Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pavasarinė sėja
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
crocus
Kreipiuosi į patyrusius daržininkus mėgėjus. Negi vien gėlytes auginsim?Jau turbūt pats laikas sėti pomidorus, paprikas,salierus. Gal nepavėlavau dar?
Pasidalinkite savo ilgamete patirtimi kaip užauginate gerus daigus.
Iš turgaus nusibodo pirkti,dažnai užauga ne tas ką pirkai biggrin.gif
Čili
kaip tik ieskojau tokios temos, bet neradau ax.gif
nagi, mielos sodininkes-darzininkes, gal patarsite, kada tie pirmieji darbai sode-darze? blush2.gif gavom soda, tai nezinau nuo ko pradeti ax.gif
Regila
Jau kaip tik laikas seti paprika,pomidorus,porus.As jau mastau,kad jau kai kurias paprikas reiks ryt pikiuoti.Ankstyvi pomidorai taip pat prasosi pikiavimo.Visa kita dar anksti seti(vienmetes geles,agurkus).Tad,turit kelias dienas laisvas-teks uzsiimti sejimu..
crocus
Regila,jau pikiuoji,o aš tik sėklytes nusipirkau sad.gif
Kokios veislės paprikas sėjai ir kokiam šiltnamyje auginsi?
Aš dabar nusipirkau pomidorų Gesa, Delfine f1,Tolstoi F1, Viltis2. Nei vienų dar neauginau.
Chilli,jei tik įsigijot sodą,siūlau pradėti nuo popieriaus-susiplanuoti daugmaž kur kas bus. Jei sodas senas-galima genėti medžius,būtinai į šiltnamį prikasti sniego-galės pasisėti salotų ir kt.skanumynų.
Rimute T
QUOTE(crocus @ 2005 03 11, 14:05)
Regila,jau pikiuoji,o aš tik sėklytes nusipirkau sad.gif
Kokios veislės paprikas sėjai ir kokiam šiltnamyje auginsi?
Aš dabar nusipirkau pomidorų Gesa, Delfine f1,Tolstoi F1, Viltis2. Nei vienų dar neauginau.
Chilli,jei tik įsigijot sodą,siūlau pradėti nuo popieriaus-susiplanuoti daugmaž kur kas bus. Jei sodas senas-galima genėti medžius,būtinai į šiltnamį prikasti sniego-galės pasisėti salotų ir kt.skanumynų.
*

As pasisejau paprika pirkta Florexlit, bet kad is viso pokelio sudygo tik dvi.Kazkaip nusivyliau sios firmos seklom. sad.gif Pomidorus sodinau Tukan vadinasi (ankstyvi).Norejau paklaust O kam reikia prikast i siltnami sniego, kad dregmes butu? blink.gif Siaip pavasari kai nutirps sniegas, eisiu braskiu tvarkyt, pjausiu lapus, patresiu.
Regila
Reikia i siltnami inesti sniego,kad neperdziutu zeme.Tada tampa pelenais-niekam tikusi,nei suliet gali,nei derlinga..O kai sniego bus,dregme laikysis.Tai tas pats,kaip perdziuvusioj bandytum kazka sodinti..
Tik cili paprikos salia saldziuju pipiru nesodinkit-apkars visi.
O seklos ir pas mane ne visos dygo.Ka jau padarysi..
gida
QUOTE(Rimute T @ 2005 03 11, 14:03)
As pasisejau paprika pirkta Florexlit, bet kad is viso pokelio sudygo tik dvi.Kazkaip nusivyliau sios firmos seklom. sad.gif 
*

As sejau florexlito zemuoges,sudygo gal per savaite,ir labai daug.kol kas nieko blogo apie sia firma pasakyti neturiu...
crocus
Su Florexlit Sėklom arba gerai arba visai nusivažiuoja. Užpraeitais metais mamai vietoj žemaūgių vanilinių serenčių užaugo 1m aukščio kosmėjos(?),garbanotosios petražolės pramaišiui su laukinėm morkom.Na bet kitos tai liuksiškai sudygsta.Bet kitą kart jau nieko nebeužsiskinėjam ir parduotuvėj jau didelis pasirinkimas. thumbup.gif
Dar atsiminiau-iš rožinių jacintų tik vienas tebuvo,kiti pražydo baltai. cry.gif

Regila
Ir su kitom firmom visokiu fintu buna.Pernai drauge dave surfinijos daigeli,sako turek,seklos labai brangios,gal bus labai grazi-nesumaisyk su savo auginamom.Auga,kuo toliau,tuo nepanasiau i surfinija.Galiausiai neapsikentus isvezu ir pasodinu sode.Po kurio laiko mama apreke...kokia cia nesamone darzely pasodinai?smile.gif)as tokiu sauluciu ir dar grazesniu galejau pievoj prikast:))Vat tau ir surfinija,kur 8seklos virs 9Lt..
crocus
Noriu parekomenduoti daržininkėm žemę/durpę sėjai Vitaplant POmidorams ir paprikai.Labai patiko.Puri ,smulki,neperdžiūvusi. thumbup.gif

O praėjusiais metais buvau nusipirkusi Slunkių Ar Slungių? Tai tokia su stambiais durpių plaušais,pačiai teko smulkint ir perrinkti.

risa
Sveikutės 4u.gif As dar nieko nesėjau, ruosuosi rytoj. Ar dar nepervėlu pomidorams ir paprikai? As ,galima sakyti, pradedantis darzininkas, nes anksciau gėlės labiau domino.
staselė
Norėjau paklausti, o gėlyčių daigelius kada reikia pikiuoti, kokio dydžio tie daigeliai turi būti?
jolaxus
QUOTE(staselė @ 2006 04 03, 15:46)
Norėjau paklausti, o gėlyčių daigelius kada reikia pikiuoti, kokio dydžio tie daigeliai turi būti?
*

pikiuoti rekomenduojama kai pasirodo 1-2 tikrieji lapeliai
staselė
Dėkui už informaciją.
Regila
Jei reciau sesit geliu seklytes,gali but,kad pikiuosit tiesiai i lauka.
Dauguma vienmeciu geliu galima seti tiesiai i lauka.Galima set i siltnami,o veliau ispikiuoti i lauka.Taip bus laisvesnes palanges ir ramybes turesim daugiau.
Zemes esu naudojusi pomidorams,paprikai.Taciau ju iseiga brangesne.Dideliais kiekiais nesu maciusi.Dazniausiai po 20litru. As keli metai naudoju ir dar nenusivyliau-Durpetos "daigams".Jose ir silta ir minksta augaliukams ir maisto medziagu papildomai nereikia.Ju pilstymas po 80 litru.Man kaip tik.Kartais 2 kartais 3 sunaudoju.
Paprikai jau lyg veloka set.Nebent pamirkyt,ant skiautes audinio isdaigint-tuomet butu spartesnis dygimas.Jos ilgokai dygsta(buna iki menesio).Labai velai noks.
Pomidorus gali,nors ir juos gali pamirkyt.Bus greiciau.Tik sudrekinus iek tiek letesnis sodinimas,kadangi sekliukes limpa viena prie kitos,prie pirstu. Galima su pincetu.
mazu-le
Tiesiog neradau daugiau tinkamos temos. Reklaminti nesiruošiu, labiau noriu pradžiuginti Jūsų akeles. Kiekvienais metais, Radviliškio raj. Burbiškių dvare vyksta tokia Tulpių šventė. Čia foto iš šios šventės. Nerealus vaizdelis, daugybę tulpių nuostabiai žiedais.. thumbup.gif

staselė
Norėjau paklausti ar gvaizdūnes sėjat į dėžutes ir po to į lauką, ar sodinat iš karto lauke?
Regila
Mes dažniausiai sėjam į šiltnamį.Ir jau daigus išsodinam į lauką.Daigai būna stipresni.
staselė
Tai gerai, kad pasisėjau į dėžutes, tai anksčiau žydės.
staselė
Pasisėjau porus į dėžutes, vasario mėn, sudygo sėklos puikiai, bet kiti nudžiūvo, kitų galiukai padžiūvę, kodėl taip yra. Kaip užauginti gražius porų daigelius?
Regila
Gal per tankiai paseta?O gal per daug vandens pilama?Juk zemiu ten mazai-daugiausia saknu raizginys.Kai isimsi is dezutes-pamatysi.Atsigaus pasodinti i zeme augalai.Jau visai netrukus sodinsim.
staselė
Ačiū už patarimus. Tai ir pati pradėjau galvoti, gal per daug vandens pyliau ,bet lauke bus daugiau vietos, jie nėra tokie lepūs manyčiau, tai tikiuosi atsigaus.
jukraa
Labuka, ar jau yra mamyčių pradėjusių šiemetinę pavasarinę sėją? g.gif
Zivivi
QUOTE(jukraa @ 2009 01 31, 23:14)
Labuka, ar jau yra mamyčių pradėjusių šiemetinę pavasarinę sėją?  g.gif
*

Uhu, jei krapai ir petruskos skaitosi kaip pavassrine seja biggrin.gif Va laukiu vasario vidurio/pabaigos, tai reiks pomidorus seti (auginsiu stiklintam balkone) biggrin.gif Regilut, ar tiesa sakau?

O kada reiktu seti cili pipirus? Labai noriu pasisodint nors viena vazoneli...
jukraa
QUOTE(Zivivi @ 2009 02 01, 10:02)
Va laukiu vasario vidurio/pabaigos, tai reiks pomidorus seti (auginsiu stiklintam balkone)
*

O suslaukusi sesite bet kuria laisvesne diena, ar ziuresit pagal dienas ar menulio faze? rolleyes.gif
Zivivi
QUOTE(jukraa @ 2009 02 01, 20:52)
O suslaukusi sesite bet kuria laisvesne diena, ar ziuresit pagal dienas ar menulio faze?  rolleyes.gif
*

Siaip nesivadovauju jokiais kalendoriais, kada laiko bus daugiau, tai ir sesiu wink.gif Aisku, jei rasiu SM kokias nors pastabas/komentarus apie tinkamas dienas, gaaal ir prisiderinsiu smile.gif Bet specialiai tikrai nesidomiu smile.gif
ErikaI
Radau kažkokį sėjos kalendorių.Gal kam pravers.

http://www.sodyba.org/index.php?option=com...2&Itemid=16
jukraa
QUOTE(ErikaI @ 2009 02 01, 20:42)
Gal kam pravers.
*

Labai labai aciu 4u.gif
Regila
Čili pipiriukus, koralinę kiauliauogę, baklažanus, paprikas "Varpelius" reiktų jau sėti. Valgomąsias saldžiąsias paprikas vasario antrą savaitę (apie 10d). Pomidorus dar šiek tiek vėliau, apie vasario pabaigą,pradedant nuo ankstyviausių.
Zivivi
Vajeeeeee, tai reikia cili pipiru seklu is kazkur isigyt doh.gif ir kuo greiciau blink.gif
jukraa
QUOTE(Regila @ 2009 02 01, 21:38)
Čili pipiriukus, koralinę kiauliauogę, baklažanus, paprikas "Varpelius" reiktų jau sėti.
*

Va ir pagal ta kalendoriu raso,kad Lapinės ir vaisinės daržovės geriausia seti 2,3,6,7 dienomis mirksiukas.gif
jurg_ili
Aciu uz kalendoriu, nusikopijavau ir isisaugojau, bandysiu viska daryti pagal ji. Nes esu naujoke zemes reikaluose.
As tai jau gelytes skirtas kapu tvarkyui visas pasisejau i dezutes,kai tik atsils turetu jau but nemazi daigeliai ,aisku jei sudyks. Pernai nei viena gelyte nesudygo.
O cili pipira as auginu namie ir seju ji kada noriu ,draugem dovanoju, man labai grazu.
Bossi
sveikos,

as ir jungiuosi i daigeliu sejima biggrin.gif siandien pasejau pora prieksoniniu augaliuku, etuniju. Visur ieskojau beicuotu surfiniju seklu, na kur buna tokiuose plastmasiniuose indukuose supakuotos, bet neradau. Gal zinot kur Kaune ju galima gaut? g.gif

Ir gal zinot kur isikele augalu parduotuve, kuri buvo isikurusi Lituanikos IKI antrame aukste? g.gif
DeeDee
QUOTE(Bossi @ 2009 02 05, 12:46)
sveikos,

1. as ir jungiuosi i daigeliu sejima  biggrin.gif siandien pasejau pora prieksoniniu augaliuku, etuniju. Visur ieskojau beicuotu surfiniju seklu, na kur buna tokiuose plastmasiniuose indukuose supakuotos, bet neradau. Gal zinot kur Kaune ju galima gaut?  g.gif

2. Ir gal zinot kur isikele augalu parduotuve, kuri buvo isikurusi Lituanikos IKI antrame aukste? g.gif
*

seklos.lt tinklapio asortimente yra, tik ten vartojamas terminas ne beicuotos, o apveltos organinėm ir mineralinėm trąšom;

Savanorių pr. 66 ( lyg ir), kur Fankas, Čemerio budinti vaistinė ( buvusios Radijo gamyklos patalpos) - už troleibusų/autobusų stotelės nugaros mirksiukas.gif
georgiana
sveikutes, o kada planuojate seti: siltnaminius agurkus, verbenas ir tunbergija, o gal jau pasejote? ax.gif
Bossi
QUOTE(DeeDee @ 2009 02 05, 15:05)
seklos.lt tinklapio asortimente yra, tik ten vartojamas terminas ne beicuotos, o apveltos organinėm ir mineralinėm trąšom;

Savanorių pr. 66 ( lyg ir), kur Fankas, Čemerio budinti vaistinė ( buvusios Radijo gamyklos patalpos) - už troleibusų/autobusų stotelės nugaros  mirksiukas.gif
*

aciu
diode
Sveikutes,

as irgi jungiuosi i jusu bureli - tikiuosi priimsit 4u.gif
Siuose reikaluose esu naujoke, taciau entuziasmo netruksta mirksiukas.gif Pries nepilna savaitele pasisejau kelias daugiametes gelytes, o vakar kai kur jau matesi keli vos iziurimi daigeliai. thumbup.gif
georgiana
as irgi vakar pasisejau tunbergija, paprika ir petunija, bet vyras siandien uzmates kad uzdengiau plevele maistine indelius i kuriuos susejau seklytes net subalamutino ax.gif mane, na is muse is veziu sakydamas kad juk nereikia ju plevele dengti, bet as kiek pamenu skaiciua tai kas sejate uzdengiate plevele o atsiradusius laselius ant pleveles tiesiog nuvalote ax.gif ir priziurite kad tu rasos laseliu nesusdaryti, rodos tai man islike is visu skaitymu unsure.gif
Zivivi
QUOTE(georgiana @ 2009 02 08, 18:19)
as irgi vakar pasisejau tunbergija, paprika ir petunija, bet vyras siandien uzmates kad uzdengiau plevele maistine indelius i kuriuos susejau seklytes net subalamutino ax.gif mane, na is muse is veziu sakydamas kad juk nereikia ju plevele dengti, bet as kiek pamenu skaiciua tai kas sejate uzdengiate plevele o atsiradusius laselius ant pleveles tiesiog nuvalote ax.gif ir priziurite kad tu rasos laseliu nesusdaryti, rodos tai man islike is visu skaitymu unsure.gif
*

As pridengiu visada iki kol daigeliai pasirodo. Jokiu rasos laseliu nenuvalau... tik ta plevele siek tiek pabadau, kad gautu oro sejinukai smile.gif
georgiana
QUOTE(Zivivi @ 2009 02 08, 18:36)
As pridengiu visada iki kol daigeliai pasirodo. Jokiu rasos laseliu nenuvalau... tik ta plevele siek tiek pabadau, kad gautu oro sejinukai smile.gif
*

aciu labai, lekiu badyti, nes sukau galva visa laika ka padaryti kad kvepuotu mirksiukas.gif 4u.gif
FleurDeLis
QUOTE(georgiana @ 2009 02 08, 19:45)
aciu labai, lekiu badyti, nes sukau galva visa laika ka padaryti kad kvepuotu mirksiukas.gif  4u.gif
*

Va va, aš irgi mausiu prabadyti, nes uždengiau, bet skylučių kvėpavimui nepalikau. Pasisėjau lobelijas, pajūrines žiles (gal šiek tiek per anksti,bet žiūrėsiu kas gausis) ir šiandien dar našlaites pasėsiu wub.gif Jau kaip to pavasario laukiu, tai neklausk blush2.gif
Papildyta:
Ir dar norėjau užklausti Jūsų. Šiandien Ermitaže mačiau specialiai daiginimui parengtas tabletes tokias iš durpių ar kažkokio kito mišinio. Bet jo kaina siekė 8 Lt tai ir pagalvojau, ar verta ten su juo prasidėti? Ar esat kuri bandžiusi?

Nes aš saviškės gėlytes susodinau tiesiog į daigintuvą pripylusi paprastų balkoninių gėlių žemių. Kaži nepridirbau nesąmonių? g.gif
jukraa
QUOTE(georgiana @ 2009 02 08, 18:45)
aciu labai, lekiu badyti, nes sukau galva visa laika ka padaryti kad kvepuotu mirksiukas.gif  4u.gif
*

O as savasias pasetas seklikes pridengiau su maisiuku,jo labai neuztempiau,tai oras pro sonus ieina. va 3 diena sejau, o jau ir sudygo bazilikas thumbup.gif
FleurDeLis
QUOTE(jukraa @ 2009 02 08, 21:55)
O as savasias pasetas seklikes pridengiau su maisiuku,jo labai neuztempiau,tai oras pro sonus ieina. va 3 diena sejau, o jau ir sudygo bazilikas  thumbup.gif
*

Na, aš irgi tada lauksiu, kas pas mane pradės lysti. Jau pasėjau tikrąsias našlaites, rococo našlaites (garbanotais krašteliais), naktižiedes, pajūrines žiles, lobelijas. Galvoju dar apie petunijas, bet kad neradau įspūdingų spalvų...Galvoju gal daigeliais nusipirksiu.
*Pavasarė*
Sveikos,
aš noriu jūsų paklausti, kur perkate sėklas, tiksliau, gal žinote, kuriose parduotuvėse jos pigesnės, kur brangesnės gal žinote? Domina ir daržovių ir vienamečių gėlių sėklos flirt.gif
georgiana
QUOTE(jukraa @ 2009 02 08, 21:55)
O as savasias pasetas seklikes pridengiau su maisiuku,jo labai neuztempiau,tai oras pro sonus ieina. va 3 diena sejau, o jau ir sudygo bazilikas  thumbup.gif
*

mano maisiukai kokai labai rasos lasiukais aprasojo stipriai ir skylutes padariau, kaip suprantu kai aprasoje reikai nuimti maisiukus?
FleurDeLis
QUOTE(georgiana @ 2009 02 10, 11:26)
mano maisiukai kokai labai rasos lasiukais aprasojo stipriai ir skylutes padariau, kaip suprantu kai aprasoje reikai nuimti maisiukus?
*

tai kad lyg skaičiau, jog nebūtina tų lašiukų nuvalyti g.gif
jukraa
O as apie tuos lasiukus niekur nieko nesu skaiciusi,tai darau pagal save. buna dienu,kad ju neprilieciu,nes tada ir i daigiukus neziuriu, bet va siais metais pro juos praeit negaliu,vis pasiziuriu kaip jie,tai ir lasiukai pajudinus nubyra ax.gif bet specialiai tai niekad ju nesu judinusi mirksiukas.gif
naitas
QUOTE(georgiana @ 2009 02 08, 19:19)
kad uzdengiau plevele maistine indelius i kuriuos susejau seklytes net subalamutino
*

labai su meile čia dirbai wub.gif
sandariai tai nereik tų sėjinukų uždaryt.

QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 08, 22:01)
Ermitaže mačiau specialiai daiginimui parengtas tabletes tokias iš durpių ar kažkokio kito mišinio. Bet jo kaina siekė 8 Lt tai ir pagalvojau, ar verta ten su juo prasidėti? Ar esat kuri bandžiusi?
*

čia tokia kaip tortams skirta plastikinė dėžutė, kurioje yra 40 "vietų" sėkloms? tos "vietos" ne apvalios, kaip būna palaidos durpių tabletės, o keturkampės?
Aš tokį dalyką irgi mačiau, tik "senukuos". Mintis gera, bet labai brangi. Juk daigo kainą pakelia mažiausiai 20 centų doh.gif Aišku, labai patogu, bet...

paėmiau šiand skaidraus plastiko torto dėžutę, 13x22 cm ir ji yra dar kokių 8 cm aukščio, užsidengia, kainuoja 60 centų tortų pardėj (to ir ėjau į TORTŲ pardę hihihi.gif, torto nepirkau, tik dėžutę), ir pasisėjau 54 sėklas salvijų. Uždariau dėžutę dangteliu, ir padėjau ant palangės.
Jau gana to, kad sėklos kainuoja bezbožnai daug ir pakelyje begėdiškai mažai sėklų cool.gif

QUOTE(gb78 @ 2009 02 09, 20:31)
aš noriu jūsų paklausti, kur perkate sėklas, tiksliau, gal žinote, kuriose parduotuvėse jos pigesnės, kur brangesnės gal žinote? Domina ir daržovių ir vienamečių gėlių sėklos
*

"maxima", "senukai" "žalia stotelė".. praktiškai visur pasidairau...Mama pernai pirko agurkų sėklų "maximoje". Nepasiteisino veislė, kuri buvo parašyta ant pakelio.
o kol kas daugiausiai tai esu pirkusi ebay.com rolleyes.gif
georgiana
QUOTE(naitas @ 2009 02 10, 21:07)
labai su meile čia dirbai  wub.gif
sandariai tai nereik tų sėjinukų uždaryt.
čia tokia kaip tortams skirta plastikinė dėžutė, kurioje yra 40 "vietų" sėkloms? tos "vietos" ne apvalios, kaip būna palaidos durpių tabletės, o keturkampės?
Aš tokį dalyką irgi mačiau, tik "senukuos". Mintis gera, bet labai brangi. Juk daigo kainą pakelia mažiausiai 20 centų  doh.gif Aišku, labai patogu, bet...

paėmiau šiand skaidraus plastiko torto dėžutę, 13x22 cm ir ji yra dar kokių 8 cm aukščio, užsidengia, kainuoja 60 centų tortų pardėj (to ir ėjau į TORTŲ pardę hihihi.gif, torto nepirkau, tik dėžutę), ir pasisėjau 54 sėklas salvijų. Uždariau dėžutę dangteliu, ir padėjau ant palangės.
Jau gana to, kad sėklos kainuoja bezbožnai daug ir pakelyje begėdiškai mažai sėklų  cool.gif
"maxima", "senukai" "žalia stotelė".. praktiškai visur pasidairau...Mama pernai pirko agurkų sėklų "maximoje". Nepasiteisino veislė, kuri buvo parašyta ant pakelio.
o kol kas daugiausiai tai esu pirkusi ebay.com  rolleyes.gif
*

aciu as tikrai su meile sejau, simet uzsipuoliau didesni kieki visko seti nes kadangi namie ir bedarbe tai smagus uzsiemimas ax.gif o kas liecia indelius tai tu torciuko formas renki o as kadangi dar ne visas susejau perku kivius dezutese ir plaunu grietines tuscius indelius daigu persodinimui, jei sudigs g.gif o as liecia kivius cia ne i tema bet dali ju tenka ismesti susale ir prarade skoni, bukite atsargios mirksiukas.gif
FleurDeLis
QUOTE(naitas @ 2009 02 10, 21:07)

Aš tokį dalyką irgi mačiau, tik "senukuos". Mintis gera, bet labai brangi. Juk daigo kainą pakelia mažiausiai 20 centų  doh.gif Aišku, labai patogu, bet...

Jau gana to, kad sėklos kainuoja bezbožnai daug ir pakelyje begėdiškai mažai sėklų  cool.gif

*

Jo jo, apie tas pačias kalbėjau. Tai ir gerai, kad nepirkau. Dėkui drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.