Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nesekmės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2
Ieva-Pieva
pasiziurejus darbeliu nuotraukas, puolu neviltin sad.gif toks vaizdas, kad tik as nieko nemoku blush2.gif va ir dabar numezgiau megztuka, susiuvau, o rankoves per siauros gavosi cry.gif nors mezgiau pagal kito megztuko dydi g.gif teks ardyti ir is naujo megzti doh.gif
pasakykit, kad ir jums ne viskas sekasi puikiai unsure.gif
Gregorij L.
aisku, kad ne visas gaunasi iskart. pvz, vasarine kiaura bliuskele mezgiau gal menesi, turint galvoj kad 3kartus ardziau visai. taikiau kol padariau gerai. jei reiketu antra tokia nunerti , tai galima per mazdaug 4 dienas neskubant pasidaryti. tai va, cia tik vienas is daugelio...
vaivaj
Aš draugei megztuką permezginėjau 3 kartus doh.gif Dabar liko tik susiūti. Kai baigsiu, įdėsiu ax.gif
Kirmele
Mezgu suknelę, per vidurį eina pynė. Nugarą nusimezgiau gerai, o kai nusimezgiau priekį iki pažastų (o suknelė ilga), paaiškėjo, kad pynė keturiomis akimis pasislinkusi į šoną. Turėjau išardyti, o vyras dar erzina, kad dabar tikrai jau iki Velykų nenusimegsiu. Žodžiu, ne Tau vienai Ieva-Pieva...
Ieva-Pieva
palengvejo kaip tikrai lietuvei blush2.gif
rusne
Siuo metu du darbai jau kaip ir beveik pabaigti, bet, deja, niekuomet nebus visiskai pabaigti. Priezastis tame, jog pritruko siulu pagal pradine ideja... Taigi iseitis viena - ardymas... kaip pagalvoju, tai turbut ne vieno megztinio nesu numezgus taip, kad nors kiek nereiketu ardyt. doh.gif
dygsnis
oj mergaites, o kiek man bedu buvo 4u.gif mezgiau vyrui megztini, jis pas mane i krepshininkus tiktu cool.gif mezgiau apie men. Jis paneshiojo paneshiojo... ir teko plauti... kai ishploviau nors drambli apvilk doh.gif teko paaukoti velei men. permezgimui, o taip bjauru permegzti sad.gif

siaip laikausi taisykles "devynis kartus pamatuok, deshimta kirpk". Desimt kartu matuoju apimtis, rankoves, pamezgu 10 cm ir vel ardau iki kol isitikinu, kad itilpsiu ir nepaskesiu laugh.gif
Alambra
O man mezgant irgi daznai tenka ardyti, o kai tam nuotaikos neturiu, palieku ir mezgu kita daikta, arba ka nors sugalvoju. Faktas, kad jei ta pati daikta megztum antra karta - tai jau iseitu idealus variantas, bet as tokia jau kad negaliu to paties du kartus megzti, kad ir kitom spalvom, man reikia ko nors naujo, taigi, visada yra rizika ko nors pridirbti. smile.gif
rusne
QUOTE(Alambra @ 2005 03 13, 10:37)
<...> jei ta pati daikta megztum antra karta - tai jau iseitu idealus variantas, bet as tokia jau kad negaliu to paties du kartus megzti, kad ir kitom spalvom, man reikia ko nors naujo, taigi, visada yra rizika ko nors pridirbti. smile.gif
*

Man ir taip pat biggrin.gif . Tad rezultate gaunu tikrai ne tai, ka buvau pacioj pradzioj sugalvojus. Beje, daznai pati ideja gimsta jau pradejus megzti, o po to kinta kinta... mirksiukas.gif
Bitkresle
Aktualią temą pradėjot... Aš šiuo metu esu pradėjusi gal 5 mezginius... Galiu papasakoti jų istorijas...

1. Priekyje susagstomas megztukas: pasirodo, vieną priekio detalę megzdama praleidau 3 eiles... Teks nuardyti viską žemiau pažasties iškirpimo ir numegzti iš naujo... doh.gif
2. Oranžinis mezgtukas: nusimezgiau pavyzdėlį, viską pagal jį apskaičiavau, apmečiau akis ir numezgiau gal 5 cm (turint galvoje, kad mezgu 3 nr. virbalais - tai man užėmė kelias valandas). Išaiškėjo, kad jis man kokiais 5 cm per platus... doh.gif
3. Baltas nertinis: turėjau jau keletą metų mamos nertą nertinį. Sugalvojau nunerti rankoves. Iš pradžių nunėriau labai siauras - norėjau atseit aptemptų. Jaučiausi kaip su šarvais... Tada išardžiau, nėriau iš naujo. Raštas - kilpelės. Mažinti, kad gražiai atrodytų, neįmanoma (bent jau su mano sugebėjimais... blush2.gif ) - arba staigiai laiptukais mažėja, arba raštas sugriūna... Galiausiai nutariau rankoves numegzti virbalais. Mezgu... Paprašiau mamos prisiūti ir susiūti šoninę siūlę, nes jai gražiau išeina... Susiuvo... Rankovė dar nebaigta, nes vis pasimatuoju ir mezgu toliau, ir vis siuvu šoninę siūlę po truputį. Žiūriu, kad kažkaip eilės viena kitos neatitinka... doh.gif Neardysiu, nes skiriasi gal 2 ar 3 eilėm, bet mane iš principo jau "nervai ima"! blink.gif
4. Dar nuo rudens pradėjau megzti medvilninį megztuką, turėjo būti reglano rankovės. Nežinau kelintą kartą ardau ir vėl mezgu dalį nuo pažastų. Reikia ir gražiai nuimti akis, ir raštą priderinti, o tai visai nelengva...

Va, ištisa epopėja... blush2.gif
vetra
QUOTE(tokom @ 2005 03 12, 20:13)

siaip laikausi taisykles "devynis kartus pamatuok, deshimta kirpk". Desimt kartu matuoju apimtis, rankoves, pamezgu 10 cm ir vel ardau iki kol isitikinu, kad itilpsiu ir nepaskesiu  laugh.gif
*

Oi man irgi sunkiausia tinkama ploti nustatyti, ir pavyzdelius mezgu is ju skaiciuoju, bet vistiek kartais nesigauna. O ardyti ir permezgineti - taip bjauru. As irgi nemegstu ta pati kelis kartus megzti, norisi kazko naujo.
O apie tai kaip po skalbimo isitempe, jau rasiau temoje apie mezgimo siulus. Tai dabr ta sarafaniuka padejau i sali, kol nervai nurims - tada ziuresiu, ar permezgineti, ar laukti kol dukryte priaugs. doh.gif
Vineta
Mezgu, ardau, mezgu, ardau. Galiausiai nusimezgu, apsirengiu, susiraukiu, nusirengiu ir numetu i spintos giluma, kad daugiau man akiu nebadytu. Niekada nebunu patenkinta rezultatais.
lysaaja
paskutinis mano liapsusas - mezgiau susegama uztrauktuku megztuka. nugara gavosi liuks, viena priekio puse irgi, kita lygtais irgi tip top tinka, ir jau tik kai susiuvinejau, pamaciau, kad dvi kaires priekio puses numezgiau laugh.gif doh.gif dabar juokas ima, o tada kaip pikta buvo........
smarki
QUOTE(lysa @ 2005 03 24, 10:35)
paskutinis mano liapsusas - mezgiau susegama uztrauktuku megztuka. nugara gavosi liuks, viena priekio puse irgi, kita lygtais irgi tip top tinka, ir jau tik kai susiuvinejau, pamaciau, kad dvi kaires priekio puses numezgiau  laugh.gif  doh.gif dabar juokas ima, o tada kaip pikta buvo........
*

kai man pačiai taip porą kartų buvo, daugiau nerizikuoju, mezgu abi dalis iš karto.
Aš turiu kitą problemą, mezgu, mezgu, o po to susiūt ir apdorot tingiu. Žodžiu - numezgu vieną megztinį, išplaunu, susiūnu, o kaklą apmegzt tingiu. Iš karto pradedu kitą, kai naują baigiu arba atsibosta jį megzti, pabaigiu aną.
Vyras vieną dieną pasakė, surinksiu tavo visus megztinius ir nunešiu į skuduryną parduoti, vis kokius 3 Lt gausiu. tai kai įsižeidžiau schmoll.gif
Bet ištikrųjų, tai mezgimas man kaip luga darosi- tik mezgu, mezgu, o nešioti.. nu nešioju, bet ne tiek kiek prisimezgu.Kitą kartą pagalvoju, kad galėčiau pagal užsakymus mezgti.
Idun
Iš paskutiniųjų, šviežiausių blush2.gif - mezgiau mažajai kepurytę. Gavosi... didžiajai biggrin.gif. Gerai dar, kad jai patiko biggrin.gif. Va ko nemoku, tai nemoku - kepurių ir kojinių....
Tender
Pas mane pilna spinta numegztu ir nenesiojamu dalyku- tai per platu, tai siaip - tiesiog nebepatinka... Be to turiu toki bloga bruoza- kad trokstu megzti ir kartu labai tingiu be laiko neturiu, tai vis nusiperku storus siulus- su jais juk taip greitai mezgasi biggrin.gif Bet kai pamatai galutini rezultata su tais siulais (pvz. maikute be rankosiu is toru siulu- atrodo kad 10 kg buciau priaugusi doh.gif
Bet daug ir grazaus esu pasidariusi. nail.gif Jei reiketu santyki isvest tai butu pavyke su nepavykusiais 70/ 30.
Taurė
Aš pavyzdėlių niekada nemezgu, užtai perardinėju 100 kartų kol pataikau tinkamą dydi doh.gif
Neseniai nėriau servetelę, viduryje nėrimo sugalvojau ją palyginti ir sudeginau cry.gif Teko mesti lauk cry.gif
Dabar neriu lovatiesę, sekėsi labai sparčiai kol pradėjo žiauriai skaudėti nykštį kuriuo laikau kabliuką. Nebežinau ką daryti, noriu nerti, o skauda žiauriai. Ryte net cypti noriu kaip skauda sad.gif Ką tokiu atveju daryti ?
astaria
TauRe, reikia daryt pertrauką, duoti rankytėm pailsėti.

Mano paskutinė nesėkmė...
Pasiuvau dukrai kostiumėlį: kelnės + bliuskutė. Kelnės dar nieko, o viršus g.gif
Medžiaga - barchatas (atrodo taip vadinasi) ant trikotažinio pagrindo. Problema: apačios ir rankovių palenkimai užsiriečia į vidų ir susivynioja į volelį. Nuotraukoj labai gerai matosi.
Gal kas patartų, ką daryt?
Vineta
QUOTE(astaria @ 2005 04 19, 09:16)

Pasiuvau dukrai kostiumėlį: kelnės + bliuskutė. Kelnės dar nieko, o viršus g.gif
Medžiaga - barchatas (atrodo taip vadinasi) ant trikotažinio pagrindo. Problema: apačios ir rankovių palenkimai užsiriečia į vidų ir susivynioja į volelį. Nuotraukoj labai gerai matosi.
*

Gal kokia ish vidaus juostele prisiuti?
Jetus kokia grazi mergaite. Labai labai.
Azali
QUOTE(Idun @ 2005 03 25, 14:22)
Iš paskutiniųjų, šviežiausių  blush2.gif - mezgiau mažajai kepurytę. Gavosi... didžiajai biggrin.gif. Gerai dar, kad jai patiko biggrin.gif. Va ko nemoku, tai nemoku - kepurių ir kojinių....
*

Man irgi panašiai cry.gif Mezgiau kepurę sūnui,pamatuoti neprisileido, tai kai susiuvau ir uždėjau .... Per didelė doh.gif O man kaip tikuser posted image Gal kitą žiemą pati nešiosiu .
astaria
QUOTE(Vineta @ 2005 04 19, 11:41)
Gal kokia ish vidaus juostele prisiuti?
*

thumbup.gif
Ačiū tau, Vineta 4u.gif Dabar jau nešiojasi normaliai.

Ir kaip aš pati nesusiprotėjau... doh.gif
Gabri
QUOTE(astaria @ 2005 04 19, 09:16)

*

Pries lenkiant reikia flizelina su lygintuvu prilyginti, tada bus OK 4u.gif
MAMICY
pagalvojau kad reiktu atgaivinti šitą skyrelį. PAti esu visokių "lepsusų" meistras. Ypač jei ką mezgu pagal rusiškus aprašymus. Nėščia būdama n+1 kepurė leliukui bandžiau numegzti - nieko nesigavo. megztinių kiek mezgiau, tada dar busimam leliukui, vėl nesąmonės. dauguma jau išardyti, o kai kurie taip ir guli nesusiūti ax.gif

bet didžiausia mano nesėkmė tai va šita. kaip mano sesuo pavadino - klouno kostiumas user posted image

tokie faini siūlai buvo, toks gražus būsimo mezginio paveiksliukas... šiiiiiiiitiek laiko mezgiau verysad.gif aišku mezgiau viską griežtai pagal aprašymą (kažkodėįl tikėdamasi, kad į pabaigą, tas platumas kažkur dings) gavosi kažkokia nesąmonė. tik gaila nuotraukoje viso jo grožio nesimato. jis yra laaaabai ( na ka ten labai - super) platus. į tokio pločio kombinzona tilptų kaip minimum kokie du - trys vaikai.

Gaila, kad išardžiau daugumą savo nesąmonių. galėčiau parodėlė padaryti biggrin.gif
_agnute_
tai va ir as ,,sedevra' dabar mezgu smile.gif mezgu sali, taciau kai jau gerokai numezgiau pastebajau,kad jos per duga platus,t.y LABAI PLATUS smile.gif Nezinau ka daryt,ardyt,ar megint siaurint :(patarkit. salis juodas ir tankus, rastas neypatingas, tai gal ir nelabai tas siaurinimas matytusi. na net nzn
studente
Jei platus, galima salika nesioti sulenkus per puse, jei ir taip per platus tada jau ardyti reiketu, nemanau, kad graziai atrodys, jei pradesi siaurinti.
_agnute_
nusprendziau kad lengviau ir zymiai graziau bus viska daryt is naujo sad.gif taigi jau mezgu viska is naujo smile.gif
X-iuke
ash ir lepsusu pridarau, tik va jei greit pastebi tai negaila ardyt, bet jei idejai daug darbo, o gale pamatai kad ka nors ne taip padarei tai baisiai gaila buna cry.gif
va dabar sesei megstuka mezgu prieki surishama ir rankogaliai bei visas megstukas apmegztas tokiais burbuliukais, tai va baigiau nert tuos burbuliukus ir pastebejau kad pirmos eiles grazhiau atrodo nei kitos, tex vel ardyt doh.gif , nes taip nemegstu broko palikt blush2.gif
o manishkiui tai dzhiaugsmo kai mato kaip ash ardau - puola padet biggrin.gif laugh.gif
Supo
verysad.gif verysad.gif verysad.gif Nusimezgiau megztuka, rankoves per siauros... nu taip nesinori ardyti nu.. kad isardyt tai dar dar.. o kad vel is naujo rankoves megzt.. ECH.... verysad.gif
inke
O as net salika nerdama ar megzdama ardau po desim kartu. Tai rastas nepatinka, tai jis man per platus, tai per siauras, tai vienoj vietoj tampriau pamezgu, o kitoj per laisvai. O ka jau kalbeti apie megztuka.
Prince
Sveikutės,aš tai kepuryte nesiu ,nesiu ir ardau ir ardau,Vyars sako jau galėjai paveiskla geriau išsiuvineti,o tai užsiminėju ko nemoku.Bet aš negaliu nerti tokiu dalyku nemoku,bet užtat bandau ir bandysiu kol išeis. biggrin.gif
Supo
Ale kaip pyktis ima.. nebenoriu net nagu kist prie to megztuko ir tu siauru rankoviu.. schmoll.gif
MAMICY
ech...kaip tikrai lietuvei malonu pasidžiaugti kitų nesėkmėmis... blush2.gif
bazuka
O kaip man buvo,kad vos suniskai neuzkaukiau mad.gif ,taigi numezgiau per siaura rankove,bet jos neardziau ir pagal ja numezgiau gera.Ir kaip manot, kuria as rankove po to isardziau doh.gif ,aisku,kad ta gera.Tai supykusi mezgini buvau ilgam uzmetusi.
@asta
QUOTE(_agnute_ @ 2005 12 06, 23:35)
tai va ir as ,,sedevra' dabar mezgu smile.gif mezgu sali, taciau kai jau gerokai numezgiau pastebajau,kad jos per duga platus,t.y LABAI PLATUS smile.gif Nezinau ka daryt,ardyt,ar megint siaurint :(patarkit. salis juodas ir tankus, rastas neypatingas, tai gal ir nelabai tas siaurinimas matytusi. na net nzn
*

kai kuriuose zurnaluose schemose net buna parodyta,kad vienas salio galas mezgamas siauresnis,kad ant jo butu galima uzmest platuji gala,tik nelabai isivaizduoju kaip tai atrodo naturoj.jei turi siulu tai megzk iki galo platu sali,man asmeniskai labai grazu platus ir silta beabejo mirksiukas.gif
Liepa
dėl raitymosi smile.gif pagal lenkimo linija paklijuok flizelino kokiu 2cm, turėtų padėti. Kažkiek priklauso ir nuo siūlės, siūlų itempimo ir pan
Liepa
QUOTE(astaria @ 2005 04 19, 12:16)

*

Paklijuok flizelino juosteles 2-3cm smile.gif
*sraige*
Cia kam raitosi rankoves: nemaciau nuotraukos, bet reiktu paklijuot flizelino... bet irmiausia pabandyk ant gabaliuko medziagos nes gali sugadint!!!!! Jei neklijuoti, tai reikia siuti ne tiesia paprasta siule, o zigzagu...sodinant audini... po to atsargiai prilygint su garais....
Dar galima palenkinet rankomis slapta siule....tada tikrai nesiraitys....Sekmes!
*sraige*
QUOTE(astaria @ 2005 05 12, 11:18)
thumbup.gif
Ačiū tau, Vineta 4u.gif  Dabar jau nešiojasi normaliai.

Ir kaip aš pati nesusiprotėjau... doh.gif
*

Tik dabar perskaicau, kad jau viskas gerai... tai gal kitoms pravers... biggrin.gif
Ladute
help.gif help.gif help.gif help.gif

O aš ką tik pabaigiau vyrui megztinį, toks visai nieko gavosi, bet jei būtų kokia 10 cm trumpesnis, būtų labai thumbup.gif Bet aišku negi dabar viską ardyti verysad.gif Kažką esu viena ausim girdėjus, kad nuo apačios galima kokiu tai būdu nuardyti ir patrumpinti. Gal kas žinot? unsure.gif
vilmak
O gal kas nors man patars, kaip reikia susiskaičiuoti, kiek reikia uždėti akių mezgant kaklo juostelę... blush2.gif Na man niekaip iš karto nesigauna. Suskaičiuoju kiek nuleistų akių+šoninių, numezgu-per ilga, sumažinu- reikia priketliuoti, pasidaro per trumpa doh.gif
Patarkit, mezgėjėlės, kaip pasiskaičiuoti tas akisgeriau, kad nerektų kelis kartus ardyti, nes kitąsyk ir po vieno ardymo siūlas pasidaro schmoll.gif ... O dar tokioj matomoj vietoj...
Ladute
QUOTE(vilmak @ 2006 01 06, 10:02)
O gal kas nors man patars, kaip reikia susiskaičiuoti, kiek reikia uždėti akių mezgant kaklo juostelę... blush2.gif
*

Aš kaklo juostelės atskirai nemezgu, susiuvu pečius, surenku akis apie kaklą ir mezgu tiesiai ant visko tongue.gif
vilmak
QUOTE(Ladute @ 2006 01 06, 12:07)
Aš kaklo juostelės atskirai nemezgu, susiuvu pečius, surenku akis apie kaklą ir mezgu tiesiai ant visko  tongue.gif
*

O man gražiau, kai ji priketliuota, man tada kraštelis, kur akys apmestos gražiau atrodo, nei kai jos nuleistos... unsure.gif
Darsė
QUOTE(Ladute @ 2006 01 06, 01:04)
help.gif  help.gif  help.gif  help.gif

O aš ką tik pabaigiau vyrui megztinį, toks visai nieko gavosi, bet jei būtų kokia 10 cm trumpesnis, būtų labai thumbup.gif Bet aišku negi dabar viską ardyti  verysad.gif Kažką esu viena ausim girdėjus, kad nuo apačios galima kokiu tai būdu nuardyti ir patrumpinti. Gal kas žinot?  unsure.gif
*

Esu ir aš tokią kliurką padariusi kadaise- trumpinau ir megztinį, ir rankoves nuo apačios doh.gif

Tiksliai neatsimenu, bet paprastai nesiardo, tai maždaug toj vietoj, kur norėtum, kad prasidėtų atnara reikia atsargiai įkirpti iš šono ir vieną eilę nuardyti. Paskui susirinkus akis permegzti atnarą ir tiek. Tikiuos, pagalebėjau- pranešk, kaip sekėsi.
Sėkmės 4u.gif

P.S. Ladute, tavo avataras wub.gif
Tauskale
As tai taip is galo esu ilginusi, nes labai tingejau ardyti ir is naujo megzti.
*sraige*
QUOTE(vilmak @ 2006 01 06, 13:22)
O man gražiau, kai ji priketliuota, man tada kraštelis, kur akys apmestos gražiau atrodo, nei kai jos nuleistos... unsure.gif
*

Uzmesk 20 akiu ir pamegzk gabaluka toki... pamatuok kiek cm isejo...tada pamatuok kiek tau reiks cm juosteles apie kakla ir pagal tai apskaiciuosi... sekmes!

........ kazkada mezgiau megztini su tokia juostele, tai jei toje vietoje kur lenkimas pamezgi viena eile : 2 sumezgi, uzmetimas, ir t.t. tai per ta vieta gerai lenkiasi...
*sraige*
QUOTE(Darsė @ 2006 01 06, 17:38)

Tiksliai neatsimenu, bet paprastai nesiardo, tai maždaug toj vietoj, kur norėtum, kad prasidėtų atnara reikia atsargiai įkirpti iš šono ir vieną eilę nuardyti. Paskui susirinkus akis permegzti atnarą ir tiek.

Joo...toks budas ir man atrodo geriausias...tik kai kirpsi siula, kirpk palikdama ilgesni gala, kad galetum uztaisyt...
staselė
Man irgi dažnai būna, tai per siaurą megztinį nusimezgu, tai per platų ir tenka ardyti ir vėl iš naujo megzti, o taip gaila darbo ir laiko.
SoJa
Ir man šį kartą neypatingai pavyko sad.gif
Nusineriau seniai nužiūrėtą bliuzelę ir kadangi nesusipratau, kad ne viską aklai iš žurnalo daryt reikia, tai ir gavosi man ties krūtinę per siaura blush2.gif Net nepagalvojau, kad tuo būdu nunerti kaušeliai priplos krūtinę. Tai va dabar ardyt teks doh.gif Bet kadangi visi ardymai man kaip peilis, tai įtariu, kad nelemta tiesiog tai bliuzelei išvysti dienos šviesą g.gif
*sraige*
QUOTE(SoJa @ 2006 01 09, 17:41)
Ir man šį kartą neypatingai pavyko sad.gif
Nusineriau seniai nužiūrėtą bliuzelę ir kadangi nesusipratau, kad ne viską aklai iš žurnalo daryt reikia, tai ir gavosi man ties krūtinę per siaura  blush2.gif  Net nepagalvojau, kad tuo būdu nunerti kaušeliai priplos krūtinę. Tai va dabar ardyt teks  doh.gif Bet kadangi visi ardymai man kaip peilis, tai įtariu, kad nelemta tiesiog tai bliuzelei išvysti dienos šviesą  g.gif
*

Tai gal pasiulyk kam nors ?
g.gif
@asta
QUOTE(vilmak @ 2006 01 06, 11:02)
O gal kas nors man patars, kaip reikia susiskaičiuoti, kiek reikia uždėti akių mezgant kaklo juostelę... blush2.gif Na man niekaip iš karto nesigauna. Suskaičiuoju kiek nuleistų akių+šoninių, numezgu-per ilga, sumažinu- reikia priketliuoti, pasidaro per trumpa doh.gif
Patarkit, mezgėjėlės, kaip pasiskaičiuoti tas akisgeriau, kad nerektų kelis kartus ardyti, nes kitąsyk ir po vieno ardymo siūlas pasidaro schmoll.gif ... O dar tokioj matomoj vietoj...
*

As pries kitliuodama,susiunu peciu linija,tada suskaiciuoju visas iskirptes akis,t.y. nuo vieno peties iki kito visas matomas akis,tiek uzmetu ant virbalu ir mezgu norimo ilgio busima apykakle,viena ar dvi eiles pabaigoje ismezgu geromis akimis mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.