Ar teko jums susidurti su tepliojimu prieš mėnesines? Ir ar yra ryšys tarp tepliojimų prieš sergant ir sunkesnio pastojimo?
Liepsnele, aš kažkur skaičiau, kad ryšys yra. Taip neturėtų būti. Tai rodo hormoninį ar tai kiaušidžių funkcijos sutrikimą, tiksliai nepamenu, nes man tai nebuvo aktualu. Gali pateplioti, jei yra cista/-ų, bet tai nepastoviai..
kiek pamenu, kai pastojau su pirmąja, labai trumpai prasirgau, t.y. patepliojo apie 2d. ir jokio, kaip sakai "sunkesnio" pastojimo nebuvo,
Iki nestumo pries menesines netepiodavo, dabar pries kiekvienas po 2-3 dienas pateplioja.
Dabar žiūriu, kad nelabai suprantu klausimą.
Liepsnele ką turi omeny: 1. Ar paprastai prieš mėnesines teplioja? Ar tai ženklas apie sutrikimą, kuris trukdo pastoti? 2. Ar pastojus teplioja?
Daiva, mano klausimas buvo pirmasis -
ar kam nors iš jūsų paprastai teplioja prieš mėnesines ir ar tai gali būt kažkokio sutrikimo požymis, dėl ko sunkiau pastot? Neklausiau to, ar teplioja kai esat nėščios...
Man buna ivairiai. Kartais is vakaro pateplioja, kita diena buna negausios ir tik trecia normalios. Kartais pateplioja ryte, po to visa diena nieko ir prasideda tik kita diena (dazniausiai pirma negausios, antra normalios).
tepliojimas -g.b. vienas is endometriozes pozymiu...
man dažnai teplioja.Čia kalta sutrikusi kiaušidžių veikla.Diagnozuotos policistinės kiaušidės.Dėl to kol kas nesiseka pastoti
Skaičiau,jog priklausomai nuo to ,kada prasideda tas ''tepliojimas''aiškinamasi ir kurie hormonai tai įtakoja.Man atrodo,jog pats tepliojimas neturi įtakos pastojimui,bet tai ženklas ,kad kažkas ne taip. Oi .kaip mane nervindavo tas tepliojimas,trunkantis ilgiau nei mėnesinės(kartais) Bet kai tai trunkai trumpai,tai gal ir gali taip būti?
manau, kad, jei tepliojo tik pirmą kartą, dar nepanikuok, o jei tai pasikartos-nedelsiant lėk pas gydytoją, gal ir nieko super rimto, bet vis ramiau
Ačiū už atsakymus
Pagalvojau, akd man tai beveik visad teplioja ir esu sakius tai savo ginekologei, kuri yra kompetentinga, bet ji nesuteikė tam dėmesio. Šiaip tyrimai tai geri, sakė, kaip kūdikėlio Tiesiog, kai ilgiau nepastoji, pradedi ieškot priekabų prie visokiausių dalykų. Pasidarė įdomu, ar daug yra pastojusių, kuriom dažnai prieš susergant tepliodavo. Nes jei tokių mažoka, tai labai susimąstysiu
Liepsnele man irgi teplioja pries kiekvienas menesines ir as turiu pastojimo problemu. Na, bet kai klausiau gydytojos del to, tai irgi tam reiksmes neteike. Dabar pradedu baimintis, kad tai is tikruju endometriozes pozymis. Bet siaip teko skaityti, kad esant endometriozei, tepliojimas buna sokoladines spalvos, o pas mane normalus kraujas. Na net ir nezinau, reikes dar karta gydytojos uzklausti.
na, mano gydytoja irgi nesuteike reiksmes tam faktui, kad pateplioja jau kuri laika pries menesines, tik paklause, ar du kartus operave chirurgai niekada neminejo zodzio "endometrioze". Taciau as skaiciau literaturoje, kad patepliojimas pries menesines gali buti progesteroninio trukumo pozymis. Taip kad atsakymas i klausima gali buti teigiamas, nes tai rodytu harmonini disbalansa, kuris gali buti nepastojimo priezastis. as jau minejau, kad 4 ciklus geriau Duphaston'a, tai man neteplioja, tiesiog menesines prasideda nuo is pradziu lengvo kraujavimo.
Perskaiciau cia visas zinutes. Ziuriu, kad cia tik apie tepliojima pries menesines kalbama, o kaip su tepliojimu po ju? Man menesines kaip ir "baigesi" uzvakar, o tepliojimas kazko nesibaigia. Ar gali buti, kad kazkas blogai? Gal pas gydytoja apsilankyt reiketu?..
Man visada budavo tepliojimas - prasidedavo antroje ciklo puseje po kelis lasiukius tamsiai rudo kraujo. O kartais patepliodavo pries pat menesines, po to keleta dienu svaru - o po to menesines. Buvau skaiciusi, kad tai endometriozes pozymis ir labai nervindavausi. Be to, gydytoja echoskopu buvo nustaciusi policistines kiausides. Man buvo israsyti kontraceptikai. Geriau as juos, bet vis tiek tepliojo...
O pastojau po pirmo rimto bandymo - tiesiog viena menesi su vyru uzsiemem saziningai kas antra-trecia diena ir stai - rezultatas - jau penktas menesiukas prasidejo As abejoju ar gali buti rysys tarp tepliojimo ir nevaisingumo. Juk tepliojimas tera kazkokiu nukrypimu pasekme - reikia ieskoti tu nukrypimu. Sekmes
Man irgi taip yra bet aš kažkaip įsitikinusi kad taip ir turi būti
Gal ir taip... Kazkaip man taip ir seniau budavo, bet kadangi pradejau planuoti nestuma neseniai, tai anksciau demesio i tai nekreipdavau...Matyt per daug jau pradejau i smulkmenas reaguoti...
man irgi pateplioja. ir as kazkur skaiciau, kad tai vienas is endometriozes pozymiu ir taip issigandau, kad ne tas zodis, bet pries pasiskaityma buvau pas ginekologe ir mane apziurejo ultragarsu, o tam straipsnyje apie endometrioze buvo parasyta, kad ultragarsas iskarto parodo jei yra endometrioze. Tai guodziu save, kad butu pamaciusi, bet is kitos puses tada vartojau kontraceptikus, o kontraceptikai gydo endometrioze, tai turiu ikyria minti, kad del kontraceptiku gal nepamate... Zodziu, kartais literatura padeda, o kartais tik susuka galva, labai dziaugiuosi SiDo, kad pavyko
Klausimas geras. O gal ji geraiu ginekologei uzduoti? Na, tema kazkaip perkelti i ta skyreli, kur klausimai ginekologei? Tai ji gal terminus paaiskins, kas tos polici... kiausides
Cia buvo uzsiminta apie tepliojima po menesiniu. Manau, kad suprantama jog baigiant sirgti buna tepliojimai, nes palaipsniui viskas sustoja. Bet man pradejo kelt nerima, kad baigiant sirgti pas mane buna tamsios sokolado spalvos isskyros. Ar cia gali buti kazkokios problemos pozymis? gal kam teko susidurti su tuo ir konsultuotis su gydytoja
Čia man irgi atrodo nieko baisaus, gi pradžioje eina šviežias kraujas taip sakant, tai jis raudonas, na o į galą tai toks jau ką aš žinau kaip išsireikšt, na pastovėjęs apkrešėjęs. Na bet jei jau prisiskaitei kažko, tai gali su gydytoja pasikonsultuoti. Aš tai pvz kol čia nepasiskaičiau nieko panašaus ir nežinojau, na kad tai ligą kokią gali reikšt, tai dabar jau pradeda nerimas kirbėti
o man prasidejo tie tepliojimai po antro persileidimo, kai teko daryti valyma. Sako, kad po valymu gali atsirasti endometrioze, ji trukdo pastojimui, bet jei pastoji, tai pats nestumas gydo sia liga. man dabar irgi baisu, tepa ir pries ir po menesiniu.
bet tie tepliojimai vis viena mane labai nervina
Va ka tik perskaiciau straipsni cosmopolitan zurnale apie endometrioze, ten po to keliu merginu komentarai buvo, viena parase, kad serga sia liga, bet ji jai nesutrukde pagimdyti 2 vaiku.
Kriziuk, tam straipsny raso: "Geriausias ir patikimiausias būdas diagnozuoti endometriozę laparoskopija (vizualinis pilvo ertmės tyrimas specialiu prietaisu laparoskopu) ir ultragarsas, kuris šį paslaptingą demoną užuodžia geriau nei dresuotas medžioklinis šuo." tai ir ultragarsas tinka, be to dar "kraujo testas žymeniui CA 125 nustatyti"
del endometriozes: reikes pasidalinti savo nuogastavimais sestadieni su nauja gyd. Net neisivaizduoju, kiek reikes isleisti pinigeliu visokiems tyrimams
sveikutes, -tai kaip ten baigesi su sheshtadienio lankymusi pas ginekologe?
nieko nerandu
viskas normaliai, parasiau viska skyrelyje "planuojame vaikeli"
Siuo metu labai nerimstu.
Menesines veluoja 3 dienos. Visi sirgimo simptomai buvo ir truputi tepliojo. Paskutiniu metu gzdyiausi pienlige Si menesi isgeriau dvi tabletes nuo pienliges ir vartojau pieno rugsties zvakutes. Ar gali buti kad del vaistu veluoja menesines, ar as nescia?Ar ne per anskti darytis nestumo testa?
pasidaryk jau
Net silpna darosi. Negaliu nurimti.
Taip to laukiu.
tai kaip tau sekasi Puuga, ar pasidarei testuka?
Taip testuka pasidariau, jis parode dvi ryskias juosteles.Dabar veluoja jau 15 diena.
Pas gydytoja nueiti nepavyko iki siol, bet rytojui jau esu sutarus. Zodziu rytoj viskas ir paaiskes. Pakutiniu metu jauciuosi tarsi buciau baisiai persivalgius. Apetitas atsiranda tik i dienos pabaiga, o iki pietu kiekvienas kasnis tik sunkuma sukelia.Krutine irgi labai jautri. Dar vienas neramumas yra tai, kad jau antra diena atsiranda kraujingos isskyros. Kadangi turiu daug problemu su pienlige, tai jos pozymiai budavo butent tokios isskyros, bet si karta ju kiekis daug didesnis, ir kitu pienliges pozymiu nera. Bijau kad kas nebutu negerai, nes giliai sirdzje esu tikra del savo nestumo. Bet taip sakant rytoj bus viskas aisku. Butinai pranesiu.
tai tu kuo greiciau mauk pas gydytoja, gal ir nieko blogo tos isskyros, bet... as tai is karto eiciau, kai tik gauciau teigiama rezultata, maza kas gali nutikti, o dabar ir visokiu stiprinaciu vaistuku yra.
Mergytes, o po kiek laiko (po ovuliacijos) jus daretes testa, ar tik tada kai nesulauket savo dienu?
as praeitus kartus dariausi po kokiu 5 d., kai pavelavo, bet dabar tai delsiu.
Aš tai dariausi savaitei praėjus po nesulauktų mėnesinių. Kažkaip nusprendžiau palūkėti, nors irgi norėjosi daug anksčiau pirkti... bet vyras sulaikė - sako, gal palaukiam dar, jei bus, tai ir taip bus...
Tai va gydytojas pasake kad esu nescia.
Bet....pienlige nebaigta gydyti ir greiciausiai viena tablete Diflucan buvo isgerta kai jau buvau pastojusi. Jis manes visai nepaguode tik pasake, kad "bilieto isnesiojimui nera". Sedziu dabar ir dziaugiuosi, bet tuo paciu bijau, kad nebutu kas pakenkta.
milijonai moteru, pastoja joms pacioms netiketai (mes cia stebetojos stebim kiekviena organizmo virptelejima) ir ne viena ju ir stresa patiria ir alkoholio vartoja ir kitokiu negerumu... Mano mama mane nesiodama tik antra menesi suzinojo, kad nescia, nes neseke menesiniu grafiko, tuos du menesius, esu 100 proc. tikra, kad ir ruke, ir vyno isgerdavo. o as vaikystej net vaikiskom ligom dorai neprasirgau, didziausia mano liga buvo - gripas
taip kad Puuga, auksciau nosi, nes kaip jau ne viena karta kalbejom, nervinimasis ir pergyvenimai nieko gero neduoda
sveikinu o gydytojais ne visada reikia tiketi.....
Aciu uz sveikinimus bet baisu, nes pienliges simptomai vis stipreja, o vaistu jokiu.
prauskis medetku nuoviru, gerk medetku arbata, sako padeda, na bent jau nekenkia tai tikrai
o kodel negalima vaistu? pvz.:zvakuciu .... man visa nestuma kartodavosi pienlege beveik kas menesi, tai gydytoja paskyre zvakutes Canifug. labai padedavo... o siaip as nezinodama, kad esu nescia per pirma men. vartojau gana stiprius vaistus ( cia tokia viena super ginekologe nepastebejo, kad esu nescia ir paskyre
Man irgi rado pienlige. Viena ryta atsikeliau ir taip griauze,taip griauze. Ne ishskyros buvo, o tiesiog varshke. Gydytoja skyre man zvakuchiu "poligixan". Pavartojau savaite ir praejo. O del vaistu vartoji, tai leliukas kol dar l. maza lastele, ji ish mamos nieko neima. Gyvena savo apvalkalelyje, kuris paruoshiamas kiekvieno ciklo metu. taip kad nesijaudink.
o man tai is vis nesuprasi, visa laika tepliodavo ir pries ir po. Daznai sirgdavau uzdegimais, tai gyd sake kad ngalesiu tureti vaiku, nes vienas kiausintakis nepraeinamas, o kitas su saaugom. Pastojau is pirmo bandymo, po gimdymo vel pradejo tepliot kaip visada, o dabar 2 sav nesusergu, patepliojo ir praejo. Testai nieko nerodo. Jau bijau kad cia kazkas labai negerai.trec einu pas gyd.
o isvis kas siuo atveju yra tepliojimas? tokios balstos o kartais permatomos isskyros?
p.s jei tai tokios-tai man daznokai jos buna ne tik pries menesine,gydytoja buvo radusi zaizdele.pasigydziau zvakutemis macmiror, pradingo bet vel atsirado-sako,kad tokie tepliojimai daugeliui buna ir ilgam
Man atrodo, kad tepliojimu vadiname tada, kai buna kazkas panasau i krauja, tik tamsiau... anskciau ginekologe sake vadindavo "sokoladu"... arba kaip menesines tik labai biski... nu jau nusisneku. labanakt
MonaLisa, tos, kur tu vadini išskyrom, yra gleivės. Tepliojimas - kaip Anelija rašė, tai kai jau kraujo atsiranda - gleivės su krauju arba tamsesnės nei kraujas, tokios tipo šokoladinės.
aciu liepsnele
pries menesines man tokio patepliojimu nebuna-kai jau prasideda,tai prasideda o va tu baltu gleiviu deja turiu
Nieko nenoriu liudinti, bet tokie patepliojimai nei is nei is to rudom isskyrom gali buti endometriozes liga. As jos bijau kaip velnias kryziaus, nors laporaskopijos metu zidinukus ir pas mane atrado. Tai liga, kuri sukelia nevaisingumus. Nors as pastojau....
MonaLisa, gleivės vidury ciklo - tai gerai, nes tai reiškia ovuliaciją,
na, jos tokios baltokos, kartais i geltonuma ,bet labai jau ten geltonos nera...man rado zaizdele makstyje, tai gal del to...o gydytoja net nesiteike nieko paaiskint
|