laba, noreciau pasiteirauti, kada pradejote deti i vaikstyne? Aciu
Mes pradejom deti nuo 6 menesiuku kai jau pati pradejo sedet
Pradejom sodinti nuo 8men. Bet retai ja pasinaudojam, nes ji kazkaip mums nelimpa(nemegsta joje buti)
pradejom sodinti nuo sesiu menesiu ir labai greitai perprato visas gudrybes
Mes taip pat pratinom nuo 7 mėn,bet ji joje nenori būti
Mes tai pradėjom naudoti vaikštynę
Mes kartais ja naudojames.Bet tik pramogai.Ji nuleista iki pat zemes.Taciau nelb ja megstam.
Mes pardejome naudoti vaikstyne nuo 6men,bet i ja sodinu,kai reikia kanors pasidaryti,nelabai rekomenduojama ilgai joje laikyti
as ir panasiai sodinu tik tada kai kazka veikiu o siaip dazniausia ant ranku, taciau vaikelis jau pts stovi tai manau kad vaikstyne jau nereikalinga tada jau geriau stumdukas.
Situo klausimu su vaiku daktare konsultavausi, sake galima nuo tada det vaika i vaikstyne, kai jau lovytej normaliai stovet moka pasilaikydamas, vaikstynej gali but apie valanda per diena pradzioj, paskui ilgiau, vaikstynej turi buti su normaliais batukais kietu kulnu, kad taiskyklingai kojyte statytu, o ne vaiksciotu pirstu galais.
QUOTE(lukox @ 2007 11 14, 12:36) Situo klausimu su vaiku daktare konsultavausi, sake galima nuo tada det vaika i vaikstyne, kai jau lovytej normaliai stovet moka pasilaikydamas, vaikstynej gali but apie valanda per diena pradzioj, paskui ilgiau, vaikstynej turi buti su normaliais batukais kietu kulnu, kad taiskyklingai kojyte statytu, o ne vaiksciotu pirstu galais. Irgi be vaikštynės neapsėjom, ypač , kai susilaužiau ranką ir teko gipsą nešiot 1.5 mėn.
Kai buvo 10 mėn., pasiskolinom, nes "slidu" namie buvo, tai nemokėjo šliaužiot
O mes vaikstyne visai nesinaudojam nors ir turim, manau kad tai visai nereikalingas daiktas, na bent jau mums
as retsykiais idedu pasiklausyti muzikos,pazaisti,man labai patogu,kaip ka nors darau as pradejau ja deti nuo 4men,bet tik keliom minutem,ji graziai perstumia ja nuo vieno galo iki kito ir tuom p[asibaigia,ilgiau neleidziu
QUOTE(zvaigzdute23 @ 2007 11 14, 12:34) as ir panasiai sodinu tik tada kai kazka veikiu o siaip dazniausia ant ranku, taciau vaikelis jau pts stovi tai manau kad vaikstyne jau nereikalinga tada jau geriau stumdukas. o NUO KADA PRADEJAI DETI I STUMDUKA,AR VAIKUCIAUI PTINKA???? as noriu savo mazyeli kaledomsnupirkti,bet vis dvejoju ar jai patiks,kad netektu i spinta padeti Papildyta: QUOTE(shara @ 2007 11 14, 14:18) O mes vaikstyne visai nesinaudojam nors ir turim, manau kad tai visai nereikalingas daiktas, na bent jau mums Bet en visi vaikuciai ropoja. Yra atveju,akd vaika svisai neropoja arba pirk=ma pardeda vaikscioti,tik tada ropoti
Mes naudojame vaikstyne jau nuo 6men nu mum tai nepamainomas dalykas ji visur su ja prieina kur jai reikia man laisvos rankos ir megsta ji labai ta vaikstyne nes ropot nemoka gulet nenori o nesiot istisai man labai sunku.
QUOTE(iloniux @ 2007 11 14, 23:28) Mes naudojame vaikstyne jau nuo 6men nu mum tai nepamainomas dalykas ji visur su ja prieina kur jai reikia man laisvos rankos ir megsta ji labai ta vaikstyne nes ropot nemoka gulet nenori o nesiot istisai man labai sunku. Mums irgi buvo nepakeiciamas daiktas. Sededavo ilgai, niekada neziurejau i laikrodi kiek laiko buna. Kai jai paciai atsibosdavo isimdavau. QUOTE(Miegaliuke S @ 2007 11 14, 20:32) o NUO KADA PRADEJAI DETI I STUMDUKA,AR VAIKUCIAUI PTINKA???? as noriu savo mazyeli kaledomsnupirkti,bet vis dvejoju ar jai patiks,kad netektu i spinta padeti Papildyta: sunelis kol kas pats nestovi tai ir stumduko nenaudoju, o mergyte tiksliai nepamenu nuo keliu menesiu bet jau kai paemus uz ranku bandydavo zengti tai ir pirkau stumduka tiesa is pradziu labai mazai su juo vaiksciojo vos pora zingsneliu tai nors zaisdavo kai isskleisdavau Bet en visi vaikuciai ropoja. Yra atveju,akd vaika svisai neropoja arba pirk=ma pardeda vaikscioti,tik tada ropoti su mano mergyte tas pats buvo kai jau vaiksciojo pradejo ropoti tada pamate kad lengviau keturiom nei ant dvieju, tai tekdavo eiti is paskos ir vis priminti kad reikia atsistoti net ir nuotraukose matosi keliai melyni
O aš į vaikštynę nededu ir nedėsiu. Taigi net ir neturim jos.
Teko girdėti ir skaityti labai daug prieštaringų nuomonių apie vaikštynes, todėl nusprendžiau, kad jos mums nereikia. QUOTE(linciukasok @ 2007 11 14, 17:32) as retsykiais idedu pasiklausyti muzikos,pazaisti,man labai patogu,kaip ka nors darau as pradejau ja deti nuo 4men,bet tik keliom minutem,ji graziai perstumia ja nuo vieno galo iki kito ir tuom p[asibaigia,ilgiau neleidziu Nuo 4 mėn? Papildyta: QUOTE(JSedbaraite @ 2007 11 13, 21:14) Tema apie vaikštynes jau yra, netingėkit pasinaudoti paieška.
Daug skirtingų nuomonių apie vaikštynes ir mes girdėjom
Daug nuomoniu apie vaikstynes,bet jei gu jo skenkia,kam tada yra gaminamos ir tt.Daug kas vaikui kenkia ir miesto uzterstas oras,ir nieko nepakeisi,i miska nevaziuosi gyventi kol maziukai uzaugs. Mano jau ismoko ropoti,tai i vaikstyne retai idedu,kai ka nors darau. Tikrai nepakenke mano mazylei
\mes turejom vaikstyne nuo 8 menesiu ir jau nebeturim - sudevejom
vaikas laisvai keliavo po kambarius, neverke kai likdavo vienas kambary, nes mus rasdavo - ateidavo. Kai vaikstyne suplyso, nupirkom dabar kaledoms stumduka, dar anksciau - masina-paspirtuka. kol kas nei vienas netinka QUOTE(shara @ 2007 11 14, 14:18) O mes vaikstyne visai nesinaudojam nors ir turim, manau kad tai visai nereikalingas daiktas, na bent jau mums Pritariu
Na nera gerai tos vaikstynes bet juk nesedi joje vaikas istisas dienas idedu tik tada kai reikia ir jai labai patinka. Gydytojai nerekomenduoja, bet jie daug ko nerekomenduoja o visko tikrai taip nedarom kaip liepia gydytojai. O dedama i vaikstyne visada apaunu batukus tai ji nesistoja ant pirstu galu.
mes irgi pries vaikstynes
nieko ten gero, o tos mamos, kurios jau niekaip neapseina, tai zinokit, kad negalima laikyti ilgiau nei 15min per viena karta
As irgi buvau nusistacius pries vaikstynes.
Bet vaikas sveria 10.5kg ir jam nusibodo guleti ant nugaros, jis pavargsta guleti ant pilvo, o ka tada daryti? tai va pries 2 dienas nuvaziavau ir nupirkau as vaikstyne, kurios sakiau nepirksiu. Tai as ten ji idedu tik keliom minutem, PVZ kol batus uzsiaunu i lauka eiti, ar i wc nulekti. O jam kaip idomu, jis juokiasi tampo viska. nuva. Vaziuoti neleidziu, tik biski aplinka pakeisti.
As svarstau ar verta tą vaikštynę pirkti, gi jos mažai reikia, kai prisimenu pirmasis mano vaikas pradėjo vaikščioti 8 mėn, tai kažkaip ne labai ir naudojomės ta vaikštyne, o su mažaja net nežinau
QUOTE(iloniux @ 2007 12 07, 19:22) Na nera gerai tos vaikstynes bet juk nesedi joje vaikas istisas dienas idedu tik tada kai reikia ir jai labai patinka. Gydytojai nerekomenduoja, bet jie daug ko nerekomenduoja o visko tikrai taip nedarom kaip liepia gydytojai. O dedama i vaikstyne visada apaunu batukus tai ji nesistoja ant pirstu galu. butent ne viska darome,ka gydt sako
Turėjom, naudojom, užaugom, vaikščiot mokam, kojos tiesios. Naudojau ją su saiku.
labas vakaras.Siandien isigijom vaikstyne,o kai tik norejau pastatyt savo dukryte i ja pradejo isteriskai verkti
paprasciaisiai vaikui reikia apsiprasti su nauju daiktu ypac jei ji sodriu spalvu ir dar groja visaip tai gali vaika is pradziau isgazdinti. palikit ja kambaryje kartu su zaislais kad ji apsiprastu su ja, tegu pati paciupineja, paragauja
o del to kad vaikstyne jum reikalinga kad neturit kur padeti vaiko...tai padekit ant grindu, juk tikrai nenukris nuo niekur mes pvz ant grindu sudedem toki va panasu kilimeli http://www2.senukai.lt/LTU/catalogue.aspx?...id=000050889724 ant jo nesalta, nekieta, jis zaismingas ir vaikas puikiausiai gali ant jo vartytis, sliauzti, mokintis ropoti, zaisti ir t.t. musiske ant tokio kilimelio dienas leidzia nuo tada kai ismoko apsiverti ant pilvo mazdaug nuo 3 men
Man irgi problemėlė kažką pasidaryti, bet aš ją sodinu ant kilimo ir pridedu krūvą žaislų. Aišku, po kiek laiko randu ją po lova, kokiam kampe, ar lendančią po stalu. Bet žinau, kad niekur nenukris, nieko pavojingo žemai nėra, kad paimtų. Vaikštynės dėl to nesiruošiu pirkt...
santa252, o jūsų lovytės kraštai labai žemai, kad gali persisverti? Ir nepasikelia daugiau? Maniškė irgi jau lovytėj vaikštinėja, bet kad persisvertų, tai abejoju-iki krūtinės lovytės kraštas
o nuo keliu maneseliu galima vaika i vaistyne sodinti
QUOTE(santa252 @ 2008 01 12, 01:09) jau vien del sito sakyciau, kad dar gerokai per anksti jusu mergytei ta vaikstyne. as leisciau jai guleti ar sedeti ant grindu, duociau keleta zaisliuku, ar rakandu (saukstu, nedideliu puodu su dangciais ar pan.). jei nepriimtina leisti vaika ant grindu - isigyciau manieza, kuriame vaikelis galetu zaisti su zaisliukais ar prisilaikydama zingsniuoti aplinkui ir tt.
Aciu mamytes uz visus atsakymus.manoji dar ropot nemoka visiskai
Sveiki, del vaikstyniu tai geriausia nuo puses metuku ,bet savo mazi pabandziau nou 4 men
Dabar gydytojai nepataria i vaikstyne vaiku sodinti del stuburiuko. O as dar neapsisprendziu.
QUOTE(sakirrrrra @ 2008 01 12, 16:30) o nuo keliu maneseliu galima vaika i vaistyne sodinti į vaikštynę vaikas ne sodinamas, o statomas, ir tik tuomet, kai pats tvirtai be pagalbos stojasi/stovi. tai iš tikro anksčių anksčiausiai tik virš 7 mėn, jei vaikas anksti pradėjo stovėti, o kartais tik nuo kokių 11 mėn. V aikštynėje kojytės turi būti šiek tiek sulenktos, kad atsistojęs pilnu paduku vaikas jau nebe sedėtų ir užpakaliukas būtų šiek tiek virš sėdynės. kitaip rizikuojate vaiką 'pakabinti' vaikštynėje, o jis išmoks remtis į grindis pirštų galiukais. ir būti joje rekomenduojama kuo mažiau. iš tikro, viena mamytė teisingai parašė- paprasčiausiai ant grindų vaikas irgi būna saugus. aš tai ir virtuvėje pasitiesdavau kilimėlį su žaislais, labai super veikdavo šaldytuvo magnetukai - vaikas prie šaldytovo atsistoja ir kokio 10 minučių visiška ramybė, nes bando nulupti ir atgal priklijuoti magnetukus. Santa 252 - man keista, kad sakai tavo mažiukė mažo ūgio, o jau bijai, kad iš lovytės išlips? mano pyplys tikrai didelio ūgio pagal savo amžių, bet tik dabar, 13 mėnesių jau beveik išlipa iš lovytės, tai jo ūgis 79 cm. Gal jūs dar nenuleidos lovytės dugno? ar keistai žemi jos kraštai... QUOTE(santa252 @ 2008 01 12, 17:41) Aciu mamytes uz visus atsakymus.manoji dar ropot nemoka visiskai Galima ant grindų ištiesti storą antklodę ar net kelias- bus vietoj kilimo
O man vaikštynės nepasiteisno
QUOTE(sakirrrrra @ 2008 01 12, 17:30) o nuo keliu maneseliu galima vaika i vaistyne sodinti ir man sake kad tik nuo 6 menesiu sodinti vaika,mes net ir vaikstine pirkom kai sujo 6 menesiai,bet nelabai as leidziu su ja vaikscioti
Kiek zinau vaikams nepatartina isvis tu vaikstiniu duoti. Daktare pasake, kad vaikiukams nereik duoti vaikscioti su vaikstynem, tai mes nepirkom.
o mes pries pora savaiciu nupirkom savo maziui vaikstynes, nes jau nebezinau kaip ji kitaip uzimt. Tai ispradziu nezinojo ka joje veikti, o po poros dienu jau lakste po namus. Ir dabar varineja visur tvarka daro namuose
Bet ilgai jose neisbuna pastebejau, pats pradeda verkslenti kai atsibosta ar pavargsta
I temos dali rasite cia
I dalis QUOTE(Valedy @ 2008 01 12, 22:53) Na manau,kad vaikštynė absoliučiai nereikalinga Nebent ,kad vaikas joje būtų įsodintas ,o mama taip turėtų laisvo laiko ir tinginiautų vietoj to,kad pati su vaiku vaikščiotų,kas daug geresnius rezultatus duoda Be to ortopedai visi kaip susitarę netvirtintų,kad vaikštynė neigiamai veikai vaiko pėdutės vystymąsi ne visi ortopedai... apie vaikstynes svarbiausiai sodinti ne per anksti ir nesant klubu dispazijai, taip pat neleis vaikui joje buti ilgiau nei valanda...
As neseniai nupirkau vaikstyne, nes gavau toki patarima is kitu mamu. Ir labai dziaugiuosi, nes dabar sunus gali mane sekioti kai tvarkau kambarius, ar virtuveja gaminu pietus. Jam labai patinka kad gali laisvai judeti po namus, nes sliauzioti ant grindu as neleidziu kadangi pas mus saltoka, is kart slogyte prisikabina
TUrėjom vaikštynę. Man ji gelbėjo tais atvejais, kai reikėdavo greitai ką nudirbti - valgyt paruošti ar pan. Nesu prieš as - tiesiog reikia saikingai.
mes neturim.pirkti irgi nezadu.
Leidziu maziui tiesiog laisvai replinet.jei reikia kad netrukdytu "ikisu " i gardeli.
gal kas zinot, ar yra vaikstyniu su guminiais krastais, kad nebraizytu sienu?
butu idomu kokios firmos gamina tokias vaikstynes?
Mes turejom, pradejau statyti vaika i vaikstynes kai pradejo pats sedeti
|