Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gimę dvynukai, trynukai.
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Pages: 1, 2, 3, 4
dinkute

Sveikos, nu maniškiai turbūt ne tokie greiti kaip jūsų vaikai sad.gif Benas dar tik šliaužioja pilvu ir nori labai stotis, o Liepa tai vartosi ir bando užpakaliuką riesti, gal ir ropos greit, bet nei vienas nei kitas patys neatsisėda ir tuo labiau neatsistoja sad.gif eisim pas neurologą kitą savaitę, gal mankštų išrašys.
Liepa irgi sloguoja, bet sakyčiau nestipriai sad.gif , Benas kolkas laikosi smile.gif užtai didžioji sesė jau koks mėnuo kosėja - jau ir antibiotikus pradėjom šią savaitę gerti, nebeišsikapstėm su Umckaloru. Laukiu ir aš šiltų orų, gal tos slogos mus paliks ramybėj....
Dėl to miego tai naktimis Liepa jau kokia savaičiukę nesikelia - tik rytais apie 7 pabunda pageria pienuko ir toliau užmiega, o Benui dar reikia 1-2 kartų atsikelti, ir aš bijau kad jam daugiau reikia mamos šilumos nei pienuko, nes aš dažnai užsnustu kai maitinu, ir matyt jis priprato šiltai miegot. Būna kad net kelias valandas išmiegam kartu, paskui įkeliu į lovytę. Vaidutekukute gal tikrai taviškiams dantukai neleidžia ramiai miegoti, pabandyk patepti Dentinox ar kamistad geliu prieš miegą, gal padės.
OtilijaK, keista aš dar nesu susidūrusi su tokiu reikalu, kad tokio amžiaus vaikai tiek mišinio išgeria, ir košių nenori schmoll.gif . O ką gydytoja sako? Pabandyk mažiau mišinio duoti ir didesnį tartą prieš duodant košę padaryti, kad praalktų, tada gal geriau valgys. Skaičiau kažkur kad vaikams ne iš pirmo karto patinka, reikia kelis kart duoti tą patį maistą ir nesigasdinti kad iš karto nevalgo kažko, o jei jau ir po keletos kartelių tas pats tada padaryti pertrauką ir vėl pabandyti. Mums su bananu taip buvo - iš pradžių kiek bandžiau spjaudėsi, o dabar pabandžiau - kerta net ausys linksta, ir su grikiais panašiai buvo. Maniškiai tai neblogai valgo - ypač mažoji Lieputė -jai viskas tinka smile.gif
Stiprybės Jums su mažiais smile.gif
gladiole
QUOTE(OtilijaK @ 2010 05 05, 16:56)
Va, tik niekaip nesuprantu - jiems jau tuoj 9 mėnesiai, o kaip nevalgo košių taip nevalgo... Per parą išgeria visą paką pieno mišinio.  g.gif O nurodyta, kad rekomenduojama norma 4-5 buteliukai (pagaminto) per parą... (Kažin aš apie tai jau esu kalbėjusi??? g.gif  rolleyes.gif Susimaišiau...)
Sakykit, mamytės, ar aktyvūs jūsų vaikiukai? Mano mažieji greitai ropoja, be vargo atsisėda ir atsistoja, o prilaikomi - vaikšto... Čia ne per greitai? rolleyes.gif  g.gif
*

Sveika,viskas cia normaliai,nestresuok,tavo tokie vaikai ir viskas!!!!Mano 11men.viena pradejo vaikscioti,tai ir dabar batareika Duracell,ir pasikraut nereikia,o kita 1,2,tai va kokios skirtingos,nors abi stovejo ir rapojo kaip ir tavo gal net nuo 8men. mirksiukas.gif
O jei nevalgo kosiu,t.y. grudiniu,o valgo darzoviene,mesyte,nu ir kas,nekisk,ateis laikas ir valgys jei nores.O pienuka tai mazink po truputi,viena maitinima keisk i kazka kita.Tokio amziaus mano piena gerdavo isryto ir vakare pries einant miegot.
Ai dar prisiminiau kad tu pirktiniu-dirbtiniu mano kosiu irgi nelabai mego,tai pirkdavau berods galintos dribsnius kur greit isverda,naturalus skonis,tiek ryziai tiek grikiai,ir dedavau ir sviestuko ir druskytes,nu kad man butu skanu,tada ir jos valgydavo.Nu issipleciau!!! 4u.gif
OtilijaK
Ačiū jums, mielos mamytės smile.gif Dėl maistelio atrodo, viską išbandžiau... Pasikankinam... Na, bet tikiuosi, kad greitai susitvarkys rolleyes.gif
Mano Arielė irgi pirštų galiukais eina. Manau, tai dėl vaikštynės. Po poros savaitėlių eisim pas gydytoją, tai reiks sakyt.
Laikykitės, sveikit 4u.gif
Dinkute, pamėgink parodyt jiems, kaip pradėti ropoti: suriesk kojytes po pilveliu, paaiškink... Na, aš taip dariau blush2.gif Mano sesės ir taip moko visko. Jos išmokė mažylius pačius laikyti buteliuką ir gerti rolleyes.gif Tuo labiau, jog jie labai nori tai daryti mirksiukas.gif
Tikrai, tokių mažų nesustabdysi ir net mėginti neverta biggrin.gif Arielė prasikirto antrą kartą tą pačią vietą - viršutiniame žandikaulyje esančią pertvarėlę (net nežinau, kaip apibūdint). Turi apačioj du dantukus, tai kai krito, prasikirto. dabar tokios atplaišėlės matosi... unsure.gif verysad.gif Reiks paklaust gydytojos, ar čia galima kaip nors sutvarkyt, ar jai augant kaip nors susitvarkys...
O mielosios, jūs draudėt savo mažuosius?
Ačiū gladiole cool.gif O kada jau galėjai pasakyt, jog va, atėjo tas laikas, kai gali atsikvėpti? g.gif rolleyes.gif
gladiole
QUOTE(OtilijaK @ 2010 05 06, 10:15)

Mano Arielė irgi pirštų galiukais eina. Manau, tai dėl vaikštynės. Po poros savaitėlių eisim pas gydytoją, tai reiks sakyt.
Tikrai, tokių mažų nesustabdysi ir net mėginti neverta biggrin.gif Arielė prasikirto antrą kartą tą pačią vietą - viršutiniame žandikaulyje esančią pertvarėlę (net nežinau, kaip apibūdint).
*

Manau kad sakys,kad laikas vaikstyne pamirst!!!!
del saugos as naudojau salmiukus galvytem bebeconforto,superinis dalykas,kai vaikuciu smegenys nori daugeliu dalyku atlikti o kunas dar negali,o jie mazuciai labai stengiasi,ir susitraumuoja 4u.gif
Papildyta:
[
Ačiū gladiole cool.gif O kada jau galėjai pasakyt, jog va, atėjo tas laikas, kai gali atsikvėpti? g.gif rolleyes.gif
*

[/quote]
Atsikvept nuo ko?? lotuliukas.gif nuo vaiku?? lotuliukas.gif ,na kai jau pacios vaiksto,gali pazaist,eina i darzeli,o pati nedirbi,tai gali atsikvept grynai sau,bet paskui pradeda pestis,ir sakyti cia mano mama,o kita ne cia mano mama,tada uz plauku viena kitai,nenusileidzia,o tada kanda nu ir t.t.,bet gyvent galima,galiu ir paskaityt,ir Sm parasyt,ir valgyt padaryt,nuo pacios taves priklauso kada jau sau leisi atsikvept!
dinkute
QUOTE(OtilijaK @ 2010 05 06, 10:15)

Dinkute, pamėgink parodyt jiems, kaip pradėti ropoti: suriesk kojytes po pilveliu, paaiškink... Na, aš taip dariau blush2.gif Mano sesės ir taip moko visko. Jos išmokė mažylius pačius laikyti buteliuką ir gerti rolleyes.gif Tuo labiau, jog jie labai nori tai daryti mirksiukas.gif
O mielosios, jūs draudėt savo mažuosius?

OtilijaK, kad aš rodau jiems kaip daryti ir Liepa jau riečia tas kojeles po pilvu ir siūbuojasi, gal pradės po biškuti ropoti jau, šiaip jie po visą kambary nardo, ir jau į kitus veržiasi, bet stotis Liepa silpnai stovi, o Benas stipriai - jau ir pats bando atsistoti. Ai vistiek pradėsim po biškeli...dar manau mankštų mums išrašys.

Kažkaip mes nedraudėm mažių, vyras šiaip daugiau tais reikalais užsiema, bet nusprendė nedrausti.
Aš supratau kad tavo vaikučiai nevalgo aplamai jokių košių, bet jei jie valgo daržovienes ir mėsytę tai manau nieko tokio - pradės kai jiems laikas ateis smile.gif Suprantu kad kantrybės tai tikrai reikia kol pritaikai kas jiems skanu. Kantrybės jums OtilijaK.
SVEIKINAME SAULUTĘ IR TITĄ SU 9 MĖNESIUKAIS !!!!!![SIZE=7][COLOR=purple]
4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

vaidutekukute
[quote=dinkute,2010 05 06, 12:43]
Ačiū už sveikinimus. O mes, begėdžiai, jūsų sukaktį pražiūrėjom blush2.gif Bet geriau vėliau, negu niekad - sveikinam 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Aš paskutinį kartą antibiotikų savo mažiams nedaviau, nors gydytoja ir išrašė. Tą savaitę maniau nublūsiu bedarydama visokias pricedūras, bet padėjo. Gėrėm umckalor, darėmės inhaliacijas 4 kartus per dieną, dėjau šiltą druską ant krūtinių vakarais, nosis valiau gal 7 kartus per dieną, dar į kojinytes įberdavau garstyčių. Ir vyresniejam kai tik pradeda kosėti ar gerklę skaudėti-dedu druską. Tikrai padeda. Sveikit
dinkute
AČIŪ už sveikinimus!!! 4u.gif
Mažiukams aš irgi neduodu antibiotiku. Bet dičkė tai jau per ilgai kosėja ir kokių procedūrų aš nedariau ir umckalora gėrėm ir sirupėlius nuo kosulio ir pas LOR ėjom, bet pediatre dabar jau pasakė kad plaučiukuose jaučiasi kad yra karkaliukų, tad manau jau reikia antibiotikų. Mes tik trečia kartą juos geriam per 3 metus, ir paskutinį tik praeitų metų pavasarį. Tai gal nieko baisaus, bet va mažiai jau irgi sloguojasi sad.gif Nu tikiuosi neužilgo atšils ir baigsis tas ligų maratonas.
smile.gif smile.gif
OtilijaK
Stengiuosi kuo dažniau duoti košyčių: ir kruopų, ir daržovių... Bet iš pat pradžių daržoves su vištiena valgė puikiai (Dominukas), o paskutiniu metu nei vienas, nei antras nenori... doh.gif
Sveikiname su 9 mėnesiukais!!! bigsmile.gif clap.gif ploja.gif
OtilijaK
Sveikos mamytės mirksiukas.gif
Sakykit, kada ir kaip atjunkote vaikiukus nuo pieno mišinukų ir nuo tikro pieniuko?
pliusiukas
oi laukiu ir as savo dvynuku, kurie netrukus pasirodys...
kol kas net neisivaizduoju kaip reikes suktis ir suspeti viska, nes dideli demesi reikes rodyti mazajai , kuriai dabar 2m - o ji tokia mamyciuke... kaip reikes paaiskinti, kad dabar tu palauk, nes musu leliukams reikia to ir ano ir sio..
o ji vis dar miega savo loveleje, kuri yra salia mamos lovos ax.gif

.
vaidutekukute
[quote=OtilijaK,2010 05 12, 22:38]
Sveikute. Kol kas mažiai dar gana dažnai geria mano pienuką, tai nežinau, kada tas procesas sustos biggrin.gifO mano dičkis iki metų gėrė mišinį, o nuo metų pakeičiau mišinį pienu
OtilijaK
Labukas! mirksiukas.gif
Šiandien buvome pas gydytoją - matavomės. Per pora mėnesių priaugo mažyliai po kilogramą bigsmile.gif

Gal ką domina: parduodam dvynukų vežimėlį 4u.gif
dinkute
QUOTE(pliusiukas @ 2010 05 13, 17:47)
oi laukiu ir as savo dvynuku, kurie netrukus pasirodys...
kol kas net neisivaizduoju kaip reikes suktis ir suspeti viska, nes dideli demesi reikes rodyti mazajai , kuriai dabar 2m  - o ji tokia mamyciuke... kaip reikes paaiskinti, kad dabar tu palauk, nes musu leliukams reikia to ir ano ir sio..
o ji vis dar miega savo loveleje, kuri yra salia mamos lovos  ax.gif

.
*

Sveikinam Pliusiuką besilaukiant dvynukų !!! A6 irgi turiu vyresnę dukrytę, 2,5 m. Bet kol laukiausi tai vis ruošiau ją - pasakojau, kad turės ir brolį ir sesę ir kai gimė viskas buvo neblogai, ramiai reagavo, gyrėsi visiems. Tik ji pas mane ne mamyčiukė, bet močiutės lepunėlė, tai gal dėlto lengviau buvo, nes močiutė ją paglobojo pradžioje. Dabar tai kartais skriaudžia mažiukus sad.gif dėl žaislų ir pan. Mums psichologė sakė vyresnį vaiką skatinti, kad jis didelis ir daug ką moka ir jam geriau nei leliukams, kad ir lovą pvz. nupirkom naują prieš gimstant dvyniams ir sakėm kad ji jau didelė ir didelėj gražioj lovoj miega ... nosį net užrietė, kad ji jau tipo didelė biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(OtilijaK @ 2010 05 21, 22:30)
Labukas!  mirksiukas.gif
Šiandien buvome pas gydytoją - matavomės. Per pora mėnesių priaugo mažyliai po kilogramą  bigsmile.gif

Gal ką domina: parduodam dvynukų vežimėlį 4u.gif
*

[/I]Šaunuoliai!!![/B] Gerai priaugot manau.
Mes tai priaugom tai gerai apie 1.5 kg per 1.5 men bet paprašėm kontrolinį padaryti kraujo tyrimą, kad pažiūrėti ar viskas gerai. Ir pasirodo hemoglobinas žemas 104 Beno 109 Liepos sad.gif nors ir nemažai valgom ir mėsytės. Dabar kasdien jautiena valgom ir grikius būtinai.
Norėčiau skėtuką nusipirkti dvyniams, gal žinot kokį neblogą variantą?
neringusikas
Dinkute, jusu AZ pilna, neiseina nieko jums paasyti 4u.gif
dinkute
QUOTE(neringusikas @ 2010 05 24, 14:12)
Dinkute, jusu AZ pilna, neiseina nieko jums paasyti  4u.gif
*

Neringusik, jau pravaliau AZ. Lauksiu jusu kontaktu.
OtilijaK
Su prasidėjusia vasara!!! thumbup.gif Kuo gražiausių ir šiltų dienų! 4u.gif
vaidutekukute
sveikos, merginos.Kaip laikotės? Įsivaizduoju, kad visos užsiėmusios savo mažiukais biggrin.gif
Kaip augate? Ar sveiki? Mes tai įnirtingai darome tvarką kambariuose, viską norim ragauti. Tik mažakraujystė pas mažulius, tai geriam feroglobiną. Kažkaip anksčiau neklausiau, kokias sauskelnes naudojate ir iš kur perkate-gal internetu? Ar dar maitini, Dinkute, ir kaip dažnai savo pienuko duodi? Maniškiai tai kuo toliau, tuo labiau mano pieno nori ax.gif Kaip reiks nujunkyti? smile.gif Nors pati dar mėgaujuosi tuo malonumu maitinti tongue.gif
dinkute
[q--------------+uote=vaidutekukute,2010 06 14, 19:13]
sveikos, merginos.Kaip laikotės? Įsivaizduoju, kad visos užsiėmusios savo mažiukais biggrin.gif
Kaip augate? Ar sveiki? Mes tai įnirtingai darome tvarką kambariuose, viską norim ragauti. Tik mažakraujystė pas mažulius, tai geriam feroglobiną. Kažkaip anksčiau neklausiau, kokias sauskelnes naudojate ir iš kur perkate-gal internetu? Ar dar maitini, Dinkute, ir kaip dažnai savo pienuko duodi? Maniškiai tai kuo toliau, tuo labiau mano pieno nori ax.gif Kaip reiks nujunkyti? smile.gif Nors pati dar mėgaujuosi tuo malonumu maitinti tongue.gif
*

[/quote]
Sveiki, mes tai po biskeli laikomes? Sirgom gana ilgai - visi vaikai sirgo, ir be antibiotiku neisikapstem sad.gif dabar jau kokia savaite geriau. Tyrinejam namus irgi neprastai - visur ropoja, stojasi ir bando pasieniais eiti, uzmigdyti kai reikia tai prispaudziu abu ir lopsine niuniuoju tai dar uzmiega, o siaip abu stojasi lovytese - sunku nulaikyti.
Maitinu tai nebedaug jau - ryte, vakare ir kartais po karteli nakti Benas atsikelia o Liepa nebesikelia. Kai sirgi matyt sunku buvo zysti tai dienomis vos ikisdavau sad.gif monydavau visaip kol pavalgydavo, o dabar tai irgi labaia muistosi prie kruties, bet pavalgo kazkiek. Man jau pradeda nervuoti kai juos reikia prie papo gaudyti sad.gif
Maniskiams irgi mazokas hemoglobinas - ir kolkas gydytoja nedave gerti gelezies, nes ir taip daug vaistu gerem, bet jei po menesio nieko gero nebus tai teks ir mums pagerti gelezies preparatus.
Sauskelnes uzsisakau dabar is www.ugio.lt puslapio - po kelias dezes is karto ir ramu biggrin.gif paskui i tas dezes susikraunu isaugtus rubus smile.gif dviguba nauda ir kaina nebloga, o siaip akcijas gaudydavau pardese.
Mes dar po 100 g. numeteme per menesiuka sad.gif Bet jau ir po 6 dantis turim 4u.gif
o kiek jusiskiai dantuku turi? Kaip paaugot?
vaidutekukute
[quote=dinkute,2010 06 14, 22:21]
[Labutis.Mažiai užmigo, tai turiu kelias minutes rašymui. Oi mes irgi sirgom. Titui trečią kartą bronchitas buvo, gėrė antibiotikus net 10 dienų.saulutė apsiėjo be jų, ačiū dievui. bet jau vėl mergina sloguoja. Ryt eisim pas gydytoją apžiūrai. Prieš mėn Titas svėrė 10,4kg, Saulutė-9,3kg. dantų neturim nei vieno, bet jau lyg ir dygsta doh.gif O pieno mano neatsisako nei dieną, nei naktį. Naktį jau mažiau valgom, o dieną po kiekvieno valgio ir prieš kiekvieną miegą smile.gif O kai sirgo, tai mano pienas buvo beveik pagrindinis maistas doh.gif Šią savaitę ruošiamės pas močiutę išvykt-ten pušynas, grynas oras ir namie ne taip karšta kaip pas mus-tikiuosi ligos nepersekios biggrin.gif iki. Nesirkit smile.gif
dinkute
[quote=vaidutekukute,2010 06 15, 11:28]
[quote=dinkute,2010 06 14, 22:21]
[Labutis.Mažiai užmigo, tai turiu kelias minutes rašymui. Oi mes irgi sirgom. Titui trečią kartą bronchitas buvo, gėrė antibiotikus net 10 dienų.saulutė apsiėjo be jų, ačiū dievui. bet jau vėl mergina sloguoja. Ryt eisim pas gydytoją apžiūrai. Prieš mėn Titas svėrė 10,4kg, Saulutė-9,3kg. dantų neturim nei vieno, bet jau lyg ir dygsta doh.gif O pieno mano neatsisako nei dieną, nei naktį. Naktį jau mažiau valgom, o dieną po kiekvieno valgio ir prieš kiekvieną miegą smile.gif O kai sirgo, tai mano pienas buvo beveik pagrindinis maistas doh.gif Šią savaitę ruošiamės pas močiutę išvykt-ten pušynas, grynas oras ir namie ne taip karšta kaip pas mus-tikiuosi ligos nepersekios biggrin.gif iki. Nesirkit smile.gif
*

[/quote]
Maniskiai irgi uzmigo. Siaubas su tomis ligomi- uzjauciu ir tikiuosi kad vasara mus apleis visus tos ligos ir duos ramiai pagyventi ir jums ir mums ir vaikais normaliai pasidziaugti. Stipri Saulute- broliukas serga o ji atsilaiko. Maniskiai tai pakaitomis vis sirgdavo tai gydytoja israse visiems antibiotiku kad uzmusti bacilas vienu metu, nes taip ratas uzburtas. ir tai viduryje gerimo antibiotiku vel atkrito, tai teko pastiprinti antibiotikus ir sugereme per 11 dienu. As tai maitinciau jei jie noretu bet jie vis skanauja naujo maistelio ir pienuko atsisako sad.gif o kai sirgom tai sunkiai isvis valge pienuka, tik koses dar pusetinai. Mes sveriam: Benas 9,6 kg o Liepa 8,6 - jus didesni smile.gif Saunuoliukai !!!! Nesirkit, gero oro pas mociute 4u.gif 4u.gif 4u.gif
pliusiukas
as dar tik laukiuosi dvynuku ir bandau isivaizduoti kaip cia reikes tvarkytis...
pasipasakokit patyrusios smile.gif
pvz... kaip vykstat i svecius ar siaip kur i kokia isvyka? juk vienai su dviem leliais ir dar pas mane plius mazoji 2.5m - ko gero, nelabai imanoma susitvarkyti fiziskai smile.gif... juk nesedite namie istisai... suprantu jei kieno vyrai trumpai dirba ir pan. tada visai seimai gal ir nesunku, bet jei kartais norisi istrukti o mazuciu nera kam palikti...
OtilijaK
Sveikučiai! mirksiukas.gif Mes jau vaikštom! thumbup.gif Kaip jums sekasi? Kokių turit naujienų? Pasigirkit bigsmile.gif
OtilijaK
Mamytės, gal žinot, kam reikia dvigubo vežimo? wink.gif
OtilijaK
Pliusiukas, sveikinam su mažiukų atėjimu!!! 4u.gif thumbup.gif clap.gif clap_1.gif clap.gif thumbup.gif
Nuosirduke
Sveikutės mamos turtingos savo vaikučiais! Aš irgi laukiuosi dvynukus 2.gif 2.gif . Šiaip kaip sužinojau tai irgi buvo didelė staigmena doh.gif doh.gif , nes gyvenime net negalvojau, kad galėsiu turėti iškarto du pypliukus bigsmile.gif bigsmile.gif . Pasirodo gyvenime visko būna. Tai va šiaip man 19 savaitėle eina, neštumas pirmas. Tiktai dar nežinau kas bus unsure.gif , bet gydytoja sakė, kad yra galimybė, kad gali būti porelė. Tai va kolkas tiek. Tikiuosi dažnai čia lankytis.
Ačiū mamytėms už diskusijas turpusavyje įdomi paskaityti. Iki pasimatymo!
OtilijaK
QUOTE(Nuosirduke @ 2010 07 18, 20:45)
Sveikutės mamos turtingos savo vaikučiais! Aš irgi laukiuosi dvynukus 2.gif  2.gif . Šiaip kaip sužinojau tai irgi buvo didelė staigmena doh.gif  doh.gif , nes gyvenime net negalvojau, kad galėsiu turėti iškarto du pypliukus bigsmile.gif  bigsmile.gif . Pasirodo gyvenime visko būna. Tai va šiaip man 19 savaitėle eina, neštumas pirmas. Tiktai dar nežinau kas bus  unsure.gif , bet gydytoja sakė, kad yra galimybė, kad gali būti porelė. Tai va kolkas tiek. Tikiuosi dažnai čia lankytis.
*

SVEIKINAME!!! thumbup.gif 4u.gif thumbup.gif Kaip fainiai!!! Linkime nesunkaus nėštumo 4u.gif Kad viskas būtų gerai bigsmile.gif
Nuosirduke
QUOTE(OtilijaK @ 2010 07 19, 09:37)
SVEIKINAME!!! thumbup.gif  4u.gif  thumbup.gif  Kaip fainiai!!! Linkime nesunkaus nėštumo  4u.gif  Kad viskas būtų gerai  bigsmile.gif
*

Sveikutes bigsmile.gif bigsmile.gif . Ačiū už pasveikinimą smile.gif smile.gif
pliusiukas
pasidalinkite patirtimi kaip tvarkotes.
pas mus seima pagausejo is karto dvejais vaikuciais - dvynukais, ir jau seimoje yra dukryte 2.5m...
mums vis nepavyksta su pietu miegeliu... kada jau rengiuosi migdyti didziaja tai tuoj maziukai pradeda tai valgyt tai kelnes keisti tai siaip rekti ir pan... tai jau kelinta diena mazoji - didzioji be pietu miegelio... pati ji neuzmiega reikia salia paguleti... o paguleti nera kaip nes tada sokineju is lovos apie maziukus...
ir siaip prasidejo isteriniai rekimai ... kuriems kaip manau nera priezasties....faktas tas kad viska turi daryti mamyte, o ne kas kitas... jei kas nori padeti tuoj prasideda isterija... nebeismanau kaip tvarkytis..
kartais padeda mama.. bet tik vakarais...
kaip jus tvarkotes???
vaidutekukute
[quote=pliusiukas,2010 07 21, 14:26]

Sveikute. Sveikiname susilaukus dvynukų 4u.gif Mes irgi auginame tris vaikiukus. Dvynukams tuoj bus metukai, o dičkiui jau penkeri. Pietų miegelio jis nebemiega, bet yra kitų problemų-pavydas, dėmesio reikalavimas, nevalgymas ir kt. Jei įmanoma, siūlau susirasti auklę-pagalbininkę, nes tokią turiu ir labai džiaugiuosi. Jei ne, tai teks apsišarvuoti kantrybe ir suktis pačiai-laikui bėgant viskas susidėlios į savo vietas. Stenkis, kad mažoji atseit ,,padėtų" visur-ar čiulptuką paduotų, ar sauskelnes atneštų-juk jau viską supranta smile.gif Ir miegelį reiks derinti prie mažiukų. Svarbiausia nenusimink ir nusiramink ax.gif žinau, kaip nelengva doh.gif Be patikėk, labai greitai bėga laikas mirksiukas.gif Sėkmės smile.gif
OtilijaK
Labukas bigsmile.gif
Mano mažiukams tuoj bus metukai thumbup.gif Abu vaikšto, visur lipa (ant palangės ypač), gaudynių žaidžia... Tik va, Berniukas labai skriaudžia sesę ir mamą pamuša. Sakykit, ar tai praeis? Nežinau, kokių priemonių imtis. Kai pasakau 'negalima', jis tik juioktis pradeda... g.gif
Kalbat, kad jau turit tris vaikiukus 4u.gif Smagumėlis. Man dvynukai - pirmagimiai. Bet su vyru pakalbam, kad kai jie paaugs, lauksimės trečio. Jei iškyla tokios problemėlės, iškils tikriausiai ir man. (Na, viskas ateity...) mirksiukas.gif
dinkute
Sveikos mamytes, Sveikinam ir mes Pliusiuka sulaukus dvynuku 4u.gif 4u.gif Mes irgi turim trys dziaugsmelius smile.gif vyresniai dabar 3,5 o maziams bus 1 metukai neuzkalnu jau, bet vaikscioti dar patys nevaiksto, OtilijaK tavo dvynukai saunuoliukai kad jau vaiksto thumbup.gif Maniskiai tai pastovi patys nesilaikydami, ropineja visur ir pasieniais eina, uzsiropscia ant lovu ir jau ismokinau nulipti atsargiai smile.gif Bet dar buna ir bumbteli... Musiskiai labai nesimusa, bet berniukas dazniau sesei uzduoda tik matosi kad netai kad tycia bet siaip smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Nuosirduke @ 2010 07 18, 20:45)
Sveikutės mamos turtingos savo vaikučiais! Aš irgi laukiuosi dvynukus 2.gif  2.gif . Šiaip kaip sužinojau tai irgi buvo didelė staigmena doh.gif  doh.gif , nes gyvenime net negalvojau, kad galėsiu turėti iškarto du pypliukus bigsmile.gif  bigsmile.gif . Pasirodo gyvenime visko būna. Tai va šiaip man 19 savaitėle eina, neštumas pirmas. Tiktai dar nežinau kas bus  unsure.gif , bet gydytoja sakė, kad yra galimybė, kad gali būti porelė. Tai va kolkas tiek. Tikiuosi dažnai čia lankytis.
*

SVEIKINAME IR MES BUSIMA MAMYTE !!!! SEKMINGAI ISNESIOTI IR PAGIMDYTI PRADZIAI, O PASKUI IR GRAZIAI AUGTI !!!! Viskas bus gerai, pradzioje gal sunkiau, bet viskas susidelioja i savo vietas laikui begant : 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif nestuke.gif
Papildyta:
QUOTE(pliusiukas @ 2010 07 21, 13:26)
pasidalinkite patirtimi kaip tvarkotes.
pas mus seima pagausejo is karto dvejais vaikuciais - dvynukais, ir jau seimoje yra dukryte 2.5m...
mums vis nepavyksta su pietu miegeliu... kada jau rengiuosi migdyti didziaja tai tuoj maziukai pradeda tai valgyt tai kelnes keisti tai siaip rekti ir pan... tai jau kelinta diena mazoji - didzioji be pietu miegelio... pati ji neuzmiega reikia salia paguleti... o paguleti nera kaip nes tada sokineju is lovos apie maziukus...
ir siaip prasidejo isteriniai rekimai ... kuriems kaip manau nera priezasties....faktas tas kad viska turi daryti mamyte, o ne kas kitas... jei kas nori padeti tuoj prasideda isterija... nebeismanau kaip  tvarkytis..
kartais padeda mama.. bet tik vakarais...
kaip jus tvarkotes???
*

Uzjauciu tave Pliusiuk, kai paskaitau kas darosi namie pas tave tai plaukai pasisiausia, net prisimenu ta pradzia - sunkoka buvo, bet patikek su laiku igusi ir atrasi ta geriausia varianta visiems, tikn aisku viskas laikui begant keiciasi ir pristaikai prie vaiku rezimo. Bandyk migdyti didziaja kai ji labiau isvargusi, kad greiciau uzmigtu, tada gal nereiks tiek guleti prie jos, arba kai paguldai maziukus tada ir ja guldyti, kad jiems butu tik pradzioje kietasis miegelis ir nesikeltu kol migdai didziaja, arba bandyk vyresniaja perpratinti be pagulejimo kazkaip uzmigti, nes sunku bus jei taip toliau. Musiske ir taip be pagulejimo uzmigdavo tai nelabaizinau ka tau patarti daug. budavo pas mus irgi daug rekimu ir vis dar pasitaiko sad.gif Nusteikiau kad be rekimo verkimo neuzaugs ir kazkaip ramiau reaguoju. Pritariu Vaiduteikukutei kad aukle jei atrandi gera padeda ir kad didziaja reikia bandyti itikinti kad ji vyresne ir jau daug ka gali pati padaryti ir padeti mamai, kad ir soske paduoti. Skatink jos savarankiskuma pamazele. Palaipsniui susitvarkysi. As iki 7 -8 men neturejau aukles tai jau paskutiniu metu sunkoka buvo, kai pradejo ropineti , o dabar aukle padeda ir viskas lengviau. SEKMES AUGINANT LELIUKUS smile.gif 4u.gif 4u.gif
Nuosirduke
Sveikutes mamytes rolleyes.gif mirksiukas.gif . Dar karta ačiu visoms už pasveikimus. Mes po truputi augam ax.gif

Kažkuri mamytė lygtai siūlė dvigubą vėžimą? Gal galima daugiau informacijos.
OtilijaK
Mamytės, sakykit, nuo kada pradedat mokyt vaikiukus daryti į puodą? Ir kokių metodų imatės? Ar vieną puodą, ar kiekvienam atskirai geriau naudot?
OtilijaK

Nuosirduke
siūlau vežimą. Su visais priedais. Kadangi pirmą kartą pardavinėju, tai net nežinau, ką pasakyt smile.gif Klauskit.
marsil
4u.gif
OtilijaK
Mamytės, hellp! Kaip mokot savo mažius daryti į puodą? Kaip suspėjat su abiem? Aš neišvengiu balučių ant grindų... verysad.gif
vaidutekukute
[quote=OtilijaK,2010 08 12, 22:13]
Sveiki. Kaip jūsų puodo reikalai? Mes tai palauksim kitos vasaros ir tada bandysim ant puodo smile.gif Mano vyresnysis net nesėdėjo ant jo-tiesiai ant klozeto tongue.gif. ot.
Kaip šiaip visiems dvynukams sekasi? Ką darot? Ką žaidžiat? Kaip valgot? Kaip sekasi tvarkytis?
Man tai problemėlė iškilo, kaip nuo mamos pieno atpratinti biggrin.gif , nes valgo ir valgo ištisai-ir dieną, ir naktį doh.gif
meduolytee
Mes pradejome sestis ant puoduko nuo dvieju metuku, pavasari, kai susilo orai. Oi kiek merliuku dar sunauojom lotuliukas.gif , vis nelaime ir nelaime iki kol nubegame iki puodo. lotuliukas.gif Bet per tris menesius ismokome prasytis ir pakenteti kelias sekundes. 4u.gif
rircik
o mes tik sestis bandom, apsiverciam, domimes pasauliu,ir tiek. tiesa, verdu kosyte bulvyte, moliuga ir cukinija ir pastebiu,kas tikriausiai jiems jau atsibodo,o naminiu darzoviu daugiau ner,tai nezinau,kaip pagaminti,kad jiems butu skanu ir nepabostu,gal kas patartu? ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.