a.aurute
2007 11 21, 11:44
niu va arba tokios temos nerandu arba diena nelabai matau... norejau pasidometi ir sužinoti jusu mamytukes nuomone apie uzpakaliuko valyma ypac kai maziukas kaku padaro...ar naudojates suolaikiniu isradimu privalumais ar senemadiskai po kranu?... a mum kaip kada...viena karta lekiam po kranu praustis ypac kai to "turto" daug  a kita karat tik serveteles uztenka... ir dar idomu kuo tepate uzpakaliukus kai parausta?...
mylimuke
2007 11 21, 14:53
Tokia tema jau yra, netingėkit paieškot.
siuzanike
2007 11 22, 12:10
Mes visada naudojames servetelemis.O uzpakaliukui pagalba suteikia sudocrem.Jis gana veiksmingas.
o mum tai serveteles tik is didelio reikalo - kokioj kelionej, nes siaip uzpakaliukui jos siaip lendam kaskart po kranu, pasivedinam dubce, jei reik - sudokremuku pasitepam ir vel i sauskelnes
D.JURGITA
2007 11 22, 13:15
as ir taip pat ir su servetelem,ir po kranu patepu bepantenu,sudokremas kazko mums sausina
Aistija
2007 11 22, 13:23
Tokia tema jau yra prasom cia
mylimuke
2007 11 22, 16:28
QUOTE(*zyza* @ 2007 11 22, 13:25) o mum tai serveteles tik is didelio reikalo - kokioj kelionej, nes siaip uzpakaliukui jos siaip lendam kaskart po kranu, pasivedinam dubce, jei reik - sudokremuku pasitepam ir vel i sauskelnes  Tos servetėlės ir prikvėpintos viskuo, ir užpakalis paskui toks slidus, drėgnas būna, ir dar velniai žino kiek tos chemijos ten
QUOTE(mylimuke @ 2007 11 22, 17:28)  Tos servetėlės ir prikvėpintos viskuo, ir užpakalis paskui toks slidus, drėgnas būna, ir dar velniai žino kiek tos chemijos ten  labas _gera klausima mylimuke uzdavei:)) su kuo nuvalome kudikiam uzpakaliukus?  ))) perskaiciau visu atsakymus ir susidaro nuomone, kad ne viena savo vaiko uzpakaliuko neplauna vanadeniu??? keista:( o paskui skundziasi, neva vaikas alergiskas, isbertas...
Mazhylja
2008 04 20, 18:26
jei nedaug prikakinam tai valau su servetelemis,o jei biski daugiau padaro ar paleidzia viduriukus pirma nuvalau o po to isplaunam su vandenuku viska
o ko cia taip baidytis tu serveteliu.Juk pacios sauskelnes jau nera"sveika" uzpakaliukui,bet juk naudojates ane?  yra neprikvepintu,skirtu alergiskiem vaikuciam.o tai kad yra sudrekintos"kazkuom",tai geriau nuvalo dubce. Mes naudojames viskuo-ir servetelem,ir kranu.Po kakio dazniausiai ruriuka plaunames,neretai ir su muiliuku.o po mazo reikaliuko prabraukiu servetele.Tepaliuku beveik nenaudoju,nebent kiek nurausta
Mes servetėlių stengiamės visai nenaudoti  Užtenka vieną kartą su servetėle pavalyti ir jau raudonuoja užpakaliukas ...
Man servetėlės tai kelioninis dalykas, kai kitos išeities nėra. Juk ir pati po dušu prausiuosi, o ne servetėlėm kas vakarą valausi
QUOTE(Rhetta @ 2008 04 21, 10:28) Mes servetėlių stengiamės visai nenaudoti  Užtenka vieną kartą su servetėle pavalyti ir jau raudonuoja užpakaliukas ... Maniskio subiniukas irgi serveteliu nemegsta  . Geriausia vandenukas  . Serveteles naudojam tik kelioniu metu, kai kitos iseities nera
Drezulka
2008 04 22, 15:35
Mums bet kas tinka - dar neturėjom jokių problemų
neringute22
2008 04 22, 15:38
mes naudojam serveteles, o pries miega jei pavyksta  nusiprausiam po vandeniu 
giliuxe
2008 04 22, 16:18
Mes tai visada kisam uzpakaliuka po kraniuku... taip daug smagiau... O servetelemis naudojames tik kelioneje... ir teko viena poka pabaigti, kadangi jau baige isdziuti nuo stovejimo.... Grynas vandenukas musu draugas, o su kremais visai nereikia draugauti, per metus nesugebejom net 1/3 Sudocream meginelio isnaudoti
QUOTE(neringute22 @ 2008 04 22, 16:38) mes naudojam serveteles, o pries miega jei pavyksta  nusiprausiam po vandeniu   kaip suprasti 'jei pavyksta'?
LeKrista
2008 04 22, 16:36
Nu mes tai serveteles po kakio visada naudojam. Nuvalau is pradziu didelius kakius,o po to po kranu kisu visad, dar visada profilaktiskai tepu sudokremu ir viskas ciki  . Kazkaip man nesinori prikibusiu groziu plauti i vonia, gi paskui ir vonia teks valyti. O muiliuka naudoju irgi po didelio reikalo.
giedre78
2008 04 23, 14:45
man tai lengviausiai ir geriausiai tai po vandenuku pakisu uzpakaliuka ir svaru.net 3metu suneliui visada po kakucio padarymo plaunu uzpakaliuka.o kai tokiu salygu nera tai naudojames servetelem.
dukrytei valau su dregnom serevetelem , o suneliui plaunu pro kranu
Loriete
2008 04 23, 15:52
O as tai uz serveteles  Mano mazosios kai gime buvo tokia sausa odyte, kad nuplovus vandenuku negerumai darydavosi. Gydytoja pasiule neplauti kaskart vandeniu, o ypac nenaudoti muiliuko. Tada pabandem Pampers Sensitive kur be jokiu perfumu ir pan. Tai taip patiko, kad kol kas tik jomis ir naudojames kai keiciam sauskelnes. Na o vakare pries miegeli tai jau visa maudom, bet muiliuko vis dar nenaudojam, tik spec aliejuka i vonele. Dar neturejom jokiu issutimu ar sunkiu nuraudimu, bet kai siek tiek lyg paraudus buna tai profilaktiskai naudoju paprasta ekologiska alyvuogiu aliejuka (ji po madyniu irgi naudojam raukslytem  ) arba Weleda cinko tepaliuka
makalaika
2008 04 24, 08:53
as tai nuo pat gimimo po didelio reikalo maziukui plaunu sikniuka po kranu, man taip daug paprasciau ir pigiau  , ir nera jokiu paberimu, pasutimu ir pan.
neringute22
2008 04 24, 12:23
QUOTE(simulka @ 2008 04 22, 17:32) kaip suprasti 'jei pavyksta'?  na pas mus rezimas, iki 22val turime nusipraust persirengt ir pavalgyt tada miegam iki 6val ryto. kartais nuslystam nuo rezimo ir miegam, paskui atsikeliam kokia2 val pavalgyt, nemanau kad 2val nakties nest vaika po kranu reikia jei pampersas nepilnas
Treciadiene
2008 04 24, 12:35
Aš iš pradžių nešdavau po kranu, dabar naudoju drėgnas servetėles, bet tik po kakučių. Neščiau po kranu ir toliau, tačiau nebeišlaikau, labai spurda, bijau išmesti.
mes servetelias naudojam tik po sysiuko ir lb retai , o po kakuko visad po kranu prausemes ir pasitepam SEBA MED aliejuku ir jokiu neturim nei paraudimu nei pasutimu  nesuprantu tu mamyciu kurios po kakiaus servetele nuvalo ir pampersa vel deda, juk cia higienos klausimas, vaikeliui juk daug smagiau su nuplautu uzpakaliuku buti. Pabandykik pacios apsikakit nusivalyt su slape servetele ir vel pampersa uzsidet, uztat ir buna paskuj viesokie pasutimai del paciu apsileidimo.
mistikaa
2008 04 25, 01:09
Trečiadiene, pabandyk duot į vieną leliuko rankytę jo mėgstamą žaisliuką ar kitą daigtelį, su manaja lygiai ta pati istorija, o dabar savo šaukštelį varto ir spurdėti nebereikia ir kažkur skaičiau, kad tai ištikrųjų veiksminga O ta mamytė, kuriai kartais leliuko net neišeina prieš miegą po vandenuku pakišti, tai man truputį keista  geriausia ir neišvengiama higieninė priemonė-vanduo
deima15
2008 04 29, 00:31
As truputi nesupratau, kuo cia senamadiskas vaiko uzpakaliuko prausimas po kranu. As greiciau pasakyciau tingejimas nunesti vaika i vonia ir nuprausti. Tai jei vaikas issitepa rankas valgydamas ar zaizdamas, (neturi reiksmes) tai ka irgi yra senamadiska plauti po kranu, reik servetelem valyti. Tiesa sakant turbut norejo mamyte pasakyti, kad NEMADINGA.
QUOTE(deima15 @ 2008 04 29, 00:31) As truputi nesupratau, kuo cia senamadiskas vaiko uzpakaliuko prausimas po kranu. As greiciau pasakyciau tingejimas nunesti vaika i vonia ir nuprausti. Tai jei vaikas issitepa rankas valgydamas ar zaizdamas, (neturi reiksmes) tai ka irgi yra senamadiska plauti po kranu, reik servetelem valyti. Tiesa sakant turbut norejo mamyte pasakyti, kad NEMADINGA.   Visiškai sutinku.Tingėjimas ir apsileidimas.Daugiau nieko.Senamadiškai būtų,jei reiktų iš šulinio parsinešt vandens su naščiais,pasikurt krosnį ir pašildyt leliui vandeniuko.O dabar tereikia tik keletą žingsnių iki vonios,atsisukt kraną ir bėga šiltas vandenukas ...Vanduo - pirmoje vietoje.Servetėlės -tik tada ,kai neturim pašonėj vandeniuko (kieme,pvz.)
Po kakucio padarymo visada plaunam tik po kranu. Ir dar karta i diena nusiplaunam uzpakaliuka su vandeniu. Serveteles naudojam tik kelionej arba kai nebuna silto vandenuko. Ir nebuna pas mus jokiu berimuku ar paraudusiu uzpakaliuku  . Tik reikia nepatingeti ir skirti daugiau laiko savo stebukleliams. O vandenukas visai ne senamadiska, nebent jums alergija yra siulaikiska  ...
Gal pradėt ir maudyt vaikučius madingai - ne vonioj, o servetėlėm O šiaip galima servetėlių sudėtį pasiskaityt, kad ir tokiam psl. kaip www.cosmeticdatabase.com, servetėlėse yra pakankamai stiprių alergenų ir kitų ne tokių jau nekaltų medžagų, o jei vaiko oda prašutus, tai jos dar ir į kraują patenka. Nu negi taip sunku užpakalį po kranu pakišt? Tai pigiau, sveikiau ir visaip kitaip -iau
Pisces77
2008 04 30, 13:11
QUOTE(linusha @ 2008 04 22, 17:36) Nu mes tai serveteles po kakio visada naudojam. Nuvalau is pradziu didelius kakius,o po to po kranu kisu visad, dar visada profilaktiskai tepu sudokremu ir viskas ciki  . Kazkaip man nesinori prikibusiu groziu plauti i vonia, gi paskui ir vonia teks valyti. O muiliuka naudoju irgi po didelio reikalo. As darau, kaip gydytoja per pamokeles rode - nezinau, tik, ar tinka didesniems kudikeliams, bet kol kas mums -  . Taigi - atsegate sauskelnes, su virsutine dalimi nubraukiate "grazumus" i apacia, sauskelnes "uzsidaro", o vaikucio uzpakalis lieka virsuj, ant sauskelniu isores. Tuomet imate kudiki ir kisate po kranu uzpakali  . Na kai igundi, tai labai patogu, ir viskas greitai vyksta, ir kriauklei nekenkia, ir paklotas svarus lieka  Na, ir cia mergaitei tinka, berniukui turbut reiketu atvirksciai daryti
neringute22
2008 04 30, 13:38
QUOTE(Pisces77 @ 2008 04 30, 14:11) As darau, kaip gydytoja per pamokeles rode - nezinau, tik, ar tinka didesniems kudikeliams, bet kol kas mums -  . Taigi - atsegate sauskelnes, su virsutine dalimi nubraukiate "grazumus" i apacia, sauskelnes "uzsidaro", o vaikucio uzpakalis lieka virsuj, ant sauskelniu isores. Tuomet imate kudiki ir kisate po kranu uzpakali  . Na kai igundi, tai labai patogu, ir viskas greitai vyksta, ir kriauklei nekenkia, ir paklotas svarus lieka  Na, ir cia mergaitei tinka, berniukui turbut reiketu atvirksciai daryti  o man taip daryti paciai davaziavo
toscana
2008 04 30, 15:12
Turiu servetėlių du pokus, bet naudoju tik kraštutinias atvejais, kelionėje, svečiuose (nors ir čia galima po kranu pakišt) ar pan. Tai ramiai sau guli spintoje, vienas vos pradėtas. Šiaip visada prausiu su vandeniu, muilą naudoju retai, kad kuo mažiau dirgintų. Nesuprantu tos servetėlių mados, negi taip sudėtinga iki vonios nueit? Galima pagalvot, kad mamos pačios sau tik drėgnas servetėles naudoja ir su vandeniu nepažįstamos
QUOTE(Pisces77 @ 2008 04 30, 13:11) As darau, kaip gydytoja per pamokeles rode - nezinau, tik, ar tinka didesniems kudikeliams, bet kol kas mums -  . Taigi - atsegate sauskelnes, su virsutine dalimi nubraukiate "grazumus" i apacia, sauskelnes "uzsidaro", o vaikucio uzpakalis lieka virsuj, ant sauskelniu isores. Tuomet imate kudiki ir kisate po kranu uzpakali  . Na kai igundi, tai labai patogu, ir viskas greitai vyksta, ir kriauklei nekenkia, ir paklotas svarus lieka  Na, ir cia mergaitei tinka, berniukui turbut reiketu atvirksciai daryti  Manau dauguma mamu taip daro, bet man visai nebaisu ispurvinti pakloteli, negi paskui bus sunku isplauti, o siaip po pakakinimo visada nuplaunu, o serveteles naudoju kelioneje ir jei buna tik pasiusiojes, bet vis tiek vanduo pirmoj vietoj ir nieko cia senamadisko
Pppievute
2008 04 30, 21:25
Vanduo, vanduo ir dar karta vanduo... QUOTE(Treciadiene @ 2008 04 24, 13:35) Aš iš pradžių nešdavau po kranu, dabar naudoju drėgnas servetėles, bet tik po kakučių. Neščiau po kranu ir toliau, tačiau nebeišlaikau, labai spurda, bijau išmesti. Tik va kad svoris mažiuko ne toks jau mažas ... aš irgi vos benulaikau - o ką daryti? O šiaip tai manau, kad tos kurios naudoja servetėles paprasčiausiai yra reklamos aukos
asta sal
2008 04 30, 22:32
mes visada plauname uzpakaliuka po kranu yra tik viena isimtis kai isvaziuojame i kaima tai tada valome su servetelemis, o siaip tai visada plaunames
ika.monika
2008 04 30, 22:50
as tai visada naudoju serveteles jei pakakojus yra.o kitu atveju tai vata su vandeliui suslapinu ir apvalau.ir beveik visada sudocream naudoju.taip daktare rekomendavo.labai man jis geras,uzpakaliukas nebuna paraudes.
Mes sudrekinam vatos gumulelius ir valom jais. Po to paprasta servetele nusausinam. UK kranai atskiri karstam ir saltam vandeniui, tai pakist po kranu neiseina
prekestolen
2008 05 01, 09:47
Pasituštinus visada plaunu vandenuku ir naudoju bemuilę žele. Keisdama pampį po sysiuko- apšluostau servetėle.
devil_babe
2008 05 01, 16:06
del tu kranu Uk tai jau joa, tikras marazmas...  tai as irgi vata slapinu siltam vandenuke arba kartais ramuneliu profilaktiskai uzsipilu ir nuvalau uzpakaliuka, o kiekviena vakara maudomes tai nusutimu jokiu nera, o tos serveteles tik kelionej, o ne kiekviena diena! as nesuprantu kaip taip pastoviai galima valyt, as su tom servetelem net sau ranku nevalyciau, nes po to labai jau nemalonus jausmas, o cia lialiukam uzpakalius valyt... bet aisq kelionej tai nepakeiciamas dalykas
auroryte
2008 05 01, 17:15
Aš laikausi tos nuomonės, kad servetėlės- tik kelionėje, kur nėra galimybės vandenuku apiprausti. Daug kam tos servetėlės tik alergijas kelia. Ir mano, ir draugių vaikų subinukai parausdavo kaip beždžioniukų nuo tų servetėlių. Reklama visagalė- deja, nieko geriau neišrasit už vandenį, dviratsi išrastas.  Tekantis vanduo daug higieniškiau. Aš tai saviškį prausiau su vandenuku ir švelniu vaikišku muiliuku. Jei parausdavo- tai "Bepanthen" geriausiai padėdavo.
mamamonika
2008 05 01, 21:56
Na mes irgi kai namuose būnam beveik nenaudojam tų servetelių, kiek padovanojo, tai dar dabar pakelis tebestovi. O šiaip po didelio reikalo tai manau tikrai reikia po kranu, nes nežinau kaip kitiems, bet maniškiui kartais tas kakutis taip prie užpakaliuko "prikepęs" būdavo  , kad su servetėle sunkiai nuvalysi, tik po kraniuku su vandeniu. Muilo irgi nenaudojam, gal ir nelabai gerai, bet kad oda ir taip linkusi išsausėti . Kremuku kartais pasitepam, bet retai. Na kur gavom ligoninėj mėginuką Sudokremo visą sutepėm,o kitas kremas tebestovi. O dėl to madingumo tai, deja, tam tikrai žmonių daliai reklamos poveikis akivaizdus.
Dregnom servetelem
Beautiful Life
2008 05 03, 16:42
Siandien drauge patare, kai "prikepes" kakutis prie uzpakaliuko, naudoti paprasta vazelina, tiesiog "paimti" su vata is indelio ir nuvalyt viska, sake, kad  . Butinai reikes isbandyti
Valykite dregnu skuduru ir problemu nebus, servetelem galite sau rankas nusivalyti
Drezulka
2008 05 03, 20:30
Valom servetėlėm ir jokių problemų neturim dėl paraudusio užpakaliuko, nereikia nė tepaliukų.
Deilina
2008 05 05, 08:19
Aš nesu valiusi drėgnom servetėlėm nei karto  Tik paprastu vandenuku ir muiliuku, nes labai jautrus vaiko užpakaliukas, nenoriu alergizuoti. Ir gydytoja patarė drėgnom servetėlėm valyt tik ekstra atveju-kelionėj.
kepuraite
2008 05 05, 22:03
Kai gime mano vyresnisis sunelis man anyta pasiule isbandyti Lycopodium, cia pataisų sporu milteliai, tai as ir dabar naudoju savo dukrytei. Kainuoja apie 9lt. ir uztenka ilgam. Tik vandenukas ir miltukai  , jokiu kremu. Kiek zinau kad musu mamos sekmingai ji naudojo. Mano mama ir anyta tai tikrai
Mes nuvalom servetėlėmis nes kitaip labai suasėja oda
|
|