Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mažas melagiukas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Konsuela
[COLOR=green][I]Situacija tokia: susigincijam su dukryte (neleidau pilstyti sulciu svetaineje ant stalo). Dukra rauda, pareiskia, jog reikia skambinti teveliui. Sakau, tevelis pasakys ta pati ir surenku tevelio numeri. Atsiliepia tevelis, klausia kas atsitiko, o mazoji aiskina: mama valgyti neduoda, mama gerti neduoda. blink.gif
Dukrai 2,5 metu.

Is tiesu, butu juokinga biggrin.gif, jei nebutu graudu sad.gif . Panasus atvejai pasitaike keleta kartu. Ar galima tokio amziaus vaika laikyti melagiu? Gal kas susiduret su tokia situacija? Kaip su ja kovoti? Idomu, ar toks vaikas jau supranta, ka ji daro negerai, kaip jai paaiskinti tas savokas: teisybe ir neteisybe? Gal ir kitos mamytes turi mazu melagiuku? Ka daryti, kad is ju neisaugtu dideli melagiai?

Cia tai bent klausimu pazeriau, ar ne. biggrin.gif
Libra
OO, cia jau vaikas bando santazuoti. Tipo, jeigu neleisi man daryti ka nori - tai apskusiu teveliui. reikia gal visiem susirinkti r paklausti mazos kada mamyte valgyt nedave. Sioje situacijoje reikia kad tevelis palaikytu mama. Tai labai nepergyvenk, maniskiai irgi meluoja. Skambinu namo o vaikas skundziasi: man mociute valgyt neduoda ir per galva musa ph34r.gif

laugh.gif laugh.gif laugh.gif
$
nu bet ir gudri panele...taip,cia ryskus santazas...
bet manau,kad visi vaikai turi praeiti si "gyvenimo etapa"
siek tiek info radau cia:
http://mama.takas.lt/vaikyste/melagis-melavo.php
vilmuke
pas man tai buna situacija kai ateina mano bachuriuko pusesere, ir jei ka nors pridirba mums nematant, tai viskas- kaltu nera, viens nuo kito tik stumia atsakomybe, tas rodo ant tos, anas ant anos, bet is ju akuciu visada aisku buna, o ir dar apgaules budu labai is tu vaikuciu eina ispesti tiesa, jie toki naivuoliai, tik pasakyk, kad saldaine duosi, kuris pasakys ir ziurek tikrasis kaltuolis jau ir yra biggrin.gif
vilmuke
ale as cia gal ne i tema , nu bet apie melavima blush-anim-cl.gif
Libra
As tokio metodo kaip saldainis uz isdavima netakyciau. Potencialus skundikas isaugs. Ts tokiu atveju abu bernus baudziu.
meya
OI, cia kaip tik mums temele.... Maniske 2.3 m. tokiu istoriju prisigalvoja blink.gif Vis tikiuosi, kad cia daugiau jos vaizduote pasireiskia, kad kol kas dar nemeluoja, noredama issisukt ar panasiai... Nes neisivaizduoju, kaip kovot su tuo melavimu reiketu...
As buvau virtuvej, maze su teciu kambary. Girdziu, tetis:" Neimk, mama neleidzia", maze: "Leidzia, leidzia....", tetis :" Neleidzia, nueik ir paklausk, pamatysi, kad neleidzia". Maze ateina pas mane: "Mama, tu man leidi imt...", as sakau: "Neleidziu, ten mano, tu sulauzysi... ir t.t.", ji pastovi, paklauso, atrodo supranta wink.gif Nueina pas teti ir sako: "Mama leido, sake, galima imti..." blink.gif Ir taip pastoviai, jei kas nors ko nors neleidzia, draudzia, sako:"Mama leidzia...". Senelius ne karta ir apgavo taip unsure.gif
Viena karta teti gerai isgasdino smile.gif Gryzta jis namo, maze nubega pasitikt. Klausia jis: "Ka mama veikia?", maze sako: "Guli mama lovoj", na, as tikrai guliu, telika ziuriu. Tetis: "Tai gal mama serga, kad guli?", maze: "Aha, mama serga. Ejo, trenkesi i siena, susitrenke galva, bego kraujas. Skaudejo mamai labai." Tevo akys blink.gif Atlekia jis i kambari, o as zvengiu is visos "istorijos". Mazei tada mazdaug 1,8 m. buvo....
Jeigu nenori rengtis- prasideda issgalvojimai: megstinis smirda, nesvarus, suknele suplysus ir pan. Jeigu valgyt nenori- maistas sugedes, pienas suruges ir t.t.
Taiva ir nezinau, ar cia jau melas, ar vaikiskos fantazijos. Kazkur skaiciau, kad mazi vaikai dar neskiria savo fantaziju nuo realybes, todel ir meluoja, patys to nesuvokdami. Bet kai 2 m. pipiras sako: "Cia ne as suplesiau, cia mama..." blink.gif tongue.gif Tai jau cia panasu i mela ph34r.gif
Konsuela
QUOTE (*kristina* @ 2004 01 20, 12:02)
nu bet ir gudri panele...taip,cia ryskus santazas...
bet manau,kad visi vaikai turi praeiti si "gyvenimo etapa"
siek tiek info radau cia:
http://mama.takas.lt/vaikyste/melagis-melavo.php

Aciu labai biggrin.gif
Konsuela
QUOTE (meya @ 2004 01 20, 14:13)
OI, cia kaip tik mums temele.... Maniske 2.3 m. tokiu istoriju prisigalvoja blink.gif Vis tikiuosi, kad cia daugiau jos vaizduote pasireiskia, kad kol kas dar nemeluoja, noredama issisukt ar panasiai... Nes neisivaizduoju, kaip kovot su tuo melavimu reiketu...
As buvau virtuvej, maze su teciu kambary. Girdziu, tetis:" Neimk, mama neleidzia", maze: "Leidzia, leidzia....", tetis :" Neleidzia, nueik ir paklausk, pamatysi, kad neleidzia". Maze ateina pas mane: "Mama, tu man leidi imt...", as sakau: "Neleidziu, ten mano, tu sulauzysi... ir t.t.", ji pastovi, paklauso, atrodo supranta wink.gif Nueina pas teti ir sako: "Mama leido, sake, galima imti..." blink.gif Ir taip pastoviai, jei kas nors ko nors neleidzia, draudzia, sako:"Mama leidzia...". Senelius ne karta ir apgavo taip unsure.gif
Viena karta teti gerai isgasdino smile.gif Gryzta jis namo, maze nubega pasitikt. Klausia jis: "Ka mama veikia?", maze sako: "Guli mama lovoj", na, as tikrai guliu, telika ziuriu. Tetis: "Tai gal mama serga, kad guli?", maze: "Aha, mama serga. Ejo, trenkesi i siena, susitrenke galva, bego kraujas. Skaudejo mamai labai." Tevo akys blink.gif Atlekia jis i kambari, o as zvengiu is visos "istorijos". Mazei tada mazdaug 1,8 m. buvo....
Jeigu nenori rengtis- prasideda issgalvojimai: megstinis smirda, nesvarus, suknele suplysus ir pan. Jeigu valgyt nenori- maistas sugedes, pienas suruges ir t.t.
Taiva ir nezinau, ar cia jau melas, ar vaikiskos fantazijos. Kazkur skaiciau, kad mazi vaikai dar neskiria savo fantaziju nuo realybes, todel ir meluoja, patys to nesuvokdami. Bet kai 2 m. pipiras sako: "Cia ne as suplesiau, cia mama..." blink.gif tongue.gif Tai jau cia panasu i mela ph34r.gif

O as galvojau cia maniske su fantazija biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

thumbup.gif
Iva
As isivaizduoju taip: melas tai samoningas veiksmas, gerai suprantant ir zinant pasekmes ir pati veiksma, gerai suprasti visa reikala gali tik vyresnis vaikas, na sakykim nuo kokiu 6-7m, gal veliau. Visa kita yra fantazijos smile.gif
cini-mini
As tai manyciau , kad cia tavo mazyles vaizduote pasireiskia.Kazkur skaiciau, kad tokio amziaus vaikai labai jau fantazuoja.Ir jokiu budu negalima sakyti, kad tu meluoji, nes antraip jie nustos fantazave.
Maša
Mano trimetis sūnus irgi mėgėjas įvairių istorijų pripasakoti smile.gif . Yra buitinių pasakojimų, tipo "leido-neleido" (pan. kaip ir Meyos dukrytės), yra iš pasakų - "Kartą mane prarijo vilkas, tada atėjo medžiotojai, pykšt, vilką nušovė, pilvą prapjovė ir mane ištraukė" ir pan. biggrin.gif Pakolkas aš viską nurašau vaikiškoms fantazijoms. Man atrodo, sąmoningai meluoti vaikai išmoksta vėliau. Ir knygoj kažkokioj skaičiau, kad tokio amžiaus vaikai dar painioja savo fantazijas su realybe smile.gif Jeigu surasiu, vėliau galėsiu parašyti ištrauką smile.gif
Vaivorykštė
Mano mazajai jau2 m. Ji labai daznai meluoja. Pvz. susipyksta su broliu, o sako, kad jis ja muse.Buna ir izulesniu atveju, kai supyksta ant manes, o kako, kad tetis muse. Niekas jos memusa, bet, kadangi lanko darzeli, tai gal tenai ismoko skusti. O va, vakar buvo toks atvejis. Issivalius dantukus , einankt miegoti, ji paeme saldaini. Tetis liepe padeti atgal, tai ji sako, kad neturi. Tetis liepe parodyti rankute, tada ji pereme saldaini i kita ir rodo, kad neturi. Kai tetis liepe parodyti kita, tai nusisukis padejo saldaini ant zemes ir atsisukus parodo abi rankutes. Ka jus darytumet siuo atveju? g.gif
Laumiux
QUOTE(Vaivorykštė @ 2008 04 13, 16:21)
Mano mazajai jau2 m. Ji labai daznai meluoja. Pvz. susipyksta su broliu, o sako, kad jis ja muse.Buna ir izulesniu atveju, kai supyksta ant manes, o kako, kad tetis muse. Niekas jos memusa, bet, kadangi lanko darzeli, tai gal tenai ismoko skusti. O va, vakar buvo toks atvejis. Issivalius dantukus , einankt miegoti, ji paeme saldaini. Tetis liepe padeti atgal, tai ji sako, kad neturi. Tetis liepe parodyti rankute, tada ji pereme saldaini i kita ir rodo, kad neturi. Kai tetis liepe parodyti kita, tai nusisukis padejo saldaini ant zemes ir atsisukus parodo abi rankutes. Ka jus darytumet siuo atveju? g.gif
*

Paimčiau tą saldainį nuoi žemės ir pasakyčiau: "O dabar tikrai neturi" smile.gif
*ssuzzi*
QUOTE(Vaivorykštė @ 2008 04 13, 15:21)
*

4u.gif Na siuo atveju reiktu mokinti ir sakyti kad negrazu meluoti ir kurie meluoja liezuviukas gali nukristi,mums padedavo thumbup.gif
Laumiux
QUOTE(mama Laurita @ 2008 04 14, 23:12)
4u.gif Na siuo atveju reiktu mokinti ir sakyti kad negrazu meluoti ir kurie meluoja liezuviukas gali nukristi,mums padedavo thumbup.gif
*

Bet 2 metų pipirui nelabai padės dar toks aiškinimas. O jums padėdavo todėl, kad apie krintantį liežuviuką pasakojo, kai buvote bent jau 3 metų. Kitaip neatsimintum wink.gif
*ssuzzi*
QUOTE(Laumiux @ 2008 04 14, 22:18)
Bet 2 metų pipirui nelabai padės dar toks aiškinimas. O jums padėdavo todėl, kad apie krintantį liežuviuką pasakojo, kai buvote bent jau 3 metų. Kitaip neatsimintum wink.gif
*

4u.gif kodel nepades,pades visuomet tai kartodavom vyresneliui irgi megdavo pameluoti,jeigu vaikui to nesakysi tai ir meluos sau toliau,reikia pastovei sakyti mirksiukas.gif
*Drugelis*
QUOTE(Laumiux @ 2008 04 15, 01:05)
Paimčiau tą saldainį nuoi žemės ir pasakyčiau: "O dabar tikrai neturi" smile.gif
*

...ir dar - galbūt reikėtų padėti saldainius dukrytei nepasiekiamoje vietoje ax.gif
mamiux
manoji gerai kad dar nekalba ,tik kelis zodzius, biggrin.gif nes tai nezinia ka pasakytu biggrin.gif
Vaivorykštė
Aciu, merginos!
mamLaurita, idomus tavo pasiulymas, Reikes pabandyti g.gif

Laumiuks,jei paimtumem ir neduotume, siuo taveju mes pradetume garsiai rekti. Kad isvengti tokiu riksmu, mes susitariam geruoju. Bet tik , kad nuo to melagystes nesiliauja doh.gif

O jusu vaikai nemeluoja?
Ribytė
QUOTE(Vaivorykštė @ 2008 04 15, 17:01)
jei paimtumem ir neduotume, siuo taveju mes pradetume garsiai rekti. Kad isvengti tokiu riksmu, mes susitariam geruoju. Bet tik , kad nuo to melagystes nesiliauja doh.gif

O jusu vaikai nemeluoja?
*

nesupratau, kas tie "mes", kurie rėktume jei neduotume smile.gif
nėra saldainių namie, ir viskas.
kažkaip nelabai tikiu "meluojančiu" dvimečiu. Anoks čia melas - saldainį paslėp, čia ne melas, o išlikimo įgūdžiai biggrin.gif Atsiprašau už nepatiklumą ax.gif
Vaivorykštė
Tie mes , tai mergyte mirksiukas.gif
Esme ne ta, kad saldaini paeme, o kad apgaudineja.Man irgi atrodo, kad tokio amziaus neturetu meluoti mirksiukas.gif Ale va doh.gif Cia buvo tik pavyzdys, o tu netiesu buna daugiau blush2.gif
*ssuzzi*
QUOTE(Vaivorykštė @ 2008 04 16, 18:29)
Tie mes , tai mergyte mirksiukas.gif
Esme ne ta, kad saldaini paeme, o kad apgaudineja.Man irgi atrodo, kad tokio amziaus neturetu meluoti mirksiukas.gif Ale va doh.gif Cia buvo tik pavyzdys, o tu netiesu buna daugiau blush2.gif
*

4u.gif man rodos tie musu vaikuciai meluodami laukia musu demesio,kad atkreiptumem demesi i juos mirksiukas.gif
Vaivorykštė
Tikriausiai mirksiukas.gif Bet juk ir sulaukia nenaudeliai -auklet tai reikai:oh
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.