Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žvėrynas: Boružėlė
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Kari
QUOTE(Ausrinyte @ 2011 03 23, 18:15)
Sveikos,

gal kas nors bandė užrašyti paskutiniu metu vaikiuką į šį darželį? Kokios yra eilės?
*

Eilė priklauso nuo to, ar gyvenate darželiui priskirtoje teritorijoje, jei taip - nuo to, kiek vaikų auginate, ar vaiko broliai/sesės lanko darželį. Eilė toks kintantis daiktas - gali užsirašyti pirmas, o paskui nebepatekti smile.gif Pirmas kriterijus - gyv. vieta, paskui - kitos pirmenybės: http://www.ldboruzele.lt/priemimas.html.
Tender
Gal zinote kokiu dokumentu reikia norint uzsirasyti? Negaliu prisiskambinti g.gif
renatyte.r
QUOTE(Bozenyte @ 2011 03 25, 19:43)
mums netiko kokybė, o konkrečiau vaiko ugdymas, pasirinkom Karolinškių darželį Delfinukas.
*

O kodėl nepatiko vaiko ugdymas? ax.gif

Na, mes atlankėme lopšelinukų grupę, galiu pasidalinti įspūdžiais 4u.gif
Vaikas tikrai daug sirgo, palankydavo savaitę, dvi ir vėl - tai sloga, tai kosulys. Darželio dėl to nekaltinu, tik tėvų nesupratingumą leisti sergančius vaikus į darželį. O ir nuo vaiko priklauso, gal manoji imlesnė ligoms g.gif
Auklėtojos tikrai geros ir dėmesingos, vaikas gerai adaptavosi. Žinoma, pirmas mėnuo visiems buvo sunkus, po to ėjo į darželį su noru. Apie auklėtoją galiu spręsti iš vaiko: visada sakydavo, kad auklėtoja gera, nešaukia. Manau, tai daug pasako smile.gif Šiek tiek gal trūko informacijos apie vaiką, ką gerai ar blogai daro, visada reikėjo pačiai klausinėti, ar gerai valgo, miega, ar patinka užsiėmimai, kaip bendrauja su vaikais, ar nėra skriaudžiama, ar pati kitų neskriaudžia ir pan.
Dėl maisto. Mano mergytė pradėjo lankyti nuo 2 metukų, niekada nebuvo labai valgi, plius namuose vienturtė, visada buvo maitinama, pati tik skanius patiekalus valgė doh.gif Auklėtojos su šaukštais iš paskos nebėgioja - kiek vaikas pats pavalgo - tiek. Pradžioje, kai parsivesdavau namo - privalgydavo už visą dieną, netgi rytais stengdavausi pati pamaitinti, kad nebūtų visą dieną alkana. Ar maistas nepatiko, ar buvo neįprastas, ar dėl to, kad valgyti pati nelabai mokėjo - nežinau. Po to situacija gerėjo. Ir auklėtojos pradėjo sakyti, kad valgo geriau, ir aš pati matydavau, kad namo grįšdavo soti.
Porą kartų per savaitę eina šokti, dainuoti į salę. Kartą per mėnesį į darželį atvažiuoja spektakliai. Du kartus daro tėvams pasirodymą: per Kalėdų šventę ir pavasarį. Grupėje užsiima su vaikais: piešia, klijuoja, bet nepasakyčiau, kad labai g.gif . Aš namuose daug daugiau užsiimu. Kai atidavė visų metų darbelius - jų gal tik 10 buvo g.gif Žinoma, jei nebūtų tiek sirgusi - rezultatas būtų geresnis. Gal ir vieno, dviejų užsiėmimų per savaitę jiems pakanka? rolleyes.gif
Rinkliavos tikrai nebuvo didelės, pradžioje nupirkome čiužinius, pagalves, simbolinės dovanėles auklėtojoms per didžiasias šventes, ir kasdienėms reikmėm, atrodo, po 10 lt. per mėnesį rinko.
Silpniausia jų vietą - laukas. Pradžioje auklėtoja pasakė, kad man per sunku su tiek vaikų eiti į lauką, visą žiemą nevedė, o pavasarį, kai buvo labai gražūs orai - vedė. Bet tokių tikrai nebuvo daug smile.gif Pradžioje aš suprantu, tikrai visi vaikučiai naujai atėję į darželį, nežino, kad reikia toje, o ne kitoje smėlio dėžėje žaisti ir pan., bet žiemą tikrai buvo gražių orų...
Apie grupę galiu taip pasakyti. Žaislų pakanka, visi pakankamai nauji. Žiemą buvo šilta. Buvo nupirktos naujos spintelės rūbinėje (iš darželio pinigų).

Nenoriu būti iš tų mamų, kurios ypatingai liaupsina šį darželį, bet aš buvau patenkinta. Daugiau pliusų nei minusų smile.gif
Padangė
Nuo rugsejo ir mes pradesim lankyt si darzeli
kiek apziurejau ir lyginant su tuo i kuri dabar einam tai kaip diena ir naktis,
lauke kiekviena grupe turi po zaidimu aikstele su medinem supinem, thumbup.gif visur plastikiniai langai, darzelis tvarkingas priziuretas, aisku labai svarbu aukletojos, na bet tikiuos kad bus geresnes nei anam doh.gif ir mano mazes nieks nemus blush2.gif
musiskis darzas plastikinius langus pirma susidejo i virtuve , administracija o vaiku grupese jie dar nepakeisti , arba pakeistas 1 langas miegamajam is 2 doh.gif , lauke nyku , jokiu atrakciju, smelio dezes i kurias vaiku neleidzia doh.gif iseina laukan ir neturi ka veikt, stovi savo teritorijoj ir laukia kada ateis pasiimt doh.gif
Neryteba
O ar yra mamyčių ir vaikučių, gyvenančių šalia darželio BORUŽĖLĖ, bet į jį niekaip nepatenkančių (sūnui - artėja 3 m.)? Ką darote?
visko būna
Laba diena 4u.gif Ketinu vesti savo dukryte i si darzeli nuo rudens, jei pakliusim, aisku rolleyes.gif Idomu butu, jei atsilieptu baigianciu simet darzeli vaikuciu mamytes, kokios aukletojos, ar galima rinktis aukletoja? Apskritai idomu, kokia sio darzelio specifika, rinkliavos ir pan. 4u.gif
visko būna
Sveiki, norėčiau, kad atsilieptų Boružiukų grupę lankiusių vaikučių mamytės 4u.gif panašu, kad dukrytė paklius i šią grupę. Kokios auklėtojos, šeimininkutės?
Gal kas nuo rudens ruošiatės lankyti šį darželį, būtų smagu susipažinti ax.gif
Neryteba
Mamytės, kaip jūs pakliūnate į šį darželį: ar ramiai laukiate ir sulaukiate savo eilės ar einate pasikalbėti su direktore? Tikrai nuoširdžiai domiuosi...
visko būna
QUOTE(Neryteba @ 2012 05 08, 19:30)
Mamytės, kaip jūs pakliūnate į šį darželį: ar ramiai laukiate ir sulaukiate savo eilės ar einate pasikalbėti su direktore? Tikrai nuoširdžiai domiuosi...
*

aš savo dukrytę užrašiau vos gimusią, po metų skambinausi vedėjai, klausiau kokios perspektyvos, kaip juda eilė, o šiais metais tai jau žiemos metu buvau nuėjusi pasidomėti, ir dabar gegužę vėl. Vedėja labai maloni, visada padėkoja, kad domiesi ir maloniai informuoja 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.