Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Su kuo nuvalote atžalos užpakaliuką?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Fėja*
QUOTE(Vilma-Ieva @ 2010 01 27, 21:50)
Užpakaliuką profilaktiškai vaikšku aliejuku kartais patepu.
*

aš ir patepu... cinko tepaliuku arba bepantenu...
bandite
Sveikutės. Mes tai namuose švarinamės vandenuku, o kur nėra galimybės gaut šilto tekančio vandenuko tai gelbsti Pampers servetėlės. Vat tik kadangi turim šiokių tokių bėdu su užpakaliuko paraudimu (ypač kai kakių daro labai dažnai) tai labai gerai mums padeda pataisų milteliai smile.gif Senas geras dar močiučių išbandytas metodas smile.gif ypač tenkina tai, jog jis ekologiškas 4u.gif
smalyze59
Mes valome uzpakaliuka servetelemis,po kranu plaunu kokius 2 kartus dienoje,o jei parausta ,naudojam ,,sudocrem ,, tepaliuka smile.gif
ilganose
Mes naudojam serveteles, o ryte ir vakare, bei kada "dideli" padaro - po kranu. Ne karto nebuvo jokiu problemu nors mums jau astuntas menuo thumbup.gif (tfu tfu tfu...) Keista, kai mamytes raso, jog pacioms butu nemalonu po "reikalo" valytis servetelem... Negi jus visada po tualeto po dusu prausiates? Ir darbe, ir sveciuose, ir kelionej? biggrin.gif
oksaliasx
QUOTE(bandite @ 2010 01 28, 13:31)
Sveikutės. Mes tai namuose švarinamės vandenuku, o kur nėra galimybės gaut šilto tekančio vandenuko tai gelbsti Pampers servetėlės. Vat tik kadangi turim šiokių tokių bėdu su užpakaliuko paraudimu (ypač kai kakių daro labai dažnai) tai labai gerai mums padeda pataisų milteliai smile.gif Senas geras dar močiučių išbandytas metodas smile.gif ypač tenkina tai, jog jis ekologiškas  4u.gif
*

Sveikutes, mes taip pat tik vandeneliu, nes serveteles mums netinka, tiesiog po vienos jau serveteles panaudojimo, uzpakaliukas parausta.
ar gali placiau apie tuos miltukus, kur ju gaut ax.gif
Alsė
Stengdavausi kuo dažniau prausti vandenuku, bet dažnai valydavau servetėlėmis Pampers smile.gif
Nete
Mes nuo pat gimimo naudojam serveteles, bet ne Pampers, o Neutral. Jos brangesnes, bet jokiu problemu su vaiko uzpakaliu nera. Ir man taip zymiai ptogiau. Kol maziukas buvo - bijojau uzgaut, kai didelis - sunku nulaikyt. As uz kokybiskas serveteles
Donyy
Naudoju tik dregnas serveteles thumbup.gif
Uksnė
anksčiau plaudavom tik vandeniu. O dabar kai vyras keičia - tai nuplauna vandeniu, o kai aš keičiu, tai naudoju drėgnas servetėles, nes sunku dabar man ją išlaikyt... nestuke.gif
Esha
Naktimis naudoju tik dregnas serveteles, o diena stengiuosi nuplauti vandenuku.
Saule Vita
As kiekviena karta, keiciant sauskelnes, prausiu po kranu. Serveteles naudojam tik "didziajam reikalui" nuvalyti. PO plovimo darome oro proceduras, kurios mano dukrytei labai patinka. Paskui su Sudokream patepu ir vel i sauskelnes.
Fėja*
QUOTE(ilganose @ 2010 01 28, 15:32)
Mes naudojam serveteles, o ryte ir vakare, bei kada "dideli" padaro - po kranu. Ne karto nebuvo jokiu problemu nors mums jau astuntas menuo  thumbup.gif (tfu tfu tfu...) Keista, kai mamytes raso, jog pacioms butu nemalonu po "reikalo" valytis servetelem... Negi jus visada po tualeto po dusu prausiates? Ir darbe, ir sveciuose, ir kelionej?  biggrin.gif
*

o jei tu apsisiotum kojas pvz, tai nudžiūtų ir eitum, ar apsivalytum drėgnom servetėlėm, ar mieliau nusipraustum, kaip manai biggrin.gif 4u.gif

klausiu, nes matau kaip mano vaikas sisioja jei atsigulusi ant nugarytės-užsilieja šiek tiek ant leškyčių pačiame viršuje... gi kūdikis sisioja ne kaip mes, visgi 4u.gif galų gale tas pampis pritvinkęs šlapimu...na, aišku, aš ne prieš tas servetėles, bet jei jau lyginam kaip kas tai... 4u.gif biggrin.gif
Kristiute
Na siaip tai uzpakaliuka valau dregnom servetelem,o po kranu apsiprausiam pora kart per diena ax.gif o jei prisikakina maziukas,tai nuvalius su servetelem prausiu ir po kranu rolleyes.gif
bandite
QUOTE(oksaliasx @ 2010 01 28, 15:53)
Sveikutes, mes taip pat tik vandeneliu, nes serveteles mums netinka, tiesiog po vienos jau serveteles panaudojimo, uzpakaliukas parausta.
ar gali placiau apie tuos miltukus, kur ju gaut ax.gif
*

Jei tiksliai, tai ten yra pataisų sporų milteliai (pataisai - tai čia sąmanos. Jų pilni Lietuvos miškai) Tų miltukų galima nusipirkti kai kuriose vaistinėse (bent jau Eurovaistinėje tai būna) arba Švenčionių vaistažolių firminėje vaistinėje (Pelesos g., Vilniuje). Šiaip kiek man pasakojo, tai jie jau nuo seno naudojami praguloms gydytis ir labai tinka jautriam vaikiukių užpakaliukui wink.gif Mūsų piliečiui tai jokie kremukai nepadeda.. Bet šitie miltukai tai labai gerai smile.gif
antanina22
o mes iki kokio 4men valem tik su servetelem, dabar visada po tekanciu vandeniu, man taip atrodo svariau, o nuplauta uzpakaliuka ir liesti maloniau. serveteles naudojame tik sveciuose.aisku, prausiant sunku nulaikyti 10kg su viena ranka, bet tai trunka tik kelias sekundes..
Dumza
ryte ir vakare plaunames po kranu nesvarbu ar pakakoje ar ne.diena naudojam serveteles. smile.gif
SauLionGe
nors esu jauna mamyte, kas kart keisdama sauskelnes po kranu kisu lelyte, serveteles patogu kelioneje, bet dar net nebandziau ju biggrin.gif
Papildyta:
dar idomu pasidare, ar cia tingines visos tokios ar kas yra kad savo angeleliu negali po kranu pakist??? g.gif
SaM*PauLi
As maziukei tik vandeniu plaunu ruriuka, nebent dingsta vanduo, ar siaip kur kai nera galimybes nuplauti 4u.gif
prilijo
QUOTE(Esha @ 2010 01 30, 18:02)
Naktimis naudoju tik dregnas serveteles, o diena stengiuosi nuplauti vandenuku.
*

as taip pat
Fėja*
QUOTE(SauLionGe @ 2010 02 03, 12:11)
nors esu jauna mamyte, kas kart keisdama sauskelnes po kranu kisu lelyte, serveteles patogu kelioneje, bet dar net nebandziau ju biggrin.gif
Papildyta:
dar idomu pasidare, ar cia tingines visos tokios ar kas yra kad savo angeleliu negali po kranu pakist???  g.gif
*

nemanau, kad nuo amžiaus priklauso, ar po kranu prausia, ar servetėlėmis, ir tikrai nemanau, kad tinginės ar dar kitokios kokios nors kitaip darančios. Visos mes norim geriausio savo vaikučiams.
Pvz viena mamytė man pasakė, kad va, matyt aš nelabai turiu pinigėlių, todėl neperku servetėlių, o po kranu kišu.... nepiktai ji,... ji tiesiog taip manė.... smile.gif
misdrieziuke
kai naujagimis buvo tai nedaug prikraudavo,tai su servetelem sutvarkydavau.dabar va jau tik po kranu,nebent kelionese ar seip labai jau tingisi smile.gif tada serveteles padeda.o tepu surdokremu smile.gif
Wild Pearl
kolkas tik po kranu mirksiukas.gif ,serveteles naudojame isskiriniais atvejais ir laaaaabbbbai retai rolleyes.gif
Miss60
po kranu lotuliukas.gif iki 6 men sunaudojome kokias 5 serveteles jau tokiais atvejais kai nebuvo galimybes nuprausti po kranu, o nuo 6 men vis kartais nuvalau ir servetele ax.gif
aneta85
Serveteles kelionese, namuose visada po kranu. Vanduo ir muilas geriausiai nuvalo. Mum jau 6.5men, uzpakaliukas dar nei karto nebuvo pasutes.
Meskute26
Mes naudojom serveteles dazniau pirma menesiuka, dabar jau maziau, nes itarimu turiu, kad nuo ju suntama... o siaip diena visada po kranu be muilo, tik vyrui leidziu serveteles naudot ir naktimis naudoju mirksiukas.gif
Darfe
Tik vandenukas smile.gif
vilte-vilte
Nei sykio nesu naudojus serveteliu namuose. Tik isskirtiniais atvejais kur nors kelioneje, kai tenka prausti automobilyje bigsmile.gif
Namuose tik vandenukas ir vata. Uz tai jokiu issutimu, jokiu paraudimu, ir jokiu kremu nereikia. Vienintelis atvejas kai kartais tenka naudoti kremuka nuo paraudimo, kai nakti kartais buna pakakojes truputi ir isbuna visa nakti.
Galbut esu senamadiska, bet man taip patogiau, o ir mazylio uzpakaliukui geriau blush2.gif
saline
valau su servetelem blush2.gif , nes pas mus namie toks kranas, kad ir uzpakaliuko ten nepakisi... ir vandeny kol sureguliuosi... zodziu.
kai buvo visai mazyte pirmus 3 men, tai valiau su vatos rutuliukais, o db jau tu rutuliuko nzn kiek reiketu...
Anema
po kranu, nakti nekakoja, bet, kai ir mazyte buvo prausdavau.labai retai su servetelem.veziojames ranksluosti, tai ir sveciuose prausiu smile.gif
pupytes
Aš kiekvieną kartą keisdama sauskelnes naudoju vatos tamponėlius (yra didesnių kūdikiams) sušlapintus vandeniu ir nusausinu vystyklu. Kai daugiau pakakina tai apiplaunu po kranu. Kremuką naudoju labai retai. O servetėles tik kelionėje, nes jos mums netinka.
M.Rasele
As plaunu vandeniu, t.y. kisu po kranu. Ir mazyliui labai patinka vanduo.
o kai nuplovus paperdzia, tai suslapinu vata ir isvalau uzpakaliuka.
Kartais odele parausta. Pastebejau, kad parausta nuo perdimo smile.gif, kai dujas isleidzia i pampersa. Issutimu neturejom dar.
Nakti jeigu apsimiegojusiam vaikui keiciu pampersa, tai servetele pakisu po vandeniu ir nuvalau ji, tada nusausinu su marliniu vystyklu.
LaNinja
As esu tik uz vandenuka biggrin.gif Kai kazkada pavartojom serveteles, tai uzpakaliukas ir issuto. Juk tose servetelese visokiu nenaturaliu medziagu pilna, o jas pirkdamos tik miskus naikinam ir gamta tersiam.

Vandenukas - jega - jokiu problemu su uzpakaliuko sutimu (zinoma, jei plauni kaskart peiciant pampersa, o ne siaip tik pakakinus).

Nepatingekit mamytes nuprausti vaikiuku, juk jiems tai daug sveikiau nei serveteles. Ir tik isskirtiniais atvejais, kai salia nera vandens - nu jau tada kas belieka..........

gretuse
Mes irgi uzpakaliuka plauname tik su vandeniu smile.gif Iprastai ryte ir vakare nusiprausiam veideli, tuo paciu ruriuka apsiplaunam su muiliuku ir po "didesnio reikalo" reikalo draugajam su vandeniu, bet jau apsieinam be muiliuko, kad labai neisausinti odeles.
Serveteles naudojom tik ligonineje, o grizusi namo, kol dar pratinausi ir turejau baimes kisti po kranu, suslapindavau vandenuku vatos gabaleli ir su juo valydavau uzpakaliuka. Dar ir dabar kazkur yra pora serveteliu pakuociu, nes gavom dovanu ax.gif
tiande
Sveikos,

Gal kuri naudojot "PENATEN" (Johnson & Johnson) serveteles ? Butu idomu isgirsti apie jas Jusu atsiliepimus. g.gif
|kyo
Naudojam serveteles (Pampers (baltas)) ir vandenuka 4u.gif
Bramune
Manau kad pats geriausias budas - vandenukas. Naudojam ir mes serveteles, bet tik tada kai nera galimybiu nusiprausti. Keisdama pampersa visada prausiu ir nesvarbu koks jo turinys buvo ax.gif
amutex
QUOTE(M.Rasele @ 2010 02 10, 13:08)
As plaunu vandeniu, t.y. kisu po kranu. Ir mazyliui labai patinka vanduo.
o kai nuplovus paperdzia, tai suslapinu vata ir isvalau uzpakaliuka.
Kartais odele parausta. Pastebejau, kad parausta nuo perdimo smile.gif, kai dujas isleidzia i pampersa. Issutimu neturejom dar.
Nakti jeigu apsimiegojusiam vaikui keiciu pampersa, tai servetele pakisu po vandeniu ir nuvalau ji, tada nusausinu su marliniu vystyklu.
*

As irgi vandenuku valau smile.gif patinka maziukui labai smile.gif bet va raudona odele yra ir pas mus apie isange..gal rimtai nuo pirsciojimo i pampersiuka g.gif
zance
Naudojam vandenuka,o serveteles tik isvykos metu ,arba jeigu l.daug apsidarom ir visur tada apsivalom servetelem ir po kraniuku 4u.gif
Lietinga Diena
Mes kaip ir daugelis, užpakaliuką plauname su vandenuku, servetėlės tik išimtiniais ir laabai retais atvejais. jei būna labai daug apsidirbęs tai pirmiausia apvalau su vandenuku suvilgintu vatos tamponėlius, o paskui kišu po kranu bigsmile.gif
Eluiza
Mes naudojam serveteles Huggies Pure ir vandenuka. smile.gif
Neatrastoji
plaudavau po vandenuku, servetėles naudodavom, kelionėse tik.
maidala
pradzioj nenaudojau serveteliu, kazkaip prisiskaiciau kad nuo ju beria ir panasiai. bet visgi nuplovus uzpakaliuka vandeniu raukslytes sunku nusausinti merliuku. tai pradejau naudoti serveteles, bet tik po plovimo vandeniu (Johnsons), ir daug geriau uzpakaliukas gyvena smile.gif
manau beria tada jei retai plaunama ir tik serveteles naudojamos g.gif
EglVa
Mums dar laiko nedaug, tad kol kas naudojame tik vandenuką- t.y. užpaliuką plauname po kranu. Tiesa, turim ir servetelių pakelį "dėl viso ko", bet naudoti nasiryžtame, o ir vandenukas kol kas labai draugiškas mūsų mažylio užpakaliukiui, tad nenorime kažko naujo bandyti. Po prausimosi užpaliuką ir raukšlytes nusausiname su flaneline palute.
Lina1985
Mes ir po vandenuku kisam uzpakaliuka (nors labai nepatinka) ir su servetelem daznokai padraugaujam. Ir niekas nieko neberia. Uzpakaliukas grazus ir sveikas. duodu pasispardyti suneliai pliku uzpakaliuku ir dar sudokrem patepu paskui.
stripulis
Neskaičiau visko, bet kažko įtariu, kad taip elementariai kaip aš nieks nedaro... Tempt vaiką nuo vystymo stalo po kranu per du kambarius man atrodo gan kvaila, o servetėlės - žiaurus daiktas, tinkamas tik kelionėms.
Todėl prisiperku vatos, prisiplėšau mažais kąsneliais, ir keisdama pampersą pasistatau bliūduką su šiltu vandeniu, mirkau vatą į vandenį ir valau, pasitiesus dar rankšluostuką, kad neprišlaptų vaiko drabužėliai. O vyras iš pradžių apvalo vata, paskui pasikelia vaiką virš bliūdo ir apiprausia. Paprasta ir sveika smile.gif
maidala
QUOTE(stripulis @ 2010 02 24, 19:32)
Neskaičiau visko, bet kažko įtariu, kad taip elementariai kaip aš nieks nedaro... Tempt vaiką nuo vystymo stalo po kranu per du kambarius man atrodo gan kvaila, o servetėlės - žiaurus daiktas, tinkamas tik kelionėms.
Todėl prisiperku vatos, prisiplėšau mažais kąsneliais, ir keisdama pampersą pasistatau bliūduką su šiltu vandeniu, mirkau vatą į vandenį ir valau, pasitiesus dar rankšluostuką, kad neprišlaptų vaiko drabužėliai. O vyras iš pradžių apvalo vata, paskui pasikelia vaiką virš bliūdo ir apiprausia. Paprasta ir sveika smile.gif
*

wow,nu nepavydziu kaskart vandens bliuda ruosti. musu vystymo lenta kaip tik telpa ant vonios, bortelis dar toks yra kaip tik, tai ner kaip nuslyst tai lentai. Tai viskas vietoj, ir kranas, ir siuksliadeze thumbup.gif
eglieska
QUOTE(stripulis @ 2010 02 24, 19:32)
*

thumbup.gif pritariu jums, mes irgi labai panasiai darom-kai bunam daug prisidare-lendam po kranu,o kai mazai -vietoj slapiu serveteliu valau su vatele ir vandenuku. tikrai nebers ir odeles nedirgins thumbup.gif
Raigra
Nuo pat pirmu dienu plaunu tik su vandeniu po kranu, kai padarom i puodeli nuvalau dregna servetele, o jei i pamsi netycia rolleyes.gif tai kisu po kranu, nors jau sunkoka islaikyti savo pupa.
zhulikele
kai nieko rimciau nepadaro,tai su servetele dregna,o kai ka rimciau padaro,su ramunelem plaunam thumb_yello.gif
Pinkee
Mes ryte ir vakare visada po kranu nusiplaunam ruriuka,o dienos metu plaunu tik jeigu pakakoja,serveteles naudojam tik kai nera galimybes vandenuku nuplaut.Jokiu issutimu kol kas neturejom tfu tfu tfu smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.