Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikštynės - bendra tema
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikiška "technika"
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Cansado
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 02 04, 15:34)
Nesu prieš as - tiesiog reikia saikingai.
*

drinks_cheers.gif

QUOTE(julima @ 2008 02 04, 21:20)
mes neturim.pirkti irgi nezadu.
Leidziu maziui tiesiog laisvai replinet.jei reikia kad netrukdytu "ikisu " i gardeli.
*

Mes irgi neturim ir neplanuojam artimiausiu metu pirkti, bandysim apsieit be jos (nemanau, kad vaikštynė padeda vaikui vaikščiot). Leidžiu dukrai roplinėt ant grindų, stebiu, kur įsikimba, ar saugiai stojasi..O kai reikia šiek tiek laisvo laiko, įdedu į maniežą, kuriame tarp žaislų mažė puikai leidžia laiką.. thumbup.gif
Sniega1
Zinot as buvau nupirkus, bet ji aisku iskrito is jos.., nes per auksta jai jau buvo, tai viena diena tik ir palakste smile.gif
*Lyra*
Mes neturime vaikstynes ir jos nepirksime smile.gif 3 men lankem manksta pas kineziterapeute ir jis sake, kad vaikstynes nedaro zalos vaikams tik tuomet, kai jie i jas dedami jau tuomet kai tvirtai stovi. Tai tuomet ji jau visai nereikalinga schmoll.gif O tevai kazkodel linke skubinti vaiko raida ir ar nesedinciu tupdo i vaikstynes, sokliukus ir t.t.
Tai zinoma, tik mano nuomone, bet tai ko gero itakoja ir tai, kad daug vaiku ploksciapedziu. Liudna ziureti ir gaila, kai paaugles avedamos aukstakulnius batus sleivuoja kaip meskuciai verysad.gif verysad.gif verysad.gif Tai gal vis del to neverta skubinti vaiku?....Bet aisku tai yra kiekvieno zmogaus lasivas pasirinkimas smile.gif
eladzius
as pirksiu
Deimantukas
Cia labai ne i tema, jei kam reiks vaikstynes, bus malonu atiduot pirkome cipoline hauck, kaip guli taip guli, jau isaugom, galim padovanot 4u.gif
cate
Mums vaikstyne paskolino draugai ir sake, kad nepakeiciamas dalykas. smile.gif Pradejau savo mergina deti i ja kai pati pradejo atsisesti ir jai visai patinka, nes gali laisvai lakstyti po namus, kol mama pagamina pietus ir sutvarko kambarius, zinoma ne istisai, o su pertraukelemis rolleyes.gif Manau jei vaikstynes butu toks blogis ir darytu didziule zala vaikams jos paprasciausiai butu uzdraustos prekyboje... g.gif
Kiekvienas dalykas naudojamas saikingai manau nepakenks (nereikia tik piknaudziauti tuom) mirksiukas.gif
gintaryte001
as ir uz vaikstynes nes maziukui patinka joje..jis uzsiima..nieko nebereikia...o ir as galiu apsitvarkyt ar pailset...vaiktyneje nereikalauja demesio jis uzsiemes ir nieko daugiau nereikia thumbup.gif aisku ja naudojam su saiku mirksiukas.gif
triule
QUOTE(Šponka @ 2008 02 06, 00:00)
drinks_cheers.gif
Mes irgi neturim ir neplanuojam artimiausiu metu pirkti, bandysim apsieit be jos (nemanau, kad vaikštynė padeda vaikui vaikščiot). Leidžiu dukrai roplinėt ant grindų, stebiu, kur įsikimba, ar saugiai stojasi..O kai reikia šiek tiek laisvo laiko, įdedu į maniežą, kuriame tarp žaislų mažė puikai leidžia laiką..  thumbup.gif
*

mano nei vienas niekada nesliauziojo, taigi vaikstyne mums buvo labai reikalinga ir jokio neigiamo rezultato nematau biggrin.gif o manieze irgi budavo jau tik tada, kai vaiksciot ismoko- neidomu ten tupet pastoviai, max 5-10min. kiekvienam vaikui savo smile.gif
Sirana
Mano sunsu vaikstyne labai mego. Pries 7 metus dar nebuvo labai daug pasisakoma ir pries ju zala, tad mes mielai ja naudojomes. Su dukryte viskas buvo ne taip - vaikstyneje ji nebudavo, verkdavo, tekdavo istraukt vos po keliu minuciu. Taip kad vaikstyne nesinaudojom.

Mano rekomendacija: pries perkant vaikstyne, pabandykite pasiskolinti is draugu, pazistamu, paziurekite, ar patiks ji jusu vaikui, kaip jis reaguos. Nes gali buti, kad visai nepripazins tokio "gero daikto" ir bus veltui isleisti pinigeliai. smile.gif
siuzanike
Mes labai megstam sliauzioti.Vaikstom isikibe i ka nors.Labai megstam buti savarankiski.Jau kuris laikas nedraugaujam su vaikstyne.Ar tai nera blogai?Ar be jos pradesim zengti piruosius savarankiskus zingsnelius nebijodami?
Klepesova
Vaikštynė- va kas blogai. Galite man prieštarauti kiek tik norite- tačiau man sesutė nerekomendavo pirkti vaikštynės. Ir ką gi? labai džiaugiuosi. Mano princesei 11 mėnesiukų ir 13 dienų- žengia kaip didelė- jokių ten pirštų galais nėra. Vaikšto- nešiojasi daiktus, bando bėgti- bet yra atsargi- jei kas viską meta ir atsiremia rankytėmis į grindis. Kartu su vaikščiojimu ji išmoko ir atsargumo. Vaikštynės vaikai- priešingai- labai sunkiai išmoksta sustoti ir pasiremti rankytėmis.

Na trumpiau- leiskite savo mažąjai pačiai išmokti pasiekti tašką B kartu galite daryti kaip mes- iš pradžių abi rankytes laikėme- po to tik vieną laikėme vaikščiodami. kai reikia valgyti o esame kambaryje- pasiimi vaiko vieną rankytę ir labai pamažu eini į virtuvę... pavalgę- eidavome į vonią- nusiprausti veiduką ir rankytes, po to gryždavome į kambarį... Na to pasekoje mažylė jau 9 mėnesiukų ir 1 savaitės pati žengė [pirmuosius žingsnelius- niekur neįsikibusi... 9 su puse- perėjo pusę kambario (po to ilga pertrauka) ir 10 mėnesiukų pradėjo vaikščioti jau visai- O dabar tik spėk paskui... wub.gif
Grigė
Mums iki vaikštynės dar toli, bet poliklinikoj sakė, kad priimtas bendras medikų nutarimas - vaikštynės blogai, o kodėl tai net nežinau.... g.gif
Klepesova
Labai paprasta: vaikas turi išmokti vaikščioti pilna pėda. Vaikštynėje vaikai stumiasi pirštų galais- taip Jiems smagu- net neabejoju- jie kolidoriuose išvysto išties įspūdingus greičius (pati mačiau) tačiau taip vystosi netaisyklingai laikysena ir raumenukai. vaikas įsitveria į vaikštynę- visas kūnelis "pasineša" į priekį ir galiausiai pradeda stumtis. Manau kad jei turi labai daug pinigėlių- gali sau leisti tokią vaikštynę vien pramogai- taip kaip sūpynęs, tačiau taip kaip elgiasi daugelis tėvelių- per parą po kelias valandas laiko vaikštynėse vien tam kad vaikas ramus- manau- kad nelabai galima. Geriau jau tegul išmoksta vaikščioti pati- o vaikštynės- visokie pavadėliai, pasaitėliai... ne tai nei sveika nei gerai. nesakau- patogu- tačiau nėra sveika.

O šiaip- manau kad net jei ir mėgstat vaikštynes- jei vaikas ir išmoko pirštukų galais vaikščioti- masažiukai, mankštelės- batukai- ir viskas išsitaisys. Tagis tik nuo tėvelių priklauso...O vaikštynė- tai pinigai į balą. tongue.gif Tačiau čia tik mano nuomonė...
baltė
Čia nėra vieningos nuomonės (net ir gydytojai nesutaria, bet dauguma yra prieš), esu prieš vaikštynę, jos nenaudoju ir nežadu naudoti (t.y. duoti naudoti vaikui), tačiau taip pat manau, kad kas su saiku, tai nepakenks.
mylimuke
QUOTE(Klepesova @ 2008 02 18, 11:24)
Vaikštynė- va kas blogai. Galite man prieštarauti kiek tik norite- tačiau man sesutė nerekomendavo pirkti vaikštynės. Ir ką gi? labai džiaugiuosi. Mano princesei  11 mėnesiukų ir 13 dienų- žengia kaip didelė- jokių ten pirštų galais nėra. Vaikšto- nešiojasi daiktus, bando bėgti- bet yra atsargi- jei kas viską meta ir atsiremia rankytėmis į grindis. Kartu su vaikščiojimu ji išmoko ir atsargumo. Vaikštynės vaikai- priešingai- labai sunkiai išmoksta sustoti ir pasiremti rankytėmis.

Na trumpiau- leiskite savo mažąjai pačiai išmokti pasiekti tašką B kartu galite daryti kaip mes- iš pradžių abi rankytes laikėme- po to tik vieną laikėme vaikščiodami. kai reikia valgyti o esame kambaryje- pasiimi vaiko vieną rankytę ir labai pamažu eini į virtuvę... pavalgę- eidavome į vonią- nusiprausti veiduką ir rankytes, po to gryždavome į kambarį... Na to pasekoje mažylė jau 9 mėnesiukų ir 1 savaitės pati žengė [pirmuosius žingsnelius- niekur  neįsikibusi... 9 su puse- perėjo pusę kambario (po to ilga pertrauka) ir 10 mėnesiukų pradėjo vaikščioti jau visai- O dabar tik spėk paskui... wub.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Nesu sutikus nė vieno mediko, kuris pritartų vaikštynėms. Jos neturime ir visiškai nereikia. Kur nori, nuropoja pati. O vaikščiot išmoks, kai bus laikas, niekur dukros neskubinu. Liko paskutinis žingsnis- pasileisti ir eiti, viso kito išmokom be vaikštynių ir visokių gudrybių. Užtat dabar yra atsargi, nes žino, kad jos niekas nelaiko. ax.gif
vasaros_saule
QUOTE(mylimuke @ 2008 02 18, 14:29)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  Nesu sutikus nė vieno mediko, kuris pritartų vaikštynėms. Jos neturime ir visiškai nereikia. Kur nori, nuropoja pati. O vaikščiot išmoks, kai bus laikas, niekur dukros neskubinu. Liko paskutinis žingsnis- pasileisti ir eiti, viso kito išmokom be vaikštynių ir visokių gudrybių. Užtat dabar yra atsargi, nes žino, kad jos niekas nelaiko. ax.gif
*

drinks_cheers.gif saunuoliai. Musu maziukei po savaites bus 11 men ir ji jau viena pastovi, viska ismoko pati, be jokiu vaikstyniu pagalbos ir as tuo labai dziaugiuos. O kiek mes kovojom su mano seima, kurie gal bent kelis kartus siules nupirkt vaikstyne doh.gif doh.gif jiems atrodo, kad mes vaikui pinigu gailim doh.gif doh.gif O man atrodo, kad net jei ji pirmus zingsnius zengs veliau, bet bent zinosiu, kad tai padare pati tam pribrendo.
O vaikstynes trukumu yra daug - jau mineta netaisiklinga padetis, vaiksciojimas ant pirstu galiuku, neziurejimas ir nematymas kliuciu ant zemes, patogumas tevams, bet ne geris vaikuciams....
mylimuke
QUOTE(vasaros_saule @ 2008 02 18, 18:55)
drinks_cheers.gif  saunuoliai. Musu maziukei po savaites bus 11 men ir ji jau viena pastovi, viska ismoko pati, be jokiu vaikstyniu pagalbos ir as tuo labai dziaugiuos. O kiek mes kovojom su mano seima, kurie gal bent kelis kartus siules nupirkt vaikstyne doh.gif  doh.gif  jiems atrodo, kad mes vaikui pinigu gailim doh.gif  doh.gif  O man atrodo, kad net jei ji pirmus zingsnius zengs veliau, bet bent zinosiu, kad tai padare pati tam pribrendo.
O vaikstynes trukumu yra daug - jau mineta netaisiklinga padetis, vaiksciojimas ant pirstu galiuku, neziurejimas ir nematymas kliuciu ant zemes, patogumas tevams, bet ne geris vaikuciams....
*

Mes iki šiol kovojam biggrin.gif Aš ir maniežui nelabai pritariu (jį irgi įkyriai siūlo doh.gif ), manau, kad geriau, kai vaikutis būna laisvai, tereikia tik pašalint pavojingiausius dalykus. Kaip kitaip išmoks atsargumo, kaip sužinos, kad stalo kampas bus "popa". O kuo toliau, tuo vaikai judresni bus, geriau, kad iš anksto mokytųsi, kas galima, o kas ne. O jei vaikas visą laiką bus suvaržytas kažkokiais mechanizmais, tai kaip paskui bus, kai bus laisvas- puls prie visko, ko negalėjo paimti, padaryti, išbandyti g.gif
Mūsiškė, keletą kartų skaudžiau šleptelėjus ant užpakalio dabar sėdasi gražiai ir atsargiai. O ar su vaikštyne taip būtų- neturėtų galimybės šleptelt biggrin.gif
twiggyam
o mes naudojome vaikstyne thumbup.gif ir nieko nematau tame bloga. mergaite jau zengia pati pirmuosius zingsnius ir puikiai supranta kad niekas jos nelaiko. yra labai atsargi. kai pradejo jau pati zingsniuoti , jos i vaikstuka net neikisi. dabar ji atsiremia i ji ir stumdo kaip stumduka ir vaiksto. mes labai patenkinti, o vaikstyne gavome dovanu tai nei pinigus i bala ismeteme nei dar ka. vaikstukas su muzikytemis ir uzsiemimais. o aplinka jinai galejo pazinti ir su vaikstuku, puikiai visur privaziuodavo ir prisiparkuodavo lotuliukas.gif

taigi manau jei ne per daug, tai nera kenksminga.
ir as nors minutelei galedavau atsigulti ir paguleti pagaliau akis uzmerkus ir nesijaudinti, kad kazkas negero jai gali nutikti.
Breira
QUOTE(Klepesova @ 2008 02 18, 12:38)
Labai paprasta: vaikas turi išmokti vaikščioti pilna pėda. Vaikštynėje vaikai stumiasi pirštų galais- taip Jiems smagu- net neabejoju- jie kolidoriuose išvysto išties įspūdingus greičius (pati mačiau) tačiau taip vystosi netaisyklingai laikysena ir raumenukai. vaikas įsitveria į vaikštynę- visas kūnelis "pasineša" į priekį ir galiausiai pradeda stumtis. Manau kad jei turi labai daug pinigėlių- gali sau leisti tokią vaikštynę vien pramogai- taip kaip sūpynęs, tačiau taip kaip elgiasi daugelis tėvelių- per parą po kelias valandas laiko vaikštynėse vien tam kad vaikas ramus- manau- kad nelabai galima. Geriau jau tegul išmoksta vaikščioti pati- o vaikštynės- visokie pavadėliai, pasaitėliai... ne tai nei sveika nei gerai. nesakau- patogu- tačiau nėra sveika.

O šiaip- manau kad net jei ir mėgstat vaikštynes- jei vaikas ir išmoko pirštukų galais vaikščioti- masažiukai, mankštelės- batukai- ir viskas išsitaisys. Tagis tik nuo tėvelių priklauso...O vaikštynė- tai pinigai į balą.  tongue.gif Tačiau čia tik mano nuomonė...
*

drinks_cheers.gif auginu 3 vaikus ir nė vienam gydytojai nerekomendavo vaikštynių( nei prieš 10 metų,nei dabar) ,priešingai - patarė jų vengti.
Raideles
Vaikštynė - vienas iš nereikalingų daiktų vaikui auginti.
Jau geriau nupirkti kokį stumiamą daiktą, kad vaikas galėtų įsikibęs eiti pats.
kysulia
Mes taip pat vaikstynes nenaudojam ir nenaudosim, jau nuo 5 men gydytojai pasake, kad vaikstynes nereikia ir protingi tevai i ja vaiko nededa. Aisku nieko nenutiks, jei trumpam mamytes ideda i ja vaikucius, jei turi sau ka greit pasidaryt, o siaip isvados tokios, kad vaikstyne patogu tevams, bet tikrai nera gerai vaikui doh.gif
Arsua32
Abu vaikuciai naudojo vaikstynes, bet ant pirstu galiuku nei vienas nevaiksciojo. Mazasis maziau dziaugesi vaikstyne, nes nuo 10 men. sedejome kaime beveik 2 menesius, o ten salygu nebuvo lakstyt su vaikstyne, tai po to ir pats nenorejo smile.gif Cia kaip sakoma, kiek mamu, tiek nuomoniu. Tik galbut veliau pradejome savarankiskai vaikscioti, didesnis, kuris daugiau naudojo 1.2 metu., o mazasis 1.1 metu smile.gif
Vaikstyne pradejome naudoti nuo 7 men, ne anksciau, kai vaikas jau gerai savarankiskai sedi smile.gif
Treja
Naudojom ir nesu nieko prieš...Pradėjo vaikščioti abi 11 mėn. ir ne ant pirštų galų smile.gif
prokruste
musu gydytoja nepatare naudoti vaikstynes, nes maziui padidejes raumenu tonusas. Kai bandai pastatyti, i zeme remiasi su pirstukais. Sake, kad paskui ir vaikscios ant pirstu galu.
Sunderu
QUOTE(Grigė @ 2008 02 18, 13:23)
Mums iki vaikštynės dar toli, bet poliklinikoj sakė, kad priimtas bendras medikų nutarimas - vaikštynės blogai, o kodėl tai net nežinau....  g.gif
*

Todel kad vaikstyneje vaikutis daugiau eina ant pirstu galu.Mano ,kai pradejo stoveti,tai tik ant pirstu galu. doh.gif Tokiems vaikuciams vaikstyne grieztai draudziama.
Ausre_
QUOTE(twiggyam @ 2008 02 18, 20:16)
o mes naudojome vaikstyne  thumbup.gif  ir nieko nematau tame bloga. mergaite jau zengia pati pirmuosius zingsnius ir puikiai supranta kad niekas jos nelaiko. yra labai atsargi. kai pradejo jau pati zingsniuoti , jos i vaikstuka net neikisi. dabar ji atsiremia i ji ir stumdo kaip stumduka ir vaiksto. mes labai patenkinti, o vaikstyne gavome dovanu tai nei pinigus i bala ismeteme nei dar ka. vaikstukas su muzikytemis ir uzsiemimais. o aplinka jinai galejo pazinti ir su vaikstuku, puikiai visur privaziuodavo ir prisiparkuodavo lotuliukas.gif

taigi manau jei ne per daug, tai nera kenksminga.
ir as nors minutelei galedavau atsigulti ir paguleti pagaliau akis uzmerkus ir nesijaudinti, kad kazkas negero jai gali nutikti.
*

mes irgi vaikstyne gavom dovanu, o seip buciau tikrai nepirkus smile.gif bet, kad jau dovanojo tai ..bene laikysi supakuota rolleyes.gif nemanau, kad pusvalandis vaikstyneje labai jau pakenktu ax.gif o ir vaikui koks EFEKTAS, pirmi susipazinimai su aplinka, tiesiog akys blizga is laimes biggrin.gif zinau daug vaikuciu, kurie lakste su vaikstynem, ir nieko...dabar puikiai laksto be ju thumbup.gif turbut vaikstyne tai vienas is daugeliu irengimu, kurie arba gali buti arba ne (kaip maistelio sildytuvai, sterilizatoriai, supynes, nesiokles, migdukai ir tt...)
Ramunita
joa,aš irgi manau,kad kiek mamų-tiek ir nuomoniųsmile.gif dėl visko kyla diskusijųsmile.gif kai kada mamos nudiskutuoja taip,kaip joms patogiau ir geriau ax.gif pvz. nesodina vaiko į auto kėdutę-neva stuburas krypsta, vaikui ten nepatogu,geriau pas mamą ant rankų...Na,vaikui gal tuo momentu ir geriau pas mamą ant rankų,bet avarijos atveju yra kitaip...Viena mama man net į až rašė,kad jai medikė sakė (ir ne viena),kad nuo kėdutės gali krypti stuburiukas-tai paprašiau kokio tyrimuko,kad tai įrodytų-tyla mirtina smile.gif
Vat man įdomu būtų pasiskaityt,kur kas nors rašo,kad vaikštynės-blogis:) nu kokį straipsniuką ir pan g.gif
mamacka23
sveikutes 4u.gif mes vaikstyne dziaugemes nu 6 menesiuku ir va padarem klaida blush2.gif kai reikejo jos atsisakyti vaikiukas pradejo klisai kojytes statyti ir ant pirstu galiuku vaiksciot blink.gif tada tai parodziau gydytojai ir ji iskart masaziukus prirase,po masazu kurso tos nesamones baiges visiem laikam ir vaikiukas po menesiuko jau labai graziai pats vaiksciojo thumbup.gif sesele sake kad taip buvo del to kad per anksti vaikstyne pradejom naudot,patare to daikto isvis geriau nenaudot.
lapinuke84
Mes naudojam nuo 7 menesiu ir thumbup.gif ,pats padare pirmus zingsnius nuo 10,5men,dabar buna kad stojasi ant pirstu galu,bet gydytoja sake kad cia visiskai normalu,dauguma vaiku pradeda taip vaikciuoti ir vaikstines cia ne prie ko.
vasaros_saule
QUOTE(Ramunita @ 2008 02 19, 15:42)
joa,aš irgi manau,kad kiek mamų-tiek ir nuomoniųsmile.gif dėl visko kyla diskusijųsmile.gif kai kada mamos nudiskutuoja taip,kaip joms patogiau ir geriau ax.gif pvz. nesodina vaiko į auto kėdutę-neva stuburas krypsta, vaikui ten nepatogu,geriau pas mamą ant rankų...Na,vaikui gal tuo momentu ir geriau pas mamą ant rankų,bet avarijos atveju yra kitaip...Viena mama man net į až rašė,kad jai medikė sakė (ir ne viena),kad nuo kėdutės gali krypti stuburiukas-tai paprašiau kokio tyrimuko,kad tai įrodytų-tyla mirtina smile.gif
Vat man įdomu būtų pasiskaityt,kur kas nors rašo,kad vaikštynės-blogis:) nu kokį straipsniuką ir pan g.gif
*

na apie auto-kedute tai dar neteko girdet, kad tai pavojinga doh.gif matyt mazai forume knisuosi blush2.gif
o del vaikstynes tikrai gydytojai nepataria. Pati gyvenu Prancuzijoje, jau pirma karta kai lankemes pas gydytoja buvo duotas lankstinukas, kuriame paaiskinta kodel vaikstyne blogai, straipsniu (prancuziskai) irgi ne viena ir ne du skaiciau. Aisku vaikai uzauga ir su jomis, mano ir sesuo ir brolis saviskius uzaugino su vaikstynemis, dabar beveik jau paaugliai ir vaiksto tikrai normaliai, nei klisi, nei ka, bet auginant kudiki svarbu ne tik tolima ateitis, bet ir 'cia ir dabar' smile.gif
aukaja
Aš taip pat negaliu žiūrėti, kai vaikiukus nuo 5 mėn į vaikštynes sodina doh.gif Ir sako "va, mūsų anksti vaikšto ir kojos neklišos". Nesuprantu tokio tėvų požiūrio schmoll.gif Mano nuomonė, vaikštynė nėra gerai (kiek teko skiatyti). Ją mes turime, bet pradėjom naudoti tik dabar (esam 8 mė,)Sūnus gerai sėdi, tai trumpam pasodinu, bet jam pačiam ji nelabai patinka, nes viską nori matyti, ką aš aukštai darau. tad jei šalia ropoju, dar pavaikšto, bet jei ką gaminu - jam daug įdomiau stebėti ax.gif gal priprat viską matytim, nes nešiodavau jį slinge, tad žemai jam vienam - neįdomu schmoll.gif Visiškai pritariu mamoms, kurios sako, kad vaikas nemoka išvengti kliūčių ir kt.
pukute m
QUOTE(Treja @ 2008 02 19, 11:55)
Naudojom ir nesu nieko prieš...Pradėjo vaikščioti abi 11 mėn. ir ne ant pirštų galų smile.gif
*

Ir as ne pries smile.gif Pirmaji sunu i vaikstyne isodinom 6 men.Vaiksciot pats pradejo 8,5 men. ir visai ne pirstu galais schmoll.gif .Antraji taip pat nuo 6 men.-ir nepastebejau kad eitu pirstu galais smile.gif .Jam dabar beveik 8 men.Pats stovi laikydamasis,vaiksto vedamas uz vienos rankytes.Ir nesijauciu as durna,kaip cia viena mamyte rase 4u.gif
pukute m
QUOTE(dabej @ 2008 02 05, 02:47)
gal kas zinot, ar yra vaikstyniu su guminiais krastais, kad nebraizytu sienu?
butu idomu kokios firmos gamina tokias vaikstynes?
*

NAKKO firma.Ju yra ,,Vaikutis,, parduotuveje mirksiukas.gif
siuzanike
Aciu visom mamytem uz nuomones.Na,pavaiksto mazylis ant pirstu galu,bet atsargus yra.Sedasi graziai,atsistoja.Moka nulipti nuo lovos atsargiai pats.Megsta kartais pastumdyti vaikstyne.O siaip jos mes ir nepirkome.Gavome dovanu krikstynu proga.Is pradziu ji mum l patiko.Tik varinedavom,bet db jau nebe.Tai ir nesodiname.O automobiline kedute naudojam.Tik joje negalim issedeti,kai masina stvi.Pradejus vaziuoti,viskas buna puiku.Megstam dairytis pro langus.
ragnez
QUOTE(Ramunita @ 2008 02 19, 15:42)
*

ramunita, tavo palyginimas yra labai nevykes. autokedutes paskirtis yra apsaugoti naujagimi ir kudiki vaziuojant automobiliu, jei ivyktu avarija. tai lygiai tokia pati saugos iranga, kaip saugos dirzai ir oro pagalves automobilyje.

o stai vaikstyne - tiesiog eilinis zaislas. nelabai seniai skaiciau, kad vaikstynes buvo sukurtos tam, kad neigalus vaikai galetu mokytis vaikscioti, savarankiskai judeti. tuo tarpu sveikam kudikiui, kuris pats sugeba ropoti, stotis, sestis ir tt tokiu "protezu" tikrai nereikia. taip, vaikstyne dar nevaikstanciam kudikiui suteikia galimybe laisvai ir greitai nukeliauti is vienos vietos i kita. taciau atima galimybe lavinti kitus kunelio raumenis (kaip ropojant keturiomis), atima galimybe paciam stotis prisilaikant uz daiktu, atsisesti, pasisukti, atsitupti, pasilenkti nukritusio zaislo, atsigulti ant pilvo, vartytis ir tt. zodziu, vaikas vaikstyneje yra ikalintas ir priklauso nuo tevu malones - kiek ji mama itupdziusi laikys...
Volsebnica
i vaikstynes pradejau sodint nuo 5 su pusio menesio, iskart tik sedejo, manau leidau jai per daug juose buti, taigi su vaikstyne atsisveikinom tik 11 men, bet dabar mergytei jau 1 metyukai ir 15 dienu ir dar nevaiksto,. nors musu seimoj visi velai pradejo vaiksciot, zinau kad vaikstukai labai paderda mamai, neisivaizduoju kaip gaminciau be vaikstyniu
Papildyta:
Mums jau metkai, o vis dar sliauziam dar nebandom stotis...user posted image
mylimuke
QUOTE(Ramunita @ 2008 02 19, 16:42)
*

Dėl autokėdučių iš dalies tiesa. Joje galima laikyti ne ilgiau kaip valandą, nes tikrai pavargsta stuburiukas. Todėl ilgose kelionėse patariama dažnai sustoti, išlipti, "prasimankštinti". Bet dėl to vežiotis mamai vaiką ant kelių tikra nesąmonė būtų.

QUOTE(aukaja @ 2008 02 19, 19:29)
Aš taip pat negaliu žiūrėti, kai vaikiukus nuo 5 mėn į vaikštynes sodina doh.gif Ir sako "va, mūsų anksti vaikšto ir kojos neklišos". Nesuprantu tokio tėvų požiūrio schmoll.gif Mano nuomonė, vaikštynė nėra gerai (kiek teko skiatyti). Ją mes turime, bet pradėjom naudoti tik dabar (esam 8 mė,)Sūnus gerai sėdi, tai trumpam pasodinu, bet jam pačiam ji nelabai patinka, nes viską nori matyti, ką aš aukštai darau. tad jei šalia ropoju, dar pavaikšto, bet jei ką gaminu - jam daug įdomiau stebėti ax.gif gal priprat viską matytim, nes nešiodavau jį slinge, tad žemai jam vienam - neįdomu schmoll.gif Visiškai pritariu mamoms, kurios sako, kad vaikas nemoka išvengti kliūčių ir kt.
*

O tai kam tada sodini, jeigu pati nepritari vaikštynėms ir vaikas jos nenori? g.gif

QUOTE(ragnez @ 2008 02 20, 12:59)
o stai vaikstyne - tiesiog eilinis zaislas. nelabai seniai skaiciau, kad vaikstynes buvo sukurtos tam, kad neigalus vaikai galetu mokytis vaikscioti, savarankiskai judeti. tuo tarpu sveikam kudikiui, kuris pats sugeba ropoti, stotis, sestis ir tt tokiu "protezu" tikrai nereikia. taip, vaikstyne dar nevaikstanciam kudikiui suteikia galimybe laisvai ir greitai nukeliauti is vienos vietos i kita. taciau atima galimybe lavinti kitus kunelio raumenis (kaip ropojant keturiomis), atima galimybe paciam stotis prisilaikant uz daiktu, atsisesti, pasisukti, atsitupti, pasilenkti nukritusio zaislo, atsigulti ant pilvo, vartytis ir tt. zodziu, vaikas vaikstyneje yra ikalintas ir priklauso nuo tevu malones - kiek ji mama itupdziusi laikys...
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
JUSTITIA
Girdėjau tokį posakį, nežinau kiek procentį jis teisingas, bet iš dalies jam pritariu: "Nesodink vaiko - kol nesėdi, Nestatyk - kol neatsistoja, Nevesk - kol nevaikšto". Kam skubinti įvykius, ateis laikas ir pats atsisės, atsistos ir pradės vaikščiot.
Nesuprantu tų mamyčių, kurios "įmeta" vaiką į vaikštynę ir sako - o žiūrėk, jau jis vaikšto! doh.gif Tai Jūs ir mėnesio vaiką įkelkit į tą vaikštynę, ir jis jau eis lotuliukas.gif
deividaite
as dukryte nuo 10men tik istaciau i vaikstynes ir tik del to, kad ji labai norejo vaiksciot isikibus, o as laukiausi antro ir pilva ir nugara tempe pasilenkus kartu su ja lakstyt, tai tik del to pirkom vaikstynes...siaip manau butume ir apsieje g.gif dabar maziuka auginu, jam 5men ir sav, ir cia kazkuri mamyte rase, kad 5,5men isodino, tai as tikrai tokio mazuliuko dar nedesiu schmoll.gif ir ar isvis desiu, dar nezinau blush2.gif
Tigrine
Na mamytes tikrai taip negalima uzgarantuoti, kad vaikstyne - tikrai gerai, ar tikrai blogai. Savo dukryte sodinau nuo 7 menesiu, nezinau ar sutapimas ar siaip bet blogu pasekmiu nebuvo, tiesiog panele greit isvyste savo raunenis pajuto kad vaiksciot yra smagu ir greit nusprende kad vaikstynes jau jai nebereikia ir metuku ji jau lakste. Mano drauge labai smerke mane del vaikstynes, jos vaikutis tokio pat amziaus ir ji kategoriskai teige kad as darau klaida su ta vaikstyne. Ka mes turime siai dienai? Jos vaikutis dar lyg siol nemoka net taisiklingai statyti pedos. Kodel? nes nemato reikalo vaiskcioti, juk visur gali ir nuropoti, taip kad manau vaikstyne yra vertinga tada kada ji naudojama teisingai, savo laiku ir t.t. taip kad vieningos nuomones cia negali buti !!! Nuo kiekvieno vaikucio individualiai priklauo ar jam naudinga vaikstyne ar ne, mano dukrytei vaikstyne praverte, o antram vaikuciui ar reikes vaikstynes as spresiu pagal suituacija, o ne pagal gandus ar pagal kazkokia nepagrista nuomone mirksiukas.gif
oveja
vieni taip sako kiti taip mamos darykit kaip jums atrodo geriau,mes irgi su vaikstine nuo 6men irsakiciau mamai nepakeiciamas dalykas nors gali psitvarkiti,valgit padaryti ramei super as uz vaisktines thumbup.gif
minik
QUOTE(Tigrine @ 2008 02 23, 01:47)
Na mamytes tikrai taip negalima uzgarantuoti, kad vaikstyne -  tikrai gerai, ar tikrai blogai. Savo dukryte sodinau nuo 7 menesiu, nezinau ar sutapimas ar siaip bet blogu pasekmiu nebuvo, tiesiog panele greit isvyste savo raunenis pajuto kad vaiksciot yra smagu ir greit nusprende kad vaikstynes jau jai nebereikia ir metuku ji jau lakste. Mano drauge labai smerke mane del vaikstynes, jos vaikutis tokio pat amziaus ir ji kategoriskai teige kad as darau klaida su ta vaikstyne.  Ka mes turime siai dienai? Jos vaikutis dar lyg siol nemoka net taisiklingai statyti pedos. Kodel? nes nemato reikalo vaiskcioti, juk visur gali ir nuropoti, taip kad manau vaikstyne yra vertinga tada kada ji naudojama teisingai, savo laiku ir t.t. taip kad vieningos nuomones cia negali buti !!! Nuo kiekvieno vaikucio individualiai priklauo ar jam naudinga vaikstyne ar ne, mano dukrytei vaikstyne praverte, o antram vaikuciui ar reikes vaikstynes as spresiu pagal suituacija, o ne pagal gandus ar pagal kazkokia nepagrista nuomone mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif Didele dalimi sutinku su sia nuomone. Be to, pridursiu, kad apie koki zmonijos isradima bebutu kalbama, visuomet bus ir pritarianciu, ir kritikuojanciu (o ypac, kai kalbama apie vaikams skirtas prekes). As irgi labai intensyviai rinkau info apie vaikstyniu galima zala, pries sodindama i ja savo vaika, netgi konsultavausi su ortopedais, ir vis tik likau prie nuomones, kad jei vaikas noriai joje sedi ir patogiai jauciasi, tikrai nieko blogo ja pasivazineti pora menesiuku. Tiesiog manau svarbiausia nepaankstinti to sodinimo i vaikstyne ir issirinkti kokybiska is dideles pasiulos (t.y. tokia, kur tinkamai butu reguliuojamas aukstis, kad vaikiukas nesedetu nei per aukstai, nei juolab per zemai ir negautu apkrovos stuburui). Mano vaikutis lakste kaip vijurkas gal 2 men, o paskui staiga pats nebenorejo i ja sestis, ir neilgai trukus pradejo pats vaikscioti biggrin.gif .
WWWgarba
Sveikutes, as uz vaikstyne esu, nes pastovus vedziojimas uz rankyciu ar nesiojimas visa diena nera ir mamai gerai. Pavarkasta ir mama o paskui ir noro su vaiku ziasti nera. As saviske istaciau smile.gif jei galima taip issireiksti, 7 men ir jai l;abai patiko dabar buna palaksto, o ir man lengviau galiu darbus nudirbti, kambarius susitvarkyti, paskui vel pavedzioju uz rankyciu, tad vaikstynes tikrai labai labai padeda tiek mamai tiek leliui :)Jauciu dar koks menesiukas ir jau pati vaikscios savarankiskai smile.gif
mylimuke
QUOTE(Tigrine @ 2008 02 23, 02:47)
Na mamytes tikrai taip negalima uzgarantuoti, kad vaikstyne -  tikrai gerai, ar tikrai blogai. Savo dukryte sodinau nuo 7 menesiu, nezinau ar sutapimas ar siaip bet blogu pasekmiu nebuvo, tiesiog panele greit isvyste savo raunenis pajuto kad vaiksciot yra smagu ir greit nusprende kad vaikstynes jau jai nebereikia ir metuku ji jau lakste. Mano drauge labai smerke mane del vaikstynes, jos vaikutis tokio pat amziaus ir ji kategoriskai teige kad as darau klaida su ta vaikstyne.  Ka mes turime siai dienai? Jos vaikutis dar lyg siol nemoka net taisiklingai statyti pedos. Kodel? nes nemato reikalo vaiskcioti, juk visur gali ir nuropoti, taip kad manau vaikstyne yra vertinga tada kada ji naudojama teisingai, savo laiku ir t.t. taip kad vieningos nuomones cia negali buti !!! Nuo kiekvieno vaikucio individualiai priklauo ar jam naudinga vaikstyne ar ne, mano dukrytei vaikstyne praverte, o antram vaikuciui ar reikes vaikstynes as spresiu pagal suituacija, o ne pagal gandus ar pagal kazkokia nepagrista nuomone mirksiukas.gif
*

O kodėl mamos kuo greičiau nori vaikus išmokyti vaikščioti? Kuo ropojimas blogai? g.gif
Maniškė irgi dar pati nevaikšto, ir aš visai dėl to nesijaudinu tongue.gif
tali3
As naudoju vaistyne,nezinau kaip be jos issiversciau,nes be prieziuros nekur vaiko palikt negaliu,tai istatau i vaikstyne ir issimaudau,ir namus sutvarkau ir valgi padarau,bet anksciau maze kojites statydavo pilna pedute o po vaikstuku,ir sokliuko,atsiustoja ant pirstu galu
oveja
QUOTE(tali3 @ 2008 02 23, 16:59)
As naudoju vaistyne,nezinau kaip be jos issiversciau,nes be prieziuros nekur vaiko palikt negaliu,tai istatau i vaikstyne ir issimaudau,ir namus sutvarkau ir valgi padarau,bet anksciau maze kojites statydavo pilna pedute o po vaikstuku,ir sokliuko,atsiustoja ant pirstu galu
*

isaugs ir stoves normaleo thumbup.gif
SVETA K.
QUOTE(oveja @ 2008 02 23, 12:04)
vieni taip sako kiti taip mamos darykit kaip jums atrodo geriau,mes irgi su vaikstine nuo 6men irsakiciau mamai nepakeiciamas dalykas nors gali psitvarkiti,valgit padaryti ramei super as uz vaisktines thumbup.gif
*

ir as uz rolleyes.gif Mano vyresnioji ir be vaikstynes neropojo schmoll.gif ir vaikscioti pradejo 1 metuku
oveja
nuo kiekvieno leliuko priklauso vieni dar 8 men pradeda eiti kiti tik1.3men ateina laikas kiekvienam 4u.gif
ragnez
QUOTE(mylinti_ir_mylima @ 2008 02 22, 19:47)
as dukryte nuo 10men tik istaciau i vaikstynes ir tik del to, kad ji labai norejo vaiksciot isikibus, o as laukiausi antro ir pilva ir nugara tempe pasilenkus kartu su ja lakstyt, tai tik del to pirkom vaikstynes...siaip manau butume ir apsieje g.gif dabar maziuka auginu, jam 5men ir sav, ir cia kazkuri mamyte rase, kad 5,5men isodino, tai as tikrai tokio mazuliuko dar nedesiu schmoll.gif ir ar isvis desiu, dar nezinau blush2.gif
*

o mokytis vaikscioti labai padeda koks nors daiktas, kuri vaikas gali stumti priesais save ir eiti. buna pirkti specialiu "stumduku" - as savo maziui nupirkau tokia medini vezimeli-masina su auksta rankena, i kuria isitveres eina thumbup.gif tai varineja dabar tik spek gaudyt. bet svarbiausia, kad ne taip kaip vaikstyneje - bet kada gali ta zaisla pats paleisti, atsisesti ir nuropoti. thumbup.gif
erlin
o mes naudojames vaikstyne ir nematau cia nieko blogo juk vaikutis nepraleidzia joje visos dienos ir stumiames visai ne pirstu galais (kaip daug kas sako) o pilna pedute stato taigi nemanau kad ji mums kazkuo pakenks biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.