:irnesaky: nekreipiu dėmesio,nes neįsivaizduoja ką reiškia tai...24 valandas su vaikučiais per parą
Net sunku isivaizduoti, kad zmone mano, jog auginti vaika -tai sedeti namuose ir nieko neveikti
Sekmes ir kantrybes visoms mamoms ir teveliams auginant savo stebuklelius
As viena auginu metuku maziuke.. laukiuosi antro, vaiku tevas ne tai, nepadeda, is vis nelanko... tai as svarstau, gal antra maziuka duosiu jam pauginti iki kokiu 1,5metuku.. kad nors kiek isivaizduotu kas tai yra.. nors jis ir ne bus nescias...
Aš irgi namuose sėdžiu ir " nieko neveikiu" , tik va kažkaip nieko nespėju.....
Ačiū vyrui, kad nors jis supranta kaip tai yra nelengva. Mūsų mažiukas be galo aktyvus vaikas, ir vyrui grįžus iš darbo tenka tai patirti savo kailiu... O kur dar namų ruošos darbai, maisto gaminimas, na ir aišku malonios akimirkos sėdint internete... Va ir suspėk viska "nieko neveikdama"
per 5 metus tik vienas žmogus taip pasakė,bet tikrai nesijaučiu nieko neveikianti,apart vaiko auginimo dar stengiuosi mokytis ir įsigyti aukštąjį išsilavinimą
QUOTE(Kolekcionierė @ 2008 05 05, 19:00) per 5 metus tik vienas žmogus taip pasakė,bet tikrai nesijaučiu nieko neveikianti,apart vaiko auginimo dar stengiuosi mokytis ir įsigyti aukštąjį išsilavinimą Mokytis ir isigyti aukstaji issilavinima....cia irgi nieko neveikimas QUOTE(Lucca @ 2008 05 07, 14:30) Mokytis ir isigyti aukstaji issilavinima....cia irgi nieko neveikimas o taip!!! reikia viska atlikti, ir neduok die, jei kur nors nuvyksti ir nepliurpi kaip visad. tiesiog tyliai sedi, tai tada sako, kad esi supykus bloga ir tt. o kad jau kelinta diena pervargus nes vaikiukai kaip velniukai, tai niekam nerupi!!! na dar kartais isgirstu komentara, kad lengva man auginti vaikus, nes jos ramios, geros ir ne isterikes, bet jei tik prireikia kad pora val su jom kas nors pabutu, tai ir museikos ir laaabai neramios ir visokios kitokios jos tampa net artimiems zmonems!!!
tiesa sakant slyksciausiu komentaru kad "vaika augini nieko neveiki" esu sulaukusi is moteru kaip bebutu keista.Ir nescia budama skaudziausiu dalyku isgirdusi is moteru.Atrodo pacios vaikus augino turetu kazkiek suprast, bet pasirodo vyrai kai kuriais atvejais tolerantiskesni.
Pradzioj kai tik gime mergyte labai uzsidegdavau ir puldavau gincytis jei kas bent "tipo juokais" uzsimindavo kad namie nieko neveiki kaip tu cia pavargus, nespeji nieko, o dabar radau savo buda kaip atsikirsti.Ir apskritai stengiuosi nebebendrauti su tokiais zmonemis.Kai tema pasisuka ta linkme apsisuku ir nueinu, jei zmones negerbia ka darau, reiskiasi negerbia manes, tai kodel tureciau gaisti savo laika jiems. Svarbu kad pacios mamos jaustu savo verte ir neleistu niekam jos menkinti. Beje kai pirma karta ieskojausi darbo tik po vidurines, pirmame pokalbyje darbdavys tiesiai sviesiai dave suprasti kad esu nereikalinga nes galiu bet kada "apsizenyti ir apsivaikuoti" kaip jis issireiske."Gerai kad Jus gimes is sventos dvasios" pasiemiau anketa ir isejau.Tai buvo pries 5 metus.
Nu jau ne-dar ir koks darbas! As auginu dvi panelytes, bet tai tikrai DARBAS! Jei dirbciau aukle ir priziureciau du vaikus, tai gauciau Alga.taigi manau, kad dirbu ir esu pilnaverte PINIGU ISLEIDEJA !
BEje, is nieko niekada neteko isgirsti, kad mano dienos bim-bam QUOTE(Ievosius @ 2008 05 26, 20:09) tiesa sakant slyksciausiu komentaru kad "vaika augini nieko neveiki" esu sulaukusi is moteru kaip bebutu keista.Ir nescia budama skaudziausiu dalyku isgirdusi is moteru.Atrodo pacios vaikus augino turetu kazkiek suprast, bet pasirodo vyrai kai kuriais atvejais tolerantiskesni. Pradzioj kai tik gime mergyte labai uzsidegdavau ir puldavau gincytis jei kas bent "tipo juokais" uzsimindavo kad namie nieko neveiki kaip tu cia pavargus, nespeji nieko, o dabar radau savo buda kaip atsikirsti.Ir apskritai stengiuosi nebebendrauti su tokiais zmonemis.Kai tema pasisuka ta linkme apsisuku ir nueinu, jei zmones negerbia ka darau, reiskiasi negerbia manes, tai kodel tureciau gaisti savo laika jiems. Svarbu kad pacios mamos jaustu savo verte ir neleistu niekam jos menkinti. Beje kai pirma karta ieskojausi darbo tik po vidurines, pirmame pokalbyje darbdavys tiesiai sviesiai dave suprasti kad esu nereikalinga nes galiu bet kada "apsizenyti ir apsivaikuoti" kaip jis issireiske."Gerai kad Jus gimes is sventos dvasios" pasiemiau anketa ir isejau.Tai buvo pries 5 metus. Pilnai pritariu Jusu pasisakymui...nes tikrai kaip bebutu keista buten ta fraze "nieko neveiki, tik sedi namuose..."teo isgirsti is paciu moteru, ir tikrai gali pagalvot kad pacios nebuvo mamom ir nera susidure ka reiskia auginti vaikus.Nes as tai auginu tris mazamecius vaikus tai tikrai siutas ima kai kas pasako:"tau gerai va nieko neveiki sedi sau namie su vaikais ir gerai tau".Bet tai juk neapsistoja ties zodziais sedi namuose, manau mes kurios auginam vaikus ir dar jei ne viena tai tas zodis SEDI tai jau tikrai idomiai skamba, nes tikrai tikiu kad yra tokiu kurios per visa diena retai teatsiseda, nes juk reikia ir vaikus priziuret ir manau ir ta pati namu ruosa pas iekviena yra ir pan. O paskutini kart tai mane nustebino kai ejau pas gydytoja ir isejusi viena sesele vienai mamytei kuri buvo su dviem vaikiukais pasake:tai gali palaukt dar ne viena valanda cia, koks tau skirtumas ar namie sedesi ar cia koridoriuje juk vistiek SEDI, i darba tai nereikia'Nu tai mano akys buvo tokios
na va, vakar mane jau galutinai įsiutino pažįstama "tai tu kada GALŲ GALE pradėsi dirbti, kiek sedėsi namie???", bet su toookia intonacija
Sveikos "sėdinčios ir nieko neveikiančios tinginės"
QUOTE(*Caras* @ 2008 09 24, 20:47) Sveikos "sėdinčios ir nieko neveikiančios tinginės" taip tas tai tiesa ,na man vyras ir neviena karta buvo taip pasakes o ka tu veiki ?? nugi nieko
Paskaičiau mamyčių nuomones ir nustebau, kad daug kas vaiko auginimą prilygina tinginystei. Kada nors, kai aš pats būsiu tėtis, norėsiu, kad mano vaikutis kuo ilgiau su mama augtų, o ne darželyje. Aišku, jai tai bus nelengva, vis tik darbas 24 val per parą...
Sveikos,
užtikau aš jūsų temą. Taigi jungiuosi prie "nieko neveikiančių". Aš jau auginu trečiają. Bet šiaip su antrąją ir mokslus pasibaigiau neėėmusi jokių akedeminių ir referatus rašydavau. O ir šiaip esu buhalterė. Pasirinkau tokią specialybę ne todėl, kad labai ja žavėjausi ir svajojau Aš pavargstu namuose, bet nebūčiau laimingesnė palikus dukrytes be priežiūros. Į darželį aš irgi dviejų metukų abi išleidau, bet reikia iš mokyklos vyresniąją pasitikti, pamokas su-iūrėti ir šiaip dabar baisu kas vyksta. Ai net nežinau ar į temą čia pasisakiau Bet šiaip mes šaunuolės
O aš labai džiaugiuosi nes iš nieko tokių žodžių nesulaukiau, bet gal dėl to kad daugelis matė koks mano sunytis neramus. kaip tik visi užuojauta reiškia kad nepailsiu
kaip tai nieko neveikimas- juk vaikų augininmas irgi darbas. ir labai atsakingas
mano nuomone,vaikai patys neužauga, juos reikia užauginti džiaugiuos kad turiu šia galimybę
Manau kiekvienas protingas pritars, kad vaikų auginimas -labai sunkus darbas. Tos, kurios teigia, kad eina į darbą dėl vaiko gerovės... nori tik atitrūkti nuo vaiko ir kasdienės rutinos. Aukščiau galvas ir kuo ilgiau auginkime vaikus namuose
Radau labai gražią citatą.
"Išgyvenkite savo vaikų vaikystę. Nedaug yra dalykų, kurie tokie svarbūs. Kokia prasmė kilti sėkmės laiptais, jeigu praleisite savo vaikų pirmuosius žingsnius?"
Kas vyksta? Kas baisu?
QUOTE(ErnestaKaunas @ 2008 10 23, 10:56) Į darželį aš irgi dviejų metukų abi išleidau, bet reikia iš mokyklos vyresniąją pasitikti, pamokas su-iūrėti ir šiaip dabar baisu kas vyksta. Papildyta: Čia natūraliai kyla beveik filosofinis klausimas, kas apskritai yra sekmė? QUOTE(*Ita* @ 2008 10 30, 16:38) Radau labai gražią citatą. "Išgyvenkite savo vaikų vaikystę. Nedaug yra dalykų, kurie tokie svarbūs. Kokia prasmė kilti sėkmės laiptais, jeigu praleisite savo vaikų pirmuosius žingsnius?"
Sulaukiau ir as tokio pasisakymo, kad "taigi tu atostogose, nereik i darba eiti"
pasisake taip vyro brolis senbernis ,kuris vaiku neturi ir neaisku kada, o ar is vis pas ji ju bus Tai pasake jis man tada kai su dukryte is ligonines grizus buvau po 3 paru renimacijoi praleistu mat nieko neveikiu atostogauju ot nesupratingu zmoniu yra o jei dabar kas taip pasako tai atreziu kad ir as dirbu 1 Vaika auginu , namus priziuriu 2 Drabuzius konstruoju, pagal uzsakyma siuvu 3 Papuosaliukus kuriu 4 va dar mokausi dieniniam skiriuj ir kaip as viska suspeju
Padange, mano pagarba
Na iš tiesų, mielos mamos, ką gi jūs namie veikiate? Indus plauna indaplovė, rūbus skalbia skalbimo mašina, grindis siurbia siurblys, vaikus prižiūri darželis (tuos mažiukus, deja, pačioms reikia prižiūrėti, bet juk neilgai, tik metus-du, paskui atiduodi į darželį ir ramu). Mano atveju vaikus prižiūrėjo auklė, taip kad veikti namuose išvis nebuvo ką. Tik rūbus lyginti, nes lygintuvas pats nelygina. Na, ir siurblį už rankenos palaikyti tekdavo. Ir palučių skalbti nereikia rankomis, kaip anksčiau. Gyvenk ir mėgaukis
O pikčiausia, kad visi aplink taip be galo domisi, KĄ AŠ DABAR VEIKIU VISĄ DIENĄ, kai vaikai išėjo į darželį. NAGI SĖDŽIU INTERNETE !!!!!!!!!!!! IR TUOM MEGAUJUOSI!!!!!!!! Papildyta: QUOTE(Mottto @ 2008 10 17, 12:41) Paskaičiau mamyčių nuomones ir nustebau, kad daug kas vaiko auginimą prilygina tinginystei. Kada nors, kai aš pats būsiu tėtis, norėsiu, kad mano vaikutis kuo ilgiau su mama augtų, o ne darželyje. Aišku, jai tai bus nelengva, vis tik darbas 24 val per parą... Koks netradicinis požiūris Šaunuolis Motto Laisvu laiku nuo medžioklės grįšiu į savo urvą ir eisiu su vaikais žolelių ir uogų į mišką rinkti, kol mama poilsiu mėgausis QUOTE(discus-fish @ 2008 11 06, 13:50) Koks netradicinis požiūris Šaunuolis Motto Yra mamu, kuriu vaikus beveik nuo gimimo uzaugina aukles, ju vyrai uzdirba visus pinigus, o jos tik kaip pudeliai savo isvaizda rupinasi... Mano zmona, pats matau, tikrai smarkiai pavargsta per diena dukrele besirupindama - vaikas vaikui nelygus... nekalbant apie buiti...
Radau puikų anekdotą idealiai atspindintį vyrų požiūrį :
"Ateina vyras pas Dievą ir sako: -Dieve, aš visą dieną - nuo ryto iki vakaro- sunkiai pachalinu, išlaikau šeimą, vakare grįžtu- pavalgau ir į lovą, ten dar žmoną pamylėti reikia...pamiegu kiek- ir vėl rytas, keltis į darbą...O žmona- visą dieną namie sėdi, nieko neveikia... Dieve, nusibodo man taip gyventi... Klausyk, sukeisk tu mane su žmona... Dievas ir sukeitė... itą rytą vyras, moterimi pakeistas, atsikelia, padaro vyrui (buvusiai žmonai) pusryčius, išleidžia į darbą, kelia vaikus, valgydina, veda į mokyklą,eina į parduotuvę, grįžusi sutvarko kambarius, nuvalo langus, išlygina rūbus, prašluosto grindis, paruošia pietus, parsiveda vaikus, valgydina, padeda ruošti pamokas, ruošia vakarienę, suguldo vaikus, paduoda vakarienę grįžusiam vyrui, suplauna indus, prisiskuta bulvių rytdienai, sudeda vaikams rūbelius ir priešpiečius, vėlai vakare ateina į lovaą- ten vyras nori pasimylėti...Paskui krenta ir užmiega... Ryte vėl eina pas dievą: -Nu na čiort- jau geriau į darbą eiti- dieve, gal atkeisk atgal? Dievas: -Mielai atkeisčiau, bet dabar negaliu- nebent už 9 mėn., nes pastojai šianakt......"
Super anekdotas
QUOTE(rinna @ 2009 02 11, 09:05) Radau puikų anekdotą idealiai atspindintį vyrų požiūrį : "Ateina vyras pas Dievą ir sako: -Dieve, aš visą dieną - nuo ryto iki vakaro- sunkiai pachalinu, išlaikau šeimą, vakare grįžtu- pavalgau ir į lovą, ten dar žmoną pamylėti reikia...pamiegu kiek- ir vėl rytas, keltis į darbą...O žmona- visą dieną namie sėdi, nieko neveikia... Dieve, nusibodo man taip gyventi... Klausyk, sukeisk tu mane su žmona... Dievas ir sukeitė... itą rytą vyras, moterimi pakeistas, atsikelia, padaro vyrui (buvusiai žmonai) pusryčius, išleidžia į darbą, kelia vaikus, valgydina, veda į mokyklą,eina į parduotuvę, grįžusi sutvarko kambarius, nuvalo langus, išlygina rūbus, prašluosto grindis, paruošia pietus, parsiveda vaikus, valgydina, padeda ruošti pamokas, ruošia vakarienę, suguldo vaikus, paduoda vakarienę grįžusiam vyrui, suplauna indus, prisiskuta bulvių rytdienai, sudeda vaikams rūbelius ir priešpiečius, vėlai vakare ateina į lovaą- ten vyras nori pasimylėti...Paskui krenta ir užmiega... Ryte vėl eina pas dievą: -Nu na čiort- jau geriau į darbą eiti- dieve, gal atkeisk atgal? Dievas: -Mielai atkeisčiau, bet dabar negaliu- nebent už 9 mėn., nes pastojai šianakt......"
Anekdotas
Jo tokia nuostata gaji. Yra tekę išgirsti ir ypač iš vyriškių , na ką tos bobelės veikia .....nu nei viena dar nuo sedėjimo namie nepervargo.....tai po eilinės diskusijos draugų rate, o dabar jau visuomet linkiu:
"linkiu tau iš visos šiedies, kad kitame gyvenime tu gimtumei moterimi, turėtumei kelėtą vaikų ir tokį vyrą koks pats dabar esi...." paprastai užtyla.
nežinau ar susidūriau su tokiu požiūriu
gal...
Keista siek tiek skaityt,kai vaikiuko auginimas lyginamas su darbu. Man tas auginimas-didziulis malonumas. Pavargstu-bet ne fiziskai-kai vaikas serga. Nedamiegu retkarciais-bet visokia siaip veikla su vaiku-na nevargina jin manes.. Tikraja to zodzio prasme-jauciuosi kaip atostogose.
Na istikruju kiesti tie zmones , kurie galvoja, kad augindama vaika atostogauji
Danielle,2007 11 16, 20:15
Sveikos . Tik labai skaudu kai artimi žmonės to nesupranta . Pvz., mano tėvukas dažnai sakydavo, kad aš tinginiauju ir nieko neveikiu per dienas,nes vaiko priežiūra jam atrodo ne darbas . QUOTE(awiux @ 2007 11 17, 15:01) Tai kad ne kiekviena pagasdinsi tokiu budu, pvz. mano uosvis panasiai tokios nuomones, bet jam palikus paziuret vaika, tai tik sau paciai daugiau darbo pasidaryciau: vaikui duoda bet ka, tas issiterliojes nuo galvos iki koju kokiu maistu neatsiplaunanciu, viskas kas tik imanoma - ismetyta, sukuista ir t.t., o pats sedetu kaip ir bet kada - su pultu rankoje prie teliko... beja, pamirsau pampersa.. jis butu pilnutelis iki pat kojiniu... Tiesiog apsisarvuoti kantrybe ir nekreipti demesio i tokius uzpraeito simtmecio pastebejimus, nervai daugiau kainuoja...
Deja, teko susidurt su tokiu požiūriu...
Vienai tiotkai atrodė, kad aš galiu ir papildomai užsidirbt būdama su vaikiuku namuos, kad tik nereiktų nachaliavu pinigų iš SODROS gaut...
Auginti vaika - didelis ir atsakingas darbas. Ir kol neturejau vaiko, pati to nesupratau. Kitiems atrodo, kad sedi namuose ir nieko neveiki, zodziu, kad geriau ir buti negali
Aš, vedžioju dičkį iš/į mokyklą, namie prižiūriu mažąjį ir plius dirbu savo normalų darbą, namuose, - daug kam atrodo, kad nieko neveikiu ir laiko turiu į marias
Toks požiūris, mane labai skaudina QUOTE(SuperMeska @ 2009 07 15, 10:20) Auginti vaika - didelis ir atsakingas darbas. Ir kol neturejau vaiko, pati to nesupratau. Kitiems atrodo, kad sedi namuose ir nieko neveiki, zodziu, kad geriau ir buti negali auginti vaika, tai tas pats kas auginti gyvulius ar miezius. Tai yra sunkus, juodas, purvinas darbas. Todel mes, ukininkai, labai laukiam kada musu gyvuliai ir z.u. naudmenos uzaugs, juos papjausim ir parduosim...ir, galbut, pavyks uzdirbti. O vat as pazistu viena keista moteri, kuri sako, kad vaikai tai nera gyvuliai...ir jai jie nera darbas. Kvaile kazkokia... Ir dar jinai sake, kad seksas irgi nera darbas...durne...
juokingiausia toki pasakyma girdet is moteru
hehehe
mano anyta irgi is tokiu, nesuprantaciu kiek vargo ir darbu su mazu vaiku kiekviena karta sveciuojantis stebisi, kodel taip retai atvaziuojam i svecius tai ka jus uki turit? ir dar stebisi, kodel reikalauju, kad vyras pastoviai man padetu tai pati nesusitvarkai su vaiku? QUOTE(Pjaf @ 2009 07 30, 08:13) mano anyta irgi is tokiu, nesuprantaciu kiek vargo ir darbu su mazu vaiku kiekviena karta sveciuojantis stebisi, kodel taip retai atvaziuojam i svecius tai ka jus uki turit? Mano mociute taip sako Pasakojo kaip anksciau budavo ir vaikas, ir prie gyvuliu reikedavo eiti, ir visus kitus ukio darbus nudirbti. Taip kad nereikia stebetis, jei vyresni zmones kazka panasaus pasako, ju patirtis visai kitokia.
nekreipiu demesio i tokius pamastymus. vaiko auginimas-tai visa para trunkantis darbas, malonumas, hobis, viskas viskas kartu
Teko pabut pusdieni aukle - darbas ir dar koks....
QUOTE(SuperMeska @ 2009 07 30, 09:17) Mano mociute taip sako Pasakojo kaip anksciau budavo ir vaikas, ir prie gyvuliu reikedavo eiti, ir visus kitus ukio darbus nudirbti. Taip kad nereikia stebetis, jei vyresni zmones kazka panasaus pasako, ju patirtis visai kitokia. Anksčiau viskas buvo kitaip, dabar tam tikrose šalyse už tokią priežiūrą (kaip anksčiau) , paskųstų atitinkamoms tarnyboms O jei rimtai, tai yra darbas, jei atlieki tai sąžiningai. Ir dar koks. O man ne darbas
darbas ir dar koks
Idomiai kalbat. Kazkaip galvojau, kad zmones vaikeli del saves gimdo ar netycia jis gaunasi
|