Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vegetariški patiekalai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
ajuka
Sveikutes,

esu vegetare jau seniai, pagrinde valgau darzoves, soja, kruopas,man idomu, ar imanoma iskepti vegetarisku blynu? Gal kas bandete tokius kepti. Arba kuo keiciate kiausinius daugelyje patiekalu, as kiausiniu nevartoju, o kiek randu vegetarisku receptu daugelyje kiausiniai pamineti g.gif Ar galima issikepti dar kokiu sausainiuku, pyraga, bet be kiausiniu ir karves pieno? Juk pasmaguriaut ir mum, vegetarem kartais norisi biggrin.gif
mamagitana
aš tai mėsėdė, bet pasiųst galiu- yra gi net keli receptai pyragų su obuoliais, vienas iš jų parlamentariškas, visų labai pagirtas. Iš savo receptinių paslapčių galiu pasakyt, kad , pvz., virtinukams tešla kuo puikiausia be jokių kiaušų padaroma, užplikant miltus verdančiu vandeniu. dar druskos/cukraus truputis ir viskas, lipdyk virtinius. Taip darom kūčiom, kai gyvų ėst negalim. Dėl kiaušinio dėjimo į, pvz. , mėsos faršą, esu išbandžiusi ekstremalioj situacijoj būdama biggrin.gif , bulvių tarkius. suveikė puikiai, taigi manau, galima bandyt jais lipdyt ir kitus, ne mėsiškus faršus. Lietiniai teoriškai irgi gali būt kepami be kiaušinio, užplikant miltus. Nebandžiau, bet manau, kad pavyktų.Galima bandyt dėt krakmolo, tai turėtų irgi "rišt", plius galima bus teigti, kad tai kiniečių virtuvė biggrin.gif
Hacone
QUOTE(ajuka @ 2005 03 10, 21:20)
Sveikutes,

esu vegetare jau seniai, pagrinde valgau darzoves, soja, kruopas,man idomu, ar imanoma iskepti vegetarisku blynu? Gal kas bandete tokius kepti. Arba kuo keiciate kiausinius daugelyje patiekalu, as kiausiniu nevartoju, o kiek randu vegetarisku receptu daugelyje kiausiniai pamineti g.gif Ar galima issikepti dar kokiu sausainiuku, pyraga, bet be kiausiniu ir karves pieno? Juk pasmaguriaut ir mum, vegetarem kartais norisi  biggrin.gif
*

na sveikute

kaimyne kepa afrikietiskus blynus, panasus i musu lietinius. tik miltai ir vanduo. truputi mazesni uz lietinius, nepila teslos iki pat keptuves krastu. atrodo gerai. skonio nezinau, nebandziau.

klasiokes tetis kepdamas blynus visada idedavo sauksta kita krakmolo.
gal krakmolas geriau sulipdytu blynu tesla be kiausiniu?

manau, tau reiktu susipazinti su indiska virtuve, ypac krisnaistu. jie saldumynus be kiausiniu kepa. esu valgius. kazkada gatvej pavaisino. daug prieskoniu deda.

ar tu tik rupius miltus naudoji?
tu vegane? jokiu pieno produktu? nebrandinto surio irgi ne?
ir as norejau panasia tema pradeti, siandien, bet radau tavaja.
norejau apie suderintus vegetariskus patiekalus.
bet as leidziu sau trynius valgyti, o ir jogurta gyva naturalu, taip pat surius, ypac nebrandintus. atsiprasau, kad cia ilindau pas tave, vegane blush2.gif bet kadangi jau yra tavo tema, o vegetarizmas, pastebejau, siame tinklapyje nera perdaug populiarus, moderatore, greiciausia, vis tiek perkeltu i sita 'palata'.

as vistiek ieskosiu recepteliu sau. jei rasiu gardesiu be kiausiniu ir pieno, idesiu cia.

o ka tu skanaus gamini is kruopu? ar gamini kokius padazus? kokius prieskonius vartoji? kai su druska/cukrum? kokius riebalus?
Burbulytis
Labai skanu yra kus kuso kruopos, buna pirkti maximoj prie kruopu, firma sipa; labai lengva paruosti ir skanu. As tai darau su labai smulkiai supjaustytom morkytem ir sampinjonais, juos iskepu atskirai ir sumaisau su kus kuso paruostom kruopom. O kruopas tai lengva paruost, uzverdi vandeni, tada supili kruopas, jos labai isbrinksta, tada dar 2 min paverdi maisant su sakute, kad nesusoktu. Skysta neturi buti, jei vandens nenutaikot, nieko, jei ir nupilsit. Kus kusas labai tinka ir su cinamonu, saldziai. Galima tada uzpilti dar kisielium ar zele (po to uzsaldyt).
As labai palaikau vegetares mamytes ir tevelius, va pati mesos 1 metus nevalgiau, o vyras vegetaras, bet man susisviete, kad man sveikata pablogejo del to, labai ligos kibo, tai prisiverciau valgyt, bet jauciu, kad suklydau, nes vitaminu paprasciausiai truko, dabar nelabai gera del to, nes savijauta puiki, toks svarus jauties kai mesos nevalgai... O ar nepakenktu, jei nescia mamyte nevalgo mesos (as kartu ir noriu, ir prisibijau, kad neprisizaisciau su kokia mazakraujyste; gal nevalgyt, ir dazniau krauja tirtis?)???
Burbulytis
Del blynu, tai jie nebuna prastesni be kiausiniu, pati taip anksciau galvojau, kol nepabandziau be ju. Bulviniai dar skaniau, kaip ir beje, kugelis (i bulvinius as nededu nei kiauso, nei krakmolo, kazkaip sulimpa). Lietiniai tik dar plonesni ir grazesni gaunas (tik is miltu ir vandens) . O paprasti mazi miltinukai irgi skanus be kiausiniu, tik truputi kietesni buna, skanu sumaisyti su razinom,taip pat skanu su tarkuotais obuoliais ir cinamonu (i tesla imaisyt). O as tai tokius skanius darau: isverdu bulves, jas sugrudu, tada ipilu miltu,tiek, kad liptu, isminkau tesla (labai skanus santa marijos prieskonia bulvem, galima imaisyti, tikrai super), ir darau forma kaip zemaitisku, tik idara is paruostu pakeptu morkyciu ir sampinjonu su svoguneliu). Mes tai su grietine valgom, bet jei kas nevalgo, tai sumastykit ka, kad nebutu sausa. Skanaus! Parasysiu veliau, jei ka prisiminsiu!
Hacone
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 13, 16:41)
O ar nepakenktu, jei nescia mamyte nevalgo mesos (as kartu ir noriu, ir prisibijau, kad neprisizaisciau su kokia mazakraujyste; gal nevalgyt, ir dazniau krauja tirtis?)???
*

del nestumo nieko nezinau. kokia pazangesne gydytoja reiktu susirasti ir pakalbeti. pati krauja reguliariai kas pusmeti tiriu. niekad nieko blogo nebuvo. karteli hemoglobinas buvo zemokas, bet vis tiek normos ribose. bet tada tikrai prastai maitinausi, net darzoviu ir vaisiu nevalgiau. ant savo mylimu bulviu sedejau smile.gif
ajuka
QUOTE(Hacone @ 2005 03 13, 15:17)
na sveikute

kaimyne kepa afrikietiskus blynus, panasus i musu lietinius. tik miltai ir vanduo. truputi mazesni uz lietinius, nepila teslos iki pat keptuves krastu. atrodo gerai. skonio nezinau, nebandziau.

klasiokes tetis kepdamas blynus visada idedavo sauksta kita krakmolo.
gal krakmolas geriau sulipdytu blynu tesla be kiausiniu?

manau, tau reiktu susipazinti su indiska virtuve, ypac krisnaistu. jie saldumynus be kiausiniu kepa. esu valgius. kazkada gatvej pavaisino. daug prieskoniu deda.

ar tu tik rupius miltus naudoji?
tu vegane? jokiu pieno produktu? nebrandinto surio irgi ne?
ir as norejau panasia tema pradeti, siandien, bet radau tavaja.
norejau apie suderintus vegetariskus patiekalus.
bet as leidziu sau trynius valgyti, o ir jogurta gyva naturalu, taip pat surius, ypac nebrandintus. atsiprasau, kad cia ilindau pas tave, vegane blush2.gif   bet kadangi jau yra tavo tema, o vegetarizmas, pastebejau, siame tinklapyje nera perdaug populiarus, moderatore, greiciausia, vis tiek perkeltu i sita 'palata'.

as vistiek ieskosiu recepteliu sau. jei rasiu gardesiu be kiausiniu ir pieno, idesiu cia.

o ka tu skanaus gamini is kruopu? ar gamini kokius padazus? kokius prieskonius vartoji? kai su druska/cukrum? kokius riebalus?
*

Nesu vegane,pilnai neatsisakiau pieno produktu,vartoju jogurta, bet vat galvoju baigt ir su pieno produktais, tai man ir idomu, ar pilnai soju piena galima pakeist karves pienu smile.gif o kiausiniai tai man nepriimtina kaip ir mesa, nes juk tai irgi pradeta gyvybe schmoll.gif matai, as vegetare, nes labai myliu gyvunus,be to nuo mesos mane nuo vaikystes pykino.
Valgau pagrinde vien darzoves( saltuoju metu laiku - saldytas, nes tos visos parduotuvese sviezios - chemikalais purkstos), soja, kruopas,dar rupia sveikuoliu duona ir kartais jogurta su miusliais.
As tai padazu nelabai megstu, o is prieskoniu tai druskyte tik tongue.gif kartais pagardinu vegetariskais darzoviu prieskoniais. Man tai skaniausias patiekalas apkepti soju gabaliukai su ryziais ir konservuotasi kukuruzais smile.gif smile.gif
Siaip visko prisigalvoju, visokiu darzoviu troskiniu,dazniausia pacios sugalvotu,labai megstu grikius,juos taip pat imaisau i darzoves,kartais orkaitej apkepus kepu: sluoksnis troskintu darzoviu,sluoksnis virtu kruopu-taip kelis kartus, skaniai issitroskina.
Kazko labai sudetingo negaminu, nes tyngiu blush2.gif mano vyras nevegetaras tai kai prisigaminu visa puoda, tai ismest reik, nes nespeju suvalgyt biggrin.gif
Reiks man ta indu virtuve pasistudijuot,bet jauciu tik anglisku saitu yra,tai ten su produktu pavadinimais sudetinga bus.
O alieju daba pakeiciau liesu margarinu ax.gif man kazkaip skaniau.
Savaitgali bandysiu blynus su soja ir bulviu krakmolu keptis, parasysiu, kas gavos biggrin.gif
beje del prieskoniu tai turejau kazkokiu indisku atveztiniu darzoviu patiekalams,tai labai thumbup.gif buvo, bet dabar nebeturiu, o tie lieuvoj man po anu tokie bekvapiai beskoniai, todel druskyte tevartoju.
ajuka
Beje dar del vegetariu mamyciu, tai zinau, kad tikrai imanoma susidaryt visaverti valgiarasti, kad vaikuciui nieko netruktu. Juk musu organizmui nereikia mesos, tai tik iprotis ir neapsisvietimas g.gif
Beje, mergaites, aciu uz atsakymus,jau galvojau nieks neatsilieps,o tai vegetaro gyvai ne vieno nepazistu,matyt pas mus dar info zmonems truksta stipriai sad.gif
Shiduh
ajuka, o tu paaiškink man durnai, kodėl tu taip save kankini? ir ar nebijai numirt nuo kraujo vėžio?
ajuka
QUOTE(hobo @ 2005 03 16, 10:54)
ajuka, o tu paaiškink man durnai, kodėl tu taip save kankini? ir ar nebijai numirt nuo kraujo vėžio?
*

Kodel tu manai, kad as save kankinu? Jau rasiau,kad mane nuo vaikystes nuo mesos pykino,be to mano moraliniai isitikinimai del gyvunu stiprus + informacija,zmogaus organizmui mesa nereikalinga,musu virskinimo sistema yra kaip zoledziu, o tapome visaedziais,organizmas is mesos nieko gero nepasisavina,tik papildomai apkraunamas, pieno produktu baltymu taip pat negalime pasisavinti,vegetarai ne mirsta nuo kraujo vezio,o gyvena vidutiniskai 7 metais ilgiau nei mesedziai,tai kartu siejama ir su tuo, kad vegetaru gyvenimo budas sveikesnis. Nenoriu postringaut cia blush2.gif ir kist savo nuomones,nes tai kiekvieno zmogauas pasirinkimas, tik manau, kad turetume buti samoningesni ir daugiau dometis,nete pilna info apie vegetarizmo ir patvirtintu tyrimu.
Beje,kad suprastum, gal nori pasiziureti keleta saitu kaip skerdziami gyvunai,kur auginami ir vien del musu malonumo,jau ne tie laikai, kad mum taip truktu maisto kaip akmens amziui,aukoti kito gyvybe,daugybe gyvybiu man amoralu. Bet cia tik mano nuomone,zadejau nepirst ir vel priveliau blush2.gif blush2.gif sorry
Shiduh
gerbiu tavo įsitikinimus, bet drįstu sakyti, kad tai ką parašei yra dezinformacija, nes kažkada buvau pati vegetarė ir nuo tų laikų neišsigydau niekaip mažakraujystės. beto mokslininkai kalba visiškai priešingai tau. daug apie tai skaičiau. beto morka irgi gyvas organizmas, ir ją suvalgydama tu ją nužudai ir užkerti kelią subręsti, išbujoti ir pažerti sėklų žemėn. pažįstų ir daugiau vegetarų, kurie daugiau ar mažiau liūdnai baigė. aš pvz.: nemėgstų mėsos ir nevalgos jos dėlto, kad man neskanu. nemėgstu ir pieno. bet kefyrus ir jogurtus ir vraškes mėgstu labai. tai vat čia mes abi kalbam visiškai ne į temą. bet aš prieš viską, kas nenatūralu.
Shiduh
beje, nepriimk to asmeniškai, bet tikiuosi savo būsimam vaikui neprimesi savo įsitikinimų ir leisi valgyti tai ką jis norės, nes kitaip žinok ir vaikų teisių apsauga susirūpintų tavo tinkamumu auginti vaiką, čia aš visiškai rimtai.
ajuka
QUOTE(hobo @ 2005 03 16, 12:43)
gerbiu tavo įsitikinimus, bet drįstu sakyti, kad tai ką parašei yra dezinformacija, nes kažkada buvau pati vegetarė ir nuo tų laikų neišsigydau niekaip mažakraujystės. beto mokslininkai kalba visiškai priešingai tau. daug apie tai skaičiau. beto morka irgi gyvas organizmas, ir ją suvalgydama tu ją nužudai ir užkerti kelią subręsti, išbujoti ir pažerti sėklų žemėn.  pažįstų ir daugiau vegetarų, kurie daugiau  ar mažiau liūdnai baigė. aš pvz.: nemėgstų mėsos ir nevalgos jos dėlto, kad man neskanu. nemėgstu ir pieno. bet kefyrus ir jogurtus ir vraškes mėgstu labai. tai vat čia mes abi kalbam visiškai ne į temą. bet aš prieš viską, kas nenatūralu.
*

Del mazakraujystes tai reikia gerti dilgeliu arbata,tavo maiste tiesiog truko gelezies,o del info tai jei nepastebejai yra jos visokios,cia kaip su begiojimu vieni sako, kad sveika ir etc, o kiti kad ne, kenkia sirdziai ir panasiai,musu laikasi info yra dezinformuojama istisai,nes vieni sutinka su kazkuo,kiti ne,tad ir tavoji info gali buti neteisinga,juk pripazink, kad mes zmones atsirenkam tai, kas mums tuo metu rupi,kaip ir as renkuosi tik teigiama info apie vegetarizma.
Bet mes jau ne i tema.
Burbulytis
[quote=ajuka,2005 03 16, 11:33]
Kodel tu manai, kad as save kankinu? Jau rasiau,kad mane nuo vaikystes nuo mesos pykino,be to mano moraliniai isitikinimai del gyvunu stiprus +

Kai nevalgai tai kancios ner jokios, kaip tik labai svariai jautiesi, as pastebejau, kad visos jusles atgyja, net muzika kitaip girdi, uosle suaktyveja. O gyvunu man irgi baisiai gaila, kai pasiziuri i tokias ju gilias akis, baisu, kai pamastai, kad imi kaip koks laukinis ir sukapoji, lygtai valgyt zemej mazai butu...Dabar, kai pradejau valgyt mesa (labai sunku buvo), galvojau, kad tonusas atsistatys, bet tik blogiau. Kai ilgai nevalgai, jauciasi pavalgius kazkokia mirties energija, baimiu padaugeja, tik i save reik pasigilint. Dabar jau vel atbunku po truputi. Kai valgau mesa, bandau save apgauti ir negalvoti. Taip kad nevalgius ilga laika pradeti - dar blogiau. As neapsisprendziu, ar vel is naujo pradeti vegetariauti (juolab kad zuvi as valgiau), ar apsidrausti, kad "man reikia organizmui mesos" ir valgyti. O gal tikrai reikia? As kazkaip labai tikiu ta kraujo grupe, nes mano 1, o vyrui tai labai gera sveikata, labai jis gerai jaucias be mesos, jo 4 gr.???Ka as zinau, bijau, kad galiu prisizaisti, ir per mano isitikinimus leliukui busimam gerai nepasiruosiu ir dar jo sveikatai pakenksiu. O ka jus darytumet mano vietoj?Labai prasau nuosirdziu pasidalinimu mintimis. Aciu!
Hacone
QUOTE(ajuka @ 2005 03 15, 20:25)
Nesu  vegane,pilnai neatsisakiau pieno produktu,vartoju jogurta, bet vat galvoju baigt ir su pieno produktais, tai man ir idomu, ar pilnai soju piena galima pakeist karves pienu smile.gif o kiausiniai tai man nepriimtina kaip ir mesa, nes juk tai irgi pradeta gyvybe  schmoll.gif  matai, as vegetare, nes labai myliu gyvunus,be to nuo mesos mane nuo vaikystes pykino.
Valgau pagrinde vien darzoves( saltuoju metu laiku - saldytas, nes tos visos parduotuvese sviezios - chemikalais purkstos), soja, kruopas,dar rupia sveikuoliu duona ir kartais jogurta su miusliais.
As tai padazu nelabai megstu, o is prieskoniu tai druskyte tik tongue.gif  kartais pagardinu  vegetariskais darzoviu prieskoniais. Man tai skaniausias patiekalas apkepti soju gabaliukai su ryziais ir konservuotasi kukuruzais smile.gif  smile.gif
Siaip visko prisigalvoju, visokiu darzoviu troskiniu,dazniausia pacios sugalvotu,labai megstu grikius,juos taip pat imaisau i darzoves,kartais orkaitej apkepus kepu: sluoksnis troskintu darzoviu,sluoksnis virtu kruopu-taip kelis kartus, skaniai issitroskina.
Kazko labai sudetingo negaminu, nes tyngiu blush2.gif mano vyras nevegetaras tai kai prisigaminu visa puoda, tai ismest reik, nes nespeju suvalgyt biggrin.gif
Reiks man ta indu virtuve pasistudijuot,bet jauciu tik anglisku saitu yra,tai ten su produktu pavadinimais sudetinga bus.
O alieju daba pakeiciau liesu margarinu ax.gif  man kazkaip skaniau.
Savaitgali bandysiu blynus su soja ir bulviu krakmolu keptis, parasysiu, kas gavos biggrin.gif
beje del prieskoniu tai turejau kazkokiu indisku atveztiniu darzoviu patiekalams,tai labai thumbup.gif  buvo, bet dabar nebeturiu, o tie lieuvoj man po anu tokie bekvapiai beskoniai, todel druskyte tevartoju.
*

tai kaip savaitgalio blynukai, a??? biggrin.gif

del indiskos virtuves, itariu, kad rusisku saitu turi buti nemaziau, negu anglisku. o del produktu pavadinimu, tai gal tik prieskoniu retu gali buti. o kokie dar ypatingi produktai?

o tu tofu valgai? mano kaimyne - ne ta, kuri blynus be kiausiniu kepu, bet kita - tofu net i sriuba deda.
Hacone
[quote=Burbulytis,2005 03 16, 19:58]
[quote=ajuka,2005 03 16, 11:33]
Ka as zinau, bijau, kad galiu prisizaisti, ir per mano isitikinimus leliukui busimam gerai nepasiruosiu ir dar jo sveikatai pakenksiu. O ka jus darytumet mano vietoj?Labai prasau nuosirdziu pasidalinimu mintimis. Aciu!
*

[/quote]Burbulyti, as labai nuosirdziai su tavim, betgi neturiu kuo dalintis, leliuko tai neturejau niekada sad.gif
tu gal kokia medike pakalbink, nedavatka kokia.
tik galiu pasakyt, mano sefas, mokslininkas visoks ten pazangus, habilituotas daktaras, sako, kad baltymai yra statybine medziaga. taip ir sako (na bet jis mesedis ir neisivaizduoja kitokiu baltymu, tik mesinius) ir kad leliukams tai butina. na bet jis tik mokslininkas. ziurejau kazkokia laida, ten ta dainininke, Sati, kuri gal 100 metu uz mane jaunesne. ji vegetare, ir nesiojo vaikeli nevalgydama mesos. ir leliukas dabar jau didelis, grazus ir nezino mesos skonio. valgo ledus, bet kas yra desrele - nezino. gal tikrai, pasidomek kituose forumuose, tarptautiniuose. lietuva siuose klausimuose atsilikus, dristu sakyti.
uzsieniuose yra visokiu vegetarisku "mcDonalds" kaviniu, hamburgeriu su soja, ko tik nori. o lietuvoj visi iki siol tave eda, jei tu pietums nevalgai uzkandziui liezuvio su krienais, zirniu sriubos su kiaulienos frikadelem, karbonado su bulviu kose, ir kompoto neisgeri po viso to.. man tai yra 3 dienu pietus..
ajuka
QUOTE(Hacone @ 2005 03 17, 03:31)
tai kaip savaitgalio blynukai, a???  biggrin.gif

del indiskos virtuves, itariu, kad rusisku saitu turi buti nemaziau, negu anglisku. o del produktu pavadinimu, tai gal tik prieskoniu retu gali buti. o kokie dar ypatingi produktai?

o tu tofu valgai? mano kaimyne - ne ta, kuri blynus be kiausiniu kepu, bet kita - tofu net i sriuba deda.
*

Tai va ryt kepsiu blyniukus biggrin.gif O kas tie tofai? blink.gif
Hacone
QUOTE(ajuka @ 2005 03 18, 17:04)
Tai va ryt kepsiu blyniukus biggrin.gif O kas tie tofai?  blink.gif
*

ne tofai, o tofu. sojos pupeliu varske (kempinines konsistencijos, pjaustoma, buna ir kitokios), svelnaus skonio. populiari kinijoje, japonijoje ir visame pasaulyje tarp vegetaru.
stai produktai (buna ivairiu pavidalu) http://www.soyfoods.com/soyfoodsdescriptions/tofu.html
vartojama salotoms (kartu su vaisiais arba darzovemis), sriuboms, galima kepti ant groteliu (pries tai pamarinavus), paruosti su keptomis darzovemis, kepti su sezamo seklomis, sutrinti su zalumynais. lietuvoj maciau maximoj pirkti, akropolio, prie pieno produktu.
ajuka
Dabar prisiminiau,esu svedijoj tofu ragavus salotose,bet man labai nepatiko,gal nekaip paruosta buvo,tai ir neieskojau LT. Gal ir reiktu pabandyt pagal receptus pasigamint ka,bet kai prisimenu ta skoni schmoll.gif Gali parasyt koki skanu recepta,jei zinai smile.gif
O blyniukai visai nieko gavos,kepiau is sojos pieno,miltu,cukraus,trupucio bulviu krakmolo,tik sausoki,reiks kitakart itarkuot obuolio.
Hacone
QUOTE(ajuka @ 2005 03 21, 09:22)
Dabar prisiminiau,esu svedijoj tofu ragavus salotose,bet man labai nepatiko,gal nekaip paruosta buvo,tai ir neieskojau LT. Gal ir reiktu pabandyt pagal receptus pasigamint ka,bet kai prisimenu ta skoni schmoll.gif Gali parasyt koki skanu recepta,jei zinai smile.gif 
O blyniukai visai nieko gavos,kepiau is sojos pieno,miltu,cukraus,trupucio bulviu krakmolo,tik sausoki,reiks kitakart itarkuot obuolio.
*

tofu, kaip ir visi sojos produktai, arba pvz. sampinjonai - beskone. itariu, reikia ismokti su ja elgtis. pamarinuot, uzbarstyt kazko ir t.t. as pati kol kas nieko is jos negaminu. reiktu pasieskot ideju internete. maciau - receptu pilna. pabandysiu kada ilyst. ta mano kaimyne, kuri tofu deda i sriuba, sriuba verda labai astria, kinietiska. todel tofu visai nieko joje. keistokai, aisku, valgosi, bet nieko. priprast reikia. bet, jei atvirai, ji nekokia kulinare.

as, kazkodel, isivaizdavau, kad tu kepsi blynukus is sojos farso doh.gif net seile nutyso isivaizduojant doh.gif
ajuka
Hacone, ka tik nusipirkau tu tofu ir siaip fu viena,skonis kaip smelio su vandeniu cry.gif bandysiu ka nors pasidaryt biggrin.gif o siandien kaip tik kepiau soju farso blynus tongue.gif kaip atspejai? blush2.gif
Hacone
QUOTE(ajuka @ 2005 03 21, 14:34)
Hacone, ka tik nusipirkau tu tofu ir siaip fu viena,skonis kaip smelio su vandeniu cry.gif bandysiu ka nors pasidaryt biggrin.gif o siandien kaip tik kepiau soju farso blynus tongue.gif kaip atspejai?  blush2.gif
*

palauk, nedaryk, tuoj paieskosiu kokiu receptu sad.gif negi kaip smelio? turetu buti kaip kokio pavirto balto surio bet be skonio sad.gif angliskai skaitai? supratau, kad ilgai krapstytis virtuvej nemegsti, tai tokiu ir ieskosiu..

o kaip atspejau tai nezinau rolleyes.gif skonio receptoriai pasufleravo. o kaip kepei, kaip sulipdei? su krakmolu?

as sojos guliasa siandien dariau. su padazu. is garstyciu milteliu. skanumelis rolleyes.gif eisiu tuoj net salto is puodo pakapliuosiu, kaip uzsimaniau..
Hacone
sitam Veg-O-Maniac saite, vien vegetariski patiekalai. yra ir veganiski. ten ir tofu grupe yra. kaip supratau, tofu buna skirtingo kietumo, dregnumo ir t.t. ji gali reiketi nuspausti, kad perteklini skysti isspaustum. zodziu paskaityk

[url=http://www.geocities.com/Heartland/Prairie/8088/vgindex.html]

o cia yra veganu forumas. ten yra ir tema su veganu receptu linkais. rekomenduoja www.vegweb_com raso
tofu receptai http://vegweb_com/recipes/tofu/

tarp kitko, raso, tofu yra visokio. yra net rukyto! kad zalio valgyti nelabai imanoma. kad reikia kepti, troskinti. bet velgi, kai kurie buna per kieti tam tikriems patiekalams, o kai kurie per minksti. zodziu, lietuvoj dar nera tokio tofu pasirinkimo kaip vakaruos, manau.
Miaška
Turiu receptų knygą, taip ir vadinasi "vegetariški patiekalai", kažkada buvo knygynuose, 20 lt kainavo, gal ir dabar galima rasti? Gavau dovanų iš brolio, kuris jau 15 metų vegetaras. Nesu vegetarė, bet kai ką iš tos knygelės gaminu, o receptų sočiai visokių: sriubų, antrų patiekalų, desertų. Be kiaušinių, bet su pieno produktais. Na, dar yra ir krišnaitų politikos įdėta, bet gi skaityti nebūtina, jei nepatinka smile.gif
Lemur
4u.gif Hacone , gal tikrai reiktu atidaryti vegetarisku suderintu produktu tema , mane tai tikrai labai domina . Ieskojau receptu knygu , bet nieko gero neradau jei turesi kokios info parasyk! biggrin.gif
O kas del mesos nevalgymo tai tikrai galima gincytis , kol as valgiau mesa kaip tik mano kraujas buvo linkes i mazakraujyste , pastoviai turejau vartoti gelezies preparatus ir gydytojai liepdavo vartoti kuo daugiau mesos . Mano laimei susipazinau su sena gydytoja , kuri mane ismokino maitintis suderintai ir be mesos thumbup.gif Pakeitus mityba baigesi visos problemos su krauju , ir dar daugeliu problemu ! thumbup.gif
Mumm
http://www.krishna.balticom.lv/food.html Va cia siek tiek receptu yra smile.gif Siaip as asmeniskai niekaip negaleciau be pieno produktu uz tai man patinka ajurvedine ar kaip ji ten vadinasi virtuve biggrin.gif thumbup.gif Vietoj sviesto ar aliejaus fainiau naudot ghi sviesta thumbup.gif ir siiap pries ruosiant patiekala man patinka tai, kad svieste pradzioj pakepinami prieskoniai, tada pasklinda toks aromatas thumbup.gif skrandis is kart nusiteikia skaniai pavalgyt, ir siaip kas ten sake naudoja tik druskyte, manau taiklaida, nes prieskoniuose yra daug thumbup.gif medziagu ir gydanciu ir palaikanciu tonusa, ir siaip jie priduoda daug aromato patiekalui, gail apas mus ju isigyt sunku, as vezuosi is Rygos, tikiuosi ir pas mus atsidarys kas nors panasaus
Hacone
QUOTE(Lemur @ 2005 03 23, 13:43)
4u.gif Hacone , gal tikrai reiktu  atidaryti  vegetarisku suderintu produktu tema , mane tai tikrai labai domina . Ieskojau receptu knygu  , bet nieko gero  neradau jei turesi kokios info parasyk!  biggrin.gif
O kas del mesos nevalgymo tai tikrai galima gincytis , kol as valgiau mesa kaip tik mano kraujas buvo  linkes i mazakraujyste , pastoviai  turejau vartoti gelezies  preparatus  ir gydytojai liepdavo  vartoti  kuo daugiau mesos  . Mano laimei susipazinau su sena gydytoja , kuri mane ismokino maitintis suderintai ir be mesos  thumbup.gif Pakeitus mityba baigesi visos problemos su krauju  , ir dar daugeliu problemu ! thumbup.gif
*

mintis gera!
as turiu knyga "Suderinti vegetarisku produktu patiekalai". mano mitybos biblija smile.gif
kitaip beveik ir nesimaitinu, tik kaip suderintai ir vegetariskai.
o kaip derini tu?
ar nebrandinti ir riebesni negu 50% suriai jau neutralus pagal tavo dieta, kaip ir rauginto pieno produktai? kaip vartoji kiausinius? pagal mano sistema, trynys - neutralus ir jo galima deti i kepinius.
idomu, pasidalink savo dietos subtilybem smile.gif
xxxxx
as prieskonius vartoju. ypac prieskonines darzoves. ajuka gal tiesiog ju nemegsta. as pirma pakepinu jas ant sviestuko, paprasto, ne ghi (ji atrodo kazkaip reikia pasigamint, tiesa?), o po to jau kepu visa kita. o kaip tas ghi daromas?
Mumm
Nu kaip ir verdamas paprastas sviestas, iki tol kol patampa auksines spalvos , ant dugno nuseda kazkas ir pavirsiuj vis reik nugraibyt susidariusius dalykus biggrin.gif Siaip virdavau anksciau puode tai pridegdavo o dabar dedu i puoda su verdanciu vandeniu ir va taip va verdu smile.gif Man siiap ghi sviestas daug skanesnis nei paprastas ir sveikesnis jis :)http://www.krishna.balticom.lv/food/gi.html va cia irgi raso kaip ji daryt as 2 pok sviesto viriau apie pusvalandi gal 40 min, pamenu mano drauge toki pat kieki apie valanda virdavo, bet berods tiek ilgai nereik, reik ziuret pagal tai kas gaunasi jei issiskaidrina, susiauksuoja tai ir gatavas reiskia
Lemur
4u.gif Koks autorius tavo minimos knygos ? as klausiau knygyne ,sake tokios nezino ,ar seniai pirkai?
Mes kiausinius valgom , bet tik su darzovem .Pagal H.seltona visu pieno produktu reiktu atsisakyti , bet mes valgom riebu suri ,bet tai pat su darzovem ,as jo ipjaustau i salotas ar valgom tiesiog viena. Dar perku dziovintus surelius .
O prieskoniniu darzoviu naudoju daug , as ju dedu i sriubas, troskinius , tai pat pakepinu pries ruosdama koki patiekala .Druskos visai nevartoju . biggrin.gif
Lemur
4u.gif Dar pamirsau paklausti apie soja ,ar vartojat soju piena , soju grietinele , tofu? Mes tai daug geriam soju pieno ,grietinele balinu padazus ,bet vis dazniau susimastau ir bijau del soju produktu modifikavimo . g.gif
Hacone
Ursula Summ, Kaunas. Spindulys, 2000

tofu - kol kas tik tada, kai kaimyne pavaisina. ji sriuba is tofu verda, rasiau cia anksciau. as cia sitoj temoj bandziau ajukai tofu receptu atrasti.

del modifikuotos sojos, reiktu skaityt ant pakuociu. lietuvoj, paprastai, pazymeta, kai pagaminta ne is modifikuotu. sojos mesa valgau ir labai megstu. kitus sojos produktus - labai retai.
Lemur
Hacone , kas tos knygos leidejas g.gif , spindulys spaustuve g.gif
Mumm
QUOTE(Lemur @ 2005 03 23, 20:55)
4u.gif Dar pamirsau paklausti apie soja ,ar  vartojat soju piena  , soju grietinele , tofu?  Mes  tai  daug geriam soju pieno  ,grietinele balinu padazus  ,bet vis dazniau susimastau ir bijau del soju produktu modifikavimo .  g.gif
*

Del sojos tai perku tik ta kur parasyta, ant pokelio, kad genetiskai nemodifikuota, kas belieka tik pasitiket,kad tai teisybe, tofu bandziau man nepatiko, bet va Latvijoj yra tofu parukyta, tai skani visai o pas mus ta beskone, tai nu niekaip mannesigavo is jos normalaus patiekalo pagamint
ajuka
Hacone,soju farsa su bulviu krakmolu sulipdziau blyneliamas,tikrai thumbup.gif ,su grybu padazu labai skanu.
O tofu taip ir negaminau, nebuvo kada,bet jau receptu pasirinkau,reiks bandyt biggrin.gif siaip tai megstu as virtuvej darbuotis ir net labai,bet tuos vegetariskus patiekalus kaip rasiau viena valgau,mano vyras uzkietejes mesedis,tai jam turiu atskirai daryt,todel sau laiko nelieka sad.gif
Pas mus tofu tikrai vienos rusies tera ir maximoj ziurejau nera,tik iki radau ir tas tofu tai beskonis. Va dar turiu toki klausimuka,gal kas zinot ar LT yra kokia vegetaru kavine,restoranas ar panasiai,labai nervina,kad LT visur vos keli patiekalai buna,kuriuos gali uzsisakyti ir tai ne visur sad.gif lieka salotos darzoviu su aliejum... As kazkaip domejaus,bet neradau. O latvijoj rygoj net keletas yra ir labai skaniu patiekalu radau,butu faina ir vilniuje tokia vieta rasti.
Indu virtuves receptu radau pas tevus knyga gera,bet mane atbaido indu restoranai ir patiekalai tuo,kad ten viska ant aliejaus verda,man nepatinka riebus patiekalai.
Hacone
QUOTE(Lemur @ 2005 03 24, 07:30)
Hacone , kas tos knygos leidejas  g.gif  , spindulys spaustuve  g.gif
*

Kaunas: Tyrai, 2000.
Ir 1121 p., jeigu ka biggrin.gif
virseliai zali, kieti, celofanuoti.

knygos pradzioj - maisto derinimo taisykles. kita puse - patiekalai (uzkandziai, sriubos, pagrindiniai, desertai). minima daug pas mus nesanciu prieskoniu, kuriu verte sudaro virs 50 proc patiekalo kainos. bet jei turi kulinariniu igudziu, esme pagausi ir be tu prieskoniu.

gal bibliotekoj kokioj butu?
Hacone
QUOTE(ajuka @ 2005 03 24, 14:39)
Hacone,soju farsa su bulviu krakmolu sulipdziau blyneliamas,tikrai  thumbup.gif ,su grybu padazu labai skanu.
O tofu taip ir negaminau, nebuvo kada,bet jau receptu pasirinkau,reiks bandyt biggrin.gif siaip tai megstu as virtuvej darbuotis ir net labai,bet tuos vegetariskus patiekalus kaip rasiau viena valgau,mano vyras uzkietejes mesedis,tai jam turiu atskirai daryt,todel sau laiko nelieka sad.gif
Pas mus tofu tikrai vienos rusies tera ir maximoj ziurejau nera,tik iki radau ir tas tofu tai beskonis. Va dar turiu toki klausimuka,gal kas zinot ar LT yra kokia vegetaru kavine,restoranas ar panasiai,labai nervina,kad LT visur vos keli patiekalai buna,kuriuos gali uzsisakyti ir tai ne visur sad.gif lieka salotos darzoviu su aliejum... As kazkaip domejaus,bet neradau. O latvijoj rygoj net keletas yra ir labai skaniu patiekalu radau,butu faina ir vilniuje tokia vieta rasti.
Indu virtuves receptu radau pas tevus knyga gera,bet mane atbaido indu restoranai ir patiekalai tuo,kad ten viska ant aliejaus verda,man nepatinka riebus patiekalai.
*

bent jau buvo. vilniuj. "Trys drambliai" (o gal ju ir daugiau?) vadinosi. nezinau, kiek ji pateisino vegetariskos kavines varda ir ar nesubankrutavo. prie Salamos. kitos oficialios, sakyciau, nera, vilniuj.
Lemur
Tyrai - tai leidykla? g.gif Skambinau i spinduli ,sake jau tokios knygos seniai neturi .
Kai netingesi parasyk kelis savo megstamus receptelius biggrin.gif
Hacone
man atradimas buvo trintos sriubos.
isverdi megstamas darzoves imetus vegetarisko sultinio kubeli. kad ir bulves su poru. viska sumali blenderiu, uzbalini, pagardini prieskoninem zolelem, ir liuks sriubyte. taip gali virti daug skirtingu sriubyciu. pvz. morku, brokoliu ir t.t.

toj knygelej labai propaguoja blenderi. kad ir saltiems padazams ar uztepams gaminti. man tai buvo didziausias atradimas.
Burbulytis
QUOTE(Hacone @ 2005 03 24, 21:58)
man atradimas buvo trintos sriubos.
isverdi megstamas darzoves imetus vegetarisko sultinio kubeli. kad ir bulves su poru. viska sumali blenderiu, uzbalini, pagardini prieskoninem zolelem, ir liuks sriubyte. taip gali virti daug skirtingu sriubyciu. pvz. morku, brokoliu ir t.t.

toj knygelej labai propaguoja blenderi. kad ir saltiems padazams ar uztepams gaminti. man tai buvo didziausias atradimas.
*

Paaiskinkit man neisprususiai, kas tas blenderis? O gal galima ir paprastai sutrinti?Su kuo balinate? smile.gif
Burbulytis
QUOTE(Lemur @ 2005 03 23, 14:43)
4u.gif Hacone , gal tikrai reiktu  atidaryti  vegetarisku suderintu produktu tema , mane tai tikrai labai domina . Ieskojau receptu knygu  , bet nieko gero  neradau jei turesi kokios info parasyk!  biggrin.gif
O kas del mesos nevalgymo tai tikrai galima gincytis , kol as valgiau mesa kaip tik mano kraujas buvo  linkes i mazakraujyste , pastoviai  turejau vartoti gelezies  preparatus  ir gydytojai liepdavo  vartoti  kuo daugiau mesos  . Mano laimei susipazinau su sena gydytoja , kuri mane ismokino maitintis suderintai ir be mesos  thumbup.gif Pakeitus mityba baigesi visos problemos su krauju  , ir dar daugeliu problemu ! thumbup.gif
*

Man tai vyras padovanojo stora knyga "vegetariski patiekalai", tikrai yra knygynuose, labai sauni, didele! Virselis, lygtai su fotografuotom darzovem, kadangi esu ne LT, negaliu tiksliau pasakyt.
Lemur
Siandien nusipirkau saunia knyga KARINOS HAVLU '' vegetarine makrobiotine virtuve'' labai daug sauniu vegetarisku receptu ! thumbup.gif
Burbulyti as balinu sojos grietinele , bet retai tik kai dera .
Hacone
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 25, 20:36)
Paaiskinkit man neisprususiai, kas tas blenderis? O gal galima ir paprastai sutrinti?Su kuo balinate? smile.gif
*

blenderis yra toks kuolas su pjaustymo antgaliu, stai koks
http://www.cs.utah.edu/~xavier/sale/blender.jpg

juo gali ir bulviu kose sutrinti iki piure konsistencijos, ir zalias darzoves, ir vaisius. padazams labai gerai. aptepams ruosti, jogurtams, skystoms blynu tesloms, ir t.t.

toks man labiausiai patinka, paprasta pasiimti su savim per atostogas ir plauti paprasta - pakisau po kranu ir viskas. o stai tokiu griozdu nemegstu
http://g-images.amazon.com/images/G/01/kit.../BG-blender.gif

o balinu as paprasta grietinele, nes esu laktovegane. bet gali balinti, kuo nori, kad ir sojos grietinele, ar grietine. gali ir visai nebalinti.

blenderiu, pvz. megstu sumalti avokada su visokiom prieskoninem zolem ir teptis ant duonytes. taip pat su blenderiu gaminu humusa.

galima ir per sieta sriubas pertrinti, bet daug vargo. geriau investuot i blenderi. as pirkau pries koki 100 metu su nuolaida, Mulinex, uz 40 lt.
Lemur
Hacone , ar tu valgai kartu vaisius ir darzoves , na pavyzdziui ar dedi i salotas obuoli ar kitu vaisiu? Nes pagal suderinamuma netiktu g.gif
Hacone
stai puikus termiskai neapdorotas spageti padazas, pagamintas su blenderiu

NICE SPINACH SPAGHETTI SAUCE

4 to 6 cloves of garlic (depending on your love of it)
10 fresh basil leaves
2 cups tomato puree (tom.sauce may be used also..it's just thinner)
1/2 pound spinach leaves (1 bunch usually)
1/2 cup chopped fresh parsley
1/4 to 1/3 cup of olive oil (the recipe calls for 3/4 cup!!!you can reduce it to at least 1/3 though)
(for an optional fresh taste...add a roma or two)

This recipe is basically free from any cooking...though you may wish to saute the garlic before putting it into the blender or food proc. Mince the garlic into the blender. Pour the tomato puree into the blender. Clean, dry, and stem the spinach leaves and place them in the blender a small handful at a time. Begin to puree the mixture a little bit at a time so you do not clog the blender up. If you do, then just move the mixture around till the desired puree is achieved. Proceed with the rest of the spinach until it is all in and pureed. Oh yeah...add the oil at the time of the tomato puree. Now you can add the parsley and basil. You can also experiment at this time by tasting it!! It's great cold and will give you an accurate account of what it may need to you. I happen to love it with just these ingredients and maybe a couple of nice roma tomatoes to give it a fresh zip! Pour the sauce from the blender into a saucepan. Heat through and through. The longer you cook it....the less garden-like it may taste. I suggest just heating it long enough to get it hot. Toss with any pasta!!!! ....enjoy!!
Hacone
QUOTE(Lemur @ 2005 03 26, 14:03)
Hacone , ar tu valgai kartu vaisius ir darzoves  , na pavyzdziui  ar dedi i salotas  obuoli ar kitu vaisiu?  Nes pagal suderinamuma netiktu  g.gif
*

niekada!!!! matyt mirciau, jei suvalgyciau tokiu salotu biggrin.gif
vaisius tik ant tuscio skrandzio, vienus. ir kol nesuvirskina, jokio kito maistelio. o tu?
Lemur
As tai pat , jei salotos tai be vaisiu , o vaisius tai pat valgom tusciu skrandziu . Mes mityba derinam pagal Seltono teorija , o pagal ka tu derini , nes as labai domiuosi maisto derinimu ir galiu pasakyti ,kad atskiru autoriu nuomones issiskiria , todel ir paklausiau apie vaisius . g.gif Pavyzdziui del pieno produktu , mes jau ilga laika nenaudojam pieno produktu ir as praejusia savaite nusipirkau riebios dvaro grietines , maniau riebi dera ,kai pabalinau sriuba , po to nezinojau ka daryti kai pradejo kilti rugstys . Na va ir riebalai. g.gif g.gif g.gif
Burbulytis
Kur isigyti toki blenderi, kiek mazdaug kainuotu?
Kokiu zinote geru knygu apie maisto derinima, nes as si ta internete pasiskaitineju, si ta is kai kuriu knygeliu, bandau gerinti,man tai labai gerai atrodo, bet noreciau daugiau ziniu, universaliu, daugiau sukomplektuotu...
O kada jus valgot saldumynus (jei i viso valgot blush2.gif )?Po kiek laiko jus valgote po gerimo?Po kiek laiko po valgymo vel geriate?
ritusė
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 28, 19:50)
Kur isigyti toki blenderi, kiek mazdaug kainuotu?
Kokiu zinote geru knygu apie maisto derinima, nes as si ta internete pasiskaitineju, si ta is kai kuriu knygeliu, bandau gerinti,man tai labai gerai atrodo, bet noreciau daugiau ziniu, universaliu, daugiau sukomplektuotu...
O kada jus valgot saldumynus (jei i viso valgot blush2.gif )?Po kiek laiko jus valgote po gerimo?Po kiek laiko po valgymo vel geriate?
*

Manau,kad maisto derinimo "klasikas"-Šeltonas. Labai aiškiai parašyta ir visai nedidaktiškai. O saldumynų valgyti visai negėda-Šeltonas rašo,kad jei ko nors labai,labai norisi,tai geriau kartais suvalgyti,negu nuolat apie tai galvoti ir kankintis.Beje,ilgą laiką sveikai valgant vis rečiau norisi to "nesveiko" maisto.Aš pati geriu 10-15 min prieš valgį arba iškart po valgio žalios arbatos.
Hacone
QUOTE(Lemur @ 2005 03 26, 14:17)
As tai pat , jei salotos tai  be vaisiu  , o  vaisius tai pat valgom tusciu skrandziu .  Mes mityba derinam pagal Seltono teorija  , o pagal ka tu derini , nes as labai domiuosi maisto derinimu ir galiu pasakyti ,kad atskiru autoriu nuomones issiskiria , todel ir paklausiau apie vaisius .  g.gif  Pavyzdziui del pieno produktu , mes jau ilga laika nenaudojam pieno  produktu ir as  praejusia savaite nusipirkau riebios dvaro grietines  , maniau riebi dera ,kai  pabalinau sriuba , po to nezinojau ka daryti kai pradejo kilti rugstys  . Na va ir riebalai.  g.gif  g.gif  g.gif
*

as jau nebezinau pagal ka as derinu. senokai derinu, gal 6-7 metai, todel nebepamenu tu pavardziu ir literaturu visu. manau Bregas padare itaka ir ta knyga Vegetariski suderinto maisto patiekalai, ar kaip ten ji, dabar po ranka neturiu. pasidariau tokia perskaitytu ziniu kompiliacija ir derinu. pieno produktus raugintus vartoju. jei paprasta piena, tai tik viena. grietine valgau, ir nieko. bet jei koki hamburgeri suvalgau karta per puse metu, viskas - ligonis kokias 4 valandas bunu. surius su duona valgau tik tuos, kuriu riebumas virs 50proc. aisku, virs 60proc butu geriau, bet tokiu netiek jau daug vietiniu yra. tik prancuziski tokie riebus, o ju ir kaina atitinkama.

del blenderio. isigyti galima bet kur, kur parduodama buitine technika. as pirkau IKI parduotuves, paprastoj maisto, bet ten buvo ir buitines technikos skyrius. bet teko gerokai paieskoti, kol radau. mokejau su nuolaida 40 lt. gali kainuoti iki 120 lt
ritusė
QUOTE(Lemur @ 2005 03 26, 16:17)
As tai pat , jei salotos tai  be vaisiu  , o  vaisius tai pat valgom tusciu skrandziu .  Mes mityba derinam pagal Seltono teorija  , o pagal ka tu derini , nes as labai domiuosi maisto derinimu ir galiu pasakyti ,kad atskiru autoriu nuomones issiskiria , todel ir paklausiau apie vaisius .  g.gif  Pavyzdziui del pieno produktu , mes jau ilga laika nenaudojam pieno  produktu ir as  praejusia savaite nusipirkau riebios dvaro grietines  , maniau riebi dera ,kai  pabalinau sriuba , po to nezinojau ka daryti kai pradejo kilti rugstys  . Na va ir riebalai.  g.gif  g.gif  g.gif
*

Tai kad toj grietinėje riebalų geriausiu atveju 30%,o visa kita-vanduo,baltymai ir angliavandeniai.Todėl aš naudoju arba gerą aliejų,arba gaminuosi ghi. Jo esmė ir yra,kad kaitinant atsiskiria ir pašalinami baltymai,angliavandeniai ir kt.,lieka beveik 100%riebalai.Beje,pagal ajurvedą, tai ghi praktiškai prilyginam vaistui.Ajurveda vaisius siūlo valgyti po pagrindinio maisto,bet man tai geriausia juos valgyti visiškai atskirai
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.