Sveikutes busimos mamytes, Gal kam yra teke susidurti su simfizitu (simfiziopatija ) - tai toks bjaurus skausmas gaktikaulio srity, kai nei apsiversti nakti normaliai negali? Man dabar 33 sav. Girdejau, kad jei iki gimdymo nepraeina, tenka daryti Cezario pjuvi? Pasidalinkite, prasau, patirtim.
Sveikute, man t.p. diagnozavo simfizita (nuo 24sav., dabar man jau 34sav.) Gydytoja sake, kad jei vaikelis bus iki 4kg., tai galesiu gimdyti pati  , taciau jei bus didesnis, tai .... tikriausiai darys cezari. Nes gali kauliukai issiskirti. Sekmes, neliudek  . Nedaug jau beliko ir baigsis musu skausmeliai
Labutis,
Man irgi pradejo mausti gaktos virsuje vienoje vietoje. Tai cia kaip supratau niekam nekenkia? Ir nieko negalima padaryti? Gal ka reikia vartoti ar pan.? Kiek ilgai jums skaudejo? Ka darete?
aciukas
SoniaSonia
2005 05 27, 22:55
Panasu, kad ir man tas pats... Eisiu pas gyd po keliu dienu, pasakysiu, nors pas mus tokia prieziura - seimos daktaras seka, vadinasi, o is tikruju priziuri akusere, pas daktare reikia registruotis pries dvi savaites... Nu jei tik del to cezari darys, tai nezinauuuu..
Gal kas galėtų patarti, kur galėčiau rasti informacijos šia tema? (t.y. apie simfizitą) - ir aš jaučiu labai panašius požymius, nors man tokia liga (?) nenustatyta. Savo gydytoja nelabai pasitikiu, nes ji manęs praktiškai neapžiūrinėja. Tos, kurioms jau nustatyta, - kokius tyrimus atliko? Ar užteko apžiūros? Būčiau labai dėkinga, jei pasakytumėt man, kas ir kaip ten.
Sveikos, norėčiau, kad atsilieptų mamos, kurios jau pagimdė, o nėštumo metu skundėsi šiuo negalavimu. Kaip Jums baigėsi šis nemalonus reikalas, ar pagimdėt pačios, ar visgi teko daryti Cezarį, gal radot kokių nors būdų sustabdyti ar nuslopinti procesą ? Man dar tik 24 savaitės, bet tas jausmas, kad gaktikaulis skiriasi jau kuris laikas atsiradęs, ir neslopsta... Įdomu sužinoti, kokia pabaiga gali būti iš patyrusių tą patį.
Sveikos, nu turėjau aš tą "malonumą" gaktikaulio skausmą  , bet nieko gyd, į tai nesakydavo, pagimdžiau pati, ir viskas tuom baigės. beje, ne taip senai kažkur skaičiau gyd. pasisakymą, kad dabar į simfizitą yra žiūrima kitaip nei anksčiau, tipo tai dabar laimoka normaliu organizmo ruošimuosi gimdymui, tipo laisvėja jungtys tarp kaulų ir pan. seniau, tai kiek žinau darydavo sezarius, liepdavo daugiau gulėt, nes tada laikė, kad yra rizika, kad gali išsiskirti gaktos sąvarža ir po gimdymo ilgai teks gulėt. bet va kaip viskas pasikeitė, tiksliau požiūris
Ir mane nuo 37 savaitės kamuoja šis gaktikaulio maudimas. Tikiuosi, kad gimdymo metu viskas bus gerai ir pagimdžiusi galėsiu parašyti, kuo baigėsi viskas.
dilditele
2006 03 11, 21:34
Hm, o aš iki šiol nekreipiau dėmesio į šį simptomą. Na man neskauda baisiai, tik jautru. Pirmo kai laukiausi iš viso nieko nejaučiau  Gydytojai užsiminiau, tai ji per daug nesureikšmino. Kiek žinau, gimdant tas gaktikaulio sąnarys gali išsiskirt (aišku tai reti atvejai), ale tada manau pagulėjimu neatsipirksi.
indrutee
2006 03 12, 22:34
Trečiame nėštumo trimestre dėl hormoninių pokyčių didėja raiščių tamprumas, ir gali prasiskirti dubens kaulų jungtys. Kadangi šis procesas gali būti skausmingas, ankščiau tai vadindavo simfizitu - t.y. gaktinės sąvaržos uždegimu.Tačiau pastaruoju metu įrodyta, kad tai visiškai normalus prisitaikymas gimdymui - paplatėja gimdymo kanalas, ir taip palengvina gimdymą. Taigi joks gydymas netaikomas. is www.supermama.lt
tigriuke3
2006 03 12, 22:44
man siandien labai jau skauda ta gaktikauli, iki tuliko nueinu kaip pingvinas ir vel i lova  tai kaip suprantu cia normalus reiskinys
indrutee
2006 03 13, 09:51
tikiuosi kad man nebus tu skausmu  nors apie 18sav kelis kartus toj sriti labai suskaudo bet daba yra 20sav ir daugiau nebeskauda  tikiuosi kad ir veliau neprades
QUOTE(LiVo @ 2006 02 11, 17:15) Sveikos, nu turėjau aš tą "malonumą" gaktikaulio skausmą  , bet nieko gyd, į tai nesakydavo, pagimdžiau pati, ir viskas tuom baigės. beje, ne taip senai kažkur skaičiau gyd. pasisakymą, kad dabar į simfizitą yra žiūrima kitaip nei anksčiau, tipo tai dabar laimoka normaliu organizmo ruošimuosi gimdymui, tipo laisvėja jungtys tarp kaulų ir pan. seniau, tai kiek žinau darydavo sezarius, liepdavo daugiau gulėt, nes tada laikė, kad yra rizika, kad gali išsiskirti gaktos sąvarža ir po gimdymo ilgai teks gulėt. bet va kaip viskas pasikeitė, tiksliau požiūris Man buvo simfizitas. Apturejau cezari. Manau, kad svarbu nustatyti, ar tikrai tai simfizitas, ar tiesiog normalus siek tie skausmingesnis organizmo ruosimasis gimdymui. Nesciajai echoskopu galima ismatuoti kiek ta savarza issipletusi. Jei daugiau nei rekomenduotina, tuomet yra rizika, kad gimdymo metu ji dar labaiu issiples. O atgal ja sugrazinti sunku. Daznai po gimdymo prireikia itvaro. Taip kad svarbiausia nustatyti, ar tai tiktai simfizitas. Nors galiu pasakyti, kad jei tikai simfizitas, tai skauda ziauriai. Su asarom kojas kiloji.
Kai laukiausi antro, man irgi buvo sis malonumas (skaudejo gaktikauli), bet pagimdziau pati 3,950g mergyte. Ir dabar puikiai jauciuosi  Bet turb tai buvo dar ne simfizitas, nes asaru nebuvo, tik kartais taip skaudedavo, kad vos paeidavau
sarafea
2006 06 15, 21:45
Nu skausmu as nejauciu dar,bet mano klubai isplatejo dar labiau,jau ir taip buvo platus,bet dabar dar daugiau,gal man nebus tada tos ligos  nes ten ir taip platu  Nu nezinau,mums jau gan arrti tas trecias trimestrukas,kaip bus ziuresim. :ax:Nelabai noreciau kalu prasiskyrimo,jau ir taip sikna didele pasidare i sonus.
stripulis
2006 06 15, 23:54
Taaip, kai pasiskaitai dar tik planuodama nėštumą, tai net truputį bloga kažkur paširdžiuose pasidaro. Kaip manot, gal planuojant tokių temų skaityt neverta?
QUOTE(tigriuke3 @ 2006 03 12, 23:44) man siandien labai jau skauda ta gaktikauli, iki tuliko nueinu kaip pingvinas ir vel i lova  tai kaip suprantu cia normalus reiskinys   Kažkodėl labai juokingai nuskambėjo, ir primečiau kaip iš šalies atrodau, tai tikras pingvinas
laukine
2006 11 09, 14:22
ir man sita dalyka gydytoja itaria  viskas kitoj savaitej spresis, ar paciai leis gimdyt ar reiks cezario... nes vis pleciasi pas man ten ir pleciasi... ir mano daktares poziuriu, tai nera normalus ruosimasis gimdymui, nes po jo buna labai ziaurios pasekmes
Nesuprantu aš su ta sąvarža  Pasak SM gydytojos - nieko čia tokio, pasak akušerės - pasekmės gali būti baisios, jei išsivysto uždegimas  Gydytoja buvo užsiminus apie traumatologą, bet dabar tyli  Labai noriu natūraliai gimdyt, bet jei už tai reikės sumokėti 2 gulimais mėnesiais, tai net nebežinau  Gal ką siuntė konsultuotis? Man pastoviai neskauda, bet jei daugiau pavaikštrau, kelias dienas tenka lovoj praleisti, ir netgi apsiversti sunku būna
aukselis
2006 12 03, 11:08
Man taip pat ties skausmai ties gakta nepraeina. Prasidejo kazkur 23 sav. Darbar 26 sav., pries tai gulejau ligonineje del skausmu, nieko ypatingo neskyre, gulimas rezimas sake daugiau laikytis, aisku, nelabai iseina...i darba reikia eiti.Atsikelus ryte dar kokia valanda galiu paeiti..o veliau kaip pingvinas, vezlio greiciu, per skausmus , sedint maziau siek tiek skauda, bet kai reikia atsistoti is sedimos ar gulimos padeties ar nakti apsiversti..tikras kosmaras...
aganiux
2007 03 26, 18:00
Nu va, ir as turiu sita "malonuma", prasidejo 18sav, dabar jau 23-cia. Siaip man dabar jau geriau, anksciau ziauriai skaudedavo ir manes niekas netyre, bet iskart pasake kad bus simfezitas, tik stebejosi kad anksti prasidejo. Man niekas nesake apie cezari, bet gal dar anksti, nezinau.
diamaja
2007 11 19, 10:29
Kadangi simtomai mano lygiai tokie, kokius cia parasete ( skausmas vartantis lovoje, pingvino eisena  ), mane jau ima panika del cezario.  Skaudeti man pradejo gana anksti, is tikruju net neuzfiksavau tiksliai nuo kelintos savaites, nes maniau, kad cia laikina.  Bet dabar tai isitikinus, kad nifiga niekas cia nepraeis...  Nakti taip skauda gulint ir vartantis, kad jau nesuprantu kartais, gal saremiaii prasidejo  Gydytojai sakiau, sako, normalu, tempiasi raisciai, bet dabar kai eisiu, prasysiu, kad ismatuotu kaip ten tas prasiskyrimas ir paprognozuotu kuom cia gali baigtis
Laukiuosi trečio leliaus, kiek pamenu, su pirmais dviem truputuką paskaudendavo irgi, bet šįkart labai anskti prasidėjo ir skausmingiau. Šiaip vaikštant beveik neskauda, bet atsigulus ir ypač naktį vartantis - visai nesvarbu, kaip begulėčiau, skauda nežmoniškai. O su "pingvinuko" eisena susiduriu tik ryte, kai reikia atsikėlus eiti: ir atsikelti sunku, ir pradėti eiti - labai skauda. Kai eisiu pas savo gydytoją, pažiūrėsiu, ką sakys. Šiaip manęs ir taip jau CPO laukia, niekur nepabėgsiu, bet gal dabar galima kažką su tuo simfizitu padaryti, kad skausmas sumažėtų...
QUOTE(LiVo @ 2006 02 11, 18:15) ... beje, ne taip senai kažkur skaičiau gyd. pasisakymą, kad dabar į simfizitą yra žiūrima kitaip nei anksčiau, tipo tai dabar laimoka normaliu organizmo ruošimuosi gimdymui, tipo laisvėja jungtys tarp kaulų ir pan. seniau, tai kiek žinau darydavo sezarius, liepdavo daugiau gulėt, nes tada laikė, kad yra rizika, kad gali išsiskirti gaktos sąvarža ir po gimdymo ilgai teks gulėt. bet va kaip viskas pasikeitė, tiksliau požiūris Nesutikčiau su LiVo, kad tai dabar laikoma tik normaliu pasiruošimu gimdymui. Tiesiog, kiek supratau iš kitų straipsnių anglų kalba, dabar tai nevadina simfizitu ar simfiziopatija, daugiau šneka apie gaktos simfizio diastazę ar disfunkciją (GSD). Gaktos simfizis (graik. symphysis augantis kartu) tai kremzlė, jungianti du gaktos kaulus. Neštumo metu hormonai tokie kaip relaksinas rekonstruoja šią jungtį taip, kad palengvinti mažylio kelią į šį pasaulį. Tačiau kartais relaksinas daro tai per gerai, per greitai atlaisvinant jungtį (prieš tai, kai mažylis bus pasiruošęs gimti), kas iššaukia nestabilumą (deja, ir skausmą) dubens sujungime. Tai ir yra gaktos simfizio disfunkcija (GSD) ir tai joks uždegimas. Ne neštumo metu gaktos simfizio tarpas yra 4-5 mm, neštumo metu jis didėja 2-3 mm, todėl iki 9 mm plotis tarp dviejų kaulų normalus nėščiajai. Šis natūralus papildomas tarpas sumažėja per kelias dienas po gimdymo, nežiūrint į tai, kad palaikančios jungtis pilnai sugrįš į normalią būklę tik po trijų-penkių mėnesių. Simptomus (skausmas gaktikaulyje vaikščiojant) nėščioji gali pajusti antrame ir trečiame trimestre. Nenormaliu skaitomas 1 cm ir daugiau pločio tarpas, kartais du kaulai būna šiek tiek ne vienam lygyje. Žymesnį tarpą galima nustatyti keliais būdais: 1. Pačiupinėjus ar telpa į susidariusį tarpą piršto pagalvėlė. 2. Pagal pasikeitusią eiseną jei anksčiau moteris vaikščiojo įprastai, tai dabar ji vaikšto kaip antytė. 3. Gaktos sujungimo rentgeno pagalba. Tačiau kadangi šis reiškinys pasireiškia vėlesnėse savaitėse, tai vaikelis dažniausiai tam laikui pasisuka galvele į apačią, tokiu atveju rentgeno spinduliai atiteks ir jam, kas nepageidautina. Tai galima pasižiūrėti ir echoskopu. Jei bus aptiktas 1 cm ir daugiau tarpas, bus skirtas Cezario pjūvis. Taigi kokias 2 savaites prieš gimdymą gydytojas, tiksliai sužinos, ar tvarkoj jūsų simfizis ar ne. Rečiau, GSD gali pasunkėti po gimdymo, tada bus reikalingas medicinos įsikišimas. Tačiau daugumai mamyčių kai pagimdo vaikelį relaksino gamyba sustoja, ir jungtis grįžta į normą. Ką gi daryti? Kad stabilizuoti minkštas ir lanksčias jungtis reikia nešioti dubenį palaikantį diržą. Aktyviai stiprinti duomens raumenis, darant Kegelio ir dubens lenkimo pratimus. Dažniau atsisėsti, kai rengiesi, vengti sunkiai kelti ir stumti (ką jūs ir taip turėtumėte daryti). Jeigu skausmas stiprus, jūsų gydytojas skirs nuskausminančius (tik nevartokite jokių vaistų be gydytojo leidimo!).
Laba, atsakau čia, nes prašė Aš nežinau, ar man buvo simfizitas, bent jau man jo nediagnozavo  Tiesiog man žvėriškai skaudėdavo gaktikaulį, jei išvakarėse kiek pavaikščiodavau. Tada jau žinojau, kad kitą dieną net iki tualeto eisiu viena ranka prisilaikydama už sienos, kita už to kaulo, gulint ramiai visiškai neskaudėjo, vartantis neskanu buvo, bet paeiti buvo neįmanoma Pagimdžiau pati, be Cezario. Su oksitocino arkline doze ir epidūru, nes visas natūralumas iš galvos išgaravo atsukus skatinamųjų kraną Kalba apie vizitą pas chirurgą buvo, bet tai ir nėjau, bijau pameluoti, bet lyg į pabaigą taip nebeskaudėjo
QUOTE(Gemini @ 2008 11 17, 13:30) Laba, atsakau čia, nes prašė ... Ačiū Gemini! Pasirodo apie 45% neštukių  jaučia dubens skausmus. Juk dauguma galvoja, kad tai tik organizmo pasiruošimas gimdymui, o kad tai reikėtų stebėti, kad nesibaigtų blogai. Kiti gydytojai anksčiau, tiesiog iš baimės skirdavo Cezario pjūvį, nelabai stebėdamos pokyčius - mažą kas...  O Cezario pjūvio reikėtų griebtis tik esant rimtom priežastim. Tikiuosi ir kitos susidurusios su dubens skausmais parašytų apie savo patirtį prieš ir po gimdymo.
Sveikos busimos mamytes, sulaukiau paskatinimo is knatalijos dar karta pasidalinti simfizito patirtimi. Dalinuosi (nors viskas jau gerokai primirsta)  Per pirma nestuma gaktikaulio skausmai pasireiske 8-ta nestumo menesi. Tada nestuma priziurejo valdiskos poliklinikos gydytoja, pasake, kad "ai, gal cia nieko tokio, bet gali buti ir simfizitas, ziuresim veliau". Veliau nepagerejo, liepe gaktikauli tepti Fastum gel (  ) ir nesukti galvos. Galejau as tos galvos ir nesukti, bet kad baisiai skaudejo. Kai jau apsilankiau pas gydytoja, kuri turejo priimt gimdyma, iki gimdymo buvo like 2 savaites. Tada ji irgi patvirtino spejimus del simfizito ir pamatavo ta simfizio tarpa echoskopu, buvo apie centimetra. Didokas (kaip suprantu, lb tiksliai echoskopu nustatyti irgi sudetinga, gal reikalinga geresne aparatura nei 2004 metais buvo Antakalnio ligoninej). Gydytoja nusprende, kad tarpa pamatuos dar karta likus kelioms dienoms iki gimdymo. Nespejo. Atvaziavau gimdyti, skaudejo ziauriai, ant stalo uzlipt negalejau, nes tiesiog nepakeliau kojos, kai spustelejo gaktikauli, surikau tikrai labai garsiai  . Tada buvo pakviesti dar du gydytojai, ir konsiliumas nusprende atlikti cezario pjuvi. Daug nesigincyjau... Gydytojai geriau zino ir supranta. Per antra nestuma gaktikalio skaumsas pasireiske zymiai anksciau. Gal per anksti tas antras nestumas buvo (tarp vaiku 2 metai skirtumas). Gydytoja tempe iki paskutines dienos, nieko nezadejo, o kai liko pora savaiteliu, paziurejo echoskopu ir liepe pasirinkti data cezariui. Net nesake, kiek ten tu mm. Bet man tuo viskas ir baigesi. Dabar tarpas 5mm.
QUOTE(Linux @ 2008 11 17, 16:51) Sveikos busimos mamytes, sulaukiau paskatinimo is knatalijos dar karta pasidalinti simfizito patirtimi... Ačiū Linux! Manyčiau busimoms mamytėms reikia žinoti apie simfizitą. Juk reikia ruoštis blogiausiam, o tikėtis geriausio! Taigi, tie skausmai gaktikauly nėra visai "nekaltas" pasiruošimas gimdymui. Skausmas - jau perspėjimas "stebėk"!  Mano skausmai kol kas nėra tokie stiprūs, sakyčiau pakenčiami. Bet panaršius internete sužinojus apie gaktos simfizio disfunkciją, iš karto nupirkau diržą nėščiosioms (nors gydytoja liepė nešioti, maniau, kad man jo nereikėtų  ). Kai suskaudėjo, greitai pakeičiau nuomonę - kodėl sau nors kiek nepadėti? Tie Kegelio pratimai manyčiau tikrai praverstų, nes daug kas giriasi, kad jie be to padeda "neplyšti". Kiek girdėjau iš pažįstamų daug kas plyšta gimdant.  Gal nors daug siūlių nereikės dėti  Nes tarpvietės masažas labiau panašus į masturbaciją  Ir ką daryti su nagais? Linkiu, visoms  sulaukti sekmingo gimdymo!
Ramunė*
2008 11 24, 10:00
 Sveikos kaip gerai kad čia radau info Mums 24 savaitės o šį malonumas jau kokios 3 sav. jaučiu Tikėsimės geriausio
mocarela
2008 11 27, 11:22
Sveikos busimos mamytės, niekur nerandu info tai kreipiuosi i jūs. aš ne nėščia bet man jau antra diena skauda kairėje pusėje gaktikauli ir taip stipriai kad vos vos paeinu.kažin kas čia galėtų būti???
QUOTE(mocarela @ 2008 11 27, 12:22) Sveikos busimos mamytės, niekur nerandu info tai kreipiuosi i jūs. aš ne nėščia bet man jau antra diena skauda kairėje pusėje gaktikauli ir taip stipriai kad vos vos paeinu.kažin kas čia galėtų būti???  Šiaip jau kiek skaičiau, skausmai gaktikauly siejami dažniausiai su neštumu, jie būna ir po gimdymo. Tau reikėtų geriau kreiptis pas gydytoją. Pirmiausia įsitikink, kad tikrai nenėščia, kadangi tikriausiai švytins rentgenu. Ar nesigydei neseniai hormonais? Kadangi gaktos simfizio disfunkcijos atveju suaktyvėja hormonas relaksinas. Manyčiau, logiškai mastant, prašosi išvada, kad galėtų ir gydymas hormonais jį suaktyvinti. Gydytoja geriau pasakytų. Čia jau reikia tirtis.
mocarela
2008 12 01, 11:45
Šiaip jau kiek skaičiau, skausmai gaktikauly siejami dažniausiai su neštumu, jie būna ir po gimdymo. Tau reikėtų geriau kreiptis pas gydytoją. Pirmiausia įsitikink, kad tikrai nenėščia, kadangi tikriausiai švytins rentgenu. Ar nesigydei neseniai hormonais? Kadangi gaktos simfizio disfunkcijos atveju suaktyvėja hormonas relaksinas. Manyčiau, logiškai mastant, prašosi išvada, kad galėtų ir gydymas hormonais jį suaktyvinti. Gydytoja geriau pasakytų. Čia jau reikia tirtis Ne nesigydžiau hormonais.  poryt einu pas ginekologe reiks užsiminti jai būtinai.
Baltaibalta
2009 01 01, 14:37
QUOTE(knatalja @ 2008 11 19, 23:27) Ačiū Linux! Manyčiau busimoms mamytėms reikia žinoti apie simfizitą. Juk reikia ruoštis blogiausiam, o tikėtis geriausio! Taigi, tie skausmai gaktikauly nėra visai "nekaltas" pasiruošimas gimdymui. Skausmas - jau perspėjimas "stebėk"!  Mano skausmai kol kas nėra tokie stiprūs, sakyčiau pakenčiami. Bet panaršius internete sužinojus apie gaktos simfizio disfunkciją, iš karto nupirkau diržą nėščiosioms (nors gydytoja liepė nešioti, maniau, kad man jo nereikėtų  ). Kai suskaudėjo, greitai pakeičiau nuomonę - kodėl sau nors kiek nepadėti? Tie Kegelio pratimai manyčiau tikrai praverstų, nes daug kas giriasi, kad jie be to padeda "neplyšti". Kiek girdėjau iš pažįstamų daug kas plyšta gimdant.  Gal nors daug siūlių nereikės dėti  Nes tarpvietės masažas labiau panašus į masturbaciją  Ir ką daryti su nagais? Linkiu, visoms  sulaukti sekmingo gimdymo!  Papildyta:Laba. Šiame forume esu naujokė, todėl atleiskite, jei nemokėsi kai kurių rašymo ypatybių. Dėl simfezito mano patirtis tokia: pirmo vaiko laukiantis panašūs pojūčiai buvo 8 -e mėnesyje. Po gimdymo dingo. Laukiantis antro vaiko (po 6 metų pertraukos) ši pojūčiai atsirado labai anksti, pabaigoje net ant kito šono apsiversti buvo skausminga. Gydytojui net sakyti nereikėjo. Pamatęs kaip aš guluosi apžiūrai ir keliuosi iš karto pasakė įtarimus. Faktas tas, kad prieš tris dienas pati pagimdžiau 4250 g berniuka. Gydytojas prieš gimdymą patvirtino, kad sąvarža atsilaisvinusi per pirštą, bet nuramino ir liepė laukti pogimdyvinio laikotarpio. Greičiausiai dar per anksti ką nors postringauti, bet kol kas apsiversti ant kito šono dar skausminga, kaip ir pasikelti nuo kietesnio paviršiaus. Gydytojas nelinkęs siųsti rentgenui, kadangi nekrypuoju kaip antis. Belieka truputį lukterti ir žiūrėti naujai. Beje, yra tokia nuomonė, kad simfezito atveju cezario pjūvis nieko neišsprendžia.
QUOTE(Baltaibalta @ 2009 01 01, 14:37) Gydytojas prieš gimdymą patvirtino, kad sąvarža atsilaisvinusi per pirštą, bet nuramino ir liepė laukti pogimdyvinio laikotarpio. Greičiausiai dar per anksti ką nors postringauti, bet kol kas apsiversti ant kito šono dar skausminga, kaip ir pasikelti nuo kietesnio paviršiaus. Gydytojas nelinkęs siųsti rentgenui, kadangi nekrypuoju kaip antis. Belieka truputį lukterti ir žiūrėti naujai. o tu nenoretumei dar bent vienos nuomones is salies? gal vertetu ir kitam gydytojui pasirodyti, ypac jei skauda?... kadangi turiu pazistama, kuri po nepamatyto simfizito (nes jai neskaudejo), po gimdymo isgulejo 2 menesius, paskui dar vaiksciojo su ramentais, tai ... tavo gydytojo komentaras nuskambejo idomiai. Laikykis
sveikos Kaip gerai, kad radau bendraminciu  Man tie gaktikaulio skausmai rigi prasidejo gana anksti, apie 22-23sav. ir tesiasi iki siol, tiesa vienu metu buvo sumazeje, kad praktiskai nieko nebejauciau, bet dabar man jie vel prasidejo  velniskai skauda, negaliu normaliai eit, kaip pingvinas linguoju  Sunku apsiversti lovoje, net atsigulti ir tai sunku, bet ka pastebejau, kad paryciui skausmas atlegsta Savo ginei esu sakius, bet man ji pasake, kad gal vaikas apsivertes  Nors bent jau dabar tikrai zinau, kad neapsivertes ir jei toliau neapsivers darys CP Uz triju svaiciu einu echo darytis, tai gal man paprasyt, kad pazetu ta tarpa tarp kaulu, nors echo man darys ne mano gine Baisu man daros
Mildute
2009 01 22, 14:26
Labukas, pasidalinsiu ir aš patirtimi apie simfizitą. Nors tai buvo prieš daugiau nei tris metus. Žodžiu, pradėjo skaudėti gaktikaulį man apie 25 savaitę kažkur. Iškart tik po pietų, vakarais, paskui jau nuo pietų, o dar vėliau jau nuo pat ryto. Maniau, kad čia yra normalu, niekam nieko nesakiau. Na, jau apie 30 savaitę tai skaudėjo taip, kad į lovą pati kojų neįkeldavau, tačiau maniau čia norma. Aišku, krypavau kaip antis. Na, atėjo kokia 34 savaitė kai aš nusprendžiau nuvažiuoti į ligoninę pas gydytoją pas kurią aš norėjau gimdyti. Ji mane pamatė ir sako, kame reikalas, ko taip eini? nu sakau man skauda labai... ji tada išsikvietė traumatologą. Paguldė mane ant lovos ir liepė kojas pakilnot. Ir ką-nepakeliu. Truputį gal pakėliau drebėdama visa kiek galėdama ten  žodžiu, vienaip kitaip ten bandė mane iškočiot, ir pasakė traumatologas-simfizitas. Daktarė liepė gult į patologinį bet prieš tai nusipirkt traumatologas liepė diržą ir susijuost per klubus. Žodžiu, vaikščiot susiveržus klubus teko. Pagulėjau ligoninėj. Gydymas tai nelabai koks buvo-tiesiog gulėt ant šono tai vieno tai kito. Po savaitėlės aš kojas užkėliau jau ant lovos. Atsigavau. Tada siuntė į Raudoną kryžių pas traumatologą, į KMUK. Visur dariau tuos pratimus, bet jau pakėlaiu tas kojas, atsigavusi buvau. KMUK daktarė pasakė man taip. Net nepasakė o parašė atsakymą daktarei, kad aš turiu gimdyti KMUK ir jei man bus liekamieji reiškiniai po gimdymo mane KMUK gydys. Man pasakė taip-Afrikoj tai moterims specealiai perkerpa simfizį ir vaikšto jos kaip antelės, bet jūs tai nepergyvenkit, mes jus pagydysime. Ir išrašė nuo skausmo vaistų ir dar pasakė jei labai man skaudės tada atvažiuoti-darys rentgeną... man 36 savaitės buvo-vaiko galva jau buvo TEN. Mano daktarė pasakė tik tiek-kad aš pas juos nevažiuočiau. Pasakė, kad jei aš būčiau jos dukra ji tikrai man nerekomenduotų pačiai gimdyti. Na, turėjau dar atsigult į ligoninę, kad gydytojų konsiliumas nuspręstų ar gimdau pati ar ne. Tačiau prasidėjo sąrėmiai anksčiau ir padarė gydytoja man cezarį. Paklausiau jos ir dar kelių daktarų-to traumatologo ir kito giniaus (vyro) jie man sakė, kad nekvailiočiau. Aš II ligoninėj tais metais buvau antras atvejis toks-taip sakė mano gydytoja. Apskritai tai daktarai susiskirstę į dvi dalis-vieniems tai rimta kitiems visai čia niekis. Nu tada man taip susirodė. Bet traumatologas man sakė, kad gydymas tai traumatologiniame skyriuje gulėjimas ne vieną mėnesį ir dar nėra garantijos, kad tikrai tu neliksi visam laikui "antelė".... vat tokia mano istorija. Papildyta:ai, dar noriu pasakyti, kad po operacijos simfizio skausmo nejutau, eisena normali.
Daugiaziede
2009 01 23, 18:36
Man buvo diagnozave simfizita.Zveriskas skausmas buvo vaiksciojant,sedintis,besivartant...Gydytoja pranasavo,kad pati nepagimdysiu. Kai jau gulejau gimdykloje,is sios diagnozes juokesi :"tik LT dar tokia "liga"ir diagnozuoja...".Pagimdziau pati,gaktikaulio savarzele liko savo vietoje  skausmas palaipsniui praejo per keleta menesiu po gimdymo...
Beatuchionok
2009 03 07, 14:44
Sveikos. Man skausmai prasidejo kazkur tai 15-16 sav. Per pirma nestuma nieko panasaus ne buvo. Ispradziu ne stiprus, paskui vis stipresni ir stipresni. Dabar man 31 sav. Vaiksciuoti be asaru ne galiu. Miegas naktimis ne koks. Ginekologe sake, kad kalcio truksta. Jau 3 menesius vartoju papildomai kalcio preparata, bet skausmas ne praeina ir vis stipreja. Ketvirtadieni nustate man ta simfizita. Ir gydytoja pasake, kad ne rizikuociau, kad geriau butu cezario pjuvi padaryti. Nes jeigu skauda vaiksciojant net po poilsio, tai nieko gero ne bus. Snekejau su draugemis, tai viena sake, kad jokiu budu ne gimdyciau pati, nes jos pazistamai buvo tokia pati diagnoze nustatyta, ji atsisake cezario. Rezultatas - gulejo lovoje keleta menesio varlytes pozoje su kazkokiu korsetu. Gerai, kad jos mama padedavo jai susitvarkyti su ka tik gymusiu vaikeliu. As ne turiu nieko kas man galetu padeti, jei kas atsitiktu, taigi teks atsisakyti gimdyti paciai, kad ne rizikuoti.
Dellema
2009 03 12, 16:14
Laba, Tema ne iš maloniųjų  Man simfizio uždegimas prasidėjo irgi 15-16 sav.Pradžioje galvojau,kad net klubai išsiskės nuo skausmo  Daba jau 30,bet man jį vis skauda.Nuo 25 savaitės atostogauju,tai būsena geresnė,bet... Buvau ir pas traumatologą ir rizikinkų neštumų kabinete.Traumatologo prognozės labai išgąsdino:nes po gimdymo 6 sav.gulimas ant šono rėžimas,su spec.jau odiniu diržu,vaikščiojimas su ramentais,reikalinga pagalba auginant leliuką. Rizikingų neųtumų kabinete irgi nenuteikė labai teigiamai.Kuo mažiau vaikščiot,kad net benešiojant leliuką tie kaulai neiišsiskėstų . Mano ginekologė sako daryti tik cezarį.32 sav.eisiu pakartotinai į rizik.nėšt.kabinetą ir tada matysim,kas manes laukia Su pirmu vaiku nieko panašaus nebuvo,tik prieš pat gimdymą paskaudeno 'klyną"
O kas jums tuos simfizitus nustatė? ginekologė? Maniškė nusiuntė pas traumatologą- ortopedą... Konsultavausi pas vieną pažįstamą, bet jaučiasi, kad jis pakalbėjo iš bendros patirties arba kažkada praeito kurso. Gal kuri susidūrėt Kaune su traumatologu-ortopedu, kuris "normaliai" pakonsultavo?  Nes nežinau pas ką registruotis
Spyglelis
2009 06 06, 20:44
Sveikos! Kalbu iš patirties, nes kaip tik dabar su tuo simfizitu nelaimingu ir gyvenu  jau po gimdymo. Prieš gimdymą visisškai ten nieko neskaudėjo, nieko nejaučiau. Gimdžiau 37 savaitę, gimdymo metu daktaras labai smarkiai spaudė-laužė koją stumiant, kad aš jam net rėkiau, kad laužia koją- įtariu, kad tai prisidėjo. Po gimdymo vos atsistojau, MB mane pakėlė iš lovos ir vos nenugriuvau, nes negalėjau žengti nė žingsnio... dar nuo daktaro gavau rėkti- tipo "ko čia guli, nevaikštai"...  po pusė paros MB ir brolis vedė į wc- gal tiksliau nešė... Kitą dieną rentgenas- prasiskyrė 4 cm... gavau korsetą ir iškart su juo galėjau paeiti!  aiškyu, pradėjau po truputį, po savaitės beveik lipau į trečią akštą- kitą dieną vėl vos atsikėliau... man po savaitės su korsetu tuo pagerėjo, aišku jis baisiai nepatogus, bet... tiesa, lovoj ant šono nelabai pavyksta apsiversti ar pagulėti... Juokiuois- nėščia taip norėjau gulėt ant nugaros- tai dabar ir guliu Aiškinuosi, kodėl man taip nutiko...
Migluzee
2009 06 08, 21:10
O buvo taip.... Pirmas nestumas.2004 m. Buvau jauna, stipri, greita...  Nieko neskaudejo, niekuo nesiskundziau, ramiai sau laukiau gimdymo. Ligonine,gimdymas, viskas lyg ir sklandziai (isskyrus dideli plysima). 4 d.po gimdymo, dar negaliu paeiti, siaubingai skauda pilvo apacia ir apskritai buvo sunku apsakyti ka tiksliai skauda. 6 d. israso namo, sakau,eiti negaliu, turejau abiem renkom paimti viena koja, kad perstatyti, tada kita. Mediku nuomone cia viskas gerai, taip turi buti po plysimo. Ir rekomendavo kuo daugiau vaikscioti, ale greiciau sugis. As ta ir dariau, per prievarta su asarom ir vaistais. Kai tai tapo nepakeliama kreipemes i visus imanomus gydytojus ir naudos jokios, nieks negalejo pasakyti kas yra, nes man neskaudejo gaktikaulio, o skaudejo kazkur aplink, lyg pilvo apacia, lyg kirksnis. Zodziu vienas chirurgas net apsimetele isvadino, kad prisigalvoju. Kai vena diena jau nebegalejau i toleta nueti ir vyras ant ranku nunese, issikvietem greitaja ir nuveze i greitaja pagalba, kur senas diedukas traumatologas man pirmoj eilej spustelejo gaktikauli, po ko viskas ir paaiskejo. Gydymas bvo toks 2 men. gulimas rezimas su korsetais, arkliska doze nuskausminamuju (kasdien leisdavo po 2 dozes ketanovo ir sugerdavau po puse ploksteles tableciu), veliau dar menuo su ramentais. Dabar antras nestumas, 9 savaites, praejo jau 5 metai, pries kelias dienas pajauciau maudima gaktikaulio srityje. Labai bijau, kad tai nepasikartotu nes turbut neistverciau. Nera baisiau, kai negali rupintis ka tik gimusiu savo vaikeliu, kai guli prikaustyta ir pasisukti negali, nes atrodo is skausmo nualpsi....o kokia nasta artimiesiems.... Na jau ne, darysiu viska kad cezari darytu, kad ir kaip noreciau naturaliai gimdyti, bet nerizikuosiu vel neribotam laikui tapti invalide, tiesiogine ta zodzio prasme. Aciu mamai ir vyrui, jei ne jie, nezinau ar buciau istverus.
zhydelka
2009 06 09, 09:43
as tik neseniai pati susizinojau kas man gali buti, kad gal ir yra tas simfizitas. gydytojai skundziausi, kad negaliu pagulejusi paeiti, reikia su rankom kojas perstatineti, nes skausmas nezmoniskas. po keliu minuciu praeina ir vel lyg ir viskas normaliai. deja, i situs nusiskundimus ji nesureagavo. nesake is viso nieko, tik keistai paziurejo. o turi skaudeti nuolatos, ar tas skausmas tarpais tik pasirodo, nes man tai ne istisai skauda, kartais praeina. gal man kitos gydytojos bandyt pasieskoti?
Spyglelis
2009 06 09, 12:15
QUOTE(Migluzee @ 2009 06 08, 23:10) O buvo taip.... Pirmas nestumas.2004 m. Buvau jauna, stipri, greita...  Nieko neskaudejo, niekuo nesiskundziau, ramiai sau laukiau gimdymo. Ligonine,gimdymas, viskas lyg ir sklandziai (isskyrus dideli plysima). 4 d.po gimdymo, dar negaliu paeiti, siaubingai skauda pilvo apacia ir apskritai buvo sunku apsakyti ka tiksliai skauda. 6 d. israso namo, sakau,eiti negaliu, turejau abiem renkom paimti viena koja, kad perstatyti, tada kita. Mediku nuomone cia viskas gerai, taip turi buti po plysimo. Ir rekomendavo kuo daugiau vaikscioti, ale greiciau sugis. As ta ir dariau, per prievarta su asarom ir vaistais. Kai tai tapo nepakeliama kreipemes i visus imanomus gydytojus ir naudos jokios, nieks negalejo pasakyti kas yra, nes man neskaudejo gaktikaulio, o skaudejo kazkur aplink, lyg pilvo apacia, lyg kirksnis. Zodziu vienas chirurgas net apsimetele isvadino, kad prisigalvoju. Kai vena diena jau nebegalejau i toleta nueti ir vyras ant ranku nunese, issikvietem greitaja ir nuveze i greitaja pagalba, kur senas diedukas traumatologas man pirmoj eilej spustelejo gaktikauli, po ko viskas ir paaiskejo. Gydymas bvo toks 2 men. gulimas rezimas su korsetais, arkliska doze nuskausminamuju (kasdien leisdavo po 2 dozes ketanovo ir sugerdavau po puse ploksteles tableciu), veliau dar menuo su ramentais. Dabar antras nestumas, 9 savaites, praejo jau 5 metai, pries kelias dienas pajauciau maudima gaktikaulio srityje. Labai bijau, kad tai nepasikartotu nes turbut neistverciau. Nera baisiau, kai negali rupintis ka tik gimusiu savo vaikeliu, kai guli prikaustyta ir pasisukti negali, nes atrodo is skausmo nualpsi....o kokia nasta artimiesiems.... Na jau ne, darysiu viska kad cezari darytu, kad ir kaip noreciau naturaliai gimdyti, bet nerizikuosiu vel neribotam laikui tapti invalide, tiesiogine ta zodzio prasme. Aciu mamai ir vyrui, jei ne jie, nezinau ar buciau istverus. Neisivaizduoju, kaip tu paejai... mane pirma para vede i wc vyras ir brolis, pakibus i parankes su asarom ejau, o prie wc apsiverkiau, kad nebegaliu...  sesutes pamacius, kad mane beveik nesa, pasake, kad reik rentgeno, tai po 1.5 paros su korsetu tuo pradejau vaikscioti po truputi... kai gulejau ant nugaros- nieko, bet nei apsiversti, nei zingsnio deti be korseto- niekaip... as irgi baisiai dekinga vyrui, kad mane ir su vezimeliu i wc ir pas vaika veziojo , ir kojas kilnojo... ir kad begalo rupinosi man sake gimdyti jei anksciau nei po 2 metu, tai tik cezaris, jei veliau- ziureti... realiai, man jau 2 savaites praejo, vaikstau gana normaliai, jau beveik nebeskauda ant sono, vakar net ant kedes uzlipau  aisku vaikstau is leto... Nieko, mes tvirtos ir jaunos mamytes- pasveiksim Tik kad tie daktarai diagnozuotu arba kad pacios apie tai zinotu... baisu yra nepaeiti...  baisus jausmas, kai kita matai po poros val varineja sau beveik kaip niekur nieko, o tu guli, ir net pasiverst negali... ir niekaip niekaip negali nueiti iki savo vaiko... kol MB nesuranda ratuku ir taves nenuveza...  net dabar apsiasarojau...
Migluzee
2009 06 10, 18:36
Tai ir ejau per prievarta, nors ir nuskausminamuju arkliska doze leisdavo. Man ginekologe rekomendavo isigyti tokias kelnaites su korsetu, ale dubeni prilaiko (kol nestumas nedidelis), veliau kazkoki dirza. Bet tu kelnaiciu kiek apskambinau ortopedinemis prekemis pekiaujanciu imoniu niekur neradau...GAl jus esate ka girdeje, zinote kur butu galima isigyti? Radau tik toki dirza, vadinasi jis Kryzkaulio dirzas, skirtas trauminiam gaktoines savarzos plysimui gydyti. Zodziu jau vaikstau kaip antele, darbe kreivai ziuri. Beje, o ka jums gydytojai rekomenduoja vartoti? Man rekomendavo kalci ir produktus kuriuse daugiau zelatino, nors abejoju ar tai pades....
Spyglelis
2009 06 11, 18:24
QUOTE(Migluzee @ 2009 06 10, 20:36) Tai ir ejau per prievarta, nors ir nuskausminamuju arkliska doze leisdavo. Man ginekologe rekomendavo isigyti tokias kelnaites su korsetu, ale dubeni prilaiko (kol nestumas nedidelis), veliau kazkoki dirza. Bet tu kelnaiciu kiek apskambinau ortopedinemis prekemis pekiaujanciu imoniu niekur neradau...GAl jus esate ka girdeje, zinote kur butu galima isigyti? Radau tik toki dirza, vadinasi jis Kryzkaulio dirzas, skirtas trauminiam gaktoines savarzos plysimui gydyti. Zodziu jau vaikstau kaip antele, darbe kreivai ziuri. Beje, o ka jums gydytojai rekomenduoja vartoti? Man rekomendavo kalci ir produktus kuriuse daugiau zelatino, nors abejoju ar tai pades.... Pirminis variantas dubens korsetas- jis tiesiai ant klubu dedasi- smarkiai suverzti reikia ir per klyna  kryziuojasi dvi juosteles prilaikancios, kad neslinktu korsetas aukstyn. tai ji man sake pirma sav be pertraukos nesioti, paskui galiu ir nusiimti. Guleti kuo daugiau ant sono. As dar pilvui pirkau korseta toki is dvieju daliu- tai paskui sake ji zemyn paslinkti link klubu ir nesioti... Viskas is ortopedijos technikos. tas dubens korsetas apie 90lt kainavo... bet tik su juo as beveik be skausmo pradejau vaikscioti. Jei AK gimdai, tai ten akusere Violeta platina tuos ortopedijos technikos korsetus. o tos kelnaites buna vaistinese, bet jos tai daugiau pilvukui atstatyti...
*Bounty*
2010 01 11, 16:43
isgadinot... Man irgi skauda, bet tikiuosi kad tai mano atveju ne rimta problema, labai cezario nenoriu. Tik nezinau ar gulet daugiau reikia ar kaip tik judet?... Man kai prasivaikstau nebeskauda. Tik pagulejus neina kaulu surinkti.
sveikos, ir man buvo si problemele. Per nestuma pradejo skaudet kaulai-sunku budavo nakti apsisukt ant sono, islipt is lovos. Gydytoja ginekologe nustate kad simfizitas (apziurejo ehoskopu), taciau leido paciai gimdyt. Po gimdymo is lovos be vyro pagalbos neislipdavau, leido nuskausminamuosius, padare rentgeno nuotrauka-buvo iskviestas traumatologas-sake, kad kaulai prasiplete, taciau operacijos neprireiks (nes jei daugiau buna prasiplete-tai reikalinga shirurgine operacija-ten kazkaip sukabina tuos kaulus). Israse nesiot korseta-specialiai pagamino man-toks odinis, dedasi ant klubu, stipriai susiverzia per klubus bei eina dirziukai per klyna (tai vyras juokdavosi kad kaip su balnu vaikscioju). Namuose pastoviai ta korseta nesiojau, dar ligoninej buvo atejus viena gydytoja-parode kokius pratimus daryt-reikedavo kojas po viena kilnot i virsu, paskui uzpakali ir dar kazka-jau nebepamenu-nes viskas buvo pries metus. Nepamenu po kurio laiko-bet skausmas atlego ir visai isnyko, taciau jau metai po gimdymo, o skausmas vel atsinaujino-bet ne toks stiprus. Geriu kalci-sakau gal truksta jo organizmui-ziuresiu kas bus toliau. Bijau net pagalvot kai lauksiuosi antro vaikelio-nejau bus tas pats, o gal ir dar blogiau
@mamyčiukas@
2010 02 04, 12:32
QUOTE(Dellema @ 2009 03 12, 18:14) Laba, Tema ne iš maloniųjų  Man simfizio uždegimas prasidėjo irgi 15-16 sav.Pradžioje galvojau,kad net klubai išsiskės nuo skausmo  Daba jau 30,bet man jį vis skauda.Nuo 25 savaitės atostogauju,tai būsena geresnė,bet... Buvau ir pas traumatologą ir rizikinkų neštumų kabinete.Traumatologo prognozės labai išgąsdino:nes po gimdymo 6 sav.gulimas ant šono rėžimas,su spec.jau odiniu diržu,vaikščiojimas su ramentais,reikalinga pagalba auginant leliuką. Rizikingų neųtumų kabinete irgi nenuteikė labai teigiamai.Kuo mažiau vaikščiot,kad net benešiojant leliuką tie kaulai neiišsiskėstų . Mano ginekologė sako daryti tik cezarį.32 sav.eisiu pakartotinai į rizik.nėšt.kabinetą ir tada matysim,kas manes laukia Su pirmu vaiku nieko panašaus nebuvo,tik prieš pat gimdymą paskaudeno 'klyną" man tokie pat skausmai,tik man skauda tik kaire puse,kluba,nugaros apacia kirksni ir gaktikauli(net tinsta),vakar jau norejau i ligonine vaziuoti nes net guleti negalejau  ryte atsikeliau be skausmu,siandien pasakiau apie tuos skausmus ginei,bet ji pasake,kad raisciai tempiasi  dabar vel pradeda skaudeti
Sveikos mamytes  mane kankina skausmas jau nuo 14savaites  sianadien atsikeliau is lovos pajutau kad negaliu paeiti isikybau i palange ir bandziau eit...atsigavau gal tik po kokiu geru 10min....zodziu ko tolin to vis baisiau..  miegoti negaliu apsiversti vos ne per asaras  turbut antro gymdymo pasekme...eisiu pas gyd tegu ziuri nes daugiau taip jau negaliu tverti Papildyta:QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 02 04, 13:32) man tokie pat skausmai,tik man skauda tik kaire puse,kluba,nugaros apacia kirksni ir gaktikauli(net tinsta),vakar jau norejau i ligonine vaziuoti nes net guleti negalejau  ryte atsikeliau be skausmu,siandien pasakiau apie tuos skausmus ginei,bet ji pasake,kad raisciai tempiasi  dabar vel pradeda skaudeti  mamyciukas eik pas ortopeda arba hirurga  As butinai eisiu  23d pas gyne prasysiu siuntymu...
|
|