*Ricco*
2010 03 31, 12:10
Sveikos, Jungiuosi ir as i jusu gretas. Siandien diagnozavo simfizita. Nors gaktikauli pradejo skaudeti dar gerai pries menesi. Dabar skauda visi dubens kaulai, kad beveik nebepaeinu. Man 31 sav. Buvau pas traumatologa, jis tik rankom skescioja, itaria, kad kaulai jau gali buti issiplete  Penktadieni vaziuoju i AK echoskopijai. Balandzio 14 dar pas viena traumatologa. Gyd uzsimine apie antibiotikus. Liudna, tai ne tas zodis, nes uz lango toks grazus oras, o as galiu i ji tik pro langa ziureti  O tiek visko planavau nuveikti per atostogas...
visko būna
2010 04 26, 18:12
Ir man nustatė simfizitą - gaktos sąvaržos tarpas jau 2,9 cm - kai norma iki 1 cm. Skausmai vaikštant, verčiantis lovoj bjaurūs  Ir gimdyt pačiai nenori leisti, kad visai nešsiskirtų kaulai - rekomenduoja Cezarį. Nors girdėjau vieno daktaro nuomonę, kad gal ir galima bandyt pačiai gimdyt, jei labai atsargiai, pamažu..... Bet aš galvoju, ką tu ten per gimdymą sukontroliuosi? Man simfizio tarpą echoskopuojant pamatavo - o kaip jums nustatė? Ką patarė medikai?
visko būna
2010 05 08, 12:11
visko būna
2010 05 08, 21:44
Štai dar info, kurią radau supermamoj apie gaktos simfizio diastazę ar disfunkciją (GSD).
Gaktos simfizis (graik. symphysis augantis kartu) tai kremzlė, jungianti du gaktos kaulus. Neštumo metu hormonai tokie kaip relaksinas rekonstruoja šią jungtį taip, kad palengvinti mažylio kelią į šį pasaulį. Tačiau kartais relaksinas daro tai per gerai, per greitai atlaisvinant jungtį (prieš tai, kai mažylis bus pasiruošęs gimti), kas iššaukia nestabilumą (deja, ir skausmą) dubens sujungime. Tai ir yra gaktos simfizio disfunkcija (GSD) ir tai joks uždegimas. Ne neštumo metu gaktos simfizio tarpas yra 4-5 mm, neštumo metu jis didėja 2-3 mm, todėl iki 9 mm plotis tarp dviejų kaulų normalus nėščiajai. Šis natūralus papildomas tarpas sumažėja per kelias dienas po gimdymo, nežiūrint į tai, kad palaikančios jungtis pilnai sugrįš į normalią būklę tik po trijų-penkių mėnesių. Simptomus (skausmas gaktikaulyje vaikščiojant) nėščioji gali pajusti antrame ir trečiame trimestre. Nenormaliu skaitomas 1 cm ir daugiau pločio tarpas, kartais du kaulai būna šiek tiek ne vienam lygyje. Žymesnį tarpą galima nustatyti keliais būdais: 1. Pačiupinėjus ar telpa į susidariusį tarpą piršto pagalvėlė. 2. Pagal pasikeitusią eiseną jei anksčiau moteris vaikščiojo įprastai, tai dabar ji vaikšto kaip antytė. 3. Gaktos sujungimo rentgeno pagalba. Tačiau kadangi šis reiškinys pasireiškia vėlesnėse savaitėse, tai vaikelis dažniausiai tam laikui pasisuka galvele į apačią, tokiu atveju rentgeno spinduliai atiteks ir jam, kas nepageidautina. Tai galima pasižiūrėti ir echoskopu. Jei bus aptiktas 1 cm ir daugiau tarpas, bus skirtas Cezario pjūvis. Taigi kokias 2 savaites prieš gimdymą gydytojas, tiksliai sužinos, ar tvarkoj jūsų simfizis ar ne. Rečiau, GSD gali pasunkėti po gimdymo, tada bus reikalingas medicinos įsikišimas. Tačiau daugumai mamyčių kai pagimdo vaikelį relaksino gamyba sustoja, ir jungtis grįžta į normą. Ką gi daryti? Kad stabilizuoti minkštas ir lanksčias jungtis reikia nešioti dubenį palaikantį diržą. Aktyviai stiprinti duomens raumenis, darant Kegelio ir dubens lenkimo pratimus. Dažniau atsisėsti, kai rengiesi, vengti sunkiai kelti ir stumti (ką jūs ir taip turėtumėte daryti). Jeigu skausmas stiprus, jūsų gydytojas skirs nuskausminančius (tik nevartokite jokių vaistų be gydytojo leidimo!).
nu siaubas reiks ir man sekanti karta prasyti gydytojos, kad paziuretu echo ta simfizi ... dabar geriu papildus kalcio, tai lyg siek tiek geriau jauciuos .. man tokie skausmai atsirado apie 17 sav.. net negalvojau, kad cia kazkas nenormalaus, galvoju, nu ka gimdymas bus trecias tai ko noret
*Ricco*
2010 05 18, 19:55
QUOTE(visko būna @ 2010 04 26, 19:12) Ir man nustatė simfizitą - gaktos sąvaržos tarpas jau 2,9 cm - kai norma iki 1 cm. Skausmai vaikštant, verčiantis lovoj bjaurūs  Ir gimdyt pačiai nenori leisti, kad visai nešsiskirtų kaulai - rekomenduoja Cezarį. Nors girdėjau vieno daktaro nuomonę, kad gal ir galima bandyt pačiai gimdyt, jei labai atsargiai, pamažu..... Bet aš galvoju, ką tu ten per gimdymą sukontroliuosi? Man simfizio tarpą echoskopuojant pamatavo - o kaip jums nustatė? Ką patarė medikai? Man nustatė pačiupinėjus. Labai trumpai vartojau diclofenaką. Bet kai traumatologas užprotestavo, nutraukiau, nors ginė primygtinai liepė vartoti. Dabar jau geriau jaučiuosi, ir vaikštau padoriau, bet naktimis tai labai nekas būna, o ypač verčiantis lovoj ir kai reikia nueiti į tualetą  Pas mane prie viso to dar prisidėjo klubo sąnarių uždegimas. Daktaras sakė, kad tik cezaris. Nors mano draugė su simfizitu sėkmingai pagimdė. Supratau, kad tuo klausimu yra labai prieštaringų nuomonių. Aš pati tai nenoriu rizikuoti.
QUOTE(visko būna @ 2010 04 26, 18:12) Ir man nustatė simfizitą - gaktos sąvaržos tarpas jau 2,9 cm - kai norma iki 1 cm. Skausmai vaikštant, verčiantis lovoj bjaurūs  Ir gimdyt pačiai nenori leisti, kad visai nešsiskirtų kaulai - rekomenduoja Cezarį. Nors girdėjau vieno daktaro nuomonę, kad gal ir galima bandyt pačiai gimdyt, jei labai atsargiai, pamažu..... Bet aš galvoju, ką tu ten per gimdymą sukontroliuosi? Man simfizio tarpą echoskopuojant pamatavo - o kaip jums nustatė? Ką patarė medikai? sukontroliuoti viena atveju, jei gimdysite keturpescioje padetyje  man taip buvo. as labai norejau pati pagimdyti, bet kadangi dar ir leliukas buvo uzstriges ant tu kaulu, tai gyd uzprotestavo ir atliko CZO
MrrMiau
2010 05 25, 21:38
Man buvo kazkas panasaus i simfizita.. Praejo iskart po gimdymo.. o nestumo metu skausmai budavo oi oi oi.. sunku ant sono apsiversti..  kartais ir koja "atjungdavo "
Labas, mamytės Noriu patarimų iš šią bėdelę turinčiųjų Mano situacija tokia, kad skauda labai labai žemai pilvo apačioje, tarsi gaktikaulį, kirkšnis iš vidinės pusės (labai arti pačios makšties angos) padarius staigesnį judesiuką, stojantis, verčiantis nuo vieno šono ant kito ar lipant iš lovos. O verčiantis ant šono traška dubens kaulai Kartkartėm einu kaip antis  toks vaizdas,kad šitaip mažiau skauda. Prieš keletą savaitėlių taip susuko,kad ėjau kaip 200metų senutė, sulinkusiom kojom po milimetrinį žingsnį  Gulėjau ligoninėje, tačiau taip ir nenustatė ligos. Simfizitą atmetė, nes per mažai skauda  su gimda viskas tvarkoj, neurologas rankom paskėsčiojo...gal radikulitas į priekį skausmą duoda, gal vaikiukas spaudžia nervuką ... Na bet paskaitinėjau jūsų nusiskundimus ir tarsi save matau Padėkit mergytės, ar man jau rimtai susirūpint sveikata? Nes kolkas tai mano nusiskundimais domisi tik mama ir vyras
MrrMiau
2010 05 28, 11:58
QUOTE(Katukė @ 2010 05 28, 11:17) Labas, mamytės Noriu patarimų iš šią bėdelę turinčiųjų Mano situacija tokia, kad skauda labai labai žemai pilvo apačioje, tarsi gaktikaulį, kirkšnis iš vidinės pusės (labai arti pačios makšties angos) padarius staigesnį judesiuką, stojantis, verčiantis nuo vieno šono ant kito ar lipant iš lovos. O verčiantis ant šono traška dubens kaulai Kartkartėm einu kaip antis  toks vaizdas,kad šitaip mažiau skauda. Prieš keletą savaitėlių taip susuko,kad ėjau kaip 200metų senutė, sulinkusiom kojom po milimetrinį žingsnį  Gulėjau ligoninėje, tačiau taip ir nenustatė ligos. Simfizitą atmetė, nes per mažai skauda  su gimda viskas tvarkoj, neurologas rankom paskėsčiojo...gal radikulitas į priekį skausmą duoda, gal vaikiukas spaudžia nervuką ... Na bet paskaitinėjau jūsų nusiskundimus ir tarsi save matau Padėkit mergytės, ar man jau rimtai susirūpint sveikata? Nes kolkas tai mano nusiskundimais domisi tik mama ir vyras  siulyciau bandyt nepasiduot, pereit per kelis gydytojus, pasiklaust nuomones.. jei tikrai nervuka uzspaude(man taip buvo), tai praeis per gimdyma..  sveikateles tau!
cloudlet
2010 05 28, 12:10
QUOTE(Katukė @ 2010 05 28, 12:17) Labas, mamytės Noriu patarimų iš šią bėdelę turinčiųjų Mano situacija tokia, kad skauda labai labai žemai pilvo apačioje, tarsi gaktikaulį, kirkšnis iš vidinės pusės (labai arti pačios makšties angos) padarius staigesnį judesiuką, stojantis, verčiantis nuo vieno šono ant kito ar lipant iš lovos. O verčiantis ant šono traška dubens kaulai Kartkartėm einu kaip antis  toks vaizdas,kad šitaip mažiau skauda. Prieš keletą savaitėlių taip susuko,kad ėjau kaip 200metų senutė, sulinkusiom kojom po milimetrinį žingsnį  Gulėjau ligoninėje, tačiau taip ir nenustatė ligos. Simfizitą atmetė, nes per mažai skauda  su gimda viskas tvarkoj, neurologas rankom paskėsčiojo...gal radikulitas į priekį skausmą duoda, gal vaikiukas spaudžia nervuką ... Na bet paskaitinėjau jūsų nusiskundimus ir tarsi save matau Padėkit mergytės, ar man jau rimtai susirūpint sveikata? Nes kolkas tai mano nusiskundimais domisi tik mama ir vyras  ir man taip buvo, viena kart jau del nepakeliamo skausmo ir ligoninej buvau atsidurusi, leido nuskausminamuosius, tam kartui padejo  siaip visi tokie ziauriai nemalonus skausmai dingo pagimdzius, viskas grizo i savo vezes, kaip niekur nieko,  nors nestumo metu maniau nuprotesiu nuo to skausmo
QUOTE(Katukė @ 2010 05 28, 11:17) Padėkit mergytės, ar man jau rimtai susirūpint sveikata? Nes kolkas tai mano nusiskundimais domisi tik mama ir vyras  ar skaitai angliskai? parasyk savo meil'a atsiusiu straipsni Papildyta:QUOTE siulyciau bandyt nepasiduot, pereit per kelis gydytojus, pasiklaust nuomones.. jei tikrai nervuka uzspaude(man taip buvo), tai praeis per gimdyma..  sveikateles tau!  vienu metu ir as gavojau aiskinti, kodel man. bet mano ginekologas pasake, kad gydytojai bijo kazka daryti su nestukem, o po gimdymo viskas praeina. man ir jau senai pamirstas tas skausma, bet nestumo metu skaudejo laaaaaaaabai
o as kai nescia buvau, kaip antis vaiksciojau, na ir jutau kazkoki skausmeli, bet nepasakyciau, akd dideli. O va, pagimdziu pora dienu is vis negalejau pavaikscioti Gimdziau pati, be epiduru ir per tris val. Dabar vaikstau lyg ir normaliai, bet man vis vien kartais viena kirksni skauda... Kazin ar cia siaip kas....
*Ricco*
2010 05 28, 13:22
QUOTE(iewike @ 2010 05 28, 14:09) o as kai nescia buvau, kaip antis vaiksciojau, na ir jutau kazkoki skausmeli, bet nepasakyciau, akd dideli. O va, pagimdziu pora dienu is vis negalejau pavaikscioti Gimdziau pati, be epiduru ir per tris val. Dabar vaikstau lyg ir normaliai, bet man vis vien kartais viena kirksni skauda... Kazin ar cia siaip kas.... Tavo atveju greičiausiai iš simfizito išsivystė simfiziolizė, dėl to esant simfizitui dažnai daro cezarį, kad paskui problemų nebūtų. O katukės vietoj tai aš labiau atkaklesnė būčiau, nes pagal tavo aprašymą tai simfizitas
QUOTE(iewike @ 2010 05 28, 13:09) o as kai nescia buvau, kaip antis vaiksciojau, na ir jutau kazkoki skausmeli, bet nepasakyciau, akd dideli. O va, pagimdziu pora dienu is vis negalejau pavaikscioti Gimdziau pati, be epiduru ir per tris val. Dabar vaikstau lyg ir normaliai, bet man vis vien kartais viena kirksni skauda... Kazin ar cia siaip kas....
stai simfizis  o sios junties uzdegimas yra simfizitas. kadangi si juntis yra paslanki, o ji reikalinga tam, kad moteris lenviau pagimdytu. BET kartais si juntis per daug atsipalaiduoja ir per daug atsidaro. skausmas dazniausia prasideda apie 30 sav ir tesiasi iki gimdymo. LT dazniausia atliekamas CZ. bet buna, kad moterys ir gimdo pacios. vienos viskas ok, o kitoms sie kaulai issiskyria ir sukelia skausma. vienintelis nustatymo budas echo arba rengenas.
QUOTE(Lijyte @ 2010 05 28, 13:22) katukės vietoj tai aš labiau atkaklesnė būčiau, nes pagal tavo aprašymą tai simfizitas
o ar kam nors, kur nors gyde pati simfizita?
*Ricco*
2010 05 28, 14:17
QUOTE(besyte @ 2010 05 28, 14:42) o ar kam nors, kur nors gyde pati simfizita? Nelabai jo pagydysi. Mano atveju liepė vartoti diclofenaką, bet labai trumpai. Sunkesniais atvejais skiria antibiotikus, kad tą uždegimą bent kiek sumažinti. Aš buvau pas 2 traumatologus ir abu vienareikšmiškai apie gydymą pasakė taip: "riboti judėjimą, gulėti ant šono iki gimdymo ir po to dar 2 mėn" Viskas. Visas gydymas. Dar vienas nalabai malonus dalykas yra tas, jei jau atsirado šita problema, tai visam gyvenimui, po nėštumo gali bet kada paūmėti ir sekantys nėštumai dažnai tik sunkesni būna.
QUOTE(Lijyte @ 2010 05 28, 14:17) Nelabai jo pagydysi. Mano atveju liepė vartoti diclofenaką, bet labai trumpai. Sunkesniais atvejais skiria antibiotikus, kad tą uždegimą bent kiek sumažinti. Aš buvau pas 2 traumatologus ir abu vienareikšmiškai apie gydymą pasakė taip: "riboti judėjimą, gulėti ant šono iki gimdymo ir po to dar 2 mėn" Viskas. Visas gydymas. Dar vienas nalabai malonus dalykas yra tas, jei jau atsirado šita problema, tai visam gyvenimui, po nėštumo gali bet kada paūmėti ir sekantys nėštumai dažnai tik sunkesni būna.
o nurode kokius judesius riboti? kokius pratimus daryti? koki dirza nesioti? na man jau daugiau nei 1,5 m nebera sio skausmo, bet kito  siek tiek prisibijau. bijau nepasoti, o to veriancio skausmo kieviename judesyje
*Ricco*
2010 05 28, 14:34
QUOTE(besyte @ 2010 05 28, 15:25) o nurode kokius judesius riboti? kokius pratimus daryti? koki dirza nesioti? na man jau daugiau nei 1,5 m nebera sio skausmo, bet kito  siek tiek prisibijau. bijau nepasoti, o to veriancio skausmo kieviename judesyje  Riboti apskritai judėjimą, t.y. kuo mažiau vaikščioti ir kuo daugiau gulėti. Bet aš nelabai laikausi  nes nuprotėčiau tiek laiko namie užsidarius. Kiek įmanoma judu. Pratimų neskyrė jokių. O dėl diržo tai kalbėjo, kad yra toks specialus suveržiantis dubens kaulus, bet ir to aš nepirkau, nešioju įprastinį nėščiosios diržą. Manau, kad kažkada buvo simfizitas mes labai pajusime vyresniame amžiuje...
QUOTE(Lijyte @ 2010 05 28, 14:34) Riboti apskritai judėjimą, t.y. kuo mažiau vaikščioti ir kuo daugiau gulėti. Bet aš nelabai laikausi  nes nuprotėčiau tiek laiko namie užsidarius. Kiek įmanoma judu. Pratimų neskyrė jokių. O dėl diržo tai kalbėjo, kad yra toks specialus suveržiantis dubens kaulus, bet ir to aš nepirkau, nešioju įprastinį nėščiosios diržą. as turiu labai gera straipsni pdf formatu, jei reiketu galiu atsiusti, nes matau, kad jau nebedaug laiko laiko, betgi noretusi bent jau kitoms palinketi maziau sio skausmo jei skaitai angliskai ten surasyta, kokio judesio metu kai palengvinti skausma
Tai, kad visi mosikuoja rankom  "nežinom, negydom, juk laukiesi, tai normalu" ... tai viskas ką girdžiu Paspaudus gaktikaulį, nemalonus skausmelis jaučiasi  O kai paspaudžia gydytojai tai skauda labai O jei verčiantis dubens kaulai taip garsiai nebraškėtų, tai gal nekreipčiau ir pati dėmesio, vis gi trečias vaikutis... Angliškai nelabai "raukiu"  aš vokietė  Bet kas turit kokios info parašykit : askobra@gmail.com Kažin kur man čia tą echo pasidaryt  Nes ginei nelabai rūpi kiek matau, o ir aparatas ten toks, kad nežinau išvis kaip ranką nuo kojos atskirt galima  ką jau kalbėt apie kažką kito...
QUOTE(Katukė @ 2010 05 28, 14:39) Kažin kur man čia tą echo pasidaryt  Nes ginei nelabai rūpi kiek matau, o ir aparatas ten toks, kad nežinau išvis kaip ranką nuo kojos atskirt galima  ką jau kalbėt apie kažką kito... seip tai patarciau nuvaziuoti i ligonine ir pasakyti, kad labai skauda ta vieta arba pradejo skaudeti. mano atevju tai buvo taip, kad as vaziavau i ligonine nejausdama vaisiaus judesiu (taip isvaizdavau), kol privaziavau mano mazylis puikia judejo, bet pagalvojau, kad reikia pasakyti, kad dar ir skauda simfizi, taigi pasekoje gyd paskyre echo ir padare isvada, kad jau simfizito pradzia, kad dave indikacijas CZ
*Ricco*
2010 05 28, 14:53
QUOTE(besyte @ 2010 05 28, 15:39) as turiu labai gera straipsni pdf formatu, jei reiketu galiu atsiusti, nes matau, kad jau nebedaug laiko laiko, betgi noretusi bent jau kitoms palinketi maziau sio skausmo jei skaitai angliskai ten surasyta, kokio judesio metu kai palengvinti skausma  Jo, man jau nebedaug liko. Antradienį paskirtas cezaris. Atsiųsk, bus idomu paskaityti. smiletolijja@gmail.com Katuke, tau visų pirma pasiūlyčiau pasikeisti ginekologę. Nepastebėjau ar vilniuj esi, bet jei taip parašyk man aš Vilniuj pažįstu nemažai ginekologų, parekomenduočiau
QUOTE(Lijyte @ 2010 05 28, 14:53) Jo, man jau nebedaug liko. Antradienį paskirtas cezaris. Atsiųsk, bus idomu paskaityti. smiletolijja@gmail.com jei ne paslaptis, tai as darys CZ? kas nustate simfizita man nustate tik ligoninej termino diena  visus tuos du menesiu kenciau skausmus ir galvojau, kad taip turi buti p.s. straipsni issiunciau
*Ricco*
2010 05 28, 15:06
QUOTE(besyte @ 2010 05 28, 16:01) jei ne paslaptis, tai as darys CZ? kas nustate simfizita man nustate tik ligoninej termino diena  visus tuos du menesiu kenciau skausmus ir galvojau, kad taip turi buti p.s. straipsni issiunciau  Atsiprasau, padariau klaida rasydama maila smiletolija@gmail.com  turi buti su viena j
QUOTE(Lijyte @ 2010 05 28, 15:06) Atsiprasau, padariau klaida rasydama maila smiletolija@gmail.com  turi buti su viena j  vis tiek tikiuosi pamatyti ataskymus i siuos klausimus jei ne paslaptis, tai as darys CZ? kas nustate simfizita? renku info antrajam
*Ricco*
2010 05 28, 15:18
QUOTE(besyte @ 2010 05 28, 16:09)  vis tiek tikiuosi pamatyti ataskymus i siuos klausimus jei ne paslaptis, tai as darys CZ? kas nustate simfizita? renku info antrajam  Išsiunčiau tatsakymą mailu
QUOTE(besyte @ 2010 05 28, 16:43) seip tai patarciau nuvaziuoti i ligonine ir pasakyti, kad labai skauda ta vieta arba pradejo skaudeti. Nuvažiavau prieš porą savaičių  net paeit negalėjau  Pasiguldė, paskyrė šildymus, paspaudinėjo, išsikvietė neurologą ir gale savaitės aprimus skausmams išleido taip ir nenustatę diagnozės Tik rankom skėsčiojo ir daugiau nieko. O kad simfizį galima pamatuot, tai net nesidomėjo niekas  Žodžiu, "paeit gali, nedarbingumo nereikia, tai gali čiuožt, išrašą atsiųsim  " QUOTE(Lijyte @ 2010 05 28, 16:53) Katuke, tau visų pirma pasiūlyčiau pasikeisti ginekologę. Nepastebėjau ar vilniuj esi, bet jei taip parašyk man aš Vilniuj pažįstu nemažai ginekologų, parekomenduočiau   aš Kaune... Laukiu, kada kita gydytoja (pas kurią gimdžiau) iš atostogų grįš, eisiu pas ją privačiai.
QUOTE(Katukė @ 2010 06 01, 11:56) Nuvažiavau prieš porą savaičių  net paeit negalėjau  Pasiguldė, paskyrė šildymus, paspaudinėjo, išsikvietė neurologą ir gale savaitės aprimus skausmams išleido taip ir nenustatę diagnozės Tik rankom skėsčiojo ir daugiau nieko. O kad simfizį galima pamatuot, tai net nesidomėjo niekas na kai jau susitiksi su normalia gydytoja, tai uzsimink apie simfizio echo. man tiksliai cm nustate. nes yra tikslios ribos, kada dar ne simfizitas, o kada jau. beje, matau, akd cia ne pirmas Tavo vaikutis  o kaip su kitais buvo? naturaliai pagimdei?
QUOTE(besyte @ 2010 06 01, 15:36) na kai jau susitiksi su normalia gydytoja, tai uzsimink apie simfizio echo. man tiksliai cm nustate. nes yra tikslios ribos, kada dar ne simfizitas, o kada jau. beje, matau, akd cia ne pirmas Tavo vaikutis  o kaip su kitais buvo? naturaliai pagimdei? Susiskambinau pagaliaiu su gydytoja, ryt iš atostogų pareina, tai aš iškart pas ją privačiai lėksiu  Paprašysiu, kad apžiūrėtų kaip reikiant  Aha, ne pirmas... Su pirmuoju - extra CP, iškrito virkštelė. Su antraja - natūraliai su epidūru. O va dabar bus matyt kaip čia bus  mažiukas sėdi kolkas... Dar tie negalavimai neaiškūs
QUOTE(Katukė @ 2010 06 01, 21:46) O va dabar bus matyt kaip čia bus  mažiukas sėdi kolkas... Dar tie negalavimai neaiškūs  na man pagal milimetrus tikro simfizito nebuvo tik simfizio disfunkcija, bet dare CP del uzstrigusios vaikucio kaktytes ant galtikaulio bei jau bezaliuojanciu vaisiaus vandenu  dabar galvoju, kad tikrai be reikalo masciau gimdyt paciai ar CP. tiesiog tai buvo maziausia rizika man ir mano vaikuciui dideles Tau sekmes ir lauksiu ziniu, kad gine pasakys
QUOTE(besyte @ 2010 06 02, 09:49) na man pagal milimetrus tikro simfizito nebuvo tik simfizio disfunkcija, bet dare CP del uzstrigusios vaikucio kaktytes ant galtikaulio bei jau bezaliuojanciu vaisiaus vandenu  dabar galvoju, kad tikrai be reikalo masciau gimdyt paciai ar CP. tiesiog tai buvo maziausia rizika man ir mano vaikuciui dideles Tau sekmes ir lauksiu ziniu, kad gine pasakys   oi oi, baisu  gimdai gimdai, o mažiukas užstinga  Gerai,kad laimingai viskas baigėsi Nu va, aš po apžiūros.... su gimda ir gimdos kakleliu viskas čiki  bet...apčiuopos būdu į tarpą lenda pirštas  apie centimetrą jau tarpas tarp kaulų Šiandien einu pas traumatologą, žiūrėsim ką jis pasakys.... Man baisiausia būna naktį, kai reikia pajudėti, taip skauda  kol apsiverčiu mažiausiai 5min. praeina, jei ne daugiau. Nei koją pakelt, nei užpakalį  o jei dar dukriukas naktį pradeda verkti, tai skubu išlipti, tik kuo labiau skubu, tuo lėčiau gaunas, nes skausmas žiaurus. Miegu su pagalve tarp kojų, tai nors gulint neskauda, bet darant judesius menkas pagalbininkas
Jau aš ir po traumatologo konsultacijos  Echoskopuojant audiniai nepaburkę ir vidinis kaulų tarpas normos ribose Išvada: uždegimo nėra ir kaulai nesiplečia Pasitikslinimui prieš gimdymą rekomendavo vėl apsižiūrėti ar neprasiplėtė kaulai. O kolkas - spausti kaulus ir nešioti gorsetą. Tik kodėl skauda?  Nesuprantu, jei nei uždegimo, nei kaulų plėtimosi nėra tai kas man???
QUOTE(Katukė @ 2010 06 03, 11:29) Jau aš ir po traumatologo konsultacijos  Echoskopuojant audiniai nepaburkę ir vidinis kaulų tarpas normos ribose Išvada: uždegimo nėra ir kaulai nesiplečia Pasitikslinimui prieš gimdymą rekomendavo vėl apsižiūrėti ar neprasiplėtė kaulai. O kolkas - spausti kaulus ir nešioti gorsetą. Tik kodėl skauda?  Nesuprantu, jei nei uždegimo, nei kaulų plėtimosi nėra tai kas man???  tai gali buti del simfizio disfunkcijos. tiesiog pleciasi kaulai, o pagal milimetrus negali fiksuoti kaip simfizito. o ka sake del gimdymo? nes esant skausmui, naturalaus gimdymo metu gali plesti ir persipesti
QUOTE(besyte @ 2010 06 03, 14:23) tai gali buti del simfizio disfunkcijos. tiesiog pleciasi kaulai, o pagal milimetrus negali fiksuoti kaip simfizito. o ka sake del gimdymo? nes esant skausmui, naturalaus gimdymo metu gali plesti ir persipesti   na apie disfunkciją net neužsiminė... Sakė, kolkas šiai dienai rekomenduojama gimdyti  bet jei skaudės ir toliau tai prieš gimdymą patikslinti diagnozę. Bet kaip keista, jei niekas nesiplečia, tai kas braška traška
*Ricco*
2010 06 10, 15:30
Sveikos, aš jau po visko  Darė cezarį. Prieš tai traumatologai prognozavo, kad po gimdymo dar ilgai skaudės, bet kitą dieną simfizito kaip nebuvę. Negaliu atsidžiaugti, kad galiu eiti kaip normalus žmogus. Linkiu visoms, kad bent po gimdymo tos bėdos kuo greičiau baigtųsi
QUOTE(Lijyte @ 2010 06 10, 15:30) Sveikos, aš jau po visko  Darė cezarį. Prieš tai traumatologai prognozavo, kad po gimdymo dar ilgai skaudės, bet kitą dieną simfizito kaip nebuvę. Negaliu atsidžiaugti, kad galiu eiti kaip normalus žmogus. Linkiu visoms, kad bent po gimdymo tos bėdos kuo greičiau baigtųsi  visu pirma, tai dideli sveikinimai su sunelio gimimu  dziaugiuosi, kad ir simfizitas isnyko  sekmes auginat gal liepe kaip nors stebeti? gal sake kokios prognozes kitam gimdymui? p.s. prasau parasyk i a.z kiek mokejai gydytojui, atlikusiam CO
*Ricco*
2010 06 11, 21:39
QUOTE(besyte @ 2010 06 10, 16:51) visu pirma, tai dideli sveikinimai su sunelio gimimu  dziaugiuosi, kad ir simfizitas isnyko  sekmes auginat gal liepe kaip nors stebeti? gal sake kokios prognozes kitam gimdymui? p.s. prasau parasyk i a.z kiek mokejai gydytojui, atlikusiam COAčiū  Nieko neliepė, sakė džiaugtis, kad problema taip greitai pasibaigė. Bet iš kitų patirties ir gydytojų paronozės yra, kad kitas nėštumas gali būti sunkesnis. Ir kaip vienas pažįstamas ginekologas sakė, kad visą gyvenimą jausiu, kad turiu simfizitą. Susilpnėjus imunitetui, po didesnio fizinio krūvio, su amžiumi... Na bet kokiu atveju gal tada normaliai vaistus galėsiu vartoti
aganiux
2010 07 10, 17:22
Turejau as sita dziaugsma pirmojo nestumo metu, dingo viskas tik pagimdzius, o dabar, kai laukiuosi antro, tfu tfu tfu nieko nejauciu, na bet gal dar anksti, nes sake kad beveik garantuotai kartosis. Sikart as labiau saugojuosi, pvz is masinos lipu abiem kojom, ne ant vienos stojuosi, taip pat ir is lovos, zodziu svoris turi buti abiems kojoms paskirstomas vienodai, as cia prisiskaiciau literaturos, tai gal ir isvengsiu simfezito sikart Beje, pirmaji karta gimdziau naturaliai ir gimdant nejauciau jokio skausmo ten, nes skaudedavo tik judant, o gulint visai nieko nejausdavau.
Marilla
2010 07 17, 12:58
 sveikos merginos, katik prisiregistravausi supermamoi Perskaiciau jusu bedas, ir nutariau papasakot apie savo  . pagimmdziau birzelio1d. labai grazu berniuka vardu Matas  . Visa nestuma  vaiksciojau gerai pagymdziau greit ir be jokiu plisimu ir komplikaciju. Birzelio 5israse is ligonines o 7 nakti isveze greitoji i lazdinu lig. ten nuo 3nakties iki 15val. mane tampe per visus gyd. su skausmais. Judet negalejau surakino juodau nugara, padare magnetini rezonansa ir nustate kad pas mane kaulo dub. prasiskiete 11mm  ir pagulde 2,5savaitem lig. ir israse su tais paciais skausmais gyd. nulis jokios informacijos jokio gydymo tik Diclofinaka nuo skausmo vare. Israse namo, o vaziuok kaip nori bet turi guliedama vaziot greitoji uzsajyt kainuoja200lt. tai tevai ir vyras tampe mane patis nuo lig.lovos ant vezimo ir greit.masina.Guliedama ant sono atvaziavau namo ir iki siol guliu jau eina 6savaite svajoju apie pasisedejima vaiksciojima ir 1paimti savo maziuka ant ranku... Dar liko guliet 2savaites o poto bandysiu sestis jei skausmai praeis nes jie ziaurus net negaliu nusizvengti ar net nusuciaudet iskart surakyna  . Va tokia mano istorija  . tikiosi kad viskas susitvarkys nes kol kas nematau sviesos. Nes viskas per ziauru laukiau pirmo savo vaiko svajojau vasara praliais su jo gamtoje o gavosi as 2menesi lovoje o vaika ziuri kas gali. O dar laukia reabilitacija is naujo mokintis vaiksciot ir visa kita nes nuo ilgo guliejimo raumenys nusilpo  . Mergynos ziurekit save ir po grizimo namo is gym.namu maziu judekit daugiau guliekit su mazais savo stebuklais. as per greit pradejau judet plius gyd.nieko nepastebejo ir gavosi va kas
Marilla
2010 07 17, 14:26
QUOTE(Marilla @ 2010 07 17, 14:58)  sveikos merginos, katik prisiregistravausi supermamoi Perskaiciau jusu bedas, ir nutariau papasakot apie savo  . pagimmdziau birzelio1d. labai grazu berniuka vardu Matas  . Visa nestuma  vaiksciojau gerai pagymdziau greit ir be jokiu plisimu ir komplikaciju. Birzelio 5israse is ligonines o 7 nakti isveze greitoji i lazdinu lig. ten nuo 3nakties iki 15val. mane tampe per visus gyd. su skausmais. Judet negalejau surakino juodau nugara, padare magnetini rezonansa ir nustate kad pas mane kaulo dub. prasiskiete 11mm  ir pagulde 2,5savaitem lig. ir israse su tais paciais skausmais gyd. nulis jokios informacijos jokio gydymo tik Diclofinaka nuo skausmo vare. Israse namo, o vaziuok kaip nori bet turi guliedama vaziot greitoji uzsajyt kainuoja200lt. tai tevai ir vyras tampe mane patis nuo lig.lovos ant vezimo ir greit.masina.Guliedama ant sono atvaziavau namo ir iki siol guliu jau eina 6savaite svajoju apie pasisedejima vaiksciojima ir 1paimti savo maziuka ant ranku... Dar liko guliet 2savaites o poto bandysiu sestis jei skausmai praeis nes jie ziaurus net negaliu nusizvengti ar net nusuciaudet iskart surakyna  . Va tokia mano istorija  . tikiosi kad viskas susitvarkys nes kol kas nematau sviesos. Nes viskas per ziauru laukiau pirmo savo vaiko svajojau vasara praliais su jo gamtoje o gavosi as 2menesi lovoje o vaika ziuri kas gali. O dar laukia reabilitacija is naujo mokintis vaiksciot ir visa kita nes nuo ilgo guliejimo raumenys nusilpo  . Mergynos ziurekit save ir po grizimo namo is gym.namu maziu judekit daugiau guliekit su mazais savo stebuklais. as per greit pradejau judet plius gyd.nieko nepastebejo ir gavosi va kas  url=http://www.supermama.lt/liniuote/vaikas/]  [/url]
QUOTE(Marilla @ 2010 07 17, 14:58)  va čia tai istorija  tai kas manęs laukia  bijau net pagalvot Man skausmas judant išnyko, bet gulint ant šono ir mėginant atsiversti baigiu išprotėt iš skausmo  jei galėčiau, miegočiau atsistojus, kad išvengti visų nepatogumų keičiant padėtį... Per simfizį traška, braška ir tokie diegliai bado Vienintelis būdas sumažinti skausmą, tai verstis laaabai lėtai. O pasiekus tiesią padėtį ant nugaros - nejudėti, kol atsitrakšės ir atsistatys dubens kaulai, va tada galiu ant kito šono verstis ar keltis... Labai bijau gimdymo, nežinau kokios pasekmės laukia  O ir gydytojai savo kiek besiskundžiu, tai girdžiu ne patarimus ar gydymo planą, o "vargšiukė...."  Kaži aš pas gydytoją užuojautos ateinu? Ar pagalbos?
Marilla
2010 07 18, 09:09
Viskas bus gerai  padaris cezeri ir po gymdimo paguliesi biski ir praeis. As tai persistengiau po gymdimo tik grizus namo puoliau plaut grindys, valit dulkes ir t.t o turejau kartu su maziuku gukiet. bet aisku ir jei gyd., pastebetu tai neisliaistu namo, pagulieciau 2savaites kaip visos ir but gerai. Bet pas mane dar minusas kad as iseinant is gimdymo namu paslydau ir patempiau kaires kojos vidini raumeni ir gavos kad dubens kaulai netolygiai issiskiete  ... As tai vos judu o per sitos karscius skausmai paastrejo traumotologas sake kad tokie orai paastrina skausma, tai 3diena vartausi ant kito sono tik suliaidus vaistus  . Svajoju kada galesiu vaiksciot, nes jau nuguliejau visus sonus pavargau as ir mano visa seima. Dar neaisku kom pasibaigs lyg antradieni su greitaja vez i santariskes pakartot nuotraukytes pasiziuret ar traukiasi kaulai i vieta  . O ka sako tavo ginikologe???ka siulo??? ar visai nieko?
QUOTE(Marilla @ 2010 07 18, 11:09) Viskas bus gerai  padaris cezeri ir po gymdimo paguliesi biski ir praeis. As tai persistengiau po gymdimo tik grizus namo puoliau plaut grindys, valit dulkes ir t.t o turejau kartu su maziuku gukiet. bet aisku ir jei gyd., pastebetu tai neisliaistu namo, pagulieciau 2savaites kaip visos ir but gerai. Bet pas mane dar minusas kad as iseinant is gimdymo namu paslydau ir patempiau kaires kojos vidini raumeni ir gavos kad dubens kaulai netolygiai issiskiete  ... As tai vos judu o per sitos karscius skausmai paastrejo traumotologas sake kad tokie orai paastrina skausma, tai 3diena vartausi ant kito sono tik suliaidus vaistus  . Svajoju kada galesiu vaiksciot, nes jau nuguliejau visus sonus pavargau as ir mano visa seima. Dar neaisku kom pasibaigs lyg antradieni su greitaja vez i santariskes pakartot nuotraukytes pasiziuret ar traukiasi kaulai i vieta  . O ka sako tavo ginikologe???ka siulo??? ar visai nieko? Man apie Cezarį niekas net nekalba Visus siuntimus (traumatologų, echoskopijų) tikrąja ta žodžio prasme perku  ir net ne pas savo ginę  nes ji tik "vargšiukė" pasako  ir daugiau nieko...net į stacionarą nei karto pati neišsiuntė dėl skausmų ir apsitraukimų-važiavau pati,o iš ten nei už ką su mano diagnoze neišleido. Vat todėl ir baisu man  kaip viskas bus....
*Ricco*
2010 07 20, 09:33
QUOTE(Katukė @ 2010 07 18, 20:27) Man apie Cezarį niekas net nekalba Visus siuntimus (traumatologų, echoskopijų) tikrąja ta žodžio prasme perku  ir net ne pas savo ginę  nes ji tik "vargšiukė" pasako  ir daugiau nieko...net į stacionarą nei karto pati neišsiuntė dėl skausmų ir apsitraukimų-važiavau pati,o iš ten nei už ką su mano diagnoze neišleido. Vat todėl ir baisu man  kaip viskas bus.... Nervas suima paskaičius kaip i Jus žiūrima pro pirštus  Darykit ką nors, tarkitės ligoninėj dėl cezario iš anksto. Nes pasekmės gali būti liūdnos jei dabar tokios problemos. Man daug gydytojų sakė, kad simfizitas nėra indikacija cezariui, bet aš nenusileidau ir nerizikavau. Tiesa, kai čia gyriausi, kad viskas iš karto praėjo, tai dabar jaučiuosi ne be taip gerai. Negaliu daug vaikščioti, nes parsideda skausmai...
Marilla
2010 07 21, 06:57
QUOTE(Katukė @ 2010 07 18, 21:27) Man apie Cezarį niekas net nekalba Visus siuntimus (traumatologų, echoskopijų) tikrąja ta žodžio prasme perku  ir net ne pas savo ginę  nes ji tik "vargšiukė" pasako  ir daugiau nieko...net į stacionarą nei karto pati neišsiuntė dėl skausmų ir apsitraukimų-važiavau pati,o iš ten nei už ką su mano diagnoze neišleido. Vat todėl ir baisu man  kaip viskas bus.... sveikute o kada terminas mazam stebuklui? Papildyta:QUOTE(*Ricca* @ 2010 07 20, 11:33) Nervas suima paskaičius kaip i Jus žiūrima pro pirštus  Darykit ką nors, tarkitės ligoninėj dėl cezario iš anksto. Nes pasekmės gali būti liūdnos jei dabar tokios problemos. Man daug gydytojų sakė, kad simfizitas nėra indikacija cezariui, bet aš nenusileidau ir nerizikavau. Tiesa, kai čia gyriausi, kad viskas iš karto praėjo, tai dabar jaučiuosi ne be taip gerai. Negaliu daug vaikščioti, nes parsideda skausmai...   na visu pirma gyd, nusispjaut i tokia diagnoze. Mane apziurejo tiek gyd., kad as galiu pradet knyga rasyt apie musu LT medecina. Jei nesusidiri rimtai su liga tai viskas atrodo paprasciau , bet taip kaip atsitiko man tai isgirdau kad is 1000 as 1 kuriai taip dubens kaulai atsoko kad iki 11mm, o cia labai daug. Kiek zinau dubens kaulai inesugyja jie tik atsistato i vietas. O kokie pas tave skausmai, kaip buvo iki gymd.? as tai iki gymd., jauciaus gerai lialiukas gime ir lengvai, su manim buvo ir viskas ok tik tarp koju skaudejo, gyd., sake taip gali but. O kai israse namo tai va kaip viskas apsisuko.
*Ricco*
2010 07 21, 08:09
QUOTE(Marilla @ 2010 07 21, 07:57) sveikute o kada terminas mazam stebuklui? Papildyta:  na visu pirma gyd, nusispjaut i tokia diagnoze. Mane apziurejo tiek gyd., kad as galiu pradet knyga rasyt apie musu LT medecina. Jei nesusidiri rimtai su liga tai viskas atrodo paprasciau , bet taip kaip atsitiko man tai isgirdau kad is 1000 as 1 kuriai taip dubens kaulai atsoko kad iki 11mm, o cia labai daug. Kiek zinau dubens kaulai inesugyja jie tik atsistato i vietas. O kokie pas tave skausmai, kaip buvo iki gymd.? as tai iki gymd., jauciaus gerai lialiukas gime ir lengvai, su manim buvo ir viskas ok tik tarp koju skaudejo, gyd., sake taip gali but. O kai israse namo tai va kaip viskas apsisuko. Man nėštumo metu labai skaudėjo. Skaudėjo visi dubens kaulai, gaktikaulis. 3 savaites beveik iš vis nepaėjau, paskui iki gimdymo labai sunkiai. Vyras lovoj ant kito šono apversdavo. Ir man kai kas dar siūlė rizikuot  Ar tikrai pas tave 11 mm, nes pas mane 17 mm ir žinau, kad čia nėra dar taip daug... Marilla, greičiausiai ne lietuvė esi, ane?
Marilla
2010 07 21, 13:16
QUOTE(*Ricca* @ 2010 07 21, 10:09) Man nėštumo metu labai skaudėjo. Skaudėjo visi dubens kaulai, gaktikaulis. 3 savaites beveik iš vis nepaėjau, paskui iki gimdymo labai sunkiai. Vyras lovoj ant kito šono apversdavo. Ir man kai kas dar siūlė rizikuot  Ar tikrai pas tave 11 mm, nes pas mane 17 mm ir žinau, kad čia nėra dar taip daug... Marilla, greičiausiai ne lietuvė esi, ane?  Oho kiek?17mm? nieko sau... O ka daktarai sake? eina sau pas mane 11mm as jau 2menesi neatsikeliu ziauriai skauda  Niu jo ne grina LT o ka????? blogai???
*Ricco*
2010 07 21, 13:47
QUOTE(Marilla @ 2010 07 21, 14:16) Oho kiek?17mm? nieko sau... O ka daktarai sake? eina sau pas mane 11mm as jau 2menesi neatsikeliu ziauriai skauda  Niu jo ne grina LT o ka????? blogai???  Ne, tikrai nieko blogo  tik paklausiau  Tarp kitko, mūsų vaikai gimė tą pačią dieną  Kurioj ligoninėj gimdei?
Marilla
2010 07 21, 15:10
 o tu po cezario kiek guliejai lig.? as antakalnio klinikose gimdziau birzelio 1diena. O tu kur? Bet kaip idomiai pas tave17mm ir tu gali vaiksciot  (super) o as guliu 2menesi nesikieliu o siandien nuo skausmu bliaunu puse dienos tai mano maziuka nuveze pas kita mociute kad nesinervuotu  Neisivazduoju kada viskas pasibaigs, pavargau jau nuo guliejimo, svajoju maziuka ant ranku palaikyti  didziausia svajone su jo iseiti i lauka.......
|
|