Mamytes, pasidalinkite patirtimi, ar sunku is karto atsiradus ne vienam vaikeliui, o dviem, trim? Ar zinojote, kaip elgtis is karto po gimdymo:Paimti ant ranku abu, maitinti, skirti demesi abiem, vystyti, pasiguldyti salia?Beje, kai gimsta vienas, o antras pakeliui, tai pirmoo, aisku, ant pilvuko nepadeda, tai kaip abiem vaikiukais pasidziaugti? Nepykit, kad klausineju, o pati dar vaikiuku neturiu, bet labai uz jus dziagiuosi, kad turit dvynukus, pati laaabai noreciau ir mane nuo vaikystes domina viskas, kas susije su dvynukais.
Nesunku atsiradus dviems iš karto, nes su tuo susigyveni per 9 laukimo mėnesius. Ir visi aplinkiniai taip prigąsdina sunkumais, kad tikiesi pačio blogiausio
Na, ką tik gimusio vaikelio ant pilvo neteko paturėti. Bet užtat sūnelį buvo daug lengviau gimdyti, kai jau žinojau, jog mergytė yra sveika ir graži, girdėjau jos balsą (nors iš laimės šiek tiek sunku buvo vėl susikoncentruoti ties gimdymu Pogimdyvinėj palatoj taip pat pakaitomis man nešė juos maitinti. O perrengti, pakeisti sauskelnes dažniaiusiai pavykdavo, kai vienas iš mažių miegodavo. Sunkiausia būdavo, kai vieną maitinu, o kitas pabudęs verkia. Bet dabar tokiais atvejais pasiguldau šalia ir kažkaip pavyksta užkalbėt dantį. Labai džiaugiamės, kad turim savo angelėlius ir be galo juos mylim
Burbulytis, susirask pacia pirmaja tema DVYNUKAI. DZIAUGSMAS IR VARGAS. Ten Kurpaite labai issamiai viska aprase
Na man tai tikrai nesunku būvo galvojau kad baisiau bus kaip reiks suspėti bet viskas
Na man nėra sunku auginti iškarto dvi, nes nežinau ką reiškia auginti vieną
Aš labai džiaugiuosi, kad mane išmokė seselė maitinti iškarto dvi. Už tai aš jai tikrai dėkinga, nes susitaupo laikas ir dukrytėms nereikėjo eilėje stovėti Dvynukų mamytės ne tik turi dvigubą vargą, bet ir dvigubą džiaugsmą Aš labai laiminga augindama dvi dukrytes QUOTE(mama Marija @ 2006 08 13, 23:25) Na man nėra sunku auginti iškarto dvi, nes nežinau ką reiškia auginti vieną Aš labai džiaugiuosi, kad mane išmokė seselė maitinti iškarto dvi. Už tai aš jai tikrai dėkinga, nes susitaupo laikas ir dukrytėms nereikėjo eilėje stovėti Dvynukų mamytės ne tik turi dvigubą vargą, bet ir dvigubą džiaugsmą Aš labai laiminga augindama dvi dukrytes pas mane tikriausiai irgi bus 2 merginos, taip laukiu
Sveikos, aš irgi negaliu pasakyti, kad labai sunku, pas mane liuks vaikiukai, viską man leidžia viską aš spėju, ir dar gerai naktį miegų, o dabar jau ir visai nevalgom naktim iš viso liuks. Na pirmas mėnuo buvo labai žiaurus bet nieko sudarėm grafiką, prisitaikėm ir viskas liuks. Linkiu kuo daugiau dvynukų ir neužpykite, kuo daugiau poryčių
QUOTE(_Ligitukas_ @ 2006 11 03, 20:33) Sveikos, aš irgi negaliu pasakyti, kad labai sunku, pas mane liuks vaikiukai, viską man leidžia viską aš spėju, ir dar gerai naktį miegų, o dabar jau ir visai nevalgom naktim iš viso liuks. Na pirmas mėnuo buvo labai žiaurus bet nieko sudarėm grafiką, prisitaikėm ir viskas liuks. Linkiu kuo daugiau dvynukų ir neužpykite, kuo daugiau poryčių ne.dvynukai auginti nera sunku,o tiesiog linksma.nemeluoju .nes auginu net dvi poras dvyniu. vakarais namuose tikras karas.undefined
Visos mes pilvuke nešiojančios neštukės esam nugasdintis kitu mamų. Tad kartais nežinome kaip priimti ta dviguba džiaugsmą. Tad man kyla tokie klausimai:
1) Kaks turi buti vaikučio kraitelis? iš pradžiu pirkti dvi ar viena lovele. Medine ar patogiau sulankstomą. Ar medines veliau sujungiate ir pan. 2) Kaip elgetes kai vaikai nakti nori skirtingu laiku valgyti. Ar vienam pabudus žadinate antrą ir pan. 3) Galvoju kad dvynukams patogu ropojimui padaryt atskyra kambari, kur mazai baldu ir pan. Tik va nezinau kokia danga butu geriausia. 4) Kaip isvengti užsidarymo namuose. Kaip nesiojate vaikus. Manau vežimas nera patogus daiktas dauguma gyvenimo situaciju. Dabar dziaugiuosi kad gyvenu pirmam aukste. I lauka problemu nebus bet va i mieta nuvaziuot praktiskai neimanoma, nesant masinai. 5) Ar samdotes aukle - pagalbininke. Kokios kainos. Ar mokate uz valandas, ar už vaika. Manau problemu auginant dvejetuka yra begale. Tad galite pakomentuoti kai sprendėte problemas.
Labas BURBULYTe
Sveikos
1. is pradziu mes pirkome viena lovyte (sulankstoma), bet labai greitai ja isaugome, tai jau po 1,5 men. nusipirkome tris (medines su nuleidziamu sonu). Manau, kad kiekvienam vaikuciui geriau tureti atskira lovyte. Musu maziukai miega savo kambaryj, bet kartais buna, kad kuris nors nakti neramiai miega, tai miegamajame prie lovos turim vezimuka tokiems atvejam pasistate. 2. nuo pat pirmu dienu juos pratinau valgyti vienu laiku. Jei vienas atsikelia, tai zadindavau ir kitus du. Po menesio jie jau buvo priprate prie grafiko ir visi prasydavo valgyti vienu metu. 3. o apie grindu danga, tai esu girdejusi, kad geriausia kamstine, nes ji yra ekologiska ir silta. 4. kad isvengti uzidarymo namuose, tai nusisamdziau dvi aukles. Viena sedi visa savaite su manimi, o antra ateina du kartus per savaite (issiveza vaikus i lauka, o as begu tuo metu is namu 5. tai auklei, kuri dirba visa savaite moku fiksuota atlyginima (1300 litu i men.), o tai kuri ateina du kartus i savaite - valandini (7 litai valanda). Mes gyvename Vilniuje. Nusipirkau tris namines kedutes, kad visus maziukus galima butu pasupti kai neramus buna. Beto siose kedutese ir maitinti labai patogu (nuo 2 men. jie valgo savarankiskai, kadangi buteliuku patys nemoka laikyti, tai uzdedam seilinuka, ikisam buteliuka ir paremiam suvyniotu ranksluosciu). Ant zemes pasidareme vaiku zona (visa diena sedeti kedutese negerai), patiesem silta patiesala ir pastateme stovus su pakabintais zaislais. O prie lempos prikabinome ilga virve su karusele, tai kai kuris nors pradeda verkti su kedute nunesam iki karuseles ir paleidziam
Visos mes pilvuke nešiojančios neštukės esam nugasdintis kitu mamų. Tad kartais nežinome kaip priimti ta dviguba džiaugsmą. Tad man kyla tokie klausimai:
1) Pirkti tik dvi loveles. nesamonė pradžioje pirkti vieną o paskui papildomą nusipirkti. Nesupykit, bet kaip Jums ir išeina taip sugalvoti Žiūrėk į vaiką kaip į asmenybę, o ne kaip į daiktą, kurį būtina sugrūsti į lentyną (gerai paspyrus koja, gal 2 daiktus sukiši ??? 2) Paprastai vaikai valgyti atsibunda kartu: tai natūralu - pilvo dydis toks pat... Jei ir būna skirtumas - tik 5-10 minučių. 3) Geriausia danga vaikų kambariui yra natūralios medinės grindys, o vėliau, vaikams paaugus galima įtaisyti nedidelį vilnonį kilimą (tokį, kurį galima dažnai plauti ir valyti). Vengtinos sintetinės dangos. 4) Užsidarymas namuose nėra blogai, blogai yra požiūris, kad "aš uždaryta namuose". Gal reikėtų pakeisti požiūrį: šiuo metu DIRBU DARBĄ - AUGINU VAIKUS. Tas darbas nebus amžinas, keli metai ir aš vėl galėsiu bėgioti. Sėdėjimas namie nėra blogai - jis pripratina mus prie atsakomybės ir minties, kad dabar jau VISĄ GYVENIMĄ turėsi vaikų (ar atsimeni, kaip burbuliuoja Tavo mama, nors Tau jau seniai 25?). Atsakyk sau pačiai į klausimą: nuo ko nori "išsibėgioti"? Aš naujagimius nešiodavau paeiliui - kad atsirūgtų ir pan. Kai išmoko kaip beždžioniukai įsikibti į mane (taip patogiai suspausdavo kojas, užsėdę ant klubo), nešiodavau (1,5 iki 3 metų) abi. Šiaip mane prigasdino visokios "geradarės", kad vaikus nešioti blogai, nes "pripras". Įsitikinau, kad jei vaikas prašosi ant rankų - jis blogai jaučiasi. O šiaip nuo 0,5 vaikams atsiranda kur kas įdomesnių dalykų (spintų kraustymas, stalčių apžiūra), nei kaboti ant mamos rankų. Manau, kad vežimas yra patogus daiktas dauguma gyvenimo situaciju. Bet reikia gerai apmastyti prieš perkant vežimą: ar vaikai sėdės šalia, ar traukinuku, ar vienas priešais kitą. Auginau vaikus visiškai viena (vyras nuolat darbe, seneliai gyvena kituose miestuose) - visur aplėkdavau su vežimu. Pasijutau prirakintomis kojomis, kai 2,5 metų mergaitės išlipo iš vežimo. Kol nurailiodavom iki artimiausios parduotuvės, praeidavo pusė valandos.... 5) Auklė - pagalbininkė yra puikus dalykas. Net jei kišenės pinigai nespaudžia pirmą pusę metų reikėtų turėti po ranka tokią auklę (nors 2-3 kartus per savaitę: kad vaikus į kiemą išvežtų ir pan. Be to, ir šiaip atsiranda visokių darbų: nulėkti dokumentus susitvarkyti, apsipirkti ir pan.
Sunkiau ne dvynius auginti, o dvynius ir dar kitus esančius vaikus.Va, vydux pažiūrėkit, kiek augina
QUOTE(dilidin @ 2008 12 24, 19:24) Visos mes pilvuke nešiojančios neštukės esam nugasdintis kitu mamų. Tad kartais nežinome kaip priimti ta dviguba džiaugsmą. Tad man kyla tokie klausimai: 1) Pirkti tik dvi loveles. nesamonė pradžioje pirkti vieną o paskui papildomą nusipirkti. Nesupykit, bet kaip Jums ir išeina taip sugalvoti Žiūrėk į vaiką kaip į asmenybę, o ne kaip į daiktą, kurį būtina sugrūsti į lentyną (gerai paspyrus koja, gal 2 daiktus sukiši ??? kazkaip uzkliuvo sitas pasakymas as pradzioj pirkau viena lovyte platesne ir tikrai ne del to, kad vieno vaiko neauginsiu ir galiu drasiai teigti, kad dvynius auginti daug lengviau nei pametinukus, taip kad, auksciau galvas ir salin visas baimes QUOTE(dote @ 2008 12 25, 15:07) ir galiu drasiai teigti, kad dvynius auginti daug lengviau nei pametinukus, taip kad, auksciau galvas ir salin visas baimes O is kur tu zinai, kaip yra auginti pametinukus? Mna tai su maniskemis veiklos netruksta...yra ka su jom veikti 24val per para. Iki siol dar naktimis keliasi bele kiek kartu Daiktus nuo pat pradziu pirkom po DU. Dvi lovytes, dvi maitinimo kedutes, dvi maudyniu kedutes, dvi autokedes, du atskiri vezimai (turim ir bendra)...zodziu - dvi asmenybes auga. Sveciams liepiu dovanoti dvi, o ne viena dovanas. Nebutinai vienodas, bet vaikai tai du, taip kad... QUOTE(hereja @ 2008 12 26, 22:30) O is kur tu zinai, kaip yra auginti pametinukus? Mna tai su maniskemis veiklos netruksta...yra ka su jom veikti 24val per para. Iki siol dar naktimis keliasi bele kiek kartu Daiktus nuo pat pradziu pirkom po DU. Dvi lovytes, dvi maitinimo kedutes, dvi maudyniu kedutes, dvi autokedes, du atskiri vezimai (turim ir bendra)...zodziu - dvi asmenybes auga. Sveciams liepiu dovanoti dvi, o ne viena dovanas. Nebutinai vienodas, bet vaikai tai du, taip kad... zinau, salia pavyzdys yra kas del dovanu, tai be abejo po dvi. Bet tu ir vezimu turi QUOTE(dote @ 2008 12 26, 22:13) zinau, salia pavyzdys yra kas del dovanu, tai be abejo po dvi. Bet tu ir vezimu turi Mes vezimu nebenaudojam nuo vasaros, t.y. kazkur nuo 1,8 metu. Pirkom pirmaji su dideliais atskirais lopsiais, kai siuos isauogo - prireike sportinuku, bet i ta pirmaji prirengti vaikai sunkiai tilpo (ziema buvo), tai pirkom 2 atskirus erdvius sportinukus. Ir galiausiai vasaros pradzioje - sketuka dvynukiska, jis mums tik po miesta reikalingas buvo. Tikiuosi, kad cia ir uzsibaige musu vezimu era QUOTE(dote @ 2008 12 26, 23:13) zinau, salia pavyzdys yra kas del dovanu, tai be abejo po dvi. Bet tu ir vezimu turi as manau kad nenuspresim taip cia paprastai ka cia lengviau auginti dvynukus ar pametinukus...labai daug kas ir nuo vaiku priklauso.kita karta keturis gali buti lengvaiu auginti nei du.ir nereikia buti kategoriskomis.mane tai aplamai labai nervuoja,kai pradeda lygintis-as tai viena vaikucius auginu,man niekas nepadeda,as viska speju,o tu ne ir t.t.kiekvienam savo.as pavyzdziui dvynukus auginu sunkiai ir nezinau kaip ten kitom... QUOTE(gailem @ 2008 12 28, 00:49) as manau kad nenuspresim taip cia paprastai ka cia lengviau auginti dvynukus ar pametinukus...labai daug kas ir nuo vaiku priklauso.kita karta keturis gali buti lengvaiu auginti nei du.ir nereikia buti kategoriskomis.mane tai aplamai labai nervuoja,kai pradeda lygintis-as tai viena vaikucius auginu,man niekas nepadeda,as viska speju,o tu ne ir t.t.kiekvienam savo.as pavyzdziui dvynukus auginu sunkiai ir nezinau kaip ten kitom... o ko tu cia nervuojies? Dvynuku visada bus poreikiai vienodi ar panasus (aisku jei ivesi ritma), visada vienu metu maitinu, migdau, keliu ir t.t. man tikrai nera sunku (aisku neisivaizduoju kaip viena vaika augint yra), o pametinukai neturi vienodu poreikiu, vienas jau laksto, kitas dar miega, ir dar daug daug niuansu, taip kad manau as teisi QUOTE(dote @ 2008 12 28, 01:20) o ko tu cia nervuojies? Dvynuku visada bus poreikiai vienodi ar panasus (aisku jei ivesi ritma), visada vienu metu maitinu, migdau, keliu ir t.t. man tikrai nera sunku (aisku neisivaizduoju kaip viena vaika augint yra), o pametinukai neturi vienodu poreikiu, vienas jau laksto, kitas dar miega, ir dar daug daug niuansu, taip kad manau as teisi siap tai,labai jau as ir nesinervuoju
Aš irgi manau, kad su pametinukais sunkiau nei su dvynukais.
Tik gimus vaikeliui - nuovargis didelis, mažiukas duotų pailsėti, o "didesnysis" dėmesio prašo. Po mėnesio-kito mažasis turi savo valgymo-miegojimo režimą(6-7 kartai valgymas), didesnysis valgo 4 kartus, kitu laiku ir t.t. Palaukit - mažąjam krūtis ar mišinėliai, o didesnysis valgo kitokį maistą, kurį jau reikia gaminti: virti, trinti, pamaitinti. Tai visą dieną kaip "fabrike"... Manau, kai jau abu vaikai yra didesni nei 3 metai, tada tikrai tas pametinukų auginimas palengvėja... O mano merginos... Namie augindama nuo 2 metų jaučiausi lyg vaikų daržely: kartu žaislus tvarkytis, kartu gulti, kartu keltis. Jei kartu miega - yra laiko ir pačiai pailsėti, darbai tampa lengviau planuojami... Maistas visada vienodas, ligos visiškai vienodos: mažos būdamos jei viena su slogavo, sesė suserga po dienos - kitos. Tik 7 metų iš tikro pasimatė, kurios stipresnis organizmas: mažoji dažniau pasloguoja, gerklę paskauda, dažniau po savaitę į mokyklą neina. Didesnioji jei jau suserga, tai retai ir stipriai: slogos būna su visais "pribambasiais" (ausų uždegimais, kosuliais ir pan).
Sveikos,
aš laukiuosi dvynukių, tai labai aktualūs pasidarė tokie formumai Jūs labai idomią temą palietėte - dvynukams geriau dvi atskiros lovytės ar bent pradžiai viena bendra? Juk iš tiesų, jų ryšys yra stipresnis, jie priprato būti dviese, o dabar staigiai kažkas atskyrė....
Kai auginau pirma ir antra sunelius neatrode lengva.Bet ,kai gime trynukes, tik tada supratau, kaip buvo gera
Net, kai kartais tenka pabut su dviem, irgi labai gera. Nes turim dvi rankas, tai ir du vaikus gali laisvai vedziot visur. O jau treciai reiki antro zmogaus Maniskes iki sesiu menesiu tik miegojo ir valge, tai turejau laiko apsiprast su trim. Kartais atrodydavo, kad jau psihologo reiktu. Bet seimos supratimas ir parama viska issprendzia. O dabar sito dziaugsmo nekeisciau nei uz ka
Dabar sprendziu vezimuko klausimą. Turim bendra (dviguba) ir galvoju reikia sportinukus atskyrus nusipirkti. Man ir vyrui kaip sakant.
Is vis mes to dvigubo beveik nenaudojam. Nuo 4 men. persikelem i nesykles. Tai su jomis visur nueisi, visur uzlipsi ir vaikai ramiai sau dziaugiasi budami nesiojami, uzmiega ir jiems silta. Bet svoris auga visgi jau ateina laikas kai is nesykliu tuoj islipsim. Kaip einat i parduotuve apsipirkti? Ar sodinant vaikus i prekini vezimeli, ar vienas stumia vaiku vezimeli kitas apsiperka. Ar viena i sketuka kita i prekini vezimeli. Vienam apsipirkti galima tik tokiu atveju kai vienas sedi prekiniam vezimeli, o kitas nesykleje. Dar klausimas? Kokiais atvejais naudojot atskirus vezimelius. Bijau kad issigijus du atskirus vel gali nelabai pasitarnauti kaip tas dvigubas nes viska atstoji nesykles. QUOTE(paggy_bundy @ 2009 01 11, 18:46) Dabar sprendziu vezimuko klausimą. Turim bendra (dviguba) ir galvoju reikia sportinukus atskyrus nusipirkti. Man ir vyrui kaip sakant. Is vis mes to dvigubo beveik nenaudojam. Nuo 4 men. persikelem i nesykles. Tai su jomis visur nueisi, visur uzlipsi ir vaikai ramiai sau dziaugiasi budami nesiojami, uzmiega ir jiems silta. Bet svoris auga visgi jau ateina laikas kai is nesykliu tuoj islipsim. Kaip einat i parduotuve apsipirkti? Ar sodinant vaikus i prekini vezimeli, ar vienas stumia vaiku vezimeli kitas apsiperka. Ar viena i sketuka kita i prekini vezimeli. Vienam apsipirkti galima tik tokiu atveju kai vienas sedi prekiniam vezimeli, o kitas nesykleje. Dar klausimas? Kokiais atvejais naudojot atskirus vezimelius. Bijau kad issigijus du atskirus vel gali nelabai pasitarnauti kaip tas dvigubas nes viska atstoji nesykles. as kai dvieju atskiru neturiu, tai negaliu patart siuo klausimu, visada naudojau dvigubus ir vaziuodavau i parduotuve su dvigubais arba su parduotuves vezimeliais, kur netilpdavau iseit, tai iseidavau pro iejima, o parduotuves vezimelius imam du visada, maniskems didele atrakcija su jais pasivazinet
aciu dote uz greita pasisakyma. Bus matyt kaip cia bus. Po kolkas isigijom viena sketuka vienguba, gal tik vienu prasisuksim, o gal ir ne. Mane siek tiek zudo zmoniu demesys. Kai sedi atskirai arba kai nesami atskyrai tada jau netaip bado akimis.
sveikutes,
turiu pametinukus ir dvynukus,sunku ir tuos ir tuos augint nes daro skadas visi,vienodus daiktus teko pirkt ir pametinukams ir dvynukams,bent jau iki kokiu 5 metu,dvinukams vezima naudojom -dvyniu o kai pradejo sedet pirkom pametinuku ta vadinama traukinuku
Sveikutės
Jungiuosi ir aš į jūsų gretas
mes naudoja dvi lovytes. Ir visada jose miega. Jei vienoj miegos tai jie apsispardys, arba besimuisdami pazadins viena kita.
QUOTE(paggy_bundy @ 2009 05 25, 12:01) mes naudoja dvi lovytes. Ir visada jose miega. Jei vienoj miegos tai jie apsispardys, arba besimuisdami pazadins viena kita.
is tavo pasakymo nesupratau. Vaikai iki metu greitai auga. Ir siaip maniskiai dabar beveik metu. Nemiegant reikia atskirti juos nes pesasi, lipa vienas ant kito, tai per miegus butu baisu - bemieges naktys
Auginant dvyynukus as rinkausi kas man geriausia ir lengviausia. Kai mama pailsejusi tada ir vaikai laimingi, nes ji gali su jais pabendrauti, pazaisti ir parodyti savo meile.
Mes kol tilpom - miegojom visi vienoj lovoj, paskui (po 4men) pradejau pupas guldyt i atskiras lovytes. Mano nuomone ir patirtis byloja:
O aš savo kleckiukus nuo pat gimimo migdžiau atskirai, ir į savo lovą įsikeldavom tik rytais pasidžiaugti
pirmagime, mūsų dvynukai gimę tą pačią dieną
kaip as noriu dvynuku
As pati auginu dvynius, tiesa pasakius, dabar jau jie paauge 5,5m. tai visai nera sunku, bet kai pamenu, kai gime, tai nebuvo lengva, gerai, kad padejo, nes be pagalbos, tai butu buve ne kas, bet is kitos puses man atrodo pametinukus sunkiau auginti, nes ju poreikiai skiriasi,kai vienas jau pradeda visur listi, viskuo dometis, ir reikalauja daug demesio, kitas dar tik kleckiukas, manau daug sunkiau.
as irgi auginu dvynukus
Manau pametinukus sunkiau butu auginti nei dvynukus vistiek, nes tieisingai kazkas is mamu sake - ju poreikiai skirtingi. Dazniausiai vyresni kelia rupesciu daugiau, juos dar reikia pasaugoti kad neuzgautu mazesniu, ar kokiu sausainiu i burna neprikistu O kolkas man atrodo kad viena uzauginti butu labai paprasta, kai turi palyginima su dviem. Sakiau vyrui kad turbut nepajusciau kaip antras vaikelis uzaugtu, o cia vel naujas gyvenime issukis - dvyniai. QUOTE(paggy_bundy @ 2009 01 11, 18:46) Dabar sprendziu vezimuko klausimą. Turim bendra (dviguba) ir galvoju reikia sportinukus atskyrus nusipirkti. Man ir vyrui kaip sakant. Is vis mes to dvigubo beveik nenaudojam. Nuo 4 men. persikelem i nesykles. Tai su jomis visur nueisi, visur uzlipsi ir vaikai ramiai sau dziaugiasi budami nesiojami, uzmiega ir jiems silta. Bet svoris auga visgi jau ateina laikas kai is nesykliu tuoj islipsim. Kaip einat i parduotuve apsipirkti? Ar sodinant vaikus i prekini vezimeli, ar vienas stumia vaiku vezimeli kitas apsiperka. Ar viena i sketuka kita i prekini vezimeli. Vienam apsipirkti galima tik tokiu atveju kai vienas sedi prekiniam vezimeli, o kitas nesykleje. Dar klausimas? Kokiais atvejais naudojot atskirus vezimelius. Bijau kad issigijus du atskirus vel gali nelabai pasitarnauti kaip tas dvigubas nes viska atstoji nesykles. as naudojau traukinuka- labai patogu ,viena visur galejau vaziuoti. dar ji turiu, jei domina- toliau i a/z
Sveikos daugiavaikes mamytes
Na as irgi jau tuoj finisuosiu su dvynukais. Turiu viena klausima del maitinimo krutimi. Kaip suprantu, akuseres gimdymo namuose pamokina kaip dvynukus maitinti vienu metu, bet ligtis yra ir kazkokios tam skirtos patogios pagalveles maitinimui QUOTE(chiukcia @ 2009 09 28, 06:02) Sveikos daugiavaikes mamytes Na as irgi jau tuoj finisuosiu su dvynukais. Turiu viena klausima del maitinimo krutimi. Kaip suprantu, akuseres gimdymo namuose pamokina kaip dvynukus maitinti vienu metu, bet ligtis yra ir kazkokios tam skirtos patogios pagalveles maitinimui Man tai pvz nepatiko maitinti dvynukus is karto. Kad ir pamoke akuseres, bet vienai is karto maitinti labai nepatogu. Man viena mazyle nugrauze speneli, pastoviai isspjaudavo, vis blogai apziodavo, muistydavosi, o kita ramiausiai uzkandziaudavo. Po keliu dienu as pradejau po viena maitinti- man asmeniskai buvo daug patogiau. Nezinau, gal kitos mamytes didesnes patirties turi QUOTE(meduolytee @ 2009 09 28, 13:05) Man tai pvz nepatiko maitinti dvynukus is karto. Kad ir pamoke akuseres, bet vienai is karto maitinti labai nepatogu. Man viena mazyle nugrauze speneli, pastoviai isspjaudavo, vis blogai apziodavo, muistydavosi, o kita ramiausiai uzkandziaudavo. Po keliu dienu as pradejau po viena maitinti- man asmeniskai buvo daug patogiau. Nezinau, gal kitos mamytes didesnes patirties turi Na turiu itarima, kad cia labai individualu, ir visiems vienodai negali buti Aciu uz nuomone QUOTE(chiukcia @ 2009 09 28, 06:02) Na as irgi jau tuoj finisuosiu su dvynukais. Turiu viena klausima del maitinimo krutimi. Kaip suprantu, akuseres gimdymo namuose pamokina kaip dvynukus maitinti vienu metu, bet ligtis yra ir kazkokios tam skirtos patogios pagalveles maitinimui Man neprireikė pagalvės, nors bandžiau ir su ja. Bet vis tiek kažkas turi abu vaikučius paduoti, kol jie dar mažiukai. Iš pradžių tiesiog abu pasiguldydavaU galvytė prie galvytės ant lovos krašto, atsiklaupdavau ir maitindavau.
Labukas, dvigubos mamytes
Auginu poryte. Turim vargelio ir pati esu issekusi. Vaikai neina miegoti anksti, vakarais buna labai neramus... Daktare ir bakteriju prirasiusi buvo, ir kokiu tik vaistuku negerem, kad tik vaikai butu ramus ir neverktu naktimis...
[quote=OtilijaK,2009 11 10, 18:00]
Labukas, dvigubos mamytes Auginu poryte. Turim vargelio ir pati esu issekusi. Vaikai neina miegoti anksti, vakarais buna labai neramus... Daktare ir bakteriju prirasiusi buvo, ir kokiu tik vaistuku negerem, kad tik vaikai butu ramus ir neverktu naktimis... [/sveika. o kiek laiko mažiukams. Aš taip pat porikę turiu. mums 3 mėnesiai. Papildyta: [/sveika. o kiek laiko mažiukams. Aš taip pat porikę turiu. mums 3 mėnesiai.
[quote=OtilijaK,2009 11 16, 16:57]
[maniškiai tai naktimis ramūs, tik vakarais su vyru duodavomės. Dabar lyg ir ramesni vakarai. Ar patyi maitini. a pieno užtenki, jei ką QUOTE(vaidutekukute @ 2009 11 16, 16:06) [maniškiai tai naktimis ramūs, tik vakarais su vyru duodavomės. Dabar lyg ir ramesni vakarai. Ar patyi maitini. a pieno užtenki, jei ką Užtenka pieniuko. Ir tikiuosi, kad ilgam užteks. Vakare ilgai neužmiega, dažnai verkia, sunku nuraminti. Ar sportuojat? Labai noriu sportuoti, tik labai įdomu, ar tai nepakenks pieno kiekiui...
Visada pirmi menesi sunkus, bet daugiau su jais darbo atsirado kai pradejo judet. O dabar is vis savo tvarka namuose daro. Kaip sakant vieni vargai keicia kiti. Seniau net sunku buvo pagalvot kaip istverdavau bemiegias naktis kai ilgai tekdavo maitinti.
Augindama dvynukus auginau kaip man lengviau. Sakydavau uz pasiaukojima medalio niekas nekabins. Zinoma mano atrama visad tas dienas yra vyras. Kaip as auginau: 1) nustaciau dienotvarke. Zinoma ja diktavo vaikai. Bet laimejau ta kad nuo 4 men iki dabar vaikai uzmiega 21 val. Ju net migdyt nereikia, juos nulauzia pripratimas. 2) nemaitinau krutimi. Piena nutraukdavau o paskui pakeiciau misiniu. Zinoma kainavo tai per pinigine, bet as po sunkaus nestumo ir gimdymo atsigavau taip kad jegu uztekdavo priziuret vaikus ir dziaugtis jais ir sypsotis, o ne su dirbtine sypsena zmonems. Vaikai sveiki ir net niekas nepasakytu, kad gime apie 2 kg svorio. Visada galvodavau optimistiskai. Dievas dave tokius dziaugsmus tai reikia ir dziaugsmingai auginti. Jeigu sio gyvenimo technologijos leidzia palengvinti auginima reikia ir naudotis tuom. Zinoma buvo sunku kad negaliu vaiku maitinti savo pienu. Kad negaliu palepinti vaikucio kaip kad lepina vaikus augindamos mamos pirmagymio. Tarsi koks pavydas imtu. Bet tenka rinktis. Zinoma pasakysiu yra mamu cia forume kurios vaikucius savo pienu maitino gan ilgai. Bet samdesi aukle nuo ryto iki vakaro. Tad tada tikrai gali maitinti krutimi, ilsetis ir dziaugtis vaikais ir kad esi mama. sekmes. |