labas mamytes ar yra is sio lopselio?
sis darzelis yra beveik mano kieme, bet vaika vedu i Paparteli, nes nejaukus Alksniukas man. Ziurekit kokia netvarkinga jo aplinka, ar sunku ja pagrazinti? Gal viduj viskas super ir aukletojos ir maistas, bet isore atbaide. Be to dar vadovavausi intuicija - nemalonus jis man. Girdejau kad ji lanko rusakalbiu daugiau, nezinau ar tiesa.
QUOTE(japoska @ 2008 11 05, 18:06) sis darzelis yra beveik mano kieme, bet vaika vedu i Paparteli, nes nejaukus Alksniukas man. Ziurekit kokia netvarkinga jo aplinka, ar sunku ja pagrazinti? Gal viduj viskas super ir aukletojos ir maistas, bet isore atbaide. Be to dar vadovavausi intuicija - nemalonus jis man. Girdejau kad ji lanko rusakalbiu daugiau, nezinau ar tiesa. Na,bus matyt kaip mums seksis tame darzelyje QUOTE(tavolaime @ 2008 11 11, 18:19) Cia ne i ta tema ikeliau netycia Papildyta: Na,mes lankom jau šį darželį nuo pirmadienio.Tai ką aš galiu pasakyti?Tiesiog nenoriu daryti išvadų po tokio trumpo laiko.Mano dukrytė noriai eina į darželį-tačiau kai jau reikia pasilikti-tada pradeda labai gailiai verkti Na,nepatiko,kai šiandien atėjau-tai sako:nu nežinau,labai sunku Ievai,kažin kaip ji pripras...Tai man iškart iškilo klausimas:ar gali taip kalbėti pedagogas?Nu,gal aš čia taip jautriai reaguoju,bet... QUOTE(tavolaime @ 2008 11 13, 12:43) Cia ne i ta tema ikeliau netycia Papildyta: Na,mes lankom jau šį darželį nuo pirmadienio.Tai ką aš galiu pasakyti?Tiesiog nenoriu daryti išvadų po tokio trumpo laiko.Mano dukrytė noriai eina į darželį-tačiau kai jau reikia pasilikti-tada pradeda labai gailiai verkti Na,nepatiko,kai šiandien atėjau-tai sako:nu nežinau,labai sunku Ievai,kažin kaip ji pripras...Tai man iškart iškilo klausimas:ar gali taip kalbėti pedagogas?Nu,gal aš čia taip jautriai reaguoju,bet... Tikrai negražiai elgiasi auklėtoja Stiprybės ir kantrybės Jums P.S. Mano mažasis gimęs tą pačią dieną su tavo dukryte
Mes ,,Gintarėlį"
Nava, mes jau pradejom lankyti si darzeli antra savaite.Palieku max tik 2val.Pas viena aukletoja-1val.,pas kita-2val.Dukryte mano verkia ir verkia(be garso,be isterijos),nezaidzia su kitais vaikais.Iki siol buvo tokia komunikabili,nebijojo zmoniu.Vienu zodziu,as nebeatpazistu savo dukros,net nesitiki,kad gali taip sunkiai vykti tas adaptacijos laikotarpis
buk kantri, mano sunui adaptacija truko beveik menesi - tai praeina, patikek, dabar eina i darziuka su dziaugsmu
QUOTE(kretaa @ 2008 11 19, 13:55) buk kantri, mano sunui adaptacija truko beveik menesi - tai praeina, patikek, dabar eina i darziuka su dziaugsmu Aciu uz palaikyma.As irgi tikiu,kad pripras Na,nuo vakar jau jau truputi geriau-sake nebepersekioja aukletojos,o jau zaidzia,nors viena pati-su vaikais Nuo rytojaus paliksiu valgyti ir pietu-pan.iki 11:30 O jus irgi ta pati darzeli lankote?
Labas visoms,kurios cia apsilankote
Mamytes, bukite aktyvesnes ir papasakokite,kaip jums sekasi Mes jau 4-ta savaite pradejom,taciau dar pokaitukui nepalieku,nes...dar nepriprato
Jau tvirtai apsisprendziau,jog nuo kitos savaites paliksiu pokaituko,nes jau 4-ta savaite lankom
Papasakokit,mamytes,kaip jums sekasi su savo mazuliais?Gal ka galite papasakoti apie ALKSNIUKO aukletojas?Kaip jums jos?Kadangi-tai mano pirmas vaikelis-tai nelabai ka galiu pasakyti,o tuo labiau palyginti... Praeita savaite jau buvau didziulej nevilty-maniau,kad teks keisti darzeli,ieskojau visur ir viskame kaltu...net nezinojau kaip elgtis Bet dabar ir bel tikiu,kad viskas bus gerai.Nenoriu metytis i kaire ir i desine.Nes nuo to kencia tik vaikas...Juk jam ir taip yra nelengva ta adaptacija Tai laukiu jusu pasisakymu
nu labai idomiai, kad tiek ilgai nepaliekat miegoti. siulau jau palikti, nes tas nemalonus laikas dar labiau issites, o adaptacija - naturalus reiksinys. mano vaikui prireike menesio. jau rasiau, kad alksniukas man nepatiko, nors gyvenu salia, vedu vaika i paparteli prie prudu
QUOTE(kretaa @ 2008 12 04, 16:09) nu labai idomiai, kad tiek ilgai nepaliekat miegoti. siulau jau palikti, nes tas nemalonus laikas dar labiau issites, o adaptacija - naturalus reiksinys. mano vaikui prireike menesio. jau rasiau, kad alksniukas man nepatiko, nors gyvenu salia, vedu vaika i paparteli prie prudu Jei nesusirgs iki kitos savaites antradienio-tai tikrai jau pradesiu palikineti miegui(tfu tfu tfu).Nes siandien aukletoja sako,kad kaip tik ateina 11h-taip mano Ieva pradeda zirzti,klausineti,kada mama ateis...
Jau palikineju savo mazyle pokaiciui iki pavakariu
galiu drasei teigti kad darzelis ALKSNIUKAS yra pats geriausias visos aukletojos geros ir atsidavusios visiems rekomenduociau tik alksniuka!!!!!
[quote=ramirėja,2009 05 13, 12:44]
[/quote] Nu nėra jau apleista taip [/quote] Na,as pritariu,kad aplinka nera apleista.Pati vedu savo vaika-tai matau,kad aplinka kiekviena diena tvarko-visur viskas tvarkingai...
[quote=ramirėja,2009 05 13, 11:44]
[/quote] Nu nėra jau apleista taip [/quote] tvoroje daug skylių yra, pro kurias vaikai lenda lauk iš darželio teritorijos.pati esu ne kartą mačiusi ir sakiusi auklėtojom apie tai, tačiau jų atsakymas buvo toks:"o ką daryti, jei yra skylė - jie ir lenda pro ją"
[quote=astalavista,2009 05 14, 14:47]
Nu nėra jau apleista taip [/quote] tvoroje daug skylių yra, pro kurias vaikai lenda lauk iš darželio teritorijos.pati esu ne kartą mačiusi ir sakiusi auklėtojom apie tai, tačiau jų atsakymas buvo toks:"o ką daryti, jei yra skylė - jie ir lenda pro ją" [/quote] Nu skyles tai nemaciau,atsiprasau
Puikus darzelis
Direktore-sutinku,kad maloni...Taciau apie viena aukletoja is lopselio-tai patyliu
QUOTE(tavolaime @ 2009 08 31, 21:28) Direktore-sutinku,kad maloni...Taciau apie viena aukletoja is lopselio-tai patyliu Kuri čia grupė?Gal 2? Regina nelabai maloni auklėtoja
sakykit ka norit, bet tai, jog sis darzelis ne kiek nepasitempes, inventorius lauke sulauzytas , suoliukai nedazyti - tik rodo kad direktore cia atidirbti ateina, o sirdies neideda,va papartelyje tai tikrai kita aplinka - direktore sugebejo pritraukti verslininku - sienas apsilde, grupes jaukios, lauke grazu spalvinga, nekyso armaturu gabalai, kaip cia alksniuke
QUOTE(ramirėja @ 2009 09 01, 12:54) Lopselis cia-aukletoja Liudmila QUOTE(kretaa @ 2009 09 01, 16:31) sakykit ka norit, bet tai, jog sis darzelis ne kiek nepasitempes, inventorius lauke sulauzytas , suoliukai nedazyti - tik rodo kad direktore cia atidirbti ateina, o sirdies neideda,va papartelyje tai tikrai kita aplinka - direktore sugebejo pritraukti verslininku - sienas apsilde, grupes jaukios, lauke grazu spalvinga, nekyso armaturu gabalai, kaip cia alksniuke Tikiu ir nesiginciju,kad kituose darzeliuose vaikams salygos geresnes dziaugiuosi,kad siais metais tikriausiai,kad nebecesiu vaika i darzeli,nes tikriausiai po keletos menesiu jau nebe Lietuvos oru kvepuosim Sekmes visoms mamytems ir ju vaikuciams,renkantis darzelius
Norėčiau pareikšti padėką ir pasidžiaugti lopšeliu-darželiu 'Alksniukas"
Patiko,kad vaikų ugdymui skiriamas be galo didelis dėmesys,vaikai lavinami ne tik grupėse,bet ir nuolat organizuojamose eksursijose į mišką,prie jūros ir t.t daromi darbeliai su neįprastomis priemonėmis:pvz jei buvo miške,tai tą savaitę užsiėmimai vyksta su prisirinktomis lauke priemonėmis :kankorėžiais,lapais,giliais,kaštonais. Didelis pliusas dar,jog niekas už nieką nerinko jokių papildomų rinkliavų bei neteikdavo rugsėjo mėn ilgiausių sąrašų būsimoms prekėms supirkti. Viskuo aprūpindavo darželis Taip kad,drąsiai kas galvojot apie ši darželį ar jį rinktis ar ne,tai vienareikšmiškai sakau TAIP
Pasisakysiu ir aš dėl "Aksniuko"
Lankėm ir mes šį darželį iki mokyklos Labai šauni bei maloni direktorė.Niekada neatsisakanti pagelbėti,įdėmiai išklausanti visų nuomonių,operatyviai surandantį abiem pusėm naudingą sprendimo būdą.
Manau taip rasyti gali tik nieko nesuprantanti mamyte ir taip drasiai sneketi uz akiu apie derektore ar apie sios istaigos darbuotojus. Jusu ziniai noriu pasakyti kad darzeliai kiekvienas be isimties laukia savo eiles ir juos paeiliui tvarko papratelis sulauke savo eiles gavo finansavima remontui todel ir grazus , alksniukas taip pat laukia savo eiles ir bus renovuotas ir grazus . Ir ne del to kad cia kaip buvo pasakyta kad derektore ateina tik atidirbti savo darba. Alksniuke direktore visa sirdi yra atidavus savo darbui ir stengiasi is paskutiniuju kad vaikai lankantis sia istaiga butu saugus ir laimyngi. O del aplinkos galiu pasakyti tik tiek kad ji nors ir skurdi bet tvarkynga ir priziureta .
QUOTE(kretaa @ 2009 09 01, 15:31) sakykit ka norit, bet tai, jog sis darzelis ne kiek nepasitempes, inventorius lauke sulauzytas , suoliukai nedazyti - tik rodo kad direktore cia atidirbti ateina, o sirdies neideda,va papartelyje tai tikrai kita aplinka - direktore sugebejo pritraukti verslininku - sienas apsilde, grupes jaukios, lauke grazu spalvinga, nekyso armaturu gabalai, kaip cia alksniuke QUOTE(Meganiukste @ 2010 05 03, 14:29) Manau taip rasyti gali tik nieko nesuprantanti mamyte ir taip drasiai sneketi uz akiu apie derektore ar apie sios istaigos darbuotojus. Jusu ziniai noriu pasakyti kad darzeliai kiekvienas be isimties laukia savo eiles ir juos paeiliui tvarko papratelis sulauke savo eiles gavo finansavima remontui todel ir grazus , alksniukas taip pat laukia savo eiles ir bus renovuotas ir grazus . Ir ne del to kad cia kaip buvo pasakyta kad derektore ateina tik atidirbti savo darba. Alksniuke direktore visa sirdi yra atidavus savo darbui ir stengiasi is paskutiniuju kad vaikai lankantis sia istaiga butu saugus ir laimyngi. O del aplinkos galiu pasakyti tik tiek kad ji nors ir skurdi bet tvarkynga ir priziureta . Sprendžiant iš rusiško braižo, ko gero, esate, viena iš darbuotojų ar jų artimųjų. Kad Alksniuko teritorija apleista, tai faktas be kalbų. Ne inventoriuje esmė, ir ne supynėse. Net elementariausia gėlė paverčia teritoriją jaukesne. Alksniuko savui vaikui nesirinkau dėl kelių priežasčių. Viena iš jų matosi akivaizdžiai jau teritorijoje. O dėl papartėlio, tai galiu pasakyt, kad jokios eilės jis nelaukė, nesulaukė ir apskritai apie kokias eiles kalbat? Del alksniuko pedagogų nieko negaliu komentuot. Kiekvienoje įstaigoje jų yra įvairių. Ir gerų, ir blogesnių. Darželio aplinka pedagogų kompetencijos neparodo. Renkantis, manau, užtenka pasivaikščioti to darželio į kurį planuojate eiti kieme, kai auklėtojos išveda vaikus. Va tuomet, mano akim, pasimato visa pedagogika.
Vedu ir aš savo vaiką į šį daželį, ir kadangi skaičiau anksčiau komentarus atkreipiau dėmesį į aplinką. Tiek rudenį,tiek pavasarį aplinka sutvarkyta, gėlės žydi....juokinga, net piktžolių nematyt...
Auklėtojos malonios,mokančios bendrauti ne tik su vaikais,bet ir su mumis - tėvais. Grupė tvarkinga, jauki, žaislų daug, miegamas taip pat jaukus, patalynės užvalkalai žaismingi. Puikus darželis
SVEIKOS, NORIU IR AS PASISAKYTI DEL DARZELIO ALKSNIUKAS. SAVO VAIKA PRADEJOME VESTI I DARZELI ZIEMA, KOL BUVO NAMIE VAIKAS IS VIS NESIRGO, TIK PRADEJOME LEISTI I DARZELI NEISLIPAM IS LIGU, DVI DIENOS DARZELY DVI SAVAITES NAMIE IR TAIP IKI SIOL. IR TIK NESAKYKITE KAD VISI VAIKAI SERGA TIK PRADEJE EITI I DARZELI, MUSISKIS NAMIE VISAI NESIRGO. MES LEIDZIAM SAVAJI I LOPSELINUKU GRUPE(kurios nenoriu mineti). KA MACIAU SAVO AKIMIS GALIU PASIDALINTI ISPUDZIAIS: KADA TIK ATEINU PASIIMTI VAIKO SAUSKELNES PILNUTELES, KITI VAIKAI RANKOSE ATSINESA SOKOLADU, SALDAINIU TAIP NETURETU BUTI, AUKLETOJOS PERDETAI GIRIA VIENUS VAIKUS KITU AKYSE(GAL TEN TIK PAZISTAMU AUKLETOJU VAIKAI GIRIAMI IR PRIZIURIMI)ESU LABAI PASIPIKTINUS, KADA TIK NUEINU I DARZELI AUKLETOJA VIS KO NORS PRASO, TAI DREGNU SERVETELIU, TAI PINIGU,TAI DAR KOKIU NESAMONINGU PRASYMU, ATSIBODO. PAPUOLEM KABUTESE I GERIAUSIA GRUPE. MAN APLINKA VISISKAI DZIN, SVARBU KAD AUKLETOJOS MOKETU PRIZIURETI VAIKUS, RUPINTUSI JAIS KAD NESUSIRGTU, NESAUKTU NEREKTU ANT VAIKU. PATI EIDAMA VIENA DIENA PASIIMTI VAIKO IS DARZELIO MACIAU KAIP MANISKIS ZAIDZIA LAUKE, O AUKLETOJA REKIA VISA GERKLE TAIP GRUBIAI, TIPO KVIECIA, PASIBJAUREJAU. NE VIENA KARTA MACIAU GRUPEJE APSISNARGLEJUSIUS VAIKUS, KUR ZIURI TEVAI, GAL VISAI GRUPEI UZ GYDYMA NORETU SUMOKETI. O KA TEN TA SLAUGYTOJA VEIKIA IS VIS NEAISKU
QUOTE(baltija666 @ 2010 06 17, 16:20) SVEIKOS, NORIU IR AS PASISAKYTI DEL DARZELIO ALKSNIUKAS. SAVO VAIKA PRADEJOME VESTI I DARZELI ZIEMA, KOL BUVO NAMIE VAIKAS IS VIS NESIRGO, TIK PRADEJOME LEISTI I DARZELI NEISLIPAM IS LIGU, DVI DIENOS DARZELY DVI SAVAITES NAMIE IR TAIP IKI SIOL. IR TIK NESAKYKITE KAD VISI VAIKAI SERGA TIK PRADEJE EITI I DARZELI, MUSISKIS NAMIE VISAI NESIRGO. MES LEIDZIAM SAVAJI I LOPSELINUKU GRUPE(kurios nenoriu mineti). KA MACIAU SAVO AKIMIS GALIU PASIDALINTI ISPUDZIAIS: KADA TIK ATEINU PASIIMTI VAIKO SAUSKELNES PILNUTELES, KITI VAIKAI RANKOSE ATSINESA SOKOLADU, SALDAINIU TAIP NETURETU BUTI, AUKLETOJOS PERDETAI GIRIA VIENUS VAIKUS KITU AKYSE(GAL TEN TIK PAZISTAMU AUKLETOJU VAIKAI GIRIAMI IR PRIZIURIMI)ESU LABAI PASIPIKTINUS, KADA TIK NUEINU I DARZELI AUKLETOJA VIS KO NORS PRASO, TAI DREGNU SERVETELIU, TAI PINIGU,TAI DAR KOKIU NESAMONINGU PRASYMU, ATSIBODO. PAPUOLEM KABUTESE I GERIAUSIA GRUPE. MAN APLINKA VISISKAI DZIN, SVARBU KAD AUKLETOJOS MOKETU PRIZIURETI VAIKUS, RUPINTUSI JAIS KAD NESUSIRGTU, NESAUKTU NEREKTU ANT VAIKU. PATI EIDAMA VIENA DIENA PASIIMTI VAIKO IS DARZELIO MACIAU KAIP MANISKIS ZAIDZIA LAUKE, O AUKLETOJA REKIA VISA GERKLE TAIP GRUBIAI, TIPO KVIECIA, PASIBJAUREJAU. NE VIENA KARTA MACIAU GRUPEJE APSISNARGLEJUSIUS VAIKUS, KUR ZIURI TEVAI, GAL VISAI GRUPEI UZ GYDYMA NORETU SUMOKETI. O KA TEN TA SLAUGYTOJA VEIKIA IS VIS NEAISKU Nezinau,i kokia jus grupe vedat-taciau musu irgi visa laik kaulijo ir tu paciu dregnu serveteliu,ir ziurstelio valgymui.Pirkau specialiai nauja,taciau jo ir nebeatgavome Viena karta atejau parsivesti.Buvo pietu metas-vaikai jau buvo sumigdyti,o manoji sedejo ne miegamajame,o prie staliuko VIENA ir verke. P.S.apie sirgima tai as jau net nebekalbu QUOTE(tavolaime @ 2010 06 17, 21:05) Nezinau,i kokia jus grupe vedat-taciau musu irgi visa laik kaulijo ir tu paciu dregnu serveteliu,ir ziurstelio valgymui.Pirkau specialiai nauja,taciau jo ir nebeatgavome Viena karta atejau parsivesti.Buvo pietu metas-vaikai jau buvo sumigdyti,o manoji sedejo ne miegamajame,o prie staliuko VIENA ir verke. P.S.apie sirgima tai as jau net nebekalbu QUOTE(baltija666 @ 2010 06 21, 14:26) SVEIKA, TAVO LAIME. Kuo puikiausiai jus suprantu. Mums irgi lygiai tokia pati situacija buvo, kad kai atejau vaikas verke kukciodamas, o aukletoja slave grindis ir sauke ant jo. Pati viska savo akim maciau, netycia uzejusi pro kitas duris. Kiti vaikai tuo tarpu miegojo. O musiskis ne is tokiu, kad butu isteriskas, geras vaikas. Tai pamaciusi toki vaizda kita diena bijojau vesti i darzeli. Mes buvom tik pradeje lankyti darzeli. Esu pasipiktinus, kad vaiku nepratina prie kelnaiciu(triusikeliu) tuo labiau kai vaikui netoli trys metai, nors mes namie is vis pampersu nededam net nakti ir neprisisioja, o jos matyt ten tingi, nors ne karta sakiau gal bandykyt uzdeti triusikelius, gali sakyt ten nesakes joms vienodai rodo, tik ziuri kada anksciau namo iseiti ir kad nereiketu atidirbineti uz sventines dienas. Tavo Laime, ar jus pakeitete darzeli? gal grupe? ar verta keist grupe, gal geriau pereiti i kita darzeli? Apie iki mokyklines grupes nieko negaliu pasakyti, nes dar nepriejom, gal jos ten ir geros, bet va lopseliniu nedideles grupes aukletojomis esu ziauriai nusivylusi. Ten maisyta grupe truputis rusiuku ir lietuviu. QUOTE(baltija666 @ 2010 06 21, 14:45) SVEIKA, TAVO LAIME. Kuo puikiausiai jus suprantu. Mums irgi lygiai tokia pati situacija buvo, kad kai atejau vaikas verke kukciodamas, o aukletoja slave grindis ir sauke ant jo. Pati viska savo akim maciau, netycia uzejusi pro kitas duris. Kiti vaikai tuo tarpu miegojo. O musiskis ne is tokiu, kad butu isteriskas, geras vaikas. Tai pamaciusi toki vaizda kita diena bijojau vesti i darzeli. Mes buvom tik pradeje lankyti darzeli. Esu pasipiktinus, kad vaiku nepratina prie kelnaiciu(triusikeliu) tuo labiau kai vaikui netoli trys metai, nors mes namie is vis pampersu nededam net nakti ir neprisisioja, o jos matyt ten tingi, nors ne karta sakiau gal bandykyt uzdeti triusikelius, gali sakyt ten nesakes joms vienodai rodo, tik ziuri kada anksciau namo iseiti ir kad nereiketu atidirbineti uz sventines dienas. Tavo Laime, ar jus pakeitete darzeli? gal grupe? ar verta keist grupe, gal geriau pereiti i kita darzeli? Apie iki mokyklines grupes nieko negaliu pasakyti, nes dar nepriejom, gal jos ten ir geros, bet va lopseliniu nedideles grupes aukletojomis esu ziauriai nusivylusi. Ten maisyta grupe truputis rusiuku ir lietuviu. As kai atvedziau savaja,tai jai tebuvo vos dveji.Ir vedziau jau be sauskelniu,nes namie jau ju nereikejo nuo 1,5metu.Tai vat.Labai nepatenkinta(viena) aukletoja,kad kartais atvedusi ryte pasakydavau,kad ji yra nesisiojusi,nes nenorejo...Tai ispusdavo akis Kaip ir jus rasote,kad vaikas jusu yra ramus ir geras,bet...darzelyje "joms"kazkodel atrodo kitaip.Ta,as irgi puikiai suprantu.nes... Papildyta: Mano vaikas lanke jau nuo 11men Yamahos mokyklele,nes yra labai komunikabili...nebijo visai zmoniu...Taciau yra labai minkstos sielos,jei galeciau taip issireiksti.Zmones,kuriems as buvau palikusi priziureti savo dukra,visi iki vieno sakydavo,kad tai nuostabus vaikas,su kuriuo buti nera jokiu problemu.Netgi,viena karta per vestuves ja priziurejo aukle,kuria ji mate pirma karta.Nebuvo jokiu asaru...o cia...tai kosmaras kazkoks...Kai ateidavau parsivest savo vaiko,matydavau stende kitu vaiku darbelius,taciau savosios ne,kai dirbdavo "ta" aukletoja.Klausdavau,kodel nera jos darbelio?Atsakymas:tai jinai verke ir verke.O pas kita aukletoja darydavo visus darbelius-tai kaip suprasti tada?Kreipemes ir i direktore(mielas ir siltas zmogus),aukletoja pasikeite,saldziau kalbedavo...Bet galiu pasakyt,kad to negana.Vaikai greitai supranta,kada zmogus veidmainiauja.Tai aukletojai tiesiog yra sunku,kai kazkuris vaikas jai nepaklusta.Ji tada nededa jokiu pastangu,kad ta vaika bent kiek palenktu i savo puse.Jai to nereikia.Tada isvada viena-tokie zmones tikrai neturetu dirbti su vaikais Issipasakojau.Deja,mano patirtis yra nekokia...Lankeme mes irgi vasaros pabaigoje ta rusu-lietuviu grupe-apie pora savaiciu,nes musu aukletoja atostogavo.Tai ka galiu pasakyt,kad vaikas i darzeli tas dienas ejo noriai ir nereikejo sluostyti kaip pupu riedanciu asaru...Dukra kiekviena ryta,kai vaziuodavom i darzeli,klausdavo kaip uzvestas mazas robotukas:ar siandien bus nauja aukletoja?Kas turi tokio amziaus vaikus mane supras Darzelio nebelankome.Sedime kartu namuciuose.Aisku piesiame,dainuojame,einame pasivaikscioti. Sekmes visoms mamytems,vedancioms savo mylimukus i darzeli
Perskaičiau diskusijas mamyčių klube apie rusų- lietuvių grupę ir taip suspaudė širdį, kad taip mama atsiliepia apie šią grupę.
Mano vaikas lanko šią grupę jau 2-jus metus. Ir kiekvieną dieną malonumas, vakare nenori eiti namo, į grupę eina su dideliu noru. Aš dėkinga, kad atpratino nuo sauskelnių, man tai nepavyko, tai laiko nėra, tai vis kas nors. O dėl vaišių, tėveliai juk nešame savo vaikams, aš taip pat nešu, o šlapias servetėles argi Jūs namuose nenaudojat? Ryte vaikai nespėja nusirengti jau bėga į grupę, kur pasitinka auklėtojas su šypseną ir meilę, nes papuola vaikai į namų šilumą. O tai, kad Jūs radote verkianti vaiką, tai ne bėda, Jūs turite vieną vaiką ir ką jis pas Jūs neverkia? O jos turi 13 vaikų ir visiems reikia meilės, o rankos tik 4-rios... Mes paliekame šią grupę, nes jau paaugome ir išeiname į darželį su širdies skausmu. Ačiū auklėtojoms už jų atsidavimą ir šilumą vaikams ir tėveliams. Su tėveliais pašnekėjom rūbinėje ir ne vieno blogo žodžio negirdėjau tik visi tėveliai patenkinti. Tai įdomu būtų sužinoti kokiai mamai blogai, gal reikėtų pirma savyje paieškoti, o paskui rašyti nesąmones, negražu mamytė! Didelis ačiū rusų-lietuvių grupės kolektyvui.
Mes lankom sita darzeli, buvo keli siokie tokie minusiukai kurie man netiko, bet nesigilinu, isprendem problemas, normalus darzelis, jei kas netinka galite vesti i privatu, as tai neturiu tiek pinigu
Baisus darželis, manoji jau mokykloje, bet pradėjom nuo šito darželio. prisiminimai kraupūs. Niekas nepasitinka vaiko, atvedi, nėra kam palikti, lauki lauki, o auklės tariasi- kavą geria, o vaikas verkia, nenori pasilikti. Per pietus nieko grupėj nėra - ką nori neškis, vaikus išsivesk. Kai pradėjau jų ieškoti, tai radau kelias trečioj grupėj - sakė, mes turim teisę kavos atsigerti, drėbė į akis, kad ko čia piemene rėki. Nėr ką sakyti. O kai kartą taip padariau ir nuėjau su vaiku pas vedėją, nieko nepasikeitė. Nėra rimto vadovo, nėra ir tvarkos. Manoji ir bėgo ir darželio, nebūtų ir pasigedę, jei didžkiai vaikai nebūtų pamatę, kad toli už garažų nuėjusi. Be to mušdavo per rankytes, gasdindavo, kai nemiega. Bet vis gi blogiausia ten yra virtuvė. Maisto infekcijos, viduriavimai, iš draugių pasakojimų, kurių vaikai ten lanko ir dabar, ypač vasarom, labai dažni. Mus užkrėtė salmonelioze nuo varškės blynelių. Jei kas sirgo, tai žino, kaip tai baisu. Stipriausi antibiotikai, vaikas skausmingai krauju ištisai viduriauoja. O slėpė kaip tai nuo visų. Sako, kad niekas daugiau nesusirgo, nors infekcinėje ligoninėje, sakė kad yra keli iš to darželio. Po to daugiau ir nevedėm ten. Tiesa, lopšelio viena grupė ten visai nebloga. Taigi...va koks darželis...rinkitės. Aš antro vaiko nė už jokius pinigus ten nevesiu, nors visai šalia namų.
QUOTE(Santana @ 2010 07 04, 14:51) Perskaičiau diskusijas mamyčių klube apie rusų- lietuvių grupę ir taip suspaudė širdį, kad taip mama atsiliepia apie šią grupę. Mano vaikas lanko šią grupę jau 2-jus metus. Ir kiekvieną dieną malonumas, vakare nenori eiti namo, į grupę eina su dideliu noru. Aš dėkinga, kad atpratino nuo sauskelnių, man tai nepavyko, tai laiko nėra, tai vis kas nors. O dėl vaišių, tėveliai juk nešame savo vaikams, aš taip pat nešu, o šlapias servetėles argi Jūs namuose nenaudojat? Ryte vaikai nespėja nusirengti jau bėga į grupę, kur pasitinka auklėtojas su šypseną ir meilę, nes papuola vaikai į namų šilumą. O tai, kad Jūs radote verkianti vaiką, tai ne bėda, Jūs turite vieną vaiką ir ką jis pas Jūs neverkia? O jos turi 13 vaikų ir visiems reikia meilės, o rankos tik 4-rios... Mes paliekame šią grupę, nes jau paaugome ir išeiname į darželį su širdies skausmu. Ačiū auklėtojoms už jų atsidavimą ir šilumą vaikams ir tėveliams. Su tėveliais pašnekėjom rūbinėje ir ne vieno blogo žodžio negirdėjau tik visi tėveliai patenkinti. Tai įdomu būtų sužinoti kokiai mamai blogai, gal reikėtų pirma savyje paieškoti, o paskui rašyti nesąmones, negražu mamytė! Didelis ačiū rusų-lietuvių grupės kolektyvui. Mes i rusu-lietuviu grupe vedeme labai trumpai,taciau sakiau ,kad ten vaikas geriau jautesi nei ankstesneje.Ne servetelese problema tikrai.O poziuryje i savo darba.Cia darbas yra su vaikais,su mazomis gyvomis,brestanciomis asmenybemis.jei netinkamai su jomis elgsies,gali buti labai liudnos pasekmes.As rasiau jau,kokia situacija buvo pas mus,todel nebesikartosiu.Kalbu ne apie visa darzeli apskritai.tikiu,kad dar yra geru,darbui atsidavusiu aukletoju.Taciau mums,deja,nepasiseke. QUOTE(lina.kruciuviene @ 2010 07 07, 08:47) Nusišnekėjimas totalus Gal pakonkretinkit kada vaikas buvo susirgęs ir iš kur tokios tikslios žinios,kad apkrėtė varškėtukai
O MAN LABAI SUSPAUDZIA SIRDI KAI MATAU NEPRIZIURETA SAVO VAIKA, TUO LABIAU KAD GRUPEJE MAZIAU NEGU DESIMT VAIKU IR SU TAIS PACIAIS NESUSITVARKO IR NEREIKIA CIA RASYT NESAMONIU, KAD MAMA SIOKIA IR TOKIA PATI TURI PROBLEMU ANOT SANTANOS. BANALOKA. KAI NERA DARZELYJE TVARKOS VARGU AR CIA MAMA TURI SAVYJE IESKOTI PROBLEMU, NUSISNEKETA.
QUOTE sis darzelis yra beveik mano kieme, bet vaika vedu i Zibureli, nes nejaukus Alksniukas man. Kada ieskojau kur vesti vaika, tai pakalbejau su mamoms ir issiaiskinau kas rusukalbiu grupes labai silpnos, nes yra is vis auklitoju kurios ne turi pedagoginio issilavinimo
tikrai atgrasus darzelis. Vien aplinka kokia baisi, apleista. Sakoma, paziurek i isore ir pasakysi apie vidu
Nuėjau į darželį užrašyti dukros, įspūdis buvo geras, kol neįlindau į šią temutę...pasakaysiu, tik OHO....
Kaip yra lengva smeizti siaubas..... nesuprantu tik vieno jei jau ten buvo taip blogai kuriu galu tn ejote ir nekeitet darzelio..... butu idomu pasiklausyti kaip jus pritapote kitame darzelyje ir ar jus nerastumete priekabiu kitur nueje...
Papildyta: QUOTE(Tuliuke @ 2010 05 10, 14:51) Sprendžiant iš rusiško braižo, ko gero, esate, viena iš darbuotojų ar jų artimųjų. Kad Alksniuko teritorija apleista, tai faktas be kalbų. Ne inventoriuje esmė, ir ne supynėse. Net elementariausia gėlė paverčia teritoriją jaukesne. Alksniuko savui vaikui nesirinkau dėl kelių priežasčių. Viena iš jų matosi akivaizdžiai jau teritorijoje. O dėl papartėlio, tai galiu pasakyt, kad jokios eilės jis nelaukė, nesulaukė ir apskritai apie kokias eiles kalbat? Del alksniuko pedagogų nieko negaliu komentuot. Kiekvienoje įstaigoje jų yra įvairių. Ir gerų, ir blogesnių. Darželio aplinka pedagogų kompetencijos neparodo. Renkantis, manau, užtenka pasivaikščioti to darželio į kurį planuojate eiti kieme, kai auklėtojos išveda vaikus. Va tuomet, mano akim, pasimato visa pedagogika. Tuliuke drasus pasisakymai jusu, ir pastebejimai gan kvailoki deje esu lietuve jusu nuostabai.... o darzelyje nei giminaite kam esu nei darbuotoja, tiesiog dirbu istaigoje kur yra kuruojami darzeliai ir puikiai zinau kiekvieno padeti, o apie eiles kalbu kurios yra savivaldybeje kur skiriamos lesos darzialiams yra pagal eile, mieloji jei dazniau ziuretumete zinias per televizoriu daugiau zinotumet.kaip yra renovuojami darzeliai kokia tvarka skiriamos lesos renovacijai. tai tiek sykart. P.S. man labai pikta kai yra rasomos tokios nesamones, nepagrystas smeižtas, isivaizduoju kad betkuriai naujai mamai paskaičius tokias nesamones būtų baisu savo vaiką vesti į taip apjuodinta jūsų kalbomis darželi. Prisidėtumet geriau prie tos aplinkos atnestumet darželiui gelyte pasodintumet negi nebutu geriau nei čia (nepykit uz išsireiškimą) už akių lojat susėdusios kad tas ar anas jums yra blogai. o bent pirsta pajudinot mielosios kad jums ar jusu vaikui tame darželyje butu geriau ???? Dėje ne tik snekat.. |