Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Auksaspalvis ruduo
Supermamų klubas > Bendras > Konkursai
Pages: 1, 2, 3
Rustė
Ruduo atėjo, prižarstė geltonų lapų, papuošė gamtą savo auksinėm spalvom. Kogero ir jūs jau turite gražių rudeniškos gamtos nuotraukų.
Pasidalinkite jomis , parodykite kokia graži gamta rudenį, koks nuostabus ir kerintis tas aukso spalvų žaismas, kokie tobuli rudens spalvų deriniai, ir lapų raštai...

Skelbiame naują fotokonkursą – „Auksaspalvis ruduo“!
Siųskite nuotrauką, kurioje užfiksavote rudeniškų peizažų, gražios gamtos kadrų (nebus tvirtinami vaizdeliai, fotografuoti pavasarį-vasarą-žiemą! Nuotraukose turi matytis tik gamta). Laukiame tikrai rudeniškų, įspūdingų foto.

Sugalvokite nuotraukai taiklų ir smagų pavadinimą. Nepamirškite užrašyti jį lietuviškomis raidėmis: ž,š,į,ė,ę,č,ą.

Dar prieš išsiųsdami nuotrauką konkursui, susipažinkite su bendrosiomis fotokonkursų taisyklėmis. Jas rasite čia

Pačios įspūdingiausios konkurso nuotraukos bus įvertintos šauniais ir vertingais prizais: Supermamos firminėmis kuprinėmis!

Paraiškas pildykite čia
Nuotraukų laukiame 2007 10 29 – 2007 11 08
Už gražiausias nuotraukas balsuosime 2007 11 09 – 2007 11 18

user posted image
Likka
Bent jau man atrodo nenatūraliai šios nuotraukytės, bet dėl skonio nesiginčijama

auksinių lapų takas į rudenį..... atrodo pridėta spalvų
Ruduo Rubikiuose... labai jau paspalvinta nuotrauka
Rudeniu degantys medžiai... kyla įtarimų dėl spalvos, ar gyvenime tokie medžiai būna, gal... negali žinot
pirmsios rudens spalvos.... kaip nupieštos

Nepriimkit asmeniškai, nuotraukos labai gražios ir įdomios, bet man prie širdies natūralios spalvos, atspindinčios tikrą rudens grožį. O nuspalvinti galima labai įvairiai g.gif Tiesiog nesąžininga kitų nuotraukų atžvilgiu. Bet jei konkurso sąlygose nenumatyta, kad negalima redaguoti nuotraukų, tada tai ginčitinas klausimas

Visiems dalyviams linkiu sėkmės 4u.gif
žirafėlė
Nu super man sis konkursas!Labai grazu,nors ir aki rezia kelios nuotraukeles. Visgi galim pasidziaugti,kad ruduo nera toks pesimistinis,kaip daugelis mano.Juk tiek spalvu - vienas dziaugsmas. Rupescius trumpam nors pamirsti. bigsmile.gif Dziaugiuosi ir linkiu visiems sekmes!!! thumbup.gif
Rustė

! 
pašalinama dar viena nuotrauka iš konkurso, nes paaiškėjo, kad pasiskolinta ir interneto

user posted image štai šita.
*dzūkė*
QUOTE(Rustė @ 2007 11 14, 20:59)
pašalinama dar viena nuotrauka iš konkurso, nes paaiškėjo, kad pasiskolinta ir interneto

ohmy.gif blink.gif

Aš vis pasižiūriu į šią nuotrauką, čia turbūt specialiai apšvietimas darytas į lapelį bigsmile.gif
user posted image
astisius
QUOTE(Jolanteled @ 2007 11 14, 15:43)
Bent jau man atrodo nenatūraliai šios nuotraukytės, bet dėl skonio nesiginčijama

auksinių lapų takas į rudenį..... atrodo pridėta spalvų
Ruduo Rubikiuose... labai jau paspalvinta nuotrauka
Rudeniu degantys medžiai... kyla įtarimų dėl spalvos, ar gyvenime tokie medžiai būna, gal... negali žinot
pirmsios rudens spalvos.... kaip nupieštos
Nepriimkit asmeniškai, nuotraukos labai gražios ir įdomios, bet man prie širdies natūralios spalvos, atspindinčios tikrą rudens grožį. O nuspalvinti galima labai įvairiai  g.gif Tiesiog nesąžininga kitų nuotraukų atžvilgiu. Bet jei konkurso sąlygose nenumatyta, kad negalima redaguoti nuotraukų, tada tai ginčitinas klausimas
Visiems dalyviams linkiu sėkmės  4u.gif
*

na...... nežinau.............. kaip galima taip rašyti, kada nežinai tikrų faktų, o tik atrodo...... blink.gif unsure.gif
Ar pagalvojat didieji kritikai apie tai, kad ne vien muilinėmis gali žmogus fotografuot, o gerais fotikais, kur gražios spalvos išgaunamos, o ne blankus vaizdas? nereikai užsipulti ir tuoj pat apkaltint nebūtais dalykais.....
Dzenke
QUOTE(žirafėlė @ 2007 11 14, 19:30)
Nu super man sis konkursas!Labai grazu,nors ir aki rezia kelios nuotraukeles. Visgi galim pasidziaugti,kad ruduo nera toks pesimistinis,kaip daugelis mano.Juk tiek spalvu - vienas dziaugsmas. Rupescius trumpam nors pamirsti. bigsmile.gif Dziaugiuosi ir linkiu visiems sekmes!!! thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif Man ruduo niekad nebuvo pesimistines nuotaikas keliantis metu laikas... prisingai netgi sakyciau... Kaip tik siandien pas mazaja darzely vyko rudenelio svente blink.gif man kazkaip ten Kaledu senio truko... sniego vos ne iki keliu ....

Kvieciu nesipykti del nuotrauku, o pasidziaugti groziu wub.gif Per amzina lekima ir skubejima daug ko juk net nepastebim... o turetumem mirksiukas.gif

Linkejimai visiems dalyviams 4u.gif
laukine
QUOTE(*dzūkė* @ 2007 11 14, 21:10)
ohmy.gif  blink.gif

Aš vis pasižiūriu į šią nuotrauką, čia turbūt specialiai apšvietimas darytas į lapelį bigsmile.gif
user posted image
*

as irgi kiek ziuriu - tai vis tokios mintys kyla... drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Noelle
Na ir nesąmonės su tom nuotraukom. Negi to reikia.

Štai Astisius gerai parašė. Šiais laikais daug kas turi ne tik muilinukus fotoaparatus. Praėjo jau Smenų laikai...
Dėl to man kilo toks klausimas. Tarkim aš norėjau dalyvauti su viena nuotrauka, bet nesiryžau. Kodėl? Todėl kad būtų tikrai apšaukę, kad nesąžininga, nuotrauka tvarkyta Photoshopu, karpyta ir tt... Nuotrauka, kurią norėjau dėti kvadratinė. Bet argi mano bėda, kad mano fotoaparatas daro kvadratines nuotraukas? Todėl ir įdėjau kažkokią, bet ne tą kurią norėjau... Tik tam, kad išvengti čia detektyvų...
Valerija
QUOTE(*dzūkė* @ 2007 11 14, 22:10)
user posted image
*

O man tai net nekilo tokia minties, nes pati tokį vaizdą mačiau, kai parke pavakare vaikščiojau, tiesiog prasiskverbė sulės spindulys tarp medžio šakų ir apšvietė šakelę su lapais, tai tik save prakeikiau, kad fotiko nepasiemiau doh.gif .
Wagamama
Kiek daug gražių nuotraukų šį kartą - kaip bus sunku išsirinkti kelias... g.gif
jungle
QUOTE(astisius @ 2007 11 14, 21:27)
na...... nežinau.............. kaip galima taip rašyti, kada nežinai tikrų faktų, o tik atrodo...... blink.gif  unsure.gif
Ar pagalvojat didieji kritikai apie tai, kad ne vien muilinėmis gali žmogus fotografuot, o gerais fotikais, kur gražios spalvos išgaunamos, o ne blankus vaizdas? nereikai užsipulti ir tuoj pat apkaltint nebūtais dalykais.....
*

o KAS ČIA TOKIO, jei žmogus savo nuomonę išsakė??? na ne su muilinėm, na, beveik kas antras ir antra profai, na ir kas??? aš irgi daug kur matau netikrumo, bet nebenoriu sakyt savo nuomonės, nes matau, kaip yra užsipuolamos tos, kurios pasakė. kam man to reikia?? aš žinau, kad mano daryta nuotrauka tokia, kokia gavosi, nenuspalvinta ir "neperspausta" jokiom priemonėm ir, galbūt todėl, nemažai kam patiko. Juk tame ir yra grožis--TIKRUME, o ne kompo galimybėse... Fu, šitie visi puldinėjimai...fu fu fu
vvvvv
QUOTE(Desiree @ 2007 11 14, 22:52)
Nuotrauka, kurią norėjau dėti kvadratinė.
*

na yra konkurseli ir kvadratiniu ir dar kitokiu formu ir nei viena lyg nekibo prie formos.... ax.gif tad manau galejai drasiai dalyvaut mirksiukas.gif
Sansara
natūralus grožis - nupilkintas, nublukintas muilinėmis
o jei ryškios, sodrios spalvos - nenatūralu, netikra, nupiešta g.gif
atsimenu kaip po muilinės įsigijom gerą veidrodinį fotoapratą, kad ir su pačiu prasčiausiu objektyvu doh.gif jau pačią pirmą dieną, kambaryje nufotografavus savo vaikutį, kuriam tada tik mėnuo buvo - nustebau bigsmile.gif kaip galėjau gyventi ir taikytis su tomis pilkomis, išdegusiu dangumi nuotraukomis, kur spalvos iškreiptos, data per pusė kadro, jokie nustatymai beveik nesireguliuoja.... tikrai neturėjau jokio PS tuo metu, nei apie kažką rimtesnio fotografavimą minčių dar nebuvo. tas skirtumas yra akivaizdus ir be jokio PS ar kitų programų. dabar, kai vis dažniau RAW formatu imu fotografuot, neapdirbti nuotraukos bent minimaliai -neįmanoma verčiant į jpg. vis tiek pareguliuoji kontrastą, šviesumą visada nors truputį. bet tas pareguliavimas irgi savo duoda. nereik prie spalvų sodrumo net lįst. mirksiukas.gif aišku, perlenkt lazdą į kitą pusę irgi lengva,kai nuotrauka jau nebe rudeniškai lietuviška tampa, o kaip tropikų oazė 4u.gif
todėl ir atsiranda tas konfliktas. jei žmogus turi muilinę, jam tikrai skaudu matyt tokias foto aplink, kai jis dažniausia ir techniškai negali išgaut tokios kokybės. belieka papykt viešai ir pasakyt, kad čia PS viską padarė mirksiukas.gif o tie kas turi gerus fotoapratus ir gauna tikrai kokybiškas foto, pyksta, kad jų nuotraukas narplioja po ląstelę, iki išsididinimų, mikroskopų. bandoma apšaukt ir t.t. vat nutorauka kur paskutinė pašalinta su musmirioku - kokybė prastoka, o vat iš interneto... todėl nėra taisyklių kaip atpažinti plagijatus, PSintas nuotraukas, pasiskolintas idėjas.
laukine
Todėl ir įdėjau kažkokią, bet ne tą kurią norėjau... Tik tam, kad išvengti čia detektyvų...
*

na ir veltui rolleyes.gif
maziau reikia kreipt demesi i detektyvus cool.gif o esant sazinei svariai - is tu detektyvu garsiai pasijuokt biggrin.gif
idek cia parodyt savo ta kvadratine foto 4u.gif
jungle
QUOTE(Sansara @ 2007 11 14, 23:19)
natūralus grožis - nupilkintas, nublukintas muilinėmis
o jei ryškios, sodrios spalvos - nenatūralu, netikra, nupiešta  g.gif
atsimenu kaip po muilinės įsigijom gerą veidrodinį fotoapratą, kad ir su pačiu prasčiausiu objektyvu  doh.gif jau pačią pirmą dieną, kambaryje nufotografavus savo vaikutį, kuriam tada tik mėnuo buvo - nustebau  bigsmile.gif kaip galėjau gyventi ir taikytis su tomis pilkomis, išdegusiu dangumi nuotraukomis, kur spalvos iškreiptos, data per pusė kadro, jokie nustatymai beveik nesireguliuoja.... tikrai neturėjau jokio PS tuo metu, nei apie kažką rimtesnio fotografavimą minčių dar nebuvo. tas skirtumas yra akivaizdus ir be jokio PS ar kitų programų. dabar, kai vis dažniau RAW formatu imu fotografuot, neapdirbti nuotraukos bent minimaliai -neįmanoma verčiant į jpg. vis tiek pareguliuoji kontrastą, šviesumą visada nors truputį. bet tas pareguliavimas irgi savo duoda. nereik prie spalvų sodrumo net lįst.  mirksiukas.gif aišku, perlenkt lazdą į kitą pusę irgi lengva,kai nuotrauka jau nebe rudeniškai lietuviška tampa, o kaip tropikų oazė  4u.gif
todėl ir atsiranda tas konfliktas. jei žmogus turi muilinę, jam tikrai skaudu matyt tokias foto aplink, kai jis dažniausia ir techniškai negali išgaut tokios kokybės. belieka papykt viešai ir pasakyt, kad čia PS viską padarė  mirksiukas.gif o tie kas turi gerus fotoapratus ir gauna tikrai kokybiškas foto, pyksta, kad jų nuotraukas narplioja po ląstelę, iki išsididinimų, mikroskopų. bandoma apšaukt ir t.t. vat nutorauka kur paskutinė pašalinta su musmirioku - kokybė prastoka, o vat iš interneto... todėl nėra taisyklių kaip atpažinti plagijatus, PSintas nuotraukas, pasiskolintas idėjas.
*

Naaaa...natūralumas pilkas????Nieko sau. kalbėjau ne apie fotografavimą su muiline ir kad tik taip natūralu ir gražu. O apie spalvas, jų pajautimą, kontrastus, kurių "privaroma" tiek, kad ojojoj. Argi tai yra gražu???
na sorry, tada jau aš nieko nesuprantu. Ir dar. na taip, labai skiriasi muilinė, skaitmeninis, veidrodinis ir dar visokie kt. fotikai. Bet dar nemačiau, kad ir su labai kokybišku fotiku gautusi tokios nuotraukos, kaip Ruduo Rubikiuose (te neįsižeidžia autorius, iš karto persiprašau).
Ir nemanau, kad tie kas nagrinėja nuotraukas, naudojas vien muilinėm ir tai daro, nes labai jiems skaudu biggrin.gif
O tiem , kas turi TOKIUS GERUS FOTIKUS visai nereikėtų pykti dėl narpliojimo--juk jie yra teisūs biggrin.gif
SĖKMĖS VIESIEMS--IR SU MUILINĖM IR SU VEIDRODINIAIS! clap.gif clap.gif
astisius
QUOTE(jungle @ 2007 11 15, 00:09)
o KAS ČIA TOKIO, jei žmogus savo nuomonę išsakė??? na ne su muilinėm, na, beveik kas antras ir antra profai, na ir kas??? aš irgi daug kur matau netikrumo, bet nebenoriu sakyt savo nuomonės, nes matau, kaip yra užsipuolamos tos, kurios pasakė. kam man to reikia?? aš žinau, kad mano daryta nuotrauka tokia, kokia gavosi, nenuspalvinta ir "neperspausta" jokiom priemonėm ir, galbūt todėl, nemažai kam patiko. Juk tame ir yra grožis--TIKRUME, o ne kompo galimybėse... Fu, šitie visi puldinėjimai...fu fu fu
*

Na vienas dalykas matyti netikrumą, čia tavo nuomonė, bet apkaltint viešai kad va būtent šita nuotrauka tvarkyta nežinant fakto, tas pikčiausia.O pykstu aš nes buvo mano pačios nuotrauka apkaltinta , gal ir ne vieną kartą, bet aš žinau kad nieko nedariau..... tiesiog pikta ir tiek, kad taip nežinant galima rašinėt bile ką..... Tiesiog turėjau mano nuomone gražią nuotrauką, spalvos jau soory yra tokios kokios yra, taip fotografuota tikrai geru fotiku ir t.t. Ir svarbiausia, kad visai NIEKO nedariau su jokiais fotoš....., kurio beje net neturiu. Ir ką dabar daryt? Kitą kartą jei norėsiu dalyvaut konkurse, spec. išsitraukt savo seną seną muilinuką, kad gautųsi blanki , tipo natūrali nuotrauka, ir kad nebūtų puolama??????????????
*dzūkė*
QUOTE(Valerija @ 2007 11 14, 22:56)
O man tai net nekilo tokia minties, nes pati tokį vaizdą mačiau, kai parke pavakare vaikščiojau, tiesiog prasiskverbė sulės spindulys tarp medžio šakų ir apšvietė šakelę su lapais, tai tik save prakeikiau, kad fotiko nepasiemiau doh.gif .
*

drinks_cheers.gif 100%, kad tokį vaizdą galima pamatyt, man ir kitokių minčių kilo, ir jeigu tai padarė specialiai, dar šauniau 4u.gif

Man ir keista buvo, kad nuotraukoje "aksinių lapų takas į rudenį" matomas spalvų netikrumas biggrin.gif
Dėl "ruduo Rubikiuose" sutinku, bet gi reikia išskirtinių - originalių foto biggrin.gif

Ir dar tos rudens spalvos labai skirsis kokią dieną bus fotografuota saulėtą, debesuotą ar apniukusią smile.gif
jungle
QUOTE(astisius @ 2007 11 15, 08:56)
N Kitą kartą jei norėsiu dalyvaut konkurse, spec. išsitraukt savo seną seną muilinuką, kad gautųsi blanki , tipo natūrali nuotrauka, ir kad nebūtų puolama??????????????
*

Na ir vėl doh.gif kas gi sako, kad natūralu--tai blanku???? Jėjau...
Valerija
Na man tai šios dvi nuotraukos man kliūna ir viskas doh.gif
[attachmentid=120522] [attachmentid=120521]

Neteigiu, kad tai spec redaguotos, bet, kad jos neatitinka tikrovės tai akivaizdu. Aš tai Lietuvoje nesu mačiusi tokio spalvų kontrasto. Diskutuojate apie gerų fotoaparatų gražias nuotraukas, bet čia jau nukrypimas doh.gif
jungle
QUOTE(Valerija @ 2007 11 15, 12:15)
[attachmentid=120522]  [attachmentid=120521]

Neteigiu, kad tai spec redaguotos, bet, kad jos neatitinka tikrovės tai akivaizdu. Aš tai Lietuvoje nesu mačiusi tokio spalvų kontrasto. Diskutuojate apie gerų fotoaparatų gražias nuotraukas, bet čia jau nukrypimas doh.gif
*

thumbup.gif sutinku ir pritariu 100 proc.
Rhealife
QUOTE(astisius @ 2007 11 14, 20:27)
na...... nežinau.............. kaip galima taip rašyti, kada nežinai tikrų faktų, o tik atrodo...... blink.gif  unsure.gif
*

Na taigi ji nieko ir nekaltina, o tik issako savo nuomone. Manau tam sis forumas tam ir yra smile.gif

QUOTE(Desiree @ 2007 11 14, 21:52)
Na ir nesąmonės su tom nuotraukom. Negi to reikia.

Štai Astisius gerai parašė. Šiais laikais daug kas turi ne tik muilinukus fotoaparatus. Praėjo jau Smenų laikai...
Dėl to man kilo toks klausimas. Tarkim aš norėjau dalyvauti su viena nuotrauka, bet nesiryžau. Kodėl? Todėl kad būtų tikrai apšaukę, kad nesąžininga, nuotrauka tvarkyta Photoshopu, karpyta ir tt... Nuotrauka, kurią norėjau dėti kvadratinė. Bet argi mano bėda, kad mano fotoaparatas daro kvadratines nuotraukas? Todėl ir įdėjau kažkokią, bet ne tą kurią norėjau... Tik tam, kad išvengti čia detektyvų...
*

Tai jei bijai but apsaukta, neskaity ka cia forume kelios patarskos sneka. Gi kas balsuoja, bent mano manymu tik 10 proc cia uzsuka. O jei nuotrauka tavo daryta, koks skirtumas kvadratine, apvali..
Stella2003
QUOTE(Valerija @ 2007 11 15, 12:15)

*

Nebutinai cia galejo but fotografuota Lietuvoje. Gal situ nuotrauku autores dare kur nors kitoje salyje mirksiukas.gif

Nors kartais ir Lietuvoje gali pamatyti tokiu vaizdeliu... mirksiukas.gif As kai nemazai keliauju, tai maciau ju labai daug... Tik vat gaila, nevisada turiu po ranka pasiemus fotoaparato photo.gif
grange
QUOTE(Stella2003 @ 2007 11 15, 13:58)
[i][b][color=blue]Nebutinai cia galejo but fotografuota Lietuvoje. Gal situ nuotrauku autores dare kur nors kitoje salyje mirksiukas.gif 

Nu kad Rubikiai kiek žinau Anykščių rajone, tai kaip ir Lietuva rolleyes.gif
Rustė
user posted image
šios nuotraukos autorė prašė paminėti, kad "tai natūrali medžių spalva, fotkinta pernai Kaune, Ažuolyne su paprasta "muiline"ir nieks ten daugiau nedaryta, išskyrus pašarpinimą (ar kaip ten ta funkcija vadinas)... žodžiu su spalvom nieko nedaryta "
latede
QUOTE(Valerija @ 2007 11 15, 13:15)

*

man irgi kliuvo ta nuotrauka kur Rubikiuose, per melynas dangus lotuliukas.gif doh.gif
Likka
QUOTE(Rustė @ 2007 11 15, 18:48)
user posted image
šios nuotraukos autorė prašė paminėti, kad "tai natūrali medžių spalva, fotkinta pernai Kaune, Ažuolyne su paprasta "muiline"ir nieks ten daugiau nedaryta, išskyrus pašarpinimą (ar kaip ten ta funkcija vadinas)... žodžiu su spalvom nieko nedaryta "
*

Pagarba autorei, atsiprašau už abejones blush2.gif
elge
Nuotrauka, kurią norėjau dėti kvadratinė. Bet argi mano bėda, kad mano fotoaparatas daro kvadratines nuotraukas?

Kad apkarpyti juk net pagal taisykles galima mirksiukas.gif

QUOTE(jungle @ 2007 11 14, 23:09)
aš žinau, kad mano daryta nuotrauka tokia, kokia gavosi, nenuspalvinta ir "neperspausta" jokiom priemonėm ir, galbūt todėl, nemažai kam patiko. Juk tame ir yra grožis--TIKRUME, o ne kompo galimybėse...

Čia galima iki nukritimo diskutuoti, kas yra TIKRUMAS, ir ką iš jo padaro aparatas. Ar tai, ką tu gauni fotografuodamas, yra tikra, ir kas labiau priartėja prie to tikrumo.
Pavyzdžiui, šita nuotrauka:
http://www.supermama.lt/foto/photos/0079_0013973.jpg
Labai abejoju, ar tai ir yra tas vaizdas, kas buvo iš tikrųjų matyti. Tokia melsva spalva, peršviesta, neryšku, blanku? Tikrai turėjo būti gražiau. Matau, kad su nuotrauka niekas nedaryta, kad joje tik horizontaliai paversta tai, kas iš tikrųjų yra vertikalu.
Tai aš nežinau - manau, kad fotoaparatas arba fotografas šiuo atveju sugadino tą vadinamą "tikrumą", nes iš tikrųjų nuotrauka blankesnė, negu vaizdas realybėje, drįsčiau taip spėti.

Todėl aš niekaip nesuprantu kai kurių žmonių pasipriešinimo bet kokiam kompiuteriniam tvarkymui, net jeigu tai būtų elementarus ryškumas, kontrastas, šviesa, spalvos pašiltinimas (dėl klaidingai nustatyto baltos spalvos balanso gaunamam melsvumui nuimti). Tai yra elementarus fotoaparato klaidų atitaisymas. Užuot pasisėmus žinių, kaip tai padaryti elementariomis priemonėmis - be jokių fotošopų, - nuvertinamos nuotraukos, kuriose tai yra padaryta, arba kurios fotografuotos geresniais aparatais. (aš nekalbu apie persūdytus variantus)

Ai, nežinau, ko čia kišuosi - žmonių rega, kaip ir skoniai, matyt yra skirtinga. Vieniems patinka tai, ką jie mato vien tik nufotografavę, kitiems atrodo, kad tai toli gražu neatitinka realybės ir stengiasi tai padaryti geriau, dar kiti suvokia, kad nuotraukai neužtenka vien tik ateiti, pamatyti ir nufotografuoti.

4u.gif

Tiesa, užmiršau pridurti - nieko nepuolu, tai tik mano nuomonė biggrin.gif 4u.gif
jungle
QUOTE(elge @ 2007 11 15, 18:50)
Kad apkarpyti juk net pagal taisykles galima  mirksiukas.gif
Čia galima iki nukritimo diskutuoti, kas yra TIKRUMAS, ir ką iš jo padaro aparatas. Ar tai, ką tu gauni fotografuodamas, yra tikra, ir kas labiau priartėja prie to tikrumo.
Pavyzdžiui, šita nuotrauka:
http://www.supermama.lt/foto/photos/0079_0013973.jpg
Labai abejoju, ar tai ir yra tas vaizdas, kas buvo iš tikrųjų matyti. Tokia melsva spalva, peršviesta, neryšku, blanku? Tikrai turėjo būti gražiau. Matau, kad su nuotrauka niekas nedaryta, kad joje tik horizontaliai paversta tai, kas iš tikrųjų yra vertikalu.
Tai aš nežinau - manau, kad fotoaparatas arba fotografas šiuo atveju sugadino tą vadinamą "tikrumą", nes iš tikrųjų nuotrauka blankesnė, negu vaizdas realybėje, drįsčiau taip spėti.

o man šita nuotrauka kaip tik atrodo labai natųraliai ir labai gražiai..o tas melsvumas, kaip suprantu, dėl šaligatvio plytelių spalvos. ir nieko sugadinto.
elge
QUOTE(jungle @ 2007 11 15, 19:37)
o man šita nuotrauka kaip tik atrodo labai natųraliai ir labai gražiai..o tas melsvumas, kaip suprantu, dėl šaligatvio plytelių spalvos. ir nieko sugadinto.

Ar patinka ar nepatinka - čia jau kiekvieno reikalas. Man ne.
Nesakau, kad sugadinta - sakau, kad nuotrauka neatitinka tikrovės - ar TIKRUMO, kaip čia sakoma, tuo, kad aparatas ją mato savaip, ir pateikia kitokį tos tikrovės vaizdą. Tai, ką mato akis ir ką gali aparatas - visai skirtingi dalykai.
Jeigu fotografuoji patalpoj ir gauni per tamsius arba blykstės peršviestus vaizdus, raudonas akis ir pan, - ar tai tikra? Juk ne tai matai realybėj, ir paskui turi padirbėti, kad tas vaizdas bent šiek tiek prie tos realybės priartėtų. Nebent ta iškreipta "realybė" atrodo graži ir tikra.

Tą rudens nuotrauką tik kaip pavyzdį paėmiau. Mėlyna spalva tikrai ne nuo plytelių (melsvų šaligatvio plytelių aš asmeniškai net mačius nesu) - melsvumo turi visa nuotrauka, ir medžio žievė taip pat. Blogai sureguliuotas baltos spalvos balansas (WB).
Tuo nenoriu pasakyti, kad ta nuotrauka yra bloga kaip tokiam konkursui, - gražiai pastebėta, pagalvota, kokiu kampu nufotografuoti (nors man asmeniškai tas sprendimas irgi nepatinka), bet valio. Bet kad tai yra gražu todėl, kad tai esą natūralu ir TIKRA - tai nea schmoll.gif
Noriu pasakyti, kad neaišku, kas yra tikriau - nuotrauka, pateikta kaip nufotografuota, su fotoaparato paklaidom, ar pataisyta nuotrauka. Žinoma, ir taisant reikia jausti ribas.
4u.gif

Tiesa, tikiuosi nesusidaro įspūdis, kad noriu pasakyti, kad nuotrauka būtinai turi kuo tikriau atspindėti realybę - yra klaidos ir trūkumai, ir yra tam tikri meniniai reikalavimai, bet tai jau kita tema 4u.gif
Princi
Gyvenu kaime. Kiekvieną dieną matau gražius gamtos peizažus pro visus langus. Ir tiek spalvų visokių prisižiūriu, kad iš nuostabos net akys raibsta smile.gif
Aš negražinu savo nuotraukų ir jų neapdirbinėju. Nebent tik apkarpau ax.gif Todėl nematau nieko blogo, kad ir kiti to nedaro ax.gif

Sunku buvo išsirinkti tik tris nuotraukas, bet aš prabalsavau už
1. Buvusią senelių sodybą tik trys klevai mini. Žemaičių Kalvarija 2005
2. Rudens akvarelė...
3. Guliu... į dangų žvelgiu... gražu...

Ir dar buvo super nuotraukų, bet norisi daugiau balsų turėti smile.gif Sėkmės visiems 4u.gif
elge
QUOTE(Princi @ 2007 11 15, 21:50)
Aš negražinu savo nuotraukų ir jų neapdirbinėju. Nebent tik apkarpau  ax.gif Todėl nematau nieko blogo, kad ir kiti to nedaro  ax.gif

Taisyti - tai ne gražinti schmoll.gif Taisyti ir yra taisyti tai, ką fotoaparatas ar fotografas nustato blogai. Kai jau pradedi gražinti - kitas kraštutinumas.

Be to, aš irgi nematau nieko blogo, kad kiti to nedaro, ir balsuoju už visokias nuotraukas. Bet bėda ta, kad kitiems nepatinka, jog yra tai darančių, ir tokios nuotraukos yra atmetamos kaip "nenatūralios", "netikros", "pagražintos" ir t.t., net nesuvokiant, kas iš tiesų tėra padaryta. O gal net ir netaisyta, tiesiog puikiai nufotografuota. Man baisiai gaila, kad taip nukenčia daug kokybiškai nufotografuotų ir saikingai apdorotų nuotraukų 4u.gif Tik tiek mirksiukas.gif 4u.gif
jungle
QUOTE(elge @ 2007 11 15, 21:01)
Ar patinka ar nepatinka - čia jau kiekvieno reikalas. Man ne.
Nesakau, kad sugadinta - sakau, kad nuotrauka neatitinka tikrovės - ar TIKRUMO, kaip čia sakoma, tuo, kad aparatas ją mato savaip, ir pateikia kitokį tos tikrovės vaizdą. Tai, ką mato akis ir ką gali aparatas - visai skirtingi dalykai.
Jeigu fotografuoji patalpoj ir gauni per tamsius arba blykstės peršviestus vaizdus, raudonas akis ir pan, - ar tai tikra? Juk ne tai matai realybėj, ir paskui turi padirbėti, kad tas vaizdas bent šiek tiek prie tos realybės priartėtų. Nebent ta iškreipta "realybė" atrodo graži ir tikra.

Tą rudens nuotrauką tik kaip pavyzdį paėmiau. Mėlyna spalva tikrai ne nuo plytelių (melsvų šaligatvio plytelių aš asmeniškai net mačius nesu) - melsvumo turi visa nuotrauka, ir medžio žievė taip pat. Blogai sureguliuotas baltos spalvos balansas (WB).
Tuo nenoriu pasakyti, kad ta nuotrauka yra bloga kaip tokiam konkursui, - gražiai pastebėta, pagalvota, kokiu kampu nufotografuoti (nors man asmeniškai tas sprendimas irgi nepatinka), bet valio. Bet kad tai yra gražu todėl, kad tai esą natūralu ir TIKRA - tai nea  schmoll.gif
Noriu pasakyti, kad neaišku, kas yra tikriau - nuotrauka, pateikta kaip nufotografuota, su fotoaparato paklaidom, ar pataisyta nuotrauka. Žinoma, ir taisant reikia jausti ribas.
4u.gif

Tiesa, tikiuosi nesusidaro įspūdis, kad noriu pasakyti, kad nuotrauka būtinai turi kuo tikriau atspindėti realybę - yra klaidos ir trūkumai, ir yra tam tikri meniniai reikalavimai, bet tai jau kita tema  4u.gif
*

Na, po tokio profesionalaus pasisakymo, tiesiog nedrįstu daugiau reikšti savo neprofo nuomonės doh.gif SĖKMĖS VISOMS DAR KARTĄ! o rezultatai parodys....
elge
QUOTE(jungle @ 2007 11 15, 22:32)
Na, po tokio profesionalaus pasisakymo, tiesiog nedrįstu daugiau reikšti savo neprofo nuomonės doh.gif <...>  o rezultatai parodys....

Iš manęs tokia pat profesionalė, kaip ir iš tavęs tikriausiai mirksiukas.gif 4u.gif Aš nekritikuoju tavo nuomonės - atsiprašau, jeigu tau taip pasirodė, - ją turime kiekvienas ir ja vadovaujamės. Aš tik norėjau pasakyti, kad yra ir kita medalio pusė, kurią gal būtų visai įdomu pažinti, jeigu tik būtų noro. Nebūtina laikytis įsikibus savo nuomonės ir atsisakyti pažinti kitas galimybes 4u.gif
Tikrai, nuoširdžiai 4u.gif

O dėl rezultatų - nemanau, kad jie turi parodyti, kas buvo teisus. Jie parodys balsuotojų skonį, ir tai yra puiku. Iš tikrųjų labai daug gražių nuotraukų yra, tai nemanau, kad yra tikimybė išrinkti negražiausias tongue.gif 4u.gif
MaršuA
QUOTE(elge @ 2007 11 15, 23:21)
Iš tikrųjų labai daug gražių nuotraukų yra, tai nemanau, kad yra tikimybė išrinkti negražiausias  tongue.gif  4u.gif
*

Jau šiame konkurse iš tiesų labai labai daug gražių nuotraukų, labai sunku buvo išsirinkti, kam savo balsus atiduoti. Net kažkaip nepatogiai pasijaučiau, kai prabalsavau, nes tikrai kelios nuotraukos liko visiškai neprastesnės... Ech, per mažai balsų...
Nerytė
O dėl rezultatų - nemanau, kad jie turi parodyti, kas buvo teisus. Jie parodys balsuotojų skonį, ir tai yra puiku.
*

drinks_cheers.gif butent, parodys balsuojanciuju skoni, o ne nuotrauku profesionaluma wink.gif
bsgess
QUOTE(Rustė @ 2007 11 15, 16:48)
user posted image
*

As balsavau uz sia nuotraukyte, nes pati tokiu medziu maciau, ir ji man neatrodo apdirbta 4u.gif
Gitatuka
4u.gif O as balsavau uz foto Rubikiuose...dailinta nedailinta, bet va ji man labai grazi. Uzkliuvo akis, gal del to ryskumo, o gal todel, kad sukelia gerus prisiminimus mirksiukas.gif
sdr
man dar šita labai patiko, toks lietuviškas vaizdzialis biggrin.gif
user posted image
jungle
Iš manęs tokia pat profesionalė, kaip ir iš tavęs tikriausiai  mirksiukas.gif  4u.gif Aš nekritikuoju tavo nuomonės - atsiprašau, jeigu tau taip pasirodė, - ją turime kiekvienas ir ja vadovaujamės. Aš tik norėjau pasakyti, kad yra ir kita medalio pusė, kurią gal būtų visai įdomu pažinti, jeigu tik būtų noro. Nebūtina laikytis įsikibus savo nuomonės ir atsisakyti pažinti kitas galimybes  4u.gif
Tikrai, nuoširdžiai  4u.gif

O dėl rezultatų - nemanau, kad jie turi parodyti, kas buvo teisus. Jie parodys balsuotojų skonį, ir tai yra puiku. Iš tikrųjų labai daug gražių nuotraukų yra, tai nemanau, kad yra tikimybė išrinkti negražiausias  tongue.gif  4u.gif
*

Na....jau darosi juokinga...O šiaip, aš apie tai ir galvojau, kad pasimatys balsuojančiųjų skonis , o ne kažkas kito.
O savo nuomonės turėjimas, tai nereiškia nenoro pažinti naująs galimybes. Tai jau būtų bukumas mirksiukas.gif
Nerytė
QUOTE(baltic*girl @ 2007 11 16, 10:18)
As balsavau uz sia nuotraukyte, nes pati tokiu medziu maciau, ir ji man neatrodo apdirbta 4u.gif
*

as irgi balsavau uz sita wink.gif

Kazkaip visai nepastebejau anksciau situ nuotrauku blink.gif dar karta perziurejau visas nuotraukas (pasiziurejau uz kurias balsavau, nes jau nepamenu doh.gif ) ir uzkliuvo sios dvi nuotraukos, kuriu visai nepamenu

user posted image

user posted image
Erszebeth
QUOTE(Nerytė @ 2007 11 16, 19:45)
as irgi balsavau uz sita wink.gif

Kazkaip visai nepastebejau anksciau situ nuotrauku  blink.gif  dar karta perziurejau visas nuotraukas (pasiziurejau uz kurias balsavau, nes jau nepamenu doh.gif ) ir uzkliuvo sios dvi nuotraukos, kuriu visai nepamenu

user posted image

user posted image
*

Tie raudonikiai ir man įspūdį padarė, vienas iš trijų balsų buvo skirtas jiems thumbup.gif Dar balsavau už saulės peršviestą lapą ir... už saldžą porelę ax.gif Pastarajai balsas atiteko už taiklią ironiją pavadinime - vien pažiūrėjus į foto, burną sutraukia nuo rūgštumo tongue.gif
grange
Taip gražiai tie raudonikiai eilute, atrodo kaip prismaigstyti biggrin.gif
kristina-buziene
Laukiam nesulaukiam balsavimo pabaigos blush2.gif , labai įdomu kas laimės cool.gif
Nes dabar sunku labai pasakyti g.gif
latede
QUOTE(kristina-buziene @ 2007 11 16, 22:03)
Laukiam nesulaukiam balsavimo pabaigos  blush2.gif  , labai įdomu kas laimės  cool.gif
    Nes dabar sunku labai pasakyti  g.gif
*

Nu man irgi idomu, kas laimes g.gif ax.gif
Gulia
Patinka man grybauti wub.gif Man net kvapas dabar jauciasi grybu ir misko user posted image

Nerytė
QUOTE(kristina-buziene @ 2007 11 16, 21:03)
Laukiam nesulaukiam balsavimo pabaigos  blush2.gif  , labai įdomu kas laimės  cool.gif
    Nes dabar sunku labai pasakyti  g.gif
*

ir man labai smalsu rolleyes.gif jau nedaug liko laukti! thumbup.gif
grange
nail.gif darom totalizatorių, kas paklius į 3tuką nail.gif

manau kad bent dvi iš jų turėtų bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
kristina-buziene
QUOTE(grange @ 2007 11 17, 15:45)

manau kad bent dvi iš jų turėtų  bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
*

Aš už šitas tris prabalsavau bigsmile.gif
MaršuA
QUOTE(grange @ 2007 11 17, 16:45)

manau kad bent dvi iš jų turėtų  bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
*

Dėl dviejų sutinku, bet vietoj voverytės "statau" už šią :
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.