Ramzytė
2007 11 18, 20:25
Sveikos, neradau šitos temos skyrelyje, jei yra kažkur kitur, apšvieskit mane Mane, kaip ir daug kitų moterų, kankina migrena. Tokia, kuri akimirksniu sugriauna planus ir paverčia paniurusia moteriške, kuri nori tik tamsos, tylos ir bekvapės erdvės. Noriu klausti tų, kurios turi tą pačią bėdą - kaip gelbėjatės? Gal pastebėjote, kas ją paskatina? Gal yra būdų išvengti ar bent sumažinti, paretinti priepuolių skaičių? Man jau baisu darosi nuo išgerto analgetikų kiekio  Ir, aišku, jie jau seniai nebepadeda - tiesiog kaskart geriu su viltim - na gal šįsyk padės
turiu ir as sita beda del vaistu kazkada buvau apsidziaugus: tirpinamas solpadeinas nueme skausma bet tik kelis kartus, dabar tenka tiesiog kenteti jei iseina visiskoj ramybej
anomiSS
2007 11 18, 20:47
Ka tik ieskojau ir as sios temos,ramzyte, ir pastebejau, kad pries kelias minutes tu ja sukurei, vat koks sutapimas.  Tai nusprendziau pasidalint savo patirtim. Migrena mane labai kankina jau kokius 4 metus. Anksciau ji buvo tokia nelabai "pikta", siaip galvos skausmas kuri numalsindavo ir saridono tablete. Bet dabar keli metai kai tai tapo kancia...  esu pasidariusi visus tyrimus, kokius tik imanoma, kad atrasti ta skausmu priezasti, ir vat kai nieko blogo nerado, diagnozavo migrena..Kai uzeina priepuoliai jie tesiasi kartais 2, 3 dienas. Dabar padeda tik naramig (arba imigran)..bet bjauru man kaip jie dirgina skrandi, nes siaip jautrus jis pas mane, todel pykina, vimdo. Aisku sunku pasakyt ar pykina nuo vaistu, ar nuo migrenos. Priepuoliu metu jauciuosi silpna, vemiu, pykina, nieko negaliu valgyt, erzina garsai, sviesa, kai pagalvoju apie maista kyla sleikstulys. Sau esu nustaciusi 2 migrenos priepuoliu atsiradimo priezastis: 1)susije su menstr., 2)sukelti nerviniu stresu, itampos, dar yra ir priepuoliai kurie atsiranda is niekur nieko ir nezinau ju priezasciu...Gydytis bandziau visaip, ir tradiciskai ir netradiciskai...niekas man nepadeda..ir daktaru patarimai: 1)susireguliuok gyvenimo ritma, dienos rezima, 2) stenkis nesinervinti ir i viska nereaguot jautriai, 3)pagimdysi vaika - ir praeis, kazkaip nepadeda..  p.s.dar negimdziau, bet kazkaip mano optimizmas nedidelis jau sios ligos atzvilgiu.. p.p.s.Aisku yra priemoniu, kurios tiesiog palengvina galvos skausmus, pvz.miegu ant specialios pagalves, (padeda geriau atsipalaiduoti, palaiko kaklo slankstelius taisyklingoje padetyje), dar turiu kazkoki piestuka "Migrastick", is naturaliu medziagu (metos ir levandu), kai pasitepi atsaldo galva (tai yra smilkinius ir kakta), ir tie kvapai manes neerzina...bet tai tik smulkmenos. vis tiek vienintelis pagalbininkas vaistai, kuriuos butina isgert tik prasidejus priepuoliui.
Ramzytė
2007 11 18, 21:43
dekui jums, mergaites as tai kiek save prisimenu - tiek prisimenu ir galvos skausma. Pries keleta metu irgi dariausi kruva tyrimu, bet taip ir nerado galvos skausmo priezasties, taigi - migrena. Mane irgi pykina, erzina sviesa, greitai besikeiciantys vaizdai, negaliu ziureti TV, negaliu net telefonu kalbeti. Itariu, kad man dazniausiai migrena sukelia stresas. Buna, kad jauciuosi gerai ir, atrodo, tikras menkniekis, pvz. darbe telefono skambutis, mane suerzina ir staiga taip suima galva anomiSS, o kokius netradicinius budus bandei? Beje, daug prisiklausiau apie akupunktura... Gal kas bandet? Mano pacios toks netycinis atradimas vieno klaikaus priepuolio metu - tai lengvas akiu obuoliu masazas (man skauda vidurine kaktos dali, tarp akiu). Tiesiog uzsimerkiu ir svelniai per akies voka sukamaisiais judesiais masazuoju akis, stipriau paspausdama taskus esancius vidiniuose akiu kampuciuose. Toks masazas man malsina skausma bent jau tuo metu, kol masazuoju. Papildyta:QUOTE(anomiSS @ 2007 11 18, 21:47) dar turiu kazkoki piestuka "Migrastick", is naturaliu medziagu (metos ir levandu), kai pasitepi atsaldo galva (tai yra smilkinius ir kakta), ir tie kvapai manes neerzina... apie toki daikta pirma karta girdziu. kur toki isigyti? vaistinese? ar ju yra bet kokiose vaistinese?
anomiSS
2007 11 22, 01:45
apie toki daikta pirma karta girdziu. kur toki isigyti? vaistinese? ar ju yra bet kokiose vaistinese? [/quote] As tai pirkau vaistinej, paprastoj vaistinej. Bet cia Italijoj jis dabar dar neseniai atsirado, tai nezinau ar Lietuvoj yra...Pabandyk paieskot per Google..As tik maciau kad galima uzsisakyt is uzsienio kazkokio puslapio, bet neatsimenu kokio  (radau per google). O apie tuos netradicinius budus, tai ejau pas gydytoja, kuri bande rasti priezasti labai jau keistais budais (pvz. su magnetais pridedama prie ivairiu organu), jos seansai vykdavo kaip ir tokioj relaksacinej aplinkoj, bet kai pradejo man lauzyt stubura (sake, kad kalti stuburo slanksteliai) tai man buvo per skausminga ir rizikinga. Tai vat toks netradicinis budas, kurio atsisakiau. Is tiesu tai pasirode truputi pinigu lupimas, nors gydytoja labai garsi Kaune ir daug pas ja eidavo..man jokio efekto jos seansai neturejo.
Siaip tai tema apie migrenas tikrai yra. Viena iskalbeta, bet ir kita buvom atidare. Bet tiesa sakant ir pati neberandu. Mistika
Ramzytė
2007 11 22, 19:36
QUOTE(anomiSS @ 2007 11 22, 02:45) As tai pirkau vaistinej, paprastoj vaistinej. Bet cia Italijoj jis dabar dar neseniai atsirado, tai nezinau ar Lietuvoj yra...Pabandyk paieskot per Google..As tik maciau kad galima uzsisakyt is uzsienio kazkokio puslapio, bet neatsimenu kokio  (radau per google). reikes butinai pasidomes, nes man kai uzeina tas skausmas, visada labai norisi, kad kas nors saldytu galva QUOTE(garbane @ 2007 11 22, 03:15) Siaip tai tema apie migrenas tikrai yra. Viena iskalbeta, bet ir kita buvom atidare. Bet tiesa sakant ir pati neberandu. Mistika  gali buti, kad forumo administratore per klaida istryne
QUOTE(ramzyte @ 2007 11 22, 20:36) reikes butinai pasidomes, nes man kai uzeina tas skausmas, visada labai norisi, kad kas nors saldytu galva gali buti, kad forumo administratore per klaida istryne  Tai kad netrinamos temos sitam skyrely  Gal uzvadinta su klaida, todel nebegalima rasti
Ramzytė
2007 11 22, 20:12
QUOTE(garbane @ 2007 11 22, 20:59) Tai kad netrinamos temos sitam skyrely  Gal uzvadinta su klaida, todel nebegalima rasti  tokiu niuansu as net ir nezinau....
Papugele
2007 11 22, 21:57
QUOTE(ramzyte @ 2007 11 22, 20:36) reikes butinai pasidomes, nes man kai uzeina tas skausmas, visada labai norisi, kad kas nors saldytu galva Lietuvoj tas šaldantis pieštukas vadinas Migranel  Pasižiūrėk vaistai.lt
*Ricco*
2007 11 22, 22:14
Sveikos, Turiu ir as toki malonuma... Gal nuo vaikystes. Dabar preipuoliai mane puola daug dazniau ir stipresni. Kuom as gelbejuosi? Tai susitaikiau su ta mintim, kad migrena bus ir as turiu ismokti su ja gyventi. Imigran man padeda tuo atveju jei isgerus tablete einu i lova.O kadangi skauda dazniausiai nuo ryto ar nuo pietu ir darbo metu, tai nebesvaistau pinigu siems brangiems vaistams. Zinau, kad man reikia: Reguliariai maitintis Eiti miegoti vienodu laiku, taip pat ir keltis Vengti streso Sportuoti Zodziu pakeisti visiskai savo gyvenima.To paties manau reikia ir visoms. Tai gali sumazinti priepuoliu daznuma. O visi netradiciniai gydymo metodai mano nuomone yra nesamone. Na nebent masazas. Kai man labai skauda galva, paprasau vyro kad pamasazuotu tada kai kada padeda. Gyventi reikia, ir kad ir kokie stiprus skausmai buna tiesiog stengiuosi nekreipti demesio. Tai kartais irgi padeda...
oj,ta migrena.....tik ka grizau is vaistines neistverusi skausmo,pykinimo ir blogos savijautos bei nuotaikos.nieko nenoriu matyt,girdet man menstruacine migrena.jau kiek pamenu,tai daug daug metu...anksciau,iki gimdymo paskaudedavo galva,ir budavo siaubingi zarnyno,skrandzio skausmai .pagimdziau,ir zarnyno skausmai zenkliai apmazejo,bet pastiprejo galvos skausmai.jei neisgerdavau tik pradejus skaudeti galvai tabletes,tai isiskaudedavo,kad pas kui jau mazai kas padedavo.seniai seniai gerdavau citramona,po to visokie ibumetinai,saridonai,solpadeinai,paracetamoliai,kai maitinau.i viena kruna sudejus mano ishgertus vaistus,turbut is klumpiu ishvirsciau pamacius buvau pas neurologa,vedziau skausmu dienorashti .tada migrenos nenustate.bet dabar pasake,kad man mmm migrena nusipirkau siandien Cinie,siek tiek pigesni uz jusu cia isvardintus nuo migrenos.bandysiu gerti. tepuosi ir Migranel piestuku,bet man nuo jo oda taip net nusherpetoja,turbut tas eterinis aliejus labai stiprus.kvapas man patinka,gerai uzshaldo smegenis  bet trumpam tai vat taip ir gyvenam...bjaurus dalykas tokie skausmai su juos lydinciais negerumais Papildyta:na man i skausmus neisheina nekreipti demesio,nes as vaikshtau be jegu,kaip koks lapas.....tik dar pikta
anomiSS
2007 11 22, 23:31
QUOTE(Papugele @ 2007 11 22, 20:57) Lietuvoj tas šaldantis pieštukas vadinas Migranel  Pasižiūrėk vaistai.lt O, tai smagu, kad ir Lietuvoj yra tas piestukas,  nes jau zadejau gryzdama ju daug prisipirkt, man kazkaip lengviau uzmigt kai juo pasitepu, atsaldo galva..
tigree81
2007 11 23, 16:38
sveikutes  ir as prisijungsiu prie migrenininkių  galvos skausmą pažistu nuo paauglystės, YPAČ padažnėjo, kai pradėjau vartoti KT .dabar išvis pas mane baisus periodas,nes galvą skauda kas 2-3 dienas.ėjau pas ginekologą - vietoj regulono perrašė į novynette.tikiuosi padės  šiaip tai yra siaubingas dalykas-migrena,bet tuo pačiu ir mistinis  neatrandu tendencijų nuo ko man skauda.galiu prabusti naktį nuo veriančio skausmo,nors užmigau su šypsena,priežasčių nerandu,dar nesityriau normaliai,bet tik minėjau ginekologui.šiaip mane tie vaikščiojimai pas gydytojus labai erzina,vienas siunčia pas kitą ir taip užburtas ratas  mano giminaitei(40metų) nuo jaunystės irgi migrena, tyrėsi visaip kaip įmanoma, pinigų nepagalėjo, diagnozė - migrena.o gydymas - poilsis,ramybė - taip padarė išvadą gydytojai.kai mūsų gyvenimas įtemptas,tas yra neįmanoma..darbas,šeima ir t.t pati dar tik studijuoju,nedirbu, bet kai pagalvoji, kas bus kai reiks dirbti-  neįsivaizduoju,ka reiks daryti, kaip sugyventi su skausmu dirbant, kai tau norisi tik tylos ir miego. beto pastebėjau retai minimą dalyką - kai skauda galvą, beprotiškai erzina vos vos aštresni kvapai,tiesiog veria galvą  aš taip pat jei sudėčiau į krūvelę visus nuo galvos skausmo išgertus vaistus - geriau jos nematyti..o man dar tik 21
man irgi migrena pazystama, ir sustiprejo nuo kontraceptiku konkreciai nuo gracial paskui keiciau i logest bet vistiek turejau stiprius priepuolius kelis kartus per menesi, kai jie padaznejo iki 3-4 kartu po 2 ir net 3 dienas is eiles pakeiciau kontraceptikus i femina35, dabar idealiom salygom tai turiu viena priepuoli per menesi viena diena pries prasidedant menesinem tesiasi 2 dienas, zinoma jei patiriu stresa, pavargstu ar net kazko netinkamo uzvalgau iskart galva sureaguoja o priepuolio metu turbut kaip visom mirtinai veikia kvapai, triuksmas, sviesa, judesys aplinkui, pykina beje man skauda visada desine galvos puse, prasideda smilkinyje ir plinta i galva ir i kakta
QUOTE(tigree81 @ 2007 11 23, 17:38) Na, jeigu KT vartojant priepuoliai dazneja ir stipreja - teks mest KT  Beje as irgi migrenininke, tai gine patare tokiu atveju gert yarina. Pablogejimo nepastabejau.
Ramzytė
2007 11 24, 09:04
Sveikos migrenukes! QUOTE(Papugele @ 2007 11 22, 22:57) Lietuvoj tas šaldantis pieštukas vadinas Migranel  Pasižiūrėk vaistai.lt oi kaip gerai, rekes prasinest pro vaistines, nusipirksiu butinai! Ziuriu, kad musu burelis cia dideja. Del to kad dideja, smagu, bet del to, kad yra tiek daug turinciu sia beda, liudna.. As tai su tuo skausmu kaip ir susigyvenusi. Jeigu turiu labai daug darbo, tada kazkaip net neiseina kreipti demesio i ji. Bet mintys turi buti labai labai labai uzimtos kazkuom kitu. Beje, man labai sunku dirbti kompiuteriu, kai kankina skausmas.  Bet darbe sito neisvengsi... Beje, man kartais padeda seksas...
motiejuke
2007 11 25, 14:58
pirma svaistas tik tik pajutus kad tuoj prasides skausmas isgerti ketanovo , beje vaistinese ir be recepto galima gaut
Ramzytė
2007 11 25, 19:48
QUOTE(motiejuke @ 2007 11 25, 15:58) pirma svaistas tik tik pajutus kad tuoj prasides skausmas isgerti ketanovo , beje vaistinese ir be recepto galima gaut  Deja man Ketanovas niekada nepadejo
rutulux
2007 11 30, 05:53
Sveikos, jungiuos ir aš prie jūsų. Jau buvau rašius, bet kadangi tema buvo dingus, tai pasikartosiu-šį džiaugsmą turiu kartą per mėnesį, būtent per mėnesines. Dar neradau kas galėtų padėt. Bandžiau visokius vaistus, bet jie tik pristabdo galvos skausmą, o vėmimo ne. Na, užteks rašyt, reik ruoštis į darbą Papildyta:tigree81, migrenos priežastis-sutrikusi hormonų pusiausvyra. Bent man taip buvo paaiškinta.
sveikutės  štai ir dar viena migrenos kankinama  net nepamenu kada nebūtų skaudėję galvos. o kai skausmas paūmėja, tai rodos viskas aplinkui erzina...net varvantis vandens kranas gali iš proto išvesti pastebėjau, kad man padeda toks taško masažiukas: 2'iem pirštais (smilium ir nykščiu) suimu tą plotelį tarp kitos rankos smiliaus ir nykščio ir sukamaisiais judesiais lengvai spausdama masažuoju. man tada galvą kažkaip atleidžia ir skausmas mažėja. taip pat dar veiksmingas nykščio masažiukas: suimu pirštais iš šonų ir patrinu jį. sako, tiems, kam yra migrena, patartina vengti šokolado. Papildyta:QUOTE(ramzyte @ 2007 11 24, 09:04) Beje, man kartais padeda seksas...  aga, ir man tai padeda
sako ne tik sokolado.... vyno, surio (ypac pelesinio) dar keliu produktu, sieja tipo su astriu ju kvapu ir dar kazkokiom medziagom, bet man tai nebent vynas gali galvos skausma itakoti
Ai neskauda
2007 11 30, 13:01
QUOTE(rutulux @ 2007 11 30, 06:53) Sveikos, jungiuos ir aš prie jūsų. Jau buvau rašius, bet kadangi tema buvo dingus, tai pasikartosiu-šį džiaugsmą turiu kartą per mėnesį, būtent per mėnesines. Dar neradau kas galėtų padėt. Bandžiau visokius vaistus, bet jie tik pristabdo galvos skausmą, o vėmimo ne. Na, užteks rašyt, reik ruoštis į darbą Papildyta:tigree81, migrenos priežastis-sutrikusi hormonų pusiausvyra. Bent man taip buvo paaiškinta. atleiskite, jei nuskambes nemandagiai, bet kas Jums taip sugebejo paaiskint kad migrena del hormonu? ar esate tikra kad info patikima? Papildyta:su migrena kankinuosi jau vos ne desimtmeti. paveldeta dovanele visam gyvenimui  mokykoje tai kaip ir nebuvo didele problema. tada geriau homeopatinius vaistus Capadol, pagerjo mazdaug po pusmecio, bet tiesa sakant nezinau ar veike is tikruju ar kaip placebas. pradejus studijuot, naktim mokintis, mazai miegant problema padidejo. pirkdavau tai naramiga tai imigrana. gyvent gyvenau bet... uzpraeitais metais per neurologija kalbejom apie migrena. tai vat destytoja pasakojo, kai kuriem skiria maisto papildu triptan forte arba triptan. nepriimkit uz reklama, bet man ju poveikis  geriau 1,5metu su pertraukom. 3-4men geriu, 1-2 ne ir vel is pradziu. tai per tai laika stipraus priepuolio nebuvo ne vieno. buvo tik pora per kuriuos uzteko 1 ibuprodeno tabl ir viskas. tapau maziau nervinga, geriau issimiegu etc. siuose papilduose yra itin mazi kiekiai medziagu kurios sudaro vaistu, priklausanciu sumatriptanams (imigran, naramig) didziaja dali. isprovokuoja stresas, fermentinis suris, gal sokoladas kartais. alkoholis man tai ne.
Mn provokuoja raudonas vynas - siuo metu isviso jo atsisakiau kad ir kaip gaila
more more
2007 12 01, 06:51
mano pastebejimai: karts nuo karto skaudedavo galva"migreniskai", nu bet nepykindavo kaip cia kai kurioms mamytems. Puse metu intensyviai lankiau joga ir tuo metu nei vieno karto neskaudejo galvos. Manau,kad ten daug padejo kvepavimo pratimai ir zinoma visi tampymaisi. Dabar vel uzeina kartais paskaudet, bet i joga neprisiruosiu, nors labai patiko.Vaduojuosi solpadeinu
Ai neskauda
2007 12 01, 10:06
jei imanoma, gerkit ibuprofena, ne paracetamoli. kad ir kaip paracetamoli kistu visur (tai cia solpadeinai, gripexai ir tt), jis kenkia kepenims. aisku viena tablete pora kartu per menesi tiek jau to, bet jei daznai ir dar alkoholis, tai gaunas labai negerai. jei yra rimtesniu problemu su inkstais, tada geriau rinktis kas su paracetamoliu
rutulux
2007 12 02, 05:09
Daug info galima rasti čia http://www.migrena.lt/migrena_main.html, bet tikriausiai žinojot Dar vienas pastebėjimas-pavasari, kai labai intensyviai valiausi organizmą, man visą mėnesį neskaudėjo galvą. Gal čia tik sutapimas, bet labai džiaugiausi dėl to.
Ramzytė
2007 12 02, 20:14
Sveikutes mano galvyte si savaitgali su manimi nelabai draugavo, bet negaliu skustis - bent jau ne iki pykinimo. Paskaiciu jusu postus apie gyvenimo tarpsnius, kuomet nebuvo priepuoliu. Man irgi taip buvo - kai pradejau gerti antidepresantus. Pirma menesi visiskai neskaudejo galvos, atrode, kad gyvenu nauja nerealu gyvenima!  Deja, paskui galva vel skaudejo, nors vaistus geriau ir toliau
Na man migrena sukelia tvankus oras, ar neišvėdintos patalpos. Iš maisto tai šokoladas, rauginti ir žali kopūstai, fermentinis sūris, raudonas vynas ir visi burbuliuoti gėrimai. Vaduojuos rydama vaistus ketanova, solpadeina ir t.t Bet man prasideda kad ima skaudet spranda visada toj pacioj vietoj, o tada jau vaje vaje, iki vemimu
rutulux
2007 12 03, 17:25
O aš jau ryte pabundu su skaudama galva ir žinau, kad vakarėjant vemsiu, nes jau niekas nebepadeda. Bandžiau gert nuskausminamus įvairius, bet jie tik pristabdo skausmą, vėmimo -ne.
Sveikos, senoje temoje mamyte DELMA (atrodo) turejo akupunkturos seansus nuo migrenos. Kazin ar jai padejo? Gal dar kas bandete akupunktura nuo migrenos? Mane kamuoja migrena jau daug metu, ka galejau viska isbandziau , liko akupunktura.....
rutulux
2007 12 04, 17:08
dar vienas neblogas puslapis http://www.skaudagalva.lt/
sveikutes man tai dar be jusu paminetu pozymiu, tirpsta pirstai, liezuvis
Ai neskauda
2007 12 04, 21:46
man gal didziausia blogybe, kad kita diena labai prastai manau, kazkaips kaip per ruka, neryskiai ir toli nelabai. stengiuos nevairuot kita diena...
anomiSS
2007 12 04, 22:43
as nezinau ka daryt, kai galva man kartais pradeda skaudet nakti, ryte pabundu, baisus skausmas, pykina, silpna, o i maista paziuret negaliu, bet reik isgert tablete...va tada buna kova su savim, kaip isidet kazka i skrandi,  vaistai stiprus, nesinori nuodytis..suvalgau jogurta, apelsina, isgeriu metu arbatos - tai viskas apie ka galiu pagalvot sunku ryta ir tada naramig arba imigran tablete..o tada visi "dziaugsmai" prasideda...galva lyg ir ima maziau skaudet, bet pykina...po praeito tokio priepuolio pykino dar savaite, nes tiesiog turbut del negalejimo valgyt isgeriau tablete ant beveik tuscio skrandzio ir apsinuodijau..Karta toks apsiniuodijimas baigesi ligoninej, ir savaite leido cerucali, nes pykino istisai del apnuodytu kepenu..zodziu nekenciu tu rytu kai pykina ir plysta galva, vaistus gert reikia, o valgyt negaliu, tada jausmas buna baisus visam organizme...
QUOTE(anomiSS @ 2007 12 04, 22:43) as nezinau ka daryt, kai galva man kartais pradeda skaudet nakti, ryte pabundu, baisus skausmas, pykina, silpna, o i maista paziuret negaliu, bet reik isgert tablete...va tada buna kova su savim, kaip isidet kazka i skrandi,  vaistai stiprus, nesinori nuodytis..suvalgau jogurta, apelsina, isgeriu metu arbatos - tai viskas apie ka galiu pagalvot sunku ryta ir tada naramig arba imigran tablete..o tada visi "dziaugsmai" prasideda...galva lyg ir ima maziau skaudet, bet pykina...po praeito tokio priepuolio pykino dar savaite, nes tiesiog turbut del negalejimo valgyt isgeriau tablete ant beveik tuscio skrandzio ir apsinuodijau..Karta toks apsiniuodijimas baigesi ligoninej, ir savaite leido cerucali, nes pykino istisai del apnuodytu kepenu..zodziu nekenciu tu rytu kai pykina ir plysta galva, vaistus gert reikia, o valgyt negaliu, tada jausmas buna baisus visam organizme...  man paskutinis kartas ir toks baisus buvo  jau praejo savaite, o dar normaliai i maista negaliu paziuret
Ramzytė
2007 12 10, 19:35
Sveikos Kaip gyvos? As atlaikiau sunku migrenini savaitgali, kuris prasidejo penktadieni is ryto. Vakar popiet isejau su SB i parduotuves dovanu pirkt, bet sekesi nekaip - po tiek laiko skausmo labai sunkiai sekesi orientuotis ir matyti - viskas plauke  Bet siandien jau gerai jauciuosi
Susidomejau jusu tema. Turiu mama, kuri serga migrena jau 25 metai. Siaubas, tarsi kankine zemeje, kai uzeina priepoliai, tai kokias 3 dienas uzsidariusi kambary su nuleistom uzuolaidom tuno. Man taip jos gaila, kad jau tiek visokiausiu budu ieskojau kaip jai pagelbeti. Ji vaistu prigerusi visokiausiu ir labai daug, poveikis trumpalaikis. Siuo metu ji geria zomig ir imitrex, kai vos tik pajunta ta nelabaja ateinant. Kiek as prisikaiciau, tai migrena yra susijusi su harmonais, ir su moters ciklu. Tai mes abi labai tikimes, kad kai prasides klimaksas jai, tai gal tada atsitrauks ir migrenos priepoliai. Turiu jums klausima... kiek jums buvo metu, kai pajutote migrena? daktaras pasake mamai, kad liga yra paveldima, ir visai gali buti, kad ir as ja galiu tureti. Kolkas jokiu galvos slausmu nesu turejusi, labai tikiuosi, kad man neteks su ja susidurti
anomiSS
2007 12 11, 01:53
QUOTE(ramzyte @ 2007 12 10, 18:35) Sveikos Kaip gyvos? As atlaikiau sunku migrenini savaitgali, kuris prasidejo penktadieni is ryto. Vakar popiet isejau su SB i parduotuves dovanu pirkt, bet sekesi nekaip - po tiek laiko skausmo labai sunkiai sekesi orientuotis ir matyti - viskas plauke  Bet siandien jau gerai jauciuosi   man irgi nekazka..sesija ir dar galva skauda ikyriai tai jau kokias tris dienas geriu vaistus (ibuproma, nes silpnesnis) kai tik pajauciu skausma, kad neisiskaudetu..bet kad tai trumpalaikis poveikis, nuslopina, o po to vel skauda galva..  Del regejimo tai man tai pat per migrena ir diena po labai viskas lietis eme (anksciau taip nebuvo).
coliuke_edita
2007 12 11, 16:03
Uzjauciu merginos... pati ilgai si dziaugsmeli turejau..bet kaip bebutu keista isgyte regulearus kartais dar aplanko per PMS, bet jau lengviau tikiuosi ir jus rasite sprendima
mamyciukas***
2007 12 21, 13:47
sveikos! as ir turiu nemazai problemyciu su migrena  , ir istikro kai galva skauda stipriai ir pasaulis nemalonus pasidaro, bet man drauge pasiule Migranel rutulini tepikli pabandyt,  tai as nusipirkau ir galiu pasakyt tikrai neblogas daikciukas, juo reikia masazuojant kakta, smilkinius ir pakausi patept, na tikrai idomiai sugalvota ir veiksmingas
rutulux
2007 12 22, 18:45
Atsikėliau šįryt su jau skaudama galvą. Pažįstama vaistininkė buvo rekomendavusi kokteilį: sukatžolių tinktūra (plečia) ir Nimesil. Dar grįžus iš darbo dar numiegojau puslapį. Ir ką galiu pasakyt-jaučiuosi gan normaliai pirmą sykį ir svarbiausia nereiks vemt.
Ramzytė
2007 12 22, 23:38
QUOTE(rutulux @ 2007 12 22, 19:45) Atsikėliau šįryt su jau skaudama galvą. Pažįstama vaistininkė buvo rekomendavusi kokteilį: sukatžolių tinktūra (plečia) ir Nimesil. Dar grįžus iš darbo dar numiegojau puslapį. Ir ką galiu pasakyt-jaučiuosi gan normaliai pirmą sykį ir svarbiausia nereiks vemt. gal reiketu ir man pabandyt Nimesil kada nors... beje, galiu pasidziaugti, kad jau beveik savaite gyvenu be galvos skausmo
*indruliukas*
2007 12 23, 17:27
QUOTE(mamyciukas*** @ 2007 12 21, 14:47) sveikos! as ir turiu nemazai problemyciu su migrena  , ir istikro kai galva skauda stipriai ir pasaulis nemalonus pasidaro, bet man drauge pasiule Migranel rutulini tepikli pabandyt,  tai as nusipirkau ir galiu pasakyt tikrai neblogas daikciukas, juo reikia masazuojant kakta, smilkinius ir pakausi patept, na tikrai idomiai sugalvota ir veiksmingas  reiks ir man butinai pabandyt, nes apie ji girdejau neblogu atsiliepimu, o tai galva kartais taip skauda, kad nors po zemem lysk
DUTĖ BARBIDUTĖ
2007 12 24, 09:09
o man mirena pranyko,kai pradejau vartot antidepresantus.
Sveikos. Saziningai perskaiciau visa temele. Turiu ir as sia problema, kuo toliau tuo sis "dziaugsmas" stipresnis. Mane pykina, bet niekada nesu vemusi (tpfu 3 kartus). Man idomu kaip daznai jums skauda galva ir kiek ilgai? Man pvz. si karta nemalonus maudimas prasidejo gerokai pries Kaledas, per Kaledas jau taip isiskaudejo, kad pradejau "ryti" vaistus. Radau ir Nimesil, galiu pasidziaugt, kad nueme ta astru skausma. Rytoj keliausiu pas gydytoja, paziuresiu ka papasakos (nors dideliu vilciu neteikiu) O buna, kad net kelis menesius visai neskauda... Bandau rasti sasaju, stresas, neteisinga mityba...et, net nezinau...nera lengva visa laika nesijaudinti, maitintis teisingai. Laikykites merginos  Tikiuosi, kad kiekviena ras sau teisinga vaista nuo sitos bjaurybes-migrenos. p.s. ir kurioje vietoje jums skauda? pakausis, kakta, smilkiniai? man daznai keiciasi dislokacija  kartais skausmas prasideda desineje smilkinio puseje, gal kiek auksciau, kartais kaireje, jei nesustoja, tai ir isivaziuoja per visa pakausi...
Nervita
2008 01 02, 21:57
Sveikutes  ..........noriu prisijungti ir as prie jusu..... galvos skausmai jau koki 7 m. kankina......padeda tik Nimesil....paskutiniu metu jau ir tas nelabai padeda, na padeda bet netaip kaip anksciau.....nezinau ka net daryti Kai skauda galva.....pykina....kartais vemiu...nervuoja betkokie garsai (ausyse duzgia)....nervuoja sviesa...akyse mirguliuoja.....nors guliu ant pagalves, bet toks jausmas kad guliu ant akmens  .... As tai pastebejau kad man galva isiskauda susinervavus, sako tai nesinervuok, bet kaip gali i viska ziureti ramiai....  ....as taip nemoku.. Del maisto kazkaip niekada nepagalvojau....reikes atkreipti demesi i tai, gal istikruju  ......nors....... praeita pavasari laikiausi dietos.....na siektiek svorio uzsinorejau numesti.....ir ka ....istikruju galva skaudejo daug reciau
Lewisia
2008 01 03, 00:00
Man migrena jau 10 metų,paveldejau iš mamos.Nors mamai jau virš 50 bet dar pasitako. man anksčiau buvo užejęs momentas tai skaudedavo vos ne kas savaitę.Migrenos priepuolis, poto 3 dienos atsigavimui, tai išties labai išvargindavo.O dabar retai, paskutinys buvo prieš 3 men. Pastebejau skauda nuo česnako ,ferm. surio ,alkoholio visiškai nebevartoju.Kai laiku nepavalgau ,susinervinu, arba nuo persimiegojimo arba nedamiegojimo.Šiaip kaip užeina priepuolis kai jau nieks nebepadeda lekiu i vonią merkiu kojas i karšta vandeni , galva apsivynioju šlapia šalta skarele ir geriu ramunelu arbata ,na aprimsta šiek tiek.Ledukai dar padeda ,dedu ant sprando,pavedžioju aplink ausis. Dar galima dviem pirštais paspausti nosies nugarelę esančią tarp akių. Na šitie budai tinka kai negali vartoti vaistu ,jais vadavausi kai laukiausi ir žindžiau.
netobula
2008 01 03, 14:28
QUOTE(Sig @ 2007 12 26, 19:07) Man idomu kaip daznai jums skauda galva ir kiek ilgai? Man pvz. si karta nemalonus maudimas prasidejo gerokai pries Kaledas, per Kaledas jau taip isiskaudejo, kad pradejau "ryti" vaistus. p.s. ir kurioje vietoje jums skauda? pakausis, kakta, smilkiniai? man daznai keiciasi dislokacija  kartais skausmas prasideda desineje smilkinio puseje, gal kiek auksciau, kartais kaireje, jei nesustoja, tai ir isivaziuoja per visa pakausi... Buna, kad skauda 3 - 4 dienas is eiles, buna, kad skauda viena diena, tada antra neskauda, o trecia - ir vel... Realiai gautusi apie +/-5-7 d. per menesi. Man dazniausiai skausmas "kala" viena smilkini. O skausmas mane lydi nuo pat mazu dienu - dar vaikas budama gerdavau citramona Pazistama seimos gydytoja pati kencia nuo sios bedos ir gelbejasi tais paciais vaistais nuo skausmo - ibupromas, citramonas ir pan. Beje, nimesil'is man asmeniskai nepadeda, nebent pacioje skausmo pradzioje. Kiek save stebejau, dar nepavyko issiaiskinti veiksniu, kurie paskatina skausma - kartais stresas, nepavalgymas laiku, bet maistas itakos lyg ir nedaro. Pas gydytojus neinu ir tyrimu nesidarau, nes is principo geriausiu atveju po visu vizitu butu nustatyta migrena ir paskirti (galbut) kompensuojami vaistai (nepamenu pavadinimo tik teko girdeti, kad ziauriai "eda" kepenis)... Kazkaip kol neskauda, tol nemastau pernelyg apie pacia problema, bet kai skauda, tai norisi galva nusipjaut  Sako, geriausias vaistas nuo migrenos - giljotina
Pasidalinsiu ir as, kaip gelbejuosi, kai 'drauge' aplanko. Vienoje vaistineje nuo pykinimo vaistineje dave Buccastem, padeda, jei naudoju kartu su vaistais nuo skausmo. Jei namuose vaistu nera arba nenoriu jais maitintis, labai gerai pakramtyti imbiero sakni  Italijoje per TV patare tik galvos skausmui prasidedant isgerti espresso puodeli su citrinos sultimis (ir gluosnio ekstraktu, ale is kur cia tokio gauti). Kartais padeda Zoleliu vaistineje nuo migrenos dave purskikli is erksketroziu. Galima purkstis kiek tik patinka. Gal tik isitikinimas, bet man suveikia
|
|