given444
2004 01 19, 18:58
NESENIAI PASTEBEJAU, JOG MANO 5.5 MEN. SUNUS GANA STIPROKAI IR GREITAI PRIES NAKTI UZMIGDAMAS IR DAR TURBUT SAMONINGOJ BUSENOJ SUKIOJA GALVYTE I ABI PUSES. VAIZDAS, ZINOT, NELABAI KOKS. SKAICIAU "MAZYLYJE" NEUROLOGES STRAIPSNI, JOG TAI ISAUGOMA, TOKIE PRIEPUOLIAI YRA NEEPILEPTINES KILMES. TACIAU, VISGI KA TAI SAKO? AR KAD MANISKIS JAUTRUS AR BUS JAUTRUS ATEITY? AR TAI SUSIJE SU AUGIMU? SIAIP NAKTI MIEGA GERAI, IR GANA RAMUS APSKRITAI. GAL KAS TURI PATIRTIES? DAUGELIS ESAT RASE, JOG JUSU VAIKUCIAI IR ROPOJA IR SEDASI PER MIEGUS. JEI CIA NUO ISPUDZIU, TAI TARYTUM GAUNASI UZBURTAS RATAS. VAIKUI IKI VIENERIU METU , RASOMA, REIK PATIRTI KUO DAUGIAU ISPUDZIU...O VA KAS DAROSI... NEPERKRAUNU JO DIENOTVARKES... KA DARYT?
RebekaG
2004 01 19, 23:22
Tas sukiojimas i salis, kaip as sakau "blasko miegus"  . Tik pradeda merktis ir tik bac bac i sona ir pyksta, nes supranta, kad miegas arteje. Maniske dar darydavo tokia "zuvyte". Nezinau, net kaip papasakot, bet tai normalu. Zinau, kad ir jogai toki pratima daro  Nezinau, gal pas mus visai kitaip buvo, bet i priepuoli, tai visai nepanasu
*Džela*
2004 01 19, 23:31
Tai gali buti vitamino D trukumo pozymis.Manau, kad reiketu pasikonsultuoti su gydytoju-nepakenks.
Maniske taip dare,tai padidino d vitamino doze ir dar taip buna kai atsirugti nori ir jau migdosi,tada pakeliu ir atsirugsta.
giedrulka
2004 01 20, 00:23
Mums tai irgi po tokiu bajeriu padidino vit.D doze ir praejo.
Mano 6, 5 mėn sūnus irgi taip elgiasi, gėrėm mes D vitamino padidintą dozė, tačiau vaikas ir toliau galvytę prieš užmigdamas sukalioja. Aš kažkaip nelabai kreipiau dėmesį, maniau, kad vaikas tiesiog sunkokai migdosi, bet pasiskaičiau čia jūsų nuomone, tai eidama kitąkart pas gyd. būtinai pasiklausinėsiu.
Ernesta
2004 01 20, 13:46
Ir aš butinai paklausiu gydytojos,nes mano mažius irgi kartais taip elgiasi  Bet manau,kad čia nieko blogo,tikekimės
Psichologe
2004 01 20, 20:10
Zuzu,
Jei nera kokių nors fizinių priežasčių (kaip vitamino trūkumas ar kas nors), tai gal vaikas tokiu budu nurimsta pries uzmigdamas. Tai gali būti ritualas, kuris padeda nurimti ir užmigti. Galvos sukiojimas prieš miegą galbūt primena sūpavimą, kuriuo mamos padeda nurimti kūdikiams. Jeigu Jūs vaiką supate prieš miegą, ar vistiek sukioja galvytę prieš užmigdamas? Aš abejočiau, ar galvytės sukiojimą galim vadinti priepoliu, bet del to galit pasitarti su neurologu. Apie vaiko jautruma negalime spręsti vien pagal tai, kad vaikas taip padeda sau užmigti.
maniske ne tik pries miega, bet ir miegodama kartais pasukioja
given444
2004 01 23, 15:20
mano sunui tikrai negali but vitamino d trukumas. galbut tikrai jam tai tarsi nusiraminimo ritualas, nes pries miega nesupu, tiesiog atsigulam, valgo, bunu salia, kartais padainuoju. uzmiega lengvai. dabar sukioja ne taip intensyviai, kartais isvis ne. dekoju visoms ir psichologei.
Nusiramink. Viskas normalu. musiskis irgi taip darydavo. As kazkur skaiciau, kad vaikas taip migdosi pats, panasu i supima. Viskas greit baigsis. Kazin, ar tai susije su vitaminu trukumu.
Maja Di
2005 09 20, 17:44
Maniškis tai paryčiui prieš atsibusdamas taip sukioja galvą ir dar kartais naktį po naktinio maitinimo prieš užmigdamas.Bet tai tesiasi tik pusę mėnesio, anksčiau taip nedarė, pradėjo nuo 3 mėnesio.
erikutec
2005 10 01, 17:46
Mano sunus taip pat sukiodavo galva, bet apie 10men. visai tai pasibaige. Klausiau gydytojo ar tai vitamino D trukumo simtomai. Taciau jis tai kategoriskai paneige
Kristuciuke-mama
2009 12 25, 18:52
Labukas. Savo vaikuti labai ilgai migdydavau supdama ant ranku. Kai tik nustojau supti, jis pradejo i sonus maskatuoti galva. Bet tai truko trumpa laika.
Frezija13
2009 12 27, 15:51
Mano dukrai jau 13m. supimasis i sonus ( kartais be galo stiprus) taip ir nepraejes. Gydytojai i tai nieko negali atsakyti. Man atrodo kai apie tai sakau, jei lyg tai negirdi
Gal per karšta, galvytė prakaituoja ir niežti? Vitamino D trūkumas irgi labai tikėtinas, nes tuomet taip pat labiau prakaituoja galvytė, delnai. Mano abi taip darė, padidinom vit. D, daugiau nakčiai kambarius vėdinau ir praėjo. O gal ir nusiramint bando, ką čia gali žinot pats nepamatęs kaip tai atrodo
antanina22
2010 05 28, 21:38
maniskis irgi iki puses metu kazkur pries uzmigdamas sukiodavo galvyte i abi puses, kai padidinau d vitamino doze(daktaro patarimu) iskart susitvarke, nebesukineja galvos. tikriausiai sukineja, nes prakaituoja pakausis ir niezti, taip pasikaso ir nuslenka plaukai nuo to
|
|