pasakykit, kad ir jums ne viskas sekasi puikiai
pasiziurejus darbeliu nuotraukas, puolu neviltin
pasakykit, kad ir jums ne viskas sekasi puikiai
aisku, kad ne visas gaunasi iskart. pvz, vasarine kiaura bliuskele mezgiau gal menesi, turint galvoj kad 3kartus ardziau visai. taikiau kol padariau gerai. jei reiketu antra tokia nunerti , tai galima per mazdaug 4 dienas neskubant pasidaryti. tai va, cia tik vienas is daugelio...
Aš draugei megztuką permezginėjau 3 kartus
Mezgu suknelę, per vidurį eina pynė. Nugarą nusimezgiau gerai, o kai nusimezgiau priekį iki pažastų (o suknelė ilga), paaiškėjo, kad pynė keturiomis akimis pasislinkusi į šoną. Turėjau išardyti, o vyras dar erzina, kad dabar tikrai jau iki Velykų nenusimegsiu. Žodžiu, ne Tau vienai Ieva-Pieva...
palengvejo kaip tikrai lietuvei
Siuo metu du darbai jau kaip ir beveik pabaigti, bet, deja, niekuomet nebus visiskai pabaigti. Priezastis tame, jog pritruko siulu pagal pradine ideja... Taigi iseitis viena - ardymas... kaip pagalvoju, tai turbut ne vieno megztinio nesu numezgus taip, kad nors kiek nereiketu ardyt.
oj mergaites, o kiek man bedu buvo
siaip laikausi taisykles "devynis kartus pamatuok, deshimta kirpk". Desimt kartu matuoju apimtis, rankoves, pamezgu 10 cm ir vel ardau iki kol isitikinu, kad itilpsiu ir nepaskesiu
O man mezgant irgi daznai tenka ardyti, o kai tam nuotaikos neturiu, palieku ir mezgu kita daikta, arba ka nors sugalvoju. Faktas, kad jei ta pati daikta megztum antra karta - tai jau iseitu idealus variantas, bet as tokia jau kad negaliu to paties du kartus megzti, kad ir kitom spalvom, man reikia ko nors naujo, taigi, visada yra rizika ko nors pridirbti.
QUOTE(Alambra @ 2005 03 13, 10:37) <...> jei ta pati daikta megztum antra karta - tai jau iseitu idealus variantas, bet as tokia jau kad negaliu to paties du kartus megzti, kad ir kitom spalvom, man reikia ko nors naujo, taigi, visada yra rizika ko nors pridirbti. Man ir taip pat
Aktualią temą pradėjot... Aš šiuo metu esu pradėjusi gal 5 mezginius... Galiu papasakoti jų istorijas...
1. Priekyje susagstomas megztukas: pasirodo, vieną priekio detalę megzdama praleidau 3 eiles... Teks nuardyti viską žemiau pažasties iškirpimo ir numegzti iš naujo... 2. Oranžinis mezgtukas: nusimezgiau pavyzdėlį, viską pagal jį apskaičiavau, apmečiau akis ir numezgiau gal 5 cm (turint galvoje, kad mezgu 3 nr. virbalais - tai man užėmė kelias valandas). Išaiškėjo, kad jis man kokiais 5 cm per platus... 3. Baltas nertinis: turėjau jau keletą metų mamos nertą nertinį. Sugalvojau nunerti rankoves. Iš pradžių nunėriau labai siauras - norėjau atseit aptemptų. Jaučiausi kaip su šarvais... Tada išardžiau, nėriau iš naujo. Raštas - kilpelės. Mažinti, kad gražiai atrodytų, neįmanoma (bent jau su mano sugebėjimais... 4. Dar nuo rudens pradėjau megzti medvilninį megztuką, turėjo būti reglano rankovės. Nežinau kelintą kartą ardau ir vėl mezgu dalį nuo pažastų. Reikia ir gražiai nuimti akis, ir raštą priderinti, o tai visai nelengva... Va, ištisa epopėja... QUOTE(tokom @ 2005 03 12, 20:13) siaip laikausi taisykles "devynis kartus pamatuok, deshimta kirpk". Desimt kartu matuoju apimtis, rankoves, pamezgu 10 cm ir vel ardau iki kol isitikinu, kad itilpsiu ir nepaskesiu Oi man irgi sunkiausia tinkama ploti nustatyti, ir pavyzdelius mezgu is ju skaiciuoju, bet vistiek kartais nesigauna. O ardyti ir permezgineti - taip bjauru. As irgi nemegstu ta pati kelis kartus megzti, norisi kazko naujo. O apie tai kaip po skalbimo isitempe, jau rasiau temoje apie mezgimo siulus. Tai dabr ta sarafaniuka padejau i sali, kol nervai nurims - tada ziuresiu, ar permezgineti, ar laukti kol dukryte priaugs.
Mezgu, ardau, mezgu, ardau. Galiausiai nusimezgu, apsirengiu, susiraukiu, nusirengiu ir numetu i spintos giluma, kad daugiau man akiu nebadytu. Niekada nebunu patenkinta rezultatais.
paskutinis mano liapsusas - mezgiau susegama uztrauktuku megztuka. nugara gavosi liuks, viena priekio puse irgi, kita lygtais irgi tip top tinka, ir jau tik kai susiuvinejau, pamaciau, kad dvi kaires priekio puses numezgiau
QUOTE(lysa @ 2005 03 24, 10:35) paskutinis mano liapsusas - mezgiau susegama uztrauktuku megztuka. nugara gavosi liuks, viena priekio puse irgi, kita lygtais irgi tip top tinka, ir jau tik kai susiuvinejau, pamaciau, kad dvi kaires priekio puses numezgiau kai man pačiai taip porą kartų buvo, daugiau nerizikuoju, mezgu abi dalis iš karto. Aš turiu kitą problemą, mezgu, mezgu, o po to susiūt ir apdorot tingiu. Žodžiu - numezgu vieną megztinį, išplaunu, susiūnu, o kaklą apmegzt tingiu. Iš karto pradedu kitą, kai naują baigiu arba atsibosta jį megzti, pabaigiu aną. Vyras vieną dieną pasakė, surinksiu tavo visus megztinius ir nunešiu į skuduryną parduoti, vis kokius 3 Lt gausiu. tai kai įsižeidžiau Bet ištikrųjų, tai mezgimas man kaip luga darosi- tik mezgu, mezgu, o nešioti.. nu nešioju, bet ne tiek kiek prisimezgu.Kitą kartą pagalvoju, kad galėčiau pagal užsakymus mezgti.
Iš paskutiniųjų, šviežiausių
Pas mane pilna spinta numegztu ir nenesiojamu dalyku- tai per platu, tai siaip - tiesiog nebepatinka... Be to turiu toki bloga bruoza- kad trokstu megzti ir kartu labai tingiu be laiko neturiu, tai vis nusiperku storus siulus- su jais juk taip greitai mezgasi
Bet daug ir grazaus esu pasidariusi.
Aš pavyzdėlių niekada nemezgu, užtai perardinėju 100 kartų kol pataikau tinkamą dydi
Neseniai nėriau servetelę, viduryje nėrimo sugalvojau ją palyginti ir sudeginau Dabar neriu lovatiesę, sekėsi labai sparčiai kol pradėjo žiauriai skaudėti nykštį kuriuo laikau kabliuką. Nebežinau ką daryti, noriu nerti, o skauda žiauriai. Ryte net cypti noriu kaip skauda
TauRe, reikia daryt pertrauką, duoti rankytėm pailsėti.
Mano paskutinė nesėkmė... Pasiuvau dukrai kostiumėlį: kelnės + bliuskutė. Kelnės dar nieko, o viršus Medžiaga - barchatas (atrodo taip vadinasi) ant trikotažinio pagrindo. Problema: apačios ir rankovių palenkimai užsiriečia į vidų ir susivynioja į volelį. Nuotraukoj labai gerai matosi. Gal kas patartų, ką daryt? QUOTE(astaria @ 2005 04 19, 09:16) TauRe, reikia daryt pertrauką, duoti rankytėm pailsėti. Mano paskutinė nesėkmė... Pasiuvau dukrai kostiumėlį: kelnės + bliuskutė. Kelnės dar nieko, o viršus Medžiaga - barchatas (atrodo taip vadinasi) ant trikotažinio pagrindo. Problema: apačios ir rankovių palenkimai užsiriečia į vidų ir susivynioja į volelį. Nuotraukoj labai gerai matosi. Gal kas patartų, ką daryt? Gal kokia ish vidaus juostele prisiuti? Jetus kokia grazi mergaite. Labai labai. QUOTE(Idun @ 2005 03 25, 14:22) Iš paskutiniųjų, šviežiausių Man irgi panašiai Gal kitą žiemą pati nešiosiu .
QUOTE(astaria @ 2005 04 19, 09:16) TauRe, reikia daryt pertrauką, duoti rankytėm pailsėti. Mano paskutinė nesėkmė... Pasiuvau dukrai kostiumėlį: kelnės + bliuskutė. Kelnės dar nieko, o viršus Medžiaga - barchatas (atrodo taip vadinasi) ant trikotažinio pagrindo. Problema: apačios ir rankovių palenkimai užsiriečia į vidų ir susivynioja į volelį. Nuotraukoj labai gerai matosi. Gal kas patartų, ką daryt? Pries lenkiant reikia flizelina su lygintuvu prilyginti, tada bus OK
pagalvojau kad reiktu atgaivinti šitą skyrelį. PAti esu visokių "lepsusų" meistras. Ypač jei ką mezgu pagal rusiškus aprašymus. Nėščia būdama n+1 kepurė leliukui bandžiau numegzti - nieko nesigavo. megztinių kiek mezgiau, tada dar busimam leliukui, vėl nesąmonės. dauguma jau išardyti, o kai kurie taip ir guli nesusiūti
bet didžiausia mano nesėkmė tai va šita. kaip mano sesuo pavadino - klouno kostiumas ![]() tokie faini siūlai buvo, toks gražus būsimo mezginio paveiksliukas... šiiiiiiiitiek laiko mezgiau Gaila, kad išardžiau daugumą savo nesąmonių. galėčiau parodėlė padaryti
tai va ir as ,,sedevra' dabar mezgu
Jei platus, galima salika nesioti sulenkus per puse, jei ir taip per platus tada jau ardyti reiketu, nemanau, kad graziai atrodys, jei pradesi siaurinti.
nusprendziau kad lengviau ir zymiai graziau bus viska daryt is naujo
ash ir lepsusu pridarau, tik va jei greit pastebi tai negaila ardyt, bet jei idejai daug darbo, o gale pamatai kad ka nors ne taip padarei tai baisiai gaila buna
va dabar sesei megstuka mezgu prieki surishama ir rankogaliai bei visas megstukas apmegztas tokiais burbuliukais, tai va baigiau nert tuos burbuliukus ir pastebejau kad pirmos eiles grazhiau atrodo nei kitos, tex vel ardyt o manishkiui tai dzhiaugsmo kai mato kaip ash ardau - puola padet
O as net salika nerdama ar megzdama ardau po desim kartu. Tai rastas nepatinka, tai jis man per platus, tai per siauras, tai vienoj vietoj tampriau pamezgu, o kitoj per laisvai. O ka jau kalbeti apie megztuka.
Sveikutės,aš tai kepuryte nesiu ,nesiu ir ardau ir ardau,Vyars sako jau galėjai paveiskla geriau išsiuvineti,o tai užsiminėju ko nemoku.Bet aš negaliu nerti tokiu dalyku nemoku,bet užtat bandau ir bandysiu kol išeis.
Ale kaip pyktis ima.. nebenoriu net nagu kist prie to megztuko ir tu siauru rankoviu..
ech...kaip tikrai lietuvei malonu pasidžiaugti kitų nesėkmėmis...
O kaip man buvo,kad vos suniskai neuzkaukiau
QUOTE(_agnute_ @ 2005 12 06, 23:35) tai va ir as ,,sedevra' dabar mezgu kai kuriuose zurnaluose schemose net buna parodyta,kad vienas salio galas mezgamas siauresnis,kad ant jo butu galima uzmest platuji gala,tik nelabai isivaizduoju kaip tai atrodo naturoj.jei turi siulu tai megzk iki galo platu sali,man asmeniskai labai grazu platus ir silta beabejo
dėl raitymosi
QUOTE(astaria @ 2005 04 19, 12:16) TauRe, reikia daryt pertrauką, duoti rankytėm pailsėti. Mano paskutinė nesėkmė... Pasiuvau dukrai kostiumėlį: kelnės + bliuskutė. Kelnės dar nieko, o viršus Medžiaga - barchatas (atrodo taip vadinasi) ant trikotažinio pagrindo. Problema: apačios ir rankovių palenkimai užsiriečia į vidų ir susivynioja į volelį. Nuotraukoj labai gerai matosi. Gal kas patartų, ką daryt? Paklijuok flizelino juosteles 2-3cm
Cia kam raitosi rankoves: nemaciau nuotraukos, bet reiktu paklijuot flizelino... bet irmiausia pabandyk ant gabaliuko medziagos nes gali sugadint!!!!! Jei neklijuoti, tai reikia siuti ne tiesia paprasta siule, o zigzagu...sodinant audini... po to atsargiai prilygint su garais....
Dar galima palenkinet rankomis slapta siule....tada tikrai nesiraitys....Sekmes! O aš ką tik pabaigiau vyrui megztinį, toks visai nieko gavosi, bet jei būtų kokia 10 cm trumpesnis, būtų labai
O gal kas nors man patars, kaip reikia susiskaičiuoti, kiek reikia uždėti akių mezgant kaklo juostelę...
Patarkit, mezgėjėlės, kaip pasiskaičiuoti tas akisgeriau, kad nerektų kelis kartus ardyti, nes kitąsyk ir po vieno ardymo siūlas pasidaro QUOTE(Ladute @ 2006 01 06, 01:04) O aš ką tik pabaigiau vyrui megztinį, toks visai nieko gavosi, bet jei būtų kokia 10 cm trumpesnis, būtų labai Esu ir aš tokią kliurką padariusi kadaise- trumpinau ir megztinį, ir rankoves nuo apačios Tiksliai neatsimenu, bet paprastai nesiardo, tai maždaug toj vietoj, kur norėtum, kad prasidėtų atnara reikia atsargiai įkirpti iš šono ir vieną eilę nuardyti. Paskui susirinkus akis permegzti atnarą ir tiek. Tikiuos, pagalebėjau- pranešk, kaip sekėsi. Sėkmės P.S. Ladute, tavo avataras
As tai taip is galo esu ilginusi, nes labai tingejau ardyti ir is naujo megzti.
QUOTE(vilmak @ 2006 01 06, 13:22) O man gražiau, kai ji priketliuota, man tada kraštelis, kur akys apmestos gražiau atrodo, nei kai jos nuleistos... Uzmesk 20 akiu ir pamegzk gabaluka toki... pamatuok kiek cm isejo...tada pamatuok kiek tau reiks cm juosteles apie kakla ir pagal tai apskaiciuosi... sekmes! ........ kazkada mezgiau megztini su tokia juostele, tai jei toje vietoje kur lenkimas pamezgi viena eile : 2 sumezgi, uzmetimas, ir t.t. tai per ta vieta gerai lenkiasi... QUOTE(Darsė @ 2006 01 06, 17:38) Tiksliai neatsimenu, bet paprastai nesiardo, tai maždaug toj vietoj, kur norėtum, kad prasidėtų atnara reikia atsargiai įkirpti iš šono ir vieną eilę nuardyti. Paskui susirinkus akis permegzti atnarą ir tiek. Joo...toks budas ir man atrodo geriausias...tik kai kirpsi siula, kirpk palikdama ilgesni gala, kad galetum uztaisyt...
Man irgi dažnai būna, tai per siaurą megztinį nusimezgu, tai per platų ir tenka ardyti ir vėl iš naujo megzti, o taip gaila darbo ir laiko.
Ir man šį kartą neypatingai pavyko
Nusineriau seniai nužiūrėtą bliuzelę ir kadangi nesusipratau, kad ne viską aklai iš žurnalo daryt reikia, tai ir gavosi man ties krūtinę per siaura QUOTE(SoJa @ 2006 01 09, 17:41) Ir man šį kartą neypatingai pavyko Nusineriau seniai nužiūrėtą bliuzelę ir kadangi nesusipratau, kad ne viską aklai iš žurnalo daryt reikia, tai ir gavosi man ties krūtinę per siaura Tai gal pasiulyk kam nors ? QUOTE(vilmak @ 2006 01 06, 11:02) O gal kas nors man patars, kaip reikia susiskaičiuoti, kiek reikia uždėti akių mezgant kaklo juostelę... Patarkit, mezgėjėlės, kaip pasiskaičiuoti tas akisgeriau, kad nerektų kelis kartus ardyti, nes kitąsyk ir po vieno ardymo siūlas pasidaro As pries kitliuodama,susiunu peciu linija,tada suskaiciuoju visas iskirptes akis,t.y. nuo vieno peties iki kito visas matomas akis,tiek uzmetu ant virbalu ir mezgu norimo ilgio busima apykakle,viena ar dvi eiles pabaigoje ismezgu geromis akimis |