Aš tai nesuprantu tų mamyčių, kurios naujagimiams užpakaliukus su servetėlėm valo, gi naujagimio odelė tokia jautri, aš va tik dabar kartais būna pavalau su servetėle, o taip visada tik po vandenuku nusiplaudavome, išskyrus, kai išvykę ir nėra galimybės po kranu nusiplaut
QUOTE(Kameja111 @ 2010 03 05, 10:27) jetau mamos, man net baisu, kad Jus naudojat kasdieniniam valymui serveteles As tik uz plovima po tekanciu vandeniu Valiausi ir pati QUOTE(Doviliukass @ 2010 04 09, 12:17) Aš tai nesuprantu tų mamyčių, kurios naujagimiams užpakaliukus su servetėlėm valo, gi naujagimio odelė tokia jautri, aš va tik dabar kartais būna pavalau su servetėle, o taip visada tik po vandenuku nusiplaudavome, išskyrus, kai išvykę ir nėra galimybės po kranu nusiplaut o as nesuprantu, kodel negalima valyti jei vaikuciui jos tinka, mano leliai 3 menesiai, valomes su servetelem ir ne karto nebuvo issutusi
as taip pat nesuprantu kodel dauguma esate taip priesingai nusiteikusios pries serveteles
As visada nuplaunu su vandenuku, kazkada bandziau sau pavalyti su servetelem,
Aš mažikei valydavau su vandenuku sudrėkinta vata/vatos diskeliais
QUOTE(briede @ 2010 04 11, 23:33) Aš mažikei valydavau su vandenuku sudrėkinta vata/vatos diskeliais QUOTE(reda86 @ 2010 04 11, 22:45) QUOTE(smille_for_you @ 2010 04 12, 00:20) manau ,kad yra skirtumas ar berniukas ar mergytė, mergytes dažniau šunta nei berniukai. (iš patirties).O aš irgi už servėtėles. Juk nebėgat kaskartą kai tik keičiat pamperį prausti šiknikės.Tik servėtėlės yra skirtingos mums pvz tinka tik Hugies ir tik su alijošium , kitokios nea. Aišku visad muilas ir vandenukas nepakeičiami, bet servėtėlės patogiau ,ypač žiemą , arba pavasraį, kai jau nešildo ir tikrai bute būna šalta, tai nesinori leliaus kas kartą kišti po vandeniu.
Jei tik yra galimybė, visuomet plaunam vandeniu. Bet jei vandens nera, tuomet tenka naudot serveteles.
tik vandenuku...jei namuose.
is pradziu valiau vertelem
QUOTE(inetukea @ 2010 04 10, 10:10) as taip pat nesuprantu kodel dauguma esate taip priesingai nusiteikusios pries serveteles man nepamainomas vandenukas
Man irgi nepamainomas vandenukas
mes ir duodam pliusa vandenukui
PLOVIAU IR PLAUNU PO KRANU. KAI PARAUSDAVO TEPIAU SUDOCREMU
Didijį turtą nuvalom servetėle, kad nebyrėtų kol iki vonios nueinam, ir būtinai su vandenuku plaunam, kitaip labai raudonuoti pradeda.
Kai gime valiau su servetelem, bet veliau pradejau po kranu plauti. Ir taip iki siol, pakisu uzpakaliuka, isplaunu ir nuvalau
QUOTE(reda86 @ 2010 04 11, 20:45) O pati jus kiekviena karta 'po didelio' po kraneliu apsiplovinejate, ar kaskart lendate po dusu?? Tiesiog siaip, idomu, jei jau viska bandote, kaip sakete, 'ant saves'.. Na, nezinau, cia jau kaip kam - man paciai dregnos serveteles tualete nepamainomos, nezinau, kaip issiversciau vien su tualetiniu popierium.. Ir tikrai po 15min netenka begti praustis, nes ten kazkas slidaus. Nors gal priklauso, kokios serveteles.. Nesigincysiu, kiekviena mama daro kaip jai ir jos vaikui geriau, bet jei vaiko odele nera itin jautri ir, pabandzius, serveteles jos neerzina, nemanau, kad jas naudoti kaskart ir po 'visko' - nusikaltimas. Mes jas naudojam nuolat, nuo pat pirmu dienu, ar kelionej ar namie - specialios, sudetyje 99% vandens, rekomenduojamos akuseriu ir nematau cia nieko blogo. Jokiu sudirgimu, paraudimu, ar issutimu ne karto nebuvo. Pati jas naudoju makiazui nuimti, nors mano oda labai viskam jautri. Ir maudomes mes, kaip, manau, ir daugelis kitu maziuku, kas vakara, todel nemanau, kad mano dukryte del serveteliu naudojimo yra purvinesne, nei maziukai, apiplaunami vandeniu. QUOTE(jurgixe @ 2010 04 20, 07:46) man nepamainomas vandenukas QUOTE(megasun @ 2010 04 20, 10:17) Man irgi nepamainomas vandenukas
mums 1metai 1menuo.
Dar nei vienos serveteles nesu sunaudojus Vanduo - musu geriausias draugas Turiu Chicco prausikli, panaudoju, kai jau kvapelis nelabai buna ir po kakio.....
Namie vien tik vandenukas
QUOTE(irmusiux @ 2010 04 30, 15:27) Didijį turtą nuvalom servetėle, kad nebyrėtų kol iki vonios nueinam, ir būtinai su vandenuku plaunam, kitaip labai raudonuoti pradeda. mes irgi apsivalom kakuti ir einam praustis po kranu,seip man tos serveteles tai nelabai tinka bet kai nera kur apsipraust tai tada prasiverciam ir su servetelemis.
Tik vanduo, jokių servetėlių
Mes taip pat pirmenybę teikiam vandenukui, o servetėlės tik, kai reikalą turim su "kakiuku" (nuvalome, o po to prausiamės) ir kelionėje. Tepam Bepanpten'u. Užpakaliuko odelė super
Mes su vandenuku, nebent esam išvykę, tada su drėgnom servetėlėm. Kartais dar talku pabarstau, jei yra paraudęs.
mes su servetelem nuvalom,o po to nusiprausiam
Skaitau atsakymus ir geda darosi...
mes taip pat su servetelem
QUOTE(a.aurute @ 2007 11 21, 10:44) niu va arba tokios temos nerandu arba diena nelabai matau... norejau pasidometi ir sužinoti jusu mamytukes nuomone apie uzpakaliuko valyma ypac kai maziukas kaku padaro...ar naudojates suolaikiniu isradimu privalumais ar senemadiskai po kranu?... a mum kaip kada...viena karta lekiam po kranu praustis ypac kai to "turto" daug ir dar idomu kuo tepate uzpakaliukus kai parausta?... As valau su vata suvilgyta vandenuke.. labai gerai taip nusivalo, paskui nusausinu ranksluosciu ir patepu vazelinu. Serveteles naudoju tik extra atveju, sveciuose ir pns, nes jos labai sausina oda o ir odele rausta mum nuo ju.. QUOTE(Sim@ @ 2007 11 22, 17:38) labas _gera klausima mylimuke uzdavei:)) su kuo nuvalome kudikiam uzpakaliukus? perskaiciau visu atsakymus ir susidaro nuomone, kad ne viena savo vaiko uzpakaliuko neplauna vanadeniu??? keista:( o paskui skundziasi, neva vaikas alergiskas, isbertas... Saunuole mama teisingai sako! Mums dar gimdymo namuose pasake, kad vanduo geriausias dalykas plaunant uzpakaliuka, o serveteles tik alergizuoja ir siulo jas naudoti tik isimtiniais atvejais:) Tad, as irgi plaunu tik vandeniu, o retsykiais profilaktiskai patepu "Bepanthen" tepaliuku:) Ir dar ne sykio nebuvo issutes uzpakaliukas, o musu mazutei greitai bus 6 men.
Jei kakis prilipęs prie šikniuko, pavalom wc popieriumi, kad kelyje iki vonios netekšteltų ant grindų
Kiekviena karta keiciant pampersa po beganciu vandenuku, o po kakio nuvalau su servetelem (cia kad neissikakintume visi kol pateksime i vonia), tada su vandenuku ir intymios higienos muiliuku (cia gydytojo urologo rekomendacija). Tepalais tepu labai retai nes visiskai nera jokio poreikio, oda minkstute, niekada nebuvo nei paberta nei jokiu issutimu
valomes servetelem irpo vandenuku
Kai jau rimts,didelis reikalas padarytas tai po tekanciu vandenuku plauname,o jei tik mazas trupinelis,tai serveteles naudojam
mes servetelem valom ir pasutimo nera ir patogu
Kai pakakoja,visada plaunu,o siaip flaneline palute sudrekinu,pavalau ,o tada su sausa nuvalau. Dregnas serveteles naudoju tik isvykose.
Naudoju serveteles ir mazajai jas naudosiu
mes tai visaip diena einame nusiplaut o nakti jei labai reikia tai su dregnom servetelem pavalau
namuose niekad servetėlių nenaudojau. mano amnymu, jos skirtos tada, kai nėra vandens. Kai buvo visai mažas ir reikėdavo apvalyti, naudodavau sudrėkintą vatos gabaliuką, o šiaip visada po kranu.
namuose visada plaunu, na o kur isvykus tik serveteles
su sudrekinta vatele, o paskui nusausinu palute, na cia kol dar maziukas
Mes plaunam užpakaliuką, nes patebėjau,kad servetėlės dirgina mažojo odelę, tai jas tik extra atveju ir išvykose naudojam.
Mes naudojam servetėles gan dažnai, nedarau iš to didelės problemos, nesijaučiu labai bloga mama kad kaskart nebėgu vaiko po vandeniu kišti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|