Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Augini vaiką? Tai reiškia, kad nieko neveiki?
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas
Pages: 1, 2, 3
AgnėM
:irnesaky: nekreipiu dėmesio,nes neįsivaizduoja ką reiškia tai...24 valandas su vaikučiais per parą smile.gif
*Lyra*
Net sunku isivaizduoti, kad zmone mano, jog auginti vaika -tai sedeti namuose ir nieko neveikti doh.gif Tai pats atsakingiausias, sunkiausias, ilgiausias ir sudetingiausias ir svarbiausias darbas, kuriam nerpilygs ne vienas darbas ar profesija smile.gif Jeigu zmones tik maitina ir rupinasi, kad kudikis nebutu slapias, tai toks uzsiemimas tolygus poilsiui. Taciau rupinimasis vaiko kaip asmenybes ugdymu ir sunkus mokymas ir mokymasis visa gyvenima. unsure.gif
Sekmes ir kantrybes visoms mamoms ir teveliams auginant savo stebuklelius 4u.gif
Mariem
As viena auginu metuku maziuke.. laukiuosi antro, vaiku tevas ne tai, nepadeda, is vis nelanko... tai as svarstau, gal antra maziuka duosiu jam pauginti iki kokiu 1,5metuku.. kad nors kiek isivaizduotu kas tai yra.. nors jis ir ne bus nescias... g.gif
Namuera
Aš irgi namuose sėdžiu ir " nieko neveikiu" , tik va kažkaip nieko nespėju.....
Ačiū vyrui, kad nors jis supranta kaip tai yra nelengva. Mūsų mažiukas be galo aktyvus vaikas, ir vyrui grįžus iš darbo tenka tai patirti savo kailiu... O kur dar namų ruošos darbai, maisto gaminimas, na ir aišku malonios akimirkos sėdint internete... Va ir suspėk viska "nieko neveikdama"
Kolekcionierė
per 5 metus tik vienas žmogus taip pasakė,bet tikrai nesijaučiu nieko neveikianti,apart vaiko auginimo dar stengiuosi mokytis ir įsigyti aukštąjį išsilavinimą
Cuca
QUOTE(Kolekcionierė @ 2008 05 05, 19:00)
per 5 metus tik vienas žmogus taip pasakė,bet tikrai nesijaučiu nieko neveikianti,apart vaiko auginimo dar stengiuosi mokytis ir įsigyti aukštąjį išsilavinimą
*

Mokytis ir isigyti aukstaji issilavinima....cia irgi nieko neveikimas schmoll.gif As visuomet pabreziu,kad labai noriu uzbaigti Magistra,bet paprastai niekam neidomu....svarbiausia : "Ar jau dirbi?" Nes,moterie,privalai auginti vaikus,priziureti buiti,myleti vyra ir ne tik dirbti,bet ir uzdirbti...o kur dar nepriekaistingai atrodyti,buti geros nuotaikos ir t.t ir pan... doh.gif
inius
QUOTE(Lucca @ 2008 05 07, 14:30)
Mokytis ir isigyti aukstaji issilavinima....cia irgi nieko neveikimas schmoll.gif As visuomet pabreziu,kad labai noriu uzbaigti Magistra,bet paprastai niekam neidomu....svarbiausia : "Ar jau dirbi?" Nes,moterie,privalai auginti vaikus,priziureti buiti,myleti vyra ir ne tik dirbti,bet ir uzdirbti...o kur dar nepriekaistingai atrodyti,buti geros nuotaikos ir t.t ir pan... doh.gif
*

o taip!!! reikia viska atlikti, ir neduok die, jei kur nors nuvyksti ir nepliurpi kaip visad. tiesiog tyliai sedi, tai tada sako, kad esi supykus bloga ir tt. o kad jau kelinta diena pervargus nes vaikiukai kaip velniukai, tai niekam nerupi!!!
na dar kartais isgirstu komentara, kad lengva man auginti vaikus, nes jos ramios, geros ir ne isterikes, bet jei tik prireikia kad pora val su jom kas nors pabutu, tai ir museikos ir laaabai neramios ir visokios kitokios jos tampa net artimiems zmonems!!! doh.gif wacko.gif
Ievosius
tiesa sakant slyksciausiu komentaru kad "vaika augini nieko neveiki" esu sulaukusi is moteru kaip bebutu keista.Ir nescia budama skaudziausiu dalyku isgirdusi is moteru.Atrodo pacios vaikus augino turetu kazkiek suprast, bet pasirodo vyrai kai kuriais atvejais tolerantiskesni.
Pradzioj kai tik gime mergyte labai uzsidegdavau ir puldavau gincytis jei kas bent "tipo juokais" uzsimindavo kad namie nieko neveiki kaip tu cia pavargus, nespeji nieko, o dabar radau savo buda kaip atsikirsti.Ir apskritai stengiuosi nebebendrauti su tokiais zmonemis.Kai tema pasisuka ta linkme apsisuku ir nueinu, jei zmones negerbia ka darau, reiskiasi negerbia manes, tai kodel tureciau gaisti savo laika jiems.
Svarbu kad pacios mamos jaustu savo verte ir neleistu niekam jos menkinti.
Beje kai pirma karta ieskojausi darbo tik po vidurines, pirmame pokalbyje darbdavys tiesiai sviesiai dave suprasti kad esu nereikalinga nes galiu bet kada "apsizenyti ir apsivaikuoti" kaip jis issireiske."Gerai kad Jus gimes is sventos dvasios" pasiemiau anketa ir isejau.Tai buvo pries 5 metus.
pupux
Nu jau ne-dar ir koks darbas! As auginu dvi panelytes, bet tai tikrai DARBAS! Jei dirbciau aukle ir priziureciau du vaikus, tai gauciau Alga.taigi manau, kad dirbu ir esu pilnaverte PINIGU ISLEIDEJA !
BEje, is nieko niekada neteko isgirsti, kad mano dienos bim-bam mirksiukas.gif
mmamux
QUOTE(Ievosius @ 2008 05 26, 20:09)
tiesa sakant slyksciausiu komentaru kad "vaika augini nieko neveiki" esu sulaukusi is moteru kaip bebutu keista.Ir nescia budama skaudziausiu dalyku isgirdusi is moteru.Atrodo pacios vaikus augino turetu kazkiek suprast, bet pasirodo vyrai kai kuriais atvejais tolerantiskesni.
Pradzioj kai tik gime mergyte labai uzsidegdavau ir puldavau gincytis jei kas bent "tipo juokais" uzsimindavo kad namie nieko neveiki kaip tu cia pavargus, nespeji nieko, o dabar radau savo buda kaip atsikirsti.Ir apskritai stengiuosi nebebendrauti su tokiais zmonemis.Kai tema pasisuka ta linkme apsisuku ir nueinu, jei zmones negerbia ka darau, reiskiasi negerbia manes, tai kodel tureciau gaisti savo laika jiems.
Svarbu kad pacios mamos jaustu savo verte ir neleistu  niekam jos menkinti.
Beje kai pirma karta ieskojausi darbo tik po vidurines, pirmame pokalbyje darbdavys tiesiai sviesiai dave suprasti kad esu nereikalinga nes galiu bet kada "apsizenyti ir apsivaikuoti" kaip jis issireiske."Gerai kad Jus gimes is sventos dvasios" pasiemiau anketa ir isejau.Tai buvo pries 5 metus.
*

Pilnai pritariu Jusu pasisakymui...nes tikrai kaip bebutu keista buten ta fraze "nieko neveiki, tik sedi namuose..."teo isgirsti is paciu moteru, ir tikrai gali pagalvot kad pacios nebuvo mamom ir nera susidure ka reiskia auginti vaikus.Nes as tai auginu tris mazamecius vaikus tai tikrai siutas ima kai kas pasako:"tau gerai va nieko neveiki sedi sau namie su vaikais ir gerai tau".Bet tai juk neapsistoja ties zodziais sedi namuose, manau mes kurios auginam vaikus ir dar jei ne viena tai tas zodis SEDI tai jau tikrai idomiai skamba, nes tikrai tikiu kad yra tokiu kurios per visa diena retai teatsiseda, nes juk reikia ir vaikus priziuret ir manau ir ta pati namu ruosa pas iekviena yra ir pan. O paskutini kart tai mane nustebino kai ejau pas gydytoja ir isejusi viena sesele vienai mamytei kuri buvo su dviem vaikiukais pasake:tai gali palaukt dar ne viena valanda cia, koks tau skirtumas ar namie sedesi ar cia koridoriuje juk vistiek SEDI, i darba tai nereikia'Nu tai mano akys buvo tokios blink.gif Nes as tai pvz. ir vaikus auginu ir namu ruosa visa ir dar augindama vaikiukus studijas baigiau tai ta fraze "SEDI" mane kerta is koju is tikruju unsure.gif
Gosh
na va, vakar mane jau galutinai įsiutino pažįstama "tai tu kada GALŲ GALE pradėsi dirbti, kiek sedėsi namie???", bet su toookia intonacija blink.gif blink.gif Atrėžiau ramiai "pala, mieloji, ar aš kažko nežinau, ar tu mane kas mėnesį išlaikai???", supykau, nes tikrai koks tavo sumautas reikalas dirbu, nedirbu, ar dirbsiu išvis, kodėl tave tai turi dominti??? Jei nedirbu, tai yra tik man, mano šeimai žinomos svarbios priežastys, kurių neprivalau dėstyti kitiems. Taip, dukra jau nemaža, eina į pradinę mokyklą, bet aš nedirbu. Nesakau kad niekada ir nedirbau augindama dukrą. Turėjau ir veiklos visokios įdomios, ir savo versliuką, ir dar įgijau ilgai svajotą aukštąjį išsilavinimą bei kurį laiką dar ir dirbau, bet sveikata liepė nurimti, per daug užsimojau vienu metu... Tačiau žinot, visą tą laiką norėjau skirti laiką dukrai, auginti ją, lavinti kiek galiu, ar tai į teatrą nuvažiuoti, ar į kokį renginį, ar užsiimti visokiom pamokėlėm, žodžiu skirti savo dėmesio tiek, kiek išgaliu, nes niekada negali žinoti kada nutrūks ta styga kai nebegalėsiu to dėmesio jai duoti... Užknisa kai man sako "Tau vaikas ačiū nepasakys už tuos tavo namie praleistus metus", sakau "Užtat aš sau pasakysiu didelį ačiū, kad sugebėjau vaikui suteikti vaikystę namie, o ne mėtant pastoviai seneliams paauginti", ką ir daro būtent ta, kuri man pabrėžinėja apie tą ačiū nepasakymą, nes vaikas mamos nemato, o aš džiaugiuos, kad mano vaikas mane mato ir matė per tuos metus kiek sėdžiu su ja namuose. Na va, pasiguodžiau smile.gif
*Caras*
Sveikos "sėdinčios ir nieko neveikiančios tinginės" 4u.gif . Jungiuos ir aš į jūsų būrį. Iš aplinkinių tokių pasisakymų aš nesulaukiau, bet buvo skaudu kai vyras tai kelis kartus leptelėjo. Pasak jo, tai buvo juokas, bet man tai tikrai nebuvo noro juoktis verysad.gif . Paskaičiau aš čia jūsų nuomones ir man net keista pasidarė, kad artimi žmonės tokie kaip mamos ar močiutės gali taip pasakyt: sėdi ir nieko neveiki. Aplankiau aš neseniai savo 90 metų močiutę, buvau su savo pipiru, o jis ne iš lėtųjų. Tai man babytė ir sako : turbūt vaikeli, geriau į darbą eit negu su vaikiuku per dieną namie būt. Turbūt darbe mažiau pavargtum".
^Braškytė^
QUOTE(*Caras* @ 2008 09 24, 20:47)
Sveikos "sėdinčios ir nieko neveikiančios tinginės" 4u.gif . Jungiuos ir aš į jūsų būrį. Iš aplinkinių tokių pasisakymų aš nesulaukiau, bet buvo skaudu kai vyras tai kelis kartus leptelėjo. Pasak jo, tai buvo juokas, bet man tai tikrai nebuvo noro juoktis verysad.gif . Paskaičiau aš čia jūsų nuomones ir man net keista pasidarė, kad artimi žmonės tokie kaip mamos ar močiutės gali taip pasakyt: sėdi ir nieko neveiki. Aplankiau aš neseniai savo 90 metų močiutę, buvau su savo pipiru, o jis ne iš lėtųjų. Tai man babytė ir sako : turbūt vaikeli, geriau į darbą eit negu su vaikiuku per dieną namie būt. Turbūt darbe mažiau pavargtum".
*

taip tas tai tiesa ,na man vyras ir neviena karta buvo taip pasakes o ka tu veiki ?? nugi nieko blink.gif bet as i tai visai nekreipiu demesio mirksiukas.gif ,mociute tai ir man ne karta sake jau geriau 100 kart dyrbti ,nei su vaiku sedeti rolleyes.gif o mano vaikinukas isdykes ramiai nepasedi nei minutes biggrin.gif , kartais as pavargstu nuo viso sito sedejimo namie su vaiku ,bet kai pagalvoju as dziaugiuosi kad man yra galimybe uzauginti vaika namie iki 3 metuku thumbup.gif
Mottto
Paskaičiau mamyčių nuomones ir nustebau, kad daug kas vaiko auginimą prilygina tinginystei. Kada nors, kai aš pats būsiu tėtis, norėsiu, kad mano vaikutis kuo ilgiau su mama augtų, o ne darželyje. Aišku, jai tai bus nelengva, vis tik darbas 24 val per parą...
ErnestaKaunas
Sveikos,

užtikau aš jūsų temą. Taigi jungiuosi prie "nieko neveikiančių". Aš jau auginu trečiają. Bet šiaip su antrąją ir mokslus pasibaigiau neėėmusi jokių akedeminių ir referatus rašydavau. O ir šiaip esu buhalterė. Pasirinkau tokią specialybę ne todėl, kad labai ja žavėjausi ir svajojau rolleyes.gif , o todėl, kad norėjau auginti kiek įmanoma vaikus namie. Man patinka skaičiai galiu dirbti ir namuose ir noriu kuo ilgiau dirbti namuose, nors namai man kartais labai atsibosta, bet vyras pabūna su vaikais kai noriu kur su draugėm kavos atsigerti ar pas mamą nuvažiuoti išsiplepėti.
Aš pavargstu namuose, bet nebūčiau laimingesnė palikus dukrytes be priežiūros.
Į darželį aš irgi dviejų metukų abi išleidau, bet reikia iš mokyklos vyresniąją pasitikti, pamokas su-iūrėti ir šiaip dabar baisu kas vyksta.
Ai net nežinau ar į temą čia pasisakiau lotuliukas.gif , bet man patinka būti namuose ir "nieko neveikti"
Bet šiaip mes šaunuolės 4u.gif
vienintelė
O aš labai džiaugiuosi nes iš nieko tokių žodžių nesulaukiau, bet gal dėl to kad daugelis matė koks mano sunytis neramus. kaip tik visi užuojauta reiškia kad nepailsiu smile.gif))))
zbara
kaip tai nieko neveikimas- juk vaikų augininmas irgi darbas. ir labai atsakingas
mano nuomone,vaikai patys neužauga, juos reikia užauginti 4u.gif
džiaugiuos kad turiu šia galimybę biggrin.gif
*Ita*
Manau kiekvienas protingas pritars, kad vaikų auginimas -labai sunkus darbas. Tos, kurios teigia, kad eina į darbą dėl vaiko gerovės... nori tik atitrūkti nuo vaiko ir kasdienės rutinos. Aukščiau galvas ir kuo ilgiau auginkime vaikus namuose 4u.gif
*Ita*
Radau labai gražią citatą.
"Išgyvenkite savo vaikų vaikystę. Nedaug yra dalykų, kurie tokie svarbūs. Kokia prasmė kilti sėkmės laiptais, jeigu praleisite savo vaikų pirmuosius žingsnius?"
Mottto
Kas vyksta? Kas baisu? biggrin.gif Nepagavau minties.

QUOTE(ErnestaKaunas @ 2008 10 23, 10:56)
Į darželį aš irgi dviejų metukų abi išleidau, bet reikia iš mokyklos vyresniąją pasitikti, pamokas su-iūrėti ir šiaip dabar baisu kas vyksta.

Papildyta:
Čia natūraliai kyla beveik filosofinis klausimas, kas apskritai yra sekmė?

QUOTE(*Ita* @ 2008 10 30, 16:38)
Radau labai gražią citatą.
"Išgyvenkite savo vaikų vaikystę. Nedaug yra dalykų, kurie tokie svarbūs. Kokia prasmė kilti sėkmės laiptais, jeigu praleisite savo vaikų pirmuosius žingsnius?"
*

Padangė
Sulaukiau ir as tokio pasisakymo, kad "taigi tu atostogose, nereik i darba eiti" thumbup.gif nu vienu zodziu "ROJUS" doh.gif
pasisake taip vyro brolis senbernis ,kuris vaiku neturi ir neaisku kada, o ar is vis pas ji ju bus doh.gif

Tai pasake jis man tada kai su dukryte is ligonines grizus buvau po 3 paru renimacijoi praleistu gun_bandana.gif doh.gif
mat nieko neveikiu atostogauju doh.gif 1 menesio vaika slaugydama naktim nemiegodama doh.gif o pats is tolo i ja ziuredavo doh.gif
ot nesupratingu zmoniu yra doh.gif bash.gif

o jei dabar kas taip pasako tai atreziu kad ir as dirbu lotuliukas.gif net keliuose darbuose lotuliukas.gif

1 Vaika auginu , namus priziuriu lotuliukas.gif Vyra myliu lotuliukas.gif
2 Drabuzius konstruoju, pagal uzsakyma siuvu
3 Papuosaliukus kuriu lotuliukas.gif
4 va dar mokausi dieniniam skiriuj blush2.gif lotuliukas.gif
ir kaip as viska suspeju g.gif blush2.gif lotuliukas.gif
Mottto
Padange, mano pagarba 4u.gif
Padangė
QUOTE(Mottto @ 2008 11 02, 17:41)
Padange, mano pagarba  4u.gif
*

Aciu 4u.gif
discus-fish
Na iš tiesų, mielos mamos, ką gi jūs namie veikiate? Indus plauna indaplovė, rūbus skalbia skalbimo mašina, grindis siurbia siurblys, vaikus prižiūri darželis (tuos mažiukus, deja, pačioms reikia prižiūrėti, bet juk neilgai, tik metus-du, paskui atiduodi į darželį ir ramu). Mano atveju vaikus prižiūrėjo auklė, taip kad veikti namuose išvis nebuvo ką. Tik rūbus lyginti, nes lygintuvas pats nelygina. Na, ir siurblį už rankenos palaikyti tekdavo. Ir palučių skalbti nereikia rankomis, kaip anksčiau. Gyvenk ir mėgaukis assa.gif
O pikčiausia, kad visi aplink taip be galo domisi, KĄ AŠ DABAR VEIKIU VISĄ DIENĄ, kai vaikai išėjo į darželį. NAGI SĖDŽIU INTERNETE !!!!!!!!!!!! IR TUOM MEGAUJUOSI!!!!!!!! yahoo.gif
Papildyta:
QUOTE(Mottto @ 2008 10 17, 12:41)
Paskaičiau mamyčių nuomones ir nustebau, kad daug kas vaiko auginimą prilygina tinginystei. Kada nors, kai aš pats būsiu tėtis, norėsiu, kad mano vaikutis kuo ilgiau su mama augtų, o ne darželyje. Aišku, jai tai bus nelengva, vis tik darbas 24 val per parą...
*

Koks netradicinis požiūris thumbup.gif Gaila, kad mano vaikučiai jau turi tėtį ax.gif
Šaunuolis Motto thumbup.gif Tik žiūrėk, nepamiršk tos mamos 24 val.per parą dirbančios pavaduoti, nes gresia persidirbimas blink.gif
Mottto
blush2.gif ax.gif
Laisvu laiku nuo medžioklės grįšiu į savo urvą ir eisiu su vaikais žolelių ir uogų į mišką rinkti, kol mama poilsiu mėgausis biggrin.gif

QUOTE(discus-fish @ 2008 11 06, 13:50)
Koks netradicinis požiūris  thumbup.gif Gaila, kad mano vaikučiai jau turi tėtį  ax.gif
Šaunuolis Motto  thumbup.gif  Tik žiūrėk, nepamiršk tos mamos 24 val.per parą dirbančios pavaduoti, nes gresia persidirbimas  blink.gif
*

rara

Yra mamu, kuriu vaikus beveik nuo gimimo uzaugina aukles, ju vyrai uzdirba visus pinigus, o jos tik kaip pudeliai savo isvaizda rupinasi...
Mano zmona, pats matau, tikrai smarkiai pavargsta per diena dukrele besirupindama - vaikas vaikui nelygus... nekalbant apie buiti...
rinna
Radau puikų anekdotą idealiai atspindintį vyrų požiūrį :
"Ateina vyras pas Dievą ir sako: -Dieve, aš visą dieną - nuo ryto iki vakaro- sunkiai pachalinu, išlaikau šeimą, vakare grįžtu- pavalgau ir į lovą, ten dar žmoną pamylėti reikia...pamiegu kiek- ir vėl rytas, keltis į darbą...O žmona- visą dieną namie sėdi, nieko neveikia... Dieve, nusibodo man taip gyventi... Klausyk, sukeisk tu mane su žmona...
Dievas ir sukeitė...
itą rytą vyras, moterimi pakeistas, atsikelia, padaro vyrui (buvusiai žmonai) pusryčius, išleidžia į darbą, kelia vaikus, valgydina, veda į mokyklą,eina į parduotuvę, grįžusi sutvarko kambarius, nuvalo langus, išlygina rūbus, prašluosto grindis, paruošia pietus, parsiveda vaikus, valgydina, padeda ruošti pamokas, ruošia vakarienę, suguldo vaikus, paduoda vakarienę grįžusiam vyrui, suplauna indus, prisiskuta bulvių rytdienai, sudeda vaikams rūbelius ir priešpiečius, vėlai vakare ateina į lovaą- ten vyras nori pasimylėti...Paskui krenta ir užmiega...
Ryte vėl eina pas dievą: -Nu na čiort- jau geriau į darbą eiti- dieve, gal atkeisk atgal?
Dievas: -Mielai atkeisčiau, bet dabar negaliu- nebent už 9 mėn., nes pastojai šianakt......"
volungele
Super anekdotas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Joliee
QUOTE(rinna @ 2009 02 11, 09:05)
"Ateina vyras pas Dievą ir sako: -Dieve, aš visą dieną - nuo ryto iki vakaro- sunkiai pachalinu, išlaikau šeimą, vakare grįžtu- pavalgau ir į lovą, ten dar žmoną pamylėti reikia...pamiegu kiek- ir vėl rytas, keltis į darbą...O žmona- visą dieną namie sėdi, nieko neveikia... Dieve, nusibodo man taip gyventi... Klausyk, sukeisk tu mane su žmona...
Dievas ir sukeitė...
itą rytą vyras, moterimi pakeistas, atsikelia, padaro vyrui (buvusiai žmonai) pusryčius, išleidžia į darbą, kelia vaikus, valgydina, veda į mokyklą,eina į parduotuvę, grįžusi sutvarko kambarius, nuvalo langus, išlygina rūbus, prašluosto grindis, paruošia pietus, parsiveda vaikus, valgydina, padeda ruošti pamokas, ruošia vakarienę, suguldo vaikus, paduoda vakarienę grįžusiam vyrui, suplauna indus, prisiskuta bulvių rytdienai, sudeda vaikams rūbelius ir priešpiečius, vėlai vakare ateina į lovaą- ten vyras nori pasimylėti...Paskui krenta ir užmiega...
Ryte vėl eina pas dievą:  -Nu na čiort- jau geriau į darbą eiti- dieve, gal atkeisk atgal?
Dievas: -Mielai atkeisčiau, bet dabar negaliu- nebent už 9 mėn., nes pastojai šianakt......"
*

thumbup.gif

Vasaraitė
Anekdotas thumbup.gif Jau taip nuotaika pakele, reiks vyrui duot paskaityt, kai/jei prades ka bambet bigsmile.gif
AMELY
Jo tokia nuostata gaji. Yra tekę išgirsti ir ypač iš vyriškių , na ką tos bobelės veikia .....nu nei viena dar nuo sedėjimo namie nepervargo.....tai po eilinės diskusijos draugų rate, o dabar jau visuomet linkiu:
"linkiu tau iš visos šiedies, kad kitame gyvenime tu gimtumei moterimi, turėtumei kelėtą vaikų ir tokį vyrą koks pats dabar esi...."
paprastai užtyla. lotuliukas.gif
zbara
nežinau ar susidūriau su tokiu požiūriu g.gif
gal... unsure.gif
lili*
QUOTE(rinna @ 2009 02 11, 09:05)
*

thumbup.gif lotuliukas.gif super gerulis

Teko girdėti tai paklbant, ypač iš vyrų ar neturinčių vaiku, man asmenikškai iš mano aplinkos žmonių nesakė nieko panašaus, nes auginti vaiką anaiptol tingėjimas, tai darbas visą parą smile.gif
vilnera
Keista siek tiek skaityt,kai vaikiuko auginimas lyginamas su darbu. Man tas auginimas-didziulis malonumas. Pavargstu-bet ne fiziskai-kai vaikas serga. Nedamiegu retkarciais-bet visokia siaip veikla su vaiku-na nevargina jin manes.. Tikraja to zodzio prasme-jauciuosi kaip atostogose. smile.gif
Mažoji Misss
QUOTE(laukinukė @ 2007 11 16, 12:56)
Aš prieš savaitę grįžau į darbą, tai viena moteriškė išsireiškė taip: "Galėjai dar patinginiauti..."  vacation1.gif
*

AS irgi esu girdejus tokiu siulimu doh.gif
GERAS ANIGDOTAS thumbup.gif
egi
Na istikruju kiesti tie zmones , kurie galvoja, kad augindama vaika atostogauji biggrin.gif , dabar auginu dukryte ir jauciuosi, kad dirbu 24val. per para doh.gif lotuliukas.gif
varla
Danielle,2007 11 16, 20:15
Sveikos . Tik labai skaudu kai artimi žmonės to nesupranta . Pvz., mano tėvukas dažnai sakydavo, kad aš tinginiauju ir nieko neveikiu per dienas,nes vaiko priežiūra jam atrodo ne darbas .
QUOTE(awiux @ 2007 11 17, 15:01)
nu nieko sau..tai tegul pats kokią dienelę vienas pabūna su mažiuku ir pajaučia  rolleyes.gif
*

Tai kad ne kiekviena pagasdinsi tokiu budu, pvz. mano uosvis panasiai tokios nuomones, bet jam palikus paziuret vaika, tai tik sau paciai daugiau darbo pasidaryciau: vaikui duoda bet ka, tas issiterliojes nuo galvos iki koju kokiu maistu neatsiplaunanciu, viskas kas tik imanoma - ismetyta, sukuista ir t.t., o pats sedetu kaip ir bet kada - su pultu rankoje prie teliko... beja, pamirsau pampersa.. jis butu pilnutelis iki pat kojiniu... Tiesiog apsisarvuoti kantrybe ir nekreipti demesio i tokius uzpraeito simtmecio pastebejimus, nervai daugiau kainuoja...
Liniuks
Deja, teko susidurt su tokiu požiūriu... doh.gif Nes galima pažadėt ateit ir nepasirodyt... Arba vėluot bele kiek... Toks jausmas, kad tik sėdi namuos ir jokių planų, niekur išeit nebereikia, niekur nieko... Tik sėdi namuos ir lauki išsižiojęs svečių doh.gif
Vienai tiotkai atrodė, kad aš galiu ir papildomai užsidirbt būdama su vaikiuku namuos, kad tik nereiktų nachaliavu pinigų iš SODROS gaut... doh.gif O tuo pačiu, kad ir pamokyčiau kai ką doh.gif
SuperMeska
Auginti vaika - didelis ir atsakingas darbas. Ir kol neturejau vaiko, pati to nesupratau. Kitiems atrodo, kad sedi namuose ir nieko neveiki, zodziu, kad geriau ir buti negali doh.gif
Limcamca
Aš, vedžioju dičkį iš/į mokyklą, namie prižiūriu mažąjį ir plius dirbu savo normalų darbą, namuose, - daug kam atrodo, kad nieko neveikiu ir laiko turiu į marias doh.gif

Toks požiūris, mane labai skaudina unsure.gif
blondinas Nr.171
QUOTE(SuperMeska @ 2009 07 15, 10:20)
Auginti vaika - didelis ir atsakingas darbas. Ir kol neturejau vaiko, pati to nesupratau. Kitiems atrodo, kad sedi namuose ir nieko neveiki, zodziu, kad geriau ir buti negali  doh.gif
*

auginti vaika, tai tas pats kas auginti gyvulius ar miezius.
Tai yra sunkus, juodas, purvinas darbas.
Todel mes, ukininkai, labai laukiam kada musu gyvuliai ir z.u. naudmenos uzaugs, juos papjausim ir parduosim...ir, galbut, pavyks uzdirbti.
O vat as pazistu viena keista moteri, kuri sako, kad vaikai tai nera gyvuliai...ir jai jie nera darbas.
Kvaile kazkokia...
Ir dar jinai sake, kad seksas irgi nera darbas...durne...
Jurava
juokingiausia toki pasakyma girdet is moteru smile.gif as joms palinkiu tik vieno... kuo greiciau tokiu "tinginystes" atostogu iseit thumbup.gif aisku toms, kurioms dar imanoma ax.gif tada pamatys kas cia per "atostogos" tongue.gif
Pjaf
hehehe
mano anyta irgi is tokiu, nesuprantaciu kiek vargo ir darbu su mazu vaiku
kiekviena karta sveciuojantis stebisi, kodel taip retai atvaziuojam i svecius
tai ka jus uki turit?
ir dar stebisi, kodel reikalauju, kad vyras pastoviai man padetu
tai pati nesusitvarkai su vaiku?
SuperMeska
QUOTE(Pjaf @ 2009 07 30, 08:13)
mano anyta irgi is tokiu, nesuprantaciu kiek vargo ir darbu su mazu vaiku
kiekviena karta sveciuojantis stebisi, kodel taip retai atvaziuojam i svecius
tai ka jus uki turit?
*

Mano mociute taip sako tongue.gif
Pasakojo kaip anksciau budavo ir vaikas, ir prie gyvuliu reikedavo eiti, ir visus kitus ukio darbus nudirbti.

Taip kad nereikia stebetis, jei vyresni zmones kazka panasaus pasako, ju patirtis visai kitokia.
DNG
nekreipiu demesio i tokius pamastymus. vaiko auginimas-tai visa para trunkantis darbas, malonumas, hobis, viskas viskas kartu smile.gif
arbatine_saldainine
Teko pabut pusdieni aukle - darbas ir dar koks....
kaleda
QUOTE(SuperMeska @ 2009 07 30, 09:17)
Mano mociute taip sako  tongue.gif
Pasakojo kaip anksciau budavo ir vaikas, ir prie gyvuliu reikedavo eiti, ir visus kitus ukio darbus nudirbti.

Taip kad nereikia stebetis, jei vyresni zmones kazka panasaus pasako, ju patirtis visai kitokia.
*

Anksčiau viskas buvo kitaip, dabar tam tikrose šalyse už tokią priežiūrą (kaip anksčiau) , paskųstų atitinkamoms tarnyboms lotuliukas.gif
O jei rimtai, tai yra darbas, jei atlieki tai sąžiningai. Ir dar koks.
Šelma

O man ne darbas ax.gif Auginu atsakingai ir keturgubu etatu, bet taip kaifuoju nuo to, kad su malonumu darbą į sėdėjimą su vaikais iškeisčiau rolleyes.gif Kol sėdėjau namie tol jaučiausi kaip atostogose wub.gif Na su išimtimis kai serga biggrin.gif
egi
darbas ir dar koks 4u.gif 4u.gif
jovita85
Idomiai kalbat. Kazkaip galvojau, kad zmones vaikeli del saves gimdo ar netycia jis gaunasi smile.gif Jei i vaika auginima visi ims ziuret kaip i darba ir myles vaika priklausomai tiek kiek pinigeliu valstybe duoda, tai kas gausis is to?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.