Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikštynės - bendra tema
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikiška "technika"
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
JSedbaraite
laba, noreciau pasiteirauti, kada pradejote deti i vaikstyne? Aciu
margarita
Mes pradejom deti nuo 6 menesiuku kai jau pati pradejo sedet thumbup.gif
tigra_111
Pradejom sodinti nuo 8men. Bet retai ja pasinaudojam, nes ji kazkaip mums nelimpa(nemegsta joje buti) ax.gif
zvaigzdute23
pradejom sodinti nuo sesiu menesiu ir labai greitai perprato visas gudrybes smile.gif
optuke
Mes taip pat pratinom nuo 7 mėn,bet ji joje nenori būti schmoll.gif ,tai kaip ir nereikalinga,bet kiek girdėjau iš kitų, tai vaikelį reikia pratint nuo 10 mėn,kai jau pats stovi įsikibęs tvirtai,kad neiškištų kojytes,ar tai tiesa nežinau ax.gif
Eclair
Mes tai pradėjom naudoti vaikštynę smile.gif nuo to laiko kai pats išmoko stovėti mirksiukas.gif ir manau labai gerai, nes ir stuburiukas yra tvirtesnis nei tik išmokęs sėdėti ax.gif
siuzanike
Mes kartais ja naudojames.Bet tik pramogai.Ji nuleista iki pat zemes.Taciau nelb ja megstam. schmoll.gif
Miegaliuke S
Mes pardejome naudoti vaikstyne nuo 6men,bet i ja sodinu,kai reikia kanors pasidaryti,nelabai rekomenduojama ilgai joje laikyti
zvaigzdute23
as ir panasiai sodinu tik tada kai kazka veikiu o siaip dazniausia ant ranku, taciau vaikelis jau pts stovi tai manau kad vaikstyne jau nereikalinga tada jau geriau stumdukas.
Aistija
Situo klausimu su vaiku daktare konsultavausi, sake galima nuo tada det vaika i vaikstyne, kai jau lovytej normaliai stovet moka pasilaikydamas, vaikstynej gali but apie valanda per diena pradzioj, paskui ilgiau, vaikstynej turi buti su normaliais batukais kietu kulnu, kad taiskyklingai kojyte statytu, o ne vaiksciotu pirstu galais. ax.gif 4u.gif
gvineja
QUOTE(lukox @ 2007 11 14, 12:36)
Situo klausimu su vaiku daktare konsultavausi, sake galima nuo tada det vaika i vaikstyne, kai jau lovytej normaliai stovet moka pasilaikydamas, vaikstynej gali but apie valanda per diena pradzioj, paskui ilgiau, vaikstynej turi buti su normaliais batukais kietu kulnu, kad taiskyklingai kojyte statytu, o ne vaiksciotu pirstu galais.  ax.gif  4u.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Irgi be vaikštynės neapsėjom, ypač , kai susilaužiau ranką ir teko gipsą nešiot 1.5 mėn. verysad.gif Bet dabar jos atsisakėm- jau vaikštom thumbup.gif
polo
Kai buvo 10 mėn., pasiskolinom, nes "slidu" namie buvo, tai nemokėjo šliaužiot smile.gif . Įdomu buvo jai keliaut po namus, kol išmoko šliaužiot. Dar kartais idedu, aplinkai pakeist biggrin.gif
shara
O mes vaikstyne visai nesinaudojam nors ir turim, manau kad tai visai nereikalingas daiktas, na bent jau mums tongue.gif vaikas pats turi ismokti stoveti ir vaikscioti, o vaikstyne tik varzo jo judesius ir neleidzia paciam susipazinti su aplinka, juk lb daznai mazyliai budami vaikstynese net neismoksta ropoti.
linciukasok
as retsykiais idedu pasiklausyti muzikos,pazaisti,man labai patogu,kaip ka nors darau as pradejau ja deti nuo 4men,bet tik keliom minutem,ji graziai perstumia ja nuo vieno galo iki kito ir tuom p[asibaigia,ilgiau neleidziu
Miegaliuke S
QUOTE(zvaigzdute23 @ 2007 11 14, 12:34)
as ir panasiai sodinu tik tada kai kazka veikiu o siaip dazniausia ant ranku, taciau vaikelis jau pts stovi tai manau kad vaikstyne jau nereikalinga tada jau geriau stumdukas.
*

o NUO KADA PRADEJAI DETI I STUMDUKA,AR VAIKUCIAUI PTINKA???? as noriu savo mazyeli kaledomsnupirkti,bet vis dvejoju ar jai patiks,kad netektu i spinta padeti g.gif
Papildyta:
QUOTE(shara @ 2007 11 14, 14:18)
O mes vaikstyne visai nesinaudojam nors ir turim, manau kad tai visai nereikalingas daiktas, na bent jau mums tongue.gif vaikas pats turi ismokti stoveti ir vaikscioti, o vaikstyne tik varzo jo judesius ir neleidzia paciam susipazinti su aplinka, juk lb daznai mazyliai budami vaikstynese net neismoksta ropoti.
*

Bet en visi vaikuciai ropoja. Yra atveju,akd vaika svisai neropoja arba pirk=ma pardeda vaikscioti,tik tada ropoti
iloniux
Mes naudojame vaikstyne jau nuo 6men nu mum tai nepamainomas dalykas ji visur su ja prieina kur jai reikia man laisvos rankos ir megsta ji labai ta vaikstyne nes ropot nemoka gulet nenori o nesiot istisai man labai sunku.
Sigita23
QUOTE(iloniux @ 2007 11 14, 23:28)
Mes naudojame vaikstyne jau nuo 6men nu mum tai nepamainomas dalykas ji visur su ja prieina kur jai reikia man laisvos rankos ir megsta ji labai ta vaikstyne nes ropot nemoka gulet nenori o nesiot istisai man labai sunku.
*

Mums irgi buvo nepakeiciamas daiktas. Sededavo ilgai, niekada neziurejau i laikrodi kiek laiko buna. Kai jai paciai atsibosdavo isimdavau.
zvaigzdute23
QUOTE(Miegaliuke S @ 2007 11 14, 20:32)
o NUO KADA PRADEJAI DETI I STUMDUKA,AR VAIKUCIAUI PTINKA???? as noriu savo mazyeli kaledomsnupirkti,bet vis dvejoju ar jai patiks,kad netektu i spinta padeti g.gif
Papildyta:

sunelis kol kas pats nestovi tai ir stumduko nenaudoju, o mergyte tiksliai nepamenu nuo keliu menesiu bet jau kai paemus uz ranku bandydavo zengti tai ir pirkau stumduka tiesa is pradziu labai mazai su juo vaiksciojo vos pora zingsneliu tai nors zaisdavo kai isskleisdavau

Bet en visi vaikuciai ropoja. Yra atveju,akd vaika svisai neropoja arba pirk=ma pardeda vaikscioti,tik tada ropoti
*

su mano mergyte tas pats buvo kai jau vaiksciojo pradejo ropoti tada pamate kad lengviau keturiom nei ant dvieju, tai tekdavo eiti is paskos ir vis priminti kad reikia atsistoti net ir nuotraukose matosi keliai melyni smile.gif
mylimuke
O aš į vaikštynę nededu ir nedėsiu. Taigi net ir neturim jos.
Teko girdėti ir skaityti labai daug prieštaringų nuomonių apie vaikštynes, todėl nusprendžiau, kad jos mums nereikia.

QUOTE(linciukasok @ 2007 11 14, 17:32)
as retsykiais idedu pasiklausyti muzikos,pazaisti,man labai patogu,kaip ka nors darau as pradejau ja deti nuo 4men,bet tik keliom minutem,ji graziai perstumia ja nuo vieno galo iki kito ir tuom p[asibaigia,ilgiau neleidziu
*

Nuo 4 mėn? blink.gif blink.gif blink.gif JOKIU BŪDU negalima, mažų mažiausiai,kol išmoks savarankiškai sėdėti. Su tokiais "pasipatoginimais" mamai vėliau turėsit rimtų bėdų su stuburiuku. Juk dabartinis laikas yra pats svarbiausias stuburui, nes formuojasi jo linkiai.
Papildyta:
QUOTE(JSedbaraite @ 2007 11 13, 21:14)
laba, noreciau pasiteirauti, kada pradejote deti  i vaikstyne? Aciu
*

Tema apie vaikštynes jau yra, netingėkit pasinaudoti paieška.
Gabred
Daug skirtingų nuomonių apie vaikštynes ir mes girdėjom g.gif bet mums ji reikalinga.Nuo 6mėn. mažiuką paleidau ant žemės ropinėti nes taip buvo saugiau ir vietos daugiau.O vaikštynę naudoti pradėjom kiek vėliau.Nėra ji blogai smile.gif svarbu tik nepalikti joje vaiko visai dienai blush2.gif
Miegaliuke S
Daug nuomoniu apie vaikstynes,bet jei gu jo skenkia,kam tada yra gaminamos ir tt.Daug kas vaikui kenkia ir miesto uzterstas oras,ir nieko nepakeisi,i miska nevaziuosi gyventi kol maziukai uzaugs. Mano jau ismoko ropoti,tai i vaikstyne retai idedu,kai ka nors darau. Tikrai nepakenke mano mazylei tongue.gif
Trumpute
\mes turejom vaikstyne nuo 8 menesiu ir jau nebeturim - sudevejom blink.gif
vaikas laisvai keliavo po kambarius, neverke kai likdavo vienas kambary, nes mus rasdavo - ateidavo. Kai vaikstyne suplyso, nupirkom dabar kaledoms stumduka, dar anksciau - masina-paspirtuka. kol kas nei vienas netinka g.gif
Breira
QUOTE(shara @ 2007 11 14, 14:18)
*

Pritariu 4u.gif ir dar prie viso šito leliukai paskui vaikšto ant pirštų galų, šiaip kiek žinau ir gyd. nerekomenduoja vaikštynių
iloniux
Na nera gerai tos vaikstynes bet juk nesedi joje vaikas istisas dienas idedu tik tada kai reikia ir jai labai patinka. Gydytojai nerekomenduoja, bet jie daug ko nerekomenduoja o visko tikrai taip nedarom kaip liepia gydytojai. O dedama i vaikstyne visada apaunu batukus tai ji nesistoja ant pirstu galu.
snekute
mes irgi pries vaikstynes schmoll.gif
nieko ten gero, o tos mamos, kurios jau niekaip neapseina, tai zinokit, kad negalima laikyti ilgiau nei 15min per viena karta
gabby27
As irgi buvau nusistacius pries vaikstynes.
Bet vaikas sveria 10.5kg ir jam nusibodo guleti ant nugaros, jis pavargsta guleti ant pilvo, o ka tada daryti? tai va pries 2 dienas nuvaziavau ir nupirkau as vaikstyne, kurios sakiau nepirksiu. Tai as ten ji idedu tik keliom minutem, PVZ kol batus uzsiaunu i lauka eiti, ar i wc nulekti. O jam kaip idomu, jis juokiasi tampo viska. nuva. Vaziuoti neleidziu, tik biski aplinka pakeisti.
Ramuniki
As svarstau ar verta tą vaikštynę pirkti, gi jos mažai reikia, kai prisimenu pirmasis mano vaikas pradėjo vaikščioti 8 mėn, tai kažkaip ne labai ir naudojomės ta vaikštyne, o su mažaja net nežinau g.gif
Miegaliuke S
QUOTE(iloniux @ 2007 12 07, 19:22)
Na nera gerai tos vaikstynes bet juk nesedi joje vaikas istisas dienas idedu tik tada kai reikia ir jai labai patinka. Gydytojai nerekomenduoja, bet jie daug ko nerekomenduoja o visko tikrai taip nedarom kaip liepia gydytojai. O dedama i vaikstyne visada apaunu batukus tai ji nesistoja ant pirstu galu.
*

butent ne viska darome,ka gydt sako tongue.gif
vaivos juosta
Turėjom, naudojom, užaugom, vaikščiot mokam, kojos tiesios. Naudojau ją su saiku.
CAT DELUXE
labas vakaras.Siandien isigijom vaikstyne,o kai tik norejau pastatyt savo dukryte i ja pradejo isteriskai verkti doh.gif nors vaikstyne tikrai spalvinga,daug zaisliuku muzikeliu ir pan. zodziu galvojau kad tikrai susidomes doh.gif visa vakara kai tik prinesu dukryte prie vaikstynes ji isikniaubia i mane ir net paziuret i ja nenori schmoll.gif zinau kad jos isvis nerekomenduojamos,bet pirkom vien del to kad mazes ner kur padet kol norisi kazka pasidaryt namie,lovytej bijau kad persisvers nes jau pati atsistoja,is vezimo irgi lipa,o ropot dar nemoka,taigi galvojau kad bent trumpam vaikstyne bus mano pagalbininke unsure.gif tiesa,padarius pati zemiausia auksti ji beveik nesiekia zemes kojytemis,tik pirstu galiukais,nes mazoko ugio ji pas mane.sakau gal delto jai nesaugu taip pasidare ir issigando g.gif lovytej puikiausiai atsistoja ir apzingsniuoja po biski ja.taigi laukiu jusu pasisakymu gal kam taip buvo,ar verta dar ja pratint?gal palaukt kol paaugs ugis?ka daryt,nejaugi teks paeduot vaikstyne... unsure.gif
Margareta
paprasciaisiai vaikui reikia apsiprasti su nauju daiktu ypac jei ji sodriu spalvu ir dar groja visaip tai gali vaika is pradziau isgazdinti. palikit ja kambaryje kartu su zaislais kad ji apsiprastu su ja, tegu pati paciupineja, paragauja smile.gif

o del to kad vaikstyne jum reikalinga kad neturit kur padeti vaiko...tai padekit ant grindu, juk tikrai nenukris nuo niekur lotuliukas.gif
mes pvz ant grindu sudedem toki va panasu kilimeli
http://www2.senukai.lt/LTU/catalogue.aspx?...id=000050889724
ant jo nesalta, nekieta, jis zaismingas ir vaikas puikiausiai gali ant jo vartytis, sliauzti, mokintis ropoti, zaisti ir t.t. musiske ant tokio kilimelio dienas leidzia nuo tada kai ismoko apsiverti ant pilvo mazdaug nuo 3 men wink.gif
mylimuke
Man irgi problemėlė kažką pasidaryti, bet aš ją sodinu ant kilimo ir pridedu krūvą žaislų. Aišku, po kiek laiko randu ją po lova, kokiam kampe, ar lendančią po stalu. Bet žinau, kad niekur nenukris, nieko pavojingo žemai nėra, kad paimtų. Vaikštynės dėl to nesiruošiu pirkt...

santa252, o jūsų lovytės kraštai labai žemai, kad gali persisverti? Ir nepasikelia daugiau? Maniškė irgi jau lovytėj vaikštinėja, bet kad persisvertų, tai abejoju-iki krūtinės lovytės kraštas ax.gif
sakirrrrra
o nuo keliu maneseliu galima vaika i vaistyne sodinti g.gif ,mano viena pazystama nuo 5 men su virs sodino,bet as manau kad dar per mazas vaikas vaikstynei schmoll.gif ,mat mano daktare sake kad aplamai vaika galima tik nuo 6men sodinti rolleyes.gif
ragnez
QUOTE(santa252 @ 2008 01 12, 01:09)
tiesa,padarius pati zemiausia auksti ji beveik nesiekia zemes kojytemis,tik pirstu galiukais
*

jau vien del sito sakyciau, kad dar gerokai per anksti jusu mergytei ta vaikstyne. unsure.gif

as leisciau jai guleti ar sedeti ant grindu, duociau keleta zaisliuku, ar rakandu (saukstu, nedideliu puodu su dangciais ar pan.). jei nepriimtina leisti vaika ant grindu - isigyciau manieza, kuriame vaikelis galetu zaisti su zaisliukais ar prisilaikydama zingsniuoti aplinkui ir tt.
CAT DELUXE
Aciu mamytes uz visus atsakymus.manoji dar ropot nemoka visiskai doh.gif galeciau ja leist ant grindu bet pas mus nera kilimines dangos todel manau ir salta jai butu ant grindu ir bijau kad nesusitrenktu galvytes nes dar kartais susvyruoja sededama.gera ideja cia davet su kilimuku,puodais ir t.t. biggrin.gif reiks pabandyt.manieza turim,bet jo auksta tvorele ji nepasiekia isikibt o tada pyksta,gal reiks lovyte nuleist iki pacio maziausio aukscio bet tada ji irgi nepasieks.na o del vaikstynes,tai ir siandien pabandziau prinest tai isikibo i mane kaip katina i koki medi lotuliukas.gif nenori net paziuret i ja schmoll.gif nesinori vaiko traumuot,tai nusprendem kad gerokai luktelsim,kol prades nors po biskiuka vaiksciot.o siaip i vaikstyne parasyta kad galima statyt nuo 6 men nors man atrodo per anksti tikrai.nors musiskei jau 8 men pasirodo ir tam neatejo laikas dar jai unsure.gif
virgut81
Sveiki, del vaikstyniu tai geriausia nuo puses metuku ,bet savo mazi pabandziau nou 4 men biggrin.gif ir visai nieko, jam patiko. Taip leidau jam po 5 min i diena ir labai greitai jis pajuto jega juose ir pradejo vaiksciot. Dabar jam 10 men tai vaiksto pats biggrin.gif
dia.dia
Dabar gydytojai nepataria i vaikstyne vaiku sodinti del stuburiuko. O as dar neapsisprendziu. g.gif O kokia Jusu nuomone? Nors vyresniji su vaikstyne auginau, bet del stuburo prolemu neturejom. Be to, vaikscioti pradejo 10 menesiu. thumbup.gif Manau, tai vaikstynes deka. Jam paciam buvo gerai. Kur noredavo, ten nueidavo. biggrin.gif
Fedes
QUOTE(sakirrrrra @ 2008 01 12, 16:30)
o nuo keliu maneseliu galima vaika i vaistyne sodinti g.gif ,mano viena pazystama nuo 5 men su virs sodino,bet as manau kad dar per mazas vaikas vaikstynei schmoll.gif ,mat mano daktare sake kad aplamai vaika galima tik nuo 6men sodinti rolleyes.gif
*

į vaikštynę vaikas ne sodinamas, o statomas, ir tik tuomet, kai pats tvirtai be pagalbos stojasi/stovi. tai iš tikro anksčių anksčiausiai tik virš 7 mėn, jei vaikas anksti pradėjo stovėti, o kartais tik nuo kokių 11 mėn. V
aikštynėje kojytės turi būti šiek tiek sulenktos, kad atsistojęs pilnu paduku vaikas jau nebe sedėtų ir užpakaliukas būtų šiek tiek virš sėdynės. kitaip rizikuojate vaiką 'pakabinti' vaikštynėje, o jis išmoks remtis į grindis pirštų galiukais.

ir būti joje rekomenduojama kuo mažiau.

iš tikro, viena mamytė teisingai parašė- paprasčiausiai ant grindų vaikas irgi būna saugus. aš tai ir virtuvėje pasitiesdavau kilimėlį su žaislais, labai super veikdavo šaldytuvo magnetukai - vaikas prie šaldytovo atsistoja ir kokio 10 minučių visiška ramybė, nes bando nulupti ir atgal priklijuoti magnetukus.

Santa 252 - man keista, kad sakai tavo mažiukė mažo ūgio, o jau bijai, kad iš lovytės išlips? mano pyplys tikrai didelio ūgio pagal savo amžių, bet tik dabar, 13 mėnesių jau beveik išlipa iš lovytės, tai jo ūgis 79 cm. Gal jūs dar nenuleidos lovytės dugno? ar keistai žemi jos kraštai...
mylimuke
QUOTE(santa252 @ 2008 01 12, 17:41)
Aciu mamytes uz visus atsakymus.manoji dar ropot nemoka visiskai doh.gif galeciau ja leist ant grindu bet pas mus nera kilimines dangos todel manau ir salta jai butu ant grindu ir bijau kad nesusitrenktu galvytes nes dar kartais susvyruoja sededama.gera ideja cia davet su kilimuku,puodais ir t.t. biggrin.gif reiks pabandyt.manieza turim,bet jo auksta tvorele ji nepasiekia isikibt o tada pyksta,gal reiks lovyte nuleist iki pacio maziausio aukscio bet tada ji irgi nepasieks.na o del vaikstynes,tai ir siandien pabandziau prinest tai isikibo i mane kaip katina i koki medi lotuliukas.gif nenori net paziuret i ja schmoll.gif nesinori vaiko traumuot,tai nusprendem kad gerokai luktelsim,kol prades nors po biskiuka vaiksciot.o siaip i vaikstyne parasyta kad galima statyt nuo 6 men nors man atrodo per anksti tikrai.nors musiskei jau 8 men pasirodo ir tam neatejo laikas dar jai unsure.gif
*

Galima ant grindų ištiesti storą antklodę ar net kelias- bus vietoj kilimo mirksiukas.gif
VaidaLe
O man vaikštynės nepasiteisno schmoll.gif .Sūnui buvom nupirkę,bet panaudojom vos keletą kartų verysad.gif .Būdavo,tik įsodini ir lekia kiek gali,kol neapsiverčia doh.gif .Tai dabar mažajai nusprendėme vaikštynių nebepirkti g.gif .Šiais laikais yra ir visokių kitokių gudrybių kaip būtų galima užimti mažėlius.
k.lapelyte
QUOTE(sakirrrrra @ 2008 01 12, 17:30)
*

ir man sake kad tik nuo 6 menesiu sodinti vaika,mes net ir vaikstine pirkom kai sujo 6 menesiai,bet nelabai as leidziu su ja vaikscioti
*ssuzzi*
4u.gif tai ir gerai kad bijo vaikstynes biggrin.gif musiske kaip tik labai norejo,bet gyditojai nepataria vaikus deti i vaikstynes 4u.gif
Zuikis-Puikiss
Kiek zinau vaikams nepatartina isvis tu vaikstiniu duoti. Daktare pasake, kad vaikiukams nereik duoti vaikscioti su vaikstynem, tai mes nepirkom.
deluxe
o mes pries pora savaiciu nupirkom savo maziui vaikstynes, nes jau nebezinau kaip ji kitaip uzimt. Tai ispradziu nezinojo ka joje veikti, o po poros dienu jau lakste po namus. Ir dabar varineja visur tvarka daro namuose biggrin.gif
Bet ilgai jose neisbuna pastebejau, pats pradeda verkslenti kai atsibosta ar pavargsta
dabej
I temos dali rasite cia
I dalis

QUOTE(Valedy @ 2008 01 12, 22:53)
Na manau,kad vaikštynė absoliučiai nereikalinga  schmoll.gif  schmoll.gif

Nebent ,kad vaikas joje būtų įsodintas ,o mama taip turėtų laisvo laiko ir tinginiautų vietoj to,kad pati su vaiku vaikščiotų,kas daug geresnius rezultatus duoda  cool.gif

Be to ortopedai visi kaip susitarę netvirtintų,kad vaikštynė neigiamai veikai vaiko pėdutės vystymąsi  cool.gif
*

ne visi ortopedai...
apie vaikstynes

svarbiausiai sodinti ne per anksti ir nesant klubu dispazijai, taip pat neleis vaikui joje buti ilgiau nei valanda... mirksiukas.gif
Lorute
As neseniai nupirkau vaikstyne, nes gavau toki patarima is kitu mamu. Ir labai dziaugiuosi, nes dabar sunus gali mane sekioti kai tvarkau kambarius, ar virtuveja gaminu pietus. Jam labai patinka kad gali laisvai judeti po namus, nes sliauzioti ant grindu as neleidziu kadangi pas mus saltoka, is kart slogyte prisikabina rolleyes.gif
vaivos juosta
TUrėjom vaikštynę. Man ji gelbėjo tais atvejais, kai reikėdavo greitai ką nudirbti - valgyt paruošti ar pan. Nesu prieš as - tiesiog reikia saikingai.
julima
mes neturim.pirkti irgi nezadu.

Leidziu maziui tiesiog laisvai replinet.jei reikia kad netrukdytu "ikisu " i gardeli.
dabej
gal kas zinot, ar yra vaikstyniu su guminiais krastais, kad nebraizytu sienu?
butu idomu kokios firmos gamina tokias vaikstynes?
emilialia
Mes turejom, pradejau statyti vaika i vaikstynes kai pradejo pats sedeti thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.