Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Hidrocefalija
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Drum
Mano sūnui 1mėn.ir 2sav. nustatė lengvo laipsnio vidinę hidrocefaliją. cry.gif Kas tai per liga? gal kas žinote kur apie ją paskaityti? Ar ji pagydoma? Kokie liekamieji reiškiniai? Gal kas susidūrėt su ja? Parašykit savo patirį.
Erina
Hidrocefalija tai čia vandenligė. 2004 m. Mažylio 11 nr. buvo rašyta apie šitą ligą.
Katrin
Labas! Mes irgi sirgome nuo 3 men. hidrocefalija. Taciau dabar ji yra visiskai kompensuota ir jokiu padariniu neliko. Mano terapeute (tarp kit ko net gi pats Zuokas pas ja savo vaikus prirases) sake, kad mazdaug 3 vaikeliai is desimties gimsta su ivairiausio laipsnio hidrocefalija. Greiciasia tai del sunkaus gymdymo. Tarp kit ko tai ne vandenlige, nes tikroji vandenlige yra nepagydoma liga ir vaikas islieka visa gyvenima invalidu.
Hidrocefalija - tai kai tarp smegenu ir ir kaukoles kaupiasi skystis. Ji galima pasalinti geriant slapima varancius vaistus. Taciau kadangi vartojant siuos vaistus is organizmo pasisalina daug kalio, tai papildomai reikia gerti kalio preparata. Tuos vaistus mes gereme 1 menesi ir mums to uzteko. Pamatysi, kai prades mazeti galvos apimtis, t.y. nebeaugti taip smarkiai. O vizualiai ties smilkiniu ir kaktos srityje galvute turi buti ispusta. kai tas sumazes, reiskia ir liga traukiasi. O dar ejome i reabilitacija, masazus, nes tonusas buvo sumazejes.

O siaip siulau labai rimtai pasisneketi su savo vaiko gydytoja neurologe. Ji turi viska paaiskinti. Jeigu neaiskina reikia pasiskusti ar geriausiai pakeisti gydytoja. Mes taip ir padareme.
Dabar mums jau bus 4 metukai. vaikas vystosi labai normaliai. Sneka 2 kalbomis, pats valgo, moka rengtis, sudeda sudetingas deliones. Galvute normali.

Nesijaudink. Viskas susitvarkys. Tik siulau susirasti gera neurologe, kuri viska paaiskintu ir skirtu ne tik vaistus, bet ir masaziukus, pratimelius, jeigu yra problemos su tonusu (o tai dazniausiai lydi hidrocefalija.)
rolana
QUOTE(Katrin @ 2005 03 13, 10:12)
Tarp kit ko tai ne vandenlige, nes tikroji vandenlige yra nepagydoma liga ir vaikas islieka visa gyvenima invalidu.

Hidrocefalija tai yra tikrų tikriausia vandenligė (hidro gr. - vanduo, cephalus - smegenys). Tik vandenligė yra išorinė, kuri nėra tokia baisi (dar kitaip vadinama smegenų hipertenzija) ir vidinė, kuriai reikalinga operacija, kurios metu išvedamas zondas, kuriuo nuteka skystis. Išorinę vandenligę galima gydyti skysčius varančiais vaistais.
O beje, gydytoja manau turėtų paaiškinti daugiau apie šią ligą.
Drum
Ačiū mamytės už paaiškinimus. Tikiuosi, kad išgysim. Šeimos gydytoja panašiai paaiškino, kaip KATRIN,kad rašė. Sakė, kad nors ir vidinė hidrocefalija - prognozė gera, kadangi skysčiai nuteka į stuburą ir nėra okliuzijos ( susiaurėjimo).
Malinka
Sveikos,
Mums 2 menesiukai ir mums ant dienu aptiko sita liga verysad.gif , diagnozeje parasyta HIPERTENZINE -HIDROCEFALIJA, kai dare galvos smeg. echo, tai paaiskino, kad soniniu smegenu skilveliu asimetrija ir kad kairys skilvelis suapvalejes, nors turi buti pailgas ir ten kaupiasi skystis, del to galva gali labai dideti, nors , kai klausiau, tai sake , kad leliuko vystimosi eigai si liga nekenkia, bet man vis tiek neramu, israse vaistus DIACARB, kurie isvaro skyscius is organizmo, bet man baisu, kad tokie vaistai nepakenktu mano mazyliui, zinote viena organa gydo ,kita zaloja, juo labiau tokiam mazyliui. Gal kas nors vartojote siuos vaistus? Bet ir nesuprantu, nei nestumo metu, nei per gimdyma, jokiu komplikaciju nepuvo is kur si liga?
O gal saule galejo pakenkt, kai buvau nestuke.gif , buvau ten kur labai karsta, gal tai pakenke.

tikiuosi sita "ZARAZA" greit pasitrauks nuo musu unsure.gif
eva
Hidrocefalija, vandenė ar vandenligė.Na mes tokį dalyką irgi turėjom.
pasakosiu nuo ko viskas prasidėjo, žodžiu dažniausiai tai gimdymo pasekmė, kadangi mano gydytojai pražiūrėjo kad mano mažiukas gulėjo ant nugaros(o turi ant pilvuko prieš gimstant), todėl gimė na net nežinau tokia pailgu smailiu viršugalviu galvytė buvo, akušerė net susikeikė.Po kiek laiko ta galvytė kaip ir susinormalėjo.Tačiau gydytojai perspėjo kad vandenų galvoje yra į didžiąją pusę.
tai mes pragyvenam iki 3,5 mėn, vaikas buvo ypač ramus , net naktimis nesikeldavo, žodožiu jokių problemų neturėjom.Pas neurologą reguliariai tikrinomės, dabar aš pas ją gyvenime neičiau, nes net vaiko galvytės nesugebėjo pamatuoti. Žodžiu pamažu iš gero vaiko pasidarė neramus užmigdavo sunkiai, naktį verkdavo, kol nustatė :yra vandenukų reiks gert vaistukų.Išrašė DIAKARBĄ
tiesa jis mums netiko, nes pasidarė dar jautresnis, ir ASPARKAMĄ (čia kalio pareparatas).Vėliau vaistukus pakeitėm kitais.
Žodžiu vandenukų jau neturėjo kai buvom 1,3mėn. tačiau iki pusės metų mes darėmės masažus, lankėm baseiną, ėjom į korekcines manktšas.Norint kad vandenys greičiau pasišalintų reikalingas fizinis krūvis.
Pas mus buvo išorinė vandenė, ji nėra tokia baisi kaip vidinė.Dar pirmas požymis kad kažkas vaikučiui negerai, tai kai per pirmą mėnesį galvytės apimtis paaugo 4 cm.
Be to kad ir vandenukų neturim, ateityje problemų dažnaiusiai neišvensim (nenoriu gasdinti), bet viso to pasekmė, vaikas naktimis prastai miega, jautresnis dirglesnis, čia yra gydytojos žodžiai.
Turiu pasakyti kad jie pasiteisino, mums dabar 1,8m., tai tokie ir esam. mirksiukas.gif
Katrin
QUOTE(eva @ 2005 04 04, 09:55)
Hidrocefalija, vandenė ar vandenligė.Na mes tokį dalyką irgi turėjom.
pasakosiu nuo ko viskas prasidėjo, žodžiu dažniausiai tai gimdymo pasekmė, kadangi mano gydytojai pražiūrėjo kad mano mažiukas gulėjo ant nugaros(o turi ant pilvuko prieš gimstant), todėl gimė na net nežinau tokia pailgu smailiu viršugalviu galvytė buvo, akušerė net susikeikė.Po kiek laiko ta galvytė kaip ir susinormalėjo.Tačiau gydytojai perspėjo kad vandenų galvoje yra į didžiąją pusę.
tai mes pragyvenam iki 3,5 mėn, vaikas buvo ypač ramus , net naktimis nesikeldavo, žodožiu jokių problemų neturėjom.Pas neurologą reguliariai tikrinomės, dabar aš pas ją gyvenime  neičiau, nes net vaiko galvytės nesugebėjo pamatuoti. Žodžiu pamažu iš gero vaiko pasidarė neramus užmigdavo sunkiai, naktį verkdavo, kol nustatė :yra vandenukų reiks gert vaistukų.Išrašė DIAKARBĄ
tiesa jis mums netiko, nes pasidarė dar jautresnis, ir ASPARKAMĄ (čia kalio pareparatas).Vėliau vaistukus pakeitėm kitais.
Žodžiu vandenukų jau neturėjo kai buvom 1,3mėn. tačiau iki pusės metų mes darėmės masažus, lankėm baseiną, ėjom į korekcines manktšas.Norint kad vandenys greičiau pasišalintų reikalingas fizinis krūvis.
Pas mus buvo išorinė vandenė, ji nėra tokia baisi kaip vidinė.Dar pirmas požymis kad kažkas vaikučiui negerai, tai kai per pirmą mėnesį galvytės apimtis paaugo 4 cm.
Be to kad ir vandenukų neturim, ateityje problemų dažnaiusiai neišvensim (nenoriu gasdinti), bet viso to pasekmė, vaikas naktimis prastai miega, jautresnis dirglesnis, čia yra gydytojos žodžiai.
Turiu pasakyti kad jie pasiteisino, mums dabar 1,8m., tai tokie ir esam. mirksiukas.gif
*

Nezinau ka ten sake gydytoja, o mes tai nesame dirglus ir nervingi.
Kleopatra
mum deja irgi teko susidurti su sia liga... sad.gif kai buvo trys menesiai paskyre galvytes echoskopija...ja daremes pas E.Micku (Centro poliklinika) rado ta hidrocefalija...labai pergyvenau ir kai papasakojau draugei isiaiskinom kad ir jos vaikeliui tas pac ponas Mickus dare galvytes echoskopija ir nustate meningita...kai drauge nuveze savo leliu i santariskes paaiskejo,kad pono Mickaus echoskopija klaidinga...mes su vyru nutareme irgi padaryti dar viena echoskopija pas kita gydytoja,ir tas kitas gydytojas nerado jokios vandenes...neurologe dar parase siuntima i santariskes treciai echoskopijai,kad butu tikrai aisku,bet pagal to Mickaus echoskopijos duomenis butume labai dideles diakrbo dozes gere,zodziu labai jau jis ten perlenke lazda...o beje tas gydytojas pas kuri antra karta darem is karto paklause ar tik ne pas Micku darem echoskopija...pasirodo daug tevu jis prigasdines yra...
Drum
Mes irgi gėrėme DIAKARBĄ tai galvojau,kad vaikiukas ir aš išprotėsim. Tokią žiaurią reakciją jie davė ; vaikas praviduriavo, pasidarė baisiai neramus, miegant sustodavo kvėpavimas. Persigandom abu su vyru. Naktimis nemiegojom saugojom,kad nemirtų. Kai neurologei paskambinom ir pasakėm kas darosi pareiškė, kad čia ne nuo jos skirtų vaistų. Tada nieko nelaukę susipakavom daiktus ir išvažiavom į Kauno klinikas. Ten mus apžiūrėjo gyd. Grigonienė (AČIŪ jai) ir paskyrė kitus vaistus mikstūrėlę iš valerijono ir magnezijos. Dabar ją geriam ir jokių pašalinių reiškinių nėra.
jėga
Mano sūnui nustatė hidrocefalinį-hipertenzinį sindromą, kai jam buvo 3 metai. 7 metų liga buvo kompensuota. Deja, liekamieji reiškiniai yra cry.gif
Drum
QUOTE(jėga @ 2005 05 03, 13:21)
Mano sūnui nustatė hidrocefalinį-hipertenzinį sindromą, kai jam buvo 3 metai. 7 metų liga buvo kompensuota. Deja, liekamieji reiškiniai yra cry.gif
*

O gal gali smulkiau papasakoti, kokie jie. g.gif
jėga
QUOTE(agniba @ 2005 05 30, 13:54)
O gal gali smulkiau papasakoti, kokie jie. g.gif
*

Ai, kad nenoriu gąsdinti. Paskui prigalvosi visko. Mano vienam iš dvynukų (4 mėn) irgi panašią diagnozę rado. Bet kai abu mano vaikai ir abu su tokiom panašiom diagnozėm, galiu juos palyginti. Skiriasi kaip diena nuo nakties. Manau, kad mano mažiui tai laikina.
Todėl tikėk ir tu, kad viskas išeis tik į gera mirksiukas.gif
maka
QUOTE(Kleopatra @ 2005 04 05, 15:55)
mum deja irgi teko susidurti su sia liga... sad.gif  kai buvo trys menesiai paskyre galvytes echoskopija...ja daremes pas E.Micku (Centro poliklinika) rado ta hidrocefalija...labai pergyvenau ir kai papasakojau draugei isiaiskinom kad ir jos vaikeliui tas pac ponas Mickus dare galvytes echoskopija ir nustate meningita...kai drauge nuveze savo leliu i santariskes paaiskejo,kad pono Mickaus echoskopija klaidinga...mes su vyru nutareme irgi padaryti dar viena echoskopija pas kita gydytoja,ir tas kitas gydytojas nerado jokios vandenes...neurologe dar parase siuntima i santariskes treciai echoskopijai,kad butu tikrai aisku,bet pagal to Mickaus echoskopijos duomenis butume labai dideles diakrbo dozes gere,zodziu labai jau jis ten perlenke lazda...o beje tas gydytojas pas kuri antra karta darem is karto paklause ar tik ne pas Micku darem echoskopija...pasirodo daug tevu jis prigasdines yra...
*

Tas pats buvo su Mickum. Ir aisku nepasitvirtino diagnoze blink.gif Ir dar jis mane taip prigazdino, kad islekiau apsibliovus is kabineto ir nuo streso pienas dingo (vaikui 1 menuo tik buvo) blink.gif Zodziu, ta Micku susaudyt reiketu
gun_bandana.gif
Drum
QUOTE(maka @ 2005 06 01, 13:18)
Tas pats buvo su Mickum. Ir aisku nepasitvirtino diagnoze blink.gif Ir dar jis mane taip prigazdino, kad islekiau apsibliovus is kabineto ir nuo streso pienas dingo (vaikui 1 menuo tik buvo) blink.gif Zodziu, ta Micku susaudyt reiketu
gun_bandana.gif
*

Ir kas ten per specas jus visas gasdina? Nejaugi nėra kitų neurologų Vilniuje? bash.gif
maka
Tai yra, aisku, bet centro poliklinikoj tuo metu jis planines apziuras vykdydavo sad.gif
NGVICI
Turim beda.Mano sese turi dvynukes.Gime truputi anksciau, nei derejo ir viena su stuburo isvarza.Ta problema sutvarke,bet pradejo kauptis vandenukai.Jau trys menesiai mergaitei:zvali, naetsilieka nuo sesutes, bet...Nuo pat pradziu geria Diakarba, bet kas menesi didina doze, o liga progresuoja.Sako be operacijos neapsieis.Bet tai taip baugina.Gal kas nors turit patyrimo siuo klausimu.O gal kas nors atradot kita gydymo buda, kad ir netradicini.Gal bandet gydytis pas homeopata.
Aries
Sveikos mergaites
as cia truputi ne i tema, bet noriu paklausti, kokia maksimali galvos apimtis gali buti 5 metu berniukui? Ugis vidutinis, berods 115 cm.
Na jei i tema, tai mano berniukui buvo diagnozuotas hipertenzinis hidrocefalinis SINDROMAS. Manau, kad ir jusu vaikiukams taip pat, nes kaip kazkuri minejo, gydytoja sake,tai nera tikroji hidrocefalija. Gydemes Klaipedoje pas gyd.Maskolenkaite. Gyde kaip ir daugeli - diakarbu +aspartamu kaliui kompensuoti (galiu suklysti del rasybos, aciudie seniai buvo) Po poros kursu pagerejimo, deja, nebuvo, tai keite vaistus, berods i Veroshperona (na, mazdaug taip).
Del galvos apimties klausiu, nes maniskio berniuko galva didziausia is visu jo bendraamziu (cia matuojantis kepures aisku smile.gif, bet as ir taip matau). Tai galvoju, ar cia ligos pasekme, o gal jinai dar ir yra (nors kitu pozymiu nematau), ar tiesiog paveldejimas, nes mano su vyru makaules irgi nemazos biggrin.gif
oksyte
mums dar tik du su puse men. bet ir mes jau turime sveikatos problemu. suneli nusiunte galvytes echo de siek tiek padrebancio smakriuko. o ten rado smegenu kairiojo skilvelio padidejima.desinysis buvo 3.5 o kairysis 5.2. tiesa ir III skilvelis 4.4mm.baisiausiai susinervinau.sako po men vel ateikit. neurologe jokio gydymo neskyre.sako kad tai dar ne hidrocefalija. atseit skilveliu padidejimas dar nebutinai reiskia sia liga. as po dienos nutempiau privaciai tai ten matmenys dar paaugo. jau kairysis buvo 6.1 o des 6.4. as jam rodau pries diena buvusius matavimus, jis sako negali but. tai tik susinervianau.ar cia nuo aparato priklauso ar cia tikrai padidejo.liepos 16 isvykstame gyventi i anglija, tai labai bijau su tokia neaiskia diagnoze vykti. patarkit gal kas susiduret su panasia beda. koki matavimai jau reiskia hidrocefalija, kokie dar buna simptomai. nes musu sunelis labai ramus, gerai valgo. maitinu savo pienu. per pirma men priaugo 1.7 o per antra 1.5 kg.skai ciau kad yra kazkoks besileidziancios saules simptomas atseit vaikas akiu negali pakelti i virsu. ar taip buvo. as pastebejau kad kai musiskis ziuri tai virsuje daug palyginus su kitais baltymo matosi. o pas mus dar ir momenelis baigia uzaugti. jau tik per naga like. pries pat kelione vesiu vel echo. matysim ar ten kazkas dideja. teks ir atskristi rudeniop manau.pasidalinkit su manim maldauju, nes nerimas baisus. jau siandien ir pieno maziau is tu nervu. gal zinot kokie tie matmenys tb kai sveikas vaikas ir kai jau hidrocefalija. is viso ar ji pagydoma.ir is kur ji atsiranda, aciu labai.
sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif cry.gif unsure.gif g.gif
DonaldaB
Noriu ir aš paisalinti patirtimi apie hidrocefaliją. Mano "hidrocefaliukui" jau aštuoneri, baigė pirmąją klasę ir vienintelis iš berniukų su pagyrimo raštu. Beje, yra super judrus vaikas, nenustygsta vietoje ir pan. Liko problema tik dėl galvytės formos, dėl ko vaikai pravardžiuoja kiaušingalviu (ak, kokie gi tie vaikai tiesūs), todėl auginame ilgesnius kirpčiukus ir tiek. Sėkmės visoms.
sakri
Mano 9 mėn. mažyliui irgi įtaria hipertenziją ir siunčia į centro polikliniką pas Mickų. Kai paskaičiau šitą skyrelį, nusprendžiau prašytis į Santariškes ar kitur. Pas jokį Mickų mes neisim schmoll.gif

Ačiū už informaciją, mamos!
Drum
[quote=oksyte,2005 06 23, 22:05]
ar cia nuo aparato priklauso ar cia tikrai padidejo.

MUM VISADA DARĖ TYRIMUS TUO PAČIU APARATU, O KAI PASKUTINĮ KARTĄ DARĖ, TAI BUVO NE TAS APARATAS IR DUOMENYS IŠ KART PADIDĖJO. tAI IR KILO ABEJONĖS , KAD APARATAI RODO SKIRTINGAI, KAD YRA KAŽKOKIA PAKLAIDA. g.gif
MAN TAIP PAT RŪPEJO IŠMATAVIMAI, TAI VIENA FORUMIETĖ RAŠĖ ,KAD VIRŠUTINĖ NORMA YRA 1 CM.
Drum
QUOTE(agniba @ 2005 03 11, 15:41)
Mano sūnui 1mėn.ir 2sav. nustatė lengvo laipsnio vidinę hidrocefaliją.  cry.gif  Kas tai per liga? gal kas žinote kur apie ją paskaityti? Ar ji pagydoma? Kokie liekamieji reiškiniai? Gal kas susidūrėt su ja? Parašykit savo patirį.
*

Taigi, mum jau 8mėn. Ir liga pradėjo trauktis. Labai daug sportavom, darėm masažus. Stiprių vaistų negėrėm. porą mėnesių gėrėme mixtūros su magniu ir valerijonu. kai padarė echo rezultatai buvo geresni thumbup.gif skilveliai susitraukė. Dar spalio 19d. važiuosim į klinikas paskutiniam patikrinimui ir jai viskas gerai bus thumbup.gif . Galutinius rezultatus aprašysiu.
saolinis
Mamytes,padekit susirasti atsidavusi gyditoja.Labai reikia gero gyditojo kuris pasirupintu 1men. mazyle nes dabartinei gydytojai kaskaip nelabai rupi vaiko sveikata.Ta mazyle ne mano bet man ji labai rupi
Mes gyvename Vylniuje,ta mazyle Pasilaiciuose.Manau kad daugelis susidurete su stumdymu nuo vienu duru prie kitu<kartais net ir uzrakintu>,mazyles mama pati dar po cezerio pjuvio gan silpna,o as negaliu ramiai i tai ziuret,todel prasau patarkit,gal kas susiduret su sia liga
Drum
QUOTE(xIngax @ 2005 03 11, 15:41)
Mano sūnui 1mėn.ir 2sav. nustatė lengvo laipsnio vidinę hidrocefaliją.  cry.gif  Kas tai per liga? gal kas žinote kur apie ją paskaityti? Ar ji pagydoma? Kokie liekamieji reiškiniai? Gal kas susidūrėt su ja? Parašykit savo patirį.
*

taigi mūsų istorijos pabaiga. Apsilankėme pas neurologą KMUK. Sakė viskas tvarkoje. Dėl skilvelių asimetrijos nepergyventi liepė, nes pabrėžė tai, jog kiekvienas žmogus yra skirtingas. skilveliai sumažėjo, tačiau asimetrija liko. Raumenų tonusą sutvarkyti baigiame mankštomis ir masažais. Patikėkit daug darbo, meilės ir jėgų įdėjom.
Sėkmės visom mamytėm susidūrusiom su šia problema. Nepalūžkit mielosios 4u.gif Ir nepasikliaukite vieno gydytojo nuomone ax.gif
enola
mano maziukui 3men. pries savaite nustate isorine vandene. paskyre gert diakarba, bet mus jis migdo sakiau gydytojai ,bet ji sake kad nieko kitaip nebus,gal kam taip buvo? dabar menesi liepe gert namie tuos vaistus ir sake labai saugotis kad nesusirgtu nes gali komplikuotis i epilepsija,matot jam uzeina toki priepuoliukai,bet kolkas epilepsijos nerado. mano buvo labai komplikuotas visas nestumas ir gimdimas sako tai to pasekmes!
bafi
Stiprybės mamytės...tik tikėjimas mums padės...ir kantrybė 4u.gif
enola
Rasau jau antra karta ir dabar prasau,atsiliepti mamyciu kuriu vaikai sirgo vidine vandene,nes mum pablogejo ir is isorines vandenes perejo i vidine. verysad.gif labai noreciau kad parasytumet kas jum padejo ?kaip gydetes!? papasakokit ar liko pasekmiu!?mano vaikui dabar 4,5men. jis zvalu vystosi normaliai,niekad nepagalvociau kad jam kazkas gali buti blogai! verysad.gif labai laukiu atsakymu!
ksida
labas visoms,mano mažylis kai buvo 4mėn nustatė, kad padidėję skilveliai galvytėj,o tai reiškia, kad kaupiasi skysčiai, prirašė mikstūros, bet ji greit surūgo ir visos mes jos eišgėrėm. prieš 2 sav buvom pas neurologą, darė galvytės echo ir pasakė, kad skysčių dar daugiau galvytėj, ir diagnozė vidinė ir išorinė hidrocefalija, dabar geriam diakarbą ir asparkamą, kovo 1 vėl pas neurologą. turim giminėj gydytoją, tai jis sakė vykdyti visus gyd nurodymus ir turėtų viskas susitvarkyti, svarbiausia, kaip jis sako vaikiukas turi šypsotis, nes jei nesišypso, tai vaikiukui kažkas negerai. mano mažyliui atrodo viskas tvarkoj, ir ramus ir miega gerai, bet, kad tie skysčiai kaupiasi.
nuo ko tie skysčiai pradeda kauptis tai net nežinau, aš manau, gal kad neišnešiotas maniškis, nes gimė 33sav.
dar esu girdėjusi, kad skysčiams padeda išsivaikščioti masažai, nes suaktyvina kraujotaką. tai dabar pas mus ir masažistė lankosi. tikiuosi, kad viskas bus gerai, ir dings tie nelemti skysčiai iš galvytės
Drum
QUOTE(ksida @ 2006 02 15, 14:42)
1.prirašė mikstūros, bet ji greit surūgo ir visos mes jos eišgėrėm.
2.dar esu girdėjusi, kad skysčiams padeda išsivaikščioti masažai, nes suaktyvina kraujotaką. tai dabar pas mus ir masažistė lankosi. tikiuosi, kad viskas bus gerai, ir dings tie nelemti skysčiai iš galvytės
*

1.Ją reikėjo laikyti šaldytuve blink.gif
2. Ne tik masažai, o bendras kūno fizinis aktyvumas. labai svarbu yra ir mankštos. Taip pat baseinas. O masažai sutvarko raumenų tonusą. 4u.gif
ksida
aišku, kad šaldytuve reikėjo laikyt doh.gif doh.gif
raumenų tonusas, tai pas mus normoj, o dėl baseino, tai nežinau, maniškis labai bijo vandens
enola
Dar norejau paklaust gal yra kas is kauno,nes man reiktu i namus kad ateitu masaziste,nes nera kaip vazinet,tai gal kas gali parekomenduot! aciu
Drum
QUOTE(ksida @ 2006 02 15, 15:28)
aišku, kad šaldytuve reikėjo laikyt  doh.gif  doh.gif
raumenų tonusas, tai pas mus normoj, o dėl baseino, tai nežinau, maniškis labai bijo vandens
*

O su kamuoliu nebandėt sportuot? Kadangi maniškis ir bijojo vandens, tai sportavom visais įmanomais būdais sausumoje. Fizinis aktyvumas išties padeda. O pas jus nėra kineziterapeuto, kuris apmokytų pratimų paprastų ir su kamuoliu? g.gif
ksida
QUOTE(xIngax @ 2006 02 15, 18:10)
O su kamuoliu nebandėt sportuot? Kadangi maniškis ir bijojo vandens, tai sportavom visais įmanomais būdais sausumoje. Fizinis aktyvumas išties padeda. O pas jus nėra kineziterapeuto, kuris apmokytų pratimų paprastų ir su kamuoliu?  g.gif
*

mes iš Kretingos, tai labai abejoju, kad būtų schmoll.gif
dar neurologė sakė, kad labai gerai šokliukas, nes koordinacijai padeda vystytis, o or šioks toks sportas gaunasi
Drum
QUOTE(ksida @ 2006 02 15, 16:23)
mes iš Kretingos, tai labai abejoju, kad būtų  schmoll.gif
dar neurologė sakė, kad labai gerai šokliukas, nes koordinacijai padeda vystytis, o or šioks toks sportas gaunasi
*

Klaipėdoje Dubysos 31 (Kardiologinė pol.) Ten pasiskambink, dirba kineziterapeutė ir su šeimos gydytojo siuntimu priima. apmokę dar litratūros duoda su pratimukais.
P.S. o ir trečioje dar yra. Ten labai gera gyd. dirba MILKONTIENĖ. Per 3-5 kartus apmoko, o po to namie galite sportuoti. mirksiukas.gif
ksida
QUOTE(xIngax @ 2006 02 15, 18:39)
Klaipėdoje Dubysos 31 (Kardiologinė pol.) Ten pasiskambink, dirba kineziterapeutė ir  su šeimos gydytojo siuntimu priima.  apmokę dar litratūros duoda su pratimukais.
P.S. o ir trečioje dar yra. Ten labai gera gyd. dirba MILKONTIENĖ. Per 3-5 kartus apmoko, o po to namie galite sportuoti.  mirksiukas.gif
*

o gal žinai kardiologinės pol tel nr? o ar mokama konsultacija?
Drum
QUOTE(ksida @ 2006 02 15, 17:08)
o gal žinai kardiologinės pol tel nr? o ar mokama konsultacija?
*

Vėliau tel parašysiu, nes reik paieškot. Jei turėsite šeimos gyd. siuntimą reabilitologui, konsultacija bus nemokama. O ji pasiųs reabilitacijai pas kineziterapeutą.
P.S. tel. 8-46-341757, ten registratorė atsilieps. 4u.gif
ksida
o pas neurologą jūs Klaipėdoj vaikščiojot? mes Karoso gatvėj pas Januškevičienę vaikštom.
ačiū už tel nr 4u.gif
Drum
QUOTE(ksida @ 2006 02 15, 17:41)
o pas neurologą jūs Klaipėdoj vaikščiojot? mes Karoso gatvėj pas Januškevičienę vaikštom.
ačiū už tel nr  4u.gif
*

Na mes neurologų praėjome nnnnnn..... Tai Klaipėdoje viena iš geriausių Maskolenkaitė ( ji nuotaikos žmogus, bet savo srities specė) pas ją dabar ir lankomės.JI dirba Karoso gatvėje. O kaune mus sekė metus laiko gydytoja J. Grigonienė super gydytoja.
ksida
QUOTE(xIngax @ 2006 02 15, 19:45)
Na mes neurologų praėjome nnnnnn..... Tai Klaipėdoje viena iš geriausių Maskolenkaitė ( ji nuotaikos žmogus, bet savo srities specė) pas ją dabar ir lankomės.JI dirba Karoso gatvėje. O kaune mus sekė metus laiko gydytoja J. Grigonienė super gydytoja.
*

labas, o pas Januškevičienę ar nebuvot? galvoju, gal ji nelabai išmano, nes mūsų klausė ar galėtume į Kauną važiuot į neontologijos kliniką. ir dar ji sakė, kad jau Kaunas tai ten vieni profai dirba, tai ir galvoju, kad ji gal nelabai supranta.
ir dar noriu paklaust, o kodėl jus į Kauną siuntė? ar Klaip nepagydė?
Kristinukas
QUOTE(ksida @ 2006 02 19, 12:47)
labas, o pas Januškevičienę ar nebuvot? galvoju, gal ji nelabai išmano, nes mūsų klausė ar galėtume į Kauną važiuot į neontologijos kliniką. ir dar ji sakė, kad jau Kaunas tai ten vieni profai dirba, tai ir galvoju, kad ji gal nelabai supranta.
*

Labutis, mes ejom pas Januskeviciene. Po vieno vienintelio karto pabegom pas Maskolenkaite. Ir specialiste pasirode nekokia, ir labai grubi. Buvo prirasius maziui hidrocefalija, o paskui gydytojai nustate, kad jos nera gun_bandana.gif mad.gif Bet vaistu kursas jau buvo sugertas.
Drum
QUOTE(ksida @ 2006 02 19, 11:47)
*

Nu kiek girdėjau nelabai kokia specė ji. Va Maskolenkaitė tai patiko,išmano ką daro ir sako.O Kauno gydytojus išširinkom patys.gavom siuntimą paprastą pas neurologą ir nulėkėm į KMUK pas J. Grigonienę. jei turit rimtesnių problemų geriau ten ir pasirodykit. O Klaipėdos gydytojais nusivylėm. Tarp kitko, ta kuri mus nugydė dabar atvažiuoja konsultuot į Kretingą. Ten , kur atsidarė naujas medicinos centras. Nepamenu, kaip jis vadinasi. O daktarės pavardė Žegunienė.
ksida
QUOTE(Kristinukas @ 2006 02 20, 16:30)
Labutis, mes ejom pas Januskeviciene. Po vieno vienintelio karto pabegom pas Maskolenkaite. Ir specialiste pasirode nekokia, ir labai grubi. Buvo prirasius maziui hidrocefalija, o paskui gydytojai nustate, kad jos nera gun_bandana.gif  mad.gif Bet vaistu kursas jau buvo sugertas.
*

labas, tai visdėlto neklydau galvodama, kad ji nelabai ką išmano. bet tai ką dabar daryt, kovo 1 d važiuojam pas Januškevičienę ir Šuliauskaitę g.gif . dėl Januškevičienės grubumo, tai nežinau, labai meili vaikui buvo, tik va jos išmanymas savo darbo lygus nuliui
Kristinukas
QUOTE(ksida @ 2006 02 21, 14:22)
labas, tai visdėlto neklydau galvodama, kad ji nelabai ką išmano. bet tai ką dabar daryt, kovo 1 d važiuojam pas Januškevičienę ir Šuliauskaitę  g.gif . dėl Januškevičienės grubumo, tai nežinau, labai meili vaikui buvo, tik va jos išmanymas savo darbo lygus nuliui
*

As tai paskambinau i registratura Karoso gatvej ir paprasiau talono pas Maskolenkaite, o pas Januskeviciene atsisakiau. Priezasciu registratorei neaiskinau. Pas Maskolenkaite gal dar ir gausi talono kovo 1 4u.gif
ksida
QUOTE(Kristinukas @ 2006 02 21, 16:39)
As tai paskambinau i registratura Karoso gatvej ir paprasiau talono pas Maskolenkaite, o pas Januskeviciene atsisakiau. Priezasciu registratorei neaiskinau. Pas Maskolenkaite gal dar ir gausi talono kovo 1  4u.gif
*

skambinau į Karoso gatvę, gaila, bet talonų kovo1d jau nebėra verysad.gif
ką darysi, reiks eit pas Januškevičienę, žiūrėsiu ką dabar ji mums pasakys. vaistukus būsim mėn gėrę, tikiuosi, kad vaikiukui tų nelemtų skysčių bus sumažėję
Kristinukas
Ksida,

o kiek neurologu apziurejo mazyli? Siaip, jei vaikiukui itariama hidrocefalija, siuloma konsultuotis bent jau su 2 specialistais. Pvz, musu istorija tokia. Vaikutis nuo 3 men. tapo neramus, nuvaziavom pas neurologa (tuo metu pakliuvom pas Januskeviciene). Padare echo, pasake, kad hidrocefalija, prirase vaistu gerti 1.5 men. Pagerem 3 sav, o po to nuejom pas Maskolenkaite. Ji padare echo, ir nustate, kad vandenes jam nera!!! O kairysis skilvelis praplestas nuo gimimo!!! Ir velesni tyrimai tai patvirtino.

As siulyciau pasikonsultuoti su keletu gydytoju. Beje, o jums butina eiti kovo 1d? Juk galima ir keletu dienu veliau ax.gif
Drum
QUOTE(Kristinukas @ 2006 02 22, 12:50)
Ksida,

o kiek neurologu apziurejo mazyli? Siaip, jei vaikiukui itariama hidrocefalija, siuloma konsultuotis bent jau su 2 specialistais. Pvz, musu istorija tokia. Vaikutis nuo 3 men. tapo neramus, nuvaziavom pas neurologa (tuo metu pakliuvom pas Januskeviciene). Padare echo, pasake, kad hidrocefalija, prirase vaistu gerti 1.5 men. Pagerem 3 sav, o po to nuejom pas Maskolenkaite. Ji padare echo, ir nustate, kad vandenes jam nera!!! O kairysis skilvelis praplestas nuo gimimo!!! Ir velesni tyrimai tai patvirtino.

As siulyciau pasikonsultuoti su keletu gydytoju. Beje, o jums butina eiti kovo 1d? Juk galima ir keletu dienu veliau ax.gif
*

Aš taip pat pritariu tavo nuomonei. Ksida, O pas gydytoją jei nueisite ir vėliau savaite ar dviem, neturėtų nieko baisaus nutikti. Nebent vaikas taptų baisiai neramus, verksmingas, tada taip lėk kuo greičiau. Manau, kad geriau būtų jog patikimesnis specas pažiūrėtų. gal jum tų vaistų išvis nereiktų gert. kaip mūsu atveju. mirksiukas.gif gal užtektų ir paprastesnių mikstūrų, kurois netaip kenktų mažyliui.
ksida
sveikos, kai mažylis buvo 4 mėn(koreguotas 2mėn)važiavom į KMUK konsultuotis dėl neišnešiotumo. padarė galvytės echo ir pasakė, kad šiek tiek padidėjęs skilvelis, ir prirašė mikstūros(kurią mes surauginom) daugiau tai ir nebenuvažiavom į klinikas.
šeimos gyd nusiuntė pas neurologą į Klaip, nes ji kaip sakė, tai jei vaiko galvos forma nepatiko, o ir kraujagyslių tinklas matosi, taip būna kai padidėjęs spaudimas į galvytę nuo skysčių. nuvažiavom pas Januškevičienę, padarė echo galvytės ir pareiškė,kad skilveliai labai dideli, priskyrė gert diakarbą ir asparkamą.
šiaip vaikas, tai labai geras, ir ramus, ir valgo gerai, ir miega. žodžiu neprikibsi, bet, kad tie nelemti skysčiai.
kovo 1 todėl, kad dar pas pulmonologą esam užsiregistravę, tai norim abu gyd aplankyt vienu metu.
prisiminiau, Januškevičienė sakė per daug nepergyvent, blogiausiu atveju įves drenažą į galvytę ir skysčius nutrauks. tai po tų stebuklingų jos žodžių galvojau, kad išprotėsiu., bemiegės naktys prasidėjo. o vaikiukas toks pat koks buvęs, mano galva, kad jam nuo tų vaistų nei geriau, nei blogiau
Kristinukas
Kiek tas "labai dideli"? Mano mazyliui kairysis buvo 7, kai jam buvo 3 men, dabar susitrauke iki 6 (jam 9 men), desinysis - buvo 2.9, dabar 2.1. Trecias nepraplestas. Priminsiu, kad norma yra 4.

Tai stai, kairysis praplestas nuo gimimo, jis po truputi trauksis, pasekmiu veliau buti neturetu (dabar pasekme - zemesni raumenu tonusai, todel mankstinames ir darom masazus), bet siaip vaikutis viska pradejo daryti laiku, isskyrus tai, kad galvyte pradejo laikyti 3 men. Tai cia, anot Januskevicienes, pirmas hidrocefalijos pozymis. o mano seimos gydytoja veliau pasake, kad vaikelio silpnesne peciu juosta.

Del vadinamo suntavimo - as tikiu ir linkiu, kad jums to neprireiktu. Vaistukai turetu padeti. Bet dar pasikartosiu - praplesti skilveliai NEBUTINAI reiskia hidrocefalija. Pati gali stebeti ir galvytes apimties augima, ar nera per didelis (vidutiniskai po 1 cm per men). Be to, paprastai sergantys hidrocefalija vaikiukai nebuna ramus, ypac nakti 4u.gif O kitam kartui pasiimk talona pas Maskolenkaite, ir viskas. Arba dar girdejau, kad Pabrinkiene nebloga gydytoja, bet mes pas ja nejom, tai negaliu nieko pakomentuot. Gali ir to "kito" karto nelaukti - nuvyk anksciau, paciai bus ramiau paskui. rolleyes.gif
Drum
QUOTE(ksida @ 2006 02 22, 17:07)
sveikos, kai mažylis buvo 4 mėn(koreguotas 2mėn)važiavom į KMUK konsultuotis dėl neišnešiotumo. padarė galvytės echo ir pasakė, kad šiek tiek padidėjęs skilvelis, ir prirašė mikstūros(kurią mes surauginom) daugiau tai ir nebenuvažiavom į klinikas.

prisiminiau, Januškevičienė sakė per daug nepergyvent, blogiausiu atveju įves drenažą į galvytę ir skysčius nutrauks. tai po tų stebuklingų  jos žodžių galvojau, kad išprotėsiu., bemiegės naktys prasidėjo. o vaikiukas toks pat koks buvęs, mano galva, kad jam nuo tų vaistų nei geriau, nei blogiau
*

O Viešpatie, Jum tikrai reiktų nuvažiuot dar sykį į KMUK. Istorija panaši ir mum buvo, todėl nepasitikėk tokiom daktarėm,dar vaiką suluošins. TIKRAI NUOŠIRDŽIAI SIŪLAU< EIKIT PAS MASKOLENKAITĘ> Ji gydo pagal KMUK principus,nenusivilsite. Paskaitinėk šią temą. Aš pati ją ir atidariau, tai esu aprašius visą istoriją. mirksiukas.gif
Ir dar šuntuoja tik tada kai yra okliuzija. Kai skysčiai nenuteka smegenų kanalu, bet tada labai stipriai padidėja galvos apimtys.
Papildyta:
Mes dažnai atvažiuojam į Kretingą. galėtume kokį kartą susitikt ir pasišnekėti blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.