Mano situacija tokia: issiskyrusi, du vaikai teismo sprendimu gyvena su manimi. Mes jau ketvirti metai gyvename uzsienyje. Praeita vasara istekejau uz ne lietuvio ne Lietuvoje. Viskas gerai tik... vienas is klausimu :ar vaiku tevas lietuvis Lietuvoje(jis savo teisiu neatsisake, nors jau treti metai jis jo jokiu zinuciu , apart varganu alimentu VB'e kas menesi) turi (tures - jei, neduok Diev, man kas atsitiks - mano dabartinis vyras jokiu oficialiu teisiu i vaikus neturi ) kokiu nors teisiu i vaiku vardu atidarytas saskaitas banke ir i ju busima ju paveldeta turto dali ?????
Jūsų buvęs sutuoktinis neturi jokių teisių į Jūsų vaikų turtą, kol Jūs gyva. Jums mirus ir savo turtą palikus vaikams (jei vaikai tuo metu dar bus nepilnamečiai) buvęs sutuoktinis, kaip vaikų tėvas turės visas teises kokias turite Jūs dabar savo vaikų turtui. Kaip supratau iš klausimo, vaikų tėvas vykdo savo pareigą išlaikyti vaikus ir jo teisės nėra apribotas ar jis jų neatsisakė, todėl nelaimės atveju jis liks vaikų tėvu tiek biologine tiek teisine prasme ir turės visas tėvams numatytas teises ir valdžią vaikų atžvilgiu.
|