Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Bijo vaikų:(
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
sigitulka
Sūnui 2 metai 4 mėnesiai, bet jis visai nenori bendrauti su vaikais sad.gif . Jei kieme sutinka kitą vaiką, tai pradeda rėkti bijau, arba pagreitina žingsnius, kad greičiau pro jį praeitų...
Esu užrašiusi nuo balandžio mėnesio jį į darželį, bet nežinau, kaip reiks jį ten nuvesti, jei taip bijo vaikų? g.gif Į namus retai kas užeina su panašaus amžiaus vaikais, draugės turinčios vaikų, gyvena kitame mieste. Gal greičiausiai taip yra dėl to, kad nuo mažens mažai bendravo su vaikais? Gal jį į darželį vesti dar per anksti?
Psichologe
Tai siek tiek neiprasta, kad tokio amziaus vaikas taip bijo kitu vaiku. Gali buti, kad del to, jog mazai turejo galimybes su jais bendrauti. Jeigu dabar vesite i darzeli, tai tiketina, kad jis ten ne kaip jausis. Gal galite ji nuvesti i kokia mokyklele maziems vaikams, pvz., sestadienine- kad iprastu buti vaiku grupeje. Pradzioje pabukite kartu su juo, kad butu drasiau. Nestumkite per prievarta bendrauti su kitais vaikais. Tegul noras bendrauti, susidomejimas vaikais pabuna naturaliai.
Antakalnio vaiku poliklinikoje Ankstyvos korekcijos skyriuje psichologe Lina Svilpiene veda vaiku iki 3 metu grupes (nemokamai), kur vaikai turi galimybe susipazinti su kitais vaikais, pazaisti. Pasiteiraukite, gal priimtu (reiktu pasitikslinti, gal priima su siuntimu ir is kitos poliklinikos).
SuperMama
sigitulka

Maniškė panašaus amžiaus ir kartais taip atsitinka ir jai. Lankome kelias mokykleles. tai tų vaikų ji nebijo. Bijo nepžįstamų - iš kiemo, judrių vaikų, kurie staigia pradeda judėti arba bėgti. Tokių tiesa pasakius ir aš bijau ir nelabai mėgstu, nes jie bėga nežiūri kur, kelis kartus vos nepartrenkė mūsų.

Į darželį ketinu eiti kartu - savaitė po kelias valandas. ax.gif
Nes žinau, jei paliksiu vieną - vaikas patirs siaubingiausią iki šiol stresą savo gyvenime.
Tiesiog matau kaip ji reaguoja.
Nuėjome vieną kartą į Euroopą - turėjau lipti visur kartu su ją.
Kitą dieną - užlipau į viršų ir sedėjau ten nejudedama, tai ji pati visur lipo, tik sekė akimis kur aš esu.
Trečią dieną - panaši situacija.
Ketvirtą dieną - lipo viena, aš jau stovėjau ten kur ir skirta "mamoms" smile.gif. Ji tik žiūrėdavo į mano pusė.

Ir vaikų nebijojo, net su keliais susipažino. Taip kad labai rekomenduoju.
Ir vaikas pasimankština.
Jei nedirbi, galime kada kartu dienos metu nueiti. drinks_cheers.gif
Jurga
Musu dukryte irgi panasaus amziaus. Ir vaiku ji nustojo bijoti tik pries keleta savaiciu. Tikrai neseniai. Suaugusiu arba pora metu vyresniu vaiku ji nebijo, o bendraamziai jai turbut atrodo kazkokie nenuspejami biggrin.gif Kai vaiksciojom i mokyklele - tai nustojo bijoti ten esanciu vaiku, bet iniciatyvos draugystei nerode. Uztat kelios vadoves - jai labai patikdavo ir verzdavosi draugauti su jomis.
Kieme, jei pamatydavo toli ateinanti vaika is karto slepdavo uz nugaros kastuveli ar ka turedavo rankoj. Jei ranka budavo tuscia - tai kuri laika vis tiek slepdavo ja, kad nereiktu duoti labas doh.gif
Dabar jau lauke pati bando uzkalbinti praeinancius vaikus (bet tikrai ne visus) ir su bendraamziais, (jei buname sveciuose pvz.) mielai bando zaisti. Manau, kad tiesiog isaugo...
Manau, kad tokiame amziuje tai visai normalu rolleyes.gif
sigitulka
Ačiū už patarimus smile.gif . Buvom "Išdykėlių saloj" porą kartų. Pirmą kartą iš pradžių nedrąsiai jautėsi, į galą jau drąsesnis buvo, o antrą kartą tai visai vienas visur lakstė thumbup.gif . Tik va, viena bėda - įtariam, kad ten ir pasigavo rotavirusą. Ko gero, nereikėjo ten eiti, kai virusai siaučia g.gif .
Supermama, ačiū už pasiūlymą mirksiukas.gif , kada visai smagu būtų kur nors nueit drinks_cheers.gif , ir vaikai pabendrautų.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.