Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Danties skausmas po plombavimo
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
GRAZKIKE
Sveiki.Gal, kas nors gali man padėti ir atsakyti.Buvau pas dantistą, keitė plombą.Dabar su tuo dantim kieto maisto valgyt negaliu-skauda kai kandu.Gal kam nors taip buvo?Ar tai praeis?
Louxor
Man taip buvo. Pagerk nimezilo, tikrai praeis.
Sophi
QUOTE(GRAZKIKE @ 2007 11 21, 17:04)
Sveiki.Gal, kas nors gali man padėti ir atsakyti.Buvau pas dantistą, keitė plombą.Dabar su tuo dantim kieto maisto valgyt negaliu-skauda kai kandu.Gal kam nors taip buvo?Ar tai praeis?
*

Seniai plomba pakeista g.gif
GRAZKIKE
Plomba keista prieš porą savaičių.Aišku truputį atlėgo, bet kieto maisto valgyt vis tiek negaliu,kai sukandu suskauda schmoll.gif Idomu ar tai praeis?Gaunasi savotiška dieta blush2.gif
Papildyta:
O tą nimezilą be recepto parduoda? g.gif
daivux33
tiek laiko skausmo buti neturetu,vadinasi kazkas negerai,kad skauda.reikia gydyti dantuka.
GRAZKIKE
Man jo visai neskaudėjo, tik plomba pakeitė.Šiaip jo neskauda,bet tik kai ką nors kietesnio kandu.
daivux33
tai jei skauda kandant,vadinasi dantukas yra pakeltas.kai man taip buna,tai savaime nepraeina.einu pas dantista.gal kanalus reikia gydyti.
Louxor
Man butent po gydyto kanalo plombuota danti skaudejo, o po savaites nimezilo gerimo praejo, bet kai kur be recepto nenori duoti.... blush2.gif
_|ingute|_
skauda danti po plombavimo dazniausiai del to kad susidaro mikrotarpelis, kai sukandi jauciamas skausmas, ten gali buti kazkiek skyscio, todel jis juda ir dirgina. O dantis endodontiskai gydytas ar tik plombuotas?
GRAZKIKE
Man dantį negydė o tik plombavo.
drEgis
QUOTE(GRAZKIKE @ 2007 11 21, 18:04)
*

Labas,
priezasciu danties skausmui gali buti daug.
Kuris tai dantis?
Ar gydymo metu buvo vartojami nuskausminamieji vaistai?
Ar dantis nebuvo jautrus?
Ar patikrintas danties sukandimas uzplombavus?
Rokile
QUOTE(GRAZKIKE @ 2007 11 21, 18:04)
*

va,va-man lygiai tas pats g.gif Bet man tai jau ne kelios savaites, bet puse metu praejo verysad.gif O buvo taip-istrupejo gabaliukas senos plombos kruminiam danty, nei man jo skaudejo, nei ka, tik erzindavo, kad maisto prilysdavo ten. Nuejau pas stomotologe, sutvarke. Pastebejau, kad kandant skauda, nuejau vel, ji man taipogi nimesilio paskyre ir liepe valyt dantu pasta jautriems dantims, sake, praeis, atseit kitiems ir visa menesi tas jautrumas islieka. Laukiau menesi, du, o kaip nepraeina, taip nepraeina. Siaip neskauda, bet kai valgau ka kietesnio, pvz kad ir lasinukus, man ji dilgcioja verysad.gif Po kurio laiko prisiminiau, kad man lyg jau ir nebeskauda, bet po to gi pastebiu, kad as isvis ta puse jau nekramtau, matyt intuityviai tiesiog ipratau valgyt tik viena puse verysad.gif Tai vataip ir gaunasi-susitvarkiau danti, kad nekramtyciau ta puse ohmy.gif
varveklis
Man lygiai tas pats užplombuotam dančiui unsure.gif Pusantro mėnesio džiaugiausi (man ištraukė danties nervą ir užplombavo) ir va staiga, geriant vandeni, nuo šalčio taip suskaudo, kad ohoho blink.gif ir pradėjau jausti tą dantį (bet kaip gali skaudėti dantį, kurio nervas ištrauktas. aišku, anokia aš stomatologė, tai iki vizito diagnozuojuosi pati) Dabar su ta puse negaliu kramtyti, nes vis kažkaip dilgčioja, o kartais net ir labai stipriai. Kas čia galėtų būti? Ar stomatologė dabar lups plombą lauk ir žiūrės?
Ziuzia
Geriau eik pas stomatologe. Ash kazhkada uzhdelsiau - supuliavo dantukas... Labai daug vargo paskui buvo, kol sugyde. (Ir pinigeliu labai daug kainavo)...
kasele
Jeigu skauda dantį po plombavimo, tai pakartotinai nuėjus pas gydytoją reikia vėl mokėt? Ar turėtų galioti garantija plombai? Taisė dantį, o dabar jau gal mėnesį skauda nervą ir negaliu nieko kramtyt ta puse, kurioj dantis yra. Tai manau, kad gal kažkaip nevisai gerai įdėjo plombą, bet nežinau, ar turiu teisę nemokėt už pakartotinį taisymą. Gal kas esat su kuo nors panašaus susidūrę (dėl garantinio danties taisymo)? blink.gif
GRAZKIKE
QUOTE(kasele @ 2009 01 06, 15:20)
Jeigu skauda dantį po plombavimo, tai pakartotinai nuėjus pas gydytoją reikia vėl mokėt? Ar turėtų galioti garantija plombai? Taisė dantį, o dabar jau gal mėnesį skauda nervą ir negaliu nieko kramtyt ta puse, kurioj dantis yra. Tai manau, kad gal kažkaip nevisai gerai įdėjo plombą, bet nežinau, ar turiu teisę nemokėt už pakartotinį taisymą. Gal kas esat su kuo nors panašaus susidūrę (dėl garantinio danties taisymo)?  blink.gif
*

As tai va niekur neejau ir praejo tas skausmas biggrin.gif Man taise vienos puses krumini danti ir kitos puses taip pat krumini.Tai su abiejom pusem turbut puse metu gerai kramtyti negalejau.Siaip minksta maista tai taip, o jei kas nors kietesnio pvz.riesutai, duonos pluta ar agurko zieve ir viskas.Bet as pakentejau ir dabar net uzsimirso.Siaip as girdejau, kad tai yra po ,,operacinis ''laikotarpis.Tipo kai danti ten grezia, valo, ji sujudina, o kai uzpliombuoja,tai vel jam reikia aprimti.O kiek tai tiesos tai nezinau ax.gif
kasele
pooperacinis laikotarpis netrunka mėnesį ar dar ilgiau. nebent neįsivaizduojamo jautrumo dantys. per mėnesį ir numirt galima iš bado, kai kieto maisto neišeina valgyt biggrin.gif
bet aš klausiau labiau dėl mokėjimo už pakartonį taisymą, o ne dėl skausmo smile.gif
UnknownUser
QUOTE(kasele @ 2009 01 06, 14:20)
Jeigu skauda dantį po plombavimo, tai pakartotinai nuėjus pas gydytoją reikia vėl mokėt? Ar turėtų galioti garantija plombai? Taisė dantį, o dabar jau gal mėnesį skauda nervą ir negaliu nieko kramtyt ta puse, kurioj dantis yra. Tai manau, kad gal kažkaip nevisai gerai įdėjo plombą, bet nežinau, ar turiu teisę nemokėt už pakartotinį taisymą. Gal kas esat su kuo nors panašaus susidūrę (dėl garantinio danties taisymo)?  blink.gif
*

Gal jusu taisykla per neapsiziurejima dave garantija, tada gausis is naujo nemokamai. Garantija plombai galioja, skausmo nebuvimui - negalioja. Pagal garantija taisykla turetu keisti plomba, jei pati plomba butu defektuota. Jei taisytojas saziningas ir suprantantis kodel tai ivyko, pataisys nemokamai.
Moon
QUOTE(GRAZKIKE @ 2009 01 06, 15:16)
As tai va niekur neejau ir praejo tas skausmas biggrin.gif Man taise vienos puses krumini danti ir kitos puses taip pat krumini.Tai su abiejom pusem turbut puse metu gerai kramtyti negalejau.Siaip minksta maista tai taip, o jei kas nors kietesnio pvz.riesutai, duonos pluta ar agurko zieve ir viskas.Bet as pakentejau ir dabar net uzsimirso.Siaip as girdejau, kad tai yra po ,,operacinis ''laikotarpis.Tipo kai danti ten grezia, valo, ji sujudina, o kai uzpliombuoja,tai vel jam reikia aprimti.O kiek tai tiesos tai nezinau ax.gif
*

Ir man lygiai taip pat buvo. Užplombavo didelę skylę ir po to ta puse apie tris mėn. negalėjau kramtyti, kaip skaudėjo. Kai apsilankiau pas tą pačią stomatologę ir paklausiau, kodėl taip, ji pasakė, kad viskas gerai, jei noriu, nervą gali ištraukt ir neskaudės. Gerai, kad nesutikau, nervą išgelbėjau. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.