reikia užsirašyt, o kai atsiranda pas juos vietų jie praneša.. lovytės medinės, bet jei vaikas labai lipa išlovytės, tai sakė įkelia į geležinę Vedeja liekna ir labai maloni,griestesnio ivaizdzio ir stambi direktore,bet taip tik atrodo.Niekas ten ju nededa i jokias baisias lovas QUOTE(Nome @ 2005 10 07, 14:44) Kas buvo pries 20 metu (na kai dar Osvile lanke darzeli), tai to tikrai jau nebera siais laikais. Nei as to darzelio macius, nei girdejus, bet dirbu sioje sistemoje ir tikrai galiu patikinti, kad tokiu dalyku, kaip aprase Osvile (savo prisiminimus) nebuna. O del "narkomanu rajono" dar dar drisciau pasigincyti. galiu pasakyt kad tie narkomanai nieko niekada nekrutins.Labiau reikia bijot nepilnamecio jaunimo kurio yra visur.Beje narkomanu yra visur,bet tik cia labiausiai atkreipia zmones demesi,o siaip tai jie visur vaiksto. QUOTE(pavasaris6 @ 2009 07 23, 20:07) Kažkaip tarybiniais laikais man šis darželis kvepia. Aplinka lauke gal ir geriau už šalia esančio atrodo, bet viduje nėra ką lyginti. Siūlau labiau pasigilinti į personalą ir vidaus aplinką - girdėjau labai nekokių atsiliepimų.... sory, jei nuvyliau Aplamai visi darzeliai yra labai blogai valstybes remiami.Viltenej net truksta aukletoju pamaininiu,nes nera uz ka moket.Tai nereikia noret kad butu viskas atnaujinta kaip privaciuose kur mokama po 1500 lt.Bet siaip maistas tiek vienam tiek kitam yra derinamas dietologu,galima net atskira meniu sudaryt jei vaikutis kazkam alergiskas.Visur langai nauji,sildymas laaabai geras.Grupes aplinka labai priklauso ir nuo tevu bei aukletojos iniciatyvos.Musu Nykstuku grupe,siulau uzeit kada paziuret kam ydomu.Atnaujinta visiskai.Aisku rinkom pinigeliu ant zaisliuku baldeliu,bet grazu ir tvarkinga labai,ne ka blogiau nei privaciuose.Tiesa darzelis gavo stalus ir kedes maziukams pritaikytus,kurie reguliuojasi. QUOTE(Natukas @ 2009 08 19, 15:15) Mes shiandien aplankem Viltene ir Vikpede. Labiau linkstu i Viltenes puse, kazkaip man kad su senovinias baldais bet jaukesnis pasirode. Direktore grieztoko veido, bet ji ir neturi buti man drauge-mama, machiau ir piktesniu vedeju Tad jei po savaites patvirtins kad patenkam tai bus valio Nu nezinau,mane pasitiko su sypsena ir dideliu kvietimu ateiti,tiesa dabar su vietom sunku,musu grupe jau pilnai uzpildyta.Baldai visuose valstybiniuose darzeliuose senoviniai,nebent tevai imsis iniciatyvos.Juk aukletojos ir savo algos nepirks,o valstybei neidomu. QUOTE(mamusikas @ 2009 08 25, 23:00) [sveikos maytes...ir mes ruosiames jungtis prie sio darzeliuko nuo rugsejo...buvome pas vedeja mazdaug liepos men., tai prieme prasyma , ir pasake kad paskambinti rugsejo pradzioj, tada sako bus tikrai aisku, ar atsiras vieta, nes atseit, pagal sarasus vaikiuku pilnai yra, nebent koks vienas kitas issibrauks, neatvyks ir t,t, ir pan...bet paklausus ar yra sansu, tai dar paziurejio i sarasus ir pasake : na, manau kad yra, bet bus tikslaiu rugsejo men..........gal pinigeliu norejo... ..pirmas ispudis tik ivaziavus pro vartus, man taip pat, kaip kazkuri mamyte minejo , tarybiniais laikas pakvipo, bet vedeja aprode darzeli, pora grupiu, tai labai viskas tvarkinga, svaru,nors baldelaii ir nenauji, bet juk ne tai svarbiausia...grupese tiek daaaaag visokiu zaislu zaidimu, kas dar patiko, kad yra atskiros patalpos miegamieji, kas manau nevisuose darzeliuose yra.... , kvepia skaniu maistu a, bus matyt kaip bus, parasysime veliau, jei visgi pradesime ji lankyti....sekmes visiems.... Sekmes ir jums Nezinau ar mums taip pasiseke su aukletoja,bet as labai patenkintas darzeliu. |